Finnairin täsmällisyys joulukuussa: 72,7%!

Asioita_Seurannut

Aivan järkyttävä luku! Ja joku tulee nyt sitten nillittämään, että "myöhästelee ne muutkin", mutta näillä muilla onkin koneita ja kohteita tuplasti, triplasti tai jopa nelinkertaisesti!

Eikä muuten näytä nuo täyttöasteet erityisen hyvältä edelleenkään. Kokonaiskäyttöaste vuonna 2016 vaivaiset 65,6%! Norwegian huitelee Atlantin välisissä lennoissa siellä 90 prosentin paremmalla puolella, Euroopan lennoista puhumattakaan.


Lähde:
http://lentoposti.fi/uutiset/finnair_kuljetti_ennatykselliset_lahes_109_miljoonaa_matkustajaa_vuoden_2016_aikana

24

332

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • iskän_työkaveri

      et oikein tajua, mene nukkumaan finniposki

    • 5plus
      • santtu_1975

        Piti oikein lukea tuo iltasanomien jutun takana oleva todellinen tilasto mihin viitataan ja missä ei puhuttu mitään Finnairin sijoituksesta tuossa listalla, siinä mainittiin vain kymmenen parasta ja kymmenen huonointa. Ja sitten kaikki miettii varmaankin että Finnair on jossain tuolla välillä.
        No, ei muuta kuin lukemaan koko tuo tilasto mihin iltasanomien juttu viittaa, se löytyy alkuperäisenä tuolta:

        http://www.flightstats.com/company/media/on-time-performance-awards/2016-on-time-performance-service-awards-data/

        Ja sieltä voi kaikki nähdä että Finnair ei ole tuolla listalla, mutta miksiköhän se ei ole, no se selviää sitten kohdasta: "about this report". Sieltä selviää se, että Finnair ei ole edes tuossa vertailussa ollut mukana, kun sillä sitä ei lueta "major international airline" yhtiöiden joukoon (jota tuossa vertailtiin), koska Finnairin lentomäärät eivät oikeuta sitä "isojen yhtiöiden" joukkoon jota tuossa vertailtiin.

        Kyllä Finnairinkin tiedot löytyvät, mutta ne löytyvät vain kohdasta "Airline alliance", sieltä löytyy Finnairin tilastotiedot ja yllätys yllätys, tuo täsmällisyyslaskelma mikä tehtiin saapuneiden lentojen tilastoista (eli myöhästyikö lennon saapumisaika yli 15min aikatulusta vaiko ei) joka oli koko tuon iltasanomien jutun ydin, antaa Finnairille myöhästymisprosentiksi viimevuodelle 10,89% kun tuo "isojen yhtiöiden" parhaalla (KLM) myöhästymisprosentti oli 11,47% eli huonompi kuin Finnairilla.

        Mitens tässä nyt näin kävikään?

        Lukekaa huolella tilasto ensin ja kommentoikaa vasta sitten


      • 9plus

        Et tainnut ihan ymmärtää kommenttiani. En ole väittänyt että Finnair olisi tuolla listalla. Mutta viimeaikoina se on selvästikin lähestynyt heikoita kymmentä, kun täsmällisyys on nyt romahtanut tuohon 72 prosenttiin (viime kuukauden täsmällisyys oli sekin todella heikko, 75%) . Ja peruutettuja lentoja on tuon päälle ollut roppakaupalla.


      • santtu_1975

        Siis tuo 72,7%:n täsmällisyys lukuhan oli juurikin tuolta menneeltä Joulukuulta, eli minun käsittääkseni nyt kun eletään Tammikuuta niin tuo viime kuukausi on ollut juurikin tuo Joulukuu, vai meinaatko Marraskuuta ja jos meinaat, niin mistä tilastosta/jutusta olet tuon 75% poiminut?

        Kuitenkin tosiasi on se, että tuon yllä olevan tilaston mukaan, mihin ollaan nyt useaan otteeseen viitattu, niin Finnairin lentojen täsmällisyys prosentti KOKO VUODEN 2016 osalta laskettuna on 89,11%, eli yksi kaikkien parhaista täsmällisyyksistä kaikista lentoyhtiöstä laskettuna (parempi kuin millään tuossa "parhaiden kymmenen" listassa oli).

        Mikäli tuo Joulukuu ei olisi ollut niinkin huono kuin se oli täsmällisyyden kannalta (ilmeisesti Finnairin lentäjien liiton Joulukuun ylityökielto puri pahasti lentojen aikatauluihin), niin Finnairin kokovuoden luokema täsmällisyyden kannalta olisi ollut todella hyvää luettavaa, pitkälti yli 90%:n olisi lukema ollut.

        Aika epäreilua moittia tilastojen valossa yhtä maailman täsmällisimpiä olevaa lentoyhtiötä epätäsmälliseksi yhden kuukauden tilastojen pohjalta, kun koko vuoden tilastot siltikin näyttävät erinomaista tulosta.
        Palataan aiheeseen sitten jos/kun Finnairin koko vuoden lentojen täsmällisyystilasto alkaa näyttämään jotain 7X% lukemia, mutta näin en kyllä usko ihan heti käyvän.


      • 18plus

        Jep, tuo joulukuussa julkaistu on marraskuu. Surkea trendi finnairilla, toivottavasti optimismisi osoittautuu oikeaksi.


      • santtu_1975

        Olisi hyvä laittaa jotain linkkiä/lähdeviitettä jos/kun lukuja laittaa, nyt joutui googlella etsiskelemään. Löytyi sitten kyllä.
        Kun Marraskuun täsmällisyyslukema oli 75%:a ja Joulukuun täsmällisyyslukema vain 72%:a, mutta koko vuoden täsmällisyyslukema melkein 90%:a, niin silloin nopealla laskutoimituksella Tammi-Lokakuun täsmällisyyslukema tulee olla hieman yli 93%:a.
        Mistä uskot/luulet noinkin ison ero johtuvan Marras/Joulukuu suhteessa Tammi-Lokakuun täsmällisyyteen?
        Jotain isompaahan on pitänyt tapahtua että noin iso huononnus on noille parille kuukaudelle tullut suhteessa isoimpaan osaan menneestä vuodesta.


      • 8plus

        Kyllä nuo luvut löytyvät suoraan Finnairin sivuilta. Finnair ei ole selittänyt myöhästymisiä, tai ainakaan en ole nähnyt muuta kuin iltikselle annetun aika epämääräisen "Finnairin viestinnän mukaan aikatauluista myöhästyminen on useamman tekijän summa."

        http://www.iltalehti.fi/matkajutut/201612112200039017_ma.shtml


    • santtu_1975

      Pitää huomioda että Finnairilla on ollut mennyt Joulukuu erittäin poikkeuksellisen huono verrattuna vuoden takaiseen tilanteeseen taikka koko vuoden 2016 tilanteeseen nähden.
      Pitää muistaa että esimerkiksi vuoden 2015 tilastoissa Finnair oli maailman kuudenneksi täsmällisin lentoyhtiö.

    • veljen_työkaveri

      Notku sinä santtu vaan siellä juottolan ovella kun et mistään mitään ymmärrä.

      • santtu_1975

        Sori, kolmen viikon (yhtämittainen) työputki pohjoisen Hiihtokeskuskuksessa päättyi elennä tältä erää ja huomenna ajaminen kotia kohti etelä-suomeen muutamaksi viikoksi.
        Eli tänäin en töissä ja nyt edessä pieni lomailu.


      • santtu_1975

        Niin ja tuli monoa ryyppäämisen takia.


      • santtu_1975

        Jos nyt et kuitenkaan toisen nimimerkkiä (minun) käyttäisi kiitos. Jotain nettikäytös-sääntöjä olisi asiallista noudattaa.

        Eipä tullut monoa ryyppäämisen taikka minkään muunkaan takia. Nyt vain edessä on hiljainen jakso tuonne Tammi-Helmikuun vaihteeseen asti ja "lomailun" aika. Näin se menee sesonkiluonteisissa turistikohteissa. Välillä on väkeä/töitä aivan liikaakin ja sitten on taas hiljaista-aikaa ja töitä vähemmän, hiljaisille ajoille lähdetään kotiin ja sitten tullaan taas takaisin kun vilkastuu. Kevättalvella onkin edessä noin kymmenen viikon jakso ettei mitään muuta tehdäkkään kuin töitä.


    • Kar-Air

      Miksi pitää muistaa joku 2015 vuoden tilasto? Santulla on nyt mennyt aamu- ja iltalääkkeet sekaisin.

      • santtu_1975

        Eikö koko VUODEN tilasto ole paremmin kuvan antava kuin YHDEN KUUKAUDEN tilasto? Ainakin minun mielestäni on.
        Tuossa vielä linkki sinne vuoden 2015 tilastoihin
        http://yle.fi/uutiset/3-8578433


    • Interflug

      Minä voisin napsia noita samoja pillereitä mielellään kuin santtu koska niistä ainakin näköjään menee mukavasti sekaisin.

    • santtu_1975

      Se on kyllä perinteinen keskiolutkuuri (päivittäinen) mikä minulla on päällä. Suosittelen!

    • paljonlentänyt

      Oletko Norwegianin palkkaama trolli?
      MInä en tilastoja tuijottele mutta perstuntuma on sekä finnairin että norskin lennoilla moneen kertaan istuttuani on että norski on aina enemmän myöhässä.Eikä eurooppalaiset suuret lentoyhtiöt ole sen kummempia.
      Yleensäkin lentojen myöhästyminen on niin pienistä asioista kiinni että ei niihin lentoyhtiöt pysty edes vaikuttamaan.Esim .ruuhkaa edellisellä kentällä tai myrsky tai terroriuhka tai.... onhan näitä syitä.
      Jos suurella kentällä yhden koneen lähtö viivästyy vaikka minuutilla niin seuraavan koneen lähtö viivästyy 2 minuutilla,viivästyminen kertaantuu kokoajan enemmän ja enemmän.

      • Juupajuulentänytmyös

        Ai on joka päivä myrskyjä ja terroriuhkia?


    • järkyttäväNorwegian

      Eipä Norwegianinkaan täsmällisyys joulukuussa kovin kummoinen ollut:
      In December the Group operated 99.2 % of its scheduled flights, whereof 69.0 % departed on time.
      Tosin luku ei ole täysin vertailukelpoinen, koska yleensähän myöhästyminen katsotaan perilläolosta. Kuitenkaan eivät prosentit varmaankaan kovin montaa prosenttiyksikköä poikkea toisistaan.

    • paljonlentänyt

      Norwegian saa ainoan plussan siitä että koneessa saa olla enemmän humalassa kuin Finskillä.

    • 2plussaa

      Finnair jatkaa edelleen aika surkeasti. Tammikuussa reilut 75% lennoista ajoissa perillä.

      • kerropa-se

        Miten haittaa sinua kun istut vaan paikallisessa räkälässä ja välillä kelassa?


      • 6miinus

        hahaha! on se vaikeaa finnairilaisilla :D


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5369
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3457
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1582
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      195
      1503
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1013
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      789
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    Aihe