Mihin taiteilijapoika katosi?

missädavidon

6. huhtikuuta 1987 Espanjassa, Malagan kaupungin keskustassa katosi jäljettömiin taidenäyttelyä pitävä 13-vuotias David Guerrero matkalla taidenäyttelystään kotiin.

Hänen katoamistaan ei ole pystytty selvittämään.

Hän oli erittäin lahjakas maalari, ja eräänä vaihtoehtona on pidetty sitä, että rikolliset olisivat siepanneet hänet tauluväärentäjäksi.

Tämä tarina tuli mieleeni tästä uutisesta.

http://www.lapinkansa.fi/kotimaa/syytetyt-kiistavat-sepittaneensa-historiaa-vaarennoksille-15851444/

Ei tällaisten taideväärennösten tekeminen ihan keneltä tahansa sujukaan.

15

295

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pojasta
      • karmeatilanne

      • sielläolitieto

        Lisäystä - kuvan alla luki juuri, että poliisi arvelee, että kuva olisi kyseisestä epäillystä, mutta totta - luulisi, että jotakin vihjettä olisi löytynyt jäämistöstä, jos pojan katoaminen liittyisi häneen.


      • hutkimukset

        Tutkittu studiolta, mutta ei ilmeisesti kotoa. Tuskinpa se studiolle olisi mitään todisteita jättänyt.


      • miesonidentifioitu

        Mutta eikö se todiste, joku nimikirjoitus ollut hotellissa ja miehen perään päästiin, koska kerrottiin hänellä olleen useita hotellihuoneita tuohon aikaa. Ei kai niitä olisi pystytty tarkistamaan, ellei tuon sveitsiläisen henkilöllisyyttä olisi tiedetty, eikä silloin olisi edes tiedetty, että kuva on nimenomaan sveitsiläisestä miehestä?!


    • hurjavisio

      Taideväärennös - siis tehdä kuva kuvasta, siis jäljennetään. Ok, se on vielä mahdollista matkia, mutta että väärennöksen tekijä väärentää alkuperäisen tekijän tyylille täysin ominaisen uuden kuvan - siinä täytyy olla jo todellinen tekijä.

      Kuka tekee näitä väärennöksiä ja missä? Mistä he saavat tyyli- ja tekniikkaopetuksen osata matkia jotakin määrättyä taiteilijaa? Miten he oppivat tietämään jokaiselle ominaiset nyanssit?

      Tämä juttu ei ole ollenkaan yksinkertainen. Miksi uutisissa ei puhuta mitään tekijöistä, ainoastaan myyjistä ja taulukaupasta, eikö tekijät ole rikollisia siinä missä myyjätkin, ja tässä tapauksessa on kyse vielä suomalaisesta taiteesta?

      ”Vilpitön mieli” –kirja ampuu kovilla. Marko Erolan ja Jouni Rannan kirja väittää, että väärennetty taide on ollut ”maan tapa” aina 80-luvulta alkaen. Entisen taidekauppiaan kirjan alaotsikko kertoo myös paljon: "Miten myin Suomen täyteen väärennettyä taidetta".

      http://yle.fi/uutiset/3-9398420?origin=rss

      David katosi juuri 80-luvulla. Onko hän Suomessa? Se olisi ainakin etsijöistä riittävän kaukana, että kukaan edes hoksaisi epäillä tätä. Paitsi siis minä.

      • osaatkoauttaa

        Ymmärsinkö oikein, että tämän sveitsiläismiehen jäljille johti yli vuotta myöhemmin katoamisesta eräässä hotellissa lautasliinaan kirjoitettu pojan täydellinen ja koko nimi? Mutta miten? Sitä en ymmärtänyt.


      • riittäähännoita

        Paljonkin taitavia jäljentäjiä Aasian maissa, venäjällä ja missä vaan, tuskin sen takia tarvitsisi kaapata, tuon ikäinen todennäköisemmin seksuaalirikosken uhri. Sääli tietysti poikaa itseään kohtaan ja mitä olisi voinut tuottaa.

        Eilen oli TV:ssä 1900-luvun alusta USA:ssa tapahtuneista poikien hyväksikäytöistä ja murhista joku dokumentti. Rikas äiti osti pojalleen maatilan missä tämä raiskasi ja tappoi poikia, Kanadasta tullutta siskonpoikaakin piti seksiorjanaan ja pakotti myös tappamaan ainakin yhden pojan. Äiti suojeli poikaansa ja tappoi itsekin yhden, lopulta jäivät kiinni.

        Tuollaiset ei pidä yleensä kauaa hengissä, mutta hyvällä tuurilla voisi ollakin, tuskin omaehtoisesti kadonnut.


    • kukahänon

      Kyllä kai tässä alkaa nyt jo mielikuvitus laukkaamaan kenellä tahansa. Uutisessa mainitaan, että tätä on tehty nyt 30 vuotta ja pojan katoamisesta on keväällä tasan 30 vuotta.

      ”Aidoiksi väitettyjä tauluja on levitetty kotimaisin voimin. Hän itse istuu yhtenä syytettynä Suomen suurimmassa taideväärennösoikeudenkäynnissä.

      – En ole koskaan itse myynyt tauluja yksityisille ihmisille, vaan kauppiaille. Kaupan on ollut esimerkiksi Järnefeltiä, Maria Wiikiä, Ellen Thesleffiä... Suomen Kultakauden parhaita taiteilijoita.

      Kova poru luvassa

      – Tästä on huhuttu 30 vuotta. Odotin aikani, että huutokaupat olisivat itse puhdistaneet maineensa, kun niihin kohdistui epäilyjä. Mutta kukaan ei ole asiaan puuttunut. Niinpä minä, joka olen jo yhden rangaistuksen kärsinyt, ajattelin alkaa puhua.”

      http://yle.fi/uutiset/3-9398420?origin=rss

      Puhuuko hän, että kuka nämä taulut tekee? Missä on tämän näin etevän taiteilijan oma tuotanto - ei jäljittely? Myydäänkö niitäkin tauluja?

      Kyllä hän puhuu. Uutinen jatkuu:

      ”Jouni Ranta on istunut taideväärennösten vuoksi kertaalleen vankilassa. Puhumiseen nyt kirvoittaa myös se, että Suomen tuotteliain ja taitavin taideväärentäjä nk. Taitelija on kertonut väärennöksistään poliisille.

      – Kun hän on tunnusti väärentäneensä 130 taulua, myös minä kirjoitin kirjaan, mistä tauluni olivat peräisin. Sitä ennen käytin yhden Suomen taideasiantuntijan lausetta: "Ei Suomessa näin hyvää väärentäjää ja taitelijaa ole. Hän tulee ulkomailta.

      Tämä osa valtaisaa väärennösvyyhdin tutkintaa on poliisilla ja syyttäjillä yhä kesken. Kokeneet asiantuntijatkin ovat pitäneet "Taiteilijan" töitä monasti aitoina.

      – Meillä on kyseessä ihan ainutlaatuinen tekijä. Hän on valtavan taitava. "

      Hän tulee siis ulkomailta.... ja tehnyt tuota työtä nyt 30 vuotta. Mielenkiintoista tosiaan.

      • nojooopa

        Varmaanhan sen pojan suomalainen kaappasi, nyt laukkaa aika kovaa. Suomessa tehtaillut ainakin venäläisiä noita tauluja tai tuotu venäjältä.


    • Suomi-Konkursissa

      Eikös suomen poliitikassa jokin asema ollut keskustalla noissa "taide" jutuissakin? näin muistelen aikoinaan lukeneeni ja mikäpäs siinä ja toisaalta taide on ala jossa rahan pesukin onnistuu samoin kuin ravit.. joissa asia lieneen eräänlainen tabu ja perinne....

      Nyt kaiketkin vai onkohan ihan oheisena siltkin ollaan siirytty "tukias bisneksiin joissa itselle ja suvulle luodaa monopoli asemansa kautta oivat tilanteet tienata tukias miljoonia...

      Mitenhän mahtaa käydä vene ja moottori pyöräverojen sekä tie yhtiön joka sateliiteilla valvoo kanssa ja yksityinen joka sitten myydään jollekin kuten suomen sähkö yhtiötkin ja hinnat nousee ja kansallista omaisuutta ei jää saman koksien ssa pohjavesi ja kaivos alueitakin.. suomssahan on tanskan kokoinen alue varattu ja kaavoitettu kaivos toiminalle eli tuleville talvi vaaroille ja valtio maksaa.. ongelmana vain..miten?

      Suomen valtion velka on nyt ennätys muhkea ja tiedossa ei ole miten se maksetaan? kreikan ja portugalin tie on edessä ja silloin muut tekee päätöksiä ja turhaa on luulla että julkkis halinnon palkka listoilla kukaan asemastaan tinkii kyllä se on kansa joku uupuu ja luopuu jos enää on mistä luopua..

      • tulevaisuudenvisio

        Jos laitetaan yhteen keskusta, taulut ja tukkiaiset, niin päästään presidentinlinnan naapurissa olleesseen tulipaloon ministeri Pekkarisen toimiston vieressä - tarkemmin palanut huone kuului ministeriön talousyksikön ylitarkastajalle.

        Eiköhän elinkeinoministeriöllä ole ison kuviot juuri näiden tukiaisten kanssa, ja Ulvilan Lahden nettisuivuilta taisi löytyä myös yhteistyötä elinkeinoministeriön kanssa, kuten monen muunkin valtion firman.

        Poliisiylitarkastaja kuoli sitten saman vuoden lokakuussa - väitetään itsemurhan kautta, kun toiset väittävät sitä murhaksi, kun tarkastajista puhutaan.

        En nyt muista, että saatiinko ne taulut pelastettua vai eikö saatu, mutta jotenkin ne liittyivät myös Nuorisosäätiöön, sen rahojen keruuseen tai sitten vain edellisen vuoden korruptiovaaleihin, joista sitten ryhdyttiin tuossa vaiheessa enemmän ihmettelemään.

        "Syttyi ministerin huoneen lähellä

        Raju tulipalo presidentinlinnan naapurissa

        13.6.2008"

        http://www.iltalehti.fi/helsinki/200806137792728_hi.shtml

        Mitä sitten tulee yleisesti Suomen muuhun tilaan ja tilanteeseen, jonka suomalaiset ilmeisesti olettavat olevan jotenkin yleismaailmallinen tai globaali tai jotakin sinnepäin, niin muualla asuvana voin kertoa, että suu auki me täällä ihmetellään, että mitä Suomessa tapahtuu ja on tapahtunut jo vuosikausia!

        Ei tuollaista sähläämistä, mellastusta, muutosta tai sättäämistä voi edes olla kuin harvaan asutussa, viiden miljoonan asukkaan (sama kuin Pietarin kaupungin asukasmäärä) maassa. Kyllä kai te ymmärrätte sen? Muualla kaikki pysyy paikoillaan, ei ole mitään ihmeellisiä rakennemuutoksia, välistävetoja, valtion omaisuuden myymistä - kaikki on kuten on ollut vuosikymmenet. Ihan samalla tavalla.

        Olemme tulleet siihen tulokseen, että Suomea pilkotaan, sotketaan ja myydään ja kansalaisia kiusataan ja alistetaan venäläisille luovutuskuntoon.


      • sveitsinmalliin

        Ai niin Bernerkin tulee Sveitsistä... - Ja mitä kaikkea tähän Suomi-sotkuun nyt sieltä Sveitistä tuleekaan. Sveitsissä Nordea junaili näitä tilejä piiloon.

        Ihan sattuma tietysti, että pojan sieppaajana pidetään sveitsiläistä.

        Sveitsiin katosi katosi se etsintäkuulutettu Urpo Lahtisen leskikin miljooniensa kanssa.

        Onko siellä jokin määrätty mätäpesäke, josta ei tavallisilla ihmisillä ole mitään käryä?


      • onhansiellä

        Pankkisalaisuus, ei siihen muuta tarvita.


      • jamitäontapahtunut

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6402
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4123
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      268
      2543
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2000
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1508
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1367
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1080
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1011
    Aihe