OMA PONI!?

pliiskertokaa

Moikka! Olen harrastanut kohta 12-vuotta ratsastusta ja olen 16.v. Nyt olen hoitanut ja vuokrannut hevosia n.6 vuotta(mulla on siis tälläkin hetkellä vuokraponi) ja ratsastelen välillä myös kavereiden hevosilla/poneilla. Monissa kisoissa olen ollut mukana auttamassa kaveria(kävelyttänyt hevosta, mennyt kävelemään rataa, lastannut ym.) ja olen myös itse kisannut viime kesänä aktiivisesti tallikisoissa. Tällä kaudella lähden myös vuokraponillani ulkopuolisiin kisoihin hakemaan kokemusta lisää. Tasoltani olen joku He B ja hyppään re.70-80cm. Tiedän myös jonkin verran hevosten sairauksista ja osaan tunnistaa niitä ja myöskin toimia tarpeen vaatiessa. Olin pari kuukautta sitten teivon hevosklinikalla viikon tetissä ja sain avustaa eläinlääkäreitä ja juoksuttaa hevosia. Toivonkin että saisin täältä rehellisen vastauksen, että olenko valmis teidän mielestä omaan poniin? Ja näin etukäteen voin sanoa että tiedän vallan hyvin paljonko oman ponin ylläpito kaikkine kuluineen tulee maksamaan ja meidän perheessä ei ole rahasta kyse etteikö rahat riittäisi. Joten pliis älkää tulko lässyttämään turhia! Kiitos jo etukäteen :)

4

152

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kasiro

      Olet valmis, vähemmälläkin kokemuksella on hankittu hevosia ja pärjätty. Ja kunhan on joku jolta kysyä neuvoa kun ( en sano jos ) ongelmia tulee. Niitä tulee jokaiselle ensihevosen kanssa, toisilla pienempiä, toisilla isompia.
      Onnea hevosen hankintaan.

    • z--

      Ei sitä koskaan oikein voi sanoa suoraan, että on valmis omaan hevoseen. Minusta omaan hevoseen ei koskaan ole täysin "valmis", koska hevosen omistamisessa on nini paljon asioita mitä oppii vasta kun se hevonen siinä on :)

      Sinänsä kuulostaa, ettei sinulla nyt mitään estettä ole hevosen omistukseen. Oot nähnyt hevosia erilaisissa tilanteissa ja varmaan pärjäisit perusarjessa ihan hyvin, jos hevonen on koulutettu ja järkevä käsiteltävä. Mitään ongelmahevosta ei kannata ekaksi hevoseksi ostaa, vaikka kuinka tuntuisi että pärjäisi. Todennäköisesti ongelmia tulee sen ekan hevosen kanssa, vaikka se olisi helppokin yksilö. Tiedän kokemuksesta...

      Tuo, että rahasta ei saisi puhua, on vähän hassua, koska raha on kaikkein tärkein asia hevosen omistuksessa. Jos rahaa on riittävästi, voi täysin aloittelijakin ostaa hevosen, viedä sen oman valmentajan tallille ja ratsastaa vaikka päivittäin opettajan silmän alla ja palkata jonkun opettamaan hoitamisessa, ruokinnassa yms. (Eri asia sitten on, onko se järkevää, mutta periaatteessa näin voi tehdä). Harvalla on tilanne, että raha ei olisi koskaan ongelma ;)

      Ensimmäinen hevonen kannattaa aina viedä hyvälle, ammattimaisesti pidetylle täysihoitotallille. Niin, että pystyt aina tarvittaessa pyytämään apua ja joku ammattilainen katsomassa hevosen perään. Omia taitojaan ei kannata koskaan yliarvioida, koska siitä on enemmän haittaa kuin aliarvioimisesta. Mieluummin huomaa, että kaikki on tosi helppoa ja sen jälkeen voi miettiä esim. pienempää tallia jossa ehkä ei aina ole sitä apua.
      Valmennuksissa kannattaa tietysti käydä, alussa on hyvä ajatus käydä vähintään kerran viikossa ja suosittelen lämpimästi että valmentaja myös läpiratsastaisi hevosta säännöllisesti. Hyvä valmentaja osaa auttaa myös esim. varusteissa, ruokinnassa ja muutenkin vähän katsoa perään, että kaikki näyttää sujuvan. Apua ei koskaan voi olla liikaa.
      Kaikki nämä tietysti vaatii rahaa, mtuta hyvä jos se ei ole ongelma.

      Toinen mitä kananttaa miettiä, on ajan käyttö. Hevonen vie yllättävän paljon aikaa. Sitä ei aina tule ajatelleeksi, jos sitä omaa ei ole ollut. Kannattaa miettiä miten oma hevonen sopii, jos parin vuoden päästä lähdet johonkin opiskelemaan tai muutat omaan kotiin. Riittääkö edelleen aika? Entä mites vanhemmat on valmiit rahoittamaan opiskeluaikana harrastusta? Sinulla tuskin riittää aika opiskeluun, työntekoon ja hevoseen.

    • nimimerkkiontämä

      Ja edellisiin kommentteihin lisäisin vielä, että se kuinka paljon oot kisannu tai ja kuinka hyvä ratsastaja oot ei ole läheskään niin tärkeää kuin se, että osaat tulkita hevosta ja sen käyttäytymistä. Maastakäsittely, pyöröaitaus, paine ja vapautus jne.

      Luulin viisi vuotta ratsastustunneilla käytyäni, että oon tosi hyvä hevosten kanssa kun hypin sen ja sen korkusia esteitä, tai ratsastan jonkun hienon koulukiemuran. Kun sitten oikeesti joudui tekemisiin hevosen kanssa, joka ei ollutkaan kiertänyt koko elämäänsä kentällä ympyrää, vaan oli sellainen maastopolle, joka alkuun kuljetti mua kiitolaukkaa pitkin metsiä ilman jarruja, huomasin kuinka todella pihalla esimerkiksi hevosen koulutuksesta olinkaan. Toisaalta siinähän sitä oppi, vieläkin saman palleron kanssa seitsemän vuotta myöhemmin :)
      Kantsii tsekata youtubesta Think like a horse -niminen kanava, tykkään äijän koulutusmetodeista, tosi hevoslähtöistä, vaikka jaksaakin aina jauhaa naisista jotka pukee pollensa koko pinkkiin ja vastustaa jossain määrin kypärien käyttöä.

    • kauheetasoopaa

      Onpa kiinnostavaa. En kestä, on niin kiinnostavaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5917
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3744
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      230
      2033
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1810
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1239
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      990
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      909
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      868
    Aihe