Erominiä ja eroanoppi

Anoppiexä

Pojan avioliitto on karilla. Huoli on miniästäni, miten hän selviää. Hän on aina huolehtinut kodin ja lapset, työn ohella, tiedän varsin hyvin, että pojastani ei taloudessa ole paljonkan iloa ollut. Nyt jää kaikki muukin miniän hoidettavaksi. Mm. muutto toiseen asuntoon.
Huoleton poikani kävelee ulos kodistaan ja jättää kaiken jälkeensä. Hän on mielestään jopa jalomielinen, koska ei vaadi mitään entisestä elämästään. Minulle kuulemma palautetaan ne mööpelit ja tavarat, jotka aikaisempina vuosina ovat heille kulkeutuneet, samoin kaikki henkilökohtainen mikä ei kassiin mahdu, kuten kirjat, harrastusvälineet (haen ne sitten, kun asuntoasiani selviävät) vaatteet, kengät...

Mutta miniää pitäisi tukea ja auttaa. Olen pienituloinen, minulla ei ole oikein varaa rahalliseen apuun, enkä ikäihmisenä ole kovin ketterä muutossakaan. Välini miniään ovat hyvät, mutta kovin tarkkaan en ole heidän välirikosta edes halunnut kuulla. En ole voinut siihen vaikutta niin enkä näin. Nyt on vain saatava jatko kuntoon. Pohdin vain, mitä voisin tehdä olematta tunkeileva.

Haluan kuitenkin miniäni tajuavan, että minä en ole hänestä eroamassa.

11

520

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oohuoleti

      Mikä hätä sillä miniälläs on jos ja kun pääsee eroon siitä pojastasi, josta ei juttusi mukaan ole muutoinkaan apua ja iloa tälle ollut? Helpommallahan se pääsee. Ettet vaan kuitenkin olisi enempi huolissasi, aidilliseen tapaan, kuka siitä poikareppanastasi nyt huolehtii?

    • tietohelpottaa

      Minkä ikäisiä lapset ovat?
      Eiköhän miniälle ole tärkeää, että sinä haluat säilyttää hyvät välit häneen ja etenkin lapsiin.
      Sekin on iso apu, jos ei tarvitse kaikkea tavaraa siirtää kenties pienempään asuntoon, vaan niille löytyy paikka sinun luotasi.

    • nutturajuttu

      Eiköhän tuo ap tarkoittanut, että ne on niitä pojan tavaroita, jotka sinne äidin kotiin palautetaan ja kannetaan siksi aikaa, kunnes poika on saanut asuntoasiansa järjestykseen. Tavallaan ihan ymmärrettävää.

      Kyllä se miniä asiansa saa kuntoon ilman anopin erityisapuja. Minkäpä anoppi voisikaan tässä tehdä. Ainoa apu olisi ottaa lapset hoitoon siksi aikaa, kun miniällä on asioiden kanssa järjestelemistä. Erot on aina tällaisia, käytännön asiat iskee heti vastaan. Jos miniä lapsineen hänkin siitä asunnosta lähtee, niin sitten on vaan järjestettävä muutot ja hoidettava kulut, niin ne on kaikkien tehtävä. Anoppi voi olla mukana vain henkisenä tukena, jos sitä tarvitaan.

      Tietenkin tuossa heti ensimmäinen vastaaja lähti ilkeilemään ; eihän kukaan nyt voi olla sitä mieltä, että anoppi voisi olla huolissaan miniästä ja lapsenlapsistaan, tietenkin anoppien pitää olla puolueellisia ja ajatella vain omaa lapsirukkaansa ja itseään. Sitähän tämä koko palsta on täynnä. Anopin KUULUU olla ilkeä ja paha ja piste.

      Hyvä anoppi, ilmoita vain miniällesi, että olet edelleen hänen lastensa mummi ja haluat pitää hyvät välit heihin kaikkiin, erosta huolimatta. Muuta sinun ei tarvitse tehdä. Rahaa älä lähde tarjoamaan eikä sinun todellakaan tarvitse olla missään muutoissa mukana. Kyllä siihen hommaan löytyy nuorempia ja rivakampia ihmisiä ihan varmasti.

    • Jotyin

      Vaikket eron syistä tiedä etkä haluakaan tietää, niin voit olla vain kuuntelevana osapuolena. Miniällä on varmaan ''sydän täynnä'' kun ero on tulemassa. Hänelle olisi varmaan tärkeää että anoppi osoittaa tukea vaikkei asetukaan kummankaan puolelle. Aina voi vaan kuunnella.
      Toinen juttu on se, että pojan päähän voi takoa järkeä muistuttamalla vastuunotosta vaikka liitto loppuukin, koska on lapsiakin olemassa.
      Neuvoja voi jakaa vaikka aikuisesta ihmisestä olisikin kyse!

    • hyvinvointiedellä

      ex-miniän hyvinvoinnin pitäisi olla tärkeä asia anopille siksi, että ex-miniä on toinen anopin lastenlasten vanhemmista. Kun vanhemmat voivat hyvin, yleensä lapsetkin voivat hyvin.
      Anoppi voi oikein hyvin tukea poikansa ja ex-miniänsä vanhemmuutta, vaikka nämä jatkossa asuvatkin eri osoitteessa. Ei siinä puolia tarvitse valita.

    • Eeddedrdr

      Ehkä poika on onnellinen päästessään eroon ylihuolehtivasta mutsistaan ja itselleen sopimattomasta akastaan. Siis, jos tajuaa katkoa välit.

      • Anoppiexä

        Hyvä pointti. Kannatatko naisia, jos he päättävät yhteistuumin antaa kundin olla omissa liemissään? Jospa lopettavat huolehtimisen? Suositteletko esim. että vaimo ei pese enää miehen urheilukamppeita, jotka tämä edelleen tuo "kotiin" ja tipauttaa pesukoneen eteen? Uusi rouva on kiireinen ihminen.


    • miniäää

      Jos mulla tulis ero en todellakaan kaipais mitään miehen perheeltä.

    • jooooooooo

      Paitsi jos teil olis lapsia, niin kaipaisit kyllä että anoppi ostelis niille kaikkee ja hoitais niitä vähän väliä.

    • Sattuu.tapahtuu

      Ainakin voit pitää välit hyvinä miniäsi ja lapsenlasten kanssa siitä huolimatta että poikasi ei ole ollut ok. aviomies. Aina näitä tapahtuu ja on tapauksia että anoppi pysyy entisen miniänsä kanssa ystävänä. Se riippuu tosin miniästä haluaako hän pitää yhteyttä miten paljon. Sinun ei tarvitse heidän pärjäämistään ajatella, se kuuluu heille eronneille.

    • Ihana_anoppi

      Kuinka hienoa että on noin ihana ihminen anoppina. siinä miniällesi onnen potkua kerrassaan. Hyvä rouva, omalla asenteellanne autatte jo miniäänne. Varmasti kannattaa ehkä kutsua kylään tai kirjoittaa kirje, ja kertoa miten arvostat häntä ja toivot, että välinne säilyvät hyvänä. Mikäli miniä sitten haluaa, niin asiat etenenvät kyllä. Raha ei ole tärkeintä, vaan sydän ja sisäinen rikkaus, mitä antaa. Sitä rouvalla on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      2891
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2051
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2024
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1835
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe