------Tipattoman vaikutuksia-----

Mahtavaa-

Päivä 11 tipattomalla ja muutokset jo näkyy. Normi suurkuluttaja olen eli pe-su oon kännissä ke krapula jokseenkin ohi ja taas pe alkaa juopottelu! Tipattoman muutoksina huomannut uni ja nukahtaminen parantunut, ei lakanat märäksi hikoulua, ei hillitöntä kuorsausta, hermot paremmasa kuosisa, ei vapinaa eikä turhaa säikkyilyä entisessä määrin, mieliala hurjasti positiivisempi, seksi, kännissä tuli jyystettyä piiitkään ja orkku ei tuntunut paljon missään, nyt mälli irtoaa alta aika yksikön ja orkku loistava, noh muija ei aina ehdi vauhtiin mukaan joten kieli hommia ennen aktia. Saapi nähdä kuun lopussa olenko taas niin dorga et alkaa kaikesta positiivisesta huolimatta saman rumban ku aiemmin, tod näk, tai tiiä häntä aika näyttäköön, mut nyt tuntuu tosi hyvältä.

139

5578

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Laulava.rastas

      Onnittelut meille molemmille!

    • perjantaina13päivänä

      Kohta kuu jo puolessavälissä.

    • ollaanfiksuja

      Samaa!

      Eli täällä kolmas tipaton. Voi jee kun on hyvä olo!
      Jatketaan yksissä tuumin! Mahtavaa!
      Nyt ei kyllä sorruta, kun ollaan päästy vauhtiin. Ja täähän on ihan helppoa!

      Ite suunnittelen että Vappuun asti olen tipatonna.

    • Laulava.rastas

      Helppoutta ihmettelen minäkin. Motiivilla on mahtava voima. Tiedän mitä on ennen klo 20ntä juoksujalkaa kiiruhtaa oven sisäpuolelle. Rauhallisesti olen punninnut raittiuden hyviä ja huonoja puolia, seuraan niitä vain itsessäni, en arvioi enkä arvostele muiden oloja.
      On mukava nousta reippaana niin tänä- kuin muinakin aamuina, se on ehdottomasti yksi positiivisimmista asioista. Toinen on itsensä ja halujensa hallitseminen, se on voimaannuttava tunne. Suhtautuu tulevaisuuteen luottavaisesti, kun uskoo, ettei joudu toisten määräiltäväksi ainakaan alkoholin takia.
      Negatiivisena pidän että aika kuluu huonommin. Kyllä lasin kanssa saa virikkeellisiä ajatuksia, jopa toteuttamiskelpoisia ideoita, pystyy vain miettimään ja suunnittelemaan. Ja aika kuluu paljon rattoisammin kuin selvänä. Energiaa vain on liikaa, ehtii hoitaa velvollisuudet, harrastaa, hoitaa ihmissuhteet ja vielä jää turhaa aikaa. Ihailen ihmisiä, jotka osaavat vain olla, vaikka varsinaista laiskuutta ei ainakaan itselleni halua. Hoitamattomat asiat ahdistavat liikaa.
      Ei ole tarkoitus olla kuin tämä kuukausi, ehkä jo viimeisenä sunnuntaina tulevissa juhlissa syön aterian punaviinin kanssa ja juon konjakin kahvin kyytipoikana. Näiden jälkeen ehkä muutaman, mutta töihin menen maanantaina.
      Tavoitteeni on vain ottaa harvemmin, pitää epämääräisiä tipattomia aikoja ilman että se vaatii sen kummempia päätöksiä tai ponnisteluja. Mutta sitä ennen on tarpeeksi tekemistä että pystyy olemaan n. kuukauden, en ollenkaan usko etteikö tule hetkiä, jolloin pitää kipuilla totutun toimintatavan syrjäyttämiseksi.
      Juuri nyt ajattelen näin. Viikon päästä voin ajatella ihan toisin, joko juopotellen tai sitten minäkin päätän olla sinne vappuun asti. Zemppiä teille muille!

    • AikaPitkästyttää

      Motivaatio on tosi korkealla aina alku vuodesta ja tipaton onnistuu helposti, vaan johonkin muuhun aikaan vuodesta olen miettinyt että josko pitäisi väli tipattoman vaikkapa toukokuussa! Eipä löydykkään motivaatiota siihen. Noh useasti kyllä mulla tipaton jatkuu jopa maaliskuulle. Nopeasti tipattoman jälkeen kyllä palaa ne humalahakuiset juomatavat mistä haluaisi eroon, kun mieluiten ottais vaan lasin viiniä aterrialla ja sen konjakin kahvin kanssa, noh muutaman kerran se onnistuu, mut sit jatkuu vanha meininki et viikonloput pikku pöhnässä ja illalla sammahtaa.

    • ollaanfiksuja

      Hyvä keino on siirtyä vähemmän alkkohoolia sisältäviin virvokkeisiin.
      Portugalilaisessa viinissä ei ole kuin 8 rosenttia, ja on ihan fiksu viini.
      Lurautan aina kivennäisvettä mukaan.

      Tällä keinolla olen saanut paljon vähennettyä vuoden varrella.
      Tämä tipaton ei ole mulle ollenkaan vaikea.

      Votkaa, viskiä ja muita kovia en ole käyttänyt ollenkaan.

      Joo tämä menee nyt niin hyvin, että jatkan vappuun asti.
      Kesällä kyllä aion tipotella sitten.
      Jos se sitten yltyisi jostain syystä, niin voi pitää paussia taas.
      Vaarana on että on olo niin mukava, että pelkkä tuoremehu maistuu parhaimmalta.
      Voi lorauttaa sinnekin mukaan kivennäisvettä muuten.

    • Iki-iäkäs

      Koiran häntää ei kannata typistää sentti kerrallaan.

    • raitisjailoinen

      miksei samantien laita korkkia kokonaan kiinni? niin minä tein yli 3v sitten ja voin todeta että elämäni paras teko....elämänlaatu kohenee samoin unet .....maanantai ei enään olekaan paha päivä..samoin sunnuntai on nykysin samanlainen rentouttava vapaapäivä kuin lauantaikin. tällä tiellä mennään.eka vuoden aikana sillon tällön viinahammasta kolotti vaan ei juurikaan enää ollenkaan.elämä on laiffii ;)

    • kokenut.lääkäri

      Nauti rohkeasti suositellut 17 alkoholiannosta päivittäin niin ei tarvitse viettää mitään typerää tipatonta tammikuuta.

    • Maks.kolmekk

      Odota kunhan 3 kuukautta alkaa tulla täyteen. Viimeistään silloin viinapiru kuiskii korvaan ja korkin narahtaminen on lähellä.

    • Teetotallerri

      Kohta kymmenen vuotta tipattomana. Ainoa asia mikä kaduttaa on se etten aloittanut ennemmin. Ihan parasta aikaa ja olen vapaa.

    • Barsta.vodka

      MInäkin 2 viikkoo ilman viinaa.Nyt otin Peter Smirnoffia ja saaremaa tuulikkia kolmena päivänä. Tänä aamuna ei minkäänlaista krapulaa.

    • Laulava.rastas

      Se on sitten yli puolen välin... tai 10 % vappuun.

    • vappuunastisinnittelen

      17 päivää, kohta tulee kolme viikkoa!
      On niin hyvä olo. Tästä on helppo jatkaa Vappuun asti. Ei vain ota.
      Sitten Vappuna mietin asian uudestaan.

      Miten monta täällä on ollut tipattomana 17 päivää?
      Jatketaan!

    • säästötilille

      Tämän päivän IS:ssä oli juttu, lisää tsemppiä vaan!
      Jutun jälkeen on juttu tupakoinnin lopettamisestakin, en oo tosin lukenut kun ite en polta.

      http://www.iltalehti.fi/terveys/201701162200054372_tr.shtml

      Ootteko laskeneet, minkä verran olette säästäneet?

      Itse olen tosityytyväinen, että olen onnistunut näinkin hyvin tässä projektissa.
      Kahvia, kardemumman, maitopulverin/maidon ja sokerin kanssa tulee nautittua 2 kuppia päivässä.

    • Laulava.rastas

      Täällä on 17 päivää takana. Odotin myöhäisillalla bussia melkein tunnin. Ei mitään sisätilaa näkyvissä. Lähipubin ohi käveleskelin, siis ohi... Ei se nyt niin mukavaa ollut.

    • vappuunastisinnittelen

      Hieno juttu!
      Sinulla on luonnetta kun kävelit vain ohi. Niin, - mitäpä sinne olisit pubiin mennyt katsomaan niitä juopottelijoita? Saitpahan raitista ilmaa, liikuntaa ja omanarvontuntoa että osaat olla ilmankin.

      Hyvinhän tää luistaa. Ollaan nyt fiksusti vaan kuukausi loppuun, paitsi että ite tähtään Vappuun! Sen tiedän viime vuodesta, että ei kannata ottaa sitä ensimmäistä. Oli tarkoitus viime vuonnakin keplotella Vappuun asti. Mutta sitten oli vävyn isän synttärit ja otin parit kaljat. No eikös se heti lähtenyt siitä!

      Nyt olenkin viisaampi. En ole buukannut mitään juttuja tammikuussa ja en mene syntymäpäiville, kun tiedän että saatan sortua kuten viime vuonna.

      Itsellä on loisto-olo, askel on kevyt ja tarmoa riittää, kun ei tipottele.
      Ei tartte pakkasessa rämpiä anniskeluliikkeeseen ja maksaa euroja sinne, kantaa puteleita sisään ja sitten takaisin pönttöihin, ei tartte pöhnässä istua iltoja ja aamulla olla huono olo, ei tule turhia kaloreita ym ym.
      Yönsä nukkuu kuin beibi, iho kirkastuu ja mieli on jalompi.

      Jatketaan!
      Mitenkäs monta meitä nyt on? Onko meitä vain kaksi?

    • Rankka_Raija

      Onhan meitä useampia! Hyvin menee ja ei jää tammikuuhun plkästään, pitää jatkaa pitmpään!

    • vappuunastisinnitän
    • Mahtavaa-

      Päivää 22 takana tipattomalla, sänkyyn kun käy alta kymmen minuuttia niin uni tulee ja heräämättä aamuun asti! Vielä viime kuussa yöt meni sängyssä pyöriessä ja hikoillessa! Itse luottamus kasvanut ihan huikeasti :-D

    • Laulava.rastas

      Taas yksi biletysilta takana. Kun muut hakivat ekalasillisen, ei tuntunut missään. Itse otin hanasta vettä, kun en pidä alkoholittomista enkä limsoista. Tuoremehua ei just sillä hetkellä ollut, se on mieluista, huomattavasti paremman makuista kuin mikään alkoholi. Kun muut hakivat toista niin silloin oli harmillisen levoton olo. Juttu luisti - heillä - sellainen mukava innostunut, tässä sakissa kukaan ei jankkaa typeriä myöhemmässäkään vaiheessa.
      Kun lähdin kotiin päin, puolessa tunnissa levottomuus haihtui ja tuli oikein hyvä olo. Kotona odotti mukavaa tekemistä ja hyvä nauhoitettu ohjelma.
      Myös nyt on virkeä ja energinen olo. Kyllä kannattaa, on ihme miten lyhyessä ajassa humalan halu menee ohi ja pitkäksi aikaa.
      8 päivää jäljellä tai 19% vappuun kulunut.

    • vappuunastisinnitys

      Onnittelut!

      Niin miksipä pilata hyvin jatkunutta tipatonta kuukautta yksien bileitten takia?
      Kyllä niitä bileitä on tulossa, siellä sitten. - Ja tuntuuhan se mukavalta kun osaa pitää itselleen annetun lupauksen!

      Laskujeni mukaan meitä on tällä hetkellä neljä mukana eli:

      Rankka_Raija
      Laulava.rastas
      Mahtavaa-
      vappuunastisinnitän eli allenimimerkinnyt.

      Vai onko joku muu vielä, joka on pystynyt tähän hienoon suoritukseen? Ilmoittaudu, että saadaan tilasto kuntoon. Nyt on sitten vielä viikko jäljellä ja kyllä vedetään komiasti loppuun! Itse jatkan sitten vielä Vappuun saakka.

      Tsemppiä meille!

    • Laulava.rastas

      Ilmoittaudun ja jatkan tipatonta. Ihan tavallisesti menee ilman suurempia houkutuksia elämän arjessa.
      Viis iltaa edessä tai 22,5 % vappuun.

    • vappuunastisinnitystä

      Hyvä, hyvä!
      Nyt on seuraa kamppailussa ainakin jonkun aikaa!

      Hyvin on tosiaan mennyt, ihan kuin olisi uusi elämä, On laihtunutkin, iho kirkastunut, ajatus kulkee terävävämpänä, ei enää möhli, paljon mielenkiintoisempaa ja paremmalla tuulella. Ja se rahamäärä mikä on säästynyt! Aion tehdä Vapun jälkeen ulkomaan reissun niillä rahoilla.

    • lopetustayritetään-taas

      28 päivää tipatonta takana.
      Niin raskasta mokailua ja sekoilua, että helposti menee vielä raittius morkkisten voimalla.
      Tulevaisuuden suunnitelmiin meinaa koko ajan alkoholi hiipiä mukaan ja täytyy aina muistuttaa itseään päätöksestä.

    • Mahtavaa-

      Eipä ole alkoholia tehnyt mieli ihme kyllä, kun kumminkin aiemmin joka viikonloppu ja lomat ollut hiprakassa. Viinaa, viiniä ja kaljaa on vielä tallinnan reissuilta huomattavia määriä juomatta, kylmiöstäkin nostin äsken kaljat pois että mahtuu muuta tilalle! Saunakaljan virkaa toimittaa hyvin saksalainen tölkki alkoholitonta olutta!

      • kuukausi

        Suurkuluttaja on eri asia, kuin alkoholisti. Suurimmalla osalla tällä palstalla olevista ei juomatonta viinaa löydy.


    • Laulava.rastas

      Juuri kun totuin siihen, että pystyn olemaan tipattomalla, tupasahti muka ylipääsemätön tilanne. Illan aikana lipitin hyvässä seurassa 32%n Suomiviinapullon, 3,5 dl pitkässä vedessä ja hitaasti. Oletan sen olevan 7 ravintola-annosta. Ilta oli loistava. Ei mitään isompaa humalaa, siitä normaalisti nukkumaan klo 11.
      Aamulla järjetön päänsärky ja pahoinvointi, ihan kuin myrkytystila, joka kesti iltaan asti. Heikompi olisi soittanut ambulanssin, niin hirveä oli olo. Jo klo 10 aamulla ei mielestäni olisi pitänyt olla veressä yhtään alkoholia laskureitten mukaan, alkometriä ei ole. En ottanut mitään särkylääkettä, koska olin hämmästynyt reaktiosta ja halusin tietää, milloin toivun. Tuo alkoholimäärä ei ole normaalioloissa mitenkään mahdoton, koska olen terve, liikun paljon ja syön hyvin ja on tottumustakin alkoholiin.
      Olen joskus kokenut vastaavan, mutta harvoin. Johtuuko siitä, että pidin paussia, vai siitä että pullossa olevan viinan prosentit heittelevät ja juuri tämä olisi ollut vahvempaa. Vai että joku sisäelin säikähti. Yleensä harvoin koen krapulaa, ehkä vähän väsymystä, joka menee jo aamupäivällä ohi.
      En tunne mitään syyllisyyttä, olen iloinen 27 päivästä. Katson nyt eteenpäin, josko jatkan tästä. Sekin on kumma juttu, motiivi joko on tai sitä ei ole, ihan niin kuin sitä ei voisi itse päättää.
      Voimia ja zemppiä muille.

      • pölöjä

        Sama vika mulla kun normaalisti käytän alkoholia niin viikon paussin jälkeen pe otan 6 tölkkiä kaljaa la amuna on päänsaärkyä ja lievää kankkusta sit la otan lisää isomman määrän pitkin päivää niin su ei olekkaan enäää päänsärkyä! Samoin tipattoman tammikuun jälkeen tulee pään särkyä muutamasta kaljasta. Lomilla kun tissuttelee päiväittäin niin ei päänsärystä tietoakaan, sitä tottuu myrkkyihin, vaan kyllähän useamman päivän tissuttelusta tulee muita oireita univaikeudet lievää masennusta ja säikkyilyä! Eli ottamatta olis paras vaan kun on pöljä niin tulee otettua, onneksi edes alkuvuodesta on motivaatiot kohillaan yleensä kuukaudesta kolmeen, sit taas rupee hutikka kiehtoon!


    • simppeliä

      tuo on ihan pöljää... mäkin olin noin vuoden ilman, mut se ei haittaa... täytyy opetella siihen että sä et oo sen alkon orja, vaan masteri. kun juo ni juo, kun ilman ni sit ilman. simppeliä.

      • kuukausi

        Alkoholistille kaikki alkoholiin liittyvä on teoriassa simppeliä, mutta käytännössä ei. Suunnitelmat alkoholin käytön suhteen murenevat ennemmin, tai myöhemmin.


      • lähestulkoonraitis
        kuukausi kirjoitti:

        Alkoholistille kaikki alkoholiin liittyvä on teoriassa simppeliä, mutta käytännössä ei. Suunnitelmat alkoholin käytön suhteen murenevat ennemmin, tai myöhemmin.

        Tuo kertoo kroonisesta luonteen heikkoudesta.
        Toisilla on kyky uusiutua, toisilla taas ei, roikutaan siinä mitä eniten pelätään, eikä uskalleta päästää irti.
        Ajatellaan, että kerran alkoholisti on aina alkoholisti.


      • kuukausi

        Voi olla hyvinkin vahvaluonteinen, mutta kun korkki aukeaa, niin se on menoa. Sitten taas voi olla ihan lehmänkenkä ja suurkulutus pysyy täysin kontrollissa. Molempia on.


    • vappuunastisinnitystä

      Täällä ite vain tipattomana jatkan, voin tosi hyvin.
      Tähtäimessä edelleen vappuun saakka.

      Jos nyt joku haluaa pitää Huikattoman Helmikuun, niin liity seuraan vaan!
      Laittelen raporttia tään reissun varrelta, jos palstalla on muita.
      Hyvin pyyhkii!

    • Laulava.rastas

      Minä harkitsen. Hyvä kun ilmoitit itsestäsi, luulin jo että kaikki ovat häipyneet.

    • vappuunastisinnittelen

      Tipaton Tammikuu-kisa on loppu ja helmikuu koitti.
      Onnittelut kaikille teille jotka osasitte olla mukana loppuun asti!

      Itse olen vielä tipatonna ja jatkan tästä eteenpäin Vappuun asti.
      Hyvin menee!

      Katson sitten Vappuna mikä on tilanne silloin, en lupaa mitään pitemmälle.
      Luulisin että kesällä on joskus kiva lipitellä olutta tai viiniä. Mutta mistäs tietää jos ei huvitakaan enää. Ainakin osoitan itselleni, että osaan olla ilmankin.
      Niin ja sitä rahaa säästyy, kunto kohenee ja jää aikaa muuhun.

      Onko täällä muita mukana?

    • Mahtavaa-

      Reilu kuukaus tipattomalla ja lähi bubin ohi silti kävelin. Oishan noita juomia joka löhtöön kotonakin vaan eipä tee yhtään mieli joten jatketaan tällä linjall edelleen:-D

    • Laulava.rastas

      Ei jäänyt pelkäksi harkinnaksi, viikko on mennyt, ihme kyllä, ilman minkäänlaista mielitekoa, oli niin vastenmielinen ja rankkakin kokemus tammikuun lopussa. Kaikinpuolin sopiva olo.

    • kuukausi

      Tipaton tammikuu takana. Jos vappuun asti pystyy olemaan ilman, niin silloin ei kannata enää aloittaakkaan.

    • vappuunastisinnittelen

      Siirryn nyt pois tältä palstalta ja jatkan tipatonta Vappuun asti yksin.

      Siirtymiseni syy on se että tällä palstalla on niin sivistymättömiä ja karkeita aloituksia, että ei niitä yksinkertaisesti voi lukea.

      Olisi aihetta että kirjoittaisivat jotenkuten fiksusti.
      Pelkästään typerää nuo "alapään" jutut. Ne kirjoittajat paljastavat vain itsensä typeriksi. Kehoitan, että siistitte kielenkäyttöä ja muututte joltisenkin fiksuimmiksi!

      Niille jotka jatkavat tipatonta toivotan hyvää jatkoa ja onnea! Kiitos seurasta!

      Niille jotka suunnittelevat lopettavansa tiputtelun kerron että ei se ole niin vaikeaa kuin luulisi. Toivon että onnistutte! Niin moni onnistuu! Niin tekin kun vain aloitatte!
      Tää "Tipaton Tammikuu" on tosi hyvä idea ja on monelle iso apu.

      Kaikille hyvää Kevättalvea ja onnea jatkoon!
      Lämpöisin terveisin, on tosi mahtava olo ja toivon sitä samaa teille kaikille!

    • MasisN

      Taisin eksyä väärälle palstalle. Kohdallani kun on tilanne, että mielialaa ei mikään muu kuin alkoholi kohenna. Muutaman päivän (n. 3 ) jaksan maata sängyssä tai sohvalla, käydä välillä syömässä tai tupakalla. Useimmiten puhelin kiinni tietysti. Sitten on raahauduttava hakee juomaa kaupasta. Masennuslääkitys venlafaksiini ollut yli 10 vuotta, ei auta enää. Mikään ei tunnu miltään, ennen kuin ensimmäisen oluen / siiderin olen korkannut. Ajatus alkaa kulkea normaaleja ratoja, ja epätoivo sekä kaiken merkityksettömyys katoaa muutamaksi tunniksi. Onhan se ihana helpotus. Ei teillä yhdelläkään mitään tällaista voi olla viesteistä päätellen, monetkin näin tietenkin. Tyyliin "jospa vähän hoikistuisi ja piristyisi tipattoman aikana.."

    • Oikea.palsta

      Jos olet kolme päivää ilman alkoholia, ei mielestäni peli ole menetetty.
      Kun hait kaljaa, osta samalla porkkanoita ja lanttuja. Keitä paloja, heitä sekaan muutama pakastemaissipussista otettu maissinjyvä ja pakastepapupussista papu, survo, laita vähän suolaa ja öljyä/voita. Syö sitä usein ja kokojyväviljaleipää tai puuroa. Syö myös kalaa ja hedelmiä. Siitä aivot saavat voimaa sekä saat arkeesi jotain merkityksellistä puuhaa. Tyyliin "jospa vähän piristyisi", hoikkuudestasi en tiedä. Miksi sitä tavoitetta vähättelisi? Kävele, jos et ulos jaksa niin sisällä. Vähemmästäkin lepsuuntuu, jos vain sisällä makailee. Ihan vähän, on ymmärrettävää ettei alkuun paljon jaksa.
      Liikkumattomuus sinällään masentaa ja alkoholin seuraava päivä on melkein poikkeuksetta enemmän tai vähemmän mieltä latistava.
      Pitää vain kestää se että kaikki ottaa päähän tai ahdistaa ajoittain. Sanon ajoittain, koska kun löytää tarkoitusta elämälle, ahdistus vähenee ihan huomaamatta. Ei tarkoituksen tarvitse mitään timanttia olla, ei se sitä ole monella muullakaan.
      Lääkkeistä en paljon tiedä, mutta b-vitamiini ehkä olisi aluksi paikallaan.

      Vappuunastisinnittelen -nimimerkkille toivon voimia vappuun asti ja paljon paljon sen jälkeen. Vähän mietin; ken itsensä ylentää.... mutta hän ei näitä juttuja enää lue.

    • Laulava.rastas

      En tiedä onko muita mukana, mutta minä jatkan ihan vain määräämättömän ajan ilman sen kummempia tavoitteita. Ihmeen mukavaa on elämä näin.

    • klunssi85

      Kyl sitä taas lähtee raiteiltaan mut toi orkku juttu pitää viel kokeilla toki hakannu tattiin selvinpäin mut ei oma känsäne käsi ihan samalta tunnu aina kännis painanu siin kestää pitkään kolmeki tuntii voi jyystää eikä siltikkään kuti lennä vaikka eteen ottaaki.Mut tos joku ylempänä mainitsi et jep itekki ihan mielimaas joku kolme pv jaksaa olla korkkaamatta aika kuluu hitaasti kaikki leffan juonet läpi käyty,musat kuunneltu,liikuntamuodot kokeiltu,pimut läpikäyty sit pitääki jo käydä ostaa kaljaa.Vaikka se enää päähän nousekkaan se tuo normaalin olotilan varmaan sellasen joka olis jos olis syntyny normaaliks ihmiseks sosiaaliseks eikös se ole päivän sana.

    • Ivalonvalo

      Ratkaisu on sulautua täydellisesti tylsyyden tilaan, niin ettei se enää vaivaa ja anna syytä ryyppäämiseen.
      Ota kunnolla kärsimyksen kautta, ja opi nauttimaan tylsyydestä. Lopulta iloa irtoo myös pienemmistä asioista, ja huomaa ettei alkoholi antanut kuin valeiloa elämään.
      Kännätessä ei saa mitään hyödyllylistä aikaan.

    • Laulava.rastas

      Hieno oivallus Ivalonvalolta: opi nauttimaan tylsyydestä, liekö omakohtainen kokemus vai teoriaa. Toisen samanlaisen, vähän rankemman opetti toinen: opi sietämään ahdistuksen hetket. Niin se menee. Eikä enää edes kärsi. Tylsyyteen kumminkin väkisinkin keksii pikkuhiljaa jotakin, mikä on paljon mielekkäämpää ja rattoisampaa kuin humalassa olo. Ei uskoisi, että irronneen napin ompelu on mukavaa ja palkitsevaa, ihan arkiset askareet tuottavat iloa. Ja ahdistus - ihme kyllä - laantuu lyhyeksi tai pitkäksi aikaa kun vain potee.

      • zv55

        Näin tämä homma toimii. Se voi kuitenkin vaatia varsin rajua itsetutkistelua. Ensinnäkin luopumista kaikista addiktioistasi. Sitten totaalinen hyväksyminen siitä, mitä jää jäljelle.


    • einappeja

      Kai jonkinlainen persoonallisuushäiriö, kun alkoholi on ainoa tapa sietää muita ihmisiä. Kenties toisinkin päin. Sen jälkeen vähintään kolme päivää masennusta.
      Välttää tuon ryyppäämisestä johtuvan masennuksen ainakin tipattomalla.

    • sorbusspede7

      Ei kannata jättää kuukauteen, olo mahtava 2 kk kuivan jälkeen.

    • Laulava.rastas

      Napin kiinnittämisestä on jo aikaa, sen jälkeen on tullut korjailtua vaatevarastoa, ommeltua pusero ja uusittua hieman sisustusta. Tylsyyden tilalle näköjään keksii. On edelleen mukava olo, eikä mieliteot vaivaa. Hieman enemmän ehkä syö makeaa. Yleensä sanotaan, että uni paranee. Olen aina nukkunut huonosti, siihen ei ole tullut mitään muutosta.
      On ollut jo kahdet juhlat, joissa olin vesilinjalla. Paljon antoisammat keskustelut, kun kuulee koko ajan mitä myös pöydän toisessa päässä puhutaan ja pysyy kärryillä jutuista viimeiseen ohjelmanumeroon asti.
      En olisi uskonut kokemusta näin myönteiseksi. Ei ole ollut mitään ahdistusta aiheuttavaa, sellaista arkista, tavallista menoa. Kun ahdistus tulee, elän sitten sen kanssa, mutta en nyt mieti miten.

    • goprohero3black

      Päivä nro. 9 menossa ilman alkoholia. Olen lipitellyt alkoholitonta olutta, ja todennut että se on ihan jees juoma vieroitusoireisiin. Aamut ovat pirteämpiä eikä enää hikoiluta kuten alussa. Aion jatkaa tällä linjalla toistaiseksi, en siis aseta minkäänlaista "tipaton" aikataulua itselleni. Kevättä kohti ilman alkoholia.

    • Eezau

      Liityn mukaan tipattomiin. Nyt kolmas päivä takana ilman ryyppyä ja koitan jatkaa. Hölmöilyä on ollut niin urakalla nyt tuli toppi.

    • hyvänmerkkikolmaspäivä

      Tervetuloa ja onnittelut!
      Kun on selvinnyt kolme päivää, niin on jo voiton puolella! Hyvä!

      • Eezau

        Neljäs aamu. Himo on ollu kova mutta yritän pysyä kuivilla.


    • 4kkPutki

      Kolmas aamu. Hikoilua, ummetusta. Ulos pitäisi jo uskaltaa, auttaisiko jos kävisi uimassa ja saunassa. Nukahtamislääkkeen voimalla sain 4 tuntia nukuttua.

      • Eezau

        Käy ulkona, vaikka kävelyllä. Onnittelut, koeta kestää. Oot hyvällä tiellä. Mä koetan itekin pysyä kuivilla.


      • Tummanikolai

        Kaksi viikkoa tipatonta takana. Päänsärkyjä ollut aamuisin muutaman kerran. Alkoholiton olut toiminut viekkareihin hyvin, kokeile sinäkin. Olet jo pitkällä kun kolme päivää kuivilla. Tsemppiä, kohta alkaa helpottaa!


    • voitonpuolella

      Totta tuo, että kun kolme päivää on onnistunut olemaan ilman, niin on voiton puolella.
      Kannattaisi ehkä kuitenkin vielä varoa yleisille paikoille menoa. Jo se että näkee jonkun anniskelupaikan saattaa antaa sysäksen poiketa sinne. Jos on mahdollisuus niin erakoidu vielä. Ulkona kävelyt kyllä auttaa asiaa!
      Sitten pikkuhiljaa tulee se, että yöt nukkuu hyvin ja heräämättä.
      Pontta kaikille, mahtavaa!

    • T-yötön

      Yli 2kk selvinpäin ollut nyt. Ei ole vaikeaa. Kaikki lähtee asenteesta. Päättää jotain, niin onnistuu. Nukkunu paremmin ainakin.

    • tarpeeksiläärännyt

      Huomenna olen ollut 70 päivää tipattomalla.Tammikuun alussa
      tuumailin että olen tipattoman tammikuun,mut kerrankin tuntui
      helpolta joten funtsailin et jos Nykäsen Masa oli 100 päivää kuivin
      suin niin minä olen sitten 150 päivää.
      Keittoa on tullut otettua melkein joka päivä viimeiset 20 vuotta.
      yleensä 6-8 keppanaa pvä ja viikonloppuna vähän kirkasta lisäksi.
      Oma firma on,vaimo ja lapset ja kaikki puitteet hienosti ihme kyllä.
      Treenattukin on viimeiset 10 vuotta ja lujaa ja monipuolisesti joten
      fysiikka on kestänyt mut eipä toi hörppiminen paremmaksi tee..

      3-4päivää oli juomahimoa mutta sitten hävisi. Untakaan en juomasta
      ole nähnyt.
      Kokeeksi kävin handelissa katselemassa juomia mutta pienintäkään
      mielitekoa ei tuntunut vaikka vartin verran odottelin ja tunnustelin.

      Tuumasin sitten niin että en ole juomatta kesäkuun alkuun vaan olen
      lopettanut juomisen kesäkuun alkuun asti.
      Muuten on ollut lysti olla,pitkämielisyys on lisääntynyt 300%
      hymyilyttää spontaanisti ja tuntuu et kun otin vikan huikan et on vapaa
      tekemään mitä vaan..(röökikin jäi 14v sitten)
      Kesäkuun alussa katson asiaa uudelleen otanko vai en,saa nähdä.

      • Eezau

        Hienoa. Arvostan. Yritän sinnitellä perässä päivä kerrallaan.


    • 4kkPutki

      Neljäs aamu. Sain vatsan toimimaan Laxoberonin avulla. Nukahtamislääkkeen voimalla unta jo 6 tuntia. Tänään olen päättänyt lähteä uimaan. Hikoilu vähentynyt hieman. Ja kävelin eilen viinakaupan ohi ensimmäisen kerran koko talvena etten mennyt sisään.

      • Eezau

        Mulla viides aamu ilman. Baariin lähtö houkutti eilen mutta sain pysyttyä poissa. Uni aika sekavaa mutta ehkä se tästä.


      • kannatan

        Tsemppiä 4 kkputkelle,viinakaupan henkilöstö sai varmaan shokin
        kun limppasit vaan ohi.


    • yritystätäälläkin

      Niin mahtavaa1

      Olette loistototyyppejä! Sikahienoa!

      Tämähän on tosihienolinkki, täällä selviydytään, itsekin saan VOIMAA. On ollut ongelmaa ja kun huomaa että toiset pärjää niin itsekin innostuu. Kyllä sitä tästä.

      Kiitti teille, jotka kirjaatte täällä!

      • Eezau

        Hienoo jos oot messissä. Mä selvisin tän päivän taas kuivilla. Tsemppiä sulle myös!


    • Eezau

      Hieno tipaton päivä takana. Kattelen futismatsia - ilman normaalia oluttölkkiä. Hyvä fiilis. Kun sais vielä nukuttuakin yön.

    • eipähuolita

      Elä huoli Eezau!

      Ne yöt tulee kun saat nukuttua ja nukut kuin tukki! Elä luovuta nyt kun oot päässyt jo noin pitkälle! Päivä kerrallaan. Kun maailmassa on niin paljon jännää mitä tehdä.

      Ite heräsin tässä anivarhain tänään. Kun herään niin rupeen touhuumaan jotain. Saa mahdottomasti aikaan kun yön tunteina tekee sitä sun tätä.
      Mullakin on sama ongelma ollut noitten oluitten kanssa, mutta kyllä tästä selvitään!
      Tsemppaillaan yhdessä, ja onhan täällä muitakin mukana!

    • Eezau

      Huomenta ja kiitos ihan huikeesta tsemppauksesta. Mahtavaa tipatonta päivää teille!!

    • 4kkPutki

      Viides aamu. Nukuin puolikkaan nukahtamislääkkeen ja melatoniinin avulla jopa 8 tuntia. Nyt on aika lopettaa lääke ja ottaa pelkästään melatoniinin ensi yöksi. Uimassa tuli pitkästä aikaa käytyä ja yöhikoilukin on melkein loppunut. Kiinteä ruokakin pysyy jo sisällä vaikkakin pala tuntuu vielä olevan kurkussa. Tsemppiä kaikille.

    • nukahdaminuutissa
    • tarpeeksiläärännyt

      ennen vuodenvaihdetta kun tuli vielä hörpittyä lensi aina maanantai-
      aamuna laatta keltaiseen sappeen asti,kroppa kai yritti sanoa ettei enää..
      tätä kun muistelen on aikas helppoa olla hörppimättä.oikeasti kaikki
      hauska juomisesta oli jo tosi vähissä. nyt kai 72.s päivä ilman.

    • kerrolisää

      72 päivää on muuten tosi kunnioitettava luku!
      Kerro miten olet selvinnyt noin hienosti että voidaan ottaa oppia sinusta!

      Täällä jos missä tarvitaan kannustavia kertomuksia!

    • 4kkPutki

      Kuudes aamu. Eilen otin viinapirun kanssa yhteen ainakin 20 krt ja jäin voitolle. Pitkä päivä odottaa että kello lyö 20.00 että viinakauppa menee kIInni,sen jälkeen huokaisin helpotuksesta. Päivä sekoitti pällin siinä määrin että unet jäivät 4 tuntiin ja näytti vielä liskojakin unissa.Onneksi tälle päivälle löytyy järjellistä tekemistä kun laitetaan kottero viimeinkin kuntoon. Ja en meinannut palkita itseäni illalla viinapullolla jos saan kotteroon leiman kuten olen aikaisemmin tehnyt. Alkoholistin uudelleenohjelmointia.

    • tsemppijatkuu

      Sinähän se isäntä olet ja määräät että se viinapiru ei vain päihitä sinua!
      Ja että näin se on niinku, jukulauta!
      Onnittelut!

      Kun jo kuusi päivää oot selvinnyt, niin selviät seitsemännenkin! - Ja rupee muuten helpottamaan päivä päivältä. Mitä tuota enään lipeemään siihen entiseen retkuun kun jo häämöttää erilainen elämä?
      Kun otetaan se järkikulta käteen ja funtsitaan, niin on selvän selvää, että on niin iso ero jatkuvassa pöhnässä olemisen ja terveen/raittiin elon välillää, jotta kyllä kannattaa kestää ne ensimmäiset alkuvaikeudet!

      Libanonilainen runoilija Kahlil Gibran kirjoittaa jossain runossa jotain että "Järki on uskollinen ja hyvä palvelija. Kuuntele sen neuvoja... ja sitten oli juttua, että vaikka intohimot/tai viinanhimo esim myllertää, niin kuuntele Järkeä.

      itelleni on ollut paljon apua tästä "Järki"-jutusta.
      Selvinpäin taas tämä päivä!

      Tsemppaillaan yhdessä!

      • kylläsetästä

        toveri eezau,ethän ole hyytynyt?


    • 4kkPutki

      Seitsemäs aamu. Näkyi viime yönä muutakin unissa kuin aina samoja liskoja hehheh, taitaa aivotoiminta palautua pätkittäin. Näköjään minulla auttaa kun sopii koko päiväksi ihan asiallisia hommia, tässä tapauksessa auton laittoa ja katsastusta niin ei ole viina koko ajan mielessä ja nukkuu hyvin happea saaneena ja väsyneenä. Perjantai on tietysti ottopäivä työelämässä oleville mutta kun itse olen pakkolomalla ollut 5kk niin se taitaa olla päivä vaan muiden joukossa joten en aio sortua. Selvää viikonloppua kaikille.

    • tsemppiä

      Ja huomenna on sitten kahdeksas!

      Kyllä ne liskot häviää muutaman yön jälkeen.
      Lue vaikka jotain rauhallista kirjaa tai katso youtubilta kauniita maisemia tai jotain muuta mikä vie ajatukset mukavimpiin asioihin.
      Toi on muuten hyvä idea että järkkäät selvää tekemistä! Saat siten hommatkin kuntoon, eikä mee aika turhaan lipittämiseen. Vointikin on jo varmaan paremmin?

      Eli eikun jatketaan!
      Viikonlopun kun voi viettää mukavamminkin kuin vain tohkurassa!
      Tsemppiä!

    • Laulava.rastas

      Tuli viime torstaina elämässä semmoinen pommi, että oltuani vuorokauden järkytyksen vallassa otin perjantaina punaviiniä, en tosin paljoa, koska elimistö ei kerta kaikkiaan ottanut vastaan (??). Minulla on alkoholista apua äkillisessä vastoinkäymisessä, pystyn ikään kuin ottamaan sen vähemmän raskaasti. Kännipäissäni sitten käsittelen aisaa puoliturtuneilla aivoillani ja saan sen jotenkin hallintaan. Koko viikon olen vatvonut (ottamatta mitään) tietenkin töissä käyden ja arkea eläen ja löytänyt ratkaisujakin. Ensi viikolla pääsen keskustelmaan asiasta hyvän ystäväni kanssa, lakkaa tämä yksinään vatvominen. Mutta olin sentään tammikuun melkein loppuun, otin kerran ja taas jatkoin helmikuun kokonaan. Ihan hyvillä mielin sen suhteen ja nyt taas viikko tipatonta takana.
      Zemppiä kaikille mukana olijoille!

    • tummanikolai

      Moro.

      Tänään on päivä nro. 19 tipatonta takana. Vaikka on perjantai ja mieli tekisi poksauttaa olut auki en sitä tee, paitsi alkoholitonta menee. Olen aika väsynyt koska ajoin autolla lähes 700 km. tänään. Mielessä kytee kuitenkin se vanha mieltymys oluen naukkailuun, mutta koetetaan porukalla toisiamme tsempaten päästä taas tästäkin viikonlopusta yli. Muuten menee ihan hyvin ja töissä käyntikin sujuu jotenkin rennommin ja pirteämmin.

      Tsemppiä kaikille jotka tosissaan yrittää tipattomalla sinnitellä!

    • kovaaporukkaakaikki

      Suorastaan jylhää.Hyvin menee,jatkakaa samaan malliin.

    • tarpeeksiläärännyt

      75 päivää tipattomana nyt.Lukuna mielenkiintoinen koska 1/4 osa enää puuttuu 100.sta päivästä kuivin suin jota jonain tavoitteena tv-ohjelma piti,taas itselle se on puoliväli 150 päivän omasta tavoitteesta.

      Silleen olen yrittänyt ajatella että on saanut olla ilman alkoholia enkä
      suinkaan niin päin että on joutunut olemaan ilman.
      Vähän jo juilauttaa ajatus että loppusuora aukeaa ja tipattoman
      päättymispäivä on edessä että paukahtaa ja mitäs sitten teen.
      Vielä tässä on aikaa touhujaan suunnitella ja mieli ja kroppa jatkavat
      elpymistä entistäkin ehommaksi.
      Niinkuin aiemminsanoin parikyt vuotta tuli hörpittyä 6-8 bissee pv ja täsmennetään sen verran että 6 vuotta sitten lekuri älähti gammagt arvosta (580)
      ja kysyi että voitko millään olla 3 viikkoa ilman mikä tuntui aivan mahdottomalta ajatukselta mutta suostuin.kun 11 päivää oli mennyt
      bucleria hörppien mieli karvaana niin silloin valkeni et jumalauta
      tää 3viikkoa tulee onnistumaan ja niin siinä kävi ja GT,kin oli viitearvoissa.
      Ekaa olutta kun olin ottamassa niinmielessä kävi et
      onkohan tämä ihan välttämätöntä .Mut siitä se taas lähti
      .
      Muutosta tuli kuitenkin niin että siitä lähtien yleensä pidin joka
      kolmannen kuukauden tipattomana ja yleensä se piti kunhan en
      erehtynyt ostamaan alkoholitonta olutta sillä se johti siihen että
      muutaman päivän päästä ostin pari pilsneriä ja se muuttui keppanaksi.
      Eli alkoholiton olut vaan on liian provosoivaa ja siitä pysyn visusti erossa.

      Kun näitä tipattomia kertyi niin kertakerralta helpompi oli niitä aloittaa
      ja pitää,yleensä 2-3 päivää kärvistelynmakua mut sitten helppoa
      kuin hengittäminen.Alkuun kävin juomaosastoilla karaisemassa
      luonnetta ja aika pahalta välillä tuntui mut koskaan en sortunut.

      Jostain oppaasta myöhemmin luin että tämmöistä siedätyshoitoa
      pitääkin tehdä jotta himonvastustuskyky kehittyy ja huomataan
      että himot laantuu minuuteissa.

      Samassa oppaassa oli muuten siitäkin että juomahimo uskomuksen
      mukaan pysyy zeniitissä muka vuositolkulla vaikka oikeasti sekin
      on tutkittu että kuukausitasojen juttu se vain on( lohduksi jollekin ehkä).
      Itsellä ehkä suurin voitto asiassa oli kun yykskaks tuli mieleen et
      eihän se alkoholi minua saa hörppimään vaan se on minun oma
      mieleni,osa aivoistani juonii minua itseäni vastaan.Tämän kun
      oivalsin niin tietysti ymmärsin että omaa mieltäni voin hallita,hallitsenhan minä omaa ja vähän muidenkin elämää ja vaikka mitä.
      Näillä eväillä meneillään oleva tipaton on ollut helpompi kuin
      koskaan,lisäksi ennestäänkin urheilulliseen elämäntyyliin tein
      päivitykset vaihtamalla salia ja aloittamalla uuden kamppailulajin aktiivisen harrastuksen ,uinti-illan lisäys viikko-ohjelmaan ja isossa kirjastossa käynti kertaviikkoon tuhdin lukupläjäyksen hankkimiseksi.

      Jotakin elämästään ei kannata vain jättää pois ilman että ottaa jotakin
      hyvää tilalle,näin palkitsen itseäni.
      Joskus kaikesta huolimatta harhainen ajatus tulee mieleeni vaikkapa
      näin: kesällä kun tipaton on ohi otanpa sitten bisseä.

      Heti vaan omassa mielessä vastaisku:Tälläiset ajatuksetkaan eivät
      kuulu tipattomaan mikä lie aivoissa viimeisiä häiriöitä alkoholin sekoittaman palkitsemisjärjestelmän toiminnoissa ,no korjaantuu
      kyllä muutamassa kuukaudessa,tutkittu asia.
      Näillä toimilla ja ajatuksilla 75 päivää on hujahtanut
      (lisäksi vedin vitamiinikuurin alkuun; c-,b3b5b6b12-,D-vitamiini,folaatti,kromi,sinkki,
      ubikinoni,lacto7maitohappo ja kreatiini,arginiini,beta-alaniini,l-glutamiini ja vihreetä teetä on termarissa koko päivän)

      Voimia kaikille samassa painissa.

    • minneporukathävisi

      Onkos täältä nyt väki vähentynyt ja tarpeeksiläärännyt on yksin palstalla?

      • tummanikolai

        Mukana ollaan. 24 päivää tipatonta takana.


    • Laulava.rastas

      ... melkein lapasesta...

    • eisemitäänjatkan

      Hyvä, liityn minäkin uudestaan mukaan.
      Olin kaksi kuukautta tipatonna. Sitten sattui hyvin murheellisia asioita ja otin jonkun verran. No ei se mitään. Aloitan uudelleen taas.
      Kun kuitenkin olin jo 60 päivää, niin onhan se helpompaa nyt.
      Just tää, että vaikka sortuu, niin silti jatkaa vaan.

    • eihuolenhäivää

      Harjoitus tekee mestarin raittiudessakin,pakko sen on joskus onnistua..
      Hyvää viikonloppua ja hienoja aamuja kaikille.

    • harjoitellaan

      Joo, tässä harjoitellaan. On tärkeetä että jaksaa yrittää.
      Sama oli minulla tupakinpolton lopettamisessakin. Pikkuhiljaa ja aina uudestaan yrittämällä sain sen polttamisen sitten lopetettua.

    • tummanikolai

      Moro.

      Mihinkäs kaikki on kadonneet palstalta?

      Itselläni päivä nro. 29 tipattomalla, ja uusia aamuja nousee idästä. Olen aloittanut myös lenkkeilyn n. 3-4 kertaa viikossa vajaa pari tuntia kerrallaan hikikävelyä, ja samalla yritän ohentaa tuota vatsanseutua joka kyllä vaatiikin hommia.

      Unen laatu lienee parantunut, koska jos ei tarvitse nousta yöllä vessaan voin nukkua yhtäkyytiä n. 8-9 tuntia, ja nousta reippaana töihin ja päivän askareisiin.

      Alkoholitonta olutta säännöstelen myös enkä lotraa sitä kuten alussa, joten vatsa toivottavasti tykkää ja "sulaa" kesään mennessä ainakin pienemmäksi, toivon niin.

      Kaikille tipattoman viettäjille toivotan tsemppiä ja kovaa luonnetta, päivä kerrallaan kohti uutta kesää!

    • MrSorbus77

      Kylläpäs viina maistuukin hyvältä tipattoman jälkeen, parin viikon kuuri ansaittu.

    • tarpeeksiläärännyt

      85.s pvä siitä kun alkoholi minut hylkäsi vai miten päin nyt olikaan.
      Rahaa on säästynyt kasaksi asti,8 laadukkaampaa bisseä vrk x85
      =n 2,5Ex8x85=1700€ ja kirkkaisiinkin ois jotain mennyt.
      Miinuspuolena on mahanympäryksestä lähtenyt viitisen senttiä.

    • voijeejee

      Iso summa!

      Onnittelen, olet tosiaan onnistunut!
      Hyvä että kirjoitit, pian on sulla 100 päivää selvänä. Elä missään nimessä sorru nyt!

      Ite täällä räpistelem perässä.

    • Klunssila71

      13 päivää oltu tipattomalla, hyvältä tuntuu, päivä kerrallaan.

    • sitävaanponnistellaan

      Voi että mitä porukkaa täällä!

      Täällä tosiaan ponnistellaan! Tiedän omasta kokemuksesta että ei oo niin helppoa.
      Sitä joutuu niinkuin laittamaan itsensä sellaiselle mikä EI OO HELPPOA, mutta silti sitä vaan yrittää, - ja kestää!

    • muubändi

      Hyvä Klunssila! Mukana mennään.

    • Klunssila71

      104 päivää on tarkoitus raitistella! eli juhannuksen jälkeen otan seuraavan kerran, jos sittenkään , saa nähdä..

    • tarpeeksiläärännyt

      94.ttä päivää lillitään tipattomana.Oman aivotoiminnan tuotos
      nimeltä viinapiru on tipattoman ensimmäisen kolmen päivän jälkeen
      ymmärtänyt pysyä hiljaa.
      Nyt on raittiutta jatkunut niinkauan että tuntuu luonnolliselta olla
      selvinpäin,sen sijaan juominen tuntuisi nyt vastenmieliseltä.
      Kroppa kiittää muutenkin: kun penkkimaksimi tammikuun alussa
      oli 82,5 kg ja mitenkään erilailla treematta oli pullahtanut nyt 92,5.een
      kiloon.Eli hermopuolen palautumista. Maksimia en tässä välissä koettanut enkä penkkiä erikseen tehnyt.

    • jatketaaaan

      Upeeta et muutkin on hogannu et ilman viinaa on paljon parempi elellä!!

    • tarpeeksiläärännyt

      Päivä 100 tipattomalla,tavoite on siis 150 .Vaikeusasteeseen pätee
      sama mitä Nykänen on todennut laulamisesta: Laulaminen
      on kuin vaimon päälle meneminen,kyllä se siitä lähtee
      sujumaan.Niin raitiskelukin.

    • onnittelut

      Onnittelut!

      Vaikka tosin ihan hölmöä miten siteeraat Nykästä. Inhottava siteeraus ja alentava naisia ja oikeata laulamisen osaamista kohtaan.
      Etsi parempi esikuva näitten viimeisten 50 päivän aikana!

      Hyvä kuitenkin että raitistut!

    • tummanikolai

      Moro.

      No niin. Nyt on tipatonta takana 50 päivää! On tämä nykyinen oleminen jotenkin energisempää ja vaivatonta verrattuna oluen pöhöttämään entiseen todellisuuteen. Tänään juuri työkaverini kysyi milloin otan seuraavaksi, johon vastasin etten ikinä enää.

      Lenkkeilyä olen tehnyt kolme-neljä kertaa viikossa, n.kaksi tuntia kerrallaan, lisäksi päivittäiset lankutukset tuossa olohuoneen lattialla. Niistäkö lienee tuo verenpaine tykännyt, ja on nyt normaali lukemissa, kun se aiemmin oli reilusti koholla. Vatsan seutukin on jo hieman supistunut.

      Janojuomaksi ja oluen korvikkeeksi olen ottanut vissyveden, aiemmin käyttämäni alkoholittoman oluen sijaan, joka kyllä myös pöhötti mahaa ja oli turvonnut olo kokoajan.

      Nyt siis tällaista kuuluu, Helpompaa kuin osasin kuvitella vielä kaksi kuukautta sitten, suosittelen muillekin tipatonta viettäville!

    • tarpeeksiläärännyt

      Minulla päivä 105 tipattomalla TJ 45 ,respektiä tummanikolaille,hyvä päätös luopua alkoholittomastakin bissestä.

      Oma alkoholismi etenee nyt niin että huomasin olleeni kolmisen päivää
      täysin ilman pienintäkään alkoholiin tai raittiuteen liittyvää ajatusta.

      Asiaan saattaa vaikuttaa perjantai-illasta alkanut mehupaasto jota
      lusitaan tulevaan perjantaihin asti.

      .Nälkä on välillä tosi kova ja huimaa ajoittain,treenit ja duunit on jatkunut yhtälailla kuin normisyömisilläkin.
      Tämä paastohomma on toistettavana jo neljättä kevättä joten tuttua touhua.
      Muutenkaan tipattomalla ei juomahaluja isommin ole ollut ja nyt nälän vaivaamana ei tule edes mieleen.

      Paino on tippunut 3kg tähän mennessä tosin painonpudotus on sivuseikka,paasto palkitsee minut aina viikkoja päättymisen
      jälkeen jatkuvalla hyvänolontunteella,aivan kuin hyvän saunomisen
      jälkeinen olo mutta jatkuu 3-4 viikkoa.
      Lisäksi paastoaminen kehittää itsekuria ja kieltäytymisen taitoa.

      Itsekuri onkin vaikeampi laji eli kyse on viivästetystä palkkiosta,
      liikaa ja väärin- tai liian vähän käytettynä se ehtyy..

      Hyvää Pääsiäistä jokaiselle

    • Klunssila71

      Samanlaisia tuntemuksia kuin tummanikolilla. kevyt ja energinen olo, ajatukset ovat kirkkaat pöhötys on lähtenyt. alkottomia päiviä on kertynyt 31. Pääsiäinen menee vissyn ja limunaatin voimalla.

    • korkkikii

      Karkea kielenkäyttö mitä lienee tarkoittaakin myös häipyy kun ei juopottele.

    • Alanmiehet

      Voi voi. Meinaakos oikeat alan miehet sortua nynnyilyyn?

    • Samassaveneessäollaan
    • jensored7676

      hienoa hienoa......ilman alkoa on kliffaa! suosittelen muillekin! mulla itsellä alkaa tipaton nelinumeroisella lukemalla ja nykyisin painajaisissa joskus juon mutta sitten kun herään niin ah autuas muistin että pahaa unta vain...elämän laatu on parantunut hirmuisesti

    • gottigott

      Kännissä on kiva olla!

      • lättilätt

        aikansa kutakin.


    • eläitsenäisesti

      Kun kännissä on kivaa niin sitten jätä sukulaiset rauhaan jos alkoholi on ilosi, sillä kaikille ei ole ja rahaa älä pummaa keltään, jos rahat kuluu juomiseen.

    • tiptiphikhik

      todellakin myös yksi etu, ei tarvii vaippoja kun ei tiputa tammikuussa..

    • tarpeeksiläärännyt

      päivä 112 tipattomana ( TJ 38 eli pelottavan vähän).
      Pääsiäinen mökillä arvelutti etukäteen,selviä mökkiviikonloppuja on
      kokemuksena vain muutama sattuneesta syystä mutta samanlaista mökkeily
      on näköjään selvinkinpäin,kaikenlainen nikkarointi ja muu uutteruus oli huikeasti
      lisääntynyt.
      Lähisukulainen kuoli pyhinä ja nyt kun viina ei puskuroi niin suru tuntui yllättävän
      voimakkaana tunteena. Tunteiden voimistumisen on huomannut ihan parinkolmenviikon sisään,onkohan tässä nyt kyse siitä kun lääkärit sanovat
      raitistumisen vaativan vähintään 3-6 kuukautta jotta aivoissa pitkäkestoisemmat
      korjausprosessit ehtivät tapahtua.
      Sen verran kova myrkky alkoholi on että kun suruviesti saapui niin mielessä
      kävi että joko nyt olisi oikeutettua ottaa mukia muka murheeseen,eli taustalla
      alko vaanii ,ollaanpa tarkkana.
      Ostin pyynnöstä muille muutaman saunaoluen mutta
      tämä ei aiheuttanut pienintäkään tuntemusta vaan ostotapahtuma oli
      täysin merkityksetön.

      • ToivoViita

        Pääsiäinen painosti
        Posted on April 19, 2017 by paihteetontaelamaa

        Pääsiäisen pyhät ahdistivat odotettua enemmän. Kavereilla oli vapaata ja monet suuntasivat ravintoloihin. Itse kävin kantakapakassa sunnuntai-iltapäivällä lukemassa viikonlopun lehdet. itin alkoholitonta olutta, jota tarjoilija hieman ilmetteli koska oli jo valmiina A-olut hanassa kiinni astuessani baaritiskille. Muutoin visiitti onnistui odotuksia paremmin. Porukka ei ollut havaittavasti humalassa siihen aikaan ja juttu kulki asiallisesti ja käväisystä jäi positiivinen fiilis.

        Muutoin pääsiäisen pyhät ahdistivat ja oli vaikea saada aikaa kulumaan. monesti kävi mielessä, että jos nyt en olisi Antabus-kuurilla keksisin helposti tekosyyn “pariin kaljaan”. Tänäänkin ajatukset on välillä eksyneet alkoholiin ja varsinkin sen käytön sosiaalisiin tilanteisiin, joita rehellisesti sanottuna on jo ikävä.

        Ensimmäiset kaksi viikkoa olivatkin yllättävän helppoja ilman alkoholia. Nyt tuntuu, että on astetta haastavampi vaihe tulossa. Pitää nopeasti keksiä korvaavaa toimintaa vanhan kupittelun tilalle.

        Kyllä tämä tästä.

        https://paihteetontaelamaa.wordpress.com/2017/04/19/paasiainen-painosti/


    • ToivoViita
    • tarpeeksiläärännyt

      Tipaton 119.päivä. 31 päivää tavoitepäivämäärään.
      Uusia vaikutuksia havaittu:fyysinen tasapaino parantunut huomattavasti eli
      yhdellä jalalla seisten asento on vakaa (toisen jalan isovarpaasta pidetään
      saman puolen sormilla kiinni ja käännetään/nostetaan jalka navan korkeudelle).
      Tämä on joogaliike jota olen tehnyt 10 vuotta ja tähän asti vasen jalka on ollut
      epävakaa aina mutta eipä ole enää.

      Isompi havainto on että nyt 16-17 viikon kohdalla huomaan vasta oikeasti että alan olla selvä.Vaikka lukuisia kertoja olen pitänyt 4-5 viikon tipattomia jaksoja niin ei siinä ajassa oikeasti vielä selvinnyt.

      Luulenpa että yllättävän moni kohtuukäyttäjänä itseään pitävä (siis vaikka
      2-3 annosta päivä,21 annosta viikossa max,mitä THL ja muut nyt kohtuu-
      käytön rajoiksi ilmoittaakin ei ylity)ei oikeasti ole ollut selvinpäin vuosiin
      eikä tästä ole mitenkään tietoinen.

      Kaikki tahot kyllä esittävät alkoholin näkyvimmät hermostovaikutukset:
      humaltumiset,arviointikyvyt,estot,krapulat terveysvaikutukset jne mutta
      aika niukasti tuodaan esiin se että usein ja pitkään käytettynä alkoholi
      hiljalleen latistaa ja turruttaa tunteet vaikka veressä ei promilleja olekkaan.

      Ja tunne-elämä ei kovin nopeasti korjaudu vaikka korkin laittaisi kiinni.
      Siinä ei päivät tai pariviikkoa kuivin suin auta.Mutta pahinta on ettei asianomainen niukoilla tunteilla(taitaa monella v***tus olla ainoa vallitseva tunne) edes huomaa että jotain on pahasti vialla.

      Nyt nelisen kuukautta kun raittiina olen ollut niin hämmästyn kuinka teräviä
      ja voimakkaita ihan arkielämässä tunteet ovat: Tänään yksi tärviö muotoili
      sanansa minulle huonosti ja suuttumukseni meni sekunnissa aivan tuliseksi
      mutta niinpä lauhduinkin nopeasti.Suru viiltää kuin veitsi ja parikertaa viikossa ahdistaakin niin että huimaa mutta on sitten ilokin aivan pursui-
      levaa pienemmistäkin aiheista.Perin outoa kun ei tähän ole tottunut.
      Oman tunnevamman moottorina siis oli parikytvuotta 6-8 keppanan
      päivittäinen siemailu,ei koskaan muistinmenetyksiä,itsensä telomista
      tai isompia mokailuja kännispäissään mut olisi vähempikin saanut piisata..

    • 8vuottajuomatta

      Hienoa kuulla elämyksiä raitistumisesta. Kyseessä on pitkä prosessi vielä sen jälkeen, kun promillet on saatu nollaan. Mieli rauhoittuu kuitenkin pikkuhiljaa, eikä viina enää ole kaiken aikaa mielessä.
      Täytyy olla lujana ja samalla armahtaa itsensä.

    • ToivoViita

      Löytyykö kohtalotovereita tai muuten päihteettömästä toiminnasta kiinnostuneita Tampereen alueelta. Voisi kehitellä jotakin korvaavaa toimintaa dokaamiselle? lähetä linkin kautta yhteystietojasi niin kehitellään jotakin älyllistä toimintaa ilman päihteitä... https://paihteetontaelamaa.wordpress.com/blog/

    • tippaleipää

      Tipatonta Vappua ekaa kertaa sitten 80 luvun..

    • Ponnistelija

      1.5. tasan 6 kk ilman tippaakaan ! Vappulounaalla tänään kivennäisvettä. Olinpa virkeää seuraa :) Olin jo vähitellen vuosien myötä liukumassa hallitsemattomaan tilanteeseen. Krapulat ovat jo tässä 50 iässä hirveitä, kun juo esim. lomalla useamman päivän väkeviä ja on kunnolla humalassa. Viikonloput menivät viime vuosina lähes koko ajan kännissä. Onneksi en ole koskaan örveltänyt ja pysynyt kotona. Uni oli aivan hirveää painajaista. Alkoholi on aivan uskomattoman koukuttavaa. Onneksi työpaikka on säilynyt aina, vaikka millaisessa krapulassa aina on urheasti menty töihin. Hyvä neuvo on ajatella että "AINAKAAN TÄNÄÄN MINÄ EN JUO". Nyt tuntuu, että hirveä painajainen on jäänyt taakse. Tarkkana pitää tosin olla. Voimia kaikille kohtalotovereille ponnistella irti.

    • Hyvä.mieli

      Alkoholiton vapunaatto ja vappu ja tämä aamu. Tuli ainakin renkaat vaihdetuksi.

    • tarpeeksiläärännyt

      Tipatonta 126 päivää takana ,24 päivää "päättymiseen".Olen suunnitellut
      jatkotoimenpiteet näin ja tällaisillä perusteilla:Luokittelen alkoholinkäytön
      ensin asteikolla alkoholinkäytön seuraamusten mukaan numeroina:
      1-10 huonommasta parempaan:
      1 Asunnoton loppuvaiheen rappioalkoholisti
      2 läheisten hylkäämä,asunto on vielä,työsuhteet päättyneet
      3 työyhteisön jäsen edelleen,parisuhde hajonnut
      4 Loukkaantumisia ,väkivaltaa ,parisuhde vielä toimii,työsuoritukset heikkoja
      5 tissuttelu ja viikonloppukännit ,Selkkauksia ja riitoja,terveys huono
      6 Joka päivä tissuttelu,pieni pöhnä ei juopumusta .syyllisyydentunne
      7 kerran viikossa 1 illan humalahakuinen juominen,
      8 korkeintaan yhtenä iltana kuukaudessa,kohtuullinen kerta-annos.
      9 Kokonaan alkoholista pidättäytyvä,käytön lopettanut syystä tai toisesta.
      10 Täysin hallittua satunnaista alkoholinkäyttöä, käyttökertojen väli
      kuukausi- tai vuosientasolla ilman humalahakuisuutta.

      Luokitteluperusteet ovat siis oman näkemykseni mukaiset.

      Nyt olen antanut itselleni arvosanan 9 Pitkällisen pohtimisen ja itsetutkiskelun
      jälkeen koen että en halua viettää loppuelämääni arvuutellen olenko alkoholisti
      vai entinen suurkuluttaja tai kohdan 10 mukainen täydelliseen hallintaan kykenevä henkilö.
      Tulevan kesäkuun alussa alkaa siis uusi ja haastava elämänvaihe:
      Paluu kohtuukäyttäjäksi.
      Tiedän että kohtuukäyttäjäksi palaa vain muutama prosentti yrittäneistä
      ja uskallan tähän vain siksi että tipattomia erillisiä kuukausia on viimeisenä 6
      vuotena kertynyt toistakymmentä kappaletta ja nyt tämä kuluva vuosi,eli
      koska uusi tipaton on minulle helppoa aloittaa jos kohtuukäyttö ei suju
      tavoitteeni mukaisesti.
      Olen asettanut itselleni luottorajaksi kohtuukäyttöön 2 epäonnistumista
      eli jos kohtuus ei onnistu niin ensimmäisellä kerralla pidättäydyn vuodeksi
      alkoholinkäytöstä ja koitan taas kohtuukäyttäjäksi paluuta ja jos näinkään
      ei onnistu niin viimeiseksi pidättäytymisjaksoksi tulee 2vuotta jonka
      jälkeen mahdollisesta epäonnistumisesta on tehtävä päätös loppuelämän tipattomaan.
      Arvosanoista kelpuutan osaltani vain numerot 9 tai 10 tulevaisuudessa.

    • 6000-päivää

      Kohtuukäyttäjäksi juomisen hallinnan menettäneistä palaa 0 (nolla) prosenttia (%). Mahdottoman toivominen osoittaa, että viinalla on edelleen vahva ote toivojan psyykestä.

      • lähes_raitis

        Paljon riippuu siitä mitä sillä kohtuudella tarkoitetaan? Onko se kaksi annosta joka päivä, vai harvoin esim. yhden tai pari kertaa vuodessa humalaan asti juominen.
        Sanoisin, että kohtuukäyttöä yrittävälle alkoholistille säännöllisyys alkoholin käytössä on se kaikkein pahin kompastuskivi, siihen se yleensä kaatuu ennemmin tai myöhemmin.


      • 8vuottajuomatta

        Tässä alkoholisti riemuitsee raittiudestaan sillä ehdolla. että antaa itselleen taas luvan alkaa ryypätä. Näin se alkoholisti pelailee itseään vastaan.


    • minttu888

      ei kannata leikkiä mitään kohtuukäyttöä....jos on alkoholismiin taipuvainen niin sitä vaan itseään huijaa. jos on päässyt hyvään alkuun ilman alkoholia niin ei mitään järkeä ruveta leikkimään koska onnistumis prosentti on verrattavissa 7 oikein lotossa. minullakin on monia kavereita minä mukaan lukien yrittänyt ja kukaan ei ole onnistunut ja loppujen lopuksi toiset jatkanut juomista taas kaasu pohjassa ja minä valitsin toisin ja laitoin korkin kiinni LOPULLISESTI.ja tiedän sen koska en ollut vielä edes kovin pahassa suossa ja voin vain viikonloppuisin mutta tiedostin että homma ei pysy kontrollissa joten oikea vastaus on korkki kiinni

    • TällainenTapaus

      Onko teistä kenellekään tullut alkoholista ( tarkemmin sanoen oluesta ), että niska on jäykistynyt niin ettei päätä voinut kääntää paria senttiä enempää ilman kovaa kipua; niska turposi huomattavasti ja oli tulikuuma?

    • tarpeeksiläärännyt

      Päivä133 tipattomalla, jäljellä 17 päivää alkuperäiseen 150 päivän
      tavoitteeseen.Ruokahalu kasvaa syödessä ja niin tämäkin projekti
      muuttaa muotoaan.Hätäisimmät ehtivät jo luulemaan että heti tavoitteen
      150 päivän osalta täytyttyä kirjoittaja haksahtaa juoman pariin koska
      tavoitteena on edellämainitun postauksen kohdan 10 mukainen tavoite.
      Arvostelua tuli heti ja tällä palstalla se on luonnollisestihyväksyttävää
      ja myös toivottavaa.
      Tipattoman myötä on ollut aikaa pohdiskella mennyttä ja tulevaa.Osaltani
      olen analysoinut perinpohjin mistä riskikäyttö aikanaan alkoi,
      millainen käyttäjä olin ja nyt tiedän tulevat tavoitteeni i
      Toimintasuunnitelma perustuu osin kognitiiviseen psykoterapiaan ja
      kundaliinijoogaan (joogaa olen harrastanut vuosia,tämä on henkisempää),
      muut raamit ovat kunnossa mitä tulee fysiikkaan,ihmisiin ,työhön ja
      talouteen.Puitteet ovat perkaamisen myötä viimeisen päälle mutta
      mielenhallintaan massiivisesti panostamalla tulen saamaan työkaluja
      poikkeamien käsittelyyn.
      Pitkään hain mielestäni sitä hetkeä ja tunnetta kun päätöksestä lip-
      sutaan ja siinä on mielestäni mielenhallinnan se avainkohta johon tulen
      pureutumaan kaikin voimin ja menetelmin.
      Sen verran mielen järjestelmistä ja niiden palautumisesta että omakohtainen
      päätös pienimmänkään alkoholimäärän nauttimisesta sijoittuu alustavasti
      vähintään 2.n vuoden päähän ,palkkiojärjestelmien ja uusien ajatusmallien
      ratautuminen vie aikansa mutta mikä kiire tässä enää on,tämä on
      ensimmäinen kerta kun muutan vakaalla päätöksellä alkoholinkäyttötapaani
      ja kun muutokseen ryhdyin niin se tehdään perinpohjaisesti ja ajan kanssa.

      • 6000-päivää

        Jos juoppo jättää itselleen pienenkin takaportin viinan juomiselle, elämisen fokus siirtyy sinne ja hetken koittaessa koko juomakierre jatkuu siitä mihin se aikanaan päättyi.

        Kognitiivisesta psykoterapiasta tai kundaliinijoogasta ei ole vastusta viinalle.


      • syyt_syvemmällä
        6000-päivää kirjoitti:

        Jos juoppo jättää itselleen pienenkin takaportin viinan juomiselle, elämisen fokus siirtyy sinne ja hetken koittaessa koko juomakierre jatkuu siitä mihin se aikanaan päättyi.

        Kognitiivisesta psykoterapiasta tai kundaliinijoogasta ei ole vastusta viinalle.

        Onko sinulla mahdollisesti jotain menneisyyden traumoja tai muita ongelmia joita et ole pystynyt vielä käsittelemään, toisin sanoen pyyhkimään pois mielestä?
        No jos on, niin en suosittele ottamaan sitä kuuluisaa ensimmäistä ryyppyä, koska pakomatkasi unohdukseen alkaa välittömästi uudestaan.


      • 6000-päivää
        syyt_syvemmällä kirjoitti:

        Onko sinulla mahdollisesti jotain menneisyyden traumoja tai muita ongelmia joita et ole pystynyt vielä käsittelemään, toisin sanoen pyyhkimään pois mielestä?
        No jos on, niin en suosittele ottamaan sitä kuuluisaa ensimmäistä ryyppyä, koska pakomatkasi unohdukseen alkaa välittömästi uudestaan.

        Ei ole.


    • Klunssila71

      58 päivää ilman alkoholia, Hyvältä tuntuu! havantoina on että uni on levollista ja rentouttavaa,

    • sutki67

      hyvä klunssila! mulla toistatuhatta päivää ja unet alkaa olla jo huippuluokkaa ja painajaiset harvinaisia ..tai no joskus näen unta että kupittelen mutta sitten onneksi herään ja hymähdän että se oli vain painajaista :) elämäni paras päätös ..toivottavasti sinullakin pitää kun olet hyvään alkuun päässyt.

    • Klunssila71

      Todennäköisesti raittus katkeaa touko/kesäkuun vaihteessa, kun lähden 4 viikoksi euroopaa kiertämään. tarkoitus olisi nauttia vain olutta. Kohtuudella. Suomeen päästyäni jatkan tipatonta elämä.

    • tarpeeksiläärännyt

      Päivä 140 tipattomalla ,10 päivää jäljellä tipattoman tässä muodossa.

      Kirjataanpa niitä tipattoman vaikutuksia välillä eli käväisin labrassa ja
      maksa-arvo alat oli puolivuotta sitten 32 ja nyt 17(viiteväli 10-70)
      toinen alkoholinkäyttöön reagoiva MCV oli nyt 87 kun ennen oli 90
      (viiteväli 82-98 normaali) eli oikeaan suuntaan ja muutkin arvot.

      Muuten kunto on entisestään parantunut ihan samoilla treeneillä
      kuin ennenkin mutta vaste on paljon parempi kun palautusjuoma
      olut on jäänyt pois.Reaktionopeus on myös parantunut,sparrissa
      sen kyllä huomaa.
      Paino on puolessa vuodessa hiljalleen pudonnut viitisen kiloa,
      katsoinpa nyt oikein painoindeksilaskurin lukeman mikä oli
      indeksi 23,6 eli normaali paino ja kevyeltä kyllä tuntuukin mutta
      rautaa nousee enemmän joten laardia on lähtenyt eikä lihasta.

      Ruokahalu on parantunut tipattoman myötä ja uutena tulokkaana
      on makeanhimo lisääntynyt.Nyt kun kaupassa käy niin helposti
      tulee ostettua lakupötkö tai suklaapatukka tai jäätelö,ennen
      tätä tapahtui muutaman kerran vuoteen.näistä huolimatta kalorit
      ilmeisesti jää vähemmälle kuin ohrapirtelöaikaan,tai sitten yleinen
      sähäkkyys kun on lisääntynyt niin se kompensoi syömisiä.

      Nukkuminen ei paremmaksi ole muuttunut,iltaoluet antoi ennen yhtä-
      jaksoisen yöunen ,nyt 20 viikkoa abstinenssia takana ja aina vaan
      heräilen parin tunnin välein.Mitään kummempia unia ei näy.Ehkä
      vähempi uni sitten riittää kun alkon vaikutukset puuttuvat.

      Sitten vähän harmittaa koska olen tällainen mittailijafriikki etten
      huomannut tehdä tipattoman alussa tohtori.fi. muistitestiä mutta
      tässä eilen kokeillun testin minun tulokset:väritesti100%
      1)50% 2)80% 3)80% 4)70%
      Sinänsä mielenkiintoinen testi jossa voi testata pään hataruutta.
      (Testiohjelmassa oli jonkinlainen käynnistyshäiriö mutta tokalla lähti.)

      • 6000-päivää

        "Tässä muodossa?"
        Alat siis ottaa 10 päivän kuluttua ja kaikki positiiviset kokemukset joita olet saanut juomattomuuskaudella ovat muisto vain.


    • tarpeeksiläärännyt

      Tarkennetaan vielä:
      Mahdollinen seuraava ottaminen ajoittuu 1,5-2 vuoden etäisyydelle
      kuten aiemmin jo kirjasin.Ei 9 päivän kuluttua.

      Olen odotellut että juomahaluja tai kuvitelmia näin 150 pv tavoitteen
      loppumetreillä alkaisi heräillä mutta ei vähääkään.Tänään ruokaostoksilla
      oli alko prismaa vastapäätä.Oikein piti pysähtyä ja katsella sekä tunnustella
      mitä tuntemuksia heräsi:sisällä olevat ihmiset, osa heistä väsyneitä olemuk-
      seltaan myös myyjä; ja tunnereaktio oli läikähdys sääliä.Viina ei ykkösjuttu
      ennenkään ollut vaan olut,katselin hetken suomiviinapulloriviä ja inho puistat-
      ti selkää.Sitten huomasinkin että käytävällä olevat myyntiveneet olivat kaapanneet mielenkiintoni. Niin vähän alko jaksoi kiinnostaa.

      Hiukan yllätyksenä koko tänä aikana en ole kertaakaan saanut itseäni
      kiinni haaveilusta alkoholin nauttimisesta kunhan tipaton päättyy.
      Heti alkuun tietoisesti kielsin itseltäni tällaiset ajatukset ja tämä
      oli tuttu metodi jo aikanaan kun lopetin tupakoinnin.
      Loogista:Älä haaveile sellaisesta mistä haluat päästä eroon.

      Mutta tipaton(väliaikaisratkaisu) tässä muodossa todellakin loppuu ja
      uusi vaihe tulee tilalle eli 1,5-2 vuoden siirtymävaihe tässä koulussa
      ja tähän ei ottaminen kuulu.
      Väliaikaisratkaisun jäädessä hiljalleen taakse on mielenrauha ja
      kaikkinainen tyyneys vain kasvanut eli tuleva ei huolestuta.

      • 6000-päivää

        Epäjohdonmukaista kaikkenaan.

        "Mahdollinen seuraava ottaminen ajoittuu 1,5-2 vuoden etäisyydelle"
        - Jos juoppo jättää itselleen pienenkin takaportin jolla mahdollistaa juomisen, hänen elämänsä fokus on siinä, ja pysyy, ja kun hetki koittaa, juominen jatkuu tasan siitä mihin se on aikanaan jäänyt.

        Aito raitistuminen voi tapahtua vain, kun juoppo tiedostaa, että ei tippaakaan koskaan enää, ei edes skumppalasillista pojan häissä. Vain siten etyylialkoholi siirtyy vuosien myötä yhdeksi kemialliseksi yhdisteeksi muiden joukkoon, ja pois elämän keskipisteestä. Maisemat avartuvat hiljalleen ja todellinen vapaus koittaa.


    • tarpeeksiläärännyt

      Viimeinen postaus eli 150.n päivän ajallinen tavoite täyttyy tänään.

      Kokemus oli vaikuttavampi kuin aloittaessa osasin kuvitellakaan.
      Alkoholin puuttuminen elämästä oli pienemmässä roolissa,sen sijaan herääminen psyyken ulottuvuuksiin uusien terapia-ja meditaatiotioharjoitteiden myötä on ollut mullistava kokemus mitä ei olisi tapahtunut ilman tipattoman kauden elämäntapamuutoksia.Yllämainittu mielenmaiseman avartuminen ja vapaus
      on itseasiassa tuettuna jo edennyt hyvän matkaa.

      Hyvää jatkoa kaikille,se että olet tipaton-palstalla kertoo jo että saatat olla muutos-vaiheessa.
      Se ei kerro että olet välttämättä juoppo,alkoholisti,kuivahuikkaaja,
      riskikäyttäjä,suurkuluttaja,absolutisti,kohtuukäyttäjä tai mitä näitä termejä onkaan,sitä ei kukaan toinen voi määrittää puolestasi, vain sinä itse.

      Niin tai näin, pärjäilkää.

    • Anonyymi

      Pahin mitä voi tehdä on pitää tipaton tammikuu.
      Parempi kun ei pistä itselleen tuota rajaa koska muuten vain odotat Tammikuun päättymistä ja ryyppyrumba alkaa uudestaan ja tulokset mitätöityvät.

      Olin itse melkoinen viinasieni ja noita tipattomia tuli harrastettua useampana vuotena ennen kuin tajusin missä vika. Miksi ryyppääminen alkaa heti tammikuun päätyttyä?
      Tänään tulee 2 vuotta ja kuukausi täyteen kun päätin pitää tipattoman. En tipatonta tammikuuta vaan tipattoman toistaiseksi ja tässä sitä ollaan. Viinan himo on kaikonnut ja hyvin harvoin käy enää edes mielessä ja jos käy niin ohimenevänä ajatuksena, joka katoaa ajatuksen virtaan yhtä nopeasti kuin tulikin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5098
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3347
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1482
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1317
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1016
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      918
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe