Keskustelua kolminaisuudesta 2

eräs-toinen

Jatketaanpa keskustelua. :-)

Kysyn keskusteluun osallistuvilta ja lukijoilta, miksi osallistutte keskusteluun?

Yleisin syy lienee se, että halutaan suojella ja varjella uskossaan epävarmoja eksymiseltä ja sitä kautta kadotukselta. Monet ovat sitä mieltä, että sielu voi pelastua vain ymmärtämällä oikein Kristuksen opin Jumalasta. Jos siinä opissa on erehtynyt, niin ei ole uudestisyntynyt Jumalan lapsi eikä pelastunut, tai sitten on luopio, joka on ollut sisällä Jumalan valtakunnassa, mutta on sitten luopumuksen kautta joutunut ikuiseen eroon Jumalasta ja joutuu kadotukseen.

Onko muita syitä?

141

1075

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eräs-toinen

      Mikä on minun syyni osallistua keskusteluun?

      Uskon, että Jumala on herättänyt minun henkeni ja avannut minun ymmärrykseni käsittämään kirjoituksia tältä alueelta. Uskon, että lähes koko nimeltään kristitty maailma on ollut väkevän eksytyksen vaikutuksen alla katolisten isien laatimien oppien ja uskontunnustusten kautta, joita on pidetty pelastumisen ja seurakuntaan (kirkkoon) kuulumisen ehtona. Uskon, että Jumalan kansaan kuuluvia valittuja ja pyhiä on yhä vielä katolisessa uskossa olevien joukossa ja Jumala kutsuu heitä ulos suuresta Babylonista, joka rakentuu katolisten uskon tunnustusten ja oppien varaan. Uskon että katolisuuden varaan rakentuva uskonnollinen järjestelmä on Ilmestyskirjan portto. (Ilm 17-18) Siihen kuuluvat ja sen synneistä ovat osallisia kaikki ne, jotka tunnustavat uskovansa kolmiyhteiseen jumalaan tavalla tai toisella, ja jotka palvovat Jeesusta isän vertaisena Jumalana (he palvovat ihmistä Jumalana, vrt. 2Tess 2; 2Kor 11:4; Jes 14:1-27; Hes 28:1-19; Ilm 13:11-18; 5Moos 6:4-9)

      Uskon, että suuressa Babylonissa on Jumalan lapsia, jotka ovat tietämättömiä siitä, millä tavalla heitä on johdettu harhaan jo liki 1900 vuotta katolisten isien ajoista lähtien. Olen ollut itse tekemisissä pitkään helluntailaisten ja vapaakirkkolaisten uskovien kanssa, joiden keskuudessa tulin uskoon ja uudestisynnyin Jumalan lapseksi kauan sitten. Tiedän, että heidän joukossaan on Jumalan lapsia. Jumala kutsuu heitä nyt ulos suuresta Babylonista ja eroon portosta. Siitä lähdetään ulos hylkäämällä kolmiyhteisen jumalan oppi kaikissa muodoissaan ja tunnustamalla profeettojen, Jeesuksen ja apostolien tavalla, että Jeesuksen kristuksen isä ja meidän taivaallinen isämme on yksin se yksi ainoa Jumala, josta Raamattu puhuu (isä on yksin herra Jumala kaikkivaltias). Kolmiyhteisen jumalan opin hylänneitä on vielä hyvin vähän, mutta heidän määränsä lisääntyy ennen kristuksen toista tulemusta jonkin verran: mitään suurta liikehdintää en usko silti tapahtuvan, koska luopumuksen piti vallata nimeltään kristitty maailma ennen herran tulemusta ja siinä tilassa herra "kirkon" löytää.

      Minä en pidä täsmälleen oikean opillisen näkemyksen ymmärtämistä sielun pelastumisen ehtona. Kolmiyhteisen opin harhaan jääminen voi kuitenkin vaikuttaa sen, että nimeltään kristitty ei tule temmatuksi ylös pilviin herran tykö hänen tulemuksessaan ja hän joutuu kärsimään portolle tarkoitetuista vitsauksista maan päällä. (Ilm 18) Jos hän kuitenkin ymmärtää tempauksen jälkeen tulleensa petetyksi ja olevansa historian suurimman huijauksen uhri, niin hän voi vielä pelastua hylkäämällä kolmiyhteisen jumalan opin ja mahdollisesti kuolemalla marttyyrina uskonsa tähden. Ne, joilla on kristuksen tulemuksen hetkellä Jumalan pyhä henki ja jotka ovat pitäneet Jumalan suurimman käskyn (5Moos 6:4-9; Mark 12:28-34) ja Jeesuksen uskon (Ilm 14:12) ja Jumalan sanan todistuksen, temmataan pilviin herraa vastaan ja he saavat olla Karitsan häissä muiden jäädessä vaivan aikaan maan päälle ja kohdatessa Jumalan vihan. Peto saa silloin vallan 3,5 vuodeksi ja sen jälkeen tulee kristus pyhien kanssa tuomitsemaan ja hallitsemaan tätä maailmaa. (Ilm 19:11-22:21; 5:8-10; 3:21; 1Kor 6:3; Fil 3:20-21; 1Tess 4:13-5:21; 2Tess1-2; Matt 24-25 jne.)

      Kirjoitan täällä sen vuoksi, että Jumala saisi vaikuttaa minun kirjoitusteni kautta totuutta rakastaviin Jumalan lapsiin, niin että he vapautuisivat väkevän eksytyksen ja valheen hengen vaikutuksesta. Toivon myös sitä, että joku uskosta osaton näkisi Raamatun kirjoitusten olevan järkeviä ja johdonmukaisia opetuksia sisältävä kokonaisuus, sen sijaan, että se olisi sisäisesti ristiriitaista ja järjetöntä katolista harhaoppia, jota kutsutaan Babylonian mysteeriuskonnoksi ja Baabelin sekoitukseksi. Kirjoitan myös oppiakseni itse lisää Jumalan sanan totuutta lukiessani muiden kirjoituksia ja pohtiessani näitä asioita, kun tutkin ja koettelen kaiken Raamatun ohjeen mukaan Jumalan pyhässä hengessä. Jumalan pyhä henki kehottaa meitä tutkimaan ja koettelemaan myös Raamatun kirjoitukset, ovatko ne sanasta sanaan puhdasta Jumalan puhetta meille vai sisältyykö niihin inhimillisiä virheitä ja jopa väärennöksiä (esim. Matt 28:19 sanat "Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen" on katolisten isien tekemä väärennös eikä sitä sanahirviötä esiinny muualla Raamatussa).

      • 1234567---

        Historian mukaan aika 3,5 vuotta viittaa keskiaikaiseen katolisenkirkon vainoon säkkipukuisten todistajien aikana, joihin Lutherikin joutui osallistumaan.

        Kolmet ja puolet vuodet ovat menneen talven lumia, samoin kuin 42 kuukautta, ja 1260 profeetallista päivää, eli vuotta, jotka kaikki ovat yhtä pitkiä. Samanpituinen aika on myöskin aika, kaksi aikaa, ja puoli aikaa, jotka tekevät kolme ja puoli vuotta mennyttä aikaa. 1260 vuotta kesti keskiaikainen vaino. Siinä on kolme ja puolivuotinen profeetallisten aikojen sanoma.


    • jaikaliii91

      >>>Yleisin syy lienee se, että halutaan suojella ja varjella uskossaan epävarmoja eksymiseltä ja sitä kautta kadotukselta. <<<

      Kyllä se niin on. Eksyttäjäjille yhteistä on johdattaa uskosta osatonta ohi Herran Jeesuksen Kristuksen. Ja uskovaa yritetään johdattamaan hylkäämään Herra Jeesus Kristus.

      Pyhä Henki johdattaa uskosta osatonta uskomaan Herraan Jeesukseen Kristukseen. Hänessä uskova uskoo Jumalaan. Pyhä Henki johdattaa uskoon tullutta uskovaa JUURTUMAAN Kristukseen Jeesukseen. Tämä paljastaa sen hengen joka pyrkii johdattamaan ihmistä pois Herasta Jeesuksesta Kristuksesta. Se henki ei missään tapauksessa ole Jumalasta.

      >>>Monet ovat sitä mieltä, että sielu voi pelastua vain ymmärtämällä oikein Kristuksen opin Jumalasta. Jos siinä opissa on erehtynyt, niin ei ole uudestisyntynyt Jumalan lapsi eikä pelastunut, tai sitten on luopio, joka on ollut sisällä Jumalan valtakunnassa, mutta on sitten luopumuksen kautta joutunut ikuiseen eroon Jumalasta ja joutuu kadotukseen. <<<

      Vastasin oikeastaan jo edellä tähänkin väitteeseen. Mutta sen lisäksi todettakon vielä; Pelastus ei perustu ihmisen ymmärrystasoon Herrasta Jeesuksesta Kristuksesta. Mutta eksyttäjät pyrkivät saamaan ihmiset hylkäämään ainoan Pelastajan Herran Jeesuksen Kristuksen. Ja se on vakava asia koska pelastus on vain Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa.

      Vain tämä yksi Jeesus voi pelastaa sinut ja minut. Herran Jeesuksen Kristuksen hylkäävä ihminen ei siten voi pelastua. Ei vaikka hän kuinka turvaa Jumalaan josta hän ei sitten mitään tiedä että kuka hän oikeastaan on. Tämä on ymmärrettävää että Jeesuksen Kristuksen hylkäävä ihminen ei tunne Jumalaa koska Jumala on ilmoittanut itsensä Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa.

      Se, joka hylkää tämän Jeesuksen ja valitsee itselleen toisen Herran ja toisen Jumalan, hylkää ainoan Elävän Jumalan joka on Luoja ja Herra meidän Vanhurskaus, pyhitys ja lunastus ja ikuinen elämä. Tästä johtuen ei ole samantekevää ketä Jeesusta me julistamme ja kenestä Jeesuksesta me kirjoitamme ja puhumme.

      • eräs-toinen

        Niin, minä en usko siihen, että Jeesus kristus on luonut tämän maailman ja että hän on se Herra Jumala Kaikkivaltias, josta Raamattu puhuu. Raamatun mukaan isä on luonut taivaan ja maan ja meren ja kaiken niissä olevan, ja minä uskon Raamatun kirjoituksia sen sijaan, että uskoisin Jaikalin virheellisiä tulkintoja Raamatusta.

        Apostolien teot:
        4:24 Sen kuultuansa he yksimielisesti korottivat äänensä Jumalan puoleen ja sanoivat: "Herra, sinä, joka olet tehnyt taivaan ja maan ja meren ja kaikki, mitä niissä on!
        4:25 Sinä, joka pyhän hengen kautta, isämme Daavidin, sinun palvelijasi, suun kautta, olet puhunut: 'Miksi pakanat pauhaavat ja kansat turhia ajattelevat?
        4:26 Maan kuninkaat nousevat, ja ruhtinaat kokoontuvat yhteen Herraa ja hänen voideltuansa vastaan.'
        4:27 Sillä totisesti, tässä kaupungissa kokoontuivat sinun pyhää poikaasi Jeesusta vastaan, jonka sinä olet voidellut, sekä Herodes että Pontius Pilatus pakanain ja Israelin sukukuntain kanssa,
        4:28 tekemään kaiken, minkä sinun kätesi ja päätöksesi oli edeltämäärännyt tapahtuvaksi.
        4:29 Ja nyt, Herra, katso heidän uhkauksiansa ja anna palvelijaisi kaikella rohkeudella puhua sinun sanaasi;
        4:30 ja ojenna kätesi, niin että sairaat parantuvat ja tunnustekoja ja ihmeitä tapahtuu sinun pyhän poikasi Jeesuksen nimen kautta."
        4:31 Ja kun he olivat rukoilleet, vapisi se paikka, jossa he olivat koolla, ja he tulivat kaikki pyhällä hengellä täytetyiksi ja puhuivat Jumalan sanaa rohkeasti.

        Niin kuin tästä opetuslasten rukouksesta näemme, sanovat he isän luoneen taivaan ja maan ja meren ja kaiken niissä olevan, mutta Jeesusta he sanovat Jumalan pojaksi, joka on kärsinyt kuoleman ristillä ja jonka Jumala on herättänyt kuolleista (vrt. Apt 2:12-36; 17:22-31) ja pyhää henkeä he eivät pidä itsenäisen persoonana vaan se on henki, jota Jumala jakaa tahtonsa mukaan ja täyttää opetuslapsia hengellä. (vrt. Apt 5:29-32; Hebr 2:4 jne.)

        Tärkeintä on nähdä Apostolien teoista se, millä tavalla ja sanamuodoilla apostolit julistivat evankeliumia alussa. Se on varmasti oikea tapa eikä siellä sanota Jeesuksen syntyneen neitsyestä eikä Jeesusta koroteta Jumalaksi eikä Jumalaa sanota kolmiyhteiseksi Isäksi ja Pojaksi ja Pyhäksi Hengeksi, sillä sana "Jumala" voidaan korvata evankeliumin julistuksessa aina sanalla "isä" sanoman siitä muuttumatta, mutta sitä ei voida korvata sanoilla "Kristus" ja "Isä ja Poika ja Pyhä Henki" ilman, että sanoma muuttuu ja evankeliumi vääristyy. :-)


      • eräs-toinen
        eräs-toinen kirjoitti:

        Niin, minä en usko siihen, että Jeesus kristus on luonut tämän maailman ja että hän on se Herra Jumala Kaikkivaltias, josta Raamattu puhuu. Raamatun mukaan isä on luonut taivaan ja maan ja meren ja kaiken niissä olevan, ja minä uskon Raamatun kirjoituksia sen sijaan, että uskoisin Jaikalin virheellisiä tulkintoja Raamatusta.

        Apostolien teot:
        4:24 Sen kuultuansa he yksimielisesti korottivat äänensä Jumalan puoleen ja sanoivat: "Herra, sinä, joka olet tehnyt taivaan ja maan ja meren ja kaikki, mitä niissä on!
        4:25 Sinä, joka pyhän hengen kautta, isämme Daavidin, sinun palvelijasi, suun kautta, olet puhunut: 'Miksi pakanat pauhaavat ja kansat turhia ajattelevat?
        4:26 Maan kuninkaat nousevat, ja ruhtinaat kokoontuvat yhteen Herraa ja hänen voideltuansa vastaan.'
        4:27 Sillä totisesti, tässä kaupungissa kokoontuivat sinun pyhää poikaasi Jeesusta vastaan, jonka sinä olet voidellut, sekä Herodes että Pontius Pilatus pakanain ja Israelin sukukuntain kanssa,
        4:28 tekemään kaiken, minkä sinun kätesi ja päätöksesi oli edeltämäärännyt tapahtuvaksi.
        4:29 Ja nyt, Herra, katso heidän uhkauksiansa ja anna palvelijaisi kaikella rohkeudella puhua sinun sanaasi;
        4:30 ja ojenna kätesi, niin että sairaat parantuvat ja tunnustekoja ja ihmeitä tapahtuu sinun pyhän poikasi Jeesuksen nimen kautta."
        4:31 Ja kun he olivat rukoilleet, vapisi se paikka, jossa he olivat koolla, ja he tulivat kaikki pyhällä hengellä täytetyiksi ja puhuivat Jumalan sanaa rohkeasti.

        Niin kuin tästä opetuslasten rukouksesta näemme, sanovat he isän luoneen taivaan ja maan ja meren ja kaiken niissä olevan, mutta Jeesusta he sanovat Jumalan pojaksi, joka on kärsinyt kuoleman ristillä ja jonka Jumala on herättänyt kuolleista (vrt. Apt 2:12-36; 17:22-31) ja pyhää henkeä he eivät pidä itsenäisen persoonana vaan se on henki, jota Jumala jakaa tahtonsa mukaan ja täyttää opetuslapsia hengellä. (vrt. Apt 5:29-32; Hebr 2:4 jne.)

        Tärkeintä on nähdä Apostolien teoista se, millä tavalla ja sanamuodoilla apostolit julistivat evankeliumia alussa. Se on varmasti oikea tapa eikä siellä sanota Jeesuksen syntyneen neitsyestä eikä Jeesusta koroteta Jumalaksi eikä Jumalaa sanota kolmiyhteiseksi Isäksi ja Pojaksi ja Pyhäksi Hengeksi, sillä sana "Jumala" voidaan korvata evankeliumin julistuksessa aina sanalla "isä" sanoman siitä muuttumatta, mutta sitä ei voida korvata sanoilla "Kristus" ja "Isä ja Poika ja Pyhä Henki" ilman, että sanoma muuttuu ja evankeliumi vääristyy. :-)

        Mainittakoon selvyyden vuoksi, että lainaamassani kohdassa Apt 4:24-31 sana "Herra" tarkoittaa isää Jumalaa eikä poikaa. Sanaa "Herra" on käytetty tässä samassa merkityksessä kuin sanaa "Jumala" ja sillä tarkoitetaan tässä kaikkivaltiasta kaiken luojaa, joka on herra myös omalle pojalleen Jeesukselle kristukselle, Nasaretilaiselle. :-)


      • eräs-toinen

        Niin, kyllähän jonkin verran ymmärrystä ja totena pitämistä vaaditaan, jotta evankeliumin uskomisen kautta voi pelastua. Mitä kaikkea sinun mielestäsi tulee pitää totena ja ymmärtää, jotta voi pelastua? Riittääkö se, mitä minä pidän totena? Kirjoitan lyhyesti sen, miten minä asian ymmärrän.

        Jeesus on kärsinyt ihmisenä kuoleman ristillä ja Jumala on herättänyt tämän ihmisen kristuksen Jeesuksen ylös kuolleista ja korottanut kaikkien herraksi ja antanut vallan tuomita ja hallita tulevaa maailmaa.


      • eräs-toinen kirjoitti:

        Niin, minä en usko siihen, että Jeesus kristus on luonut tämän maailman ja että hän on se Herra Jumala Kaikkivaltias, josta Raamattu puhuu. Raamatun mukaan isä on luonut taivaan ja maan ja meren ja kaiken niissä olevan, ja minä uskon Raamatun kirjoituksia sen sijaan, että uskoisin Jaikalin virheellisiä tulkintoja Raamatusta.

        Apostolien teot:
        4:24 Sen kuultuansa he yksimielisesti korottivat äänensä Jumalan puoleen ja sanoivat: "Herra, sinä, joka olet tehnyt taivaan ja maan ja meren ja kaikki, mitä niissä on!
        4:25 Sinä, joka pyhän hengen kautta, isämme Daavidin, sinun palvelijasi, suun kautta, olet puhunut: 'Miksi pakanat pauhaavat ja kansat turhia ajattelevat?
        4:26 Maan kuninkaat nousevat, ja ruhtinaat kokoontuvat yhteen Herraa ja hänen voideltuansa vastaan.'
        4:27 Sillä totisesti, tässä kaupungissa kokoontuivat sinun pyhää poikaasi Jeesusta vastaan, jonka sinä olet voidellut, sekä Herodes että Pontius Pilatus pakanain ja Israelin sukukuntain kanssa,
        4:28 tekemään kaiken, minkä sinun kätesi ja päätöksesi oli edeltämäärännyt tapahtuvaksi.
        4:29 Ja nyt, Herra, katso heidän uhkauksiansa ja anna palvelijaisi kaikella rohkeudella puhua sinun sanaasi;
        4:30 ja ojenna kätesi, niin että sairaat parantuvat ja tunnustekoja ja ihmeitä tapahtuu sinun pyhän poikasi Jeesuksen nimen kautta."
        4:31 Ja kun he olivat rukoilleet, vapisi se paikka, jossa he olivat koolla, ja he tulivat kaikki pyhällä hengellä täytetyiksi ja puhuivat Jumalan sanaa rohkeasti.

        Niin kuin tästä opetuslasten rukouksesta näemme, sanovat he isän luoneen taivaan ja maan ja meren ja kaiken niissä olevan, mutta Jeesusta he sanovat Jumalan pojaksi, joka on kärsinyt kuoleman ristillä ja jonka Jumala on herättänyt kuolleista (vrt. Apt 2:12-36; 17:22-31) ja pyhää henkeä he eivät pidä itsenäisen persoonana vaan se on henki, jota Jumala jakaa tahtonsa mukaan ja täyttää opetuslapsia hengellä. (vrt. Apt 5:29-32; Hebr 2:4 jne.)

        Tärkeintä on nähdä Apostolien teoista se, millä tavalla ja sanamuodoilla apostolit julistivat evankeliumia alussa. Se on varmasti oikea tapa eikä siellä sanota Jeesuksen syntyneen neitsyestä eikä Jeesusta koroteta Jumalaksi eikä Jumalaa sanota kolmiyhteiseksi Isäksi ja Pojaksi ja Pyhäksi Hengeksi, sillä sana "Jumala" voidaan korvata evankeliumin julistuksessa aina sanalla "isä" sanoman siitä muuttumatta, mutta sitä ei voida korvata sanoilla "Kristus" ja "Isä ja Poika ja Pyhä Henki" ilman, että sanoma muuttuu ja evankeliumi vääristyy. :-)

        Meillä kaikilla on enemmän tai vähemmän virheellisiä tulkintoja Raamatun Sanasta. Siksi on oltava varovainen selityksissä. Meidän tulee ottaa Sana sellaisena kuin se on kirjoitettu. Meidän ei varsinkaan tule selitellä pois yhtään Raamatun Sanaa. Kun Raamattu selvästi sanoo jotakin niin se on sitten niin vaikka me emme sitä ymmärtäisi ja vaikka se ei sopisi meidän oppiimme. Jos Sana ei sovi oppiimme, me emme vielä tunne Raamattua sen kokonaiuudessaan. Jokaisen Raamatun Sanan täytyy synkronisoitua täydellisesti Raamatun kokonaisilmoitukseen.

        Olen lukenut Raamattua sen jälkeen kun kastatin itseni uskovana ja sain täyttyä Pyhällä Hengellä. Tutkin Raamatun Sanaa, en katolilaisuutta enkä katolisen kirkon oppeja joista en mitään tiedä. Mutta Raamatun Sanasta olen tullut siihen tulokseen että Herra Jeesus Kristus on Herra Jumala Kaikkivaltias, ilmoitettu ja ilmestynyt lihassa. Tästä opista en tingi enkä anna periksi piirtoakaan. http://www.jaikal.se/48683134


      • eräs-toinen kirjoitti:

        Niin, kyllähän jonkin verran ymmärrystä ja totena pitämistä vaaditaan, jotta evankeliumin uskomisen kautta voi pelastua. Mitä kaikkea sinun mielestäsi tulee pitää totena ja ymmärtää, jotta voi pelastua? Riittääkö se, mitä minä pidän totena? Kirjoitan lyhyesti sen, miten minä asian ymmärrän.

        Jeesus on kärsinyt ihmisenä kuoleman ristillä ja Jumala on herättänyt tämän ihmisen kristuksen Jeesuksen ylös kuolleista ja korottanut kaikkien herraksi ja antanut vallan tuomita ja hallita tulevaa maailmaa.

        Vatasin jo edellä ensimmäisessä ketjun viestissäni.


      • totuus_voittaa
        Jaikal91 kirjoitti:

        Meillä kaikilla on enemmän tai vähemmän virheellisiä tulkintoja Raamatun Sanasta. Siksi on oltava varovainen selityksissä. Meidän tulee ottaa Sana sellaisena kuin se on kirjoitettu. Meidän ei varsinkaan tule selitellä pois yhtään Raamatun Sanaa. Kun Raamattu selvästi sanoo jotakin niin se on sitten niin vaikka me emme sitä ymmärtäisi ja vaikka se ei sopisi meidän oppiimme. Jos Sana ei sovi oppiimme, me emme vielä tunne Raamattua sen kokonaiuudessaan. Jokaisen Raamatun Sanan täytyy synkronisoitua täydellisesti Raamatun kokonaisilmoitukseen.

        Olen lukenut Raamattua sen jälkeen kun kastatin itseni uskovana ja sain täyttyä Pyhällä Hengellä. Tutkin Raamatun Sanaa, en katolilaisuutta enkä katolisen kirkon oppeja joista en mitään tiedä. Mutta Raamatun Sanasta olen tullut siihen tulokseen että Herra Jeesus Kristus on Herra Jumala Kaikkivaltias, ilmoitettu ja ilmestynyt lihassa. Tästä opista en tingi enkä anna periksi piirtoakaan. http://www.jaikal.se/48683134

        "Meidän tulee ottaa Sana sellaisena kuin se on kirjoitettu. Meidän ei varsinkaan tule selitellä pois yhtään Raamatun Sanaa."

        Heh-heh, ja heti perään:

        "Mutta Raamatun Sanasta olen tullut siihen tulokseen että Herra Jeesus Kristus on Herra Jumala Kaikkivaltias, ilmoitettu ja ilmestynyt lihassa. Tästä opista en tingi enkä anna periksi piirtoakaan."

        Vertauksen vuoksi, Jeesus itse: "Minä olen Jumalan Poika" (Joh 10:36)

        Jaikali ja hänen profeettansa Usko.Toivonen tietävät että Raamatun täydellisesti synkronisoitu kokonaisilmoitus kumoaa Jeesuksen sanat ja osoittaa Jaikalin ja Usko.Toivosen olevan oikeassa, ja Jeesuksen olevan väärässä.

