Vastaus: Paavo Ruotsalaisen virressä valitellaan

Tuolle-vuorelle

”Vuori korkea, tiekin vaivaloinnen kuitenkin perille läpi ahdinkoiden. Tahdon perille. Tuolle vuorelle”!
Pelastuksen kalliolle ei kukaan pääse ominvoimin vaikka kuinka yrittäisi. Sinne menevät vain ne jotka ovat pesseet vaatteensa ja valkaisseet ne Karitsan veressä"

Tässä Mauri Viksten käsittelee tästä Pelastuksen kalliosta jolle kapuaminen oli Paavollekin vaikeaa - saati sitten meille. ja kuitenkin se on mahdollista - Jeesuksssa jokaiselle. http://www.saarnatuoli.net/?page_id=35

6

69

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Herätyss

      Tuollahan on vapaiden suuntien puhujia pelkästään (vai suurin osa?) Olen huomannut, että monet vapaissa suunnissa halveksivat avoimesti juuri Herättäjä yhdistyksen porukkaa, koska se edustaa nykyisin kirkon herätysliikkeistä liberaaleinta siipeä. Aika jännä aloitus sen puolesta. :O

    • Minne-Jeesus-joutui

      Papin poika Toivo Kärki sävelsi ”Siks` oon mä suruinen” ja toista tuhatta muuta iskelmää, sanoi:
      Laihialla ollessani ihmettelin Körttien synkkyyttä ja
      evankelisten surutomuutta.
      Näiden kahden ryhmän ero toi ristiriitoja.
      Minusta ei olut oikein, että teki ihminen niin tai näin, niin aina pelastuu. Kyllä ihmisen on kannettava vastuu teoistaan.
      Jo lapsena karsastin hilpeää ja surutonta kristillisyyttä. En tiedä johtivatko nuo seuroissa syntyneet mietteet mihinkään, mutta minua ne ainakin puhuttelevat.
      Kirkko saa maksaa kovan hinnan synti käsitteen hämärtämisestä. Ihmisen pimeää puolta on mahdollista käsitellä rakentavasti, vain synti käsitteen avulla.
      Ihmisten arkiajattelussa synti on kielteinen ja poissulkeva asia.
      Mutta synti sana vastuullistaa.
      Kristuksen puolesta me siis olemme lähettiläinä, ja Jumala kehoittaa meidän kauttamme. Me pyydämme Kristuksen puolesta: antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa.

      Eikö evankeliset juuri rakasta Löytyn homouden ylistystä, vai körtitkö sitä rakastvat?

    • Lue Raamatun henkilöiden uskon kamppailuista niin et joudu mukaan teologiseen soppaan, jossa loputtomasti väännetään jonkun teologin/liikkeen puolesta jotain toista vastaan. Kyllä Jumala osaa puhua sinulle tavalla, jonka ymmärrät, jos sydämestäsi häntä etsit.

      • Kirjoitukset-ratkaisevat

        No luetaas Raamattua!
        Mat 7 "Menkää ahtaasta portista sisälle. Sillä se portti on avara ja tie lavea, joka vie kadotukseen, ja monta on, jotka siitä sisälle menevät; mutta se portti on ahdas ja tie kaita, joka vie elämään, ja harvat ovat ne, jotka sen löytävät. Kavahtakaa vääriä profeettoja, jotka tulevat teidän luoksenne lammasten vaatteissa, mutta sisältä ovat raatelevaisia susia. Heidän hedelmistään te tunnette heidät. Eihän orjantappuroista koota viinirypäleitä eikä ohdakkeista viikunoita? Näin jokainen hyvä puu tekee hyviä hedelmiä, mutta huono puu tekee pahoja hedelmiä. Ei saata hyvä puu kasvaa pahoja hedelmiä eikä huono puu kasvaa hyviä hedelmiä. Jokainen puu, joka ei tee hyvää hedelmää, hakataan pois ja heitetään tuleen. Niin te siis tunnette heidät heidän hedelmistään. Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?' Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät.' Sentähden on jokainen, joka kuulee nämä minun sanani ja tekee niiden mukaan, verrattava ymmärtäväiseen mieheen, joka huoneensa kalliolle rakensi. Ja rankkasade lankesi, ja virrat tulvivat, ja tuulet puhalsivat ja syöksyivät sitä huonetta vastaan, mutta se ei sortunut, sillä se oli kalliolle perustettu. Ja jokainen, joka kuulee nämä minun sanani eikä tee niiden mukaan, on verrattava tyhmään mieheen, joka huoneensa hiekalle rakensi. Ja rankkasade lankesi, ja virrat tulvivat, ja tuulet puhalsivat ja syöksähtivät sitä huonetta vastaan, ja se sortui, ja sen sortuminen oli suuri."
        Ja kun Jeesus lopetti nämä puheet, olivat kansanjoukot hämmästyksissään hänen opetuksestansa, sillä hän opetti heitä niinkuin se, jolla valta on, eikä niinkuin heidän kirjanoppineensa. "


    • capiche

      Kyseisen virren sanat on alunperin kirjoittanut John Bunyan, joka kirjoitti tunnetun kirjan: Kristityn vaellus. Laulussa ei suinkaan pyritä sanomaan, että vaeltaa pitäisi omin voimin. Sen tarkoitus on rohkaista jatkamaan kristityn vaellusta silloinkin kun tie on vaikea. Niitä hetkiähän tulee eteen jokaiselle kristitylle.

      Sain äidiltäni nuorena Raamatun, jonka alkulehdelle oli kirjoitettu seuraava teksti: Jos et jaksa juosta, niin kävele. Jos et jaksa kävellä, niin ryömi. Jos et jaksa ryömiä, niin lepää, mutta kannattaa pysyä kaidalla tiellä.

    • kompastus-kivi

      Kun seppä Högman sanoi Paavo Ruotsalaiselle yksi sinulta puuttuu ja sen mukana kaikki ja selitti, että synnintunto on sitä oikeaa Kristuksen sisäistä tuntemista. Mutta ei puhunut mitään siitä, että anna kastaa itsesi " joka ei ole lihan saastan poistamista, vaan hyvän omantunnon pyytämistä Jumalalta - Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen kautta" 1Piet. 3:21 ja sama uudelleen:
      Tämän vertauskuvan mukaan vesi nyt teidätkin pelastaa, kasteena - joka ei ole lihan saastan poistamista, vaan hyvän omantunnon pyytämistä Jumalalta - Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen kautta

      http://www.saarnatuoli.net/?page_id=35

      1.Korinttolaiskirje:
      1:17 Sillä Kristus ei lähettänyt minua kastamaan, vaan evankeliumia julistamaan - ei puheen viisaudella, ettei Kristuksen risti menisi mitättömäksi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5700
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3607
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      212
      1765
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1722
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      93
      1188
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1145
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      876
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      72
      849
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      838
    Aihe