Linja-autonkuljettajaksi?

Eskolaaki

Huomenta
Tietääkö joku, että jos käy autokoulussa omakustanteisesti D-kortin ammattipätevyyden, millaset mahdollisuudet saada töitä? Ikää 52v ja pohjalla CE-kortti pienellä kokemuksella. Vai arvostavatko työnantajat vain aikuiskoulutuksessa tai amiksessa saatuja ajolupia? Asiallisia vastauksia toivoo hän.

16

318

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kysy jostakin firmasta suoraan?

    • Jfjduejjdjrjjr

      Ei ole multa ikinä kysytty missä oon kortin ajanut.
      Jos sulla on kortti ja ammattipätevyys näyttää ni eiköhän sitä duunia löydy.
      Hölmöintä näissä aikuiskoulutusjutuissa on 2kk "työharjoittelu". Suomeks tarkottaa että tehdään duunia ilmatteeks.

      • veio4

        Voisi ajatella myös niin, että saa 2kk harjoitella ilmaiseksi yrityksen piikkiin ja sen vastuulla ja vakuutuksilla. Tietysti saa, ainakin alussa ammattilaisen opastusta ja palkkiona saattaa olla työpaikka.

        Ei kukaan anna noin vain, kortin esittäjälle- miljoonan arvoista työkalua käytöön.


    • Peter45

      Hyviä ammattimiehiä tarvitaan aina, minua kysellään takaisin niin matkustajien kuin päälliköidenkin taholta eli kun oikea asenne niin alalla pärjää.
      Joka firmassa olen viihtynyt, ehkä ainoa se kaljupäiden kiitorata mutta sekin oli poikkeus ja sielläkin matkustajat kehuivat rauhallista ajotapaani ja taitojani asiakaspalvelussa.
      Ottakaa oppia ja tervetuloa alalle.

      • exlonka

        Onpa satu. Kun espoon metro ym raideliikenteet valmistuvat, vähennetään bussinkuljettajien työsopimuksia sadoittain. Mikä yhtiö tässä tilanteessa, lukuisat lonkakuskit kortistossa, pystyy tekemään uuden toistaiseksi voimassaolevan työsopimuksen? Siihen reseptiin ei ajotaito eikä hymyily auta. Älkää valehdelko tuota kiltin kuljettajan satua. Se ei pidä paikkaansa.


      • kinttupolkua

        Syöttö liikennettä tulee pilvin pimein, metron myötä! Espoo on laaja käsite!


      • Vailaajaespoo

        Suomessa on uskonvapaus.


    • Kilometritvähenee

      Kun kyselin kehäradan vaikutusta kuljettajien työllisyyteen oli vastauksena että syöttöliikenne kasvaa niin ei vaikutusta työllisyyteen. Kuinka kävikään että kuljettajia joutui työttömäksi. Sama tulee tapahtumaan länsimetron valmistuessa koska kustannukset ei saa nousta.

      • Ajatellapitää

        Huomasivat yhtäkkiä että kuinkas kävikään, tulikin työvoimapula. Joutuivat palkkaamaan lisää ja takaisinottamaan.
        Tuleva syöttöliikenne korkeintaan vaikuttaa työllistävästi. Maksoi sitten mitä maksoi kerran jarvetta on. Kaikki eivät asu radan vieressä eivätkä asemien.


    • Yuga

      Aloittajalle vastaisin että jos kyse pääkaupunkiseudun alueesta niin uskoisin että alalle vielä mahtuu. Syöttöliikenne kuitenkin työllistää metron alueellakin ja eläkkeelle on paljon lähtijöitä lähivuosina.
      Tekee vaikka aluksi kesälomatuurarina määräaikaisuuden niin saa hieman kokemusta ja jalkaa ovenväliin kun hoitaa työnsä kunnolla.

    • kugski

      Täällä on jo tarpeeksi porukkaa.

    • Niin aloittaja on turun seudulta ja enemmän kiinnostaa kaikki muu kuin kaupunkiliikenne

    • Peter45

      Kuljettajan tehtävissä tärkein on pää, kun se toimii niin osaa sopeutua vaativaankiin asiakapalveluhaasteisiin, myöskin ajotaito on tärkeä olla se ison auton ajo ei ole mitään leikkihommaa.
      Mitenkään kehumatta mutta yli 10 vuotta alalla olleena olen saanut vain positiivista palautetta niin asiakkaiden kuin työnjohdon taholta, kaikilla ei riitä taito tähän hommaan.
      Yllättävää mutta minua kyseltiin taas tilurihommiin ja pitkänmatkan pikavuoroihin kun osaavia kuljettajia on vaikea löytää.
      Pk-seudun yrityksissä kaikissa on kuulemma minulle aina töitä, minä kun hoidan työni ja jos olen saikulla niin aina on lääkärintodistus ei aiheettomia poissaoloja.
      Asiakkailta tulee viläkin joululahjoja kotiin asti, että olen minä jotakin tehnyt työssäni oikein.
      Luusereiden on siis syytä katsoa peliin jos joku työssä mättää tai työpaikkaa ei löydy.
      Tällä hetkellä tuuletusvaihe eili urheiluseuran hommissa kun sekin homma on minulle synnynnäistä, mutta bussihommia varmaankin sivussa tulee tehtyä ja ehkäpä taas takaisin kokoaikaiseksikin vaikka Pohjolalle josa on kovasti kyseltykin.
      Työn iloa kaikille!

    • öllölänartsi

      Moro Petteri, mee kysymään Hebulille syvämonttu(aunus) ottaa kuljettajia töihin, noin hyvälle ja täydelliselle kuljettajalle varmasti löytyy duunia, lopeta vaan se dokaaminen ja itteskehu.
      Hebulilla on paarmoja parvi , joten sinne mahtuu lisääkin laumaan nuolemaan ja vuolemaan maailman parasta klania.

    • Peter45

      Artsi hei, minä en dokaa lopetin jo kaksikymppisenä kun meni kooman puolelle sen jälkeen keskittynyt olemaan hyvä kuljettaja ja ei ole mitään itsekehua vaan palautetta jota olen saanut lukemattomilta matkustajilta ja yritysten johtajilta.
      Totta se on että minua kysellään hommiin kun alalle tarvitaan hyviä kuljettajia niistä on pula(huonoja löytyy kyllä jonoon asti)
      Tämä " hebuli ei ole ensimmäisenä listallani koska siellä on ristiriitaista toimintaa, pyydelty sieltä on kovasti minua takaisin, mutta kun läksin ja päästivät minut lähtemään niin katotaan nyt ja niin kauan kun siellä on työnjohdossa se apinan-naama Matti tupla W niin en sitä vanhaa simpanssia halua katsella, työnjohdollakin oltava jonkinlainen taso.
      Päällikköinä siellä häärii ne kaksi kateellista kalju§ kalju eli syvänuppi ja pikkunappi ja niiden käytös ala-arvoista siksi en ensimmäisenä siihen taloon rynni.
      Kaverini joutui syvään depressioon kun työvuorotoiveita ei kuunneltu ja kaksi viikkoa nukkumatta silmät seisoivat päässä ja vietiin talon autolla klinikalle, tätä oli sen talon hommelit eli SYVÄLTÄ.
      Pohjolan Liikenteen entinen aluejohtaja nykyisin toisessa yrityksessä toimitusjohtajana soitteli minulle eräs päivä ja kyseli hommiin, myöskin Pohjolan nykyinen johto lähestynyt useaan kertaan ja kysellyt hyvää miestä töihin ja työvuorotkin järjestyvät oman mukaan.
      Tälle Öllölänartsille olisi peiliinkatsomisen paikka, mitään nuoleskelua ei tarvitse kun hoitaa hommansa kunnolla ja unohtaa ne rokulipäivät ka keskittyy ensiluokkaiseen työn hoitamiseen /asiakaspalveluun.

    • Peter45

      Tulipahan taas uusia kyselyitä kuljettajan hommiin ja aivan yllättävältäkin taholta eli tällä hetkellä viidessä eri yrityksessä olisi minulle töitä tarjolla ja osassa niistä yt.neukkarit päällä eli hyviä miehiä travitaan aina koska on olemassa MIEHIÄ ja " miehiä"
      Hoidan nykyisen projektityöni urheiluhommissa ensin ja sen jälkeen taas monien matkustajien toivomuksesta Peter nähdään taas joukkoliikenteen palveluksessa.
      Uusille kuljettajille tiedoksi kun hoitaa asiakaspalvelun hyvin niin töitä löytyy alalta joka firmassa, alalle kelpaamaton sakka joutaakin pois.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2506
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      39
      1408
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      61
      1382
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1166
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1133
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1111
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1073
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1042
    Aihe