Liitytään Seinäjokeen

Seinäjokeen

Kyllä meidän asiat on ny silviisiin sotkussa, että ei auta muu kuin aloittaa kansalaisaktiivisuus Seinäjokeen liittymlseksi. Näitä keskinäisiä syyttelyjä seuratessa ja ulkomaalaisvihamielissyyttä nähdessä on aika monen lapualaisen mieli kääntynyt kohti Seinäjokea. Sen olen huomannut, että vastusta kuntaliitokselle on enää äika vähän. Seinäjoella tosin enemmän.

200

1872

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • laihaa-höynää-kaikki

      Sehän olis sama, kun antaisi kukkaronsa akalleen, jotta ei koskaan selaiseen kurjuuteen pirä ryhtyä, ei mitään itsevaltiutta asioissa, kyllä kolhoosit tiedetään ja ottopojan asema.

    • jankunjankun

      Trolli siinä koettaa valehtelulla muokata maaperää liitospuheille. Ettäkö Seinäjoella ei muka ole muukalaisvihamielisyyttä! Siellähän on jo varsinainen Nooan arkki erikuultturisia. Rikollisuus, huumeet, kolarit ja muut rähkyydet ovat jo nousseet potenssiin.

      Ja Seinäjoellako muka olisi tyytyväisiä pakkoliitettyjä! Täällä onneksi on silmät auki.

      • turhaapelkoa

        Ei täällä hullumpaa oo. Kyllä teillekkin tekis hyvää,vähän purkautuis se hyväveli järjestelmä sieltä päätöksen teosta. Kyllä se hyvää teki Nurmolle ja muillekkin liittyjille saatiin paljon juntteja pois asioita päättämästä. Ihan hyvä on olla,vaikka itsekkin aluksi vastustin liitoksia.


      • kuollutajatus

        Hopotusta täyttä, tuas matkalahan se aika menis ja rahat


    • ikl-Lapua

      Höpö höpö ja löpö ! panoo naurattamahan tuomooset puheet kaikenmaaailman liittymisistä sinne ja liittymisistä tuonne.Ei siellä assjoella asiat oo sen yhtähän paremmin ,päinvastoin! ja muka monen lapualaisen mieli kääntynyt ,,kissan viikset sanon mä.Lapua pärjää omillaan ja tekee omat päätökset asioista.Lisäksi Lapualta saa kaiken mitä normi elämäs tarttoo ja nykyisin voi maailmalta tilata jos ei nyt jostain kumman syystä kunnasta löyry.Seinäjoelta ei tartte hakea.Mielestäni tommoosille liittymispuheille täytyys teherä loppu ja pientä sakinhivutusta niiden puhujille

      • etkötajua

        Oikein on juntti hemmon puhetta. Katto ny kuule ympärilles ja ajattele vähän asioita ja tajuat että ellei Lapua liity Seinäjokeen Lapua on kuollut paikka kyllä sen nyt tajuaa tyhmempikin.


      • ikl-Lapua
        etkötajua kirjoitti:

        Oikein on juntti hemmon puhetta. Katto ny kuule ympärilles ja ajattele vähän asioita ja tajuat että ellei Lapua liity Seinäjokeen Lapua on kuollut paikka kyllä sen nyt tajuaa tyhmempikin.

        älä ny saatana tuommoosia ajattele ja sano jokka ei paikkaansa pidä.millä tavalla kuollu ? heh heh eh eh ,,,,,kyllä kuule sun pitää ottaa ne silimät kätehen ja kattella uudemman kerran asioita ihan vaikka päivän valossa.Lapuahan pärjää ihan hyvin !!

        Se o vaan tuollaasten kusipäiden puhetta jokka ei asioita ymmärrä ja kuola valuu leuasta aamuin illoin kun kuntaliitos asioista jauhaa..säälittävää paskan jauhantaa


      • etkötajua

        Juu juu. Mutta katsotaanpa kuinka kauan pärjää,voin tulla sitten kysymään kun viimeisetkin valot sammuu.


    • Tavaraaonhenkeäei

      Tavaraa toki saaLapualta mielin määrin, ainakin tilaamalla. Kysymys eiole siitä, vaan henkisestäilmapiiristä, joka on lamauttanut kaiken, Ulkomaalaisten pelko ja hallinnon sekoilu ovat sillä tasolla,että emme tästä vähällä toivu. Tarvitaan sitä henkistä kanttia, joka siivittää Seinäjoen ilmapiiriä.

      • onnionnettomuudes

        Voi hyvänen aika muuta kiireesti sinne seinäjoelle, mitä täälä räkkyät? Pääset paljon vähemmällä ei tarvitse maraataa? Saat siellä täydellisen onnen ja autuuden ryöstäjien sylissä????


      • kiertäenseinäjoenohi

        SEinäjokea siltikin enemmän peltään kuin matuja, ei päästetä niitä uimahan eihän täs muuta helekutis oo


      • jhhkjhek

        ulkmaalaisten pelko ? älä naurata


    • Lsoeo

      Lapualta saa S-marketista samat ruokatarvikkeet mitä Seinäjoen Prismasta, hintaero ei kata bensarahoja. Joten ruokakauppa-asiat on Lapualla kunnossa oikein hyvin.

      Vaatteita ei saa Lapualta, muttei tahdo oikein Seinäjoellakaan olla vaateliikkeitä, ainakaan miehille. Tuurista, Vaasasta tai Tampereelta haetaan "ihmisten vaatteet" miehelle.

      Seinäjoella käydään lähinnä erikoistavarakaupoissa, niissä löytyy enemmän valinnanvaraa, Lapuallahan erikoistavarakauppa on todella marginaalista. Tokmanni toki tuo tähänkin kaivattua piristystä, ja ennenkaikkea sitä volyymia. Siitä huolimatta monella on vain tapana ajella Seinäjoelle, koska valinnanvaraa ja volyymia on enemmän. Sama tavara saattaisi aivan hyvin löytyä Lapualtakin, mutta Seinäjoelta haetaan kaikki ns yhden pysähdyksen taktiikalla, esim Prismasta.

      Että sinällään tuleva Tokmanni ei tule muuttamaan lapualaisten Seinäjoella asiointia. Varmasti Tokmanni pystyy olla Lapualla kannattava, koska erikoistavarakauppaa Lapualla niin vähän muutenkin. Eli asiakkaita tulee riittämään varmasti. Parasta olisi jos Lapualle oltaisiin rakennettu Prisman tapainen kauppa Honkimäelle, josta saisi kerralla kaikki. Vasta se muuttaisi Seinäjoki-asiointia, ja vaikuttaisi jopa Kauhavalle asti.

      Kuntaliitos on aivan yks ja sama, liitytään tai ei. Ei ne kauppoihin vaikuta, kun ovat yksityisiä toimijoita. Mulle on yks ja sama, istuuko päättäjät Seinäjoella vai Lapualla, sillä ei ole käytännön asioihin juuri mitään merkitystä. Kaupat on siellä missä niiden kannattaa olla, ei niistä kunta päätä muuta kuin kaavoituksen osalta.

      • ikl-Lapua

        vai voluumia DDDDDDd mitä tokmannnista saa mitä ei esim Halpa-Hallista ja Liiveristä saa ?

        Ja kyllä aikuisen miehen vaatteet löytyy nekin Lapualta ellei ny aivan pröystäillä halua millään juppi hökötyksillä


      • Riitely....loppuisi

        Ei ne vaatekaupat tai urheiluseurat mihinkään häviä, mutta lapualaiset luottamusmiehet saavat vähän isommat hiekkalaatikot, ettei päät kolaja toisiinsa.
        Turhat kalliit johtajat poistuvat.
        Sote poistaa rajan.


    • Seinäjokeen

      Soten myötä tulee kuntaliitospuumi. Kunnat eivä selviä sivistystoimesta yksinään. Lapuankin pitäisi yksin uudistaa suuri osa kouluverkosta. Ei onnistu. Lapua ei tarvitse jatkossa omaa lukiota. Seinäjoki voi kouluttaa Lapuan lukiolaiset

      • assjokionpaska

        sähän ny vitsin murjaasit DDDDDDD . nythän on kuntaliitosbuumit loppumassa ja tyrehtyvät entisestään ..lueppas uutiset äläkä puhu mitä sylki suuhun tuo !!!!


      • raiteetkunraiteet

        Tässä onkin se odotettu lasten etu saavat istua autossa aamuin illoin? Seinäjoen vouhottajat saavat tavoitteensa??? Tämä onkin iloinen uutinen lasten vanhemmille? Seinäjokea ihannoivat ovatkin varmasti näitä elähtäneitä ja sivuraiteille joutuneita?


      • Kaikki.lukiot.jatkavat
        raiteetkunraiteet kirjoitti:

        Tässä onkin se odotettu lasten etu saavat istua autossa aamuin illoin? Seinäjoen vouhottajat saavat tavoitteensa??? Tämä onkin iloinen uutinen lasten vanhemmille? Seinäjokea ihannoivat ovatkin varmasti näitä elähtäneitä ja sivuraiteille joutuneita?

        Ruhaan tulee uusi yhteinen luonnontieteellinen lukion,
        kun Atria on lähellä.
        Vitsi vitsi. Tietysti kaikki lukiot ja terkkarit säilyvät.
        Maisterit ja lääkärit voisivat liikkua .


      • paapotaanjapassataan
        raiteetkunraiteet kirjoitti:

        Tässä onkin se odotettu lasten etu saavat istua autossa aamuin illoin? Seinäjoen vouhottajat saavat tavoitteensa??? Tämä onkin iloinen uutinen lasten vanhemmille? Seinäjokea ihannoivat ovatkin varmasti näitä elähtäneitä ja sivuraiteille joutuneita?

        Siis mitä lapsia? Nuoria aikuisia oppivelvollisuuden suorittaneita. Lukio on niin kallis ettei omaa tarvita. Nurmos on hyvä.


      • nopeetsyöhitaat
        assjokionpaska kirjoitti:

        sähän ny vitsin murjaasit DDDDDDD . nythän on kuntaliitosbuumit loppumassa ja tyrehtyvät entisestään ..lueppas uutiset äläkä puhu mitä sylki suuhun tuo !!!!

        Buumi loppuu, kun kunnat vähenee, ei oo liitettäviä entiseen malliin ennenkuin soten mukana katoo pelimerkit. Ootellaan vaan rauhas kunnes pudotuspeli taas alkaa. Lapualle jää jääräpäisyydessä vaan persaukisia kumppaneita.


      • ootellaankultapäiväävaan

        Lapualla on kultaa tuossa jouttikallion maastossa, jotta kyllä rahaa on vaikka vielä kaliossa kiinni, siitäkun ruvetaan lohkomaan rupiaa elämä olemaan norjan tyyliä, sehän on jo vuosikymmeniä sitten paikalistettu, muttei olla sitä vielä nostaa esille, siellä ollut pankissa, yhtä pirun päätäkin on jouduttu peittelemään, kun losti niin selvästi, jottei palistuisi kaikille haaskareille.


    • Lsoeo

      Tuosta Tokmannista vielä. Kun joku ikl-lapua halusi tietää, mitä Tokmannista saa, mitä Liiveristä ja Halpahallista ei saa. Tässäpä muutama esimerkki...

      -Olutta ja Siideriä.
      -Tupakkaa.
      -Kondoomeja.
      -Pleikkaripelejä.

      Tämän lisäksi ainakin Liiveri on monen tuotteen osalta selvästi kallimpi, ja valikoima on suppea. Halpahalli on Liiveriä halvempi, mutta tietyt tuotteet puuttuvat kokonaan. Tokmannilla on tavallaan Halpahallin hinnat, mutta laajempi valikoima.

      Halpahallin ja Tokmannin ero on siinä, että Halpahallissa on parempi ruokapuoli, mutta Tokmannilla taas tavarapuoli on laajempi. Esim Kurikassa on Tokmanni ja Halpahalli aivan vierekkäin. Molemmissa riittää kävijöitä, koska ne tavallaan täydentävät toistensa puutteet. Ne kilpailevat samoista asiakkaista, mutta käytännössä samat asiakkaat käyvät molemmissa, koska hieman eri sektorin tavarat.

      • KunjaksaisOdottaa

        Etpäs muistanut sanoa, jotta Tokmanilta saapi ja antaa pitemmän maksuajan, sitten siellä on vaikka mitäs sattumiakin ja tapahtumia.

        Blondi kävelee markkinoilla sian kanssa.
        Vastaantulija kysyy: "Mistäs sinä tuon olet saanut?"
        "Voitin sen arpajaisista.", sanoo sika


      • ikl-Lapua

        Olut /siideri=turhaa
        Tupakka= Laki kiristyy ,käyttö,valmistus,maahantuonti loppuu,turhaa
        varmuusvälineet = ei vastausta
        pleikkarit= turhaa,liikuntaa sen sijaan

        eli ei mitääntärkeää ja tarpeellista saa tokmannista mitä ei esim halpa-hallista ja liiveristä saa....


      • Lsoeo
        ikl-Lapua kirjoitti:

        Olut /siideri=turhaa
        Tupakka= Laki kiristyy ,käyttö,valmistus,maahantuonti loppuu,turhaa
        varmuusvälineet = ei vastausta
        pleikkarit= turhaa,liikuntaa sen sijaan

        eli ei mitääntärkeää ja tarpeellista saa tokmannista mitä ei esim halpa-hallista ja liiveristä saa....

        Jaa, että nyt lähditkin sitten tuolle linjalle. Että nyt haluatkin väitellä siitä mikä on turhaa ja mikä ei. Noh, eiköhän se riipu ihan käyttäjästä ja on makuasia. Kuitenkin väitit aikaisemmin että Tokmannilla ei ole MITÄÄN mitä ei Halpahallista ja Liiveristä saa. Nyt se "MITÄÄN" onkin "turhaa". Että jassoo, näin ne asiat sitten muuttuu. Olisko ollu vain helpompi myöntää olevansa vääräs? Hehe...


      • Mutta..Sote..vaikuttaa
        Lsoeo kirjoitti:

        Jaa, että nyt lähditkin sitten tuolle linjalle. Että nyt haluatkin väitellä siitä mikä on turhaa ja mikä ei. Noh, eiköhän se riipu ihan käyttäjästä ja on makuasia. Kuitenkin väitit aikaisemmin että Tokmannilla ei ole MITÄÄN mitä ei Halpahallista ja Liiveristä saa. Nyt se "MITÄÄN" onkin "turhaa". Että jassoo, näin ne asiat sitten muuttuu. Olisko ollu vain helpompi myöntää olevansa vääräs? Hehe...

        Ei vaikuta nuo kaupat liitoksiin.
        Mikään kauppa ei tulevan liitoksen takia lopu,
        sanottiin kaupungintalolla.


    • eitolloudelle-ei-ei

      Mitä seinäjoen kanssa on yhteistä, kaikki muutkunnat kustantaa, seinäjoki ns. tarjoaa vain sen pöydän, ovat käteviä kietasijoita joo ja keräävät siinä ohessa muilta rahat.

      https://www.youtube.com/watch?v=Rn4P0iBC0O0

      • Vaalien..jälkeen

        Siinä uudessa Seinäjoen pöydässä istuvat myös lapualaiset.
        Vai onko Hoiskon baarissa rahanjakopöytä.


    • poovo4

      Palveluita voidaan kepuloida, sipilöidä ja kähmiä. Mutta kauppa on siellä missä se itse haluaa. Joko kunta osoittaa alueen, tai sitten se alue ostetaan itse, mikäli tarpeeksi kiinnostava paikka.

      • Liitytään-----

        vaan.
        Alue...voimakkaaseen.....nousuun.
        Tappelu saisi loppua.


      • imuriseinäjoki
        Liitytään----- kirjoitti:

        vaan.
        Alue...voimakkaaseen.....nousuun.
        Tappelu saisi loppua.

        Seinäjoki on pahuuven alku tällä olluueella, se onkuin musta aukko -immee kaikki sisuksiisa ja sinnee jiäp pieni pöläys vain seuraa, mutta onneksi nurmoossa on ympyrä -mistä lähtee ohitustie joup

        aivan laulattaa siinä ohitustiellä huristellessa


      • Pöh-----
        imuriseinäjoki kirjoitti:

        Seinäjoki on pahuuven alku tällä olluueella, se onkuin musta aukko -immee kaikki sisuksiisa ja sinnee jiäp pieni pöläys vain seuraa, mutta onneksi nurmoossa on ympyrä -mistä lähtee ohitustie joup

        aivan laulattaa siinä ohitustiellä huristellessa

        nässä ? ? ?
        Matkalla kotiin Juupakylään.


    • Rajoistaeihyötyä

      Kaikkein viisainta olisi yhdistää kaikki maakunnan kunnat ja kaupungit Joen kaupungiksi.

    • Äblöböö

      Sanotte että Seinäjoki kuppaa kaiken ympäriltään. Mielestäni Seinäjoki on enemmänkin ympäristökuntien yhteinen kauppapaikka sekä työpaikka. Tottakai se on fakta, että Seinäjoen olemassaolo perustuu aika pitkälti ympäristökuntien vaikutukseen.

      Mutta on asia myös toisinpäin. Ilman Seinäjokea, ympäristökunnat olisivat paljon enemmän periferiamaisia pikkukuntia. Lähin gigantti ja prisma sekä henkkamaukat löytyisi kaukaa Vaasasta, yli 80km päästä. Lisäksi alue olisi enemmän periferiaa, eikä Nurmossa ja Lapualla välttämättä s-markettia kummempaa kauppaa siitä huolimatta olisi. Alue olisi enemmänkin samanlaista periferiaa mitä joku Karstula-Saarijärvi seutu, josta käydään tunnin ajomatkan päässä Jyväskylässä isoilla kaupoilla.

      Seinäjoki tarvitsee ympäryskuntia, kute myös ympäryskunnat tarvitsee Seinäjokea. Tässä vallitsee tietynlainen kauhun tasapaino. Tavallaan Seinäjoen kuuluukin kupata ympäryskuntia, koska ainakin lähiympäryskunnat myös hyötyy Seinäjoelle keskittyvistä isoista asioista. Mutta mikäli lähikunnat näivettyy liikaa, siinä voi äkkiä romahtaa koko korttitalo. Tietty tasapaino pitää olla.

    • Seinäjokituotoivoa

      Aika paljon näyttää keskustelu tapahtuvan kaupan ja tavaran ympärillä. Sitäs saajoka pitäjästä, vaikka Vimpelistä. Lapuan henki, ystävllisyys erilaisia ihmisiä kohtaan, tulokkaiden kannustaminen ja asioiden hoitaminen toiselle parhain päin on kadonnut. Elämä on mennyt riitelyksi, salailuksi ja toisten vikoiluksi. Emme enää saa Lapuan henkeä nousuun näillä eväillä. Nyt tarvitaan sitä Seinäjoen henkeä, joka yhdistää ihmiset ja antaa luottamusta tulevaisuuteen.

      • Valtlimo...sykkii..eloa

        Yleinen mielipide on nyt voimakkasti kääntynyt
        Seinäjoki-Lapua valtimo myönteiseksi.


      • hohhoijakkaa
        Valtlimo...sykkii..eloa kirjoitti:

        Yleinen mielipide on nyt voimakkasti kääntynyt
        Seinäjoki-Lapua valtimo myönteiseksi.

        Sun päässäs näköjään. Muitten pää on terve.


    • Positiivinrenilmpaiiri

      Oon havaannu saman. Luottamuksellisissa puheissa kannatetaan liitosta Seinäjokeen, mutta sitä ei viittitä kaikille vielä sanoa.

      • TosiOnKin

        No mitä muitakaan liitossuuntia on? Korkeintaan Kauhava huumorimielessä?


      • Trollitöissä

        Mikä on sinunkin agendasi? Kuka sinulle maksaa täällä roikkumisesta ja saman jankuttamisesta?

        Kuntaliitoksistahan on mennyt mielenkiinto joka taholla. Paitsi tieteysti Seinäjoella, joka tarvitsee ki-pe-äs-ti lisää maksajia. Seinäjoki tuottaa kiihtyvällä tahdilla lisää lapsia ja sen lisäksi mm. (maahan)muuttajat tarvitsevat lisää sosiaalitukia ja palveluita, joihin ei Seinäjoella meinaa rahat riittää. Siksi kai tänne trolleja tuottaakin.

        Onneksi lapualaiset eivät NIIIIN hölmöjä ole, joku itsesuojeluvaisto meillä vielä pelaa.


      • lujatleuatsilläon

        hyvä keskustelun aihe sinänsä kun joka kerta seinäjokinen tipahtaa elikkä selvt tyrmäykse mutta tuo hömpeli vai kömpii uudestaan jankkaamaan samaa ja taas pyörätää joskun voltin jäkeen.


    • Itsensäsuojelija

      Oon samaa mieltä, että lapualaisten itsesuojeluvaisto pelaa. Tarvitaan liitos Seinäjokeen.

      • Trollitöissä

        Kerro, trolli, miltä Seinäjoki voi meidät suojella? Turvattomuudentunteelta, Venäjältä, ilmastonmuutokselta, työttömyydeltä, maahamuuttajilta, kiinteistökuplalta, rikollisuudelta, huumeilta, vihapuheilta, rikkaitten rikastumiselta& köyhien köyhtymiseltä ... niin MILTÄ?


      • Aikahyvväyritys

        Aika hyvän listan tei Seinäjoen vahvuuksista! Useimmat pitävät paikkansa, osa taas on trollausta.


      • ajatteleparhasksi
        Trollitöissä kirjoitti:

        Kerro, trolli, miltä Seinäjoki voi meidät suojella? Turvattomuudentunteelta, Venäjältä, ilmastonmuutokselta, työttömyydeltä, maahamuuttajilta, kiinteistökuplalta, rikollisuudelta, huumeilta, vihapuheilta, rikkaitten rikastumiselta& köyhien köyhtymiseltä ... niin MILTÄ?

        Etköhän se sinä se trolli ole, kun veisaat koko ajan samaa virttä. Lapua on muuttunut ja vanha idylli ei palaa. Onneksi, sillä ei tänne muuten kukaan muuta. Ruha asuntoja täyteen, niin eiköhän se liitos tule ittellään Seinäjokeen.


      • pahempiseinäjoki

        seikki on paha lakeutemme tuhoaja ja paha saa vielä palkkansa, eikös se niin sanassakin sanota, mutta miten -sitä en osaa sanoa - enkä pahaa seinäjoelle toivo -jos sinne tulee joku epidemia esimerkiksi tai tuhoaja bakteeri taikka emännät ei tiinehdy mistäs tuata tietääs


    • hömpelimpääeioleee

      Seinäjoki on mätä paise tässä ympäristössä kaikki tuottava sinne on koottu, silti tämä ulvoo sorastaan lisää hävittääksensä sen pasinoihinsa, on se kyltymätön paikka kertakaikiaan hömppeli suorastaan.

      • intuatarvitaan

        Liittykää vaikka Jurvaan, mutta lopettakaa tuo päätön höpötys? Kyllä tänne on pesiytynyt turhan päiväästä valittajaa päivästä toiseen?? Vai onko siinä äänien kalastelua? Taitaa mennä loputkin? Ei lapualaiset ole niin pöljiä kun nurmoolaaset, jotka rakentavat nyt innolla seinäjoen keskustaa???


      • seikkienintohimo

        Joo onkos muuradit kaikki nurmoosta sekä hanslankarit, mittamiehet on kyllä ylistarolaisia, nurmoon röpsuuset ei oikeen vaativiin töihin kyllä pysty, tuloo liian pitkät ropsun syäntivälit, perätä seinäjoen huseeraavat siinä välissä.

        täyttä arabiaa rupiaa touhut olemaan, seinäjokiset itse vain jatsaavat
        kuwait
        https://www.google.fi/search?q=kuwait&espv=2&biw=1366&bih=623&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwixq5nj4ajRAhWNKCwKHWT5B0MQsAQIOQ
        saudi arabia
        https://www.google.fi/search?q=saudi arabia&espv=2&biw=1366&bih=662&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjFmraQ4qjRAhWE3CwKHRN8BboQsAQIIg


      • Lakeuden.Risti.meille

        Olisihan se messevää sanoa, että: Lapuan Risti.


      • Ota-Ristisi
        Lakeuden.Risti.meille kirjoitti:

        Olisihan se messevää sanoa, että: Lapuan Risti.

        Ja ajatteluvammaisuus senkun jatkuu.


      • kamuinenristi

        Kaapataan tua seikki tuosta suojiime marisemasta -vaikka ristiksimme

        muarit sai kylillä vaahrota tuasta rististämme


    • Missäkehitys

      Montako rakennusnosturia on Lapualla. Pelkästään Seinäjoen keKustasta löytyy 5.

      • Siinä...kehitys

        Lapuan keskustassa korjataan yhtä viljankuvaajaa.


    • Tallaajat

      Joo kyllä meidän pitää hakea viisautta seinäjoelta kaikilta osin. Lapualaaset on tyhmiä niin kuin vasemman jalan saapas.Mikään ei mee kaarteen vaikka sanotaan asiasta kuin asiasta ni eiku siitä vaa.Vittu pässit.

      • näinsevaanontosi

        Siellä se on tosi pässi? Ei ymmärrä, kun jankuttaa seinäjoki seinäjoki sinne voi tietävästi vielä muuttaa? Varmasti sinne tulee pian aita ympärille? Maahanmuuttajat valtaavat koko seinäjoen ja se onkin heille aivan oikein? Seinäjokisille se oivan normaalia, koska siellä ei ole kanta seinäjokisia vaan kaikki ovat vedenkulijettamia öykkäriä????


      • Muuttovirta...huomattava
        näinsevaanontosi kirjoitti:

        Siellä se on tosi pässi? Ei ymmärrä, kun jankuttaa seinäjoki seinäjoki sinne voi tietävästi vielä muuttaa? Varmasti sinne tulee pian aita ympärille? Maahanmuuttajat valtaavat koko seinäjoen ja se onkin heille aivan oikein? Seinäjokisille se oivan normaalia, koska siellä ei ole kanta seinäjokisia vaan kaikki ovat vedenkulijettamia öykkäriä????

        Joo, lapualaisiakin on erittäin runsaasti.
        Hyllykallio on lapualaisten taivas.


      • älyhoitakas
        näinsevaanontosi kirjoitti:

        Siellä se on tosi pässi? Ei ymmärrä, kun jankuttaa seinäjoki seinäjoki sinne voi tietävästi vielä muuttaa? Varmasti sinne tulee pian aita ympärille? Maahanmuuttajat valtaavat koko seinäjoen ja se onkin heille aivan oikein? Seinäjokisille se oivan normaalia, koska siellä ei ole kanta seinäjokisia vaan kaikki ovat vedenkulijettamia öykkäriä????

        Eiköhän noi muualta tulleet ole juuri Seinäjoen nousun tae. Muuten väki vähenee koko maakunnasta. Maahanmuuttajia on paljon opiskelemassa ja hyvä niin, sillä muutoin ammattikorkella ja muullakin koulutuksella menisi vielä huonommin. Nuo sun asentees ja kommenttis tyhjentää koko maakunnan ja tänne jää mummat yksikseen ajelemaan kaupoille.


    • Kylläsesiitäkohtisjokea

      Aika moni muuttaakin Seinäjoelle kun kuntaliitos on niin pitkis puis. Ilmapiiri Lapualla on sen verran tunkkainen ja pelokas.

      • joskusvallanhuvitavaakin

        Päinvastoin lapualle on tullut paljon asujia vaikka seinäjoellä on työpaikka, ihme ja kumma se on, eikä tällä tuo riitely vaikuta -kuin kunnantaloilla, sielähän se kähinä on kokoajan-jotta vartioita pitää nurkis olla tai sitten tuo luulotauthi vaivaa ulkopuolisesta jostakin vaikkei ketään näitten hiekalaatikolle viihtinyt mennä seuraamaankaan puhuttua lopputulosta joka oli kopsautusta vailla.

        se on oma kerhonsa se


      • vähänsaattoja
        joskusvallanhuvitavaakin kirjoitti:

        Päinvastoin lapualle on tullut paljon asujia vaikka seinäjoellä on työpaikka, ihme ja kumma se on, eikä tällä tuo riitely vaikuta -kuin kunnantaloilla, sielähän se kähinä on kokoajan-jotta vartioita pitää nurkis olla tai sitten tuo luulotauthi vaivaa ulkopuolisesta jostakin vaikkei ketään näitten hiekalaatikolle viihtinyt mennä seuraamaankaan puhuttua lopputulosta joka oli kopsautusta vailla.

        se on oma kerhonsa se

        Miks Lapuan väkiluku sit on laskussa?


    • Järkikäyttöön

      Kyllähän se hepottaisi ja vähentäisi turhia menoja jos koko Etelä-Pohjanmaa muodostaisi yhden kaupungin.

      • kukasmääräätulevasta

        Mitenkäs seinäjoella tämäpuoli hoidettu.

        Niissä lähiöissä, missä muslimit pitävät valtaa. Video on ranskalaisnaisten tekemä, ranskalaisesta muslimilähiöstä.

        Naisilla ei ole asiaa kahviloihin eikä baareihin, eikä heitä juuri näy edes katukuvassa. Tällaista touhua siis vihervasemmistolaiset feministinaiset haluavat suomeenkin, vaikka huutavat naisten tasa-arvosta.

        Suomalainen teksti.

        https://www.youtube.com/watch?v=y-9eA8-3N3c


    • Maakuntakeskukseen

      Kyllä Lapualla kaupankäynti vilkastuisi jos olisimme osa maakuntakeskusta. Kuntavaalit pitää käydä liitosteemalla!

      • tikkumällikauppaaja

        Ryövärit pysykööt kaukana


      • Isompi...maakuntakeskus

        Liitosteema on hyvä vaaleihin.
        Alajärveltä ja Keski-Pohjanmaalta voisi stten muuttaa Lapualle jos se olisi vireä osa maakuntakeskusta.
        Isot Sotepöydät tulevat Seinävedelle.........sinne mukaa.


      • muitten-hävittäjä

        Seinäjoki oli alun perin pieni Pohjanmaan radan asemakylä, joka syntyi ratojen risteyskohtaan Ilmajoen kunnan syrjäkylällä. Ennen vuotta 1959 oli olemassa sekä Seinäjoen kauppala että Seinäjoen maalaiskunta, ja vuonna 1960 Seinäjoesta tuli yksi Suomen kuudesta ensimmäisestä niin sanotusta uudesta kaupungista.

        Vuoden 2005 alusta siihenastinen Seinäjoen kaupunki ja Peräseinäjoen kunta lakkautettiin ja ne yhdistettiin uudeksi kunnaksi, joka otti käyttöönsä Seinäjoki-nimen ja kaupunki-nimityksen.[8] Samanlainen kuntajaon muutos tapahtui myös vuoden 2009 alusta, jossa mukana olivat Seinäjoen kaupunki, Nurmon ja Ylistaron kunnat.[9]

        Seinäjoen keskustan etelälaidalla kaupunkikuvaa hallitsee alun perin Alvar Aallon suunnittelema rakennusryhmä eli Aaltokeskus, joka muodostuu Lakeuden Ristin kirkosta, kaupungintalosta, kaksiosaisesta pääkirjastosta ja kaupunginteatterista. Kaupunki tunnetaan myös Tangomarkkinoista, Provinssirockista, Vauhtiajoista, salibandyjoukkue Peliveljistä, Veikkausliigassa pelaavasta jalkapalloseura SJK:sta sekä Superpesiksessä pelaavasta Seinäjoen JymyJusseista.

        Tuosta näkee miksi tuosta rataristeyspahasesta pitää pysyä kaukana, se on syöppö


      • ihmetouhua
        muitten-hävittäjä kirjoitti:

        Seinäjoki oli alun perin pieni Pohjanmaan radan asemakylä, joka syntyi ratojen risteyskohtaan Ilmajoen kunnan syrjäkylällä. Ennen vuotta 1959 oli olemassa sekä Seinäjoen kauppala että Seinäjoen maalaiskunta, ja vuonna 1960 Seinäjoesta tuli yksi Suomen kuudesta ensimmäisestä niin sanotusta uudesta kaupungista.

        Vuoden 2005 alusta siihenastinen Seinäjoen kaupunki ja Peräseinäjoen kunta lakkautettiin ja ne yhdistettiin uudeksi kunnaksi, joka otti käyttöönsä Seinäjoki-nimen ja kaupunki-nimityksen.[8] Samanlainen kuntajaon muutos tapahtui myös vuoden 2009 alusta, jossa mukana olivat Seinäjoen kaupunki, Nurmon ja Ylistaron kunnat.[9]

        Seinäjoen keskustan etelälaidalla kaupunkikuvaa hallitsee alun perin Alvar Aallon suunnittelema rakennusryhmä eli Aaltokeskus, joka muodostuu Lakeuden Ristin kirkosta, kaupungintalosta, kaksiosaisesta pääkirjastosta ja kaupunginteatterista. Kaupunki tunnetaan myös Tangomarkkinoista, Provinssirockista, Vauhtiajoista, salibandyjoukkue Peliveljistä, Veikkausliigassa pelaavasta jalkapalloseura SJK:sta sekä Superpesiksessä pelaavasta Seinäjoen JymyJusseista.

        Tuosta näkee miksi tuosta rataristeyspahasesta pitää pysyä kaukana, se on syöppö

        Kyllä se on kumma kun ei mee jakeluun. Saahan niitä nyt irti pitää,ei sitä mikään laki kiellä. Ihmeelistä ihmisten kyttäystä tuo homma. Minä oon pitäny irti jo 20 vuotta ja tuun pitämähä tästä ereskin päin. Ei ne kellekkään pahaa oo teheny eikä tee.


      • Ovat...tyytyväisiä

        Eivät nämä liittyneet kunnat ainakaan ole halunneet päästä irti naimakaupasta.
        Kysy vaikka Hako-Mäkelältä Nurmosta.
        Riitely on loppunut.
        Sote poistaa rajan...................


      • eipahaanenristeys

        Ympäri seikin lähikuntia pidät maksusta varmaan tuota vinguntaas, tässä näkyy oikein tämän imurin ympäristön hävitystyyli, kaikki pois muilta ja kaikki väkisten tuon lutakylän pönkkäämisiin.


      • ottakaaswlväämutut
        tikkumällikauppaaja kirjoitti:

        Ryövärit pysykööt kaukana

        Mitähän se ryövää? Lakisääteiset palvelut on tuotettava kaikille ja muuhun ei ole ollut varaa nytkään.


    • Mörköjä...taivaalle

      Valtuusto on korkein päättävä.
      Sjoen valtuuston puh.joht. on Kati Ojaniemi
      Peräseinäjoen Sammatin kylästä, melkein Virtain rajalta.
      Pelkääkö Eino, että hän joskus ryövää jotain Lapualla.
      Pelkääkö Eino myös mörköjä ja joulupukkia.

      • jo.riittää

        Varmasti ryövää, ryövännyt palveluja muiltakin liittyneiltä. Seinäjoen Lapua? Lopeta jankutus, itsepäinen trolli.


      • uskoomitäuskoo

        Täälä on tarttunut jollekin paha seinäjoki rutto, joka näyttää olevan täysin parantumaton? Samaa virttä veisaa jatkuvasti ja uskoo varmasti itsekin omia höpinöitään? valitettavasti


      • järkeäsaakäyttää
        jo.riittää kirjoitti:

        Varmasti ryövää, ryövännyt palveluja muiltakin liittyneiltä. Seinäjoen Lapua? Lopeta jankutus, itsepäinen trolli.

        Vastaa nyt mitä se on ryövännyt. Seinäjoki on ep.n moottori,jos ei olisi täällä olis pian laudat joka torpan ikkunois. Kyllä nyt pitää heittää pois kaikki kauna ja kateus ja ajatella tätä asiaa laajemmin. Yhteistyössä pitää eteläpohjanmaa hengissä.


      • saappaatsavessa

        Mitäs noita röyhkeitä voitelemaan, siinähän kippuroivat nätyt suuruushulut, vispatkoot nostureitaan ja hypätkööt päätäjät ulkomailla mitä kauenpana vaan malleja hakemassa miljuunakaupungeista 100,000e kyytirahoilla.

        Saveenha tua savikylä muutenkin painuu aikaamyäten.


      • VAAKATASOSSA
        saappaatsavessa kirjoitti:

        Mitäs noita röyhkeitä voitelemaan, siinähän kippuroivat nätyt suuruushulut, vispatkoot nostureitaan ja hypätkööt päätäjät ulkomailla mitä kauenpana vaan malleja hakemassa miljuunakaupungeista 100,000e kyytirahoilla.

        Saveenha tua savikylä muutenkin painuu aikaamyäten.

        Varo, jottet saa sydäriä.
        Pääset Seinäjoelle.


    • mitäsmuillejääpi

      Ilmajoki on nyt kovassa pomituksessa liitetäväksi seikkeihin, on siellä hätä ja suuri, eväät loppuu ja justiin.

      • Kumpi.ensin.ehtii

        Toinen yrittää liittyä ensiksi ja saa suuremmat liitosrahat.


      • entisetkinmaksutmukana

        Ei kumankaan varat piisaa yhteensäkkään tuohon upotukseen, vais vielä liitoshyvitystä, kaupunki päälikökös siellä huhuuloo jo kaulaa myäten oles, kyllä on liian myähäästä enää, sinne painuuu ja puluputtaa peräs vaan.


    • Seonsiinäjakorotpäälle

      Kyl maar mä sydämestäni toivon liitosta Seinäjokeen!

    • tuloorahhoo

      Sitten saahaan pakolaisia Lapauallekin.

    • seinäjokinen_

      Kuka perkele kuvittelee että Seinäjoki huolisi eeepeen tyhmimmän (tasapäisimmän) ja lähisukulaisten kanssa naimisiin menneet lapualaiset? Missään päin pohjanmaalta ei ole niin suurta mielenterveys-ongelmaa per 1000 asukasta kohden kuin Lapualla vain Itä-Suomi pystyy vastaavaan lukuun (tiedot tarkistettavissa)
      Että älkää ny perkele Te lapualaiset liikaa kuvitelko itsestänne, liittykää Kauhavaan ! Seinäjoki ja terveempi Ilmajoki on edes jotenkin ymmärrettävissä, onhan Seinäjoki aikoinaan lohkaistu Suur-Ilmajoesta.

      • Hgai

        Kaha-kauhavaan. Buahahahaha. Nauratatte mut kuoliaaks. Kauhahahahahvahahahahahaha. Ei pysty nauramatta koko nimeä sanoa. Pieni peräkylä, johona ei yhtähän mitähän. Kunnon lapualaanen ei voitilanjärven pohjoospuolelle eksy eres vahinkos. Seinäjokia ja varsinkin Hyllykalliota me piretään Amerikkana, johona käyrään kaupoolla ja naisis.


    • Rohkeastiseinäjokeen

      Tällä soitella näkee, että kuntaliitoksen vastustaminen on enää harvojen trollien varassa. Myös minä odotan pikaista liitosta Seinäjoen.

      • eipehkanaeiei

        Kukees nyt kukkaroosa seikeille veisi, ei ikinää ei sitten ei, se on humppa kylä se törsäämään, kuivutti ylistaron ja peräseinäjoen ja nurmoosta ei ole niin väliäkään, voi tavahan tähären hömppien haaveita jotta lapualaiset nuan vain käänetäisiin.


      • voihan.taivas

        hmmmm............?


    • lammasfarmari

      Jos me liitytään en saa enää pitää lampaita.Seinäjoella ei saa olla lampaita se on kieletty. Minä olen lammas yrittäjä ja on muutenkin jo niin vaikeaa Seinäjoki vie lampailta villat.Kun ne vie villat ja lampaat millä minä tulen toimeen.Seinäjoki on kuulemma Nurmosta vienyt yhdestä talosta lehmät,kaikki ne vie.

      • tyhymä_landepaukku

        Kauhavalla on sikojen kasvatus kielletty, koska paremmasta kulttuurista tulevat voi siitä loukkaantua - sen sijaan lampaiden kasvatus on nousussa Kauhavalla johon Lapua joskus pakkoliitetään.


      • juaniuteeneilangetaei

        Vaikka mihkä muualle, muttei seinäjoen nylykyrijöille kyllä alistuta antauruta, veivät jo juanisti narraamalla piispankin täältä, kyllä näillä on juanit kokoajan mielessä.


      • ötääsomppi
        juaniuteeneilangetaei kirjoitti:

        Vaikka mihkä muualle, muttei seinäjoen nylykyrijöille kyllä alistuta antauruta, veivät jo juanisti narraamalla piispankin täältä, kyllä näillä on juanit kokoajan mielessä.

        Millä ne vei sen Piispan.Oikeinko väkisin veivät. Kuulin notta Peräseinäjoelta oli vieneet pikku lapsia.


      • justiinatartar
        ötääsomppi kirjoitti:

        Millä ne vei sen Piispan.Oikeinko väkisin veivät. Kuulin notta Peräseinäjoelta oli vieneet pikku lapsia.

        Kyllä ne sen autoon väkisin laittoi,minä näin. Pikkuisen vielä mukiloivatkin.Kyllä se on kauhea tuo Seinäjoki kun tuollaista teköö.


    • Muuraripaakari

      Lapua ei liity mihinkään. Lapua on Lapua. Kauhavalaisia emme ole. Seinäjokisiksi emme tahdo. Joka perkele Lapuan haluaa hävittää, se ei Vaasaa lähempää eloa nää.

      • kaikkeatasapäistä

        Moukka.


      • onsekauhiakeskittymä
        kaikkeatasapäistä kirjoitti:

        Moukka.

        Seikeillä on pirut kokoajan mielessä, talloa muut alleen ja viemällä rahat nulijutetuilta, siellä piiri pieni pyörii.


      • Kuka..narraa
        onsekauhiakeskittymä kirjoitti:

        Seikeillä on pirut kokoajan mielessä, talloa muut alleen ja viemällä rahat nulijutetuilta, siellä piiri pieni pyörii.

        Pitikö se piispa muiluutta siis pakottaa lähtemään, lähtikö itse vai repivätkö seinäjokiset hänet väkisin mukaansa.


    • onnämähysteerikköjä
      • heeheheheeehehe

        Tuohan on kuvattu Lapualaisista häistä,ihan selvästi tasaapäähäät.


      • ruamatapitäisiympärinsä
        heeheheheeehehe kirjoitti:

        Tuohan on kuvattu Lapualaisista häistä,ihan selvästi tasaapäähäät.

        Seikki päästää siinä kylmiä nauruja, kun paljastetiin näitten touhut -aina akoja läsitämässä.


      • hahahaahehehee
        ruamatapitäisiympärinsä kirjoitti:

        Seikki päästää siinä kylmiä nauruja, kun paljastetiin näitten touhut -aina akoja läsitämässä.

        Vai olet aina akoja läsitämässä.Opettele nyt hyvä ihminen kirjoittamaan.Lintsasitko koulusta kaikki tunnit.


    • Hekoheh

      Jos haluatte faktaa, kaivakaa netistä SJK/Nurmo/Ylistaro liittymäsopimus. Sitten rinnalle kaupungin henkilöstötilinpäätös 2015. Kun noiden lukuja ja kaupungin väkikehitystä vertaa keskenään huomaa äkkiä miksi liittymä on todellisesti täysin tehoton. Lisäksi kaupungin kirjoilta on siirtynyt väkeä kaupungin yhtiöihin joka häivyttää ongelman suuruutta.

      • TOISELLE---VALTATIE

        Sille, kumpi ensin liittyy Ässäjokeen
        rakennetaan nelikaistainen valtatie.
        Ilmolan vai Lapuan suuntaan.


      • Tosiseon

        Lapua ensin!


    • tasaisuutta-puikoihin

      Koskahan seinäjoella tajutaan lopettaa ympäritökuntien hävitys, josta ei ole seikeille mitään iloa pitemmänpäälle -yksi hotkaus vaan ja siinä raato jälellä...

      Seikin ympärillä ei ole isompaan keskukseen väkimäärää koottavaksi, mutta kun ympärillä pärjätään, niin siinä keskellä seinäjokikin pärjää ja olisi hyvä keskus ruokimaan vielä palveluillaan ympäristöä -selaisella yhteispelillä olis pitkälle tulevaan mukava seilata, tasaiset henkilöt vain puikoissa -eikä ns. äkkirikastujia huuhaa hötkyilijöitä.

      • Tasainen-järki-ensin

        Täällä oli yksi tosihyvä kirjoitus tuosta, mutten minä sitä enään mistään löydä, järki miehet uskaltakaas viitsikääs ruveta luotseiksemme.


      • LIITYTÄÄNvaan
        Tasainen-järki-ensin kirjoitti:

        Täällä oli yksi tosihyvä kirjoitus tuosta, mutten minä sitä enään mistään löydä, järki miehet uskaltakaas viitsikääs ruveta luotseiksemme.

        JOO.
        Se oli se liitoshakemuskirjoitus.
        PITÄÄ ymmärtää kokonaisuuksia ja maakunnan tulevaisuutta.
        Nuoret muuttavat muuten Tamperelle ja Helsinkiin. Onko se paapasta mukavaa kun lapsenlapset asuvat siellä.
        Pitkät hoitomatkat mummalla ja paapalla.
        LAPUA-SEINÄJOKI olis lähempänä jos maakunnassa olisi vetovoimaa ja työpaikkoja.
        No Ruhaan tulee vissiin se teollisuusraide Atriaa, Maitojalostetta, Keitelettä ja Lapuan Sahaa varten ja------- työtä.


      • tajuamatontako

        Vuosikymmeniä käytetty ja vanhentunut selitys "nuoret muuttavat muuten Tamperelle ja Helsinkiin". Et kai tosissasi kuvittele, että missään oloissa Lapualta löytyisi jokaisen isän ja äidin lapselle työpaikka?


      • Nurmossaollaantykätäään

        Kyllä me olaan ympäristökunnissa hävitetty vimmalla tulevaisuuden mahdollisuudet aivan itse. Sen tietää jokainen lapualainen.


    • Umpikujassaolemme

      Soten myötä 2019 Lapuan verotuloista häviää 60%. Nykyiset velat joudutaan hoitamaan entistä pienemmillä verotuloilla. Koulujen rakentamisen ja saneeraamisen osalta on tulossa lisää velkaa 20-30 miljoonaa euroa, riippuen mitä kouluverkolle tehdään. Jokainen voi päätellä Lapuan mahdollisuuden selviytyä ns. Itsenäisenä. Ei taida kyllä Seinäjokikaan huolia tällaista velkamäärää?

      • seikkituhoojat

        Ei koskaan kukkaroamme seikien hävitettäväksi ja sehän on selvää.


      • näinsekuuleppason
        seikkituhoojat kirjoitti:

        Ei koskaan kukkaroamme seikien hävitettäväksi ja sehän on selvää.

        Ei niin koska meillä ei oo hetken päästä kukkaros yhtään mitään jos täs ittteksemme jatkamme. Voin perustaa firman joka hakkaa lautoja Lapualaisten ikkunoihin kun kylä sammuu.


    • MuutetaanPolitiikkaa

      Katelkaapa Etuovea Lapuan ja Seinäjoen kohdalla. Lapuan alihintaisia asuntoja ei uskalla kukaan ostaa. Tulevaisuus pelottaa liikaa! Liitos Seinäjokeen voisi vielä jotakin pelastaa!

      • pahaanenseikkikylä

        Kyllää seikeis on varannot nyt lopussa ja tyystin laarinpohjat loistaa ja kun vielä tuo kiertotiekin pistettiin -jotta pääsemme nämä tyhjätaskut kiertämään -hyvä niin ja kolmekertaa nurmoos ympyrää kiertän -ei muutakuin nokka kohti etelää hurraa.


      • KAIKKI...MUUTTUU
        pahaanenseikkikylä kirjoitti:

        Kyllää seikeis on varannot nyt lopussa ja tyystin laarinpohjat loistaa ja kun vielä tuo kiertotiekin pistettiin -jotta pääsemme nämä tyhjätaskut kiertämään -hyvä niin ja kolmekertaa nurmoos ympyrää kiertän -ei muutakuin nokka kohti etelää hurraa.

        Sote ja pöytä Seinäjoella
        sanelee Lapuan tulevaisuuden.
        Raja katuu mutta mihin suuntaan.


      • seikkienkehitysinto

        Mihin kaatui seikkien lentely into, loppui polttoaines ja rahat, siinä se kenttä ruohottuu ja männyntainta pukkaa.


      • seikiseikiseikiseiki
        pahaanenseikkikylä kirjoitti:

        Kyllää seikeis on varannot nyt lopussa ja tyystin laarinpohjat loistaa ja kun vielä tuo kiertotiekin pistettiin -jotta pääsemme nämä tyhjätaskut kiertämään -hyvä niin ja kolmekertaa nurmoos ympyrää kiertän -ei muutakuin nokka kohti etelää hurraa.

        Niin tarkoitatko seikillä sitä kiinteistö hoito firmaa vai mitä yrität selostaa.Että voi ihminen olla tyhmä kuin saapas.


      • onsiinäihtelleen-vieras
        seikiseikiseikiseiki kirjoitti:

        Niin tarkoitatko seikillä sitä kiinteistö hoito firmaa vai mitä yrität selostaa.Että voi ihminen olla tyhmä kuin saapas.

        Katsos peiliin ja minkä käsitämätömän näet, elä sitä enää tunne joo et et


    • Järkeäkehään

      Tänään kaupunginhallitus haastattelee kolme kärkihakijaa kaupunginjohtajan pestiin. Nyt olisi korkea aika ottaa aikalisä tähän hommaan ja tunnustella josko saisimme seinäjokisten kanssa yhteisen kaupunginjohtjajan vuoden 2019 alusta, jolloin Sote vie meiltä 60% veroista. Ahti voi hoitaa kaupunginjohtajan toimet siihen saakka.

      • Yhteen..mennään..koska

        Tuttu tuomari Jokinen olisi silloin paras.


    • Jomottaa

      Muuttaasin kyllä Lapualle, mutta kun ei oo kaupungilla tarjota tonttimaata mihinkä rakentaas tuvan. Jotakin häjyysiä tontteja oli jostain sivukylien pusikoista, keskeltä ei mitään, ja nekin yksityysten. Mutta varsinaasesta taajamasta tai asuinalueilta ei oo kaupungilla tarjota kuin eioota. Ritavuorella ja Alanurmos kaik on menny jo aikapäiviä sitten. Ollaan täs nyt eukon kanssa katteltu Ilmajoelta tontteja, siellä näköjään tonttikauppa käy ja koko ajan tuloo lisää.

      • Ässässäki.on.tonttej

        Eukko haluaa pian kaupunkiin,
        että terässilta voi ajella polkupyörällä ciiderissä kotiin.


      • HiekkalaatikossaAhdasta

        Tämä jatkuva riitely ja tappelu on raastavaa.
        Ja loppuu vain liitoksella.
        Kuin Nurmossa ja riitapukarit uuteen Joen valtuustoon.


    • Eisaaomiaanpois

      Pitää olla aika rohkia jos aikoo rakentaa Lapualle! Kyllä nyt on turvallisinta rakentaa rajan toiselle puolelle Nurmoon.

      • aivankarmeeta-onon

        jaa taas tämä tyhyjätasku huhuaa olematoonta riistopolitiikkaansa, on tuolla seinäjöella viimeiset tuutis -ei voi muuta todeta


    • Totuuseipalatulessa

      Taas oli sivu lehdessä ylistarolaisten ilosanomaa Seinäjoki-liitoksen seurauksena. PALVELUT ovat KADONNEET.

      • juakalehet-riistäjät

        kukaro seikeillä, kyllähän kyälät tietää

        rilluma reivaan ja niin-poispäin


      • VoiNotta

        En vain keksi miten itsenäinen Ylistaron kunta olis voinu estää agrimarkettia, osuuspankkia ja kukkakauppaa lopettamasta toimintaansa Ylistarossa. Nämä eivät ole kuitenkaan kunnan tarjoamia palveluja, vaan ihan kaupallisia palveluja, joista määrää markkinat ja kauppiaat.

        Ihmiset eivät oikein käsitä, mikä on kunnan palvelu, ja mikä kaupallinen palvelu.


      • ruksiaruksinperään

        kaikille senäjokeen liittyville akueille ns. ruksit päälle näin se menee


      • Ovat...tyytyväisiä
        ruksiaruksinperään kirjoitti:

        kaikille senäjokeen liittyville akueille ns. ruksit päälle näin se menee

        Ylistaroon kaupunki satsaa voimakkaasti.
        Tehdään uusi iso koulukeskus, kirjastosta on tehty monipalvelukeskus, kunnantalolla on moninaiset tilat kuntalaisten käytössä, terveysasema on ajanmukainen, vanhuksille on hyvä palvelutalo.
        Kysy vaikka kaupunginhallituksen paikallisilta esim. Konttas, Lepistö, Kattelus, Mäenpää.
        Eivät riitele.


      • näinonjuurinäin

        ylistaro kitisee liitoksesta mitävarten minkästakia kaikki viiään aivan kaikkiiii


    • opposiitintä

      Lapualaisia ei kukaan huoli mihinkään liitoksiin.

      • tuhannenhengenkivitalo

        joo niinpä eikäs lapuakan ketään tartte siihen räkyttämään ja vaatimaan osuuksia, täällä osataan räkyttää jo aivan tarpeeksi ja rahat haaskata mahottomaan orkinelliin


      • kliitoooriiiis

        Juu.Tukehtukaa vaan omaan ähkyynne.


      • seikit-tunnetaan
        kliitoooriiiis kirjoitti:

        Juu.Tukehtukaa vaan omaan ähkyynne.

        Parempi sekin kun annetaan seinäjoen naruttaa ja tyhyjätä.


      • tuotahansesiellä

    • Neuvottelutpystyyn

      Onhan meidän maine ryvettynyt, mutta jos löytäisimme asialliset neuvottelijat saattaisi Seinäjoki meidät kelpuuttaa.

      • sinnemanitupoais-lumps

        Seikit tarvitsevat varakkaamman kunnan, lapuasta ei ole kuin pasinaksi näille pohjatonta paikkaa rämpiville, sinne lapuan vähät rahat uppoisivat, eikä mitään apuja seikeille ei siis mitään ei ei.


      • Kerro.......tästä

        Seikki = Seinäjoen Kiinteistöpalvelu Oy.
        Sote poistaa rajan.


      • tähänonvarauduttava
        Kerro.......tästä kirjoitti:

        Seikki = Seinäjoen Kiinteistöpalvelu Oy.
        Sote poistaa rajan.

        Meinaatkos -jotta silloin mielivaltaisuus pääsee iskemään jokatapauksessa.


    • HaihattelutPois

      Sote-karkeloissa ei yksittäisten kuntien veropohja enää riitä, koska verotulot siirtyvät valtion kautta soelle. Jäljelle jäävät nykyiset velat ja erityisesti Lapuan näkökilmasta kallis kouluverkko. Liitos Seinäjokeen ei riitä Lapulalle, tarvitaan koko maakunnan käsittävä kuntaliitos.

    • LapuaSeinäjoki

      Tänään tulleiden tietojen valossa pitää kaupunginjohtajavalinta laittaa jäihin. Odotetaan muutama vuosi ja katsotaan miten kuntaliitokset lähtevät käyntiin.

      • hinkujatvainuaa-aivan

        ei kukkaroa koskaan seinäjoelle ei sitten koskaan, on sama kuin itsemurha lapualle


    • Pesijä7

      Lapua liittyy Seinäjokeen aivan varmasti ennemmin tai myöhemmin...

      Kauhavan suuntaan ei kannata katsoa, koska se tietää terveyskeskuksen ja lukion menettämistä sinne. Kauhava-Lapua yhdistelmästä tulisi vain 30-tuhannen asukkaan kunta, ja rahat ei niin pienellä väestöpohjalla riittäisi pitämään kaksia palveluita mitenkään, vaan ne keskittyisi todennäköisesti Kauhavalle.

      Sen sijaan Seinäjoki on jo itsessään niin suuri, että sillä on varaa pitää Lapuan kokoisessa taajamassa terveyskeskus ja lukio, eikä se vielä heilauta Seinäjoen taloutta suuntaan tai toiseen. Se miksi Ylistarossa ja Peräjoella ei ole kunnon palveluita eikä terveyskeskusta, johtuu vain väen vähyydestä. Seinäjoella ei ole varaa pyörittää pikkukylissä kaupunkitasoisia palveluita. Lapua olisi kuitenkin jo riittävän suuri väestöltään, jolloin se olisi Seinäjoen kantilta ns itsekannattava paikka. Ainoastaan hallinnointi tapahtuisi Seinäjoelta käsin.

      Esimerkkiä voi katsoa enemmänkin Nurmosta. On Nurmossa lukio ja suunnattoman suuri yläkoulu, eikä ne ole mihinkään siitä häviämässä, vaikka Seinäjokeen kuuluukin. Ne pysyvät siinä, koska väestöä tarpeeksi ympärillä. Terveyskeskus löytyy nurmolaisten kannalta 4-7km päästä, ovat aivan samanvertaisia käyttäjiä kuin Kärjessä asuvat, tämän takia Nurmossa ei yksinkertaisesti tarvita toista teekoota. Lapualla teekoo todennäköisesti säilyisi, ainakin jollain tasolla, koska väestöä riittävästi, ja matkaa 25km.

      Liittymällä Seinäjokeen, Lapualla on paremmat mahdollisuudet säilyttää palvelut, verrattuna Kauhavan suuntaan katsomalla. Muutoinkin rahaa liikkuu paremmin Seinäjoen suunnassa, ja Lapua pääsisi hyötymään suuremmista rahavirroista. Kauhavan suunnassa ei ole kuin velkaa ja paljon korjattavia homeisia rakennuksia. Sinne suuntaan ei kannata edes pieraista, lähettävät vielä laskun.

      • sielähimotkovatkukarolle

        ei koskaan kukkaroa lapualta näille hussaajille

        sen pitää lapualaisten aina muistaa

        kukkaron tyhyjääjät


      • aamen-lapualle

        putsattu lapua ja tyhyjätty kaupunkitalo siitä tyhyjäys alakaa sitten ja loppu vejetään tuppehen kuikuilemasta


    • KukkaroJoPutsattu

      Kyllä Seinäjoki tulee olemaan Lapuan pelastus.

      • Siipiveikkoja..ympärillä

        Jos Lapua olisi esim. Halsuan naapurissa,
        tilanne olisi täysi katastrofi.


      • inuja-asteella-olevat

        koittakaas nyt ressukat siellä seinähuluissa selevetä aivan omilla rahoillanne -jottei lapuaa tarvitse putsata, on seinäjoki nyt montussa ja pahassa, tehkääs säätöjä selvitäksenne -teille se kuulluu inujille.


    • Rohkeastiseinäjokeen

      Nyt kuntaliitoksen kannattajat valtuustoon.

      • oottatyököyhiä-hertitähe

        Ylistaron nusasijat taas ruinaa kukkaroa lapualta.

        ei ikuna ei ja ei


    • Säästetäänjonyt

      Nyt olisi hyvä tilanne kysäistä voidaanko kaupuginjohtajuus hoitaa jo nyt Seinäjoen kaupingijohtajan virkatoimien ohessa. Se kuitenkin tapahtuu viimeistään 2019.

      • EnOleRobott1

        Hyvä idea. Laitettais vaikka liittymisehdoiksi, nykyisten palveluiden säilyminen Lapualla. Eli teekoo ja koululaitokset lähinnä. Seinäjoella tuskin olis mitään tätä vastaan, koska sen omat koulut on jo täynnä, ja Nurmonkin koulut pullistelee täynnänsä. Sama juttu teekoon osalta, Y-talo toimii jo nyt äärirajoillaan, kun Nurmon Ylistaron ja Peräjoen väki tulee sinne otille. Seinäjoelle olisi helpotus, jos Lapuan teekoo pitäisi lapualaisrynnäkön Lapuan puolella. Seinäjoki ei hyödy Y-talon kapasiteetin kasvattamisesta, eikä siihen ole tilojakaan. Seinäjoelle tärkeämpi asia on nyt laittaa kaikki voimansa sote-sairaalaan, ja keskittyä siihen. Sote-sairaalahan palvelee koko maakuntaa. Teekoo on Seinäjoelle sivuseikka.

        Muita kunnan palvelujahan Lapualla ei juuri olekaan. No kirjasto toki, mutta onhan Ylistarossakin pysynyt kirjasto, niin miksei se pysyisi Lapualla.

        Kaikki rakennusvalvonta, tekninen osasto, yms hömpötykset voitaisiin hoitaa Seinäjoelta käsin. Niillä ei ole tavalliselle sukankuluttajalle merkitystä, mistä nämä asiat hallinnoidaan. Vain teekoolla ja kouluilla on kansalaisille merkitystä.

        Kauhavan suuntaan ei kannata edes pieraista. Jos sinne suuntaan liittyy, niin se tietää heti lukion ja teekoon loppumista Lapualta. Johtuu siitä että Kauhava-Lapua ei ole tarpeeksi suuri väkiluvultaan pitämään kaksia palveluja, ja vielä kun Härmätkin haluais omansa. Pienet yhdessä on huono yhdistelmä, siitä ei tule kuin riita. Parempi olla ison kainalossa, siinä jää aina hukkapaloja pienemmillekin.


      • voisentään-niinin

        seinäjoen tyhyjätaskun ruinaa lapuan kukkaroa, on nämä hupaa sakkia


      • Asetueherokkaaksi
        EnOleRobott1 kirjoitti:

        Hyvä idea. Laitettais vaikka liittymisehdoiksi, nykyisten palveluiden säilyminen Lapualla. Eli teekoo ja koululaitokset lähinnä. Seinäjoella tuskin olis mitään tätä vastaan, koska sen omat koulut on jo täynnä, ja Nurmonkin koulut pullistelee täynnänsä. Sama juttu teekoon osalta, Y-talo toimii jo nyt äärirajoillaan, kun Nurmon Ylistaron ja Peräjoen väki tulee sinne otille. Seinäjoelle olisi helpotus, jos Lapuan teekoo pitäisi lapualaisrynnäkön Lapuan puolella. Seinäjoki ei hyödy Y-talon kapasiteetin kasvattamisesta, eikä siihen ole tilojakaan. Seinäjoelle tärkeämpi asia on nyt laittaa kaikki voimansa sote-sairaalaan, ja keskittyä siihen. Sote-sairaalahan palvelee koko maakuntaa. Teekoo on Seinäjoelle sivuseikka.

        Muita kunnan palvelujahan Lapualla ei juuri olekaan. No kirjasto toki, mutta onhan Ylistarossakin pysynyt kirjasto, niin miksei se pysyisi Lapualla.

        Kaikki rakennusvalvonta, tekninen osasto, yms hömpötykset voitaisiin hoitaa Seinäjoelta käsin. Niillä ei ole tavalliselle sukankuluttajalle merkitystä, mistä nämä asiat hallinnoidaan. Vain teekoolla ja kouluilla on kansalaisille merkitystä.

        Kauhavan suuntaan ei kannata edes pieraista. Jos sinne suuntaan liittyy, niin se tietää heti lukion ja teekoon loppumista Lapualta. Johtuu siitä että Kauhava-Lapua ei ole tarpeeksi suuri väkiluvultaan pitämään kaksia palveluja, ja vielä kun Härmätkin haluais omansa. Pienet yhdessä on huono yhdistelmä, siitä ei tule kuin riita. Parempi olla ison kainalossa, siinä jää aina hukkapaloja pienemmillekin.

        Asiat on just niinkun kirjootit. Kerrankin totuurellista ja seleväjärkistä tekstiä. Kauhava-haihattelut tuli kerralla kuitattua 10-0.


      • kauhiaseinäjokion

        Lapua ei lähde eres takaamaan seinäjoen lainoja, on tämä niin konkkakypsä vedätys kerrassaan.

        kaikki tekosensa jo ympäristökunnile tehnyt ja nyt sitten vielä viimeisiäkin centtejä rapaisi
        voi herttimus leijaa näitä julkeita


    • Säyseä

      Jaa että Seinäjoki tyhjätasku. Kuitenkin verotuloja on Seinäjoella 4x enemmän mitä Lapualla, koska asukkaitakin 4x enemmän. Tiesittäkö notta kaupunkien budjetit koostuu 98%:sti verotuloista ja valtionosuuksista. Jäljelle jäävä 2% tulee sitten yritysveroista, omista varannoista sekä sijoituksista.

      Rahan määrä korreloi aika lailla asukasluvun kanssa. Periaatteessa Seinäjoella on parempituloisia veronmaksajia, joten ero voi olla lähempänä 5-kertainen. Lisäksi esim maatalousyrittäjät eivät maksa kaupungille käytännössä latin latia veroja, koska käyttävät yleensä lähes kaiken investointeihin, jotta ei tarvitsisi maksaa veroa.

      Että minä nyt en oikein ymmärrä tuota tyhjätasku -vertausta. Kaipaisi ainakin hieman perusteluja tuollainen heitto.

      • voitätä--kimmaa

        Miksi tyhjätaskui sitten putsas ylistaron, vissiin niinkuin malliksi varmaan muillekin miten käypi liitytäessä, katselin kyllä tuota seinäjoen kaupunki listaa, oli aivan luettavaa, mutta pitääs kumminkin kyntenne irti lapuasta, täältä jo nyt monenlaista sinne pukataan, taitavat nekin maksut olla ylimitoitettuja palveluista, senäjokihan niinsanotusti tarjoaa keskuksena vain sen pöydän...


      • KiitosUusiSeinävesi
        voitätä--kimmaa kirjoitti:

        Miksi tyhjätaskui sitten putsas ylistaron, vissiin niinkuin malliksi varmaan muillekin miten käypi liitytäessä, katselin kyllä tuota seinäjoen kaupunki listaa, oli aivan luettavaa, mutta pitääs kumminkin kyntenne irti lapuasta, täältä jo nyt monenlaista sinne pukataan, taitavat nekin maksut olla ylimitoitettuja palveluista, senäjokihan niinsanotusti tarjoaa keskuksena vain sen pöydän...

        Ylistaroon tulee mm. Uusi Iso Koulukeskus.


      • voinäitävoivoivoi
        KiitosUusiSeinävesi kirjoitti:

        Ylistaroon tulee mm. Uusi Iso Koulukeskus.

        lapualle tehdään näitä monta ja muutkin palvelut pelaa


      • sekkiä
        voitätä--kimmaa kirjoitti:

        Miksi tyhjätaskui sitten putsas ylistaron, vissiin niinkuin malliksi varmaan muillekin miten käypi liitytäessä, katselin kyllä tuota seinäjoen kaupunki listaa, oli aivan luettavaa, mutta pitääs kumminkin kyntenne irti lapuasta, täältä jo nyt monenlaista sinne pukataan, taitavat nekin maksut olla ylimitoitettuja palveluista, senäjokihan niinsanotusti tarjoaa keskuksena vain sen pöydän...

        Mitä kuntapalveluita muka Ylistarolta on viety???

        Agrimarket ja osuuspankki on toki lähteny, mutta ne ei oo kunnan palveluita, vaan julkisia/kaupallisia palveluita. Ei niiden olemassaolosta kunta/kaupunki päätä.


    • Järkeäjatosiasioita

      Kouluista puheen ollen. Lapuan koulujen saneerausohjelma maksasaa veronmaksajille noin 30miljoonaa euroa. Jos säästetään ja rakennetaan vähän huonommin vaikka 20 miljoonalla, tulee jokaista nettoveronmaksajaa kohden uutta velkaa n, 27.000 euroa. Samaan aikaan Sote vie 60% verotuloista. Laskelmassa on huomioitu Lapualla olevan 7000 nettoveronmaksajaa, siis sellaisia, jotka maksavat todellisuudessa enemmän veroja kuin saavat tukia (esim. lapsilisät, maatalous-, asumis- tai muut sosiaalituet)
      Jokainen voi itse arvioida Lapuan selviämiskyvyn. Erityisesti vaalien alla tosiasioiden tunnustaminen vaikeaa. Haavemaailmassa voi toki yrittää elää.

      • eiseikkihinmillääneiei

        Ryöstäjät hiljaa


      • TotuusOnNähtävissä
        eiseikkihinmillääneiei kirjoitti:

        Ryöstäjät hiljaa

        Totuuden puhujalla ei ole yösijaa.


      • vaikeaseonkyllä

        Ei seinäjoesta olekynkkäkaveriksi, sitä kypsyytä ei löydy -mitä maakuntakeskukselta vaaditaisiin.

        Lapuan pitää vain sopeuttaa ja tiivistää kuntasektoria jotta varat riittävät kehityksiin.


      • TappeluJatkuu
        vaikeaseonkyllä kirjoitti:

        Ei seinäjoesta olekynkkäkaveriksi, sitä kypsyytä ei löydy -mitä maakuntakeskukselta vaaditaisiin.

        Lapuan pitää vain sopeuttaa ja tiivistää kuntasektoria jotta varat riittävät kehityksiin.

        Kunnan nimeksi tulee sitten Apuuva.


      • vonkausparaintanyt

        Kylähän se niinkin on, mutta paree niin -kuin toisen talutusnuorassa.

        Pettihän tämä seinäjoen johto aikoinaan omat työntekijänsäkin, jos vähäsen muistellaan menneitä, tässä palkauskuvioissa.


      • Hyvä.henki
        vonkausparaintanyt kirjoitti:

        Kylähän se niinkin on, mutta paree niin -kuin toisen talutusnuorassa.

        Pettihän tämä seinäjoen johto aikoinaan omat työntekijänsäkin, jos vähäsen muistellaan menneitä, tässä palkauskuvioissa.

        Kukaan ei lähtenyt muualle.
        Kaikki saivat pitää työnsä.


      • eihyvääpäivääjärettömyys
        Hyvä.henki kirjoitti:

        Kukaan ei lähtenyt muualle.
        Kaikki saivat pitää työnsä.

        ja puollustat vielä tätä kulttia ja epäjärjestystä


      • IdeaparkRuhaan

        Jorma on hyvä yhteinen pomo.


    • Tietoakansalle

      Missä vaiheessa liitosneuvottlut menevät?

      • tyhyjäystä-suunitellen

        Samaa rataa käytetään --kuin ylistaron kanssa, siinähän on sopiva malli ---jottei turhia jaakata ja aikaa hukata, kuntaväki nyt ensiksi pih...


      • kukkaromme-piiloon

        Nämä isottelun ongelmat, vetasin seinäjoelta tämän levitettynä....

        Tangomarkkinat ovat ilmoittaneet, että 100 000 kävijää oli. Jokainen tapahtumassa tai kaupungilla viikonloppuna käynyt havaitsi omilla silmillä, että tämä ei voi pitää paikkaansa. Eihän siellä ollut väkeä nimeksikään.
        Mielestäni median on NYT selvitettävä totuus. Seinäjoen kaupunkikin syytää tapahtumaan rahaaa, että veronmaksajien on oikeus tietää totuus. Tangomarkkinoiden on selvitettävä meille veroja maksaville ihmisille millä systeemillä laskevat kävijänsä. Konserttien myydyt liput saa suoraan myyntijärjestelmästä ja samoin katutapahtumiin myydyt liput.
        Kävijämäärän valehteleminen 100 000 ihmiseksi on meidän kansalaisten aliarvioimista ja erittäin noloa Tangomarkkinoille. Tapahtumassa EI OLE KÄYNYT 100 000 IHMISTÄ: miten kävijämäärä lasketaan?! Haluan tietää ja niin moni muukin.

        Lapualtakos punttoota ja hyvääsesti.


    • Kaupungitovaterikseen

      Kuvittelenko Tangomarkkinoita Lapualle? Nyt Lapua saa aimosiivun Tangomarkkinoista ja muusta Seinäjoen vetovoimasta!

      • taivaan-maalareita

        Laulumiehiihän nämä höpöttäjät on. ja jo enneminkin todettu.


      • Fakta.....homma
        taivaan-maalareita kirjoitti:

        Laulumiehiihän nämä höpöttäjät on. ja jo enneminkin todettu.

        Kaupungin kassa on tyhjä.
        Koulurakentaminen jää kesken, kaikki rahat kuluvat hallinnon palkkoihin.
        Korko kallistunut riskikunnilla.


      • pohojaton-rapahauta

        Seinäjoellä se kassa vasta on revitty ja kollattu -muuta vain huuvetaan keskipisteestä, siälä on nielua on on yksi vongunta kuuluu jo nurmoon ympyräänkin asti -sitä lähemmäs ei sitten ei ei missään tapauksessa

        Lapua kyllä pärjää selkeyttämällä vielä vähäsen toimintoja...


    • ApuvaSeinäjoki

      Lapuan rahojen loppuminen näkyy ulkoaluiden hoidossa. Rahat on loppu! Millähän meinataan rakentaa yli 30 miljoonan koulut?

      • jäläkiä-syntyy

        Justihin näin säästetään jo ja turha hinkoo on lopetettu, ennemmin lemmitään -kun leikuria huuvatetaan.


    • huu-huu-huhuu

      Eikäku liitytään Törnävään. Siite meillä olis avaajallekin oma sote paikka.

      • miksilahjoituksiaedellen

        Sairaala kiinteistön kaupoissa lahjoitettiin jo taasen seinäjoelle tässä keväällä sotea ajatellen, oli alihintainen lahjoitus kyseessä, kyllää törnävät osaa nämä niksit.


      • KöyhiiteenVaiRikkauteen
        miksilahjoituksiaedellen kirjoitti:

        Sairaala kiinteistön kaupoissa lahjoitettiin jo taasen seinäjoelle tässä keväällä sotea ajatellen, oli alihintainen lahjoitus kyseessä, kyllää törnävät osaa nämä niksit.

        Liitytäänkö Menkijärveen Hoiskoon
        , Lummukkaan, Lauttamukseen, Pirttiseen, Kukkolaan.
        Missä valtion rahat jaetaan ensivuonna.
        Tarvitaanko monta kallista johtaja.....päällikköesikuntaa
        25 kilomerin välein nykyaikana.
        Kokoomus yhdistää köyhät kunnat vaalien jälkeen, kun valtion rahat menevät kuntahallintojen ylläpitoon.
        Siksi soten avulla.....varjolla kunnat yhdistetään ja turhat rajamerkit poistetaan.


      • omahyvä-paree

        On paree -kun pysytään kotona -mitäs se olo liitymisistä kummenee -velekaa nokkuvan kanssa ainakaan ja sehän tiedetään -mitä huriasti velekaantunut jatkaa -sitten se vasta innostuu pelaamaan -kun kukkaromme saisi.


      • Tosiseon

        Just tällä "kotona pysymisellä" kaikki kuolee. Jos joku firma ei hae kaverikseen suurempia ja uudista käytäntöjäö, se jää jäljeen ja menehtyy. Maailma muuttuu, nille kunnille, jotka jauhavat "kotona hengessä" paikallaan käy kyin peräkamaripojille. Lapua tarvitsee liitoksen Seinäjokeen.


      • KeskussairaalakinMeille

        Saataisiin Kalevan Kisat ja Lakeuden Risti kun
        turha rajamerkki poistuu Ruhassa.


    • aitoPohonjanmaalainen

      Ei kukaan huoli Lapualaisia. Pitäkää Kosolanne.

      • hirviä-kiima-näillä

        Käsittikös hyvääset lopuksi -nämäi kukkaron tyhyjiääjät humunsa mahdottomuuden lapuan kiepautuksesta ja löivät kirveensä omaan polveen - ja nyt lempaten käyvät entistä röyhkeämmin ilmajokea tyhjäämään näitten kukkaroa etsien -muka hyvää työtä tehden.

        Siellä lauidat lyyään kuntaikkunoihin kopinalla -jotta sitärataa.


    • Liitoksessatulevaisuus

      Lapualla on aika monia, jotka eivät oikeasti völitä pikkakunnasta ja sen tulevaisuudesta. On kova halu elää menneisyydessä ja pitää rajat kiinni

      • KauhavaltaTeknJohtaja

        Hän pitää Seinäjokea kilpailukykyisenä maakuntakeskuksena, jolla on paljon potentiaalia ja vaikutusta myös ympäristöönsä. Hän sanoo, että Etelä-Pohjanmaan oma kasvukäytävä on edelleen todellisuutta.

        – Valtatie 19 ruokkii yrityksiä, ja ison tien varrella oleminen on iso markkina-arvo yrittäjille.

        Hän on pohtinut jo jonkin verran Itäväylän merkitystä myös Seinäjoen kannalta. Se ei ole vain tapa ohjata raskasta liikennettä pois kaupungin keskustasta. Hänen mielestään Itäväylältä on pystyttävä houkuttelemaan myös matkustajia käyttämään Seinäjoen palveluja.

        Seinäjoen kasvuvauhti ei pelota tulevaa viranhaltijaa. Kuntatalouden kannalta kasvun on kuitenkin oltava hallittua, sillä palvelut on taattava kaikille.


      • haravoitu-E-Pohjanmaa

        Ohi virtaava liikenne ei kaipaa, kuin huoltamoita ja kahviloita ja jotakin exsottisia kauppoja.

        Vesi suupielissähän sitä vilinää voipi katsella tienpintareelta -miten hyödytäisi -siihen se sitten jääkin.

        Seinäjoki on maakuntaa jo tarpeeksi kuivattanut -lapuankin osalta.


    • Bfort

      Kävin tuossa viime viikonloppuna Jalasjärvellä, joka kuuluu nykyään Kurikkaan. Muistaakseni Jalasjärvi oli joku reilu 7000 asukkaan kunta, eli asukasmäärältään noin puolet Lapuaa pienempi. Siitä huolimatta vähintään sama liiketarjonta kuin Lapualla. Mistä tämä johtuu? Kuitenkin saman valtatien varrella, ja matka Seinäjoelle vain 9km pidempi vrt Lapua. Asukaslukuun nähdenhän Lapualla pitäisi olla noin puolet suurempi liiketarjonta vrt Jalasjärvi, mutta kun ei vaan oo.

      Enkä nyt tarkoita tällä sitä, että Jalasjärvellä olisi kovinkaan ihmeelliset palvelut, ennemminkin Jalasjärvellä on kokoonsa nähden varsin tavanomainen liiketarjonta. Sen sijaan Lapualla on kokoonsa nähden varsin suppea liiketarjonta. Kuitenkin monesta Lapuan kokoisesta paikasta löytyy jo autokaupan merkkiliikkeitä, sotka-masku-asko-jysk -keskittymä, cittari&prisma, sekä joku ostoskeskus. Lapualla ei ole näistä mitään. Nyt ollaan rakentamassa Tokmannia, joka on kuitenkin alle 10-tuhannenkin asukkaan kunnissa peruskauraa. Erikoista on että Lapualla kuvitellaan tämän "jokapitäjän ämpärikaupan" olevan jotain suurta ja ihmeellistä.

      Kyllä Lapualla olisi kokonsa puolesta potentiaalia nousta Seinäjoen jälkeen maakunnan toiseksi suurimmaksi kauppakeskittymäksi. Joku siinä vain kiikastaa, että kaikki on niin pitkissä kantimissa, ja kaikenvastustajat vielä vaikeuttaa projekteja. Lisäksi päättäjien toiminta on päätöntä poukkoilua.

    • Muutennäivetymme

      Lapua on vääräs paikas. Jos halutaan kasvaa niin vaihtoehtoja on kaksi. Siirretään Lapua Kyyjärvelle tai liitytään maakuntakeskukseen.

      • EI-hohtimia-kaivoon

        Kylläpäs sulla on tyhjä koppa ja näköalattomuutta lapuan suhteen ja vielä yrität muitakin villitä samaan tyhjyyteen, ohjakset vain seinäjoelle sitten helpotaisi -sun mielestä.

        Pekka Poutakin jo nauraa sun jatkuville veisuille seinäjoen ainutkertaisuudesta.
        https://www.youtube.com/watch?v=L_pxke_O9eg

        Paremminkin liitytään vaasaan, jos joskus johonkin pitää liityä -kymmenien vuosien päästä.
        VAASAN TALOUS ON KUNNOSSA


    • MaakuntaJohtaa

      Esa Nuottivaara Ylistarosta on yritystoiminnan puhjoht.

      • vähäisestä-ponnistaa

        Ylistaro SEINÄJOEN Kappeliseurakunnasta


    • Jooliitytään

      Seonäjoella olis katuvalotkin päällä.

    • seinäjoenenergiaa

      Katuvalot palaa Seinäjoelta Vaasaan asti ja koko matkan.
      Valoa kansalle joka pimeydessä vaeltaa.

      • meriset-maisemat-samalla

        Kannattaa sitten liityä suorinta tietä VAASAAN siellä lentelee sentään koneetkin ja kaupunki vakaalla pohjalla -vielä meri ääressä -eiköhän liitytä vaashan.


      • PeltolaPöntinenMyös

        Kaupunginvaltuuston nykyisessä puheenjohtajakolmikossa liitoskuntien alueella asuu peräseinäjokelainen Kati Ojaniemi (kesk.) ja kaupunginhallituksen johtotroikassa ylistarolainen Piia Kattelus.

        Myös muissa luottamustoimissa alueellinen edustavuus näkyy. Esimerkiksi uutta elinvoimalautakuntaa johtaa peräseinäjokelainen Veikko Koivisto (kok.), kasvatus- ja opetuslautakuntaa ylistarolainen Mervi Mäenpää (kesk.), lupa-asiainlautakuntaa nurmolainen Markku Lahtinen (kesk.) ja Etelä-Pohjanmaan Pelastuslaitoksen johtokuntaa ylistarolainen Jorma Kivimäki (kesk.).

        Into Seinäjoki Oy:n hallitusta johtaa ylistarolainen Esa Nuottivaara (kesk.), Seinäjoen Energia Oy:n hallitusta nurmolainen Pertti Mäki-Hakola (kok.), Sevas Kodit Oy:tä ylistarolainen Mikko Aila (kok.), Seipark Oy:tä peräseinäjokelainen Erkki Honkala (kok.) ja Seilab Oy:tä peräseinäjokelainen Kati Ojaniemi.


      • pohjat-pois-touhuista

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2301
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1918
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1720
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      64
      1514
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1286
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe