Aamuposti taso

Vaisuvirta

Miten saisi lehden tason nousemaan. Nyt näyttää olevan lähinnä koira ja paikallisurheilulehti. Tosi suppeat ympyrät.

45

725

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • trumopii

      Rahaa tulee lehdelle ulkomailta islamisaation edistämistä ja venäjäpelon lietsomista varten. Tilaajien tarpeet on toisijaisia.

    • Vessapaperia

      Takan sytykkeeksi, tai voihan tuolla pyyhkiä perseensä valheilla ja tyhjillä jutuilla, toki lehtiroskiksen kautta nuo pers paprut, ei tuollaista paskapaperia tilata tarvii, sen hoitaa talon toiset taulapäät, jotka maksavat vielä tuosta tilaamastaan roskasta.

      Ei nyky painomuste kuulemma mukaan aiheita niin enää syöpääkään jos sitä pelkäätte, kun pyyhitte menemään.

    • NouseeSe

      Älkäähän nyt... tasohan on nousussa. Nyt jo saadaan lukea Porvoon suklaamaakarin juttuja, Wow!

    • Nimetönalamainen

      Kykenisikö Aamupostin toimittajat tekemään juttuja verovarojen käytöstä ja vertailuista. Tuskin. Kaupungin hallitusten ja lautakuntien esityslistojen sisältöjen esityksistä. Jne asiaakin.

    • Eihymyilytä

      Kiinnostaisi tietää paljonko noihin matuihin syydetään vuositasolla veroeuroja

    • Jostainsyystä

      Aapossa on aika paljon muusikkojuttuja. Paikallisista ja nimettömämmistä, se on ainakin hyvä.

    • aamujenaamujaakkoo

      Rantalainen määrää mitä siinä kirjoitetaan.
      Raha puhuu.

      • HyvinkäänMafia

        Ja myös suuret mainostajat. Hyvinkään Sanomiin ei päässyt juttu erään vakuutusyhtiön töppäilyt ja siihen liittynyt erään valtuutetun sähläilyt yhdessä korjauskohteessa. Silloinen päätoimittaja esti kirjoituksen julkaisun.


    • sunnuntaiAapo

      Tollot ei ajattele muuta kuin matuja päivät pitkät, ei he muusta halua lukea, kuin matuista. On noilla sairaus päässyt jo tosi pahaksi, maailmaan ei mahdu, kuin yksi aihe.
      Tavallinen ihminen on tuohon aihe alueeseen jo kyllästynyt, ei terve ihminen jaksa samaa päässä pyöritellä vuodesta toiseen.

      Paikallislehti on paikallislehti, ja tuntuu tosiaan, että resurssit on aika niukat, noin jutuista päätellen, kevyet on aiheet yleensä. Toki alueella ei sitä jutun juurta suhteellisen vähän. Onneksi ollaan lähellä pääkaupunkia, Hesaria on kiva lukea.

    • Avosilmä

      Jos on tilannut Aamupostin, tietää, että siinä on korkeintaan 25 % oman paikkakunnan juttuja. Kun peruu paperiversion ja tyytyy pelkkään nettilukuoikeuteen, niin säästää. Nettilehti maksaa 12.5 eeroa kuukaudessa, ja siitä ei jää ikäviä jätepaperikasoja.
      Kylälehden hinta-laatusuhdetta siis kannattaa nostaa alentamalla tilaushintaa.
      Useimmat heikolla taloudella pyörivät lehdet joutuvat ostamaan juttunsa tai keräämään ne jätekorista, koska hyvien toimittajien palkkoihin eivät rahat riitä. Kaikkien sanomalehtien jututhan ovat nykyään vanhoja, koska sähköiset tiedotusvälineet syöttävät uutisia koko ajan. Se on pienen, köyhien ilmoittajien rahoilla pystyssä rimpuilevan lehden ongelma. Keskisuomalainen-konserni tuskin on kiinnostunut Hyvinkään katurempoista tai jälkeenjääneistä virkamiehistä ja horisevista luottamushenkilöistä, jos Aamupostin tuloksesta jää jotain viivan alle.
      Eli sitä saa (tässä tapauksessa) mitä tilaa.

    • uusinta

      Onhan ne samat jutut jo edellispäivänä luettavissa Iltalehden sivuilla,- vanhan kertausta.

    • voeeeee

      Rantalaisella paljon rahaa, se ratkaisee mitä lehdessä on nyt ja tulevaisuudessa.
      Rantalainen määrää.
      Ranralaisen koira myös esillä.

    • Nettilukija

      Tuo Berryhillin tämänpäiväinen sepustus kertoo jotain sanomalehtien sisäänlämpeämisestä: Lehden toimittaja tietää olevansa maailmannapa, ja odottaa punaista mattoa, jos armollisesti alentuu tulemaan maan tasolle ja aikoo mennä kutsumatta firmaan jossa tehdään koko ajan tuottavaa työtä. Pitäisi varautua siihen, ettei ketään sen firman henkilöistä kiinnosta jonkun hämäläisen Aamulehtimiehen satunnaisgeneraattorin pyörittelyt ja hölmöt ideat.
      Aika vähistä tarpeista Aamupostiin väännetään tekstiä. Tunnen myötänoloutta.

    • Uikku61

      No onhan siellä sen jumalaakin suuremman entisen skouden kolumni, jossa jotain helvetin omaelämänkertaa esittää, niinku jotain kiinnostais, vaikka ne kaverit sitä sille kehuukin et pysyy väleis. Hätösen Jussi sentää oli mukava äijä jos sille ei aukonu päätään.

    • Lukutaitoinen

      Oikein pahaa tekee, kun tollot salaliittoteoreetikot arvioi lehteä. Siitä voi arvostella että paikallisuus on menny vähiin. Mahtaa johtua enempitoimittajien vähäisestä määrästä kuin heidän tyhmyydestä. Lehti tiettty syntyy halvalla kun julkaistaan konsernin lehtien artikkeleja ristiin rastiin.

      • Hyvin.Tarkkana

        Kyllä toimittajien omat mieltymykset paistaa läpi. Yhden kolumnit ovat kuulemma vain hänen mielipiteitään, eikä lehden yleinen linja. Näin kertoi lehden edustaja yleisötilaisuudessa loppukesällä. Toinen kirjoittaa yksipuolisesti viherpiipertäjä tyyliin, eikä edes kysy toisen osapuolitahon mielipidettä. Nämä kaikki päätoimittaja hyväksyy, koska virallisesti lakia ei rikota. Onko lehti sitoutumaton tai puolueeton, koska sitä ei lehden sivuilla enään kerrota, kuten edeltävät lehdet tekivät.


      • Revisiitä-jososaat

        Tarkkailepa vain itseäsi. Katseletko jonkun tietyn poliittisen ideologian värittämien linssien läpi? Itse en katsele enkä lue sillä tavalla enkä siis myös arvioi kenenkään mielipiteitä, joihin jokaisella, myös toimittajalla, on oikeus tässä maassa.


    • Lukija-91

      Lehti on aika vässykkä. Ei ota asioista selvää, vaan odottaa, että puhelin soi, tai juttu tipahtaa sähköpostista eteen, kuin Manulle illallinen. Sitten vain muotoillaan se vähän pidemmäksi ja jätetään tiedon puutteen vuoksi oleellisuuksia kertomatta, kun ei viitsitä ottaa tarkemmin selvää.
      Valmiita juttuja julkaistaan, mitkä on lainattu muista lehdistä. Joskus niistä käy vasta jutun lopussa ilmi, että ei koskenutkaan Hyvinkäätä, vaan ihan muuta paikkaa..

      Itseäni lähinnä kummastuttaa, että kun lehti tekee jutun jostain Hyvinkäätä koskevasta, heti jutun alkumetreillä mainitaan paikka, tai kadun nimi ja sitten "Hyvinkäällä". Joskus "Hyvinkäällä" lukee jo otsikossa, ihan kuin juttu olisi kirjoitettu jossain ihan muualla joidenkin muiden luettavaksi. Oikeampi tapa olisi mainita paikka tai kaupunginosa, niinkuin muutkin lehdet tekevät.
      Verrataan vaikka Lahden lehteä Etelä-Suomen Sanomia, esim otsikot: "Hämeenmaa haluaa rakentaa uuden ruokakaupan Soramäkeen", "Perävaunu katosi Vuohkalliosta".
      -Taas Aamupostin: "Savuttomia vuokra-asuntoja rakenteilla Hyvinkäällä – kohde valmistuu kesällä". A-P:n jutun olisi voinut muotoilla "Savuttomia vuokra-asuntoja rakenteilla Tehtaalle - kohde valmistuu kesällä. Tehtaan alue on aivan keskustassa, joten jutun olisi voinut muotoilla myös "keskustaan".

      Paikalliset jutut ja valtakunnalliset ovat usein päällekkäisiä, eli toisessa jutussa paikallinen tilanne ja toisessa valtakunnallinen. Nämäkin voisi yhdistää.

      Lähes poikkeuksetta, kun on Hyvinkäästä juttu, niin lopussa on myös jostain syystä aina Riihimäen kanta samaan asiaan. Tämä on taas sitä näiden kahden lapsellista vastakkain asettelua. En tiedä, toimivatko muut lehdet näin, mutta en usko. Eri asia on, jos jutussa käsitellään seutua koskevia asioita. Miksi se Riihimäki on aina se vertailun toinen puoli? Eikö vaikka Nurmijärvi olisi parempi?

      Toinen juttu on myös, että lehti jotenkin suojelee kaupunkia. Ei kerrota juuri mitään, mikä asioissa mättää ja vaijetaan aroista asioista. Esim lehti olisi voinut ottaa selvää kaupungin töppäilyistä liikenneasioissa. Kertoa, mitä Vanhankirkon pysäkin siirto maksaa, tai mitä Martinpuiston valoristeys kustansi, kun näistä on todella paljon keskusteltu.
      Mutta erityisesti Riihimäen asioista, etenkin niistä negatiivisista vaijetaan. Taas toisen median otsikko "Paikallinen media ei vaikene kuntaa koskevissa asioissa" ei näytä olevan A-P:n linjan kanssa yhdessä, tai sitten ovat vaan niin viitsimättömiä, ettei oteta selvää.

      • Ehhehhehhehhee

        Ei sitten näköjään uni tullut simmuun?


      • HyvinkäänMafia

        Olet oikeassa ja tästä on jo useassa ketjussa kerrottu. Hyvinkäällä asioista päättää kauppakamarin ja yrittäjien johdossa olevat henkilöt. Aamupostin päätoimittajalla ainakin oli jokin tiedoitusvastaavan tehtävä ja yksi toimittaja jutuissaan jopa nuolee järjestöjä. Kun jokin putiikki avataan Willassa niin toimittajia kyllä riittää avajaiskahveille, mutta ihmisten ongelmat virastobyrokratiaa vastaan eivät kiinnosta. Pitäiskö tarjota kahvit.


    • PuolueellinenNäkökulma

      Ainoa keino parantaa tasoa on perustaa kilpaileva media. Median ei välttämättä tarvitse olla painomedia, se voi olla vaikka radiokanava. Nyt alueen lehdet ovat kaikki saman Aamupskan alaisuudessa, joten kaikissa kerrotaan vain tiettyjä juttuja tietystä näkökulmasta. Yksipuolisen median tarkoituksena on johdatella ja luoda tiettyjä mielikuvia, asioista. Näin toinen näkökulma jää pimentoon ja mitään ei tiedetä kyseenalaistaa.
      Ainoat monipuoliset näkökulmat löytyvät Mielipide palstalta. Se onkin lehden kiinnostavin osuus ja sen takia lehteä tulee tilattua.

      Lehti on nyt jättänyt kertomatta Uudenmaankadun lisääntyneistä kolareista, kansalaisadressista, mikä unohdettiin ja Hong Kong myymälän konkurssin partaalla roikkumisesta. Sen sijaan jutuissa itketään Hämeenlinnan junien menettämistä, mikä ei millään lailla kosketa tätä seutua. Mokoman koiran löytymisestä tehtiin iso haloo.
      Todellisiin merkittäviin asioihin ei viitsitä perehtyä ja julkaista niitä, tai esittää kritiikkiä kaupunkia kohtaan. Nakkikioski hömpänpömppä juttuja tehdään isoilla kuvilla ja otsikoilla. Lehti on niin nolo, etten kehtaa sitä työpaikalleni Vantaalle viedä.

      Kilpaileva media saisi myös Aamupskan tason nousemaan, kun huomaavat, kumman median jutut kiinnostaa enemmän ja kumman jutuissa on enemmän näkökulmia. Jos AP:lla olisi yhtään kunnianhimoa ja puolueettomuutta.

    • Lyhyet.jäljet

      Nytkin huijasivat lukijoita. Mainostivat että tämän viikon aikana nettiversio on kaikkien luettavissa. Tein koemielessä tutustumisen, mutta eipä auennut vaan salasanoja kyseltiin. Opittiinhan taaskin ettei mainoksiin ole uskomista.

    • Lukija-91

      Niin, AP:n sivuilla aukeaa vain näköislehti, eikä jostain syystä kaikki muut otsikot. Myös ikivanha sisältö vaatii tunnukset. Tässäkään ei ole mitään järkeä. Lehti on mainoksia pullollaan ja silti suurin osa jutuista maksaa.
      Ei muilla lehdillä näin tiukkaa ole. Yleensä pääsee lukemaan jutuista ainakin tiivistelmän, tai osan juttua ilman maksua.

      Tänäänkin taas oli koko aukeaman juttu ja vielä kysely jostain muovipusseista. Tämäkö on nyt koko seudun merkittävin uutinen tänään? Taso on todellakin hyvin heikko.

    • Ei.Toivoakaan

      Ja sitten se, että Riihimäestä keksitään jostain syystä juttua vaikka miten paljon, mokomasta kadehtivasta käpykylästä. Kiinnostaisi kyllä enemmän vaikka Riihimäkeä isomman Nurmijärven asiat, kun niillä on enemmän tekemistä Hyvinkään kanssa.

      • Kaksituppukylää

        Olen aina ihmetellyt tuollaista Hyvinkää / Riihimäki -kilpailua ja vääntöä, paremmuutta ja muuta vouhkaamista asenteella kumpi paree, kumpi voittaa, kumpi milloin mitäkin. Käsittämätöntä jos kysymys on aikuisista ihmisistä. Eiväthän ko. eivätkä mitkään muutkaan kaupungit ja kylät missään kilpaisuasetelmissa ole ja toimi.


    • PunainenViiiva

      Se on lehtitalon kannalta ihan OK, että kolme tai neljä lehteä yhdistettiin ja jaetaan neljään eri kylään. Jutut on jaettu T Heinosen naamankuvien, Pekosen suvun tärkeiden harjakais- ja lentsikastamyöhästymisjuttujen, hyvinkääläisten persujen haukkumisisten ja hausjärveläisten ruikutusten kesken epätasaisesti: Kaikkien kuntien väki kokee saaneensa liian vähä palstaa. Mutta lehden tilaushinta säilyi samana. Tilaajathan asian päättävät, joten pankaa haisemaan, itse en ole jätepaperin kerääjä.
      Nyt näyttää siltä, että ajankohtaisin asia, eli Hyvinkään liikenteen ohjauksen suunnittelu ja toteutukset jäävät jostakin syystä huomiotta. Miksi Aamupostin päätoimittaja on niin avuton ja mitä hän pelkää? Miksi Aamupostiin ei saada ajankohtaisista ja kaupunkilaisia koskevista asioista päättäneiden kommentteja? Onko tosiaan haettava keltaisen lehdistön punavihreä kompostitoimittaja paikalle ja houkuteltava hänet tekemään korni juttu, jolloin paikallisaaponkin on kirjoitettava jotain sileäkarvaista ja rauhoittavaa, virkamiehiä suojelevaa hyssytystä.
      Vaalit on tulossa ja monien on oltava tarkkana ja kaikkien kanssa samaa mieltä.

      • Sytykettä.puheisiin

        Aamupostin päätoimittaja on tiedoittajana yrittäjien yhdessä järjestössä ja asiasta kerrottiin lehdessä pikku-uutisena vuosi-pari sitten. Silloin nuollaan heitä keihin sidoksissa ollaan. Suurimman puolueen johtoporukoilla on oma hovitoimittajansa, joka kehuu näitä kellokkaita ja haukkuu Perussuomalaisia. Jos MOT tekisi jutun paikkakunnan mahdollisista kytköksistä, niin sitten olisi Aaponkin herättävä. Herättiinhän taannoin jo ns. vaalirahajermujenkin nykytoimiin.


    • Senkin.tolvanat

      Miksi Hyvinkäälle jaettiin Riihimäen painos kokoaukeaman mainoksineen. Koko lehti täynnä vain Riihimäkeä, joten painosten on täytynyt mennä sekaisin.

    • Hyvinkääläinennn

      Olen samaa mieltä. Oikein ärsyttää, kun sitä Riihimäkeä tuputetaan joka välissä. Ihan kuin lehti olisi riihimäen ja Hyvinkää siinä sivussa.

      Mun työpaikalle tulee myös ko. pamfletti, tai pefletti ja töissä on paljon pk-seutulaisia ja muita ulkopaikkakuntalaisia, jotka aina tauolla lehden avatessaan tokaisee, että "katsotaas, mitä Riihimäelle kuuluu". Hävettää oikein oman kaupungin puolesta! Riihimäki on semmoinen takiainen joka asiassa, josta ei pääse eroon edes oman kaupungin asioista kertovissa jutuissa, kun on aina riihimäen tilanne samasta asiasta lopussa vertauksena.
      En ymmärrä, miksi niin pienestä paikasta löytyy noin paljon palstatilaa joka lehteen. Ihan joutavaa vastakkain asettelua koko ajan.
      Sitten on aina välillä kanta-hämeen poliisin raportti, että onko ollut vilkasta. Mitä hittoa? Ketä hyvinkääläistä kiinnostaa joku kanta-häme, eikä nekään jutut aina riihimäkeä koske, vaan usein Hämeenlinnaa.

    • Lukijasince1986

      Hyvä tuo lehti on, mitä ihmettä te ruinaatte?

      • VähänHeikkoaOn

        Olisitpa joskus asunut muualla vastaavassa kaupungissa ja lukenut siellä paikallista lehteä, niin huomaisi eron. Nyt monet lukijat ovat juuri tulleet sokeiksi tälle lehden tasolle, kun eivät tiedä paremmasta.
        - Ei oteta asioista selvää, -kerrotaan vaan, mitä käsketään.
        - Juttujen taso on melko hömppää, -ei aina oikeita paikallisuutisia.
        - Kaupunkia (yleistä päivittäistä kunnallispolitiikkaa) koskevia juttuja mitättömän vähän.
        - Kaupungin keskustelua nostaneista aiheista ei kirjoitella, kuin kaupunkia nuoleskelevasti -ei päästä kulissien taakse.
        - Jutut tehdään siinä sävyssä, kuin lehti ei olisi täällä kirjoitettu, -"Hyvinkäällä" -sana mainitaan joka ko. kaupunkia koskevan jutun alussa, ikään kuin olisi ihan ulkopaikkakuntalaisten luettavaksi tehty.
        - Poikkeuksetta Hyvinkäätä koskevien juttujen lopussa aina Riihimäen tilanne vertauksena. -Ihmeellistä kilpailuhenkisyyttä ja vastakkainasettelua täysin erilaisten paikkakuntien välillä.
        - Ei puhuta paikoista juurikaan kaupunginosien nimillä, vaan paikkakunnan nimellä ympäripyöreästi. Joskus mainitaan ko. paikkakunnan kadun nimi, joka ei monellekaan kerro mitään.
        - Riihimäestä keksitään vaikka väkisin juttua, että palstatilaa tulee vähintään Hyvinkään juttujen verran.
        - Paikallisissa ja valtakunnallisissa jutuissa päällekkäisyyksiä.
        - Usein valtakunnallisista uutisista puuttuu paikallinen tilanne ko. asiassa.
        - Muista lehdistä lainatuista jutuista puuttuu hyvin usein paikkakunta, mitä juttu koskee, tai se käy ilmi myöhään vasta jutun sisällöstä.

        Että tämmöisiä nyt aluksi löytyi vertailukelpoisiin paikallislehtiin verrattuna.


      • Valitusvirsienveisaajat

        Nämä, ja kaikki muutkin, ruinaavat siksi, että ei ole mitään oikeaa asiaa ja ongelmaa, huolta ja hätää elämässä. Ihmisistä on tullut veteliä vätyksiä, jotka valittavat huvikseen jotta voi pitää jotain ääntä itsestään. Siitä tulee ehkä sellainen oloo että on vielä elossa vaikka mitään elämää ei olekaan ympärillä. Eikä missään.


      • Hyvinkääläinennn

        Itsekin valitat siitä, että toiset valittaa, eli haluat ilmaista mielipiteesi.
        Pahin virhe olisi, ettei puututtaisi epäkohtiin ja voivoteltaisiin vaan kaikessa hiljaisuudessa. Ei saa alistua isojen vietäväksi, vaan pitää osata myös vaatia.
        Lehti on tarkoitettu nimenomaan kansalaisille ja jos he eivät ole tyytyväisiä lehteen, tai kokevat sen tarjonnan huonoksi, niin on sekä lehden, että sen lukijoiden etu, että palautetta tulee, mielipiteet nousevat esiin ja asioihin mietitään parannusta. Tämä ei sentään ole vielä mikään pohjois korea, jossa isot kyykyttää pieniä, eikä edes mielipidettään saa ilmaista, saatika puuttua epäkohtiin.


      • Vali-vali-vali

        Öööö ... Tooota ... Miten miusta tuntuu että valittaminen ja epäkohtiin puuttuminen eivät ole synonyymit keskenään. Epäkohtiin saa ja tulee puuttua, mutta jos sitä ei osaa tehdä kuin valittamalla, niin mitään hyötyä siitä ei ole. Tulee vain ikävä ja pahan makuinen olotila - kaikillen.


    • MarttaR

      Ihme valitusta. Aamuposti on Hyvinkään ja Riihimäen kokoinen lehti.

      • pois.nukkumasta

        Toimittajakin heräsi uniltaan. Nyt vain ulos uutisia etsimään.


    • Kaikki_huomioitu

      Kuntavaalien ehdokaslistat jätettiin eilen ja Aamupostikin oli paikalla. "Sattumalta" jälleen kohteeksi oli osunut Kokoomuksen listan jättäminen. Viides juttu samasta puolueesta lyhyen ajan sisään. Keskusta / Jäske yksi juttu, kaikki muut nolla. Se paikallislehden tasapuolisuudesta.

    • Perussu

      Mä ku luulin, et Aamoposti on vihreiden läpyskä

      • Huomattua

        On siellä toimittajana yksi viherjärjestön aktiivi.


    • eikulttimainontaa

      Nyt nostivat tason pilviin. Mainostivat menneellä viikolla KULTTIA, joka piiloutuu suomi meditoi mainoksen taakse. Sahaja yoga on KULTTI. Toimittaja voisi vaivautua ottamaan asioista selvää ennen jutun kirjoittamista. Vai tuleeko lisää kulttien mainostusta sopisiko seuraavaksi jutun aiheeksi Transendentaalinen meditaatio.

      • Revisiitä

        Mikä "mainos"? Lehti voi aivan mainiosti kertoa myös aiheista joita jotkut rajoittuneet karsastavat.


      • Kaikki.julkisuuteen
        Revisiitä kirjoitti:

        Mikä "mainos"? Lehti voi aivan mainiosti kertoa myös aiheista joita jotkut rajoittuneet karsastavat.

        Lehti on nostanut imagoaan nähtävästi levikin laskun takia. Nyt kelpaa rehellisen kantasuomalaisenkin kirjoitukset, kuten tänään nähtiin. Muistaisivat nyt vaalien alla tasapuolisesti kertoa vaalien ehdokkaista ja puolueista. Ettei koko ajan vain sitä yhtä.


    • Testin_Testaaja

      YLE-aamu-tv kertoi tänään miten perinteinen valtamedia on alkanut nostamaan tasoaan, koska "valemedia" on saanut liikaa jalansijaa . Valemediaksi he kutsuvat sosiaalista mediaa ja mm. MV-lehteä. Miten se näkyy paikallislehdessämme, onko taso noussut ja vieläkö asioita itse-sensuroidaan? Juuri tuohon sensurointiin kyllästyin ja jätin lehden tilaamatta. Menossa on kokeiluni "elämä ilman lehtiä ja sensuuria".

    • ValeVale

      Valemediasta johtuen on valtamedia alkanut nostamaan tasoaan. Absurdi johtopäätelmä.

      • Media.muuttuu

        Oli miten oli, mutta näin ne asiantuntijat sen kertoivat. Nyt kerrotaan asiat suoraan. Äsken uutisissa kerrottiin kuinka Venäjän kautta yritetään salakuljettaa myönteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden sukulaisia. Kaksi vuotta sitten moisesta olisi vaiettu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      3963
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2328
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2131
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2046
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      94
      1713
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1401
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1311
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1252
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe