2-vaihe vai 3-vaihe varaajaan

jhalmen

Olen ostamassa uutta lämminvesivaraajaa. Mikäs tää tällainen on, kun yhden mallin (Nibe) asennus tapahtuu kahteen vaiheeseen eikä kolmeen? Eikös sellainen aiheuta harmillista epätasapainoa koko talon sähkönkäytössä? Lämminvesivaraaja on sentään aika tehoa syövä, sekä suhteellisen tasaisessa käytössä.
Kyseinen varaaja olisi tehoiltaan juuri minulle sopiva. Tarvittaessa voidaan säätää jatkuvaksi lämpötilaksi 80 astetta. Kilpailevassa mallissa suositellaan 65 astetta ja vain tilapäiseen tarpeeseen korkeampaa lämpötilaa. Jännä siis että tämä kuumempi malli käyttää vain kaksi vaihetta ja se toinen kolme vaihetta.

23

7595

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lataa.ja.varmista

      Kuulostaa väärinkäsitykseltä. Muuten, varaajaa kannattaa pitää vain siinä lämpötilassa joka tarvitaan riittävään veden saantiin.

      • vaiheiset_valmiiksi

        Joo, varaajaa ei kannata pitää alemmassa lämpötilassa kuin tarvitaan. Kertakaikkiaan hyvä vinkki. 2-vaihevaraajassa vesi ensin esilämmitetään, sitten kuumennetaan. 3-vaihevaraajassa tulee tulistusvaihe vielä kolmantena. Sulla on toi ekaksimainittu 2-vaiheinen lämmitys


    • normisettiä

      On ihan tavallista pienempitehoisissa varaajissa, ovat oikeastaan yksivaiheisia joiden jännite on 400 V. Niistä saa vieläkin pienempi tehoisia kytkemällä ne 230V. Eivät ne pienitehoisina hetkauta talon shkökuormitusta suuntaan tahi toiseen.

      • Juu, yksivaiheinenhan se on. Mutta käyttää ja kuormittaa kuitenkin 400 V kytkennässä talon kahta vaihetta. Tuli sekin mieleen, että jos siinä on vain yksi vastus, niin kylmenee koko toosa, kun vastus aikanaan palaa poikki. Kolmivaihekytkennässä on vähintään kolme vastusta, joista kaksi jää porskuttamaan, jos yksi palaa tai hapettuu poikki. Noin niinkuin teoriassa.


    • 4vaihetasaa

      Kannattaa hankkia tasausvirtamuuntaja. Sillä muutat varaajan nelivaiheiseksi. Uskoisin ongelman ratkeavan tällä.

      • kolmiusvaihe

        Muuten hyvä mutta tasausvirtamuuntaja ei toimi vaihtousvirralla.


    • toimiiupeasti

      Toimii toimii. Taitaa olla asentajasta kiinni, jos kehtaa asian kieltää.

    • YhdenHengenTalous

      Sähkölämmittimiä ja varaajia on tosiaan saatavana 230 ja 400 Voltille sekä 3-vaiheiselle 230/400V kytkennälle. Sinänsä en katso jännitteellä olevan merkitystä. Kytkettäessä vain pitää katsoa, miten johdot kytkeee. Minulla on 3-vaihevedenlämmitin 200l. Yhden sulakkeen kun ottaa pois, se lämpenee silti vielä kahdella vaiheella ja vesi riittää, eli on reilusti ylimitoitettu. Edellinen oli 300 litrainen.

      • varaako_valita

        Lieneekö eri valmistajilla paljonkin näkemyseroja varaajan tilavuuden ja vastustehon välisestä suhteesta?


      • öppön-pöppön
        varaako_valita kirjoitti:

        Lieneekö eri valmistajilla paljonkin näkemyseroja varaajan tilavuuden ja vastustehon välisestä suhteesta?

        Ei kai tuo mikään näkemyskysymys ole vaan ihan tarpeen mukaan tehtävää valintaa?
        Minimitaso joka pitää ylittää on varaajan häviöt, kaikki sen päälle on lämmittävää tehoa. Sen jälkeen on kyse siitä kuinka nopeasti vesi pitää saada kuumaksi (käytännössä kulutus sanelee tämän). Yläraja tulee sitten sulakekoossa vastaan.
        230V pistotulppaliityntäisellä yksivaiheisella lämmitysvastuksella varustettuun varaajaan ei normaalisti kannata valita yli 2kW vastusta jotta ryhmäkeskuksen 10A sulake riittää. Jos on erikseen tiedossa että käytössä on 16A sulake voidaan valita isompikin vastus. Jos käyttökohteessa ei tarvita kuumaa vettä jatkuvasti eli lämmitysaikaa on saatavana, voidaan käyttää pienempää ja edullisempaa vastusta.


      • boileri

        Joo juurikin näin eli ei tämä tosiaan mikään näkemys kysymys ole vaan kyse erilaisten olosuhteiden ja tarpeiden sovittamisesta esim. joskus tila voi asettaa varaajan koolle rajoituksia, mutta lämmintä vettä pitäisi saada silti paljon ja varsinkin nopeasti jolloin tehon oltava suuri joskus taas tällä ei ole merkitystä ja sitten tosiaan sulakkeiden kestot asettaa omat rajoituksensa.
        Pieni varaaja ja suuritehoinen vastus ei välttämättä ole paras mahdollinen yhdistelmä vastuksen keston kannalta eli jos valinnanvaraa on niin todennäköisemmin pienempitehoinen kestävämpi.
        Mitä sitten tulee aloittajan epäilyksiin vinokuormista niin kyllähän kahden vaiheen väliin kytkentä sitä ainakin teoriassa voi aiheuttaa, mutta käytännössä hommaa tuskin mitenkään huomaa ellei ala jännitteitä sitten mittailemaan, tätäkin hommaa voi vainoharhainen lievittä sillä että vähän ryhmittelee muita talon kuormia jäljelle jääneelle vaiheelle


    • Eroja

      Kauheasti on

      • Samanlaisuuksia

        Eipä ole


    • nelivaihejärjestelmä

      Kannattaa olla kaukaa viisas ja ostaa suoraan nelivaihevarajaa. Nelivaihejärjestelmä tekee tuloaan kovaa vauhtia, ja seuraavassa standardissa se on jo määritelty pakolliseksi uusiin asennuksiin, jossa ei sitten vanhat kolmivaihelaitteet toimi ollenkaan. Toki vanhat asennukset saa säilyttää kolmivaiheisina, mutta kolmivaihelaitteita en enää suosittele hankkimaan, koska ne tulevat jäämään pikkuhiljaa pois ja varaosien saatavuus vähenee. Nelivaihelaitteet toimivat myös kolmivaiheverkossa, mutta toisin päin ei toimi. Eli jos ostat nyt vaikka kolmivaihesirkkelin ja muutat parin vuoden päästää uuteen nelivaihetaloon, niin eipä toimikaan sirkkeli enää. Eli ostakaa hyvät ihmiset niitä nelivaihelaitteita! L4:n väri tulee muuten olemaan tummanvalkoinen, ja siinä on oma kevi valmiina. Kaapelimarkkinatkin tulevat mullistumaan, kun S-tyypin MCMK:n, esim. 4x2,5S, jossa siis kevi valmiina, kysyntä tulee romahtamaan.

    • Kuusvaihetrolli

      Vittu että noi nelivaiheääliöt jaksaa... Eikö niillä muuta ole? Opetelkaa vaikka runkkaamaan, sekin olis hyödyllisempää

      • pakittava_varaaja

        Olen samaa mieltä, ei mitään neljää vaihetta, vaan kolme vaihetta ja pakki. Jos termarin hitaudesta johtuen lämpötila lirvahtaa vähän yli, niin pakilla voi veden jäähdyttää just kohdilleen.


    • Yleismies3

      Huomioi mikä on virran tarve per vaihe, alle 10 a tai alle 16a.
      Jos sulla vanha kaapelointi on 1,5m2 johdolla et voi laittaa 16a sulakkeita.
      Siis mikä on laitteiden tehot ja sun kaapelointi

    • varmassa_varaajaparempi

      Parasta hankkia kerralla kunnon kolmivaihevaraaja. Sellainen joka ensin varaa vakiovirralla, sitten vakiojännitteellä ja siirtyy lopulta ylläpitovaraukseen. Ne ovat parhaita varaajia !

    • varmassa_varaajaparempi

      Menes nyt varmassa_varaajaparempi ottaan ne nappisi niin ei tarvi täällä önnöttää...

      • varmassa_varaajaparempi

        CTEK on hyvä varaaaja !


    • varmassa_varaajaparempi

      Eikun ne oranssit vai mitä vaalean punaisia ne pillerit on, ota nekin. CTEK on laturi, ei varaaja, akku on se sähkön varaaja.

    • Ip68

      Niin mikä on nykyinen virransyöttö kapasiteetti.
      3x10 a. Vai3 x16a

      Sen mukan varaaja

      • Kapasiteetti

        Yleensä 4A, mun CTEK on 8A malli


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      101
      1497
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      84
      1064
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      976
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      573
      942
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      877
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      822
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      654
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe