Raution sankarit

kunniakaikille

Taas on muutama innokas saanut paikallislehdenkin mukaan vanhojen asioiden muisteluun. Hyvä, että muistellaan. Mutta millä oikeudella ja viisaudella yritetään muuttaa historiaa ja väittää, että meille Isänmaan pelastanut sukupolvi on tehnyt väärin? Se on kiistämättä äärettömän surullinen tapaus, että sotilaskarkuri (tai sellaiseksi oletettu) on teloitettu. Eikä vain yksi, vaan paljon. Meidän nykyisten sotaa näkemättömien mielestä tietysti liian paljon. Mutta millä oikeudella me tuomitsemme esi-isiemme teot? Oliko silloin muita vaihtoehtoja? On tietysti totta, että hyvin monet näistä rintamakarkureista olisivat tarvinneet psykiatria eikä teloitusta. Mutta ei ollut vaihtoehtoja. Jos sota-aikana nykyisenkaltaiset psykiatrit olisivat voineet määränneet VUP:ta (vapaata ulkopalveluksesta) nykyisten punavihreitten mittatikkujen mukaan, niin montako Miestä olisi ollut etulinjassa? Mitä siitä olisi seurannut? Ei keskusteltaisi ja kirjoitettaisi koko asiasta. Venäjää puhuttaisiin täällä Rautiossakin tai oltaisiin jossain Uralin takana.
Eikö olisi suurta viisautta, että hyväksytään esi-isiemme teot, vaikka ne eivät meidän mittapuumme mukaan tänä päivänä täysin virheettömiä ehkä olleetkaan. Jos me lähdemme uudestaan arvioimaan sitä kenelle kuuluu sankarivainajan arvo, olemme hyllyvällä suolla. Löytyisi varmasti tietyistä poliittisista ryhmittymistä paljonkin aktivisteja, jotka mielellään kaivaisivat sankarihaudoista kaikki luut ja veisivät ne kaatopaikkojen pohjamutiin. Olisiko mitään tilalle?

44

1264

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TaliIhantala

      Todella komea itsenäisyyden satavuotisjuhlan aloitus paikallislehdeltä. Juttua teloitetusta rintamakarkurista ja toisesta Ruotsiin luikkineesta "sankarista, joka kertoo, ettei edes häpeä!"

      Näinkö lehti meinaa koko vuoden itsenäisyyttämme ylistää? Päätoimittajalla vastauksen paikka.

      • rohkeakarkuri

        On menny lehti piloille tään uuden "päätoimittajan" aikaan. Ei ole hällä mitään selkärankaa. On tosiaan aikoihin eletty, että ainakin ennen isänmaallisen Kalajoen paikallislehdessä kirjoitetaan myönteiseen sävyyn naapurimaahan paenneesta karkurista. Joka jätti kaverinsa rintamalle. Rohkea on mies, kun vielä ilkesi takaisin Suomeen tulla.


    • BääBääToimittajako

      Ikävä tullee Maliniemen Penttiä ja kumppaneita. Mikähän tuon lehden linja on vaiko onko sellaista ollenkaan? Vieläkö lehdellä on toimitusneuvosto paikkakunnan ihmisistä vetämässä linjaa? Tässä tapauksessa rintamalinjaa.

      • eikoskaanenää

        Meidän vaari on ampunut vain vihollisia,suomalaiset ei ole kuulunut siihen ryhmään.Eipä tarvi anteeksi jälkipolvien pyydellä.Suur- Suomi aatetta vielä jollain ripaus?


      • tosipettynyt

        Ei ole mitään toimitusneuvostoa. Tämä meidän muinoin niin mainio paikallislehti kuuluu nykyään KP24-konserniin ja on siis samaa puljua Keskipohjanmaa-lehden kanssa. Keskipohjnmaa-lehti on jo pidempään ollut pelkkä vihervasemmiston propagandalehti. Siksi lopetin sen tilausken jo ½ vuotta sitten. Meidän Kalajokiseudusta on näköjään tulossa samanlainen vihervasemmiston äänitorvi. Kun loppuu tämä maksettu jakso, niin siihen loppuu tämänkin "lehden" tilaus.


      • tilausl

        No mitävarten sitä pitää täällä mölistä jos lopettaa lehden tilauksen Pitäskö seilmoittaa täällä jos tilaa jonkun lehden


    • tukipuketti

      Vladimirkin kuulema tulossa tänä vuonna, saapa nähdä, minkäkokoisella sakilla. Pitäiskö joidenkin ruveta taas kattelemaan, missä kunnossa vene on? Jäät ei taida kantaa Ruottiin asti.

    • EkiIsTöKingKalajoki

      Erinomainen juttu Erkiltä paikallislehdelle. Erkki on kiistaton paikallishistorian tuntia!

    • liipasinsormi

      Tietääkö Erkki näiden teloittajien nimiä? Kalajokisia? Emmehän unohda heitä.

      • Sankareitaonhanheitä

        Teloittajat lienevät jo siellä, minne kuuluvatkin. Sankarihaudoissa.


    • fundeerataan

      On tosiaan paree, jos ei ruveta kirjottamaan historiaa uusiksi omien mieltymysten mukkaan. Jos niin tehtäsiin, saattasi joku muukin innostua samaan, vaikkapa itäinen naapuri. Heillähän olisi vallan vahvoja perusteita ilmottaa, että Suomi on Venäjän aluetta. On vaan välillä sattunu pieni virhe historian kirjotuksissa. Toisaalta jos niin kävisi, niin olisko tuosta meille haittaa vai hyötyä enempi? Hyötynä oisi ainaki se, että tulisi kuri ja järjestys. Ei hilluisi elintasopakolaiset, hipit ja kaapistaan ulos tulleet. Eikä ryyppäisi naispiispa viiniä kirkon rahoilla. Päästäsiin eroon myös kirotusta EU:sta. Joten...

      • alohas

        Teloittajille on antanut joku käskyn ja se käskyn antaja on tässä nyt "kiikarissa".Kait nuo vanhat vielä muistas jos oikke höyliksi heittäytys?Nuorille tässä hyvää miettimistä et jos se sota joskus tulis ja onnistusit aikas luoteja väistelee nii ei välttämättä riittäs:sitte ampus omat!


      • warandpeace

        Ei ketään voi käskeä tappamaan, se on jokaisen oma päätös.
        Pitää olla aika sairas mieleltään että voi hyväksyä itselleen sellaista, millään verukkeella. Harmi että sellaisia ihmisiä on tämä yhteinen maapallo täynnä. Niin kuin sota tekisi tappamisesta ja murhaamisesta oikeutettua.

        Se mitä niillä teloituksilla on haettu, luulisin että evoluution pysäyttäminen niiltä jotka eivät ole samanlaisia. Eli natsien järjestelmät käytössä.

        Kunnioituksen annan niille jotka kieltäytyivät, oman henkensä menettäen.
        Heitä on ollut aina ajassa ja tulee olemaan.


    • ekisistööpest

      Kun nyt tuli puhe taisteluista ja joku mainitsi erkinkin, niin hänhänhän kirjoitti tänään, että oikeustaistelun voitto on enää muutaman viikon päässä. Elämmekö ratkaisutaistelujen aikaa, syntyykö uusia sankarivainajia vai uusia rintamalinjoja?

      • EkiTheRealKingOfKalajoki

        Eki rilli is tö pest! Minulla on ainakin kova luotto siihen, että Eki the uncle eli Uncle Eki pääsee viimein Suomen valtion rikollisen toiminnan ikeestä.


      • huolettaa

        Jos ja kun noin onnellisesti käy, niin minkä Kalajoen pankin holviin sopivat ne yli 200 000 000 euron vahingonkorvaukset seteleinä?


      • pankitjaholovit
        huolettaa kirjoitti:

        Jos ja kun noin onnellisesti käy, niin minkä Kalajoen pankin holviin sopivat ne yli 200 000 000 euron vahingonkorvaukset seteleinä?

        Jospa erkki panee ne setelit kirpparin eteen seipäille köyhien nähtäville.


    • Eki-Boy

      Eki boy on Raution tämän hetken kansallissankari. Tuleva miljonääri kaiken lisäksi.

      • huulipyöreänä

        Nyt Eki kirjoitti: "Kukaan ei ole täydellinen. Minusta puuttuvat viat." Onko tuo joku yleinen sananlasku vai tarkoittaako Eki itseään?


    • roobee

      Onkohan Orpo tietoinen tästä menoerästä Tällähän menee koko valtionbutjetti uusiks

      • matikkamatti

        Se on melkoisen iso läjä rahaa tuo 200 miljoonaa euroa. Viitosen seteleitä on 40 miljoonaa kpl. Kun yksi seteli painaa n. 0,65 grammaa niin ne painavat yht. 20 tonnia. Mutta yksi Rahkolan rekka tuommosen kuorman pystyy Suomen pankista hakemaan. Vielä toinen laskelma. Yksi viitosen seteli on 12 cm pitkä. Kun nuo kaikki 40 miljoonaa seteliä pistetään peräkkäin, niin se on 4800 km pitkä jono. Siis muutaman kerran Hangosta Nuorgamiin. Sen jos teksi niin pääsisi Guinnessin ennätyskirjaan varmasti. Voisi siihen riittää setelijono Kirpputorilta Tapion Tupallekin.


      • narikkakallo
        matikkamatti kirjoitti:

        Se on melkoisen iso läjä rahaa tuo 200 miljoonaa euroa. Viitosen seteleitä on 40 miljoonaa kpl. Kun yksi seteli painaa n. 0,65 grammaa niin ne painavat yht. 20 tonnia. Mutta yksi Rahkolan rekka tuommosen kuorman pystyy Suomen pankista hakemaan. Vielä toinen laskelma. Yksi viitosen seteli on 12 cm pitkä. Kun nuo kaikki 40 miljoonaa seteliä pistetään peräkkäin, niin se on 4800 km pitkä jono. Siis muutaman kerran Hangosta Nuorgamiin. Sen jos teksi niin pääsisi Guinnessin ennätyskirjaan varmasti. Voisi siihen riittää setelijono Kirpputorilta Tapion Tupallekin.

        On siinä raha rököllään!


      • pianvanhus

        Toi on pieni summa Orpolle. Se on helppo säästää vanhusten palveluista.


      • kkklglglgle
        narikkakallo kirjoitti:

        On siinä raha rököllään!

        Laskelma näkyy tarkentuneen ja on enää vain reilut 153 miljoonaa. Mutta kun kasvaa korkoa 7 prossaa, niin sekin tekee yli 10 miljoonaa vuodessa. Tulee kalliiksi valtiolle. Halvinta olisi maksaa kiireesti pois.


    • vääräleuka

      Palataanpa välillä alkuperäiseen aiheeseen.
      Kuka se onkaan se sankarivainaja? Aivan vahvoin perustein asiasta voimme olla montaakin mieltä. Kun ruvetaan historian tunkioita tonkimaan, niin kyllä varmasti löytyy sellaisia rautiolaisia miehiä, jotka osallistuivat punaisten puolella kansalaissotaan/veljessotaan/vapaussotaan. Ja kuolivat taistelussa tai joutuivat vangiksi ja valkoiset "lahtarit" heidät teloittivat. Kyllä hekin ovat sankarivainajia. Oman Isänmaansa puolesta hekin taistelivat. Nyt varmaan joku Vääräjoen varrella asuva vääräleuka väittää, että punaisen Suomen puolesta he taistelivat ja terrorisoivat. Tai että Neuvostoliiton puolesta he taistelivat saadakseen Suomen osaksi kommunistista naapurimaata. Niinpä saattoi ollakin. Mutta se oli heidän käsityksensä Isänmaasta ja sen puolesta he kiivaasti taistelivat. Siksi sankarivainajan status täytyy kuulua heillekin. Näin on, JOS me lähdemme historiaa kirjoittamaan uusiksi, kun luulemme, että vain meissä asuu se "suuri viisaus".

      • sohvalla.nukkunut

        Eihän se mikään sota ollut, kapina mikä kapina.


      • tuhnujussi
        sohvalla.nukkunut kirjoitti:

        Eihän se mikään sota ollut, kapina mikä kapina.

        Miksi ekisetä nukkui olohuoneen sohvalla? Eikö läheiset ymmärrä?


      • totuusesille
        sohvalla.nukkunut kirjoitti:

        Eihän se mikään sota ollut, kapina mikä kapina.

        Aivan oikein. Turha on kaunistella asioita ja ruveta puhumaan vapaussodasta, veljessodasta, kansalaissodasta yms. Tilannehan oli silloin se, että maassamme oli laillinen hallitus. Nämä ns. punaiset ryhtyivät kaatamaan aseellisesti hallitusta. Tavoitteena oli tehdä Suomesta osa itäistä naapuriamme. Täysin selvä kapina se oli. Turha on asiaa kaunistella. Ja eikö olisi oikein, että kapinoitsijoita arvostetaan vain kapinoitsjoina. Eivät he mitään Isänmaan ystäviä olleet. Pyrkivät tuhoamaan itsenäisen Suomen.


    • EkitheUngle

      Huomasitteko, että Eki-setä julkaisi eilisen blogipäivityksen vasta tänä aamuna?? Syy oli onneksi ymmärrettävä: Ekille oli asennettu tietokoneeseen windows 10 ohjelma ja sen vuoksi koko blogipohja katosi. Eikä siinä vielä kaikki! Eki ei muistanut bloggerin salasanaansa. Vaan olihan se Eki jossakin blogissa jo tuumannut, että vanhuus ei tule yksin....

      Eiköhän oteta kolme eläköön-huutoa Eki-sedälle! ELÄKÖÖN! ELÄKÖÖN! ELÄKÖÖN!

      • nousevan.auringon.taloko

        Älähän mölise.10 akkunaa kun taloon tulee, siinä sanatkin mennee hukkaan heleposti.


    • KäyköEkiSetäSalilla

      Eki-Sedällä on ollut nyt blogissa monta päivää tuo upea kuva hiekkasärkiltä (?). Olen vain miettinyt sitä, että onko Eki ikipäivänä tehnyt ns. oikeita töitä, kun miehen kädet ovat tuollaiset pulkannarut?

    • lupuslupustus

      Raution sudelle kaatoplupa??? Kaurapuuro maistuu.

    • rautionsusihukka

      Autuaita ovat puupäät, sillä ne eivät huku.

    • KaiOnMänt

      Puupäistä en tiedä, mutta kuulemma erki hakee turvapaikkaa Bulkaariasta, jos ei meno Suomessa muutu. Kaupunki myö alta pois erkin oman kansakoulunkin. Ei oo helppoa, ei.

      • Juhovesianen

        Tervemenua.


    • musiikisepelasi

      Kohta suomenkaartin komentaja palaa sieltä valleilta.

    • OttoWeeKusinen

      Isä uinuupi lammessa tuossa, tutkimatta teloitettuna. Hänet kaatoi porvareiden kuula, rauhassa nyt levätä hän saa...

    • WilujaNälkä

      Eikö joku rautiosankari ole tappelemassa Toprahuja valleilla kuten Suomen kaarti aikoinaan? Vihollinen on vain vaihtunut.

    • KeitäNeOn

      Raution sankari on tällä hetkellä pulkaariassa maanpaossa.

      • onneketä

        Kyllä sulla on sana hallussa. Olet oikea vitsiniekka. Tajuatko sitä itsekkään.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1066
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1017
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      581
      1008
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      910
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe