Aina se on maksettava, eikös juu

Käräjäoikeus vapautti iäkkään naisen maksamasta winkkarivoittoja valtiolle. Käräjäoikeus perusteli päätöstään sillä, että kyseinen nainen oli jo iäkäs ja hän kärsi useista vakavista sairauksista.

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/hovi-maarasi-wincapita-hyodyt-maksuun-karajaoikeus-oli-vapauttanut-iakkaan-ja-huonokuntoisen-maksajan/746900/
Hovioikeus linjasi, että maksettava on. Alennuksia ei tipu.

Tämä tiukka linja on ymmärrettävää, ovathan alennukset viime kädessä pois hävinneiden lompakosta. Naapurin housuilla kun ei ole tapana istua tulee, on se niin huono tapa se.

Tröllin kanssa me jankattiin myös näistä alennuksista. Trölli luki lakia kuten Jukolan Timoa aapista; kirjaimet kyllä olivat tuttuja, mutta kun se ymmärrys puuttui. Lopulta KKO linjasi, että tekijän vilpitön mieli tai heikko taloudellinen asema eivät ole perusteluja maksettavan summan pienentämiseen. Oli se jämerä perustelu, aivan kuin minun teksteistäni kopioitu. ;))))

13

220

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Valtiolle

      > Tämä tiukka linja on ymmärrettävää, ovathan alennukset viime kädessä pois hävinneiden lompakosta.

      Avaatko asiaa lisää ?

      • No enpä nyt viitsi vatuloida enempää moneen kertaan puhutussa asiassa. ;)))


    • TopraHujanen

      "Lopulta KKO linjasi, että tekijän vilpitön mieli tai heikko taloudellinen asema eivät ole perusteluja maksettavan summan pienentämiseen."

      Niin, tämä linjaushan koskee ainoastaan tapaus WinCapitaa.

      Ja linjasihan se KKO samaisessa päätöksessään, että rikoshyöty on tapaus WinCapitassa tuomittava valtiolle menetetyksi.

      Lakihan on tuosta hieman eri mieltä, mutta siitähän KKO vitut veisaa.

      Tai sitten KKO:n jäsenet apinoivat Jukolan poikien aapiskirjan pänttäämistä lakia lukiessaan, tulkitessaan ja soveltaessaan.
      Taikka ovat vain syntymätolloja ja sillehän ei voi lääkärikään mitään.

      Rikoshyöty on tuomittava valtiolle menetetyksi vain siltä osin kuin sitä ei ole voitu palauttaa rikoksen uhreille on joku onneton mennyt joskus runoilemaan lakitekstiin.

      Tuota lainkohtaa on systemaattisesti rikottu lähtien Vantaan käräjäoikeuden tuomariksi kutsutun Kari Kankaan tekemästä päätöksestä sulkea korvauksenvaatijat oikeussalin ulkopuolelle ja jatkuen KKO:n linjauksista aina Oulun käräjäoikeuden väärennökseksi luokiteltavaan virkaerheeseen.

      "ovathan alennukset viime kädessä pois hävinneiden lompakosta."

      Tuo se jaksaa aina vaan naurattaa.
      Ihan yksi lysti se on annetaanko niitä alennuksia vai ei - hävinneiden lompsa on ja pysyy yhtä tyhjänä.

      Pitäisi ensin sisäistää lauseen "tuomitaan valtiolle menetetyksi" merkitys, suhteuttaa se LexWinCapitan jämerään tekstiin "vielä pitäisi selvittää" ja sen jälkeen suorittaa suhteellisen vaativa aivovoimistelu (1 1=?) kyetäkseen ratkaisemaan klubin rahojen lopullinen sijoituspaikka.
      Ylimääräisenä tekijänä yhtälöön täytynee vielä sijoittaa tuo taannoinen KKO:n päätös sallia klubista voitolle jääneiden pääsy velkajärjestelyn piiriin.

      Kuinkas se muuten mänöö tuolla Talvivaara/Terrafamen louhoksella - senhän piti tulla julkisuuteen ennen vuoden vaihdetta sen monimiljardöörin, joka vapauttaa Suomen veronmaksajat tuosta nepotismin sekä viranomais- ja poliittisrikollisuuden aiheuttamasta kroonisesta kuluerästä?

      En millään tavalla hoputa, mutta päivät kuluvat ja jatkuvat.
      Ensin kukonaskelin ja sitten yhä pitenevin loikin.
      Vai oliko kyse jonkin muun kuin meneillään olevan vuoden lopusta?
      Tai jopa vuosikymmenen?
      Mikseipä samoin tein tuhannenkin. ; )))

    • Enhän minä loputtomiin jaksa Suomen lakia tänne postata. Jos Kuikka tai Trölli eivät asiaa ymmärrä, käyköön niinkuin Jukolan Timon; nurkkaan vaan miettimään omaa tyhmyyttään.

      Sillä johonkin sen käräjäoikeuden on määrättävä se rikollinen raha. Hanski ja Muisku ovat oikeudessa, mutta korvausvaateiden asia on pahasti kesken. Pitäisikö oikeuden siis tuomita, että hallitkaapa nyt Hanski ja Muisku ihan itse niitä rahojanne, palataan siihen sitten myöhemmin?

      Ja Hanskin rikoksen myötä sponssinretaleet määrätiin palauttamaan saamansa rikoshyöty. Olisiko heillekin pitänyt sanoa, että pitäkääpä pojat rahanne, haetaan ne sitten myöhemmin, kunhan keritään?

      Ja kuulematta jäi Kuikalta sekin, että valtio mätti suokuokalla rahaa ensi vuoden budjettiin aloittaakseen winkkarikorvausten maksun. Tai kuulihan Kuikka, mutta mieli ei suostunut ottamaan vastaan annettua tietoa. Sillä eihän Tuomaskaan uskonut ennen kuin sai pidellä naulanreikiä Herramme runnellussa ruumiissa. Kai sitä Kuikan pitää saada helistellä puolityhjää lompakkoaan ja kas, usko palaa.

      ”Kuinkas se muuten mänöö...”
      Hyvin mänöö, myllyt jaahavat ja muinaasen vedenpaisuumuksen veet kuivuvat poikkee. Ostajia parveiloo ministereissä, Orpo on joutessaan häädellyt köyhimpiä takasin kottiinsa.

      PS. Enpä kuitenkaan malta olla lukematta rikoslain 10. lukua.

      ”Rikoksen tuottama taloudellinen hyöty on tuomittava valtiolle menetetyksi.”
      Näin se alkaa, tämä on ihan ensimmäinen lause kappaleessa, joka koskee rikoshyödyn menettämistä. Onko tämä jotenkin epäselvä sanonta, sanoppa sinä Kuikaseni? Vai ovatko herrat väärentäneet lainkin?

      Hieman myöhemmin sama luku määrittelee loivennuksia asiaan:
      ”Hyötyä ei tuomita menetetyksi siltä osin kuin se on palautettu tai tuomittu taikka tuomitaan suoritettavaksi loukatulle vahingonkorvauksena tai edunpalautuksena.”
      No winkkarin suhteen ei ehditty palauttaa tai tuomita. Tällöin hyöty on määrättävä kokonaisuutena valtiolle.

      Näin se vaan laki on, ei tämä muuksi muutu parkumalla. ;))))

      • TopraHujanen

        "”Hyötyä ei tuomita menetetyksi siltä osin kuin se on palautettu tai tuomittu taikka tuomitaan suoritettavaksi loukatulle vahingonkorvauksena tai edunpalautuksena.”"

        "Näin se vaan laki on, ei tämä muuksi muutu parkumalla."

        Niinson.
        Että ensinnä tuloo rikoksen uhrin korvausvaade ja sitten toisena syyttäjän menettämisseuraamusvaade.
        Ei muutu parkumalla laki.
        Eikä väärentelemällä.

        "valtio mätti suokuokalla rahaa ensi vuoden budjettiin aloittaakseen winkkarikorvausten maksun."

        Heh, oliskohan se taasen aika käydä lukasemassa niitä lakipykäliä?

        Ulukomuistista ku tempasen niin sinnehän on kirjailtu, jotta samaan juttukokonaisuuteen kuuluvat korvausvaatimukset käsitellään yhtenä kokonaisuutena.

        Ja tuohon kun lisätään Orkun täytäntöönpanopäällikön sanomiset siitä, että ensinnä pitää saada kaikki rikoshyöty perittyä ja sitten vasta ruvetaan käsittelemään vaateita.

        Ja sitten vielä sekin, että viimeinen päivä korvausvaateiden esittämiselle on vasta vuoden 2018 maaliskuussa.

        Ja että noita korvausvaateita notkuu vielä pilvin pimein eri oikeusasteissa ympäri ämpäri Suomea.

        Niin, eikä unohdeta niitä velkasaneerausjuttujenkaan vasta aukenevaa prosessiruuhkaa.

        Valtio mätti ja valtio kertoi, että Terrafamellekin on tulossa ihan näillä näppäimillä uskottavan oloinen sijoittaja.

        Yksi uskomuksen varassa elelevä myyttinen hahmo vieraili jokunen päivä sitten ja kyllä kai nuo valtiovallan syöttämät uskomusjututkin jatkavat eloaan kun vain niihin uskotaan.

        Uskottavahan son ku valtiovalta niin kertoo.


      • TopraHujanen

        ”Hyötyä ei tuomita menetetyksi siltä osin kuin se on palautettu tai tuomittu taikka tuomitaan suoritettavaksi loukatulle vahingonkorvauksena tai edunpalautuksena.”

        Tuo kyseisen lainkohdan teksti ei näytä suostuvan aukeamaan joillekin, joten puretaanpa se pienempiin palasiin ja katotaan mitä se on syönyt:

        "palautettu tai tuomittu" tarkoittaa sitä, että rikoshyöty on palautettu rikoksen uhreille ennen sen valtiolle menettämistä.
        Tuo lienee selvää tekstiä, käytäntö on vai hakusassa.

        "tuomitaan suoritettavaksi" taas puolestaan ounastelee, että samassa yhteydessä kun rikoshyödyn valtiolle menettämisestä päätetään osa tai jopa koko rikoshyöty tuomitaan suoritettavaksi rikoksen uhreille.

        "tuomitaan suoritettavaksi" voidaan käsittää myös tarkoittavan tulevaisuudessa tapahtuvaa rikoksen uhrien hyvittämistä.

        "tuomitaan valtiolle menetetyksi" tarkoittaa sitä, että rikoshyöty on tuomion julistamisen jälkeen valtion omaisuutta - sitä ei ole tuomittu rikoksen uhreille eikä tulla tuomitsemaan.

        Mikä tuossa on niin vaikea ymmärtää?

        Mikäli tuomiolauselmiin olisi präntätty, jotta rikoshyöty tuomitaan tai tullaan tuomitsemaan suoritettavaksi loukatuille vahingonkorvauksena tai edunmenetyksenä niin rahojen lopullisesta osoitteesta ei olisi mitään epäselvyyttä.

        Oulun käräjäoikeus meni jopa niin pitkälle, että muutti eräässä päätöksessään esitetyt vahingonkorvaus- / edunpalautusvaatimukset rikoshyötyvaatimuksiksi ja hylkäsi nuo itse keksimänsä rikoshyötyvaatimukset sillä perusteella, että vahingonkorvaus- / edunpalautusvaatimuksia ei olisikaan esitetty.

        Vahvan täytyy olla tuomariston selkänojan kun rohkenevat syyllistyä asiakirjaväärennökseen tuomiolauselmassaan.
        Ja vahva on tahto riippumattomalla oikeuslaitoksella (hiihaa) ohjata rahat siihen tiettyyn kirstuun.

        "Olisiko heillekin pitänyt sanoa, että pitäkääpä pojat rahanne, haetaan ne sitten myöhemmin, kunhan keritään?"

        Ihanko sinä tosissasi leikit tolloa vai onko se syntymälahjaksi saatu ominaisuus?

        Johan ne rahat ovat olleet takavarikossa sen seitsemän ja jopa kahdeksan vuotta.
        Mikäs se estäisi jatkamasta noita takavarikkopäätöksiä vielä pari kolme vuotta?
        Siellä ne köllöttelisivät rahat ei-kenenkään-mailla, kunnes rikoksen uhrit noutaisivat omansa tai ainakin osan omistaan kotiin kuljeksimasta mieron teillä.

        Tuohon tollouttaisi käsittelevään kysymykseen olisi mukava saada ihan suora vastaus.


    • Minä sitten tykkään näistä tekstianalyysitalkoista. Leikitään tätä lisääkin.

      ”Rikoksen tuottama taloudellinen hyöty on tuomittava valtiolle menetetyksi.”
      Miksihän tämä on sanottu ihan ensimmäisenä? Olisikohan tämä semmoinen pääklausuuli, että näin menetellään, jos muuta ei kerrota?

      Sitten kommentoidaan vielä tämäkin täsmennys.
      ”Hyötyä ei tuomita menetetyksi siltä osin kuin se on palautettu tai tuomittu taikka tuomitaan suoritettavaksi loukatulle vahingonkorvauksena tai edunpalautuksena.”

      ”siltä osin kuin se on palautettu”. Rikoshyötyä on palautettu – osittain tai kokonaan – loukatulle (tuille) vahingonkorvauksena ennen meneillään olevaa oikeudenkäyntiä.
      - Hanski ei palauttanut mitään, lähti vain lipettiin, Tämä ei siis sovellu

      ”...tai tuomittu ....suoritettavaksi loukatulle”. Tämä on tapahtunut aiemmassa oikeudenkäynnissä.
      - Ei ole ollut mitään aiempia oikeudenkäyntejä. Tämäkään ei sovellu.

      ”...taikka tuomitaan suoritettavaksi loukatulle”. Tämä viitaa siihen, että vahingonkorvaus tullaa tuomitsemaan meneillään olevan oikeudenkäynnin yhteydessä. Lause ei voi viitata myöhempää oikeudenkäyntiin, koska nykyhetkellä ei ole varmaa tietoa, mitä tulevissa oiukeudenkäynneissä tuomitaan. Suomenkielessä ei myöskään ole futuuria, tulevaa aikaa koskeva tekeminen ilmaistaan muulla tavoin.
      - Winkkarin oikeudenkäynnissä vahingonkorvauksia ei otettu käsittelyyn rikosoikeudenkäynnin yhteydessä. Tämäkään ei sovellu.

      Rikosasiassa syyttäjä on ensisijaisesti vastuussa rikossyytteen ajamisesta. Jos aikaa ja innostusta piisaa, syyttäjä voi samoilla lämpimillä ajaa myös vahingonkorvauskanteita tai asianomistaja voi itse vaatia korvausta. Mutta lain mukaan vahingonkorvausasiat voidaan käsitellä erikseen ja näin Winkkarin tapauksessa myös meneteltiin.

      Oikeuden päätös siirtää winkkarin wahingonkorvausten käsittely myöhempään, erilliseen oikeudenkäyntiin on kiistatta lainmukainen päätös. Kun tämä oli päätetty, ainoa laillinen päätös rikoshyödyn suhteen oli tuomita se valtiolle menetetyksi. Näinhän se Rikoslain 10. luvun ensimmäinen lause sanoo.

      Valtiolle menetetty todellakin tarkoittaa sitä, että rikoshyöty on valtion omaisuutta siitä hetkestä alkaen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että rikoksen takia vahinkoa kärsineen tulisi tyytyä tähän tilanteeseen maailman tappiin. Aiemmin hän saattoi hakea erillisellä kanteella valtiolla rahojaan. Lainmuutoksen jälkeen vahinkoa kärsineelle on nyt luotu oikotie hakea rahat valtiolta ilman oikeudenkäyntiä.

      Minä taas pohdin sitä, miten sinä Kuikkaseni voit ymmärtää lain mukaisen menettelyn laittomaksi? Voiko omaan asiaansa napautunut tulla lopulta niin yksisilmäiseksi, että ei enää näe todellisuutta oman kouhottamisensa keskeltä?

      Vai olisiko tässäkin kyseessä vain loputon vedettäminen. Samahan se on, mistä puhutaan, kunhan vain juttua piisaa. Kuten muistat, Lehmämies oli lopultakin vain pesunkestävä trolli, vaikka hän jokusen vuoden syyti tänne päättömiä juttujaan esiintyen maalaisukkona. Tröllihän tunnusti, että taitava kirjoittaja kirjoittaa useilla nimimerkeillä ja varioi tyyliään. Tätäkin sopii miettiä, kun näitä Topra Hujasiakin näyttää olevan nyt kaksi .;))))

      • TopraHujanen

        Dodii.

        Nythän tästä pikkuhiljakseen päästään etenemään.

        Rikoshyöty on tuomittava menetetyksi paitsi rikoksen tekijältä myös rikoksesta hyötyneeltä.
        Winkaputin rikoshyöty oli ja on levinnyt maailman tuuliin kuin Jokisen eväät.

        Vantaan KO:n päätös tuomita päätekijältä ja apurilta saatu rikoshyöty sekä etukäteistakavarikkoon pantu rapiat 57 miljoonaa euroa valtion kassaan koskee vain ja ainoastaan pääjuttua, ei maakuntaraveissa toimeenpantuja rikoshyödyn konfiskointeja.
        Vantaan KO:n ratkaisulla ei siis ole todistetusti oikeusvaikutusta maakuntaraveihin.

        Tämä seuraava tulkinta vaatii taas hieman venymistä.

        Maakuntaraveissa pääsääntöisesti rikoshyötyä ollaan perimässä pois rikokseen osallistumattomilta ja siitä tietämättömiltä henkilöiltä, kuten oikein onkin.

        Pari kysymystä noihin maakuntaraveihin liittyen:

        1. Onko rikoksen uhrien asema ja niin ollen oikeusturva heikentynyt sen seurauksena, että rikoksen tekijä jakoi rikoshyötyä ympäri maapalloa?

        2. Eikö rikoksen uhrilla ole oikeutta kohdistaa vaadettaan siihen samaan rikoshyötyyn, johon syyttäjäkin kohdistaa menettämisseuraamusvaatimuksensa?

        Ei enempää tällä kertaa, ettei tule liikaa pihinää sumppiin.

        Omat vastaukseni ylläoleviin kysymyksiin:

        1. Ei ole, vaan rikoksen uhrilla on oikeus saada menetyksensä korvattua myös muilta kuin rikoksen tekijältä takavarikoidusta rikoshyödystä.
        Rikoshyöty kuin rikoshyöty, laki ei tee eroa noiden välillä.

        2. Kyllä on ja rikoksen uhrin vaade on ensisijainen syyttäjän esittämään rikoshyötyvaatimukseen nähden.


        Vantaan KO:n päätös sulkea asianosaiset oikeudenkäynnin ulkopuolelle loukkasi rikoksen urien oikeutta saada menetyksistään hyvitystä lain säätämässä järjestyksessä.
        Sitä sinä et vielä kykene sisäistämään, mutta antaapa ajan kulua, kyllä se siitä.

        Rikoslain 10 luvun hätäiset muutokset olivat vain epätoivoinen keino yrittää kätkeä Vantaan KO:n tekemät oikeusturvaloukkaukset.
        Korjattu lakihan on täysin torso, hätäilemällä kun ei synny kuin kusipäisiä lapsia.

        "Vai olisiko tässäkin kyseessä vain loputon vedettäminen."

        Syntymälahja son, sano mitä sanot.


    • ”Korjattu lakihan on täysin torso...”
      Lienee kuitenkin niin, että lainsäädäntövalta on edelleenkin eduskunnalla. On vainohulluuden huipentuma, jos uskomme lainsäätäjänkin osallistuneen salaliittoon peitelläkseen jotakin. Jätän siis tämän aiheen käsittelemättä.

      Muuten tämä tekstisi on yhtä ja samaa humppaa. Eihän nuo 1 ja 2 jankutukset asiaa muuksi muuta. Rikosoikeudenkäynti ja rikoksen vuoksi vahinkoa kärsineiden korvausasiat voidaan käsitellä samassa oikeudenkäynnissä tai ne voidaan käsitellä erikseen. Kumpikin menetelly on lain mukaista.

      Rikosvahinkoa kärsineet tekivät vielä itsekin omia pöllöyksiään ja heikensivät ihan omatoimisesti omaa asemaansa. Vahingonkorvausvaateita kohdistettiin vain Winkkariin ja Hanskiin. Pahimmillaan käytiin ihan oikeudessa saakka kertomassa, että se oma sponssi on ihan miehistä parhain, umpirehellinen kertakaikkiaan. Ja kun oikeuteen viimein olisi päässyt, satamäärin pösilöitä ryntäsi allekirjoittamaan sovintosopimuksen. Sovintosopimuksen, jolla vahinkoa kärsinyt ei saavuttanut yhtään mitään, mutta Hanskin ja Muiskun vastuut rajattiin. Voi elämän kevät.

      ”Syntymälahja son...”
      Toki, toki. Muistanhan minä, että taitava kirjoittaja kirjoittaa useilla nikeillä ja varioi tyyliään tarpeen mukaan. ;)))

      • TopraHujanen

        "Muuten tämä tekstisi on yhtä ja samaa humppaa. Eihän nuo 1 ja 2 jankutukset asiaa muuksi muuta. Rikosoikeudenkäynti ja rikoksen vuoksi vahinkoa kärsineiden korvausasiat voidaan käsitellä samassa oikeudenkäynnissä tai ne voidaan käsitellä erikseen. Kumpikin menetelly on lain mukaista. "

        Ymmärränhän minä, ettei sitä maha täynnä kinkkua ja konvehteja jaksa ihan täysillä keskittyä.
        Jospa se lamppu jossakin vaiheessa syttyisi, tuo sinun kommenttisi kun kiersi nuo kysymykset yhtä kaukaa kuin miljardöörit Terrafamen louhokset.
        Mutta ei mulla kiirusta...

        "Ja kun oikeuteen viimein olisi päässyt, satamäärin pösilöitä ryntäsi allekirjoittamaan sovintosopimuksen. Sovintosopimuksen, jolla vahinkoa kärsinyt ei saavuttanut yhtään mitään, mutta Hanskin ja Muiskun vastuut rajattiin. Voi elämän kevät. "

        Tuosta minä olen yhtä mieltä, paitsi että niitä sovintosopimukseen harhautuneita oli n. 1300 kpl.
        Ja ne vastuut käytännössä poistettiin.
        Ja oletettavaa on, että niitä harhaanjohdettuja ja myöhemmin itsensä petetyiksi tuntevia on tullut vielä lisääkin kun käräjäoikeudet ovat luovutelleet lainvastaisesti asianosaisten tietoja lakiasiaintoimistolle, joka toimeksiantosopimuksessa mainitsee oikeudekseen ryhtyä puuhaamaan tuota sovintoa Kailajärven kanssa.
        Seku ei vaadi muuta kuin valmiiksi monistettuun paperiin nimet asianosaiselta ja Kailajärveltä, posti hoitaa loput kun muilta kiireiltään ehtii.

        Vantaan KO vahvistaa virkatyönään, jotta kyllähän ne ovat nyt parraat kaverukset, tuo Hande ja nuo tunkit.

        Asianajotoimisto vetäisee laskunsa tappiin elikkä sinne minne tunkin kotivakuutuksen oikeusturvaosuus oikeuttaa.

        Jotkut nauravat pankkiin mennessään, jotkut tuhrustaessaan nimeään sovintopapperiin, tuomari hörähtelee kuin Polle kauraämpärin äärellä "Vahvistettu"-leimaa paukutellessaan.

        Ja tunkkiparka... no, se on tunkki, ei se siitä mikskään muutu.


      • TopraHujanen

        "On vainohulluuden huipentuma, jos uskomme lainsäätäjänkin osallistuneen salaliittoon peitelläkseen jotakin."

        Salaliiton toit esiin ihan ite eikä siinä mitään.
        Hyvä kun toit.

        Katos kun se oli sisäministerinä silloin kun klubin kaatokäsky kävi eräs hevosen kokoinen tumma naisihminen, tämä Anne Holmlund.

        Ja kun vuonna 2013 oikeusministeriö alkoi korjaamaan Vantaan käräjäoikeudessa tapahtuneita oikeudenmenetyksiä isolla lekalla ja vähäisellä älyllä Jaakko Raution ohjauksessa niin kukas se siellä eduskunnan lakivaliokunnassa istuikaan pöydän päässä nuija kourassaan.
        Heh, iso tumma naarasimmeinenhän se siellä, Anne Holmlund.
        Nuija kädessään.

        Ja nythän on pantava merkille, että tuolloin, jos ei muulloinkaan, nuijien määrä lakivaliokunnan kokoontumisissa ei suinkaan rajoittunut puheenjohtajan kourassa olevaan.
        Jani Toivolaa, Jaana Pelkosta, entistä poliisia ja muuta julkkista, näistä se oli lakivaliokunta kokoon keitelty.
        Ei noita paljon tarvitse vihkiä salaliiton sopimuksiin, mikäli jokin lakialoite halutaan saada mieluisasti läpi vietyä.

        Valmisteleva virkamies ja lakivaliokunnan puheenjohtaja kun kertovat valiokunnan jäsenille, jotta lakialoite on hyvä, perusteellisesti valmisteltu ja oikeusvaltion perusperiaatteita kaikin puolin kunnioittava, niin veet silimissä, naispuoliset ja sukupuoleltaan epämääräiset hieman tyrskienkin, valiokuntamme ahkerat puurtajat raapaisevat kauniisti kaartuvat puumerkkinsä lakialoitteen hyväksymisen puolesta.

        Hallitus sitten esittelee lakialoitteen eduskunnalle, hallitus, jossa istuu jos sattuu joku lakikirjankin joskus avannut, eduskunnalle, jota kiinnostaa enemmän iltariennot ja omat edut kuin kansakunnan hyvinvointi.

        Ei siinä kummosta salaliittoa tarvitse kehitellä kun virkamiehistö saa ajettua läpi vaikka minkämoisen lakiehdotuksen.

        Oikeuskansleri Jaakko Jonkkakin on nyt herännyt havaitsemaan tuon villin lännen meiningin ja yritti vähän nuhdella hallitusta, mutta arkana miehenä pinkaisi hetimiten sairaslomalle kun koko kansan Juha loihe lausumahan, jottei tulisi mielen viereenkään tuolla tavalla, mitästä tyhjää.

        Eroanomuksen vien Saulille jos ette heti peru puheitanne, jyrähteli Juha.

        Mutta poiketaanpa hieman tuohon ketjun aiheeseen:

        "Käräjäoikeus perusteli päätöstään sillä, että kyseinen nainen oli jo iäkäs ja hän kärsi useista vakavista sairauksista."

        Rovaniemen hovioikeus osoitti inhimillisyyttään ja hienotunteisuuttaan postittamalla käräjäoikeuden päätöksen kumoavan ratkaisunsa tuolle iäkkäälle, sairaalle ja maksukyvyttömäksi todetulle vanhukselle juuri sopivasti ennen joulua.
        Ikäänkuin hyvää, rauhallista ja levollista joulumieltä toivottaakseen.
        Humaaneja ja ihmisystävällisiä olioita ovat nuo tuomarit.

        Mutta kuinkas olivat sinun, arvoisa Perseentervaaja, tuntemukset kun luit tuon hovin päätöksen?
        Senhän tiedämme jo entuudestaan, että Raili Suominen ja Antti Suhonen, tuo Jouni Laihonkin kehuma aktiivinen kansalaiskaksikko, ovat kilistelleet maljojaan aina kun joku on joutunut loppuiäkseen ahdinkoon klubin tuottojen vuoksi.

        Mitäpä oli kirjailtu niihin kupliin, jotka paisuivat mielesi mustissa syövereissä lukiessasi tuota aloituksessa mainittua uutista, paisuivat ja pinnalle pulpahtivat?

        Sääliäkö tunsit?
        Myötätuntoa kenties?

        Ei, ei sovi kantikas kalikka pyöreään reikään.

        Mielihyvää, vahingoniloa, ylemmyydentunnetta.
        Noistahan se sinun joulumielesi rakentui kun tuon uutisen luit.

        Vai kuis?


    • Enpä usko, että Ada suostuisi kilistelemään Antin kanssa. Sen verran härskejä temppuja Antti teki Adalle.

      ”...tuntemukset kun luit tuon hovin päätöksen?” Kysymyksesi osui arkaan kohtaan. Tunsin sääliä muoriparkaa kohtaa. Samalla tunsin myös suuttumusta siitä, että joku saatanan tollo sponssi oli liittänyt tämänkin muorin klubin jäseneksi. Omia rahoja saa kyllä juoda, naida ja sutata hedelmäpeliin. Älkäämme kuitenkaan houkutelko isovanhempia tai alaikäisiä lapsia mukaan samaan soosiin. Joku harkintakyky kuuluisi säilyä tyhmimmälläkin.

      Maagiset sanat ovat kuitenkin rikos ja hyöty. Muoriparan saama 17.313 EUR oli peräisin rikoksesta. Tämä oli muorille hyötyä, ylimääräistä tuloa eläkkeen ja muiden tulojen päälle. Nytkö se on viimeistä euroa myöten kulutettu? Eihän siitä ole kuin jokunen vuosi ja samalla muorille oli kertynyt ylimääräistä rahaa ihan sijoitettavaksi saakka.

      Muistamme myös, että tämän kovaonnisen muorin lisäksi klubissa on leegio muitakin eläkeläisiä, joiden pussista tuo 17.313 EUR on otettu. Olisiko moraalisesti kuitenkin kestävämpää se, että rikoksen vuoksi rahansa hävinnyt saa rahansa takaisin, kuin se, että voitolle jäänyt saa pitää voittonsa?

      Sano sinä Kuikka, kumpi on parempi ja oikein.

      En ota kummemmin kantaa teoriaasi Annesta. Tumma hän on, iso hän on. Meillä on sama maku. Mitäpä korpisuomalainen tekisi pienellä ja hennolla naisella. Emännän tulee olla tanakka, hanakka ja hyvä työihminen, siitä kun on iso apu kaskea raivatessa. Minä olen ilolla katsellut nykyistä Aino-Kaisa Saarista. Ei siitä hiihtäjää enää tule, mutta onpahan pätevän oloinen emäntäihminen.

      Mutta myönnän toki, että muutaman viimeisen vuoden winkkariuutisista olen usein saanut iloa ja hyvää mieltä. Maassa on kuitenkin laki ja oikeus, oikeuslaitos tuomitsee ja ahneella on lopultakin paskanen loppu.

      Olen sinnikkäästi odotellut, josko joku toivorikas kampeaisi asiansa EIT:n saakka, vaan toiveeni taitaa olla turha. Se oli vain katteeton huulten heiluttelua, kuten useimmat koijareiden puheet tuppaavat olemaan.

      Erityisiä terveisiä ja kiitoksia kuluneesta vuodesta vielä meidän kaikkien yhteiselle Ilkalle.;)))

    • Caputsiino

      Eikä wincaput ole eit ?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2794
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      517
      2634
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1835
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1767
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1723
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1659
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1272
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      84
      1101
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1072
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      54
      1067
    Aihe