Reititin???

Langallinen

Minulla on reititin(kaapeli) pöytätietokoneessa joka on toisessa huoneessa eikä ole mahdollista siirtää sitä lähemmäs tv:tä.
Ongelma: Tyttärelläni on 2 ruudun netflix ja otin toisen ruudun itselleni ja kun avaan tv:stä smart-yhteyden niin ohjelmat pätkii välillä enemmän...välillä vähemmän,joka ilmeisesti johtuu enimmäkseen siitä että on liian kaukana (2 seinän takana)?.
Millainen reititin pitää olla että saan sen tv:n viereen langallisena?
Tietysti edullinen ja sellainen joka varmasti toimii.
Jos joku vastaa niin mielellään mahdollisimman helposti ymmärrettävissä kun en enää millään pysy perässä näistä jutuista.
Voi myös laittaa esim.linkin jostain reitittimestä mikä pitäisi olla...esim kaupasta yms. ostettavissa. Kiitos mahd. vastauksista

18

478

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Voi se pätkiminen tulla myös heikosta nettiyhteydestä siihen reitittimeen.

      • hölö_hölö

        Joo teoriassa. Muttei tule. Sun kannattaisi olla vähän hiljempaa, ihan noin vinkkinä.

        Kokeile eri kanavia sillä WLAN-reitittimellä auto-moodin sijaan, ja jos myös toinen taajuusalue (5 MHz vs. 2.4 MHz), niin kokeile myös vaihtaa sitä (erilliset SSID:t eri taajuuksille).


      • hölö_hölö kirjoitti:

        Joo teoriassa. Muttei tule. Sun kannattaisi olla vähän hiljempaa, ihan noin vinkkinä.

        Kokeile eri kanavia sillä WLAN-reitittimellä auto-moodin sijaan, ja jos myös toinen taajuusalue (5 MHz vs. 2.4 MHz), niin kokeile myös vaihtaa sitä (erilliset SSID:t eri taajuuksille).

        Ei tiedä. Pitäisi selvittää enste missä kohtaa se takkuilu on.

        Vaihtoehtoja on WAN yhteys, tai WLAN ja seinät välissä, tai samoilla taajuusalueella ties mitä bluetoothia, toista reititintä, mikrouunia, Netflixin serveri..


      • MkarOikeassa

        Kyllä se ongelma lienee jossakin netin nopeuksissa kun parikierrettyä nettikaapelia voi olla kilometreittäin ilman ongelmaa, luultavasti tyttärenne netflix ahmii kaiken liikenteen itselleen :)


      • hölö_hölö
        M-Kar kirjoitti:

        Ei tiedä. Pitäisi selvittää enste missä kohtaa se takkuilu on.

        Vaihtoehtoja on WAN yhteys, tai WLAN ja seinät välissä, tai samoilla taajuusalueella ties mitä bluetoothia, toista reititintä, mikrouunia, Netflixin serveri..

        Sun kannattaisi olla vähän hiljempaa, ihan noin vinkkinä. Kaveri tarvii oikeasti apua.


      • hölö_hölö kirjoitti:

        Sun kannattaisi olla vähän hiljempaa, ihan noin vinkkinä. Kaveri tarvii oikeasti apua.

        Niin ja yritän tässä sitä että enste haarukoisi missä se vika on. Että toimisiko se Netflix kun ottaa suoraan yhteyden siitä reitittimestä vaikka tai miten menee muuten nopeudet.


    • etherber2

      Eikö TV:ssä ole ethernetille liitäntää? Kokeile speedtestillä pöytäkoneella että internet-yhteyden nopeus on riittävä, kaapeliverkossa voi joskus olla vikoja jotka aiheuttaa hidastumisia. Silloin pitää tehdä vikailmoitus operaattorille.

    • saaefa

      Kaapelimodeemin perään joku Asus reititin riittävän pitkä Ethernet verkkokaapeli kylkeen.

      https://www.verkkokauppa.com/fi/product/12602/dvkvk/Asus-RT-N18-4-in-1-WiFi-reititin

      Jos sitten haluaa samalla myös nopeammat langattomat WLAN lähiverkkoyhteydet (Wifi AC-nopeudella), niin sitten tarvii katella jotain muuta hieman kalliimpaa mallia. Yllä mainittu Asus reititin malli tukee myös 3G/4G USB modeemeja (mokkulat).

      Kun reititin asennetaan langallisesti (Ethernet kaapeli) esim. kaapelimodeemin perään, niin siiitä tuleva kaapeli pitää asentaa reitittimen WAN porttiin ja muista reittimen LAN porteista sitten liikenne jaetaan langallisesti tai langattomasti muille laitteille.

      Ja löytyy niitä halvempiakin malleja, mutta onko niissä esim. WAN/LAN myös 1 Gigan Ethernetillä, jos ei ole, niin eteen voi tulla siltäkin osin pienoisia ongelmia, kuten monesta muustakin, jos sen kaikkein halvimman kautta päättää näissäkin mennä.

      • saaefa

        Siis hetkinen, mikä internet yhteys ratkaisu nyt ylipäätänsä siinä taloudessa on? Eli jos on joku taloyhtiön kiinteä netti ja reititin jo on, niin siinä tapauksessa ei tarvi kuin yksi pidempi Ethernet verkkokaapeli lisää?


    • Asenna10

      Sinun pitää vaihtaa se Windows XP uuteen Windows 10, se osaa näyttää työpöydät eri ruuduilla, vaikka eivät olisi saman kokoisia. On kuule hyvä katella kahdella ruudulla kahta eri elokuvaa.

      • Ohooh

        Taidat olla pesunkestävä windows käyttäjä


      • Ohoo-itellesi-vaan
        Ohooh kirjoitti:

        Taidat olla pesunkestävä windows käyttäjä

        Niin oon, entäs sitten


      • Jatka-vaan

        Joo, minä arvasin että joku älynjättiläinenhän se on


    • fsaah

      Ensimmäiseksi pitäisi tosiaan selvittää se, onko ongelma kiinteän yhteyden riittävyydessä vai wlan-yhteyden kantavuudessa. Onko tv:n toiminnassa eroa riippuen siitä, katsooko tyttäresi samaan aikaan netfliksiä toisella laitteella?

      Kaikkein paras vaihtoehto olisi vetää ethernet-johto sieltä reitittimestä/modeemista tv:hen. Toinen vaihtoehto saattaisi olla wlan-toistin siihen välissä olevaan huoneeseen.

      Mutta kerrohan ensin, mikä reititin siellä on nyt käytössä? Ja onko kyseessä omakotitalo vai kerrostalo vai...? Kerrostalossa wlan-kanavien ruuhkaisuuskin voi aiheuttaa ongelmia.

      • Kiitos...ethernet piuha modeemista suoraan telkkariin on varmasti kaikista paras ja halvin vaihtoehto.
        Huomenna ostamaan se piuha ja sitten kokeilen. Kiitos vinkistä!


      • afsfsf

        "Kerrostalossa wlan-kanavien ruuhkaisuuskin voi aiheuttaa ongelmia."

        Johtunee pitkälle myös operaattorilta saatujen päätelaitteiden laadusta, useimmat kuluttajat ei vain ymmärrä ks. yhtälöä, eikä paljon muutakaan.


    • Jake_45

      Mitä se sinun yhteysnopeus on yleensä, kannattaa ajaa se nopeustesti ensimmäisenä tietokoneella. Itselläni on nopeus lähellä sataa ja toimii hyvin kaikki. Tuossa siirrossa on monta mahdollisuutta, sähköverkkoon sopivat adapterit toimii itsellä ihan hyvin, tosin ovat saman sulakkeen takana, sulake välissä, niin en suosittele. Sitten on myös mahdollista, että avaat Netflixsin kännykällä ja siirrät sen siitä televisioon, sekin toimii jos vaan kännykän yhteysnopeus on hyvä. Langaton yhteys pitäisi kyllä toimia sinulla, jos hommaa hyvä reitittimen, Asus RT-AC87U Dual-band ‐WiFI-reititin näyttää olevan verkkokaupassa ja yleensä Asuksella on toimivat laitteet.

    • Miksi ei ole mahdollista siirtää sitä reititintä lähemmäksi? Kaapelimodeemissa ei saa sitä antennikaapelia jatkaa vaan on käytettävä tarvittaessa pidempää verkkokaapelia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1475
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1202
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1092
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    7. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe