Tyrmäävä kirje!!!

WonderingTku

43

396

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • piktäänuskossa

      Luin suurin piirtein läpi. Kirjeessä tulee selväksi mitä on olla uskossa ja miten siihen päästään.

    • Tulkintani mukaan kirjeen edustama uskonto on koulukirjaesimerkki siitä kristinuskon muodosta, jota olen toisaalla kutsunut sielun tyranniaksi: http://keskustelu.suomi24.fi/t/14526738/sielun-tyranniaa-ja-hengen-hirmuvaltiutta

      Jos kirjoittaja kiistää synergiasyytökset, tulkitsen hänen edustavan sellaista monergismin muotoa, jossa Jumalan armovalinta tapahtuu siten, että Jumala lähtökohtaisesti luo joillekin ihmisille sellaiset aivot ja siis sellaisen henkisen kokoonpanon, että he kykenevät täyttämään kirjeen kirjoittajan vaatimukset. Ne, joille on luotu toisenlaiset aivot ja siis toisenlainen henkinen kokoonpano, joutuvat kadotukseen. Näin ihmisten olisi mahdollista saada jo etukäteen melko suurella varmuudella selville, ketkä ainakin joutuvat kadotukseen. Tällainen monergismi on vielä synergismiakin julmempi sielunkidutusoppi, koska se ei jätä itsetietoiselle kadotukseen joutujalle mahdollisuutta elätellä edes väärää toivoa pelastuksesta. Toivo, vääräkin, pitää ihmisen paitsi elossa myös järjissään.

      • capiche

        Aloituksen linkin kaltaiset puheenvuorot lähtevät juuri kirjoittajan omista vaatimuksista ja tarpeesta määritellä muita. Vallankäyttö vain hengellistetään kauniiseen pakettiin.


      • pitää.pyytää

        Jumala sen uskon lahjoittaa, sitä täytyy pyytää Häneltä, rukous on yhteys.


      • seurakuntalainen
        pitää.pyytää kirjoitti:

        Jumala sen uskon lahjoittaa, sitä täytyy pyytää Häneltä, rukous on yhteys.

        Käy kertomassa se aloittajalle


    • capiche

      Korvaani särähtää aina kun joku puhuu kuvitteelliselle henkilölle, jonka on luonut oman päänsä sisällä. Ihmiset ovat paljon monisyisempiä olentoja kuin kirjeen kirjoittajan piirtämä karikatyyri uskovista.

      Suurin osa minun tuntemistani kristityistä on aika nöyrällä paikalla oman uskonsa suhteen. En tunne henkilökohtaisesti montakaan, jotka onnittelisivat itseään, koska ovat tulleet uskoon tietyn porukan piirissä. Minulle kaikki uskovat ovat aina olleet sisaria ja veljiä Kristuksessa.

      Kirjoittajan uskoontuloon liittämä vauvavertaus ontuu myös hieman. Vauva kyllä kasvaa äidin vatsassa myös ennen syntymää. Aivan samoin PH voi kylvää Jumalan nälän siemenen ihmisen sydämeen. Ja ihminen kasvaa sen mukana vähitellen tilanteeseen, jossa hän on valmis ottamaan uskon hypyn. Eli raamatullisella kielellä syntymään uudesti ylhäältä.

      En tosiaankaan lähtisi määrittelemään kuinka ihmisen pitää tulla uskoon. Joskus se voi tapahtua yhtäkkiä, mutta monilla sitä edeltää pitkällinen kasvaminen ja kypsyminen. Kenelläkään ei ole oikeutta arvostella miten toinen on tullut Jumalan luo.

      Itselläni ainakin pitkällinen pohdiskelu johti kestävämpään lopputulokseen kuin nuoruuden tunneperäinen kokemus. Tunnekokemuksilla on taipumus hiipua ja sitten on kuljettava tankkaamassa jatkuvasti uusia fiiliksiä. Usko ei kuitenkaan ole tunnekokemus, vaan se on kasvamista arkielämän keskellä Kristuksen tuntemisessa.

    • uudestisyntynyt

      Kirjeen ajatuksen lähtökohta on aika harhainen ja väärä.

      Kun lähdemme liikkeelle siitä Jumalan Sanan totuudesta, että pieni lapsi on Jeesuksen oma, niin kysymys uudestisyntymisestä saa erilaisen taustan, eikä olekaan enää meidän ihmisten määriteltävissä.

      On paljon niitä uudestisyntyneitä Jeesuksen omia, jotka eivät koskaan luopuneet lapsen uskostaan, vaan kun he tulivat ymmärtävään ikään, he halusivat tietoisesti jatkaa Jeesuksen seurassa kulkemista. Heidän on todella vaikeaa sanoa jotain tiettyä päivää, jolloin he olisivat 'tulleet uskoon', koska he eivät ole koskaan uskostaan luopuneetkaan. Milloin he ensikerran tietoisesti halusivat jatkaa Jeesuksen seurassa - ei sitä silloin olekaan niin helppo sanoa.

      Hekö eivät olisi Jeesuksen omia?

      Meidän, jotka olemme lähteneet kulkemaan omia teitämme ja sitten tulleet herätykseen eli etsikkoaikaan ja tehneet ratkaisun antaa elämämme Jeesukselle, meidän on helpompi sanoa, milloin me tulimme Jeesuksen omiksi eli uudestisynnyimme.

      Vai onko? Kuinka monesta tulikin teeskentelijä, uudestisyntymistä ei tapahtunutkaan?

      Kamppailuahan tämä matkamme on kuitenkin alati kuolemaan asti, meidän himomme eivät meitä jättäneetkään, vaan joudumme kamppailemaan niiden kanssa, ettemme lihan himoa täytä. Niinpä tämä vaelluksemme ei sisimmässämme tunnukaan niin taivaalliselta ja autuaalta, vaan joudumme alati tunnustamaan, että tämä syntinen luontomme ei meistä lähdekään pois, sen kanssa meidän on tultava toimeen ja taivasmatkaa tehtävä, mieluummin sovussa, hyväksyen sen, ettemme siitä eroon pääse, mutta meidän ei tarvitse toteuttaa niitä syntisen luontomme toiveita.

      Jokainen epävarma voi panna kätensä sydämensä päälle ja sanoa Jeesukselle, että minä tahdon Jeesus olla sinun omasi - Jeesus ei sinua hylkää eikä jätä. Ole siis turvallisella mielellä.

    • luostarilainen

      Tack, herrens tiggare
      Ps. Läppärini ei enää toimi

      • luostarilainen

        Muille tiedoksi, en ole oikeasti luostarissa ansaitsemassa synergistisesti pelastustani, vaan Jumala on laittanut minut "luostariin", vieläpä vaikenemisen, ystävättömyyden, rahattomuuden ja tietenkin aviomiehettömyyden luostariin. Kaipa se tuolla puolen selvinnee, miksi.


      • luostarilainen

        Aloituksen linkki oli tietenkin tyypillistä kalvinistista soopaa.


      • luostarilainen

        Epäselväksi jäi,mikä on parannus kalvinisteille ja mikä on synti. Miten siis muka kaikesta synnistä irtaudutaan Kristuksen avulla ja yhtäkään synnitöntä kalvinistia en ole nähnyt.


      • luostarilainen

        Sen lisäksi heräsi kysymys, ovatko kalvinistit menestysteologian alkuperäiset pääpromoottorit ja joista muut ovat sitten saaneet vaikutteita erilaisiin menestysteologioihinsa.
        Onhan esim. Matteus 25 kohta rahanvaihtajista ymmärretty täysin väärin monilla protestanteilla (olen sellainen itsekin, mutta joka kerta jaksan ihmetellä tuota lähinnä maallisiin asioihin keskittyvästä CV-luettelosta,missä kuvitellaan Kristuksen vaativan samanlaista ura- ja CV-luetteloa, mitä nykyajan vaativat työnantajat vaativat.


      • luostarilainen

        Onko kalvknismin pääidea, että puhtaalla omallatunnolla saa ohitettua lasarukset ovenpielessä ja jotka Raamatun mukaan menivätkin Abrahamin helmaan?


      • luostarilainen

        Amerikassa tuo kalvinismi on saanut oman muotonsa. Kerrankin luin erään suuren uskovaisen kirjan, joka sitten kehuskeli miten Jumala vastasi hänen rukouksiinsa, eikä siinä mitään, mutta sitten taas amerikkalaisten tyyliin, lisäksi Herra oli tehnyt hänestä myös suuren myyntimiehen, ja hän menestyi ammatissaan todennnäköisesti täysin hyödyttömien paskatuotteiden myyjänä. Minä, lutdrilainen, lapsikasteen saanut, en kehtaisi lähteä huiputtamaan ihmisiä ja saada heitä ostamaan tarpeetonta. Olen nyt sitten suuri syntinen, ja taivas on suljettu näin aran omantunnon omaavalta ihmiseltä.
        Älkää tuoko tuota amerikkalaista paskaa enää pätkääkään tänne.


      • luostarilainen

        Ja tämä henkilö ei sitten vähääkään säälinyt niitä, jotka joutuivat ulos, kun eivät riittävästi myyneet sitä tuotetta. Miten joku voi kääntää Jumalan sanoman päälaelleen. Luuletteko että usassa on joku sosiaaliturva ulos joutuneelle myyntimiehelle?


      • luostarilainen kirjoitti:

        Aloituksen linkki oli tietenkin tyypillistä kalvinistista soopaa.

        Ei kai nyt kalvinismia sentään? Luultavammin kirjoittaja on synergisti. Kristinuskossa on se huono puoli, että monergismi ja synergismi ovat molemmat kauheita hirviöitä. Sen takia minusta on tulossa leppoisa fatalisti: en välitä enää mistään, koska mitään ei kuitenkaan ole tehtävissä.

        Jos synergisti sanoo, että minun on tehtävä parannusta pelastuakseni, katson, että monergistit ovat oikeassa ja minut on ennalta määrätty kadotukseen, koska mikään parannuksenteko ei ole minulle mahdollinen. Jos monergisti sanoo, että Jumala lahjoittaa parannuksenteon kaikille kristityille, katson, että synergistit ovat oikeassa, koska en ole sellaista lahjaa saanut, vaikka epäilemättä olen kristitty, ja niin minä siis joudun kadotukseen, koska, kuten sanottu, mikään parannuksenteko ei ole minulle mahdollinen.

        Mutta leppoisa fatalisti sanoo: anna olla, korkkaa olut!

        Kari Kuulako se oli, joka puhui "hikiuskovista"? Minusta aloituksessa linkitetty teksti edustaa juuri tuollaista hikiuskoa. Jumala loi hikiuskovat, jotta kristillinen leppoisuus loistaisi kirkkaammin – jotta kristillinen leppoisuus olisi ylipäänsä ymmärrettävissä. Näin ollen hikiuskovien kaikkiin "argumentteihin" voidaan vastata laulamalla, seuraavaan tapaan:

        Hikiuskova: Raamattu ei tunne lapsikastetta!
        Leppoisa uskova: Der Fürst dieser Welt...
        Hikiuskova: Jeesus muutti veden mehuksi!
        Leppoisa uskova: ...wie saur er sich stellt...
        Hikiuskova: (Rähisee ja räyhää, sanoista ei saa selvää.)
        Leppoisa uskova: ...tut er uns doch nichts...
        Hikiuskova: Ei Luther mikään oikea uskovainen ollut!
        Leppoisa uskova: ...das macht, er ist gericht...
        Hikiuskova: Tee siis sinäkin elämäsi ratkaisu ja antaudu Jeesukselle!
        Leppoisa uskova: ...ein Wörtlein kann ihn fällen!

        Jne.


      • luostarilainen

        Ehkäpä hän vaikutti sellaiselta, että hänet on predestinoitu taivaaseen ja meidät muut helvettiin. Kenellä se kaksinkertainen predestinaatio olikaan? Sen vuoksi hän kai neuvojakin antoi, koska luuli itseään valituksi.

        Aika useilla am. evankelikaaleista on juuri tuon tyyppinen tyyli.

        En voi kirj. paljon puhelimella ja ladatesss se ei tahdo toimia ollenkaan.

        Toisaalta rukoilin viime vuonna Jumalalta, että pääsisin eroon näistä palstoista, joten kaipa tämä on vastaus. Heh.


      • luostarilainen

        Amerikkalainen uskonsysteemi ei sovi Eurooppaan. Se on yksioikoista.


      • luostarilainen

        On tämä sangen turhauttavaa kun ei voi kirjoittaa, eikä minulla ole tv:täkään, jota katsoa. No itsepä rukoilin että pääsisin eroon näistä.

        Tuo uskomisen tapa siis USA:ssa on pinnallista, yksioikoista toiminnan uskoa ja siitä täytyy tulla rahaa. Maallisissa elokuvissakin onnellinen loppu on aina, että on rikastunut. Viihdeteollisuus on tehnyt sen, että täälläkin on alettu tuputtaa viihteellisiä "jumalanpalveluksia". Jumalan täytyy olla "kliffa" ja ratkaista kaikki ongelmat (ja vastata jokaikiseen rukoukseen ja toiveeseen). Totta puhuen, onko amerikkalaisilla mitään hajua kristinuskosta.


      • luostarilainen

        Toki hikiateistit ovat tavallaan vielä käsittämättömämpiä, kun he yrittävät pelastaa meitä täydelliseen toivottomuuteensa jo tässä elämässä.


      • luostarilainen

        Hikiateisti leppoisalle ateistille: et ole tosiateisti........


      • luostarilainen

        Muuten nyt kun lueskelin muita juttuja tuolta, näyttäisi olevsn todellinen sekasikelmä kaikkea kristinuskoa iloisessa sotkussa.


      • luostarilainen

        Itselleni ei ole selvinnyt mitä tyrmäävää tässä oli ja näissä toisissa postauksissa mitä muille palstoille on postattu samalta kirjoittajalta, nämä ovat tyypillisiä täällä. Samanlaisia kuin ateistien postaukset, arvaa ennalta mitä toinen sanoo.

        Tämä kirjoittaja on kategoriassa: amerikkalainen kertapamauksella uskoontulo on kaiken a ja o. ( ja se aikuiskaste)


      • luostarilainen kirjoitti:

        Ehkäpä hän vaikutti sellaiselta, että hänet on predestinoitu taivaaseen ja meidät muut helvettiin. Kenellä se kaksinkertainen predestinaatio olikaan? Sen vuoksi hän kai neuvojakin antoi, koska luuli itseään valituksi.

        Aika useilla am. evankelikaaleista on juuri tuon tyyppinen tyyli.

        En voi kirj. paljon puhelimella ja ladatesss se ei tahdo toimia ollenkaan.

        Toisaalta rukoilin viime vuonna Jumalalta, että pääsisin eroon näistä palstoista, joten kaipa tämä on vastaus. Heh.

        Kalvinismiin kuuluu kaksinkertainen predestinaatio. Järki ei kalvinismia kavahda, mutta sydän kyllä (se on niin kylmä looginen ja rationaalinen oppi, teologinen Antarktis). Ehdottomasti kauheinta kalvinismissa on se, että kalvinismin mukaan Kristus ei kuollut kaikkien puolesta. Ristillä ei siis sovitettu kaikkien ihmisten syntejä, vain valittujen. Tämä on niin hirveä ja musertava oppi, että jos se on totta, vihaan Jumalaa (ja vihallani tietysti todistan kuuluvani niihin, joita Jumala ei rakastanut, Room. 5:8).

        Mutta kalvinismin ja luterilaisuuden ero on lopulta melko pieni. Monergismeja molemmat. Ongelma on se, että monergismi ja synergismi tuntuvat molemmat kovilta ja armottomilta. Tähän kovasydämiset kristityt molemmilla kannoilla sanovat: totuus ei riipu sinun tunteistasi. Eipä riipu ei, ja tämähän on myös ateistien tavallisimpia "argumentteja": Jumalan olemassaolo ei minua miellyttäisi, siispä Jumalaa ei ole.

        Mutta Jumala ei tehnyt minusta lähtökohtaisesti tunteetonta, ja nytkö minun pitäisi uhrata sydämeni aivoilleni, jotta voisin olla kunnon monergisti tai kunnon synergisti? Ei tunnu oikealta. Mutta jommankumman on kuitenkin pakko olla totta. Ei ole mitään kolmatta vaihtoehtoa – paitsi tietysti universalismi, jonka ajatteleminenkin saa niin monergistit kuin synergistitkin pyhän raivon valtaan.

        Universalismin voisi ymmärtää hegeliläisittäin eräänlaiseksi monergismin ja synergismin synteesiksi: Jumala on ennalta määrännyt kaikki pelastukseen, mutta pelastumisen edellytys on silti ihmisen aidosti vapaa suostumus. Käytännössä tämä tarkoittaisi jotain sellaista, että ihmisillä ei ole valtaa päättää pelastuksestaan, mutta kylläkin pelastuksensa aikataulusta. Lopulta myös se viheliäisin ja itsepäisin jumalankieltäjäräyhääjäkin lakkaa mököttämästä ja suostuu Jumalan rakkauteen. Eihän kukaan ikuisesti jaksa mököttää.


      • luostarilainen

        Tosin arvoitus on miten se on päässyt sinne, koskapa UT:ssa sanotaan, että on sovittanut koko maailman synnin eli avannut potentiaalisen tien kaikille.

        Ei se muutenkaan kannata, sillä ihmiset ovat luontaisesti omahyväisiä ja helposti lipsuvat pitämään itseään muita parempina.

        Olen jättänyt tällaisten pohtimisen sinänsä, vaikka niistäkin jotain on hyvä tietää.

        Ehkä ei kannata ryhtyä hikifilosofiksi tai hikiteologiksikaan.


      • luostarilainen

        Siis kaksink. predest.

        Ehkä jos ottaisi kaikki virheet veke kristinuskon lajista pääsisi lähemmäs totuutta.


      • luostarilainen

        Itse näen kenties sellaisena, että jos on lähdetty evankeliumin vapaude vuoksi liian jumalattomiksi, on sitten tarvinnut jarrutella synergismilla. Keppiä ja porkkanaa.


      • luostarilainen kirjoitti:

        Tosin arvoitus on miten se on päässyt sinne, koskapa UT:ssa sanotaan, että on sovittanut koko maailman synnin eli avannut potentiaalisen tien kaikille.

        Ei se muutenkaan kannata, sillä ihmiset ovat luontaisesti omahyväisiä ja helposti lipsuvat pitämään itseään muita parempina.

        Olen jättänyt tällaisten pohtimisen sinänsä, vaikka niistäkin jotain on hyvä tietää.

        Ehkä ei kannata ryhtyä hikifilosofiksi tai hikiteologiksikaan.

        Kalvinistien mukaan UT:ssa ei sanota, että Jumala on sovittanut koko maailman synnin. Kyllä he osaavat selittää pois kaikki jakeet, jotka sellaista harhaoppia näyttäisivät opettavan. Kiistan syy lienee se, että Raamattu näyttäisi opettavan sekä synergismiä että monergismia. Koska molemmat eivät voi olla yhtä aikaa totta, on pakko valita jompikumpi ja selittää toinen pois. Toiset selittävät pois synergismin, toiset monergismin.


      • luostarilainenu

        Nion ja yleensä se, miten pahasti nähdään jumalankuvan ihmisessä tuhoutuneen.


      • luostarilainen

        Luterilaisuudessa pidetään tosi pahasti tuhoutuneena.


      • luostarilainen

        Kuten tietysti tiedät.


      • luostarilainen

        Kyllä tuo sitten on saanut kalvinismista vaikutteita tuo antaudu Jeesukselle, siinähän ideana on, että vastustamaton armo saa vastaamaan kyllä. Hiilihanko-osastolle predestinoitu vastaa ei heidän mielestään. Voit olla että aloittaja on varma, että olemme hiilihanko-osaston porukkaa.


      • luostarilainen

        Tätä tarkoitan toivottomalla yksioikoisuudella.


      • luostarilainen kirjoitti:

        Kyllä tuo sitten on saanut kalvinismista vaikutteita tuo antaudu Jeesukselle, siinähän ideana on, että vastustamaton armo saa vastaamaan kyllä. Hiilihanko-osastolle predestinoitu vastaa ei heidän mielestään. Voit olla että aloittaja on varma, että olemme hiilihanko-osaston porukkaa.

        Kuinka lienee? Jos keskustelisin heidän kanssaan, kenties keskustelu menisi näin:

        He: Parannusta on tehtävä.
        Minä: En pysty.
        He: Jumala antaa sinulle voiman.
        Minä: Ei ole antanut.
        He: Sinun täytyy pyytää.
        Minä: Olen pyytänyt, mutta en ole saanut.

        Mitä he sanovat seuraavaksi? Onko vika minussa vai Jumalassa? Jos vika on Jumalassa, jos siis Jumala ei anna voimaa parannuksentekoon, vaikka pyydän, minut on käytännössä predestinoitu hiilihanko-osastolle. Jos taas vika on minussa, missä se vika tarkalleen ottaen on?


      • luostarilainen

        Se olisikin tosi komeata päästä kaikesta synnistä eroon. Blogissa oleva henkilöhän on pyhää Paavaliakin korkeammalla, jolle kolme kertaa hänen pyydettyään päästä jostakin eroon vastattiin: minun armoni riittää sinulle.

        P. olikin sitä mieltä, että hänestä olisi tullut muuten omahyväinen ja pöyhkeä, ylpeä.

        Puhelimella en viitsi kuitenkaan kysyä ja kirjautua hänen blogilleen, voisiko hän tulla vastaamaan tänne.

        (todennäköinen vastaus on sitä paitsi: olette pyytäneet omaksi hyödyksenne ja väärin jne. ja jotain sellaista)

        Toisaalta voi olla, että hän ei vain autuudessaan tiedä kaikkia syntejään/kaikkea syntiään eikä näe niitä, vaikka joku ulkopuolinen saattaakin huomata.

        Mielenmuutos kuitenkin riittää ja jos ei halua tehdä, vaikka ei pääse eroon, mielestäni ei tarvitse enää huolehtia. On se hauskaa olla tällainen dumkalletar, joka jättäytyy Jumalan armon varaan...

        En usko että yleensä "elämänsä Jeesukselle jättäneet" ovat tiedostaneet, että he eivät vaikuta paljon kummallisemmilta kuin muutkaan ihmiset.


      • luostarilainen kirjoitti:

        Se olisikin tosi komeata päästä kaikesta synnistä eroon. Blogissa oleva henkilöhän on pyhää Paavaliakin korkeammalla, jolle kolme kertaa hänen pyydettyään päästä jostakin eroon vastattiin: minun armoni riittää sinulle.

        P. olikin sitä mieltä, että hänestä olisi tullut muuten omahyväinen ja pöyhkeä, ylpeä.

        Puhelimella en viitsi kuitenkaan kysyä ja kirjautua hänen blogilleen, voisiko hän tulla vastaamaan tänne.

        (todennäköinen vastaus on sitä paitsi: olette pyytäneet omaksi hyödyksenne ja väärin jne. ja jotain sellaista)

        Toisaalta voi olla, että hän ei vain autuudessaan tiedä kaikkia syntejään/kaikkea syntiään eikä näe niitä, vaikka joku ulkopuolinen saattaakin huomata.

        Mielenmuutos kuitenkin riittää ja jos ei halua tehdä, vaikka ei pääse eroon, mielestäni ei tarvitse enää huolehtia. On se hauskaa olla tällainen dumkalletar, joka jättäytyy Jumalan armon varaan...

        En usko että yleensä "elämänsä Jeesukselle jättäneet" ovat tiedostaneet, että he eivät vaikuta paljon kummallisemmilta kuin muutkaan ihmiset.

        Voi tietysti olla, että minulla on eri käsitys parannuksenteosta kuin heillä. He saattavat olla niin pikkumaisia, että vaativat jotain vähäpätöistä ja turhaa, kuten kaljoittelun, tupakoinnin ja kiroilun lopettamista. Vaatisivat edes jotain oikeasti tärkeää, kuten vegaaniksi ryhtymistä, etelänlomista luopumista tai vapaaehtoistyötä vietnamilaisessa lastenkodissa. Siis jos nyt kerran vaatimaan ruvetaan. Vai menisikö siinä oma pelastus sivu suun?


      • luostarilainen kirjoitti:

        Se olisikin tosi komeata päästä kaikesta synnistä eroon. Blogissa oleva henkilöhän on pyhää Paavaliakin korkeammalla, jolle kolme kertaa hänen pyydettyään päästä jostakin eroon vastattiin: minun armoni riittää sinulle.

        P. olikin sitä mieltä, että hänestä olisi tullut muuten omahyväinen ja pöyhkeä, ylpeä.

        Puhelimella en viitsi kuitenkaan kysyä ja kirjautua hänen blogilleen, voisiko hän tulla vastaamaan tänne.

        (todennäköinen vastaus on sitä paitsi: olette pyytäneet omaksi hyödyksenne ja väärin jne. ja jotain sellaista)

        Toisaalta voi olla, että hän ei vain autuudessaan tiedä kaikkia syntejään/kaikkea syntiään eikä näe niitä, vaikka joku ulkopuolinen saattaakin huomata.

        Mielenmuutos kuitenkin riittää ja jos ei halua tehdä, vaikka ei pääse eroon, mielestäni ei tarvitse enää huolehtia. On se hauskaa olla tällainen dumkalletar, joka jättäytyy Jumalan armon varaan...

        En usko että yleensä "elämänsä Jeesukselle jättäneet" ovat tiedostaneet, että he eivät vaikuta paljon kummallisemmilta kuin muutkaan ihmiset.

        Siis pahimmillaanhan se on sellaista, että kauhuelokuvat ja kevyt musiikki ja jumalauta Kalevala ovat kiellettyjen asioiden listalla. No, ehkei tässä nyt ihan sellaisesta ole kyse.


      • luostarilainen kirjoitti:

        Se olisikin tosi komeata päästä kaikesta synnistä eroon. Blogissa oleva henkilöhän on pyhää Paavaliakin korkeammalla, jolle kolme kertaa hänen pyydettyään päästä jostakin eroon vastattiin: minun armoni riittää sinulle.

        P. olikin sitä mieltä, että hänestä olisi tullut muuten omahyväinen ja pöyhkeä, ylpeä.

        Puhelimella en viitsi kuitenkaan kysyä ja kirjautua hänen blogilleen, voisiko hän tulla vastaamaan tänne.

        (todennäköinen vastaus on sitä paitsi: olette pyytäneet omaksi hyödyksenne ja väärin jne. ja jotain sellaista)

        Toisaalta voi olla, että hän ei vain autuudessaan tiedä kaikkia syntejään/kaikkea syntiään eikä näe niitä, vaikka joku ulkopuolinen saattaakin huomata.

        Mielenmuutos kuitenkin riittää ja jos ei halua tehdä, vaikka ei pääse eroon, mielestäni ei tarvitse enää huolehtia. On se hauskaa olla tällainen dumkalletar, joka jättäytyy Jumalan armon varaan...

        En usko että yleensä "elämänsä Jeesukselle jättäneet" ovat tiedostaneet, että he eivät vaikuta paljon kummallisemmilta kuin muutkaan ihmiset.

        "(todennäköinen vastaus on sitä paitsi: olette pyytäneet omaksi hyödyksenne ja väärin jne. ja jotain sellaista)"

        Jos näin on, vika on minussa. Toisin sanoen Jumala ei pelasta minua, koska sydämeni ei ole vilpitön. Mistä saan vilpittömän sydämen? Pitääkö sitäkin pyytää Jumalalta – ja tietysti vilpittömin sydämin, koska muuten on taas "väärin pyydetty"?


      • luostarilainen

        telefooni alkoi jälleen kenkkuilla, en pysty kirjoittamaan...


      • luostarilainen

        Äsh. Ei ole kuin yksi sivu auki ja vie mahdottomasti virtaa. Sen lisäksi ei saa suurennettua joten tihrustan. Sitten ei lopulta mikään toimi, eikä saa korjattua kirj.virheitä, kun kohdistin hyppää mihin huvittaa. Tietysti tiiliskiviromaaneita ei tällä tavalla tule kirjoitettua.
        Onko Suomi24 ettei siellä saakaan suurennettua tekstiä, kun ei ole sillonkaan onnistunut kun se on toiminut normaalisti.
        Olen suunnitellut tabletin ostoa, mutta ei sekään sitten järkevää ole, jos se on senkin kanssa näin hidasta.


      • luostarilainen

        Aha, viime vuonna ollut sama ongelma muillakin.


      • luostarilainen

        Päivän vitsi: Olen kuin kala kuivalla maalla ilman rakasta edesmennyttä läppäriäni..Ja mistä rahat uuteen vehkeeseen?


    • PasiToivonen

      Olen laittanut pari sarkastista kommenttia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2763
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      74
      1480
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      42
      1446
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      33
      1223
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1164
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1163
    7. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1161
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      45
      1161
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1099
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      10
      1080
    Aihe