Sipilä ja Berner tuhoaa Keskustapuolueen

näin-käy

Sipilä itse alkaa olla heikoilla sidonnaisuuksien kanssa, epäilijöitä alkaa olla mitenkä suositaan sukulaisia, ja nyt omia lapsia.
Kuitenkin hänen suosikkinsa Berner touhuaa Kepun ministerinä ja joidenkin mielestä ei aina ole puhtaat jauhot pussissa,

Kannattaa katsoa video.
https://www.youtube.com/watch?v=eX9ZR1p4UQA

113

1092

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • täähän.merkillistä.on

      Sipilä etistää vientiä. Mitä pahaa siin ä on ? Yritykset saavat tilauksia ulkomailta. Sekös demareita risoo. Mistäs ne demarit luloo rahan kasauvan noihin valtion ja kuntien palveluihin ? Nyt on taas vasenlaitaiset toimittajat vauhissa Ylessä.

    • ytydfuyi

      Tarkoitus varmaankin on muokata kepuli kenttää oikeistolaiseksi ääriliikkeeksi

    • jees.taas.sipilä.kähmii

      ILTALEHTI uutisoi tänään, että Sipilä edisti viime vuonna vierailullaan Intiaan lastensa osittain omistaman yrityksen bisneksiä.
      Sipilän aikuiset lapset omistavat Fortel Invest -yhtiön kautta osan Chem­po­lik­sesta. Yhtiö ilmoitti vien­ni­ne­dis­tä­mis­matkan lopulla rakentavansa 110 miljoonan euron arvoisen biojalostamon Intiaan.

    • hygfghju

      Esisopimus Intiaan toimitettavasta biojalostuslaitoksesta tehtiin jo vuonna 2014.

      Yleisradio kertoo, että valtionyhtiö Fortum pelasti taloudellisiin vaikeuksiin ajautuneen Chempoliksen syksyllä 2016 sijoitettuaan siihen yli kuusi miljoonaa euroa.

      Samassa yhteydessä yksityinen Taaleri Kiertotalous -rahasto sijoitti yhtiöön Ylen mukaan noin neljä miljoonaa euroa.

      Sipilä otti jo yli vuotta ennen pelastusoperaatiota kesällä 2015 valtion omistajaohjauksen haltuunsa.

      Ylen mukaan Fortum alkoi valmistella samoihin aikoihin sijoitusta konkurssikypsään Chempolikseen.

      Fortumin teknologiajohtaja ja nykyinen Chempoliksen hallituksen jäsen Heli Antila perustelee Ylelle Fortumin kiinnostusta lupaavan teknologian lisäksi sillä, että Fortum suunnittelee parhaillaan uuden tuotantolaitoksen rakentamista Suomeen Chempoliksen teknologian varaan.

      Kauppalehden mukaan 1990-luvun puolivälissä perustettu Chempolis on tehnyt toimintavuosinaan tappiota yli 15 miljoonaa euroa.

      Sipilä pelasti Chempoliksen kassakriisistä vuonna 2011 lainattuaan yhtiölle 750 000 euroa.

      Lähde: Yle

      • kiusallinen

        Fortumi pelasti vaikeuksissa olevan yhtiön. Sipilä on valtionyhtiöiden omistajaohjauksesta. Sipilä tietenkin on hankalassa paikassa kun hänellä ja läheisillä on sormet pelissä useimmissa yhtiöissä, Vaatii todella jämäkkää otetta että ei tule käytettyä huväksi valtionomaisuutta.
        Tuskimpa Sipilä tietoisesti kähveltää. Kyllä monella muulla menisi omat ja valtionvarat sekaisin.


    • Rosmot_linnaan

      Jumalauta Berneri puhalsi lastensairaalan 130 miljoonan omaisuuden itselleen. Miten vitussa tuollainen roisto voi olla ministerinä. Suomea johtaa nyt rosvokopla vailla vertaa. Lähes viikottain saamme kuulla uusista 100 miljoonan luokkaa olevista kupruista, onko meillä varaa tälläiseen hallitukseen.

    • Bulvanianministerit

      Suomessa on nykytrendin mukainen härski pääministeri Sipilä ja vielä härskimpi kätyri Berner jotka kahmivat rahaa ja omaisuutta itselleen sekä sukulaisilleen sen minkä kerkeävät, välittämättä asemastaan ja laillisuudesta pätkääkään!
      Neuvonantaja/lakimiesarmeija pitää kiinnijäämisriskistä huolen.

      Ennen naureskeltiin "banaanivaltioiden" hallitsijoille jotka tyhjensivät valtion kassan välittömästi valtaan päästyään......no mites ny suu pannaan?

      • härskiyden_huippu

        Bernerillä, ja Sipilällä on kova kiire pilkkoa valtion omaisuus valmiiksi tarjottimelle odottamaan haaskalle tulijoita. Lyhyt on kansan muisti.

        Muistanette mitenkä kävi kun valtiollinen A1 katsastus annettiin sijoittajille, hinnat kaksikertaistui. Mitenkä kävi kun yhteiskunnan omistuksessa oleva sähkön jakeluverkko lahjoitettiin Carunalle? Monet asiakkaat joutuivat vaikeuksiin niinpaljon sähkön siirtohinnat nousi.

        Maatieverkko aiotaan yhtiöittää, ja autoilijoille mustalaatikko jolloin on pakko maksaa tai liikut voidaan katkaista valvomosta käsin.

        Varmaan Berneri myy seuraavaksi vesilaitokset sijoittajilla olisi hyvä kohde koska veden hinnan voisi moninkertaistaa. Vettä kun ei voi olla käyttämättä.

        Näin on käynyt Suomi on annettu konnien kynsiin.


      • veljeksiä

      • nestealtiaposti

        Ei mitään, samalla tavalla rosvoavat valtion omaisuutta omiin liiveihin.


    • cvghjhjklj

      ”Kaikkia ihmisiä voi huijata jonkin aikaa… mutta kaikkia ihmisiä ei voi huijata kaiken aikaa”

    • hyihyihyi

      Kupilan silli on härskin makunen!

    • ei-tarvi-ihmetellä

      Sipilät ja Bernerit antavat "avaimet käteen" kaiken maailman ääriliikkeille!

    • vanhinsanoo

      Ei aukene väärintekijöille taivaan portti. Kamelin on helpompi mennä neulansilmästä. Näin on päätetty.

    • harkittua

      Ei ollut sattumaa Sipilältä miksikä Kokoomukselta ostettu Berneri otettiin aisapariksi, ja miksi kokeneet Keskustalaiset, kuten Pekkarinen jätetiin sivuun.
      Joillekkin keskustalaisille sopii tämä nykyinen kokoomuslainen politiikka, kaikille ei. Onkin mielenkiintoista nähdä alkaako Väyrynen hajoittamaa rintamaa.

    • Kepulienhuijaamaksitull

      Sipilä ja Berner ovat Pekkarisen oppipoikia! Pekkarinen suhmuroi rahat perheensä tuulivoimafirmaan. Kyllä kaikessa Kepulien tekemisessä on aina ollut omien etujen ajaminen. Niinhän se on täällä kepujen kyläpolitikoillakin!

      • pientä_pientä

        Onhan Pekkarinenkin median mukaan suhmuroinut, näissä tuulimylly jutuissa. No ainakin veronmaksajat kustantavat näiden myllyjen kanssa kallista sähköä

        Mitä olen seuraillut tälläinen kähmiminen ja epäreiluus kuuluu paremminkin kepulaisuuteen.
        Miettikääpäs mitenkä on käynyt entisille pääministereille. Jäätteenmäki, Vanhanen . Kivimäki eikä näytä nyt Sipilälläkään olevan pullat hyvin uunissa.
        Kivimäki, ja Vanhanen kait väsyivät Kivimäki lähti kesken kuitenkin puhtailla papereilla.


      • ujtfy6jdty

        Niinkö Luulet?

        Buahahahahaha!!! :D
        Vittu kun olet noin tyhmä.
        Kun vertaat Sipilää Pekkariseen..

        Vaikka pekkarinenkin on ketku.
        Sipilä on vielä suurempi ketku entisenä työnantajana.
        Että Sipilä on saanu oppinsa oman kantapäänsä kautta, eikä Pekkariselta..

        Tämän tiesin heti miten tulee käymään kun Sipilä äänestettiin edudkuntaan.
        Tässä nähään tulos, kun on Suomalainen niin vitun tyhmä, että menee äänestämään sellasta, joka on ollu työnantajana.


        Nauran tyhmälle Suomalaiselle. :D


    • Paavopelastaavielä

      Alan Salehzadeh
      Ketkä ulkomaalaiset poistaisin heti maasta, ja ketkä suomalaiset hiljentäisin
      10 tam 2017
      Kirjoittanut Alan Salehzadeh | 53 Kommenttia

      Sanotaan, että Suomi polarisoituu. Toisaalta ovat ne, jotka vihaavat kaikkia ulkomaalaisia, ja toisaalta ne, jotka ottaisivat tänne kenet vaan avosylin oleskelemaan. Itse edustan jonkinlaista välimaastoa. Kaikkea ei pidä sallia, kantasuomalaisilta kuin maahanmuuttajiltakaan.

      Alla listaa siitä, keiltä maahanmuuttajilta kieltäisin oleskelun maassa, ja minkälaiset kantasuomalaisten puheenvuorot toivoisin pois julkisesta keskustelusta.
      Ketkä ulkomaalaiset poistaisin maasta

      Ensinnäkin minusta oleskelulupa pitäisi poistaa kaikilta niiltä, jotka ovat anoneet Euroopasta turvapaikkaa, mutta heti sen saatuaan vierailevatkin omassa maassaan. Senhän pitäisi olla heille hengenvaarallista – siksi heille turvapaikka on myönnetty. Tämänkaltaisia on kuitenkin useita tuhansia jo pelkästään Suomessa. Virkamiehillä pitäisi olla oikeus tarkastaa pakolaisten matkustustiedot lentoyhtiöiltä tai muulta vastaavalta taholta.

      Samoin pitäisi toimia kaikkien niiden kanssa, jotka ovat matkustaneet Irakiin tai Syyriaan sotiakseen jihadistien riveissä. Kuten lelusalakuljettajan tapaus osoittaa, rikostaustan omaavan henkilön on mahdollista matkustaa Suomesta Syyrian sota-alueille kymmeniä kertoja ilman, että viranomaiset puuttuvat asiaan.

      Lisäksi täältä pitäisi poistaa ne poliittisen islamin kannattajat, shiiat tai sunnit, jotka ajavat Eurooppaan sharia-lakia. Erityisen vaarallisia ovat ns. parrattomat islamistit, jotka ajavat poliittisen islamin ideologiaa demokraattisen naamarin takaa. Mitä järkeä on asua Euroopassa, jos haluaa islamilaisen yhteiskunnan? Eikö silloin ole mieluisampaa asettua vaikka Saudi-Arabiaan, Iraniin tai Turkkiin? Turha muuttaa Eurooppaan ja sitten vaatia erityiskohtelua työpaikoilla, kouluissa ja julkisilla paikoilla.

      Palauttaisin kotimaihinsa myös kaikki oleskeluluvan turvin Euroopassa asuvat sekä turvapaikanhakijat, jotka syyllistyvät rikoksiin. Esimerkiksi viime heinäkuun Nizzan-iskun tekijä oli syyllistynyt aiempiin väkivaltarikoksiin oleskellessaan Ranskassa. Mutta palauttaisin myös kaikki sellaiset, jotka eivät osaa noudattaa länsimaalaisia sääntöjä liittyen mm. naisten tasa-arvoon.

      Viimeisenä muttei vähäisimpänä poistaisin kaikki ne ulkomaalaiset, jotka tekevät harmaata työtä. He nostavat täydet sosiaalietuudet ja hyötyvät veronmaksajien kustantamista etuuksista kuten koulutuksesta lapsilleen ja terveydenhuollosta, mutta eivät itse osallistu talkoisiin vaan laittavat muut maksamaan.

      On sanomattakin selvää, että vastaavanlaiset huijarit edustavat vain pientä prosenttia kaikista maahanmuuttajista. Yleinen turvallisuustilanne sekä kaikkien viihtyisyys kuitenkin paranisi merkittävästi, jos viranomaisilla olisi valtuudet ja resurssit asioihin puuttumiseksi. On ikävää, että pakolaiset, jotka ovat luikerrelleet sisään valehtelemalla tai oleskelevat täällä pitkittämällä turvapaikkaprosessejaan, vievät paikan monelta oikealta kiintiöpakolaiselta.
      Mitä vaientaisin julkisesta keskustelusta

      Jotkut ihmiset yleistävät laittaen kaikki ulkomaalaiset yhteen nippuun. He eivät välttämättä edes tiedä mitä eroa on tapamuslimilla ja jihadistilla, mutta silti vihaavat sokeasti kaikkia. Tämänkaltaiset rasistit eivät ole valmiita antamaan tasapuolisia mahdollisuuksia ihmisille, mikä on väärin.

      Lisäksi olen huolissani niistä poliitikoista ja korkeista virkamiehistä, joilla on henkilökohtaisia kytköksiä islamilaisiin valtioihin. He hyötyvät henkilökohtaisesti siitä, että vaikenevat esimerkiksi ihmisoikeusrikkomuksista ja lobbaavat islamistien näkemyksiä. Nämä henkilöt pyrkivät myös vaimentamaan Lähi-idän maihin kohdistuvaa kritiikkiä muun muassa sensuroimalla kirjoituksia.

      Kolmas ryhmä, joka nyt esiintyy paljon julkisuudessa, koostuu sellaisista maahanmuuttotehtävissä työskentelevistä henkilöistä, jotka sokeasti puolustavat maahanmuuttoa koska heidän oma elinkeinonsa on siitä suoraan riippuvainen.

      Toivon, että maahanmuuttokorttia tai rasistisia motiiveja ei käytetä porttina päästäkseen valtaan. Tärkeämpää olisi auttaa kunnollisia ihmisiä integroitumaan yhteiskuntaan ja poistaa ne, jotka ovat haitallisia tai vaarallisia. Turvallisesta, rasismivapaasta yhteiskunnasta hyötyvät sekä kantaväestö että täällä olevat kunnolliset maahanmuuttajat. Eli valtaosa kaikista ihmisistä.

      Olisi hienoa, jos keskustelukulttuuri kehittyisi siten, että näistä teemoista voisi puhua ja kirjoittaa ilman, että täytyy leimaantua kuuluvaksi jompaan kumpaan leiriin.

      Alan Salehzadeh

    • PapuKeskonen

      Kepua voidaan kiittää verbeistä VÄYRYSTELY, PEKKAROINTI, SIPILÖINTI, BERNERÖINTI = verokikkailla, toimia ministerinä samalla kun verojärjestelyiden kautta PIILOTTAA rahaa VEROPARATIISESIHIN, OLLA OTTAMATTA OSAA YLEISIIN TALKOISIIN.

      ÄLÄ ÄÄNESTÄ KEPUA!!

      • köyhäskä

        Äänestetään seuraavaksi pääministeriksi demari Antti RINNE,hän on rehellinen omanedun tavoittelija,maksatti taloyhtiön hallituksen puheenjohtajana omat henkilökohtaisen puhelimensa laskut!
        Tästä rangaistus,sutkeja on joka puolella ja omanedun tavoittelijoita....


    • näimpäim

      Tokihan Sipilä ja Berneri ovat kepun ykkösnimiä. Se on kepu joka tuhoaa Suomen.

      • Suomi.nousuun

        On se vain tuo kepun vetämä hallitus mahoton haukuttu . Mut ko kattoo nyt niin Suomi on lähteny noussuun. Hallitus on teheny oikeita ratkaisuja. Kyllä demareilla on taas vaikeaa löytää mihin iskis. No Sipilän Kiinan viennin edistmäsmismatka on heidän hapaissa nyt. Olematonta huulten heiluttelua. Juna kulkee ja ihmiset saavat työtä. Hyvä Sipilä !


      • jhagts
        Suomi.nousuun kirjoitti:

        On se vain tuo kepun vetämä hallitus mahoton haukuttu . Mut ko kattoo nyt niin Suomi on lähteny noussuun. Hallitus on teheny oikeita ratkaisuja. Kyllä demareilla on taas vaikeaa löytää mihin iskis. No Sipilän Kiinan viennin edistmäsmismatka on heidän hapaissa nyt. Olematonta huulten heiluttelua. Juna kulkee ja ihmiset saavat työtä. Hyvä Sipilä !

        Hallituksen toimet vielä ei ole vaikuttaneet Suomen talouteen, varmasti tulevaisuudessa voivat vaikuttaakkin.
        Suurin vaikutus on ollut Euroopan ja Venäjän talouksien piristymisellä. Nyt meneillään olevat isot rakennushankkeet ovat vielä entisen hallituksen päättämiä kohteita.
        Pitkän laman jälkeen tulee aina nousukausi niin tulee nytkin ja kansakin uskoo näin. Moni on alkanut lisäämään kulutustaan mikä on hyvä asia.
        Kaikein kalleimpia yhteiskunnalle ovat ijäkkäimmät ihmiset jotka istuvat rahojensa päällä kuluttamatta niitä, ja odottamalla yhteiskunnan apua. Rahan kun pitäisi kiertää, se pitää pyörät pyörimässä.


    • Olli_Rehenin_as_kauppa

      Perinteinen kepulainen ei malta olla ketkuilematta. Tuossakin ollut 850000€ asuntokauppa jossa ikkunalasku tuotiin jälkikäteen.
      Kyllä minä mitä olen asuntokauppoja tehnyt on kokonaishinta ollut tiedossa, eikä laskuja ole tuotu kaupanteon jälkeen.
      Näyttää että kepulaiseksi ei huolitakkaan jos ei osaa kusettaa toisia. Minua hävettäisi Suomen-Pankin suurena pomona lähteä käräjille nolaamaan itsensä.

      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000005047353.html

      • roisun

        Ihminen jos on tarpeeksi röyhkeä pienikin raha omaan taskuun on voitto. Ihmetellä pitää mitenkä tuossa asemassa oleva mies viitsii, ja alentuu käräjöimään.
        Tuntuu ihmeelliseltä mitenkä kaupanteon jälkeen tullaan esittämään lisälaskuja.


    • toimet.toista.kuin.puhe

      Sipilä on maan suurin valepukki

    • SuomiNousee

      Hallitus ajaa Suomea vauhdilla Usan malliin, jokainen päätös johdattelee siihen. Aamulla tv:ssä juuri kerrottiin Usan terveydenhuollosta jossa syöpäpotilaalla ei ollut vakuutusta, eikä tarpeeksi rahaa lääkärit ei ottanut häntä hoidettavaksi, ja hän kuoli.

      Toki näin alkaa talous nousta jos meilläkin jokainen alkaa vastaamaan omasta työllisyydestään, terveydestä , ja sossu lakkautetaan. Tällä systeemillä Suomi olisi pohjolan vaurain, köyhät ja sairaat kuolisi pois eikä olis yhteiskunnan haittoina.

      Hallituksella on nyt sellaiset otteet ettl Amerigan Trumpp jää toiseksi.

      • HyväKepuJaKokSekäPersu

        Tähän suuntaa ollaan menossa. Siis suuntaan, jossa itse kukin huolehtii itsestään niin terveydenhuollon kuin muunkin osalta.

        Hyvinvointiyhteiskunta on siis kuollut ja kuopattu. Rikkaat rikastuu ja voi hyvin. Köyhiä lohduttaa tulevaisuudessa vain varhainen kuolema joka tulee väistämättä aikaisemmin kuin rikkailla koska ei ole varaa lääkäriin.


      • ei-demari

        Trumppi ei ole syyllinen Amerikan terveydenhuollon ongelmiin. Hänet valittiin tyytymättömien äänillä, että korjaisi ne. Siinä maassa kas ei demarit pane turpia tukkoon, kuten täällä! Demarit ovat oikeistopuolue Suomessa, porvarihallituksen apulainen! Parempi on Kokoomustakin äänestää kuin oikeistodemareita, olette Tannerin henkiset oppilaat.

        En äänestä demareita kunnallisvaaleissa, älä äänestä sinäkään. Mieluummin vaikka muita.


    • BilpuReppuli

      Kepun uusi ministeri Lintilä lupasi budjetin puoliväliriihessä kovia toimia että päästään kepun työllisyystavoitteeseen 72%.

      Mitä nämä kovat toimet ovat, se on kysymysmerkki. Tämä puoliväliriihi lykättiin kuntavaalien yli että uudet kiristykset ja leikkaukset eivät vaikuta kuntavaalitulokseen.

      Varmastikin myös paikallinen sopiminen tuo eduskuntaan uusia lakiesityksiä. Nämä lakiesityksen on vietävä läpi tämän porvarihallituksen aikana. Jos näin ei tehdä voi mennä hyvinkin pitkään ennenkuin vastaava hallitus saadaan aikaiseksi. Persut voivat näön vuoksi hieman harata vastaan mutta ministerin paikkojen pitämiseksi he suostuvat kyllä lopulta kaikkeen mitä kepu ja kokkareet sanelevat. Siinä ei äänestäjät paljoa paina.

    • isopuhallus
      • entäs_tähän

        http://www.iltalehti.fi/uutiset/201701182200055741_uu.shtml

        Berneri pitää linjansa. Autoverosta luovutaan, ja uusien autojen hinnat putoavat keskimmäärin 7000€ mutta Mersuissa ja Bemareissa tietenkin moninkertaisesti.
        Tämähän tuntuu kivalta joilla on varaa uusilla autoilla. Kuitenkin tämä ilo pitää jonkin maksaa.

        Maksumiehiksi on valittu vanhojen autojen omistajat joissa on suuret päästöt. Eniten tämä tulee kirpaisemaan niitä perheitä jotka joutuvat työn ja pitkien matkojen vuoksi pitämään useampaa autoa.

        Berneri on varakkaiden edunvalvoja mutta varakkaitahan me olemmikin, köyhät menkööt kyykkyyn.


      • HyväAnneBerner
        entäs_tähän kirjoitti:

        http://www.iltalehti.fi/uutiset/201701182200055741_uu.shtml

        Berneri pitää linjansa. Autoverosta luovutaan, ja uusien autojen hinnat putoavat keskimmäärin 7000€ mutta Mersuissa ja Bemareissa tietenkin moninkertaisesti.
        Tämähän tuntuu kivalta joilla on varaa uusilla autoilla. Kuitenkin tämä ilo pitää jonkin maksaa.

        Maksumiehiksi on valittu vanhojen autojen omistajat joissa on suuret päästöt. Eniten tämä tulee kirpaisemaan niitä perheitä jotka joutuvat työn ja pitkien matkojen vuoksi pitämään useampaa autoa.

        Berneri on varakkaiden edunvalvoja mutta varakkaitahan me olemmikin, köyhät menkööt kyykkyyn.

        Toki autoverouudistuksesta tulee paljon hyvääkin. Päästään vihdoinkin noista savuttavista ikälopuista Tojotoista. Nyt meikäläiselläkin vihdoin on mahdollisuus ostaa uusi Mersu, sillä MB hintakin tippuu 15000-40000€ se on iso raha.

        Kyllä ajatus on hyvä saadaan Suomeen uudempi, ja turvallisempi autokalusto. Ihmiset tavallaan houkutellaan vaihtamaan koska vanhoilla autoilla tulee korkeammat kustannukset ajella runsaiden päästöjen vuoksi. Kyllä vanhat dieselautotkin kannattaa vaihtaa uuteen koska ajo tukisi kalliiksi dieselvero 600€ tiemaksu 700€ ja vakuutukset päälle. Tämä alkaa tuntua jos perheessä on useampia vanhoja autoja.


      • kiuaytshb
        HyväAnneBerner kirjoitti:

        Toki autoverouudistuksesta tulee paljon hyvääkin. Päästään vihdoinkin noista savuttavista ikälopuista Tojotoista. Nyt meikäläiselläkin vihdoin on mahdollisuus ostaa uusi Mersu, sillä MB hintakin tippuu 15000-40000€ se on iso raha.

        Kyllä ajatus on hyvä saadaan Suomeen uudempi, ja turvallisempi autokalusto. Ihmiset tavallaan houkutellaan vaihtamaan koska vanhoilla autoilla tulee korkeammat kustannukset ajella runsaiden päästöjen vuoksi. Kyllä vanhat dieselautotkin kannattaa vaihtaa uuteen koska ajo tukisi kalliiksi dieselvero 600€ tiemaksu 700€ ja vakuutukset päälle. Tämä alkaa tuntua jos perheessä on useampia vanhoja autoja.

        http://www.iltalehti.fi/uutiset/201701182200056005_uu.shtml

        Ei kukaan tiedä mikä lopputulos tulee olemaan.


    • todellahärskiä

      Pääministeri ei saisi edes joutua tilanteeseen, jossa epäilyjä suosimisesta pitää selvittää. Hallituksen sisäistä tehtäväjärjestelyä pitää muokata.

      Pääministeri, keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä määräsi hallitustaan muodostaessaan itselleen valtion omistajaohjauksesta vastaavan ministerin tehtävät.

      Ratkaisu otettiin kesällä 2015 vastaan ymmärryksellä ja hyväksynnällä. Omistajaohjaus oli tuonut mukanaan huomattavia vaikeuksia monelle siitä aiemmin vastanneelle ministerille. Hommasta oli tavallaan tullut salkkupelin ongelmajätettä hallitusta muodostettaessa.

      Toisaalta ratkaisu tulkittiin uuden poliittisen johdon viestiksi siitä, että nyt kun hallitusta johtaa kokenut ja menestynyt yritysjohtaja, käytetään hänen osaamistaan hyödyksi tälläkin tavalla.

      Siinä viimeistään erehdyttiin ja mentiin hakoteille.

      Nyt uutiset Sipilän sukulaisten osin omistamien yritysten liiketoimista asettavat ratkaisun uuteen valoon. Eikä kerta ole edes ensimmäinen.

      Ongelmien mahdollisuus havaittiin jo viime vuoden puolella, kun entinen Talvivaaran ongelmakaivos muuttuikin uusien toiveiden kohteeksi Terrafame-nimisenä. Päälle päätteeksi pääministeri meni poseeraamaan firman pipo päässään ja puhumaan ”ihmeestä”.

      Ilmeni, että Sipilän lähipiirillä oli omistusta yrityksessä, jolta Terrafame teki mittavia tilauksia.

      Tämän vuoden puolella taas ilmeni, että Sipilä on toiminut keulakuvana Intiassa vienninedistämismatkalla, jonka päätteeksi jälleen hänen lastensa osaomistama yhtiö on allekirjoittanut ison sopimuksen.

      Sen jälkeen vielä ilmeni, että valtion 50,7-prosenttisesti omistama Fortum pelasti aikoinaan kyseisen Chempolis-yhtiön kriisistä, suorastaan konkurssin partaalta.

      • pätevä.pääministeri

        Non muka kaikki huolissaan Keskustasta. Paitsi keskusta itte. Sipilä laittaa Suomea kuntoon ja sekös ainaki demareita kismittää. Son tuo vasenlaita kummaa porukkaa. Se luulee et rahat valtionkassaan sataa ko lumi tekemättä mitään. Sipilä järjestää yrityksille vientipolkuja ja sitä kautta töitä ihmisille. No sekään ei näemmä kelepaa. Jatkais vain Sipilä samoilla linjoilla. Antaa vaan vihervasemmiston räksyttää.


      • oer056978

        KEPULAINEN on KANSAKUNNAN LOINEN.


      • tähti.keulaan

        Huraa Sipilä ja Berner ! Autojen hinta laskee rajusti. Köyhäki pääsee ostaan uuven. Ei sossujen vallassa ollessa tulis kuuloonkaan et köyhäkin sais uuven pirssin.Se siitä sossujen tasa-arvosta...


      • pönttöSuomu

        Kemijärvellä voisi olla joukkoliikennekuljetus Suomulle, sinne kaikki köpöt Suomulle mutisemaan rinteille um um, kokevat valaistumisen ja alkavat kaupungin asioita hoitaa hyvin! Lisäksi syödään sienisoppaa sossun rahoilla ja maksetaan 100 euroa per päivä, niin raha liikkuu!

        Umm Umm! SUOMULLE! Uli uli!


      • kaveriaeijätetä

    • Kyykytetty.maksaja

      Ei unohdeta politiikkojen ja heidän lähipiirin matu kähmintöjä!Isot rahat on kääritty taskuihin tässäkin pakolais touhussa.niin kepu,kokoomus ja sossut.

    • kroohpyyyyyyyyyyhhhhh

      SIPILÄ VIE EDUSKUNNALTA BUDJETTIVALLAN:

      SIPILÄN Vake Oy:lle siirtyy AINAKIN 2,4 miljardin euroa MM.Altian, Arctian, Ekokemin, Kemijoen, Nordic Morningin, Nesteen, Postin, Raskonen ja Vapon osakkeita

      • tase.töihin

        Son oikein. Laiska tase sossujen vartioinnissa kaiken maailman hallintoneuvostojen kautta. Tase pitää panna töihin ! On luotava uutta eikä jurrata paikallaan.


    • Keskimäärin 4000...5000€ veron poistuminen ei juurikaan vaikuta auton ostopäätökseen.
      Bernerin esityksestä kävi ilmi että autoilijat maksavat jo nyt veroja reilusti enemmän kuin tienpitoon tarvittaisiin. Jos nämä verot olisi ohjattu teiden kunnossapitoon ja uusien teiden rakentamiseen, meillä olisi Euroopan parhaat tiet.

      Bernerin mallissa verokertymä jää pienemmäksi ja autoilijoiden maksutaakka pysyy samana tai jopa nousee ainakin vanhempien autojen osalta.

      Koska verotulot pienenee, on tilalle kehiteltävä uusia veroja tai sitten hyvinvointiyhteiskun ilmaisia palveluja on purettava tai laitettava maksullisiksi.

      Kaiken kaikkiaan kovin epäselvä selvitys. En ymmärrä missä tässä on se viisastenkivi?

    • vitunfiksuveto

      Sipilä-Bernerin tienkäyttömaksut kopsahtavat kaikille työmatkoja tekeville kilometrimäärän mukaisesti. Mitä pitempi työmatka sitä enemmän Sipilän pussiin rahaa solahtaa.

      Näin Sipilä kiittää haja-asutusalueilla asuvia äänestäjiään! Miten käy kannatuksen Lapissa? Ei taida tulla uutta kepuhallitusta enää.

    • juurinäinn
      • hallituksellepyyhkeitä

      • lappilaisetmaksaa

        No ne maksaa jotka käyttää valtion tieverkkoa. Ei kaupunkilaiset eikä yksityisteitten käyttäjät.

        Ketkäs meistä käyttää valtion tieverkkoa työssäkäyntiin? Väitän että enemmistö Lapin läänin työssäkävijöistä.

        Tulipa kalliiksi äänestää kepua.


      • xdhbxdb
        lappilaisetmaksaa kirjoitti:

        No ne maksaa jotka käyttää valtion tieverkkoa. Ei kaupunkilaiset eikä yksityisteitten käyttäjät.

        Ketkäs meistä käyttää valtion tieverkkoa työssäkäyntiin? Väitän että enemmistö Lapin läänin työssäkävijöistä.

        Tulipa kalliiksi äänestää kepua.

        No omasta tyhmyydestäpä saat kärsiä...


    • saatanamitäriistoa
    • eituukauppoja

      Kun autovero poistuu, käytetyn auton hinta tulee laskemaan enemmän kuin on veron osuus. Väliraha uuteen autoon kasvaa. Ja kun käytettyjen autojen arvo laskee, yksityisauton omistajalla saattaa olla autostaan enemmän velkaa pankille kuin enää on hänen autonsa arvo. TÄMÄ HYYDYTTÄÄ AUTOKAUPAN: kiitti vitusti Berneri.

    • kukaaneihyväksy
    • Hyihelvettiettävituttaa

      Sipilää ei kiinnosta muu kuin miten saisi oman "lompsan hyvään kuntoon"

    • sinne.terhveiset

      Juha Sipilä
      juha.sipila(at)eduskunta.fi
      P. 0400-284774

    • Rajat.takaisin

      Mitä me opimimme tästä⏩kepu pettää aina⏪

    • Suomun-lähetti

      Kirjoitin Suomun kehittämisestä ja että vaihtoehto ehdokas on yrittäjä Suomun äiti Harjula. Haukuttiin, että jauhan samaa. Siis äänestäkää Kepua vain sitten, jos ei muutos kelpaa!

    • haukotus.hauks

      Muutos kelpaa! Täällä vain jylläävät nämä samat kepulaiset... :)

    • Jatekeeedelleen

      Keskustapuolue on aina ajanut kempan asioita parhainpäin.

      • vaalisuositus

        Tosi on. Äänestämme vain Keskusta puoluetta.


    • mupu.kelkvist

      Kepu on aina ollut huijareitten puolue Chempolis, Finavia, Terrafame...
      Myös Kempassa. Aivan sama meininki.

      • voi_sinua_berner

        Näyttäisi siltä mitenkä meillä sittenkin olisi joutilasta rahaa. Berner lupaili uuden auton ostajille avustusta 100 miljoonaa. Joitakin hirvittää jopa kokoomuslainen Orpo kauhistelee ja meinaa että rahoille olisi tärkeämpääkin käyttöä.

        Sipilä, ja Berner ei ole tottuneet veljeilemään köyhien kanssa ja siksi puhuvat vain suurista rahoista eivätkä sotkeutuisi mihinkään nappikauppaan.


      • rekopekka

        Voi hirveä sentään peräti sata mijjoonnaa kun autoveroa kerätän yhdeksän miljoonaa vuosittain, näinhän se Anne lupasi. Mutta miten kävi? Kepu pettää aina. Kiitos Anne kun sahaat vauhdilla hallituksen oksaa poikki. Joutaa vaihtoon.


    • Järkivoitti

      Berner painoi äkisti jarrua: liikenneverkkoyhtiön selvitys keskeytetään

      Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) mukaan liikenneverkon rahoitus vaatii uudistamista, vaikka yhtiömuotoinen toimintamalli ei saanut nyt kannatusta.
      23.1.2017 klo 21:00päivitetty 23.1.2017 klo 21:32
      Anne Berner
      Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner.Markku Ulander / Lehtikuva
      6

      Liikenne- ja viestintäministeriö keskeyttää liikenneverkkoselvityksen lausuntokierroksen ja Ota kantaa –keskustelun tänään.

      Liikenneministeriön tiedotteen mukaan pääministeri Juha Sipilän (kesk.) kanssa on sovittu, että autoverosta ei luovuta, ja sen vuoksi liikenneverkkoyhtiö ei voisi saada toimintaansa varten riittäviä asiakasmaksutuloja. Liiketaloudellisia edellytyksiä liikenneverkon kehittämiseksi ei siten ole olemassa.

      – Haluan kiittää kaikkia valmistelutyöhön osallistuneita perusteellisen selvityksen tekemisestä ja uusien rohkeiden ajatusten esille tuomisesta. Kiitän myös kansalaisia ja sidosryhmiä saamastamme arvokkaasta palautteesta. Työmme ei mennyt hukkaan, vaan palvelee varmasti tavalla tai toisella liikenteen uudistustyössä, jota meidän on määrätietoisesti jatkettava. Tarvitsemme jatkossakin rohkeutta tehdä uusia, ennakkoluulottomia avauksia liikenteen kehittämiseksi tulevaisuuden tarpeisiin, liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) sanoo tiedotteessa.

      Bernerin mukaan liikenneverkon rahoitus vaatii uudistamista, vaikka yhtiömuotoinen toimintamalli ei saanut nyt kannatusta.

      - Meillä on edelleen ratkaistavana useita isoja kysymyksiä, jotka liittyvät väylien rahoitukseen, kehittämiseen ja päästövähennyksiin. Myös vastuunjako valtion ja tulevien maakuntien kanssa on ratkaistava, Berner sanoo.

      Hallitus sopi huhtikuussa 2016, että liikenne- ja viestintäministerin johdolla valmistellaan esitys liikenneverkon kehittämiseksi liiketaloudellisesti. Esitys tuli laatia siten, että tarvittavat päätökset voidaan tehdä toiminnan käynnistämiseksi vuoden 2018 alussa, ministeriön tiedote taustoittaa. Näi ollen toiminta ei käynnisty eikä selvitys etene enää.

    • LähenpäTaasDuuniin

      Kohta tulee lisää "hyviä" esityksiä ja selvityksiä. Odottakaa vaan kuntavaalien yli niin tulette näkemään.
      Esimerkiksi työllistymiseen on tulossa kovia uudistuksia sillä ei olla vielä lähelläkään tuota 72% tavoitetta joihin hallituksen laskelmat perustuu.
      Yrittäjille ja työnantajille annetaan lisää porkkanaa työpaikkojen vapaaehtoiseen luontiin, sorvataan lisää lakeja paikalliseen sopimiseen.

    • Katsojaajattele

      http://yle.fi/aihe/artikkeli/2010/12/29/maahanmuuton-hinta


      Käynnistä MOT: Maahanmuuton hinta

      Heidi Sommar

      Millaisia sosiaalietuuksia maahanmuuttajat saavat Suomessa ja muualla? Suomiko maailman avokätisin pakolaisten vastaanottaja? kysyy MOT-ohjelma.

      Ohjelman kimmokkeena on toiminut Internetissä liikkunut seloste Korkeimman oikeuden ratkaisusta, jossa paljastuivat erään maahanmuuttajan saamat huomattavan suuret avustukset.

      MOT avaa tapauksen taustat ja selvittää samalla laajemminkin maahanmuuton kokonaishintaa ja siinä liikkuvia rahavirtoja.

      Miten oli esimerkiksi mahdollista, että valeavioliiton avulla Suomeen tullut afrikkalainen maahanmuuttajanainen pääsi heti tuloille, jotka vastaavat suomalaisen akateemisesti koulutetun naisen palkkaa.

      MOT teki myös vertailun maahanmuuttajien nauttiman sosiaaliturvan tasosta eri Euroopan maissa. Paljastui, että Suomi on parempaa elämää etsiville kehitysmaiden ihmisille erittäin houkutteleva kohdemaa.

      Suomessa olevan maahanmuuttajan perheenjäseniä ja sukulaisia Suomen tarjoamat anteliaat etuudet vetävät puoleensa voimakkaasti. Tämän vuoden aikana Suomeen odotetaan jopa 5 000 uutta perheenjäsentä, pääasiassa Somaliasta ja Irakista.

      Miten heidät saadaan sijoittumaan työelämään, muodostuvatko he hyvinvointiyhteiskunnalle voimavaraksi vai taakaksi?

      Teksti: MOT toimitus
      Katso myös

      MOTin sivut (ohjelmat.yle.fi)

    • aloittajaKommentoi
    • weenjök38500

      Ei taida pysyä. Ja se on hyvä.

    • aikataulu_pitää

      Aikataulussa mennään. Olen ennustanut jo vuosia mitenkä Kepu tuhoaa itsensä. Ihmiset alkavat tajuta mitenkä Keskustassa on kokoomuslainen johto, ja nykyisin politiikkakin sen mukainen.

      Aletaan ajattelemaan miksi äänestää Kepua vaan äänestetään suoraan Kokoomusta. Kokoomus on aina muiluttanut hallituskumppaneita siksipä hallituskaverista on tullut aina suuri vaalien häviäjä.
      Todennäköisesti seuraavassa hallituksessa istuu Kokoomus, Ruotsalaiset SDP,ja Vihreät. Pankaapa kokoonpano mieleen.
      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000005061110.html

      • juna.kulkee

        Sipilä laittaa Suomen kuntoon ! Pankaapa mieleen. Nää jarrut kuten demarit ja vassut ynnä vihreet tulevat huomaamaan et kansa ei oo tyhmä kuten he luulevat.


      • kuntokohisee

        Sipilä nysvää Suomea pois maailman vähiten korruptoituneitten maiden listalta.


      • näillä_eväillä
        kuntokohisee kirjoitti:

        Sipilä nysvää Suomea pois maailman vähiten korruptoituneitten maiden listalta.

        Jos ministereillä alkaa olla luottamuspula, ja heidät koetaan epärehellisiksi se ei hyvältä näytä. Kaksikolla Sipilä, ja Berner on ollut viimeaikoina sotkuja joita kansa ei ymmärrä, paitsi vanhemmat Keskustan kannattajat.
        Nuoret jotka osaavat seurata mediaa, ja liikkuvat äänestäjät hakeutuvat turvallisempiin puolueisiin. Vihreät näyttävät saavan äänestäjät puolelleen mikä on monelle ollut yllätys.
        http://www.iltalehti.fi/uutiset/201701262200060105_uu.shtml


    • iouytryuio

      Talous on kunnossa. Enää ei oteta velkaa kuin 5.6 miljardia ekee. Taitaa muuten olla velanoton ennätys

    • roistotkahleisiin

      Kansallisomaisuuden siirto yksityisiin firmoihin on lopetettava välittömästi.

      Trumpin USAssa tai Putinin Vennäillä tuosta laitettaisiin lusimaan Aarnion tapaan.

    • Alkiopyöriihaudassaan

      Kun Sipilän hallitus aloitti, oli ilmassa suurta toivekkuutta normipurkutalkoineen, aukiolovapautuksineen.

      Vaan nyt kun Berner on alkanut viedä Sipilää ja Orpoa kuin pässiä narussa, on KAIKKI PERINTEINEN KESKUSTAPOLITIIKKA UNOHDETTU.

      Nykyhallitusta kutsutaankin Sippilän Sirkukseksi.

      Omistuksia yritetään peitellä, ajetaan pimeitä hallintarekisterejä kulissien takana, autoveron poistolla yritettiin kaapata valtion tieomaisuudet.

      Maatiloista tehtiin pakkomääräyksillä osakeyhtiöitä eli pienviljelijälle sälytettiin heti kättelyssä ainakin 20.000 euron lisämenot.

      Ilmeisesti eläkerahastojakin siirretään yksityisomistukseen, sitä ei vaan vielä ole huomattu.

      Keskusta takaisin perinteiselle Alkiolaiselle linjalle !

      • Höpöttäjiäolette

        Heh heh höpö höpö


      • perinteiselle

        Keskustalaisissa on paljon Trumpin kannattajia ,niinkuin minäkin. Kerrankin on maalla johtaja joka ei ole nynny, ja käsittää mitä hän tarkoittaa.
        Meidän resitenteillä on aina ollut paha vika, on pitänyt olla erikseen suomentajat että tiedettäisiin mitä ressa tarkoitti. Koivisto etenkin oli jahkailija, kuten nyt Niinistökin.
        Meilläkin pitäisi ensitöiksi alkaa tehdä muuria itärajalle, ja alkaa kaijottamaan näitä pakolaisiasinne mistä ovat tulleetkin. Trumpilta kysellään mikä kidutusmuoto olisi tehokkain, hän kun lupasi tutkia sen. Kait se pitäisi ottaa kuolmantuomiokin koska Amerikoissakin on sellainen.

        USA on mailman johtava sivistysvaltio katsomma vain miten siellä hoidetaan hommat ja tehdään perässä. Heitämmä pois tuon Ruotsin matkimisen.


      • Heil-trump

        Niin oli Stalin ja Hitlerikin, eivät nynnyjä!
        Hitler nosti saksan 20-luvun lamasta rakennuttamalla teitä, tehtaita, autoja, asuntoja saksalaisille ja kannatus oli taattu.
        Mistä luulette Trumplerin ottaneen mallia?


      • pikku-pingviini

        Suksikaa kepu perustamaan unelmienne diktatuuri vaikka antarktikselle. Sielläkin saatte räpylänkuvan persiiseen.


    • kuntavaaleissanähhää

      No nyt Berneri ehdottaa, että yksityisteillä liikkuminen kielletään. Läheppä tuosta kallaan ja kävelet mettiä pitkin viimeiset 20 km. Millo se lopettaa jokamiehenoikeudet ?

      On kyllä varsinainen reikä rengin Bernerissä. Onko niin, että kun nälkämaan poika on muutaman miljoonan tehnyt ja pääsee vielä vonnien ja affien kanssa säätelemään sopivia lakeja, niin kohtuus katoaa päästä ?

      Keitä ovat nämä taustavoimat, jotka tätä hallitusta ja ministereitä oikein ohjailevat ?

    • NepoRules

      Taustavoimat ovat uusliberalisteja, Lepomäen ja Wahlroosin kavereita. Ovat ehkä suunnitelleet klubissaan miten hoidetaan Suomi äärioikeistolaisten ja ryöstäjien käsiin. Sipilä ja Berner soluttautuivat Kepuun, jotta pääsivat sisään eduskuntaan. Yhtä pahoja kuin Orpo, joka kohta leikkaa taas köyhiltä kun rikkailta ei vaan voi kun ne on niin "hyviä" ihmisiä. Esim. Wahlroosin mielestä yksinhuoltajia ei saa tukea, mutta hänen maatilaansa kyllä pitää ja varmasti myös kaikkia suuryrityksiä. Kammottavia tyyppejä!

      • aina_tuon_tiennyt

        Olen tällä palstalla yrittänyt jo hallituksen perustamisesta asti Sipilän,ja Bernerin kookoomuslaisuudesta ja mitenkä he kaappasivat vallan Kepulta. Sipilällä oli nostetta onhan hän Lesdatiolainen oulunseudulta. Berneri ostettiin lupaamalla ministerinpaikka. Samalla syrjäytettiin päätöksenteosta Kepun kantavia voimia.

        Hälytyskellojen olisi pitänyt soida koska tämä kaksikko on miljonäärejä ja he ei ainakaan hoida noita pestejä palkan vuoksi.

        Kyseessä on suuremmat rahat kun verovaroilla rakennettu Suomi lahjoitetaan sijoittajien temmellyskentäksi.


      • lestaattileppäjärhveltä

        "Lesdatiolaiset" ovat kepun tukiranka, jos et sattunut tietämää. Ei ole yksin Sipilästä kyse vaan siitä että eräällä runsaslukuisella lahkolla on vähän hemmetisti vaikutusvaltaa, ellei sille panna stoppia.


      • mätä_enkelin_siivillä

        Lesdatiolaisuus on yhteiskunnan syöpä, mafia verhoiltuna jumalan siipien alle. Juttuja seuraillessa jopa oikeuslaitoksessa pesii lestien sisäinen valta. Työelämässä, kolutuksissa. Oulunseudulla on näiden juttujen takia syntynyt lastiviha.

        Kyllä jumalan nimeen tehdään törkeyksiä, jos jumala on olemassa minulla ainakin peloittaisi taivaaseen meno jos olisin lestadiolainen. Tämä mafia pitäisi pysäyttää mutta konstit ovat vähissä he ovat ottaneet jumalan suojelijakseen.


    • huhhahheiko

      Sipilä ja berner ovat lainalla kokoomuksesta. Kuulin stubbilta ihan itse!

    • SuoKuokkaJussit

      Perneri ja Sippilä tekkee maanviljelijöistä uuden ajan torppareita.

    • hähkysyn

      Berneri on kaksoiskansalainen. Miten se voi olla vielä virassaan ?

    • eivieläniinharmaapää

      Menossa on aikakausi jossa duunaria viedään kuin pässiä narussa. Palkalla ei tule enää toimeen. Onneksi porvari hallitus alkoi leikkaamaan näiden vähäosaisimpien toimeentulotukia, asumistukia, työttömyyspäivärahoja. Voi olla että tulee aika jolloin duunarikaan ei usko näitä porvareiden paskapuheita. Asian tajuamiseen vain suomalaisessa luonteessa menee vähän pitempään kuin etelä Euroopan maissa. Todellisuudessa duunarin ainoa mahdollisuus on vaikuttaa vain porukassa. Historialla on tapana toistaa itseään. Kauhulla odottelen tulevia aikoja mihin tämä kaikki johtaa?

      • LestaJussi

        Kansalla täytyy mennä hyvin kun on varaa äänestää Kepua ja kokkareita.
        Sitten taas herätään kun tulee se viimeinen hätä.


    • oksettavakepu

      Ei ole Kemijärven asukkailla varaa äänestellä paikallisia kepulaisia. Maksattavat kaupungin vajeet muilla paitsi itselleen petaavat etuja. Hävetkää!!! Samaan aikaan kepulainen pääministeri leikkaa palkoista ja lapsiperheiden elämän edellytyksistä. Jo riittää omaan pussiin pelaaminen. Valtuusto vaihtoon ja saman tien hallituskin.

      • kylväs.vielä.siemeniäki

        Sostemit ja vassut sekä vihreät ovat keksineet puun jossa kasvaa rahaa. Pitäs saaha sellanen puu omalle pihallekki.


      • keksinyt_on_muutkin
        kylväs.vielä.siemeniäki kirjoitti:

        Sostemit ja vassut sekä vihreät ovat keksineet puun jossa kasvaa rahaa. Pitäs saaha sellanen puu omalle pihallekki.

        Näyttää siltä kuin Sipiläkin olisi keksinyt puun josta sataa rahaa. Toisaalta mihimpä se koira karvoistaan pääsee, Sipilähän on liikemies, ja nyt on paikka jossa rahaa voi tehdäkkin.

        http://www.iltalehti.fi/politiikka/201702072200066382_pi.shtml


      • uljasRonski

      • yrityksistä.lähtee
        keksinyt_on_muutkin kirjoitti:

        Näyttää siltä kuin Sipiläkin olisi keksinyt puun josta sataa rahaa. Toisaalta mihimpä se koira karvoistaan pääsee, Sipilähän on liikemies, ja nyt on paikka jossa rahaa voi tehdäkkin.

        http://www.iltalehti.fi/politiikka/201702072200066382_pi.shtml

        Sipilä on tehny ennenkin rahaa. Omalla osaamisella keränny omaisuutensa. vasenlaitaiset oottaa valtiolta särvintä suuhun. Sinne valtion kassaan kuitenki pitäs ensin kerätä sitä rahua.


      • oikeassaOlet
        yrityksistä.lähtee kirjoitti:

        Sipilä on tehny ennenkin rahaa. Omalla osaamisella keränny omaisuutensa. vasenlaitaiset oottaa valtiolta särvintä suuhun. Sinne valtion kassaan kuitenki pitäs ensin kerätä sitä rahua.

        Eihän työteolla ole vielä kukaan rikastunut kyllä siihen pitää olla muut konstit. Joskus tarvitaan viisautta kuitenkin toimivinta aina on ollut röyhkeys jolloin mennään laillisuuden rajamailla. Jotkut ovat kokeilleet kavallustakin sekin on yleensä tuottoisa kun summa on tarpeeksi suuri jotta voi palkata huippujuristin puolustusasianajajaksi.


    • perperinkusetukset

      Perperin kaksiskansalaisuus ketään haittaa, vaan sen taustajoukot, jotka junailee rahavirtoja verovaroista

    • Verotnousuun

      Miljoonia euroja jaossa suomalaiseen turvapaikkateollisuuteen
      Julkisissa hankinnoissa HILMA on julkaistu ilmoituksia, joiden yhteinen tekijä on miljoonat jaettavat eurot pakolaislasten perheryhmäkotitoimintaan sekä erilaiseen viriketoimintaan. Nämä rahat tulevat suoraan kuntalaisten verorahoista. Lisäksi toiminnan järjestäjät saavat huomattavat summat mm. RAY:n kautta ja opetus- ja kulttuuriministeriöstä ym.

    • siinäsSaitte

      Potkivat Aleksanterin pois hallituksesta rivikansanedustajaksi. Minäkin säälin mitenkähän Aleksanteri nyt pärjää. Nyt helpotti kun luin lehdestä, käy onneton vielä pätkätöissäkin henkensä pitimiksi. Toivotaan jospa saisi vielä pääministerin pestin.
      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000005077820.html

      • sputti

        Tuohon hintaan edellytettäisiin painavampaa puhetta. Jovain minäki pitäisin joka päivä puheita kymppitonnin kertahintaan


    • Yksimaksajista

      Ruotsin energiajätti Vattenfall jäi syvästi tappiolle viime vuonna

      Ruotsin valtion omistaman energiajätti Vattenfallin viime vuosi meni reilusti pakkasen puolelle. Tappiota kertyi 26 miljardia kruunua, eli noin 2,7 miljardia euroa.

      Edellisenä vuonna tappiota oli syntynyt vajaat 20 miljardia kruunua.

      Yhtiö ei tämän johdosta jaa tänäkään vuonna osinkoa.

      Tappion taustalla on ennen kaikkea Saksan ruskohiilitoiminnan myynti. Yhtiön muiden osien tappio jäi selvästi pienemmäksi, noin 2,2 miljardiin kruunuun.

      Vattenfall myi viime vuonna ruskohiilitoimintansa Saksassa tsekkiläiselle EPH-yhtiölle. Yhtiö pyrkii irti hiilestä ja on investoinut paljon tuulivoimaan, mutta tuottaa myös ison osan sähköstään kymmenellä ydinvoimalallaan Ruotsissa ja Saksassa.

      24.3.2015 12:59
      Eija-Riitta Korhola väittää: Mauri Pekkarisen perhe hyötyy tuulivoimasta - ”Ne on ihan härskejä”

      Eija-Riitta Korhola (kok) arvostelee kovin sanoin Mauri Pekkarisen (kesk) toimintaa.
      Eija-Riitta Korhola (kok) arvostelee kovin sanoin Mauri Pekkarisen (kesk) toimintaa.
      Julkaistu: 24.3. 12:25

      ”Isä Pekkarinen ajoi läpi syöttötariffit ja niillä rikastunut tytär lobbaa lisää”, Korhola latasi Twitterissä tänään.
      Energiapolitiikkaan erikoistunut kansanedustajaehdokas Eija-Riitta Korhola (kok) syyttää keskustan Mauri Pekkarista (kesk) nepotismista.

      ”Elikkä isä Pekkarinen ajoi läpi syöttötariffit ja niillä rikastunut tytär lobbaa lisää,” Korhola kirjoitti lyhytviestipalvelu Twitterissä tänään.

      Purkauksen taustalla on Turun Sanomien uutinen (19.2.) tuulivoiman sähkön hintaa alentavasta vaikutuksesta.

      – Uutisen mukaan tuulivoima maksaa veronmaksajilta saamansa tuet takaisin alentamalla sähkön hintaa. Energiakolmio tarkasteli alkuvuoden sähkömarkkinoita ja tulkitsee tietoja niin, että tuulisina päivinä tuulivoima alentaa sähkön markkinahintaa suomalaisilta kuluttajilta enemmän kuin sille maksetaan tukea.

      – Oli ihan kohtuullista, että uutisessa sentään mainittiin Energiakolmion “tulkitsevan” tietoja. Aika paljon tulkintaa tarvitaankin. Kyseessä on hieman orwellilainen silmänkääntötemppu ja se on syytä kääntää ihan rehelliselle kielelle, Korhola jatkoi blogissaan.

      Korholan mukaan Energiakolmio ei ole puolueeton toimija, koska se huolehtii usean tuulivoimayhtiön sähkön myynnistä sähköpörssissä.

      – Sillä on oma lehmä ojassa. Antti Kouvo, salkunhallinnasta vastaava lobbari, on laskenut viime joulukuulta yhden viikon eli 5 päivän lukuja, Korhola kommentoi IS:lle lähettämässään tekstissä.

      Samassa yhteydessä Korhonen huomauttaa, että Mauri Pekkarisen tyttärellä Tuulimari Fareedilla on Energiakolmiossa sama nimike, portfolio manager.

      Pekkarinen oli Matti Vanhasen (kesk) ja Mari Kiviniemen (kesk) hallitusten elinkeinoministeri, joka Korholan mukaan ajoi suurella innolla tuulivoiman syöttötariffeja hallituksessa ja sitä ennen jo vuoden 2007 hallitusneuvotteluissa.

      – Tiedän sen, koska olin mukana hallitusneuvotteluissa, Korhonen sanoi Ilta-Sanomille tänään.

      Onko Pekkarinen siis toiminut perhettään suosien?– No, tässä minun täytyy nyt olla erittäin tarkka, koska silloin, kun hän on nämä tuet ajanut, niin minulla ei ole tietoa siitä, että onko hänen sukulaisellaan ollut jo siinä vaiheessa tuulivoimabisnes... Että tähän minä en pysty ottamaan kanttaa, mutta tämä kuvio on minusta sellainen, jota kyllä kannattaa tutkia, koska tässä on selvästi suku valjastettu hyötymään isän tekemästä laista, Korhola sanoi.

      Tuulivoiman syöttötariffi tuli voimaan 2011.

      – Pekkarinen oli valmistanut koko homman ja hänen sukulaisensa otti siitä täysimääräisen hyödyn irti. Ne on ihan härskejä, Korhola sanoi.

      Korholan mukaan usein on niin, että systeemin puolustaja nauraa matkalla pankkiin.

      – Siitä on merkittävästi kyse Energiakolmionkin argumenttien kohdalla. Pekkarinen riiteli meille syöttötariffit, hänen vävynsä rikastuu niillä ja hänen tyttärensä on Energiakolmion lobbari, joka puolustaa tätä järjestelmää, Korhola sanoo.

      Syöttötariffilla tuettu tuulivoimaa 100 miljoonalla

      Pekkarisen vävy Taamir Fareed toimii uusiutuvasta energiasta vastaavana johtajana sijoitusyhtiö Taaleritehtaassa. Hän aloitti työt Taaleritehtaassa kesäkuussa 2010.

      Taaleritehdas on viime vuosina panostanut voimakkaasti tuulivoimaan ja siten hyötynyt tuulivoiman syöttötariffijärjestelmästä. Parhaillaan Taaleritehdas markkinoi toista tuulivoimarahastoaan.

      Iltalehti kertoi maaliskuussa 2013, että Taamir Fareed toimi yhtenä valtioneuvoston asiantuntijoista, kun pitkän aikavälin ilmasto- ja energiastrategiaa laadittiin. Ilmasto- ja energiapolitiikan ministerityöryhmän puheenjohtaja oli silloinen elinkeinoministeri Pekkarinen.

      Syöttötariffilla on tähän mennessä tuettu tuulivoimaa noin 100 miljoonan euron edestä. Sähkön hinnan laskettua tuet ovat paisuneet. Suuri osa tuista on muuttunut sijoittajien tuotoksi.

      Tuulimari Fareed palkattiin Energiakolmioon lokakuussa 2012. Helmikuussa 2013 Taaleritehdas

      • ksuaro

        Suomea mainostetaan korruptiosta vapaana olevana valtiona. Täällä sitä on yllin kyllin, toteutus vain on fiksumpaa, ja piilossa kansalta.
        Kautta aikojen politikot ovat huolehtineet omasta ja läheisten hyvinvoinnista, ja ovat heistä tehneet jopa miljonäärejä.
        Eipä olekkaan ihme jos Suomella on alkanut mennä huonosti kovin on paljon noiden verovarojen ohivirtauksia. Pekkarinen on tietenkin kähminyt niinkin muutkin, miksipä Pekkarisen pitäisikään olla mikään pyhäkoulupoika.

        Suuri on myös summa minkä Valtio pumppaa yritystukina, tuhat miljoonaa euroa, josta suuri osa jaetaan takaisin sijoittajille osinkojen muodossa. Kyllähän me saadaan melkoinen digiloikka tehdä jos mieli päästä pinnalle, niin paljon on välistävetäjiä.


    • tietäjä_eikä-ennestaja

      Mediakin nyt vasta alkaa huomata mitenkä Sipilä upottaa keskustan, minä tämän olen jo huomannut aikaisemminkin. Aloitin tämän ketjun vuoden alussa ja ennustukset toteutuu. Keskustapuoluekkin on parhaista ajoista pudottanut kannatustaan 10%, silloin puhuttiin veret seisauttavasta kannatuksesta. Sipilä näyttäisi tuhovavan puolueen.

      http://www.iltalehti.fi/politiikka/201709082200381006_pi.shtml

    • ihanalaurapelastameidät

      enemmän huolettaa se ,että sipilä TUHOAA SUOMEN.

    • olihan_oikeassa

      Tämän aloituksen tein jo reilut kaksivuotta sitten. Näyttää siltä niinkuin ennustukseni menevät ihan oikeaan. Sipilä on suututtanut alkiolaiset Keskustan tukipylväät kuten Pekkarisen, Kääriäisen, Anttilan, ym. Kovin on katkeruutta ilmassa tuskin tekee hyvää vaalityölle Keskustan kenttä on sekaisin.

      On vain niin kahta Kokoomuspuoluetta emme tarvitse Sipilä on toiminnallaan vahvistanut Kokoomusta mikä näkyy kannatuksessa.

      • kähmintää

        Kepulaiset eivät malta pysyä pois hämärähommista ,Kittilässäkin ollaan istuttu käräjillä jo lähes vuoden, ja päättäjille vankeustuomioita odotellaan.
        Hyväveliverkostot ovat pyörineet niin valtion kuin kuntienkin päätöksenteoissa. Sipilä on järjestellyt läheisilleen sijoitusmahdollisuuksia ja huippuvirkoja. Uskovainen mies on kuitenkin kiero kuin korkkiruuvi.


    • tulos_tai_ulos

      Aika hyvin ennustukseni on toteutunut pitäisiköhän lähteä politiikkaan. Tämä tapahtuma todella oli nähtävissä jo vuosia sitten. Sipilällä oli liian röyhkeät otteet jotka pätevät vain bisnesmaailmassa.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1709
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1604
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1468
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      59
      1452
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      51
      1349
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1308
    7. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      84
      1245
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1168
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1121
    Aihe