Älä jää pois vuoden 2017 superrallista.

salkku-340-tonnia

Tämä on se vuosi, kun Trumpin talouspolitiikka pääsee voimiinsa ja yhdysvalloissa saadaan firmojen tulokset moninkertaiseksi nykyiseen nähden.

Samoin EKP:n elvytys alkaa tehoaan puskien euro-osakkeet pohjamudista kymmeniä prosentteja ylös.

Nyt on korkea aika mattimyöhäistenki alkaa sijoittamaan. Uskon parissa vuodessa reilun 80 % tuottoihin lähes mihin vaan osakkeeseen sijoittamalla, koska kaikki vaan panikoivat mahdollisesta pörssiromahduksesta.

Itse sain onneksi väännettyä hyvän kokoisen sijoituslainan viime vuonna. Nyt pankit painavat sitten jo jarruja eivätkä myönnä lisää lainaa, koska haluavat itse ostaa ensin halpoja osakkeita.

36

1197

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kannustaja

      olet vakuuttava

      • xyzzia

        Onko nämä rolleja?


    • hmmmpähmmmm

      Mikäköhän yritys menestyy nyt USAn markkinoilla. Meinaako Trumppi kotiuttaa yritykset. Luulisi että kaikki yritykset ei tykkää siitä. Toisaalta jos yritysvero laskee kuin on luvattu, niin se kai kompensoi, mutta miten on pitkällä tähtäimellä. Mistä ne verotulot tulee..

    • uusi.talous

      Jumankauta juu nääs päivää! Ei ole huolen häivää. Ikuinen nousu se rahaa tuo, pelot ja laskut on menneet nuo. Jumankauta juu, jumankauta juu nääs päivää!

      • uusi.talous

        Syklisistä kuorin kermat pois, raksafirmojakin olla vois, pankkien taseet paikataan, EKP:n piikkiin laitetaan, Kummulla salkku täytetään ja loppuikä herroiksi eletään. Jumankauta juu nääs päivää...


      • joonpas

        Hehe..

        Vaikeaa on sijoittajan tietää, laskeeko oikeesti osakkeet. Trumpin valinnan uskottiin laskevan, muutaman tunnin kuluttua osakkeet lähti nousuun. Varmaa on että osakkeet laskee joskus, niin on ollut kautta historian.


    • realisti80

      Jenkkikorot nousevat, joten osakkeiden isompi laskukausi on vuoden kahden aikana näköpiirissä. Vaikea on uskoa isoon nousuralliin enää ennätystasojen paukkuessa. Kupla puhkeaa mutta koska? Kesällä? Loppuvuodesta? Trumpin elvytys ja toimenpiteet aloittavat sitten myöhemmin uuden nousun, viiveellä?

      • saanähdä

        Markkina on nyt niin erikoisessa tilassa, ettei oikein tee mieli ennustella mitään. USA:n koronnosto meni jotenkin tutunoloisen kaavan mukaan: pelot ja spekulaatiot heiluttivat kursseja pitkin kevättä ja syksyä, mutta kun korkoa lopulta nostettiin ja tulevillakin nostoilla "uhattiin", kurssit eivät laskeneetkaan vaan nousivat. Korkojen nousu on tietenkin tässä vaiheessa vähäistä. Pitkällä tähtäimellä korkojen nousu, jos siis oikeasti nousevat, tuonee kuitenkin laskupainetta kursseihin. Tuskin maailma niin paljon muuttunut on.

        Trumpin elvytys on aika tehokkaasti hinnoiteltu kursseihin sisään ja pettymystä on tyrkyllä, mutta onhan siinä sekin mahdollisuus, että Trumpin valinta tuo uusia tuulia USA:n talouteen ja lisää taloudellista toimeliaisuutta elvytyksestä riippumatta, mikä sitten voisi heijastua muuallekin. Protektionismi toisaalta herättää omat kysymyksensä, jos siihen suuntaan oikeasti mennään. Voi olla hyvä tai huono.


    • E220_CDI

      Ennustuksia en lähde arvuuttelemaan, mutta mukana ollaan täydellä salkulla kävi miten kävi. Vuoden viimeisen pörssipäivän sulkeuduttua excel näyttää miten tänä vuonna kävi, joten väittely ennen tuota konkreettista täsmäpalautetta on tarpeetonta.

      Mutta se on fakta, että eri markkinoiden Schillerin P/E ei näytä juuri nyt pohjamutia.

      • saanähdä

        Minäkin menen perusstrategian mukaisesti eli osakkeita selkeästi painottaen vielä toistaiseksi. Hieman olen keventänyt osakepainoa kumminkin. Korkosijoituksia voi alkaa ostella vasta sitten jos korot nousevat selvästi. Osakkeet ovat kumminkin pitkällä tähtäimellä keskimäärin tuottavin omaisuuslaji.

        Jos jotain vuosi 2016 opetti niin sen, ettei kannata hirveästi arvailla. Keskittyy vain omaan tekemiseen ja siihen, mikä tuntuu pitkällä tähtäimellä oikealta.


    • realisti80

      Rahasto-ostot mm. Brands ja Pharma Seligsonilta rullaavat, muut ostot jäissä seuraaviin isompiin laskuputkiin saakka.

    • ethereumisti

      Itse hajautin osakesalkkua Ethereumilla. Ethereum on joukkorahoitettu turing-täydellinen tietokone, joka pystyy oletetusti pystyy 2 vuoden päästä välittämään enemmän siirtoja, kuin visa-verkko eli 60 000 tx/s. Kuten muut virtuaalivaluutat, se käyttää hajautettua lohkoketjua transaktioiden rekisteröimiseen. Lohkoketjussa "louhijat" varmentavat transaktioita, eli samaa mitä pankit tekevät varmentaessaan tilisiirtoja. Jos jollain heräsi assosiaatio sanasta ”lohkoketju” Onecoiniin ja sen sitä koskeneeseen uutisointiin, niin Onecoinia epäillään pyramidihuijaukseksi koska sillä ei ole avointa lohkoketjua, sen omistajat ovat kokeneita pyramidihuijareita, yhtiön järjestämissä konferensseissa ei saa kuvata, yhtiön kirjat ovat veroparatiisissa, ja koska yhtiön yleinen liiketoimintamalli perustuu sellaisen tuotteen pyramidimaiseen verkostomarkkinointiin, jonka olemassaoloa ei voida todeta. Ethereumin lohkoketjun voi kuka tahansa ladata tietokoneelleen.
      Mikä taas tee Ethereumista erityisen? Siihen voi liittää osaksi ”smart-contracteja”, eli koodinpätkiä liittyen transaktioihin. Tämä tarkoittaa sitä, että maksuihin voidaan asettaa aika- ja paikkaehtoja, joka taas mahdollistaa esimerkiksi logistiikka- tai rahavirtajärjestelmien automatisoimisen Ethereumin päälle. Ethereum on myös paljon nopeampi prosessoimaan transaktoioita kuin Bitcoin. Bitcoin-verkossa lohkoja louhitaan joka 10 minuutti, missä Ethereum-verkko luo uuden lohkon 12 sekunnissa. Tässä kuvassa tiivistyvät oikeastaan Ethereumin erot Bitcoiniin ainakin jatkuvuuden oletuksen perusteella;
      https://4.bp.blogspot.com/-nmgXFIifGMU/VwNeJOqxfHI/AAAAAAAAAQ8/NHHGKPKEDz8Sbw_gHTwK3fEZ4WC5zCnww/s1600/bitcoin-ethereum-cryptocurrency-blockchain-differences-compared.png
      Miksi ostin Ethereumia juuri nyt? 3 syytä: 1) Bitcoin. Monikaan Bitcoin-sijoittaja ei tiedä, että Bitcoinin lohkokoon on arveltu täyttyvän tämän vuoden ensimmäisen kvartaalin aikana. Bitcoinin lohkokoa voitaisiin suurentaa, mutta sen yhteisön tärkeimpien vaikuttajien mielipiteet ovat niin pahasti jakautuneet, että niin ei todennäköisesti tule tapahtumaan. Toiseksi Bitcoinin arvo on kääntäen verrannollisesti suhteessa muiden lohkoketjujen arvoon. Tällä hetkellä Bitcoinin arvo on laskussa, joka vaikuttaa siis Ethereumiin positiivisesti. 2) Tulevaisuuden odotukset. Ethereum kehittyy kokoajan, ja siihen on tulossa lähiaikoina merkittäviä päivityksiä. Päivitykset muun muassa mahdollistavat end-to-end algoritmisuojatut transaktiot, ja hidastavat lohkoketjun inflaatiota. Inflaation pysähtymisen myötä louhijat eivät saa uutta Ethereumia palkkioksi, vaan palkkio tullaan maksamaan vakiona transaktioista. 3) Pimeät markkinat. Let’s face it, darknet-verkkoa ei olisi ilman lohkoketjuja. Pankit rahaoperaattoreina estivät huumekaupan, mutta lohkoketjun louhijat eivät voi tietää keneltä kenelle transaktio välittyy.
      Riskit: Ethereum on vain puolitoista vuotta vanha, eli lohkoketjuna se on suhteellisen uusi. Ethereum on myös monimutkaisempi kuin Bitcoinin, eli se on haavoittuvaisempi sen rakenteeseen kohdistetuille hyökkäyksille. Puoli vuotta sitten Ethereumin arvon ollessa huipussaan, noin 20 dollarissa, sen yhteen osaan kohdistui järjestelmän rakenteeseen kohdistettu hyökkäys. Hyökkääjä sai haltuunsa osan Ethereumin kannasta, ja Ethereum jakautui kahtia yhteisön erimielisyyksistä; Ethereum Classiciin ja Ethereumiin. Haavoittuvuus korjattiin ja verkko palautettiin ”hard forkilla” pisteeseen ennen hyökkäystä. Ethereum Classic ei myöskään menestynyt hetkellistä suosiotaan lukuun ottamatta.
      Haavoittuvuuksistaan huolimatta ostin Ethereumia, koska uskon sen kehitykseen pitkällä tähtäimellä. Ethereum tukee IoT:n (Internet of Things) kehitystä Verkko, joka yhdistää hyödyke- ja rahavirrat ilman kolmansien osapuolien väliintuloa. Ethereumille on enemmän käyttösovelluksia kuin Bitcoinille, ja se toimii nopeammin kuin se, ja siitä tulee anonyymimpi kuin Bitcoin. Bitcoinia on verrattu viimeaikoina kultaan, ja sitä se onkin verratuna Ethereuminiin. Jotain jota tulee kokoajan lisää, ja jota ihmiset varastoivat uskoen sen arvonnousuun. Näistä syistä Warren Buffet ei sijoita kultaan, joten minäkään en sijoita Bitcoiniin. Ethereumin hinta on 1/100 Bitcoinin hinnasta. Uskon, että Bitcoin on kuplassa ja että Ethereumin hinta on aliarvostettu. Suomen pankki on osoittanut kiinnostusta Ethereumia kohtaan. Ethereum tukee IoT:n (Internet of Things) ja II:n (Industrial Internet) kehitystä mahdollistamalla hyödyke- ja rahavirtojen yhdistämisen. TEKES:n mukaan II aiheuttaa samanlaisen vallankumouksen kuin automatisaatio ja mekanisaatio aikanaan.
      Oho tulipa kirjoiteltua kunnon analyysi. Itse suositteleisin Ethereumia ostettavaksi täältä: https://goo.gl/pSNyDX Coinmama toimii myös Ethereumin säilytyspaikkana. Vaihtoehtoisesti voit ostaa Bitcoinia esimerkiksi bittiraha.fi:stä, ja muuttaa sen Ethereumiksi jossain pörssissä kuten Poloniexissä. Tähän tapaan sisältyy kuitenkin välittäjäpalkkio Bitcoin-myyjälle ja virtuaalivaluuttapörssille.

    • Onemoreyear

      Trumpin elvytys ja Euroopan nollakorot lykkäävät isomman laskun vuosille 2018-2019?

      • heiluvaa

        Amerikan pörssissä kurssi heiluu kuin hullun mulkku siinä tahdissa kun Trump aukoo suutaan. Jännää voi tulla, kunhan tuo kaveri oikeasti astuu virkaan.


    • odottelija.-

      ostot on tehty ja mitään en myy.......katsellaan

    • Rommeel

      Osakkeiden hinnat korkealla vain sentähden, että korot niin alhaalla. Odotan rommausta ja pidän rahat tilillä.

      • pro-sijoittaja

        Nykyiset osakkeen hinnat hinnoittelevat jo mahdollisen tulevan laman. Pelko on ollut pitkään vallalla. Jos lamaa ei tulekkaan, nii noustaan kymmeniä prosentteja per vuosi. Ja toisekseen mitä suuremmat riskit, niin sitä paremmat tuotot.


      • saanähdä
        pro-sijoittaja kirjoitti:

        Nykyiset osakkeen hinnat hinnoittelevat jo mahdollisen tulevan laman. Pelko on ollut pitkään vallalla. Jos lamaa ei tulekkaan, nii noustaan kymmeniä prosentteja per vuosi. Ja toisekseen mitä suuremmat riskit, niin sitä paremmat tuotot.

        En tiedä mitä markkinat hinnoittelevat, mutta nousun jatkumisen mahdollisuuttakaan ei voine sulkea täysin pois. Siksi all-cash ei ole optimaalinen tilanne tälläkään hetkellä, vaan myös osakkeita kannataisi olla nousun jatkumisen varalta. Olen kuitenkin keventänyt osakepainoa ja entistä tarkemmin valikoin sen, mitä osakkeita pidän.


    • Politico

      Jos Trump saakin aikaan vain vahvempaa inflaatiota ja korkojen nousua, koska työllisyys jo lähellä parasta mahdollista? Tulospettymykset tai kasvun pysähtyminen tarkoittavat pian isompaa alamäkeä.

    • rallikuski

      aivan mahtavaa rallia ollut koko alkuvuosi

    • Ralli59

      multidocker cargo handling ab
      Tästäkö vuoden 2017 nousia?

      • Ralli59

        Seuraavaksi lähdetään hakemaan pidempää salkkuun hyviä osinkoja ja vakaata mutta nousevaa...
        hemfosa fastigheter ab


      • Anonyymi

        Melkoista rallia juu, mutta vain alamäkeen.
        Top of the line - on the edge.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Melkoista rallia juu, mutta vain alamäkeen.
        Top of the line - on the edge.

        Anteeksi mutta nyt en aivan ymmärtänyt mitä tarkoitit, voitko kertoa ihan rautalangalla että mikä oli viestisi sisältö ja tarkoitus.


    • gbvcon

      Yhdysvalloissa on jo nyt Obaman jäliltä käytännössä täystyöllisyys, eikä meksikolaisiakaan enää päästetä rajan yli joten työvoimapula aiheuttaisi vaan palkkojen nousua ja inflaatiota. Jos kuitenkin Trump päästäisi ulkomaista työvoimaa maahan ja maan velkaantumisen tasapainoon, niin muun maailman talous heikkenee koska Yhdysvallat ei sitten enää eläisi velaksi eli lainaisi rahaa muualta. Jospa Trump on vaan keksinyt itselleen hyvän tavan tehdä pörssissä rahaa; aina ennen uutta möläytystään hän myy osakkeitaan ja ostaa lisää sen jälkeen DD

      • paljonmahdollista

        "Jospa Trump on vaan keksinyt itselleen hyvän tavan tehdä pörssissä rahaa; aina ennen uutta möläytystään hän myy osakkeitaan ja ostaa lisää sen jälkeen DD "

        Onhan se yksi teoria tuokin, eikä ihan huonokaan. Toki kaupankäynti pitää tehdä epäsuorasti. Ja media auttaa tässä projektissa tekemällä ison numeron yhden mölyapinan (olkoonkin tuleva presidentti) jokaisesta möläytyksestä.


    • toistuuko

      Historian perusteella kurssien pitäisi nousta, kun uusi presidentti astuu virkaan. Paitsi jos hän sattuu olemaan republikaani.

      http://www.arvopaperi.fi/kaikki_uutiset/trump-astuu-virkaansa-osakkeet-laskevat-jos-historia-toistuu-6616634

      Trump ei kuitenkaan oikeastaan ole republikaani, muuten kuin muodollisesti, vaan politiikan ulkopuolelta tullut. Kurssit varmaan nousevat, tai laskevat, tai pysyvät paikallaan.

      Pitänee varautua vähän kaikkeen ja välttää liian voimakkaita näkemyksen ottamisia, kuten all-in osakkeisiin tai all-cash, johdannaisilla pelaamista ym.

    • Downside

      Vahva nousu nyt tarkoittaisi kunnon kuplaa keväälle, joka puhkeaisi kesällä...

      • myykääjaitkekää

        Okei, osakkeet ovat kyllä juuri nyt jotain 30 % aliarvostettuja, joten melkoisesti saa nousta, että ollaan lähelläkään kuplaa.


    • mieskuoro

      Trump on ääliö

    • ammattisijoittaja

      Dow 20 000. Ens joulukuussa viimeistään 30 000 ja silloin vasta alkaa talous porskuttaan kunnolla ja piensijoittajatkin heräileen. Varovaisesti arvioituna dow on parissa vuodessa jossain 50 000-60 000 paikkeilla.

      • juhlahumua

        rahan tulolle ei ole loppua. Me ollaan kohta multimiljonäärejä kaikki


    • HienostunutSijoittaja

      Kohta Talvivaara rouhii tykittävää nousua! Kannattaa koittaa ostaa pörssin ulkopuolelta osakkeita halvalla nyt! Messevää tuottoa!

      • zorroperro

        Tiijä tuosta Talvivaaran rouhinnasta ja tykityksestä?! - Se on kyllä totta, että on useita yrityksiä todella edullisissa osakehinnoissa (senttiosakkeita) vuodesta 2008 lähtien kestäneen laman jälkeen. 2007 joidenkin osakearvot oli yli 20-kertaiset.

        Ja mitä raaka-aineisiin tulee niin öljyn hinta painoi myös metallien hintoja ja louhinta kustannuksia - kaivosala ei liene se kaikkein helpoin ymmärtää? Nyt on sitten öljyn hinta noussut ja Venäjän ja Latinalaisen-Amerikan rahastojen arvot nousseet vuodessa 60-80%. - Kannatti ostaa ETF rahastoja vuonna 2016.


    • Vakuusvaje

      Minä olen kyllä haistavinani hiukan ironiaa tuossa, mutta eipä vuodessa 2017 oikeasti ollut valittamista. Salkku nousi 18 %, kun indeksi nousi 12 %. Eikä tuo indeksinousukaan mikään huono tulos olisi ollut.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      704
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe