Vuosi vaihtuu, Lada ei ?

I-iivana

Toverit , emmehän luovu Lada-laatuautoistamme ?

49

500

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MekaniikkaMasisti

      Mie vaehoin Datsunini Ladahan. Mahtookoha olla järäkevää vaeko ej?

      • Daxc

        Nyt voet huoltaa autos ite. Säästyy paljon, kun huoltohinnat ovat nousussa.


    • jooseffani

      Minä maalasin Ladan konepellille Stalinin muotokuvan. Laittakaa paremmaksi.

    • venäjänvärit

      Maalatkaa Venäjän lipun värit Ladan konepeltiin!

    • Kaasuöljy

      Täytys taas ostaa Lada , huolettomia kilometrejä kun entisten omistajien huonon kohtelun tulokset ensin käy läpi ja maalaa stalinin kuvat , sirpit ja vasarat piiloon . Sitten ei kun pakkas aamuja etelä- Suomenkin .

      • Runko_se_oikea

        Niin totta taas. Tuleva pakkaskausi vaatii Ladan. Muut merkit jäävät maatumaan slummien takapihoille kun pakkasta on yksinkertaisesti liikaa. Ne onnettomat länsiräppänät, jotka vielä uhmaavat kohtaloa jäätyvät tienposkeen pimeään. Kuusakosken pojilla ja tytöillä riittää kiirettä purkaa länsikotterosumaa. Tässä lyhykäisyydessään seuraava tammi-huhtikuu.


    • Bussit_Kulkee_Ladat_Ei

      Tällaisilla yli kolman asteen pakkasilla ei Ladoja kannata enää edes yrittää käyntiin. Ellei naapurin länsiautolla saa kyytiä, kannattaa käyttää julkisia. Bussit ovat sentään länsimaisia ja toimivat myös talvella toisin kuin itäritsat.

      • Eurovolga

        Minusta länsiromuihin pitäisi laittaa alkolukkoa muistuttava laite virtalukkoon, joka tunnistaa että lämpötila on alle 10c eikä näin ollen edes yritä käynnistää romua. Säästyttäsiin monelta eri harmilta ja hammasten kiristelyltä . Liikenne soljuisi sulavammin kun ei olisi hinattavia länsitekeleitä niin paljon riesana. Ajankohta viittaa vahvasti aikaan syyskuu-huhtikuu/toukokuu. Länsiräppänillä voisi sitten körötellä kesäkuu-elokuu valisen ajan mutta vain bussilippu lompakossa jatkuvasti saatavilla. Toinen vaihtoehto on ottaa Lada "turva-autoksi" jos halutaan varmasti päästä perille. Tässä muutamia mietteitä tulevia pakkasia odotellessa.


      • ReiskSsalasanaton

        Länsiautojen hilavitkuttimet pettävät pakkasen tai helleaallon tullen. Ladassani niitä ei ole ja Ladani on valmis kuin partiopoika. Näin toivoo ReiskaS.


    • Reiska_S

      Sinne hyytyi Lada pihalle kahden asteen pakkaseen. Ei edes luvannut, kuten Ladat eivåät yleensäkään pakkasella. Täytyy hakea leka ja murjoa koko romu maan tasalle. Oikeita autoja ei tehdä Venäjällä.

    • enminäainakaan

      Kuka on kovin kommunisti ajaa viimeisenä Ladalla? Viimeiset vuodet ovat jo menossa. Montaa ei ole jäljellä!!!

      • Runko_se_oikea

        Voi veikkonen ! Ladalla ajetaan vielä pitkään. Lada on tehty kestämään toisin kuin ... no tiedät kyllä ! Tänäkin aamuna paljon uskaliaita räppänistejä tienposkessa hinausköysi kädessä huiskuttaen apuja. Ikävä kyllä ... en voi koko maailmaa pelastaa :(


      • Kanto_komukka

        Kyllä jokainen vielä Ladallla ajava on fanaattinen stalinistikommunisti. Ajattele nyt, Lada on rikki joka päivä, ei koskaan lähde käyntiin pakkasella ja varaosatkin joudutaan jo hakemaan Viipurin torilta. Ei kukaan suomalainen sellaista sietäisi.


      • Runko_se_oikea

        Niin totta taas. Tuleva pakkaskausi vaatii ihan oikean auton. Ladat jäävät maatumaan slummien takapihoille kun pakkasta on yksinkertaisesti liikaa. Ne onnettomat ladat, jotka vielä uhmaavat kohtaloa jäätyvät tienposkeen pimeään. Kuusakosken pojilla ja tytöillä riittää kiirettä purkaa ladasumaa. Tässä lyhykäisyydessään seuraava tammi-huhtikuu.


      • Retrotykki

        Oo, jo hilijoo! Et sinä ymmärrä!

        Mutta koitan selittää, jos kuitenkin ymmärtäisit!

        Lada on tehty juuri kylmiin olosuhteisiin!

        Toki mitä uudempi lada, sitä huononpi käynnistyvyys... Tiedäthän monipiste ruiskun ja polttoaineen sakenemisen kovassa pakkasessa! Ajattele myös tietokonetta, joka yrittää laskea oikeita arvoja käynnistykseen, kun on itsekin ihan kohmelossa -30c:n pakkasessa. Samaraani on laitettu Boschin boxi, että se suoriutuu siitä!

        Mitä vanhempi lada, sen varmempi käynnistyvyys, kohan "jerkkua" riittää akussa...
        Ja jos ei meinaa bensa riittää kaasarissa, lisää voi pumpata käsipumpulla...

        Kerroppa minulle toinen automerkki, jossa bensaa voi pumpata käsin?
        (ei jälki asennus!)

        Lada on (tai oli) kova talviauto!

        Toki auton pitää olla hyvin huollettu, että se toimii oikein!


      • Lada on turvallinen ja varma valinta henkilölle, joka arvostaa sitä että autolla päästään pisteestä A pisteeseen B varmasti, turvallisesti, mukavasti ja edullisesti. Ladan vähäpäästöiset moottorit ovat myös luontoystävällisiä.


    • Retrotykki

      Toverit, ja muut esim. minä ladan osto talkoisiin! Vuoden päästä tulee uusiin autoihin pakolliseksi "Ecall" järjestelmä, jota ei ladoista löydy!

      LADA maahantuojalla(Manse Motors) ei löydy varmaan sitä "paalua" uusien ladojen "Ecall"-järjestelmän jälkiasennukseen. Kts. Googlesta mikä se on!...

      Autetaan nyt Manse Motorsia saamaan ladoja myydyksi, nyt on viimeinen hetki ostaa uusi LADA!

      Ehkäpä maahantuonti jatkuu, jos olisi voittoja myydyistä autoista, niin voisi jälkiasentaa "Ecall" laitteet esim. ladan "lippulaivaan" Vestaan!

      SAAB;kin nousi unohduksesta uuteen loistoon... Antaa LADAN;kin nousta!

      LADA;n legenda ei saa kuolla!

    • wrytiyuiuhljjhg

      Ei vaihdu ei! Niva pysyy käytössä. Juttelin juuri Finnairin mekaanikon kanssa ja hän sanoi, että 2-3 tuntia huoltoa tekevät yhtä lentotuntia kohden. Eli Niva on selvästi laadukkaampi kuin Airbusin uuden koneet! Ei tarvitset huoltaa kuin ehkä puoli tuntia yhtä ajotuntia kohden. Repikää siitä ranskalaiset!

      • Runko_se_oikea

        Loppupäätelmänä tähän keskusteluun voidaan kai yksimielisesti todeta ettei Ladaa vaihdeta, koska parempaa autoa ei yksinkertaisesti ole tarjolla. Joitain hajamietteitäkin tähän ketjuun tuli mutta ne edustavat selkeää vähemmistöä ja ehkäpä myös täydellistä tietämättömyyttä koko asiasta.


