Asiaa kesyrotista!

Helpmii

Tässä on pari kysymystä rotista:



1. Onko mörttiröpö hyvää vessalaatikkoon ja häkinpohjalle?

2. Onko Perfect-pieneläinhäkki P 79 x L 52 x K 99 Zooplussasta sopiva??

3. Kuinka usein häntä pestään ja rasvataan??

4. Onko jokin tietty ruoka jota rotta ei saa syödä??

5. Pureskelevatko rotat paljon huonekaluja??

Auttakaa pliiiis<3

8

264

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • muutamiavastauksia

      1. Häkin pohjalle on hyvä. Ei ime kosteutta niin hyvin, joten vessalaatikkoonkin voi laittaa, mutta edellisen takia vessaan voi laittaa pellettiä.
      2. Häkki on liian pieni. Pohjapinta-alaa vähintään 100x60 cm.
      3. Mikäli häntä vaikuttaa kuivalta, sen voi rasvata noin kerta viikkoon.

    • Rottienomistaja

      1. Mörttiröpö kuivattaa usein häntiä (meillä on kaksi kesyrottaa). Meillä käytetään ZooPlussalta ostettua purua (hamparade) Imee hyvin eikä jätä haju, eikä pöllyä kamalasti. Käytettiin myös toista purua, mutta en muista nimeä. Myös ZooPlussalta.

      2. Ja kyllä häkki on sopiva!! Meillä on käytössä kahdella rottapojalla! Rakastavat kovasti! Kunhan saavat jaloitella vapaasti vähintään 4h päivässä niin häkki on täydellinen!

      3. Minä pesen hännät aina kun alkaa näyttää likaiselta(alkaa kertyä oranssia "rasvaa/karstaa(?)" mutta älä pese liian usein, muuten hännät kuivuvat. Rasvaan poikien hännät heti häntäpesun jälkeen. Rypsiöljyllä tai vauvojen rasvalla.

      4. Rotat eivät saa syödä mitään hapanta esim. sitrushedelmiä, kaalia puolukkaa yms. Eikä viinirypäleitä tai papuja. Omenan siemeniä, kirsikan siemeniä. Ei kannata antaa paljon mausteista ruokaa. Hapanta ei saa antaa, koska rotat eivät pysty päästämään ilmaa sisästään (pieraisemaan).

      5. Riippuu rotasta. Meillä toinen oli kova pureskelemaan. Toinen ei niinkään. Kannattaa laittaa paljon puutavaraa(eläintarvikekaupasta) jotta saavat jyrsiä häkissä. Nehän jyrsivät sen takia, että niiden hampaat kasvaa muuten liian pitkiksi. Meillä järsittiin sängyn jalka... :D!

      Toivottavasti oli apua <3

    • rottianeljä

      Purua ei suositella rottien kuivikkeeksi, sillä pölyää paljon. Rotilla taas on taipumusta hengitystiesairauksiin, pölyävä kuivike lisää tätä riskiä. Oman häkkini pohjan olen aina vuorannut sanomalehdelä ja vessakoppaan sitten pellettiä. Myös pellavaa suositellaan ja käytetään rottien kuivikkeena paljon.
      Kerran laitoin rotilleni kuivikkeeksi purua, nopeasti alkoi hengitys rohisemaan, aivastelivat ja nenä vuoti.

    • rottuspottuska
    • Juupajuujuu

      Ei voi kun ihmetellä näitä joitain vastauksia :D Mutta joo asiaan...

      1. Mörttiröpö on hyvä ja suosittu kuivike rottaharrastajien keskuudessa nimenomaan pölyämättömyytensä johdosta. Omaan makuun turhan tyyristä, joten itse käytän hamppua.

      2. Häkki on ihan sopivan kokoinen 2-3 rotalle, mutta pinnaväli siinä on liian suuri, jos aiot ostaa poikasia tai pienikokoisia naaraita. Ne pääsevät tuosta nimittäin läpi.

      3. Kun tarve vaatii. Itsellä urokset on ainakin olleet sen verran sottasia, että kerran viikossa on täytynyt vähintään pestä, naarailla on riittänyt harvempikin pesuväli.

      4. En jaksa tähän alkaa luetella, mutta googlettelemalla löytyy varmasti vastaus.

      5. Omani eivät ole tuhonneet koskaan mitään, mutta en voi silti taata, etteikö kukaan muukaan tuhoaisi.

    • Juupajuujuu

      Luin vielä tarkemmin edellisiä vastauksia ja reaktio oli, että MITÄ IHMETTÄ?! :D Ai että viinirypäleitä ei saisi syöttää? Enpä ole ennen tuommoistakaan kuullut. Viinirypäleet on yhtä suurinta rottien herkkua eikä niistä ole mitään haittaa. Samaten papuja, herneitä, ym. ilmaa mahaan tuottavia ruokia voi syöttää pienissä määrin. Tämä tarkoittaa vain sitä, ettet nyt koko ruokakuppia täytä näillä tai joka päivä syötä. Edellisessä viestissäni sivuutin ruokakysymyksen, mutta nyt kun aiheeseen päästiin niin esimerkiksi Hupsis-rottalan sivuilla on hyvä ja kattava lista ruuista, joita ei saa syöttää --> http://www.firmala.fi/~BlackHooded/index.php?p=Kesyrottienhoitojaruokinta

    • Zedä

      "Rotat eivät saa syödä mitään hapanta esim. sitrushedelmiä, kaalia, puolukkaa yms. Eikä viinirypäleitä tai papuja. -- Hapanta ei saa antaa, koska rotat eivät pysty päästämään ilmaa sisästään (pieraisemaan). "

      Happamuudella ei ole mitään tekemistä kaasuuntumisen kanssa. Sitäpaitsi rotat kyllä pieree, eikä kaasuuntuminen ole oikeasti kovin relevantti riski. Kaikkia uusia tuoreruokia kannattaa kuitenkin antaa kohtuudella että näkee mikä omille rotille sopii mitenkin.

      Viinirypäleet ja puolukka on oikein hyvää tuoreruokaa. Sitrushedelmissä on pieniä määriä uroksille haitallisia aineita, mutta käytännössä niitä pitäisi syöttää järjettömän suuria määriä. Naaraille voi antaa vapaasti. Pavut (ehdottomasti kypsinä!!) on erittäin hyvä proteiiniruoka. Kaalikaan ei ole sinänsä haitallista, päinvastoin siinä on esimerkiksi todella paljon kalsiumia, enemmän kuin maidossa.

      Tässä hieman muokattuna Juupajuujuun linkin lista, nämä minusta sellaisia joita EI saa antaa:

      "Suklaa, alkoholi, lakritsi, hiilihapolliset juomat,
      raa'at: bataatti, punakaali, artisokka ja pavut
      homejuusto (eikä mitään muutakaan mikä sisältää hometta), vihreä tai raaka peruna perunan idut, raparperi, vihreät banaanit, sokeri sokeroituja muroja ym."

    • Rottienomistaja

      1.Mörttiröpö on hyvä ja rotille ei yleensä tarvitse vessalaatikkoa halutessa kuitenkin voit laittaa.
      2.Häkki on liian pieni vähintään 60x60 ja korkea rotilla pitäisi olla myös mahdollisuus kiipeillä.
      3.Kerran viikossa riittää oikein hyvin.
      4.Tietenkään mitään nsylitolia tai suklaata eikä maitotuotteita lukuun ottamatta juustoa,luonnon jogurttia ja raejuustoa.
      5.Huonekalujen pureskelu on yksilöllistä jotkut pureskelevat jotkut eivät eli älä päästä rottaa valvomatta huoneeseen jossa on sähköjohtoja tai puisia pureskeltavia huonekaluja.
      6.Muista myös että rottia tulisi olla 2 tai useampi ja rotat ovat seurallisia eli vaativat paljon käsittelyä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2576
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      41
      1421
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      73
      1421
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1176
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1133
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1131
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1083
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1042
    Aihe