Kirjaston ja päiväkodin remontille poikkeamislupa

jäniskevennys

"Ti 12:26 KP24 | Päivitetty: Ti 12:32
Kirjaston ja päiväkodin remontille poikkeamislupa Kärsämäellä

Kärsämäen kunnanhallitus myönsi poikkeamisluvan lähinnä kirjaston tilojen rakentamiseen Kärsämäen Liikekeskukseen. Kaavassa liikekeskukseen ei ole osoitettu julkista rakentamista, joten kunnanhallitus joutui myöntämään siihen poikkeamisluvan."

18

306

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ilmanlupaaja

      laiton purettava se osa, joka on rakennettu ennen p-luvan myöntämistä

      • Jälki_viisaat

        ei siellä mitään ole vielä rakennettu vitsi oli vain siinä että samat jotka kirjaston paanulinnan junttasi myönsi itse itselleen poikkeusluvan ;)


      • vitsi
        Jälki_viisaat kirjoitti:

        ei siellä mitään ole vielä rakennettu vitsi oli vain siinä että samat jotka kirjaston paanulinnan junttasi myönsi itse itselleen poikkeusluvan ;)

        ainakin 2 kk jo rakennettu


    • jurristi

      Kaavan vastaista rakentamista. Eikö persut valita?

    • tuopåtr

      ei oo persuja on vain kepuja.

    • poikkeava.on

      Siinäpä sitä on miettimistä miten turvaavat esim. koulukkaiden kirjasto käynnit paanulinnassa kun kiinteistön ympärillä on joka puolella autoliikennettä eri muodoissaan ilman minkäänlaista kevyenliikenteen järjestelyjä? Tulikohan mietittyä ihan loppuun asti?

    • sivistystä

      eiko se siitä ruokabaarin kautta lyhin matka paanun ovelle mistä myös wiinakauppaakin lyhinloikka, samalla lapsetkin näkee lasikantisia kirjoja joissa on koko elämänwiisaus, nousu ja tuho

      • lukija123

        Olen kuullut, että se Paalupaikan puoleinen päätyi pidettäisiin lukossa, kirjastoon kulku tulisi siitä ihan etuseinältä. Ja toiseksi, jääkö viinakauppa kärsämäelle? Jos se jää, niin sille on käsittääkseni paikka siellä paloaseman pääsä rakennusta. Toivotaan ettei kukaan jää autojen alle....


      • kestäää

        Viinakaupan jääminen on siinä ja siinä kun alko lakkauttaa myyntipisteitä ja kärsämäeltä on sopivasti menossa tilat alta joten saapa nähdä jatkavatko toisessa päädyssä vai sanovatko että pitäkää tunkkinne kun hyppyyttämään kärsämäkiset alkoivat? Omasta mielest' se toinen pääty on Alkolle parempi paikka ihan kuin karkkihylly kassojen vieressä.
        Timpurien mukaan hommat kompastelee kun on huonosti valmisteltu ja suunnitelmat muuttuu koko ajan. Ihan kuin olisi ensin päätetty ja alettu vasta sitten miettimään että mitäs tässä ollaan oikein tekemässä?
        Ihan sama kummasta ovesta kulku autot kun pyörii vaatimattomasti rakennuksen jokaisella puolella ja osin hallitsemattomasti. Kokeile huviksesi mennä pyörällä tai jalan altavastaajana olet koska bensistä ei ole alunperinkään suunnattu jalankulkijoille tai pyöräilijöille. Ei ihan viimeisen päälle autoilijoillekkaan ei sen puoleen. Varsinkin viinakaupan päädyssä ajellaan ihan miten sattuu koska suurista liikennemääristä huolimatta liikennesuunnittelussa on ollut alusta asti puutteita joita ei ole edes pyrittu korjaamaan. Vai oletteko joskus käyneet esim .ABC:n pihalla joissa ei olisi selkeät ajoväylät kaikelle liikenteelle?
        Miksi se päätyovi lukittaisiin joutuu vain yläkerran duunarit kiertotietä käyttämään? Mitä tuota keskeneräistä haukkumaan pystyynhän se haukutaan valmistuttuaan joka tapauksessa.


    • aamukahvenaikaan

      Paanun Paalupaikan puoleisen päädyn ovista ajatteleisin, että se nyt olisi jo viimen witsi jos ne lukittaisiin pontimena Kirjasto, sehän antaisi kummia ajatuksia ja kyselyjä, seon selvä, että Wiinakauppa kärsämäessä ylipäätään on väärässä kylässä. Ja, että käkiset pitäisi jakaa "muurilla, se olisi nyt aikoina trendikästä a´la "Trumppi!

      • Pistä.lapsi.asialle.ja

        Ei taida olla edes luvallista sulkea ovea joka on tulkittavissa hätäpoistumistieksi? Tilojen käyttömuodon muuttuessa sinne pitäisi päinvastoin ruuvata vihreä valotaulu opastamaan että tästä pihalle jos tulee kulttuurin yliannostus. Tai tulipalo tms.


      • lukija123
        Pistä.lapsi.asialle.ja kirjoitti:

        Ei taida olla edes luvallista sulkea ovea joka on tulkittavissa hätäpoistumistieksi? Tilojen käyttömuodon muuttuessa sinne pitäisi päinvastoin ruuvata vihreä valotaulu opastamaan että tästä pihalle jos tulee kulttuurin yliannostus. Tai tulipalo tms.

        Eihän se olekaan luvallista lukossa pitää ovea, mutta näin ovat suunnitelleet jossain vaiheessa ainakin. Pullonpalautuspiste jää kai paikoilleen, onko sitten ajateltu, että kirjastosta tulee läpikulkupaikka. Ainakin jos Alko sijoitetaan toiseen päätyyn. Niistä suunnitelmien muutoksista, eihän niitä ole kunnolla ehditty ajatella kun kaikki tapahtuu niin sukkelasti. Kirjasto kun tulee olemaan avointa tilaa entisen käytävän kanssa. Saapa nähdä mitä sitä tulee. Olisi mielestäni lapsia voitu sijoittaa muihinkin tyhjiin tiloihin. Jos syntyvyys on n.20 lasta/vuosi, niin mistä lapset riittää. Jos päivähoito-oikeutta rajoitetaan, niin eikö lapsia hoideta kotona nykyisin ollenkaan? Pitääkö heidät riepottaa hoitoon vaikka aikuiset olisi kotona?


      • eiymmärrysriitä

        niinhän nuo rakentamassa olleet ukot meinasi että avoimeksi jää ja tilanerottajana juustoportin tiloihin on yläosastaan avoin lasiseinä....??? Kas siinäpä rauhallinen lukunurkkaus...

        Kodinhoitajien lisäämistä tarjottiin mutta ei kuunneltu. Sen sijaan että olisi joitain ihmisiä palkattu jotka olisivat ottaneet tarpeen mukaan hoidokkeja kotiinsa palkataan joka tapauksessa lastenhoitajia sillä erolla että piti panna ekstraa rakennushommiin. Entäs sitten kun tarve kahdelle päiväkodille poistuu?


    • sekavataon

      On kunnala rahaa ,purkaa,uusia,outoa on touhu mutaman lapsen takia. Tiloja olis ollut hyviä,vaan pitää saada repiä,raastaa......Jääkö kunnantalo tyhjilleen,sinne vois perustaa kierrätyksen ,huoneita olisi riittävästi.Astiat ,huonekalut,verhot ,asusteet miehille ja naisille omiin soppeihin. Näin on monessa kunnassa,miksei täälläkin.Kavoisi olla näissä tiloissa myös ja hviokin siinä menis, 4H

      • Tekijöidensä.näköinen

        eikö muutama kakara olisi mennyt vaikka vanhan tk:n tiloissa tyhjiä seiniä kylä täynnä muutenkin. Kiireellä perusteltiin paanulinnan valintaa eikä tule valmista ei sitten millään. Ihan kuin mielenosoituksellisesti väkisin juntataan jos joku vastustaa näytetään kuin kiusalla kuka täällä määrää? Miten voikin muutama ihminen saada yhden valtuustokauden aikana niin valtavasti peruuttamatonta vahinkoa aikaiseksi? Kaikki mihin koskevat mustaksi muuttuu.

        Ei enää yhtään kirkkutoria lisää tähän kylään jossa ei mitään muuta olekkaan kuin hikisiä kirpputoreja. Kierrätyskeskuskin oli jo ja suuri ja miten kävi?


    • sekavataon

      Tässä sekatavaon nimimerkki yrittää uudelleen.Tietokoneen kirjaimet äsken eivät tulleet kaikki, ja hyppivät kuin harakka.Tarkoittaa kahviokin voisi olla tiloissa ja 4H vetäjänä. Olisipa siinä nuorille mielenkiintoista hommaa. Käykääpä muissa kunnissa katsomassa ,toimii hyvin. Lomamatkalla kävimme monella pienellä paikkakunnalla,oli ilo katella ,nuoriso ilolla touhusi.Miksei täälläkin.

      • eläpesevaan

        uusi näppäimistö


    • kuntakuntoon

      jospa päättäjillä on jo omatkin asiat päin helvettiä niin pannaan kunnankin asiat samalle kuntoon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1709
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1614
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1468
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      59
      1462
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      53
      1365
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1318
    7. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      83
      1275
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1168
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1121
    Aihe