    • se.pelittää

      Mitä sitä vaihtamaan. Edellinen oli 17 vuotta. Nyt oleva on vasta 11- vuotta ollut. Menee ja pelittää.
      Eikä siellä katsastuksissakaan ole ollut ongelmia.
      Edellinen kerran jäi uusintanäytölle. Arvata saattaa, kun pakoputken takapönttön vaihdoin, jäi liitoksen kohta laittamatta pohjaan.
      Kun siinä on ne kaksi pitkittäistä halkaisua, että sopii putket toisiinsa, se väli sai liikaa sitten happea. Ei auttanut, kuin käydä kotona ja kas huomasin virheeni. Avaimella liitin auki, hieman kiristystä päittäin ja liitos kiinni, leima tuli.
      Tää, mikä nyt on alla, leima on aina tullut. Olen miettinyt, että pitäisikö vain postikortti lähettää, eihän noissa vikoja ole.
      Normaali huollot, no ikkunanostimet, parikertaa on temppuillut.
      Halpa homma hoitaa kuntoon. Yksi laturi - on uusittu, akku eli mitä yleisesti kaikki autot vaatii, sekä jarrupalat. Ajovalolamppu, mutta muutoin. Liikenteessä kulkee, missä muutkin, eli rajoitusten mukaan.
      Eikä ole pääomakustannuksia. 6l. sadalla ja alle 4 l. öljyä vaihtovälissä,eikä tarvitse lisätä, kuin Audiin litra 1000 km.
      Eli Lada - kiskoilla kesäkeli! Siis kulkee ja kukkuu.

      Toverit - tämä on hyvä auto. Kahdesta en luovu - Ladasta - enkä akasta.

    • lataheepo

      Lada on turvaton ja epä'varma valinta henkilölle, joka arvostaa sitä että autolla päästään ehkä pisteestä A pisteeseen B, turvattomasti, epämukavasti ja kovalla kulutuksella. Ladan suuripäästöiset moottorit ovat myös luontoa tuhoavia kuten kaikki muukin Venäjällä.

      • Katsastusasemanesimies

        Niin totta taas ! Lada on epävarma valinta henkilölle joka arvostaa turvattomuutta, epämukavuutta ja kovaa kulutusta. Länsiräppänä on taas varma valinta jos arvostaa turvattomuutta, epämukavuutta ,kovaa kulutusta ja että ehkä päästään pisteestä A pisteeseen B. Kulutus johtunee Lada isolohkon suurista tehoista ja väännöstä.


      • Ladafever

        Tälle komppia ihan kybällä !


    • VenäläistäLaatutyötä

      Pitäsköhän hankkia vanha lada, joka on Venäläistä laatutyötä ja joka on suunniteltu toimimaan Venäjän ilmastossa, mikä tarkoittaa varmuutta kovillakin pakkasilla.
      Yksinkertainen tekniikka, eikä mitään ajotietokoneita, jotka sekoaa kylmässä.
      Uudemmat ladat eivät enää liene Venäjällä valmistetun, vaan jossain lämpimässä maassa lämpimän maan osista.
      Mikäs muu automerkki siellä Siperian -50....-60 kylmyydessä liikkuu, kuin vanhanmallinen Venäjällä valmistettu lada.
      Ei inahdakaan mikään Ranskalainen, Italialainen tai jonkun muun lämpimän maan automerkki.

      Lada on laatu auto arktiseen ilmastoon, iso moottori puskee lämpöä ohjaamoon.
      Näiden uusien vähäpäästöisten bensapihi autojen moottorit eivät riitä tuomaan lämmintä matkustamoon ja tarvitaan kaikenlaisia lisälämmittimiä.
      Lisäksi niissä on kaikenlaisia sähköhäiriöitä talvisin ja usein näkee tien varteen kovalla pakkasella hyytyneen muutaman vuoden vanhoja uusia autoja, että se uuden auton varmuudesta arktisessa ilmastossa.

      Ei se kesällä haittaa vaikka matkanteko loppuu, kun on lämmintä, valoisaa, eikä hengenvaaraa, mutta talvella on asia aivan toinen, silloin voi kuolla kylmyyteen, jollei ole varustautunut, mutta eipä taida monikaan uuteen auton varmuuteen lähes sokeasti luottava varustautua.

      • Runko_se_oikea

        Niin totta taas !


    • Kanto_komukka

      Lada on venäläistä "laatua", kännissä tehty ja yhtä luotettava kuin tieto Pohjois-Korean päämiehen käynnistä kuussa. Kovaa uskoa tarvitaan ja sitä riittää suomen venäjämielisillä.

      • Retrotykki

        Pitääköhän laittaa "Runko_se_oikean" kommentin vastakommenntti käyttöön... ,

        Niin väärin taas !

        Niin älyätpähän vastutuksesesi turhuuden! En jaksa selittää sulle, kun et ymmärrä
        mikä se tosiauto on!


    • Runko_se_oikea

      Naapurin länsiräppänän startti sanoi tänä aamuna "kevvväällä vasta .... kevvvääällä vasta" ja sitten akku sanoi sopimuksen lopullisesti irti. Tarjosin kyydin töihin varmatoimisella Ladallani, jolle -20c oli vielä leikin tekoa ... kuin olisi palmun alta lähtenyt. Näin se pidetään Suomen rattaat pyörimässä. Ladalla Suomi nostettiin -70 luvulla elintasovaltioksi ja 2010-luvulla se pidetään siellä. Hyvä Lada !!!

    • Kanto_se_oikea

      Naapurin ladan startti sanoi tänä aamuna "kevvväällä vasta .... kevvvääällä vasta" ja sitten akku sanoi sopimuksen lopullisesti irti. Tarjosin kyydin töihin varmatoimisella Autollani, jolle -20c oli vielä leikin tekoa ... kuin olisi palmun alta lähtenyt. Näin se pidetään Suomen rattaat pyörimässä. Ladalla Suomi vajosi -70 luvulla lamaan mutta 2010-luvulla kukaan ei aja Ladalla, vaan kaikilla on jo Auto !!!

    • ytiugjhkjgh

      Toverit! Olen ollut uskossani heikko, mutta tänään sain uutta voimaa. Minulla on 2015 vuosimallin 33 tkm ajettu "länsiauto" (opel), joka onnistui kuluttamaan akkunsa jo bensalämmittimeen. Käynnistysyritys johti siis kojelaudan pimenemiseen ja pieneen tekstiin "system failure".

      Onneksi pihassa oli metsästysreissuilla käytetty Niva. Se ei kysellyt mitään koska siinä ei ole tietokoneitakaan, ja lähti käyntiin aivan normaalisti. Halleluja!

      • Retrotykki

        Halleluja!


    • Kamera_kuvaa

      Osta Lada niin vuosi vaihtuukerran vuodessa mutta moottori vaihtuu 3 kertaa vuodessa millon tavallinen densa millon ruisku ja millon mitäkin???;))))

      • Retrotykki

        Oot tainnu ottaa "yhen" liikaa kun moisia höpäjät... Korkeintaan öljyn suotimia vaihtuu noi kolme vuodessa, kun öljyn vaihto väli on 10tkm!

        Länsi räppänöissä kun öljyn vaihtovälit ovat 20tkm tai jopa 30tkm, ehkä enemmänkin? Pitkillä öljyn vaihtoväleillä kone saadaan vaihtokuntoon äkimmin!

        LADA on tehty kestämään oikein huollettuna! Ja varsinkin itse huollettuna... Jää merkki korjaamot nuolemaan näppejään!

        Terveisin: LADA Granta mies


      • Kamera_kuvaa

        Hei.Nyt on niin että autossa lada oli ruisku,mutta kun tuli korjauksesta pois niin kas kummaa oli tava densa moottori ja kun otin selvää ja soittelin pitkin kylää ja........otin kuvia


    • Kone____huone

      Mene katsoo suomi 24kun poijaat etsii kupareitaa;))))siitä se avautuu sulle

      • Typerä_hulluakka

        No,oma hiljaista ?Vai onko kaikki katoo kupareita konehuonesta??


      • Retrotykki

        Opettele kirjoittamaan ja älyämään jotain tekniikan päälle!

        Ei tommosia juttuja missään ole... periaatteessa oli ihan turha vastata...

        Tuo kone hommakin on huuhaata!

        Ihan mautonta on keskustelu asiasta!

        LADA on perinteinen auto ilman turhia vimpaimia! Niin sen pitää olla!

        Tai jos niin ei ole... Olemme matkalla autonomiseen liikenteeseen, mihin minä en alistu! Ihmisen pitää osata ajaa ilman ajoa avittavia laitteita, tai olemme uus avuttomia... Niinkö on hyvä? Kysympähän vaan!


      • Retrotykki

      • Anonyymi
        Retrotykki kirjoitti:

        Joo-o, löytyipä hyvä artikkeli Lada Grantasta! Lada on tosi miesten auto, oikein Tuulilasi-lehden testaajien sanomana!

        http://www.tuulilasi.fi/koeajot/koeajossa-lada-granta-vladimir-putinin-jalanjaljilla

        Joo! Näin sen pitää olla! Auton pitää olla auto, eikä robotti!

        tuulilasin toimittaja näytti tietämyksensä autoista! sanoi ladassa olevan KAKSI venttiiliä! minulle on kerrottu että niitä olisi vähintään kahdeksan. taikka en minä tiedä. en ole koskaan tarvinnut kantta irrottaa vaikka monta ladaa on ollutkin...


      • Heh, heh... No tuo ei ollu tietämys vaan kirjoitus virhe. Äkkiäkös tuota sekoittaa numerot kaksi ja kahdeksan? Koolla kun alkaavat?

        Ei oo munkaan tarvinnu kansiremonttia tehdä, muuta kuin kerran säädetty hydrauliset nostimet vaihtamalla rikkoja Samarassa.

        Grantassa tarkistus joskus myös tehtävä huolto ohjeen mukaan. On muuten hyvä auto ollu. Tuo etanoli bensa vaan pelottaa, kun tehdas ei ole kokeillut kestävyyttä niin varuilta oon ajanu Venäläisellä bensalla.


    • AjaVOT

      Olis ihan tyylikästä omistaa Ladakin. Ajais ainakin silloin, kun Mese on pajalla huollossa ja tonnin lasku tulossa. Ladan takaikkunassa teksti: Tällä ajan koska kenkuttaa Mesen huoltoväliolmoituksen jankutus ja h- hinnat.

      Tää viesti ei millään meinaa lähteä. En pysty todistamaan inhimillisyyttäni. Diggidaatti luulee ribotiksi...

    • Uralli
    • Anonyymi

      en sekoita politiikkaa ja autoja. olen ajellut parikymmentä vuotta ladalla koska en tahdo talvella palella ja haluan päästä perille. minulla oli joskus diesel mersu joka ei lähtenyt kesälläkään käyntiin jos oli valkeita lakanoita narulla.

    • Anonyymi

      Nyt pojat lääkitys kuntoon ja länsiauto alle ajoon. Kyllä se olo siitä helpottaa Toverit.

      • Kuule en vaiha Grantaa 20:een vuoteen! Ja mömmöjä en vedä. Yhteiskunta on sairas, en minä!

        Ihan joutavaa digitaali hömppää kaikkialla! Mobiili maksut ja varmenteet! Minä käytän vanhaa kunnon KÄTEISTÄ. Ja internetiä en laita ja pidän Nokian 6110 luurin niin pitkään käytössä kun 1G verkko toimii!


    • Anonyymi

      Kommunismi kunniaan työn ja sorron uhrit LADA ai mikä ihana auto ja niin lämmin...USA

      • No empä nyt kommunismista perusta, kun se kieltää uskonnon. Ne kun olis yhdessä niin olisin kristillis-kommunisti, mut kun se on utopiaa vaan kun ovat ateistisia.

        Pidän kyllä kommunismin yhteishengestä. Joukko työssä on voimaa! Ja ihminen on onnellisempi kommunismissa kun kaikki on jo valmiina eikä kuten kapitalistisessa järjestelmässä jossa ahneus iskee päälle ja uuvutetaan itsemme kuuta tavoitellessamme taivaalta.

        Ja Amerikan meiningistä en pidä. Pitää olla paalua että siellä pärjää. Se on liian kapitalistinen valtio.


    • Anonyymi

      joo, ei toiminu itä pojilla se kommunismi. oli liikaa siellä ylätasolla kusettajia. yksinkertaisia ja varmatoimisia kulkuneuvoja tekivät kuitenkin. ja aseita. kestävimmät haulikot on venäläisiä. niitä ei hauku muut kuin semmoiset jotka niitä ei ole koskaan omistaneetkaa. sama meno autojen kanssa. jotkut räkyttää kuin oravakoirat vaikka eivät tiedä asiasta hevon paskaa!

      • No, niimpä se oli :-/ Ja toisaalta hyvä että NL romahti koska kansalaiset pakotti ateismiin.

        Tosissaan tekivät toimivia autoja ja aseita. Kyllä pidän muistakin tuotteista, esim. eletroniikka.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3090
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2101
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1583
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe