Nordean rahastuspuumi?

Vitsistätotta

Nordea alkoi veloittamaan pankkitilejä, vaikka niitä ei käytettäisikään kahdella eurolla kuukausi, lisäksi käyttömaksu koskien pankkikorttia ja tunnuslukuja. Esimerkkitapaus, eläkeläinen, jolla oli kolme tiliä, yksi varalta "säästötili", vakka viralliselta nimeltä käyttötili sekin, jolta ei mennyt maksua kuin muutaman vuoden välein 2 euroa, jos sinne tallensi tai sieltä nosti rahaa. Yhdelle tilille tuli eläkkeet ja turvallisuussyistä oli toinen tili, jolle siirrettiin tarpeen mukaan rahaa ja jolta maksettiin ostot. Tälle tilille oli pankkikortti. Näiltä meni palvelumaksuna pari euroa kuukausi, eli neljä euroa. Uudistuksen jälkeen näiltä tileiltä menee rahaa pankille kolmelta tililtä kuukausimaksu yhteensä 6 euroa, eläketililtä lisäksi pankkitunnuksien käyttömaksu 3 euroa ja maksutililtä pankkikorttimaksu 2 euroa eli näiltä käytössä olevilta lisäksi 5 euroa kuukaudessa, yhteensä jos säästötiliä ei käytetä 11 euroa, aikaisemman 4 euron sijaan. Jos säästötiliä käytetään, lisäksi 2 euroa/ käyttökuukausi. Eli korotus eläkeläiselle neljästä eurosta 11-13 euroon/kuukausi. Onko edes laillista? Lisäksi Nordea luopuu paperisista tunnusluvuista. Uuden tunnuslukuversion voi asentaa vain älypuhelimeen. LISÄKYSYMYS NORDEALLE, PERITÄÄNKÖ SOVELLUKSESTA sama käyttömaksu, kuin paperiversiosta? SUKANVARRESSA TAITAA KANNATTAA JO PITÄÄ RAHANSA.

55

2235

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Täysin-oikein

      Joka käyttää, se maksaa. Tämä on itsestään selvää ja täysin oikein. Jos joku välttämättä haluaa jostain vammaisesta päähänpinttymästä pitää samassa pankissa kolmea käyttötiliä, kun yksikin riittäisi, niin maksakoon sitten siitä ilosta.

      • Sitä.on.liikkeellä

        Et käsittänyt asiaa


      • Rahat.pois

        Käyttäjä maksaa kuten sairaalat, yliopistot, tieverkoston, puolustusvoimat ym? Niinkö?


      • Hyvä.niin
        Rahat.pois kirjoitti:

        Käyttäjä maksaa kuten sairaalat, yliopistot, tieverkoston, puolustusvoimat ym? Niinkö?

        Tiemaksutkin tulossa. Käyttäjä maksaa


    • Tänka.på

      Arvioitava, mikä pankki sopii talouselämälle ja mikä palkannauttijoille

      • Siellä.pysyn

        Ansiotulot kokonaan erilleen, eri pankkiin


    • santtu_1975

      Nyt ei ollenkaan aukea miksi eläkeläisellä pitää olla KOLME tiliä? Ei vain siinä ole järkeä, itsekkin pärjään hyvin yhdellä tilillä, vaikka rahaliikennettä on ihan kohtuullisesti (ja viisinumeroinen summa jatkuvasti tilillä).
      Kolmea tiliä saa tietysti pitää jos haluaa, mutta siitä on vain sitten maksettava, tai sitten toimittava yhdellä tilillä, kuten "tavalliset" ihmiset.

      Itse olen ollut Nordean palveluihin omalla kohdallani tyytyväinen ja se tyytyväisyyteni liittyy lähinnä Nordean luotto ja sijoituspuoleen (en tajua mitä muita "palveluita" ihmiset edes pankista tarvitsevat, ei laskuja enään tiskille mennä maksamaan).

      • Asiaanperehtynyt

        Jotkut katsovat viisaammaksi käyttää nk. turvatiliä. Eli pitää korttitilillä vähemmän rahaa. Tiedän, että ko. mummonkin tili olisi viisinumeroinen tilit yhdistettynä. Kun tulevaisuudessa Nordean tiliä voi käyttää mukana olevalla mobiililaitteella, joka antaa tarvittavat tunnusluvut, ei ainakaan silloin yhden tilin käyttö ole mummolle nykymaailmassa turvallista. Mukanahan kulkee aina mummon koko pahanpäivän varalle talletettu omaisuus kallista älypuhelinta myöten.


      • Pärjääköhän

        Ei tarvitse olla mummokaan, vaan tavallinen suomalaismies pikkusen hiprakassa, niin pankkiautomaatilla on onnistuttu varastamaan ko. henkilön tunnukset ja pankkikortti jo ihan vanhalla systeemilläkin.


      • Jyhbfd
        Pärjääköhän kirjoitti:

        Ei tarvitse olla mummokaan, vaan tavallinen suomalaismies pikkusen hiprakassa, niin pankkiautomaatilla on onnistuttu varastamaan ko. henkilön tunnukset ja pankkikortti jo ihan vanhalla systeemilläkin.

        Riskit ja vaivat asiakkaalle, tuotot pankille


    • vitsitodeksi

      Vaikka kaikki raha olisivatkin yhdellä tilillä, ei pankin veloittama summa olisi kuin 4 euroa alhaisempi, eli pankki alkoi laskuttamaan marraskuusta 2016 lähtien kortin käytöstä 2 euroa, tunnuslukujen käytöstä 3 euroa ja tilimaksua 2 euroa, eli 7 euroa/kuukausi. Yllä olevat vastaukset ovat typeriä, sillä Nordea on kaiketi ainoa pankki, joka on alkanut laskuttaa ko. tavalla. Miksi kolme tiliä? Syynä yhden uuden tilin ottamiseen vuosia sitten oli pankkilakko, osa toimipisteistä oli suljettuna määräämättömän ajan, kannatti avata naapurikunnassa tili. Pienituloisella ei ole varaa maksaa lisää eräpäivän ylittäneistä laskuista eli karhuista. Tili jäi, vaikka pankkilakko päättyi, yhdeksi turvatiliksi. Jos ko. tilin lopettaa ja yhdistää esim. tiliin, jolle eläkkeet tulevat, säästää 2 euroa kuukaudessa, eli vuodessa 24 euroa. satunnaisista kuukausista, joilla on tapahtumia toiset 2 euroa.
      Pitämällä kaksi tiliä, toinen tuloille ja toinen menoille , saa tarpeelliseksi osoittautuneen suojan esim. pankkiautomaatilla ym asioidessa. Kun kortti- tilillä on vain noin käyttöä vastaava määrä, ei tililtä voi rikollisella tavallakaan nostaa , mahdottomia summia, vaikka kortti ja tunnusluvut ym. joutuisivat vääriin käsiin.
      Nyt pankki vaatii, että tunnusluvut tulevaisuudessa kulkevat "aina mukana"kun aiemmin nimenomaan kiellettiin tunnuslukujen mukanaolo. Lisäksi älypuhelin jo sinänsä on kallis pitää mukana. Turvallisintahan on hoitaa raha-asioita kotona tietokoneella, jossa on iso näyttö ja kotirauha, mutta tunnuslukusovellusta ei taida saada tietokoneelle, pieni "kännykkä" on ainoa, jolla tulevaisuudessa saa asioida.

      • tunnuslukulaite

        " Miksi kolme tiliä? Syynä yhden uuden tilin ottamiseen vuosia sitten oli pankkilakko, osa toimipisteistä oli suljettuna määräämättömän ajan, kannatti avata naapurikunnassa tili. Pienituloisella ei ole varaa maksaa lisää eräpäivän ylittäneistä laskuista eli karhuista."

        Miksi et hoitanut maksuja nettipankissa, sillä eihän lakko siihen vaikuta?

        "Nyt pankki vaatii, että tunnusluvut tulevaisuudessa kulkevat "aina mukana"kun aiemmin nimenomaan kiellettiin tunnuslukujen mukanaolo. Lisäksi älypuhelin jo sinänsä on kallis pitää mukana."

        Itsekään en pidä yleisestä mobiili-pankki-suuntauksesta mm. noista turvallisuussyistä johtuen. Pahimmillaan kiristys-väkivalta vain lisääntyy. Muutenkin ihmisillä on nykyisin liki koko elämänsä ja yksityisyytensä taskussaan puhelimessa.

        "Turvallisintahan on hoitaa raha-asioita kotona tietokoneella, jossa on iso näyttö ja kotirauha, mutta tunnuslukusovellusta ei taida saada tietokoneelle, pieni "kännykkä" on ainoa, jolla tulevaisuudessa saa asioida. "

        Valitse Nordean tunnuslukulaite mobiili-appsin sijaan, joka toimii paperilistoja vastaavalla periaatteella. Laite korva listat ja hoidat kotikoneelta raha-asiasi kuten ennenkin. Toivottavasti kone on turvattu ja ojelmiltaan päivitetty, eikä sillä latailla ties mistä ties mitä.

        Luen informaatio tunnuslukulaitteesta.

        - https://www.nordea.fi/henkiloasiakkaat/usein-kysyttya.html#faq=Usein-kysyttya-tunnuslukusovelluksesta 142428

        Ps. Paina välillä entteriä, jotta saat kappalejaot. Tuollainne yhteen putkeen sullottu teksti on raskasta luettavaa.


      • Vitsistätotta

        Informaatio tunnuslukulaitteesta valaisi kyllä lisää ja sellaisen sitten aion hankkia, jos jatkan Nordeassa. En oikein sulata, että tiliä, jolle pitäisi tulla kaiken järjen mukaan korkoa, koron sijasta tiliä alettiin veloitetaan joka kuukausi.
        Kyseisenä aikana kun tili perustettiin ei ollut vielä verkkopankkia tai hyvin harvalla oli tietokone kotona. Oman kunnan pankit olivat lakossa ja pankit kiinni.
        Tilin lopetuskin on oma ongelmansa ja ollut kyllä silloin tällöin mielessä, olen lukenut että kaikilta lopetus ei ole edes onnistunut.
        Luin netistä ja kyselin tutuilta muiden pankkien käytäntöjä. Useimmat pankit eivät veloita ko. tavalla kortin käytöstä ja tunnuslukujen käytöstä erikseen ja lisäksi vielä kuukausimaksut. Muilta pankeilta tietyiltä tileiltä ilman sitoutumista säästämiseen saa vielä vähän korkoakin.
        Pankin vaihtaminenkin on hankalaa ja luo epävarmuustekijöitä. Monet tiedot pitäisi muuttaa ja ilmoittaa uudet tilit maksajille ja varmistua että tilisiirrot toimivat.


      • hoit_su

        Kannattaisi varata keskusteluaika pankkiin, ja miettiä tilityypin vaihtoa. Ei minulla ainakaan mene kuin tuo neljä euroa kuussa ja se pitää sisällään kaiken tarpeellisen. Sinulla on joku ihan outo tili, jos noin paljon menee sivukuluja.


      • Oiijhg
        hoit_su kirjoitti:

        Kannattaisi varata keskusteluaika pankkiin, ja miettiä tilityypin vaihtoa. Ei minulla ainakaan mene kuin tuo neljä euroa kuussa ja se pitää sisällään kaiken tarpeellisen. Sinulla on joku ihan outo tili, jos noin paljon menee sivukuluja.

        Tilimaksu, pankkikortti ja tunnisteet. Ei riitä 4 €. Pankin tiedoittaja puhuu paskaa


    • Juhgvb

      Pankki on hinnoitellut itsensä ulos, kokeilee rajansa

      • santtu_1975

        Piti oikein tarkistaa mitä itse maksan Nordealle.

        Sijoittajapalvelu 4€/kk (sisältää osakesäilytyksen, osakekaupankäynnin perusmaksun sekä "tilimaksun").

        Korttitapahtumakysely 1krt/kk 0,75€, kortti muuten "ilmainen" (Nordea mastercard).

        Laina nro.1 "kulut" 2,30€/kk
        Laina nro.2 "kulut" 2,30€/kk

        Eli itse maksan Nordealle 9,35€/kk. ja tätä maksua en pidä ollenkaan pahana siihen nähden mitä pankilta mielestäni saan (esim. henk. kohtainen palveluneuvoja, joka vastaa sähköpostiini yleensä suhteellisen nopeasti).
        Viimeksikin sain reilu kuukausi sitten tarvitsemani (sijoitus)asunto lainan kuudessa päivässä ensimmäisestä yhteydenotostani pankkiin.

        Eli mielestäni tärkein asia pankin valinnassa ei ole muutaman euron kuukausittaiset kulut, vaan se että sitten kun olet tarvitsemassa tiettyjä tähdellisiä palveluita (esim. juurikin lainaa yms.) niin ne ovat nopeasti saatavissa/toteutettavissa.


      • tunnuslukulaite
        santtu_1975 kirjoitti:

        Piti oikein tarkistaa mitä itse maksan Nordealle.

        Sijoittajapalvelu 4€/kk (sisältää osakesäilytyksen, osakekaupankäynnin perusmaksun sekä "tilimaksun").

        Korttitapahtumakysely 1krt/kk 0,75€, kortti muuten "ilmainen" (Nordea mastercard).

        Laina nro.1 "kulut" 2,30€/kk
        Laina nro.2 "kulut" 2,30€/kk

        Eli itse maksan Nordealle 9,35€/kk. ja tätä maksua en pidä ollenkaan pahana siihen nähden mitä pankilta mielestäni saan (esim. henk. kohtainen palveluneuvoja, joka vastaa sähköpostiini yleensä suhteellisen nopeasti).
        Viimeksikin sain reilu kuukausi sitten tarvitsemani (sijoitus)asunto lainan kuudessa päivässä ensimmäisestä yhteydenotostani pankkiin.

        Eli mielestäni tärkein asia pankin valinnassa ei ole muutaman euron kuukausittaiset kulut, vaan se että sitten kun olet tarvitsemassa tiettyjä tähdellisiä palveluita (esim. juurikin lainaa yms.) niin ne ovat nopeasti saatavissa/toteutettavissa.

        "Sijoittajapalvelu 4€/kk (sisältää osakesäilytyksen, osakekaupankäynnin perusmaksun sekä "tilimaksun")."

        Oletko verrannut kaupankäynnin kustannuksia vaikkapa Nordnetiin? Nordean ja Nordnetin välillä on välitön rahansiirto, eli saat Nordeasta Nordnetiin rahaa kaupankäyntiisi sekunnissa. Samoin rahan siirtoNordnetistä Nordean suuntaan.

        "Viimeksikin sain reilu kuukausi sitten tarvitsemani (sijoitus)asunto lainan kuudessa päivässä ensimmäisestä yhteydenotostani pankkiin."

        Taisi siis jäädä lainan kilpailutusvaihe kokonaan pois? Entä jos jokin toinen pankki olisi tarjonnut edukkaamman lainan?


      • santtu_1975

        En tee osakkeilla mitään kovin aktiivista "päiväkauppaa", joten mistään kauhean isoista summista ei osakekuluissani ole kyse vuositasolla (sen jälkeen kun Nordea tarkisti kaupankäyntikulujaan pienemmillä osakemäärillä). Varmasti Nordnet:iä käyttämällä silti säästäisin joitakin kymppejä vuositasolla laskettuna.
        Osakesalkun koko pyrinyt viimeaikoina 40000-50000€:n välillä, niin tuotto tehdään oikeilla osakevalinnoilla, eikä sillä kuka on välittäjänä.

        Juu, ei ollut aikaa lainan kilpailutukseen, kun asuntokaupan sopimisesta kaupantekoon oli aikaa tasan yksi viikko, niin siinä ei isoja kilpailutuksia ehditä tekemään, etenkään kun mitään lainalupauksia yms. ei ollut eds olemassa. Ihan suht hoppua sai tehdä tuon "oman" pankinkin kanssa että viikossa sai hoidettua.
        Ja koska kyseisen lainan takaisinmaksu on suhteellisen nopealla aikataululla (5-vuotta), niin kilpailutuksen mahdollisesti tuoma hyöty on myöskin euromääräisesti suhteellisen pieni (etenkin kun korko on kokonaisuudessa vähennyskelpoinen kulu verotuksessa), nyt maksan lainasta 12kk. euribor 1,05%, kilpailuttamalla varmastikkin olisi päässyt jonnekkin 12kk. euribor 0,6-0,8% tasolle, mutta tosiaan tuolla laina-ajalla (ja summalla) säästö on todella pieni vuotta kohden (joitakin kymppejä/vuosi).

        Eli kuten jo sanoin, minua kiinnostaa pankkisuhteessani sen TOIMIVUUS silloin kuin sille on tarvetta ja tähän asti kaikki on toiminut mallikkaasti, niin olen siitä valmis pikkaisen maksamaankin ja silti olen tyytyväinen.


      • hoit_su
        santtu_1975 kirjoitti:

        En tee osakkeilla mitään kovin aktiivista "päiväkauppaa", joten mistään kauhean isoista summista ei osakekuluissani ole kyse vuositasolla (sen jälkeen kun Nordea tarkisti kaupankäyntikulujaan pienemmillä osakemäärillä). Varmasti Nordnet:iä käyttämällä silti säästäisin joitakin kymppejä vuositasolla laskettuna.
        Osakesalkun koko pyrinyt viimeaikoina 40000-50000€:n välillä, niin tuotto tehdään oikeilla osakevalinnoilla, eikä sillä kuka on välittäjänä.

        Juu, ei ollut aikaa lainan kilpailutukseen, kun asuntokaupan sopimisesta kaupantekoon oli aikaa tasan yksi viikko, niin siinä ei isoja kilpailutuksia ehditä tekemään, etenkään kun mitään lainalupauksia yms. ei ollut eds olemassa. Ihan suht hoppua sai tehdä tuon "oman" pankinkin kanssa että viikossa sai hoidettua.
        Ja koska kyseisen lainan takaisinmaksu on suhteellisen nopealla aikataululla (5-vuotta), niin kilpailutuksen mahdollisesti tuoma hyöty on myöskin euromääräisesti suhteellisen pieni (etenkin kun korko on kokonaisuudessa vähennyskelpoinen kulu verotuksessa), nyt maksan lainasta 12kk. euribor 1,05%, kilpailuttamalla varmastikkin olisi päässyt jonnekkin 12kk. euribor 0,6-0,8% tasolle, mutta tosiaan tuolla laina-ajalla (ja summalla) säästö on todella pieni vuotta kohden (joitakin kymppejä/vuosi).

        Eli kuten jo sanoin, minua kiinnostaa pankkisuhteessani sen TOIMIVUUS silloin kuin sille on tarvetta ja tähän asti kaikki on toiminut mallikkaasti, niin olen siitä valmis pikkaisen maksamaankin ja silti olen tyytyväinen.

        sama täällä. Tilini kulut vähän yli 4 euroa kuukaudessa. Jos toimivat palvelut saa noinkin halvalla niin olen tyytyväinen. Tämä jatkuva kitinä on hauskaa luettavaa; mikään ei saisi maksaa mitään, mutta toiminnan pitäisi silti olla 100% luokkaa☺


      • tunnuslukulaite
        santtu_1975 kirjoitti:

        En tee osakkeilla mitään kovin aktiivista "päiväkauppaa", joten mistään kauhean isoista summista ei osakekuluissani ole kyse vuositasolla (sen jälkeen kun Nordea tarkisti kaupankäyntikulujaan pienemmillä osakemäärillä). Varmasti Nordnet:iä käyttämällä silti säästäisin joitakin kymppejä vuositasolla laskettuna.
        Osakesalkun koko pyrinyt viimeaikoina 40000-50000€:n välillä, niin tuotto tehdään oikeilla osakevalinnoilla, eikä sillä kuka on välittäjänä.

        Juu, ei ollut aikaa lainan kilpailutukseen, kun asuntokaupan sopimisesta kaupantekoon oli aikaa tasan yksi viikko, niin siinä ei isoja kilpailutuksia ehditä tekemään, etenkään kun mitään lainalupauksia yms. ei ollut eds olemassa. Ihan suht hoppua sai tehdä tuon "oman" pankinkin kanssa että viikossa sai hoidettua.
        Ja koska kyseisen lainan takaisinmaksu on suhteellisen nopealla aikataululla (5-vuotta), niin kilpailutuksen mahdollisesti tuoma hyöty on myöskin euromääräisesti suhteellisen pieni (etenkin kun korko on kokonaisuudessa vähennyskelpoinen kulu verotuksessa), nyt maksan lainasta 12kk. euribor 1,05%, kilpailuttamalla varmastikkin olisi päässyt jonnekkin 12kk. euribor 0,6-0,8% tasolle, mutta tosiaan tuolla laina-ajalla (ja summalla) säästö on todella pieni vuotta kohden (joitakin kymppejä/vuosi).

        Eli kuten jo sanoin, minua kiinnostaa pankkisuhteessani sen TOIMIVUUS silloin kuin sille on tarvetta ja tähän asti kaikki on toiminut mallikkaasti, niin olen siitä valmis pikkaisen maksamaankin ja silti olen tyytyväinen.

        "Osakesalkun koko pyrinyt viimeaikoina 40000-50000€:n välillä, niin tuotto tehdään oikeilla osakevalinnoilla, eikä sillä kuka on välittäjänä."

        Säilytys- ja välityspalkkioita, sekä piilokuluja vertaamalla näkee paljonko mikäkin taho syö tuottoa, mutta jokainen tietty tekeen valinnat tarpeidensa mukaan, eli riippuu mm. millaisiin insrtumentteihin ja mille mantereelle / -ille sijoittaa. En tosin ole piiiitkiiiin aikoihin edes perhetynyt Nordean hinnoitteluun tai edes sen kaupankäyntialustan ergonomiaan tai sen tekniseen vakauteen tai sen back-officen saatavuuteen ja osaamiseen erityistilanteissa.

        Itselläni on menneisyydessä ollut erityisen huonoja kokemuksia noista "raha-tavarataloista" osakevälittäjän roolissa ja olen siksi sittemmin valinnut tahot, jotka ovat keskityneet vain pörssikauppaan, joilla on siksi keskittynyt kompetenssi j atehokkuus juuri ko. asioissa.

        "Ihan suht hoppua sai tehdä tuon "oman" pankinkin kanssa että viikossa sai hoidettua. Ja koska kyseisen lainan takaisinmaksu on suhteellisen nopealla aikataululla ..."

        Ihan ymmärrettävä tilanne ja valinta.

        Pankkiasioissa kokonaisuus ratkaisee, jossa vuositasolla vain muutamien kymmpien perässä juokseminen ei ole palkitsevaa. Isommat asiat ovat sitten erikseen.


      • santtu_1975

        Itselläni on Nordeassa kuluina tuo 4€/kk. oleva sijoittajan palvelumaksu (ei muita "tilikuluja" pankin puolelta), kaupankäynnin kulut ovat 0.20% osto/myyntitapahtuma.
        Nordnet:ssä olisi kustannukset: ei kuukausimaksua, välityskustannukset 0.20% tai 0.15% kaupankäynnin volyymista riippuen.
        Eli aika pinistä eroista kokonaisuuden kannalta on kysymys.


    • Vitsistätotta

      Kyse ei ole pelkästä kitinästä.Olin minäkin hyvin tyytyväinen ja luottavainen joulukuuhun 2016 asti.
      Minne oikeustajunne on kadonnut? Nordeasta on tullut ilmeisesti pelkkä liikepankki, mutta se kiskoo talouselämään lainattavat rahat myös pieniltä palkansaajilta ja pienistä eläkkeistä.
      Suomessa suurista ikäluokista on enemmistö pienituloisia eläkeläisiä, jotka eivät enää juuri voi säästää, mutta säilyttävät vanhat säästönsä hyvässä uskossa pankissa. Eläkkeet jäivät pieniksi etenkin naisilla äitiyslomien takia ja opiskelijoilla ja siksi, että eläkettä alkoi kertyä muutenkin vasta 23 vuoden iässä.

      Parikymmentä vuotta sitten sanomalehdessä julkaistiin pilapiirtäjän vitsi, jossa "akka" ihmetteli pankin tiskillä ja virkailija ilmoitti; "kyllä se on rouva niin, että teillä ei ole varaa pitää rahojanne meidän pankissa". Vitsi jolle naurettiin ja todettiin mahdottomaksi toteutua on nyt totta.

      Entä miten jälkipolvi opetetaan säästämään? Kun nykylapsi vie säästöpossun laskettavaksi pankkiin ja kolikoita löytyy noin 3 euroa kuukaudessa, pankin maksut ovatkin 4 euroa kuukaudessa. Samoin käy pahanpäivän varalle tarkoitetulle mummon tilille.
      Kyse ei ole todellakaan kokonaisuutena pienestä kitinästä, vaan koko yhteiskunnasta, sen talouselämästä, kasvatuksesta, moraalista ja arvoista.

      • santtu_1975

        Olen samaa mieltä että kysymys on nimenomaan yhteiskunnasta, talouselämästä, kasvatuksesta, moraalista ja arvoista. Mutta minun mielestäni juurikin päinvastaisesta näkökulmasta. Suomessa liikaa on opetettu että "ilmaiseksi pitää saada" ja palveluista ei tarvitse maksaa ja sitä en tajua. Jos joku katsoo todellakin tarvitsevansa vaikkapa KOLMEA eri pankkitiliä niin sitten hänen tulee myös olla valmis maksamaan siitä asiasta, kun yhdelläkin tilillä tulee toimeen.
        Ja pankin voi aina vaihtaa jos katsoo että nykyinen pankki veloittaa palveluksistaan turhan kovia maksuja, esimerkiksi S-pankki voi olla tälläisille henkilöille hyvä vaihtoehto.

        Aikoinaan kun pankkien palvelut olivat "ilmaisia", niin eivät ne silloinkaan todellisuudessa ilmaisia olleet, vaan laina-asiakkaat maksoivat ne korkeampina lainamarginaaleina. Nykyään lainamarginaalit ovat pienemmät ja laina-asiakkaat hyötyvät, mutta nyt pankeissa ei ole enään "vapaamatkustajia".


      • hoit_su

        Näytäpä mistä löytyy säästöpossusäästäjä nykyaikana! ja tosiaan ei lapsi, eikä senpuoleen aikuinenkaan vie pankkiin rahaa kolikko kerrallaan, että se siitä sinun esimerkistäsi. Pankki on liikelaitos, ei se voi pitää ilmaispalveluja, senkin toiminnasta tulee kuluja. Jos perustat yrityksen, ihan minkä tahansa, niin ei sitä voi ilmaiseksi pyörittää. Kokeile vaikka! Voi hyvänen aika, sanon edelleenkin, että turhanpäiväistä kitinää.


    • Funtsaamaan

      Pankki saatava välistä pois mahdollisimman monesta tapahtumasta. Mielikuvitus ja luovuus liikkeelle. Nyt jo kieltäydyn mistä voin, jos on maksettava pankin kautta jotakin

      • hoit_su

        No onnea vaan. En kyllä lähde pyörimään pitkin kyliä laskuja maksamassa, mutta jos aikaa on niin mikä jottei☺


      • santtu_1975

        Sillä asialla paljonko tuo "välistäsaaminen" aiheuttaa itselle ja muille hankaluuksia, ajanmenetystä taikka kuluja, ei ole mitään väliä, kunhan oma periaate pitää...
        Ei sitä pankille vaan millään voi muutamaan euroa kuukaudessa maksaa, nehän voi tehdä sillä jopa voittoa...


      • Funtsaamaan
        santtu_1975 kirjoitti:

        Sillä asialla paljonko tuo "välistäsaaminen" aiheuttaa itselle ja muille hankaluuksia, ajanmenetystä taikka kuluja, ei ole mitään väliä, kunhan oma periaate pitää...
        Ei sitä pankille vaan millään voi muutamaan euroa kuukaudessa maksaa, nehän voi tehdä sillä jopa voittoa...

        Se onkin parin laskun jälkeen yli 10€/kk. Alkaa olla ylitse kipurajan. Kyllä käveleminen kannattaa ihan terveyssyistäkin.


      • hoit-su
        Funtsaamaan kirjoitti:

        Se onkin parin laskun jälkeen yli 10€/kk. Alkaa olla ylitse kipurajan. Kyllä käveleminen kannattaa ihan terveyssyistäkin.

        no ei kyllä ole.


      • Funtsaamaan
        hoit-su kirjoitti:

        no ei kyllä ole.

        Tilimaksu, kortti ja kolme laskua automaatilla. Etkö osaa laskea?


      • Oiuhg
        Funtsaamaan kirjoitti:

        Tilimaksu, kortti ja kolme laskua automaatilla. Etkö osaa laskea?

        Tähän vielä ehkä pankkitunnukset


      • hoit_su
        Funtsaamaan kirjoitti:

        Tilimaksu, kortti ja kolme laskua automaatilla. Etkö osaa laskea?

        Niin tosiaan, nuo automaattimaksut, ne on varmaan arvokkaita. Mutta jos noin haluat jatkaa, niin ei siinä mitään. Minulla ei oikeasti mene kuukausittain mitään muuta kuin tuo 4 euroa. Laskut maksan koneelta, pankkikortista ei mene mitään kuukausimaksua.


      • Ioujhb
        hoit_su kirjoitti:

        Niin tosiaan, nuo automaattimaksut, ne on varmaan arvokkaita. Mutta jos noin haluat jatkaa, niin ei siinä mitään. Minulla ei oikeasti mene kuukausittain mitään muuta kuin tuo 4 euroa. Laskut maksan koneelta, pankkikortista ei mene mitään kuukausimaksua.

        Eikä se kotiin hankittu kone maksa mitään, siihen tietoturvaohjelmat ja päivitykset. Koneen vaihto muutaman vuoden välein. Eikös e-lasku maksa?


      • hoit_su
        Ioujhb kirjoitti:

        Eikä se kotiin hankittu kone maksa mitään, siihen tietoturvaohjelmat ja päivitykset. Koneen vaihto muutaman vuoden välein. Eikös e-lasku maksa?

        Ei kai kukaan hanki tietokonetta vain verkkopankissa käyntejä varten, kyllä sillä nyt tehdää n paljon muutakin. Netistä maksetaan kuukausimaksu, jokainen sen sopimuksen mukaan minkä on operaattorinsa kanssa sopinut. Mulla on ilmainen virusturva, pankit taas on suojanneet omat yhteytensä, luotan siihen. ja juu, ei maksa e-laskut mitään. Ei niitä tietokoneita jatkuvasti vaihdeta, ohjelmia täytyy silloin tällöin päivittää.


    • Kekkonen2

      Ei kai kukaan lapsia opeta säästöpossuihin säästämään vaan arvo-osuustilille.

      • Asia.korjataan

        Kas arvo-osuustilistä pankki ottaa osansa. Säästöpossuun ei pääse pankki käsiksi


      • Roope_lipas

        Arvopaperisalkuistani huolimatta minä kyllä mieluusti haluaisin tuohon työpöytäni nurkalle sen perinteisne ja hauskan Roope-lippaan komeilemaan ja tietenkin 100%:ssa kuosissa ;-)

        Harmi kun pankit eivät niitä enää asiakkaileen tarjoa.


      • Kekkonen2
        Asia.korjataan kirjoitti:

        Kas arvo-osuustilistä pankki ottaa osansa. Säästöpossuun ei pääse pankki käsiksi

        eipä ota mitään, esim nordnet, degiro ja lynx, oliko jotain muutakin epäselvää?


    • Vitsistätotta

      Hyvin on aivopesty nykyinen nuorempi sukupolvi. Pitävät itsestään selvyytenä, että säästäjät maksavat heidän kulutusluottonsa korkoineen ja he ovat kanta-ja avainasiakkaita maksamatta juuri mitään suurista ohivirtaavista rahansiirroista ja lainoistansa.
      Oman kodinkin on saanut nykyisin ostaa lähes 100% lainalla.SE MAKSAA JOKA KÄYTTÄÄ, OK.
      Mutta en ymmärrä mitä menoja on pankilla esim. 5000 euron pahan päivän varalle pankkiin säilytykseen jätetystä tilistä, ko. tilille ei ole enää tullut korkoja 3 vuoteen senttiäkään ja pari kertaa 10 vuoden aikana on tehty muutaman satasen nostoja, jotka on palautettu tilille, jotta summa pysyisi samana.

      Tiliä ei ole tähän asti veloitettu kuin silloin kun on ollut tapahtumia, ei myöskään enää maksettu korkoa. KUN KYSEISEN TYYPPISIÄ ON USEAMPIA; PANKKI VOI MYÖNTÄÄ LAINOJA TARVITSEVILLE.

      Nyt joulukuussa oli todella tapahtuma , pankin oma nosto 2 euroa, ehkä sekin pitäisi olla 4 euroa, koska tiliähän on NYT KÄYTETTYKIN ja summa on 4998 euroa, vuoden lopussa 4974 euroa. PITÄISIHÄN JO 80 osamäärän älykkyydelläkin ymmärtää, että mitä pienemmästä tilistä on kyse, sitä enemmän se suhteessa pienenee kuukausi kuukaudelta, kun säästämisestä pitäisi edes hieman palkita kaiken järjen mukaan. KERROIN JO ETTÄ MUISSA PANKEISSA ON NK: TAVOITE TAI SÄÄSTÖTILEJÄ, jopa säästöpossutilejäkin. NORDEA ON TOISTAIKSEKSIU AINAKIN AINOA KÄÄNTEIN EN PANKKI.
      Ymmärrän hyvin, että pankkikortin käytöstä veloitetaan ja paperisen tunnusluvun lähetyskulut veloitetaan, mutta Nordean lisäämä kuukausimaksu joka tilille edellisten veloituksien lisäksi ei oikein kanssa aukea. Kun ne asiakkaat jotka käyttävät tilejään huomattavasti taajemmin, maksavat vähemmän tai ovat ilmaisia avainasiakkaita. Niin kuin joku jo ilmaisia Nordea saattaa rahastaa itsensä konkurssiin.

      • Kekkonen2

        huomaathan,etta kayttamattoman tilin hallinnoinnista on ihan yhta paljon kuluja kuin aktiivisemmankin tilin. Lisaksi, aktiivisella asiakkaalla on usein muutakin tulovirtaa myös pankkiin päin, kuten esim lainan korkoa, alper maksua, luottokorttimaksua yms. Miksi heidan pitaisi kustantaa kayttamattomien tilien hallinnointikulut?


      • santtu_1975

        Osan ihmisistä on vaikea tajuta, että "isompi" asiakas (lainaa, osakevälitystä, rahastoja, luottokortteja yms.) tuottaa pankille paremmin, kuin asiakas joka vain pitää pienehköä summaa (esim. 5000€ on pienehkö summa) tilillä ja ei muuten käytä/tuota pankille oikeastaan mitään.
        Esim. Nordealla (jonka asiakas itse olen) on selkeä taulukko mistä selviää se, että mitä pankin palveluita tulee käyttää että pääsee vaikkapa avain-asiakkaksi, jonka edut ovat seuraavat päivittäispalvelut:

        Käyttötili 0€
        Verkko/mobiilipankki 0€
        Pankkitunnukset 0€
        Mastercard Gold 0€
        Henkilökohtainen pankkineuvoja.
        Halvemmat kulutusluotot.


    • TYöttömänystävä

      Hyvä, että asiasta keskustellaan. Tiedän, että esim. KELA vielä kaiken lisäksi vaatii asumistukea hakevilta tiedot kaikista säästöistä. Ei säästämisen takia, mutta KELA pelkää, että asiakkaalla on lisätuloja korkojen muodossa. ELI KELA EI OLE AINAKAAN PEREHTYNYT NYKYISEEN KORKOPOLITIIKKAAN. Nythän pitäisi kai hyväksyä menoiksi ko. kuukausi ja ym tilinhoitomaksut.

    • niinseonkyllä

      Korot ovat alhaalla. Pankit eivät saa voittoja lainaamisista kunnolla. Siellä on töissä kovapalkkaisia ihmisiä. Mistä luulette heille palkkaa riittävän, jos sitä ei oteta asiakkailta? Pomotkin tarvitsevat isot tilit.
      Nyt kun tuotot on alhaalla, niin ottavat sieltä mistä saavat, eli asiakkailta joilla on rahaa. Rahafirma joka tienaa rahalla. Se on pankki.
      Ei kai se ole outoa, että he himoitsevat rahaa itselleen?
      Itse lopetin Nordean tilin.
      Ymmärrän aloittajaa ja asian. Ennen oli toisin, nyt on eritavalla toisin.
      Pelkät vuokrakulut ovat jo hyvillä liikepaikoilla suuret.
      Sitten kaikki ay-jäärien vaatimukset, pekkaset ja pakkaset.
      Jonkun on Nordean tarpeet maksettava. Kenen sitten jos ei asiakkaiden?

      • Sukanvarteenko

        Mitkä virkailijat. Pankit ovat enää vain muutaman tunnin ja käteistä saa nostaa vain joistakin pankeista. Vanhoja Nordean asiakkaita on paljon jotka ovat luottaneet pankkiinsa ja suurin osa heistä kuuluu suuriin ikäluokkiin, eläkkeet tulevat ja menevät pankkiin , mutta on ollut järkevää esim. säästää toiselle tilille. Ainakin vanhemmille ihmiselle on järkevää pitää pienenä tiliä, jolle on pankkikortti, ryöstöt ja väärinkäytöt ovat yleisiä. Eli ainakin kaksi tiliä luo turvallisuutta. Suuret ikäluokat kyllä pitävät ko. pankkeja pystyssä enemmistöllään, jos he ottavat joka tilin kotiin lipastonlaatikkoon, pankit tyhjenevät. Heidän omistusasuntonsa ovat vanhoja ja vaativat suuriakin korjauksia ja rahaliikenne kulkee myös sitä kautta. SITÄ MINÄKIN MIETIN MISTÄ NORDEA LUULEE SAAVANSA KÄYTTÖRAHANSA, kun ihmiset ymmärtävät että pankissa raha pienenee pienenemistään ja pitävät rahat kotona.


      • santtu_1975

        Eli ensin tekstissä pelätään ryöstöjä yms. mitkä johtusivat siitä että ei olisi pankkikonttoreita mistä nostaa rahaa, vaan nostot olisivat pankkiautomaateilta. Mutta sitten ryöstöjen pelossa vanhukset nostaisivat kaikki rahansa pankeista ja pitäisivät ne kotona käteisenä. Sieltähän niitä ei sitten ikinä varmasti varastettaisi ja olisivat siellä turvassa.
        Oletko nyt tosiaan tosissasi tekstisi kanssa? Eli käteinen on vaarallista nostaa automaateilta, mutta turvallista pitää isoissa määrin kotona.
        Korteille päivittäiset maksu/nostorajat (mitä voi tarvittaessa kotikoneelta muuttaa nopeastikkin) tarpeeksi alas, niin isoa vahinkoa ei ehdi käymään jos kortti varastetaan.


      • hoit_su
        santtu_1975 kirjoitti:

        Eli ensin tekstissä pelätään ryöstöjä yms. mitkä johtusivat siitä että ei olisi pankkikonttoreita mistä nostaa rahaa, vaan nostot olisivat pankkiautomaateilta. Mutta sitten ryöstöjen pelossa vanhukset nostaisivat kaikki rahansa pankeista ja pitäisivät ne kotona käteisenä. Sieltähän niitä ei sitten ikinä varmasti varastettaisi ja olisivat siellä turvassa.
        Oletko nyt tosiaan tosissasi tekstisi kanssa? Eli käteinen on vaarallista nostaa automaateilta, mutta turvallista pitää isoissa määrin kotona.
        Korteille päivittäiset maksu/nostorajat (mitä voi tarvittaessa kotikoneelta muuttaa nopeastikkin) tarpeeksi alas, niin isoa vahinkoa ei ehdi käymään jos kortti varastetaan.

        niinpä taas☺On nuo niin hauskoja ja ihan pelottavan tosissaan hauskuutensa kanssa.


    • dhuewfhihufwh

      https://ajassa.nordea.fi/ajassa-blogi/2016/kesakuu-2016/epareilun-hammaskeijun-opetus/

      "Hintojen suhteellisuus näkyy suuria hankintoja tehtäessä. Esimerkiksi autoa ostaessa saattaa hankkia monen sadan euron lisäpaketteja liikoja miettimättä, koska niiden osuus auton kokonaishinnasta on pieni. Samaan aikaan kuitenkin pienemmissä hankinnoissa voi nähdä paljonkin vaivaa metsästäessään muutaman euron säästöjä. Sanotaan että sentissä on miljoonan alku. Suhteellisten hintojen harhan suhteen tämä oppi kääntyy siten, että sentin säästöön tulisi suhtautua yhtä vakavasti, oli ostamassa sitten autoa tai pyörää."

    • Sukanvarteen

      Kyse ei kyllä todellakaan ole pelkästä muutaman euron pihistämisestä, vaan koko systeemin periaatteesta. Oletetaan että henkilö haluaa ulkomaille Pariisiin, mutta on huono säästäjä, tilit tulevat ja menevät käyttötilille, tai kyse on perheen nuoresta, joka avaa tilin ko. syystä vanhaan malliin ja hyvässä uskossa. Avataan tili, tavoite on 2 vuotta säästöä ja matkalle parin vuoden pääst, ja pesämunaksi 50 euroa ja talletus 10 euroa/kk. Siirrot käyvät kätevästi tietokoneelta tai kännykästä. Matkarahat 270 euroa nostettavissa helmikuussa 2019. MITEN KÄYKÄÄN? Kuukausimaksu 2 euroa ja käytöstä ONKO TALLETUSKIN KÄYTTÖÄ on kai, eli toiset 2 euroa, eli pankkikulut 2x48 euroa yhteensä 96 euroa. Matkarahaa siis pankissa onkin vain 174 euroa.

      • Kekkonen2

        kun ei pankkitililta saa korkoa eikä rahoja ole tarkoitus muuhun kuin matkaan käyttää, niin mikä lisähyöty on tehdä talletus pankkiin. ihan sama olisi laittaa patjan alle(?)


      • hoit_su

        kyllähän pankin sivulta löytyy nuo tilivaihtoehdot ja myös tieto niiden kustannuksista. Jos nyt ihan hippunen vastuuta omillekin hartioille!


      • santtu_1975
        Kekkonen2 kirjoitti:

        kun ei pankkitililta saa korkoa eikä rahoja ole tarkoitus muuhun kuin matkaan käyttää, niin mikä lisähyöty on tehdä talletus pankkiin. ihan sama olisi laittaa patjan alle(?)

        Samaa mieltä, jos säästövauhti on massiiviset 10€/kk. niin sitten sen voi säästää vaikka säästöpossuun. Nyt esimerkki on haettu taas tahallisesti erittäin "huonosta" tilanteesta.
        Yksi tili riittää lähes kaikille, jos ei pysty ilman toista tiliä säästämään, niin sitten ei kannata säästää alkamaankaan.


      • hoit_su

        Jotenkin näillä palstoilla rupeaa tuntumaan, että Suomessa leviää virus nimeltä Typeryys. Niin itsestäänselviä asioita jankataan ja kysellään ettei mitään määrää. Pitäiskö tästä olla enemmänkin huolissaan, välillä kyllä pelottaa.


      • Pysy.etäällä
        hoit_su kirjoitti:

        Jotenkin näillä palstoilla rupeaa tuntumaan, että Suomessa leviää virus nimeltä Typeryys. Niin itsestäänselviä asioita jankataan ja kysellään ettei mitään määrää. Pitäiskö tästä olla enemmänkin huolissaan, välillä kyllä pelottaa.

        Vaihda kanavaa, jos tympii


    • tottuvuoaa

      Nordea näyttää olevan erikoisuus kaikella tavalla pankki maailmassa, täytyy ihmetellä kuinka on voinut toimia, ehkä hölmöt asiakkaat.

      En koskaan ole ollut asiakas, ehkä pitäisi kokeilla näin 70 . Ruotsissa ihmetellään pankin toimia siis pässit narussa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5700
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3607
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      212
      1765
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1722
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      93
      1188
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1145
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      876
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      72
      849
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      838
    Aihe