Oletko kiusaaja

Stopkiusaamiselle

Työterveyslaitos on listannut kiusaajan ominaisuuksia.

Työhön liittyviä epäasiallisen kohtelun muotoja ovat
Vaadit kohtuuttomia työmääriä ja aikatauluja
Et huomioi kaikkien mielipiteitä tasapuolisesti
Valvot kohtuuttomasti muiden tekemistä
Jätät jonkun tahallisesti tiedonvälityksen ulkopuolelle
Otat työtehtäviä perusteettomasti pois
Annat työntekijälle tehtäviä, jotka eivät vastaa hänen osaamista tai aiempia tehtäviä
Painostat työntekijän olemaan vaatimatta normaaleja työsuhteisia oikeuksia
Eristät työntekijän fyysisesti työyhteisöstä
Kohtelet työntekijöitä eriarvoisesti

Henkilöön liittyviä epäasiallisen kohtelun muotoja ovat
Esität loukkaavia kommentteja
Kohtelet kuin ilmaa
Levität perättömiä juoruja
Mustamaalaat
Pilkkaat ja saatat naurunalaiseksi
Huudat, solvaat ja haukut
Arvostelet ja esität vääriä syytöksiä
Käyttäydyt uhkaavasti
Huomauttelet aiheettomasti virheistä
Lähde: Työterveyslaitos

15

436

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Täyttyykohdat

      Oma kiusaajani täyttää nuo kaikki kohdat.

      • pirkolleterveisiä

        Samoin entinen esimieheni, jonka syntilistaan lisään vielä palkan maksamatta jättämisen ja työntekijän nimellä esiintymisen.

        Valitettavasti kyseinen nainen on toimessaan vieläkin ja jatkaa kiusaamista kunnan sosiaali- ja terveysvirastossa.


    • meidänboss

      Esim. meidän pomo täyttää kaikki noista. Työyhteisössä on vain keskenään samanarvoisia työntekijöitä (meillä ei siis ole sellaista hierarkia-rakennetta, kuin joissain isommissa työpaikoissa saattaa olla, meillä on vain pomo työntekijät), mutta pomon mielestä heitä/meitä voi silti kohdella hyvinkin eriarvoisesti. Osalta porukkaa - niiltä, joiden naamataulu/tausta ei miellytä - voi huoletta kieltää kännykän pitämisen taskussa, kun taas osa - ne jotka mielistelevät tarpeeksi - saavat pitää kännykkää. Näille mielistelijöille ostetaan myös herkemmin uudet, paremmat työkalut, kun taas ne loput "huonot" ihmiset tyytykööt vanhoihin paskoihin, joilla saa vain huonoa jälkeä aikaan. Ja sitten karjutaan siitä, että "taas teit huonoa jälkeä, et osaa mitään".

      Hyvin epäinhimilliset aikataulut, eikä kenenkään yksilöllisiä vahvuus- ja heikkousalueita oteta huomioon. Hitaampi työntekijä tarvitsisi pitemmän aikataulun asioiden hoitamiseen. Myös suunnattoman isot ja raskaat projektit tungetaan aina samalle työntekijälle, joka yleisesti inhoaa tehdä niitä, koska hänen tempperamenttinsa ei kestä tehdä samaa hommaa viikkotolkulla. Kyllähän hänenkin niitä JOSKUS täytyy taipua tekemään, mutta olisi reilua antaa "hengähdystauko" ja laittaa hänet tekemään jotain "helpompaa" tai nopeampaa seuraavaksi. Raskaat projektit jakautuisivat tasaisemmin. Varsinkin, kun osalle taas sopii hyvin se, että saman kimpussa hääritään pitkäänkin.

      Huutaminen, haukkuminen, nolaaminen, nöyryttääminen ja epäselvät ohjeet arkipäivää. Omituisia ohjeita ei saa kyseenalaistaa, ja jos lopputulos on se mistä työntekijä varoitti, eli huono, niin pomo raivoaa, että työntekijä teki sen väärin ja on "mitään ymmärtämätön ääliö" ja "tahallaan hankala".

      Esimerkiksi tällaista työpaikkakiusaamista.

    • MitesOnNäreet

      Mites tällainen tapaus, kun meillä eräs nainen välillä kilahtelee ihan ihmeellisiä.
      Välillä ei edes sano mitään syytä, mutta kohtelee milloin ketäkin kuin ilmaa. Et huomenta sanoo, jos aina sitäkään.
      Nyt sitten useampi viikko sitten väitti, et mä olisin kisanuut yhden työkaverin saikulle. Mikä ei edes pidä paikkaansa millään tavoin. Ja tämä itsensä loukannut työkaverikin sanoi ihan suoraan, et toihan on todella sairasta edes vihjata tuollaista ilman syytä vielä, kun soitin hänelle asian tiimoilta.
      Mä vittuunnuin siitä väitteestä ja vihjailusta todella paljon ja vielä kun tää ämmä ei ole pyytänyt anteeksi eikä edes selittänyt että miksi hän väitti mun tehneen tuollaisia. Ja asia on muutenkin käännetty mun syyksi, että mä olen alunperinkin loukkaantunut turhasta ja muutenkin vaan itse niin veemäinen luonne.
      Niin mä en ole puhunut mitään tän naisen kanssa sen jälkeen kun tää tilanne tapahtui. Huomenet hän toivotteli joten kuten yhdessä vaiheessa, mihin kyllä vastasin, mutta nekin ovat jääneet pois. Hän ei katsokaan kohti, mutta mä en noteeraa häntä kyllä itsekään miksikään. Enkä todellakaan tule noteeraamaan jatkossakaan.
      Tekeekö tämä minustakin työpaikkakiusaajan, kun kohtelen tuota haukkujaa kuin ilmaa?
      Ja kun mä en saatana todellakaan ala hieromaan mitään sovintoa hänen kanssaan, et mun ymmärtäminen hänen temppuiluaan kohtaan loppui kyllä nyt viimeistään noihin väitteisiin.

    • NauraaKuollakseen

      Kaikkia kiusaajia voi vetää turpaan niin lujaa kuin haluaa.

    • onhannäitä

      Näillä kiusaajilla on työpaikoilla omat suojelijansa. Esim. lesbolla esimiehellä on ehkä lesbo ylihoitaja, jonka valta riittää nujertamaan henkisesti heteron mieshoitajan.

      • MitesOnNäreet

        Niinhän se on.
        Tää syyttelijä-ämmä on meidän valtuutetun kanssa suhteessa nykyään ja siitä koko paska saikin vissiin alkunsa.
        Valtuutettu ja pari heidän esimies-bestistään sit suojelee häntä ja omaa käytöstään ja koko paska on ylipäätäänkin käännetty mun niskoille.
        Sanoin valtuutetulle, joka itse vittuili mulle tammikuun alun, väitti mua mm. mielisairaaksi ja ihan vaan sen takia, kun kuvitteli mun olevan tästä ämmästä kiinnostunut ja pelkäsi että mä varastan hänen tulevan naisensa (mikä oli alunperinkin ihan täyttä paskaa ja hänen omissa harhaisissa ajatuksissaan ollut uhkakuva), että mä pidän sitten jatkossa pääni kiinni ja muutenkin etäisyyttä työkavereihin. Työt teen kyl niinkuin pitääkin.
        Ja jos joku haluaa pönkittää sitä hulluksi haukkumista väittämällä tätä asennettani psykosomaattiseksi oireiluksi tai haluaa heittäytyä vaikka marttyyriksi väittämällä, että mä kiusaan tällä hiljaisuudellani, niin senkun ihan vapaasti.
        Niin nyt koko homma on käännetty mun päälle mun syyksi.
        Ke just tää haukkujamuija väitti että mä olen hullu, kun mä olen hänen ja valtuutetun seurassa hiljaa ja teen työni jne. Tuotantopäällikkö kuului tauolla sanovan sen jälkeen, kun palasin tauolta tupakanpolton kautta töihin, että mä pilaan muiden työpäivän ja jotain vitun oudosti vähän siihen malliin, et saa nähdä, tuleeko mulle huomenna sit joku varoitus tai peräti potkut tästä syystä, kun en hyväksy tuollaista haukkumista edes kiimaisten kollegoiden keskinäisten huoraamishalujen takia. Mitä tuo nyt alunperinkin oli näin törkeästi, mutta rehellisesti sanottuna. Kun muut jäivät vielä taukotilaan.
        Tää ämmä haki vielä jotain saikkua tässä yhdessä välissä kun on kuulemma unetkin mennyt tämän takia jne.
        Ajattelin (eli nauroin täysillä hiljaa mielessäni), että on se nyt jumalauta pienen naisen maailma pienestä kiinni kun yöunetkin kärsii, jos ei saa vittuilla toisen päälle tuollaisilla keksityillä väkivaltaisuuksilla, vaikka hän niin tuntui luulevan.
        Mutta tosiaan, käräjillä ollaan heti sillä sekunnilla, jos he tosiaan yrittävät edes antaa mulle varoituksia/potkuja.
        Kävin pariin otteeseen tämän asian tiimoilta työterveyshuollossa ja liitto lakimiehineen on seuraavaksi sitten vuorossa, jos tarvitsee.
        Oli heilläkin töissä joku työsuojelu-tarkastus samana päivänä, kun itse kävin työterveydessä tämän asian takia. Sitä en tiedä, olivatko töistä tilanneet oikein ko käynnin tän asian tiimoilta vai sattuiko joku määräaikaistarkastus vaan samalle päivälle, mut kuitenkin. Valtuutettu oli toisena tässä tapaamisessa, joten sen tietää, mitä hän on siellä selittänyt sitten..
        Mut tosiaan, kun tässä on vittuiltu aika paljon muustakin, mm mustalaisuudesta(???!!!???) mun päälle, mikä onneks on kyllä helvetin hyvä ase tässä tilanteessa heitä vastaan. Et jos potkut tuleekin, niin ovat lainkin mukaan korvausvelvollisia tuollaisen vähemmistötaustaisuuteen liittyvän vittuilun ja sorsimisen takia.
        Plus kaikki muut perättömät ja loukkaavat haukkumiset, mitä on tullut mun niskaan vuoden 2015 kesälomien jälkeen.


    • SissiAndersson

      Oikein teet.
      Pidä vain jatkossakin lippu korkealla ja tiukasti puoltasi muutenkin.
      Kyllä ne rajat on laillakin jo ihan syystä asetettu työmaille(kin), joita ei ylitetä missään tilanteessa millään syyllä.

    • Joihog

      Joo, melkein kaikki sopii pariin hulluun muijaan ! Toinen on olevinaan mun kaveri, vaikka on käynyt mun kimppuuni syyttä suotta ja hakannut kanssa syyttä suotta, ja toinen oli mun onneks nyt ex-pomoni. Se kehtasi huutaa, solvata ja haukkua kerran joulukuussa ennen joulua 2015, minkä se ikinä kerkesi mua ja vain mua ! Ei se juurikaan silloin mua huomioinut, ja se kehtas antaa mulle sitten kun se heräs, niin se kehtas antaa mulle sellaisia töitä, että en tykännyt, se alensi mun jo valmiiksi pientä palkkaa- ni, eikä antanut mulle kunnon töitä, eli ei kysynyt, mitä haluaisin tehdä. Ei koskaan !! Tollanen käytös viittaa melko erehdyttävästi alkoholismiin, vaikkei sitä kukaan ns. pomo myönnä alaisilleen. Ne kumpikin on täysiä saastoja, narsisteja ja hulluja, jotka pitäisi erottaa toimestaan ja sulkea hullujen huoneelle ja avain ehdottomasti pois ! Ei sallita vapaita, ei ketään vierailijoita koskaan, ruokaa vaan 2 kertaa päivässä, 24 h 100 % valvonta. Joutuvat kunnon töihin siellä. Siivoamaan toisten jätöksiä yms......ja omat sellit kanssa joutuvat siivoamaan joka päivä.
      Että silleen.

    • kuratsilmille

      Hoitoalan työpaikassa ensimmäisenä työpäivänä mulle sanottiin, että pärstäkertoimesi ei sitten miellytä. Olin vaan hiljaa, en vastannut mitään, ilkeitä lauseita joka päivä perääni huudelttiin. Olin puoli vuotta kuin löysässä hirressä ja sitten sanoin itseni irti. Mikä meitä ihmisiä vaivaa kun ei voida olla ihmisiksi työpaikoilla ??

    • KylläNäinOn

      Vieläkö joku haluaa töihin missä potkitaan päähän?
      Suomalaisten työelämä on mielisairaiden avohoitolaitoksia.
      Kukaan tervejärkinen ei kusipäitä kauaa kattele vaan ottaa loparit.

    • frotto

      Miten tään nyt sanois, olen ollut useita vuosia samassa työpaikassa ja
      muutama v. sitten alkoi huomauttelu kaikesta, siis myös toisten mokista jota on jatkunut vaihtelevasti tähän päivään asti, jopa niin että on otettu puhutteluun että "et hanki enää palkkaasi etkä osaa tehdä työtäsi jne. Sano viikon päästä mitä teet.. mulle käy kaikki."
      Vuosi on vierähtänyt edellisestä ja nyt on taas pahentunut.
      Jotenkin halveksien säälin kyseistä henkilöä, koska hän ei pysty päättämään itse irtisanomisesta.

    • Sopii_täysin

      Sanoisin, että kaikki teollisuustyöpaikat täyttää yllä olevat määrittelyt. Ei tulisi enää ikinä mieleen palat teollisuuteen, eikä kyllä sellaista päivää koita.

      • palkaton

        Kyllä on myös pienyrityksissä, sanoo kokemus.


    • MitesOnNäreet

      Mites on, tekeekö tuo mainitsemani käytökseni minusta kiusaajan?
      Eli en noteeraa näitä haukkujia ja työpaikan räyhänhenkiä miksikään edes sitä vähää, että toivottaisin heille hyvät huomenet.
      Mielipiteitä?
      Omasta mielestäni ei ainakaan ole kiusaamista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1635
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1499
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      66
      1398
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      34
      1363
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      49
      1314
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1238
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1136
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1092
    Aihe