Radio DEI mukaan Ortodoksit eivät ole Kristitty

HarhaOppia

Eivätkä myöskään uskovia ja Jeesuksen omia.

DEI kanavalla nämä lahkot mm. IRRTV ja PATMOS kertovat totena. että Venäjällä on muutama tuhtat Kristittyä !

Eli se tarkoittaa heidän uudelleen lahkoon kastamia ihmisiä !
Ortodokseista he eivät puhu Kristittyinä lainkaan !

En yhtään ihmettele jos noilla järjestöillä on vaikeaa Venäjällä. kun pyrkivät houkuttelemaan ihmisiä lahkoihinsa ja maksamaan heille kymmenykset ja luopumaan Ortoksikirkon jäsenyydestä

Aivan varmasti Venäjän ja Ukrainan Ortodoksikirkon sisällä on elävää Kristillisyyttä ja uskoa Jeesukseen.

Mutta nämä lahkot eivät haluakkaan tehdä yhteistyöät muiden Kristittyjen kanssa. vaan perustaa omia pieniä kuppikuntia.

Venäjän kansa hyvin kansallismielistä joten ei ole ihme jos siellä noustaan näitä lahkoja vastaan jotka tahtovat vain uudesti kastaa ja kerätät kymmenykset.

Jos olisin rikas hankkisin tietoa Venäjän ja Ukrainan Ortodoksikirkkojen toiminnasta ja kertoisin siitä Suomessa ja radio DEI ohjelmissa., koska sieltä tällä hetkellä tulee suoranaisia valheita.

IRRTV ja PATMO ovat helluntailaisten järjestöjä, joiden tarkoitus on vain kerätä omistajilleen isot summat rahaa.

22

319

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Buli.Veivari

      Pikemminkin niin, että kristityt eivät kuuntele radio Dei:tä.

      Miksi kukaan kristitty kuuntelisi kitarapoppia, kun voi mennä kirkkoon sunnuntaina?

    • PasiToivonen

      Lopetin IRRTV:n tukemisen jo vuosia sitten. Taisi olla oikea päätös.

      Tosin, joitakin vuosia sitten IRRTV mainitsi Mumbain evankeliointi-tapahtuman yhteydessä että paikallinen katolinen kirkko oli yhteistyössä heidän kanssaan.

      Venäjällä protestantteja noin 280 000 (0.2 %) joista helluntailaisia puolet.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Russia

      Baptisteja 76 000

      https://en.wikipedia.org/wiki/Union_of_Evangelical_Christians-Baptists_of_Russia

      Joten protestanteistakin aika harva on "Kristitty".

      Christianitytoday väittää protestanttien määräksi miljoona.

      http://www.christianitytoday.com/gleanings/2016/june/no-evangelizing-outside-of-church-russia-proposes.html

    • nähtyä

      Elävää "kristillisyyttä" kyllä on kaikkine kulkueineen ja luostareineen, mutta ei elävää todellista uskoa Jeesukseen. Rakennuksien vihkimistä pirskottamalla pyhällä vedellä ym. muotomenoa on kyllä liikaakin mutta sydämenuskoa Jeesukseen ei juurikaan ole. Mustissa kaavuissa kuljetaan ja totisina ollaan. Putinille moinen touhu menee täydestä ja konsepti jossa uskovat leimataan lännen kätyreiksi tuntuu sopivan hänelle.

      • hellaritRahanAhneita

        Sitä kaipaamasi uskoa ei ole kyllä Suomen helluntailaisillakaan, jotka ei usko muuhun kuin rahaan.


      • jääyks
        hellaritRahanAhneita kirjoitti:

        Sitä kaipaamasi uskoa ei ole kyllä Suomen helluntailaisillakaan, jotka ei usko muuhun kuin rahaan.

        kovin on yleistävää tuomitsemista. kristityiltä puuttuu tyystin se pelko, että herra vetää meidät tuomiolla sanoistamme. hirveää myrkkyä täällä sylkee katkerat ihmiset.


    • Eivälttämättä

      Onhan Jeesuksen rukous.

    • Jeesuksen_rukous

      Mutta mitä se yhteys todellisuudessa on? Jeesus rukoili Isää ennen Getsemanen puutarhaan lähtöään (Joh. 17:20-23):

      Mutta en minä rukoile ainoastaan näiden edestä, vaan myös niiden edestä, jotka heidän sanansa kautta uskovat minuun, että he kaikki olisivat yhtä, niinkuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa, että hekin meissä olisivat, niin että maailma uskoisi, että sinä olet minut lähettänyt. Ja sen kirkkauden, jonka sinä minulle annoit, minä olen antanut heille, että he olisivat yhtä, niinkuin me olemme yhtä – minä heissä, ja sinä minussa – että he olisivat täydellisesti yhtä, niin että maailma ymmärtäisi, että sinä olet minut lähettänyt ja rakastanut heitä, niinkuin sinä olet minua rakastanut.

      Katkelmasta selviää muutamia asioita:

      - Jeesus rukoilee omiensa puolesta.
      - Jeesus ei rukoile niiden puolesta, jotka eivät ole Hänen omiaan.
      - Jeesus rukoilee, että Hänen omansa olisivat yhtä; täydellisesti yhtä.
      - Koska Jeesus rukoilee Isältä, että Hänen omansa olisivat yhtä, siitä on pääteltävissä, että on Isän vallassa, että Hänen omansa ovat yhtä.
      - Koska Poika rukoilee aina Isän tahdon mukaan, ei ole mahdollista, että Isä ei vastaa myöntävästi Pojan rukoukseen ja toteuta Pojan pyyntöä tässä asiassa.
      -Koska Poika rukoilee aina Isän tahdon mukaan, on Jumalan tahto, että uskovat ovat yhtä.
      -Jumalan tahto tapahtuu aina.
      - Näin ollen Kristuksen omat ovat yhtä. Sitä ei muuta kukaan, eikä mikään.

      Kanssauskovan kritisointi ei muuta sitä tosiasiaa, että uskovat ovat yhtä. Toisaalta kaikki, jotka väittävät olevansa Kristuksen omia, eivät ole. Kukaan ihminen ei näe toisen ihmisen sydämeen. Henkilöön menevää arvostelua on ilman muuta syytä välttää, ellei henkilöä tunne ja ellei nuhtelulle ole painavia perusteluita.

      Siitä huolimatta kristinuskon eri suuntauksien välillä on merkittäviä eroja, minkä vuoksi on eri kirkkokuntia ja liikkeitä. Nämä erot eivät ole mitättömiä ja niitä pitää pystyä kritisoimaan ja niistä pitää pystyä väittelemään, muuten totuutta etsivät joutuvat tuuliajolle. Ja missä kaksi todellista uskovaa kohtaa, he tunnistavat toisensa, oli lohko tai lahko mikä hyvänsä.

      Toisaalta kristinuskon piiriin on luikerrellut monenlaisia vakavia eksytyksiä ja harhaoppeja. Sellaiset pitää paljastaa ja sellaisten levittäjiltä pitää suut tukkia. Ei muuta mitään, että väärien oppien opettaja on mukava tai sympaattinen. Se ei ole yhteyttä, että hyväksytään kaikki pellet ja puoskarit sen pelossa, että yhteys menee. Väärien kristuksien opettajien kanssa todellisella uskovalla ei voi olla mitään yhteyttä.

      • >Toisaalta kristinuskon piiriin on luikerrellut monenlaisia vakavia eksytyksiä ja harhaoppeja. Sellaiset pitää paljastaa ja sellaisten levittäjiltä pitää suut tukkia.

        Sananvapaus ei siis enää olekaan uskoville niin rakas kuin se vielä viime vuonna oli. (Muka, eihän se ole koskaan ollut.)

        Suomessa ei tukita suuta keneltäkään joka ei järjestelmällisesti kiihota laittomuuksiin, tiijjä se.


    • Melleri_saatanan_lapsi

      En ottaisi radio DEI:n tai Patmoksen sanomisia kovin vakavasti; nehän edustavat vain paria hellareiden n. 3000 kuppikunnasta (joista n. 800 ei edes tunnusta kolminaisuus oppia).

      Ainut missä hellarit ovat tavallaan oikeassa on se, että he väittävät olevansa kuin alkuseurakunta, mikä pitää sikäli paikkansa, että he ovat aivan yhtä riitaisia ja kuppikuntansa tappelevat jopa verissäpäin, kuten alkuseurakuntakin – tyypillistä käytöstä nuorille uskonnoille (hellarit on perustettu 1900 luvun alussa).

      Yhtä asiaa ihmettelen, miksi hellarit ovat saaneet säilyttää kristinuskon statuksen, vaikka samaan aikaan jehovat ja mormonit eivät ole saaneet? uskontona se kuitenkin on vähintään yhtä kaukana kristinuskosta kuin nuo kaksi muutakin uus-uskontoa.

      • tsiukkis

        Eikö nostakin itsetuntoa kun painaa toisia alaspäin? Olla muka "asiantuntija".. Ja sekös lisää vain intoa panetella. Jossainhan se on yritettävä päteä, eikö? Vaikka nimimerkin takana nettipalstalla. Kun ei ole mitään hyvää ja rakentavaa annettavaa toisille. Tuo ulos katkeran myrkkynsä. No hyvä ihminen tuo ulos hyvää ja paha pahaa. Minkäs teet..


    • mailmanlapsia

      Ilmaisuvapauden vastaparina on sietämisvelvollisuus. Hengellistä sanomaa saa julistaa, jokaisella on vapaus uskoa siihen tai olla uskomatta, ja oman kannanottonsa saa ilmaista julkisesti. Kärjekäskään kritiikki esimerkiksi kristinuskon sanomaa kohtaan ei ole kristittyjen vainoamista, vaan samojen oikeuksien käyttämistä, joita kristitty voi itse käyttää julistaessaan evankeliumia. Jokainen uskonnollinen vakaumus sisältää myös sisäänrakennettuna sen käsityksen, että toiset uskonnot ovat jossain asiassa väärässä.

      Euroopan Ihmisoikeussopimuksessa säädetäänkin, että ”henkilön vapaudelle tunnustaa uskontoaan tai uskoaan voidaan asettaa vain sellaisia rajoituksia, joista on säädetty laissa ja jotka ovat välttämättömiä demokraattisessa yhteiskunnassa yleisen turvallisuuden vuoksi, yleisen järjestyksen, terveyden tai moraalin suojaamiseksi, tai muiden henkilöiden oikeuksien ja vapauksien turvaamiseksi.”

      Sanan ja uskonnon vapaus ei ole staattinen olotila, vaan jatkuvaa tasapainon hakemista yksilön vapauden, yhteisöjen itsemääräämisoikeuksien ja yleisen edun välillä

    • mitäkirkkoopettaa

      Tästä voimmekin jatkaa siihen mielenkiintoiseen kysymykseen, että ketkä ovat kristittyjä?
      Hyvin lyhyt vastaus olisi sellainen, että kristitty ihminen on kastettu Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja hän uskoo Kristukseen. Tätä kaikkea voisi tarkentaa sillä tavoin, että jo varhaiskirkon kristityt uskoivat Kristuksen tekemiin ihmeisiin ja opetukseen sekä tietysti Hänen ylösnousemukseensa. Eli näitä määreitä voisi pitää jonkinlaisena minimivaatiumksena siinä, että ihmistä voidaan kutsua kristityksi.

      Mutta mikä onkaan tilanne meillä täällä Suomessa?
      Evankelisluterilaisen kirkon tutkimuskeskuksen vuonna 2011 teettämän gallupin mukaan 41% uskoi Jeesuksen olevan Jumalan poika. Hänen ylösnousemukseen uskoi 36% ja Raamatun ihmeisiin 34% haastatelluista. Saatanaan uskoi 31% ja Kristuksen toiseen tulemiseen 28%.
      Tässä valossa voidaankin kysyä, että kuinka monta kristittyä meillä lopulta onkaan Suomessa?

      Oli miten oli, niin termi "oikeauskoinen kristitty" on kuitenkin enemmän kuin oikeutettu. Haluammeko sen sitten tarkoittavan pelkästään ortodokseja? Siinäkin tulee tavallaan se ongelma, että ortodoksisenkin kirkon jäsenistäkään aivan kaikki eivät usko näihin edellä mainittuihin uskon perusasioihin. Ovatko he tästä huolimatta silloin "oikeauskoisia kristittyjä"?

      Ollaan nyt sitten oikein höveleitä ja sanotaan, että kaikki kastetut ovat kristittyjä. Silloinhan voisimme tietysti tulkita sanaa "oikeauskoinen kristitty" ekumenian nimissä yli kirkkokuntien rajojen silläkin tavoin, että se yksinkertaisesti tarkoittaa sellaista ihmistä, joka uskoo siihen mitä Kirkko opettaa.

      Mutta väänsimmepä tämän asian millaiseksi tahansa, niin mielestäni on aivan oikein korostaa liturgisessa elämässä sitä, että meitä kristittyjä on moneen lähtöön. Ja ensimmäisenä me jumalanpalveluksissa haluamme muistaa nimenomaan niitä, jotka uskovat siihen mitä Kirkko opettaa.

    • PasiToivonen

      Tuksu, Hakkarainen, Kankaanniemi. Siinä on elävää uskoa vaikka muille jakaa.

      Ja rapakon takana Miley Cyrus.

    • siunatkaatte

      hmm Siis sinä kristitty (jonka mielestä kuulut joukkioon ainoat oikeat kristityt) valitat että eräät (jotka mielestäsi eivät ole kristittyjä vaan lahkolaisia) lahkolaiset pitävät itseään ainoina kristittynä ja sinun joukkiotasi lahkona. Herra, joka rukoili puolestamme että olisimme yhtä, armahtakoon meitä. Isä sanoi meille Älä kulje panettelijan kansasi keskuudessa ja rakasta vihamiestäsi. Miten vaikeaa se onkaan kun jo veljen, joka ei ymmärrä, rakastaminen on niin vaikeaa. Luin erään pyhän kauniin kirjoituksen taannoin. Kaikki me olemme Jumalan Kuvia ja meidän tulisi ajatella ei-ortodokseista kristityistä että he ovat matkalla kohti ortodoksisuutta. Sen sijaan että parjaisimme heitä nettipalstoilla.

      • vihakirjoitus

        Aloitus on pelkkää vihan lietsontaa ja siihen yhtyvät ovat paholaisen asialla!


    • kuvittelu-uskovaiset

      ovat todella sairaita paastaan,kaikki lahkot ja lohkot vihaa ja ja moittii toisiaan,vaikka pitaisi olla esimerkkina muille.
      kaikki ns. uskovat ovat suoraan per-seesta ja joutuu helvetin kuuseen kuoltuaan.
      taysin raukkamaisia moukkia,odiootteja ja maailman tuholaisia & tappajia kaikki.
      mika helvetti teita vaivaa,varmaan itse saatana jokaisen kallossa.

    • PiispaHenrik

      On totta, että kommunismin jäljiltä Venäjällä on edelleen uskonnollinen tyhjiö. Kirkko nykyään näkyy katukuvassa, mutta tilastojen valossa olikohan jotain vain noin 5% venäläisistä on kristittyjä. Toki Venäjä on myös moniuskontoinen ja etnisesti kirjava maa. IRRTV ja Patmos (ja muut vastaavat) käyttävät taktiikkaa, jossa jatkuvaa "sydämen kristittyjen" uhanalaista asemaa korostamalla saadaan kukkaroiden nyörit avautumaan. Tähän strategiaan ei sovi korostaa yhteistyötä alueen valtakirkon kanssa. Kuitenkin tätä yhteistyötä myös tehdään. Esim. Patmoksen avustuskohde ja yhteistyökumppani Egyptissä on ymmärtääkseni koptilainen (eli ortodoksinen) yhteisö. IRRTV:n taktiikka kylläkin on pitkälti helluntailaistaustaisena hyökkäävämpi. Mitenkään lahkolaisuutta (mitä helluntailaisuus tietysti on) puolustelematta on vain todettava, että moni hellari todella näkee vanhat kirkot harhautuneina.

      • Dåbbklöäkkö

        "lahkolaisuutta (mitä helluntailaisuus tietysti on)"

        No sinäpä laitat mutkat suoraksi kovalla vauhdilla...


      • PiispaValto

        Romano mirits

        Miksi romanit ovat useimmiten helluntailaisia?

        Suomalaisista romaneista valtaosa kuuluu eri helluntaiseurakuntiin. Tänään Romano miritsissä etsitään syitä tähän. Tätä myös käsitellään uskontotieteellisesti kiinnostavaa ilmiötä arvioi Åbo Akademin tutkija, teologian tohtori Matti Kankaanniemi Ohjelman on toimittanut Miriam Schwartz.

        http://areena.yle.fi/1-3784567


    • Upeeta

      Rakastakaa toisianne!

    • Säilytänuskoni

      Minä olen saanut kasteen luterilaiseen uskoon. Olen säilyttänyt lapsenuskoni tähänpäivään saakka, se mitä pienenä koululaisena luettiin uskonnon kirjasta ja mitä puhuttiin pyhäkolulussa. Oli jännittävää lukea Jeesuksen syntymästä, enkelten saapuminen, itämaan tietäjien saapuminen jne. Tallikin, missä Jeesus syntyi tuntui niin kotoisalta ja kauniilta. Jeesuksen vaino ja kuolemaa edeltäneet tapahtumat tuntuivat pienestä tytöstä pahalta. Jeesuksen ylösnousemus tuntui lohduttavalta.
      Äitini on ortodoksi, ja hän on kristitty siinä missä minä luterilainen, ja uskoo samoihin asioin kuin minäkin, Jeesuksen syntymään ja kuolemaan ja kaikkeen mitä luterilainen uskonto opettaa. Ortodokseilla on hyvin kauniit kirkonmenot, on paastonaika pääsiäisen tienoilla, papeilla on kauniit vaatteet ja kirkot ova hyvin kauniita sisältä. Uskon sisältö on sama.

      • yötönyö2

        Mutta on huomattava että kirkko on Jumalan huone. Ei konserttisali. Kirkko on paikka jossa rukoillaan ja ylistetään Jumalaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      133
      1888
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe