Voitonpäivänjuhlinta pudotti lentokoneen?

Mereen pudonneen venäläisen lentokoneen putoamissyystä esitetään erilaisia arveluja. On esitetty, että tekninen vika tai turbiiniin nousuvaiheessa lentänyt lintu olisi pudottanut koneen. Nämä syyt eivät vaikuta uskottavilta, sillä kone oli aika vähän lennetty (vain 7000 tuntia) ja siinä oli kolme turbiinia. Yhden turbiinin rikkoutuminen ei vielä pudota muuten kunnossa olevaa TU-154-konetta. Putoamissyyyy on todennäköisesti venäläisten kansanluonteesta johtunut inhimillinen tekijä eli voitonpäivänjuhlinta aloitettiin koneessa liian aikaisin ja liiallisella innokkuudella.

Tämä Moskovasta lähtenyt voitonpäivänlento oli varmasti kyydissä olleiden muusikkojen mielestä aivan aivan ihana. Shampanjaa ja muita teräviä virvokkeita on varmasti ollut kabiini tulvillaan, ja heti Moskovasta nousun jälkeen kaikki lasit varmasti täytettiin ääriään myöten, ja sirmakat ja balalaikat alkoivat soida. Lentäjät todennäköisesti joutuivat työskentelemään ohjaamossa melusuojat korvilla.

Shotsissa kone teki välilaksun. Siellä koneeseen laitettiin lisää polttoainetta ja samaten viinavarastot täydennettiin. Kun Shotsista lähdettiin ilmaan kohti Aleppossa pidettävää sotilasparaatia ja voitonpäivänkonserttia, niin silloin lentäjätkin ilmeisesti aloittivat juhlinnan, jotta eivät jäisi Alepposssa jälkeen muista juhlijoista.

Koneen nousuvaiheessa perämies ehkä laittoi autopilottiin Aleppon osoitteen, mutta vahvassa nousuhumalassa ollut poliittisesti valveutunut kokenut lentokapteeni tiesi paremmin sen, että todellista voitonpäivää voidaan juhlia vain Berliinissä Hitleristä saadun voiton kunniaksi. Siksi hän todennäköisesti käänsikin nousuvaiheessa olleen koneen turbiinien reverssit päälle ja asetti autopilottiin määränpääksi Berliinin. Täydellä teholla olleiden reverssien vuoksi koneen nopeus laski akkiä liian pieneksi, ja sen surauksena kone sakkasi ja sukelsi Mustaanmereen. Sirmakat vaikenivat ja voittoviinat jäivät juomatta.

Musiikinharrastajien kannalta on suuri vahinko, että erittäin hyvin harjoitettu Puna-armeijan kuoro sukelsi liian vauhdikkaan juhlimisen seurauksena mereen kalojen ruoaksi. Joskus 70-luvulla kävin Helsingissä Messuhallissa tämän kuoron konsertissa, ja kyllähän pojat laulaa osasivat. Muutenkin ohjelma oli hiottu viimeistä piirtoa myöten valmiiksi, joten konsertin seuraminen oli suuri nautinto.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201612252200045372_ul.shtml

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201612252200045432_ul.shtml

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000005020952.html

16

317

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Toinen teoria putoamiselle

      "Interfaxin lähteen mukaan tutkijat käyvät läpi useita vaihtoehtoja onnettomuuden syiksi, joista yksi on myös se, että lintu olisi lentänyt koneen moottoriin. Myös polttoaineen laatua tutkitaan mahdollisena syynä. Terrorismin mahdollisuus on suljettu pois. Venäjän valtion sääpalvelun mukaan sääolosuhteet olivat normaalit."


      Venäläislähteissä epäillään lento-onnettomuuden mahdolliseksi syyksi myös polttoaineen huonoa laatua. Tämä tuntuu hyvin ontuvalta selitykseltä suuressa öljyntuottajamaassa.

      Kone on kuitenkin saattanut pudota väärän polttoaineen takia. On täysin mahdollista, että välilaskupaikassa lentokenttähenkilökuntakin on ollut niin juovuksissa Aleppossa saavutetun voiton innoittamana, että lentokoneeseen tankattiinkin dieselsukellusveneen tai panssarivaunun polttoainetta. Voitonpäivän juhlintaa ei kannattaisi Venäjälläkään aloittaa liian aikaisin.

      http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201612272200045525_ul.shtml

    • SeAvarakatseinen

      Suht´selvä lentoperämies raportoi viimeiseksi sannoikseen koneen kapteenille:
      "Komentaja, me putoamme!" - venäläiskoneen turman syynä saattoi olla kapteenin virhe

      http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201612282200046154_ul.shtml

      EvakkoPoika ollut kärpäsenä sen pudonneen Tu-154 koneen ohjaamossa, kun tietää täsmällisesti mitä tapahtui:
      ..... "mutta vahvassa nousuhumalassa ollut poliittisesti valveutunut kokenut lentokapteeni tiesi paremmin sen, että todellista voitonpäivää voidaan juhlia vain Berliinissä Hitleristä saadun voiton kunniaksi. Siksi hän todennäköisesti käänsikin nousuvaiheessa olleen koneen turbiinien reverssit päälle ja asetti autopilottiin määränpääksi Berliinin. Täydellä teholla olleiden reverssien vuoksi koneen nopeus laski akkiä liian pieneksi, ja sen surauksena kone sakkasi ja sukelsi Mustaanmereen. Sirmakat vaikenivat ja voittoviinat jäivät juomatta."
      Venäläistutkijat saivat selville mustan laatikon tiedoista, että siipien laipat olivat "jarrutus-asennossa". Pakki ja jarrulaipat ja tietenkin laskutelineet ulkona, niin mitenkäs Se venäläinen = neuvostoliittolainenkaan "huippukone" silloin lentää?
      EvakkoPoika oli taas ajan hermolla! M.O.T.

      Mitenkähän sirmakat nyt uuden vuoden kunniaksi NYT soivat?

      • Jälleen ennustin oikein

        Ennustin jälleen oikein venäläiskoneen mereensyöksyn syyn. Syy oli tosiaan se, että perämies ohjasi konetta toisella siivekkeellä Aleppoon, mutta kapteeni yritti toista siivekettä kääntämällä saada koneen Berliiniin. Kun näin menetellään, niin kone menettää liikaa nopeuttaan ja seurauksena on sakkaus ja putoaminen. Näin pääsi nyt käymään, koska ohjaamossa oltiin vähän maistissa ja liikaa voitonpäivätunnelmissa.

        Pietarin Trollitehtaan väki varmasti ihmettelee sitä, kuinka hyvin minä osaan aina selittää venäläiskoneiden putoamissyyt. Karjalanpalautusryhmässämme on yksi eläkkeellä oleva Finnairin pilotti, ja hän kertoo meille heti todellisen syyn venäläiskoneiden putoamiseen. Nytkin sain heti oikean tiedon tältä kokeneelta lentäjämieheltä.


        http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201612282200046382_ul.shtml


      • perästäkuuluu

        Viestisi ilmoitettu Suomi24:n ylläpidolle ja nettipoliisille.


    • Llkjbb

      Syy putoamiseen oli, että kapteeni otti flapsit liian aikaisin "sileiksi", jolloin siivet eivät enää kantaneet.

    • Bror-Erik1974odin

      Venäjällä vietettävä uudenvuodenjuhla on saanut evakkopojan ja -paran
      aivan suunniltaan potkukiukuttelemaan lahjojensa vähyyden takia. :) Eiks je?

      • Bror-Erik huono ennustaja

        Kyllä sotahullua Staputleria ihaileva Bror-Erik on sitten huono ennustaja. Ihan pokkana tämä parantumaton trollikirjoittaja väittää, että lahjojen vähäisyyden vuoksi olisin alkanut kiukuttelemaan palstalla, mutta tämähän on aivan virheellinen väite. Minä sain Joulupukilta riittävästi lahjoja ja vielä hyvinkin sopivia sellaisia. Kaikki lahjapaketit sisälsivät laadukasta XO-konjakkia, joten eipä ole meikäläisellä mitään valittamista.

        Eilen naukkailin vuodenvaihteen kunniaksi ihan sopivasti konjakkia, ja nytkin konjakki/kahvihetki on taas tiedossa, koska vaimo käynnisti äsken kahvipannun. Minkälainen kahvihetki Bror-Erikiä odottaa nyt Pietarissa? Onkohan XO-konjakkia luvassa yhtä paljon kuin minulla?


      • Viina pudotti koneen?

        Pudonneen venäläiskoneen mustatlaatikot on varmasti jo moneen kertaan tutkittu, mutta todellista syytä ei viitsitä kertoa maailmalle. Siperiassa kuolleet köyhät juopot joivat myrkyllistä viinaa, mutta Mustaanmereen pudonneen koneen turmioksi koitui liian hyvä viina. Ryyppäminen aloitettiin liian aikaisin, ja nautittu alkoholimäärä oli liian suuri, jotta kone olisi pysynyt vakaasti ilmassa.


      • Näyttöä
        EvakkoPoika kirjoitti:

        Viina pudotti koneen?

        Pudonneen venäläiskoneen mustatlaatikot on varmasti jo moneen kertaan tutkittu, mutta todellista syytä ei viitsitä kertoa maailmalle. Siperiassa kuolleet köyhät juopot joivat myrkyllistä viinaa, mutta Mustaanmereen pudonneen koneen turmioksi koitui liian hyvä viina. Ryyppäminen aloitettiin liian aikaisin, ja nautittu alkoholimäärä oli liian suuri, jotta kone olisi pysynyt vakaasti ilmassa.

        Olisiko jotain todisteita asiasta?


      • Näyttöä kirjoitti:

        Olisiko jotain todisteita asiasta?

        Arvioni oli oikea

        Nyt on sitten tullut vahvistus sihen, että liian aikaisin aloitettu ryyppääminen pudotti lentokoneen. Venäläiset eivät näytä ollenkaan paheksuvat humaltunutta lentokapteenia, vaan tutkijalautakunta on käyttänyt todella runollista kieltä kuvatessaan kapteenin päihtymystilaa. Venäläisillä näyttää olevan erityissuhde vodkaan ja juopotteluun ylensä.

        " Onnettomuustutkintaryhmän mukaan syynä kapteenin käytökseen saattoi olla sekava stressitila ja pimeys. Koneen nousun aikana pimeällä ja meren yläpuolella kapteenilla saattoi mennä korkeusvaisto sekaisin, sillä hän ei nähnyt horisonttia ja tähdet olivat samaan aikaan sekä koneen ylä- että alapuolella heijastuen merenpinnasta.

        Kapteeni saattoi kuvitella nousevansa, vaikka kone koko ajan menetti korkeutta. Hän ei ilmeisesti luottanut koneen tekniikkaan, vaan toimi vaistonsa varassa.

        Kapteeni oli kovan stressin alla, sillä koneen lähtö oli monta tuntia myöhässä ja lisäksi kapteenin piti edellisen laskeutumisen yhteydessä toteuttaa varsin haastava laskeutuminen huonoissa sääolosuhteissa eri lentokentälle kuin oli alun perin suunniteltu.

        Parhaillaan tutkitaan myös, kuinka väsynyt kapteeni mahdollisesti oli turmahetkellä ja oliko miehistölle annettu tarpeeksi lepoaikaa lentojen välillä. "


        http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201703172200087643_ul.shtml


      • AY.ukko
        EvakkoPoika kirjoitti:

        Arvioni oli oikea

        Nyt on sitten tullut vahvistus sihen, että liian aikaisin aloitettu ryyppääminen pudotti lentokoneen. Venäläiset eivät näytä ollenkaan paheksuvat humaltunutta lentokapteenia, vaan tutkijalautakunta on käyttänyt todella runollista kieltä kuvatessaan kapteenin päihtymystilaa. Venäläisillä näyttää olevan erityissuhde vodkaan ja juopotteluun ylensä.

        " Onnettomuustutkintaryhmän mukaan syynä kapteenin käytökseen saattoi olla sekava stressitila ja pimeys. Koneen nousun aikana pimeällä ja meren yläpuolella kapteenilla saattoi mennä korkeusvaisto sekaisin, sillä hän ei nähnyt horisonttia ja tähdet olivat samaan aikaan sekä koneen ylä- että alapuolella heijastuen merenpinnasta.

        Kapteeni saattoi kuvitella nousevansa, vaikka kone koko ajan menetti korkeutta. Hän ei ilmeisesti luottanut koneen tekniikkaan, vaan toimi vaistonsa varassa.

        Kapteeni oli kovan stressin alla, sillä koneen lähtö oli monta tuntia myöhässä ja lisäksi kapteenin piti edellisen laskeutumisen yhteydessä toteuttaa varsin haastava laskeutuminen huonoissa sääolosuhteissa eri lentokentälle kuin oli alun perin suunniteltu.

        Parhaillaan tutkitaan myös, kuinka väsynyt kapteeni mahdollisesti oli turmahetkellä ja oliko miehistölle annettu tarpeeksi lepoaikaa lentojen välillä. "


        http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201703172200087643_ul.shtml

        Onko venäläisessä kulttuurissa edelleen se toimintatapa, ettei esim. koneen perämies eli toinen lentäjä voi kyseenalaistaa kapteenin touhuja ja puuttua vääriin valintoihin.


      • SeAvarakatseinen

        Varmaan riippuu siitä, onko jompikumpi puolueen jäsen?

        Näissä "kehittyvissä" maissa on nokkimisjärjestys tärkeää! Muistan lukeneeni TM:ssa jutun espanjalaisesta "yhteistyöstä" koneen ohjaamossa.
        Kapteeni suhtautui vieressä istuvaan perämieheen niin kuin viereisellä tuolilla olisi kupillinen kissanpaskaa.

        Kokemuksieni mukaan esim "arkkitehti" (Se sen ryhmän kyttä) suhtautui ryhmänsä tulkkeihin ja sihteereihin em. tavalla.
        Hyi Saatana, että olikin vanha ja rumannäköinen R Y S S Ä - ämmä!


      • Missähän viipyvät onnittelut?

        Kumma juttu, että Pietarin trollitehtaan ammattikirjoittajat eivät vielä ole onnitelleet minua siitä syystä, että osasin jo 25.12.2016 antaa oikean selityksen venäläisen lentokoneen putoamissyystä. Me kokeneet evakot osaamme tulkita aina oikein Venäjällä tapahtuneita juttuja.

        Me evakot osaamme myös katsella tulevaisuuteen. Kun sotahullun Staputlerin touhuja seurailee, niin voi tulla vain siihen tulokseen, että Karjala saadaan pian tyhjänä takaisin. Pitää taas ottaa ryypyt tämän asian kunniaksi.


      • Tyhmiä vieritysviestejä

        Pietarin trollitehtaalla alkaa olla jo paukut lopussa. Pojat eivät millään pysty jatkamaan keskustelua venäläisen lentokoneen putoamisesta kapteenin juopottelun takia, vaan yrittävät väkisin vääntää täysin järjettömän vieritysviestejä meistä viisaista ja ymmärtäväisistä evakoista. Trollitehtaalla tyhmyys esiintyy aina tiivistetyssä muodossa.


      • Taas väännettiin rautalangasta

        Koska Pietarin trollitehtaan väki on täydellisesti vaiennut tästä lentokonejutusta, niin tulkitsen asian niin, että ammattikirjoittajat myöntävät minun olleen oikeassa. Kyllä trollitehtaan väkikin saadaan hiljaiseksi, kun asia väännetään heille ihan rautalangasta. Nytkin tämä onnistui erinomaisesti. Ei trollitehdas pärjää meille evakoille.


      • Voitonpäivää juhlitaan jälleen

        Venäjän tilanne on nyt sellainen, että voitonpäivää päästään taas kohta juhlimaan. Tällä kerralla tullaan juhlimaan vallankumouksellisten voittoa, kun he onnistuvat suistamaan Venäjän korruptoituneen johtoportaan vallasta. Medvedev lähtee ensiksi, ja sitten sotahullu Staputler saa kyytiä. Toivottavasti lentokone ei taas putoa matkalla Siperiaan.

        http://www.kauppalehti.fi/uutiset/venalaisnuoriso-ryntasi-kaduille---alkoiko-medvedevin-lahtolaskenta/w4fzi5MR


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      19
      1651
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      29
      1319
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      64
      1224
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1122
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      28
      1066
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1036
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    Aihe