        Piirtoakaan tästä he eivät anna periksi. Ei nyt eikä tämän jälkeen.


      • totuus_voittaa kirjoitti:

        "Meidän tulee ottaa Sana sellaisena kuin se on kirjoitettu. Meidän ei varsinkaan tule selitellä pois yhtään Raamatun Sanaa."

        Heh-heh, ja heti perään:

        "Mutta Raamatun Sanasta olen tullut siihen tulokseen että Herra Jeesus Kristus on Herra Jumala Kaikkivaltias, ilmoitettu ja ilmestynyt lihassa. Tästä opista en tingi enkä anna periksi piirtoakaan."

        Vertauksen vuoksi, Jeesus itse: "Minä olen Jumalan Poika" (Joh 10:36)

        Jaikali ja hänen profeettansa Usko.Toivonen tietävät että Raamatun täydellisesti synkronisoitu kokonaisilmoitus kumoaa Jeesuksen sanat ja osoittaa Jaikalin ja Usko.Toivosen olevan oikeassa, ja Jeesuksen olevan väärässä.

        Piirtoakaan tästä he eivät anna periksi. Ei nyt eikä tämän jälkeen.

        En tahdo enkä voi selittää pois sellaisia jakeita joissa Jeesusta sanotaan Jumalaksi. En myöskään voi ummistaa silmiäni niiltä jakeilta. En myöskään voi ummistaa silmiäni siltä totuudelta että Raamattu sanoo Jeesusta ihmiseksi ja Jumalan Pojaksi. Hän on näitä kaikkia jättämättä pois yhtään Sanaa.

        Nämä totuudet täytyy kyetä synkronisoimaan Raamatun kokonaisilmoitukseen niin että Raamattu selittää Raamattua. Ja Jumalan Sana ei riitele itsensä kanssa. Kun Pyhä Henki saa opettaa, ristiriidat katoavat ja kaikki RaamatunSanat synkronisoituvat hyvin yhteen ilman pienintäkään ristiriitaa. Siihen asti kunnes näin käy lukijalle, hän ei vielä tiedä niin kuin tulisi tietää.

        Ongelman muodostavat ihmiset jotka ovat tutkineet Raamattua oman ymmärryksensä varassa ilman Jumalan opetusta. He näkevät Raamatussa ristiriitoja. Sitten he alkavat selittämään pois jomaan ärkeensä käymättömiä ja heidän Raamatun tulkintihinsa sopimattomia jakeita ja Sanoja. Niin ei Pyhä Henki johda ketään tekemään. Pyhä Henki selittää Sanaa Sanalla, ei koskaan kumoa yhtään Raamatun Sanaa toisella Raamatun Sanalla. Tämän pitäisi jokaisen itseään uskovaksi nimittävän ymmärtää.

        Se, joka kumoaa Raamattua Raamatulla, osoittaa ettei hän vielä ymmärrä Raamatun kokonaisuutta. Ei hän ymmärrä edes sitä ettei hän ymmärrä. Jeesuksen Jumalaksi ymmärtävät ja uskovat ihmiset eivät koskaan hyökkää yhtään Raamatun jaetta vastaan. He eivät ryhdy pitkiin selityksiin pyrkien kumoamaan näennäisesti kolminaisuutta vastustavien jakeiden ilmoitusta.
        Mutta Jeesuksen jumaluuden vastustajat tekevät pitkillä selityksillään tyhjiksi kaikki ne jakeet jossa sanotaan Jeesusta Kristusta Jumalaksi.


      • eräs-toinen kirjoitti:

        Niin, minä en usko siihen, että Jeesus kristus on luonut tämän maailman ja että hän on se Herra Jumala Kaikkivaltias, josta Raamattu puhuu. Raamatun mukaan isä on luonut taivaan ja maan ja meren ja kaiken niissä olevan, ja minä uskon Raamatun kirjoituksia sen sijaan, että uskoisin Jaikalin virheellisiä tulkintoja Raamatusta.

        Apostolien teot:
        4:24 Sen kuultuansa he yksimielisesti korottivat äänensä Jumalan puoleen ja sanoivat: "Herra, sinä, joka olet tehnyt taivaan ja maan ja meren ja kaikki, mitä niissä on!
        4:25 Sinä, joka pyhän hengen kautta, isämme Daavidin, sinun palvelijasi, suun kautta, olet puhunut: 'Miksi pakanat pauhaavat ja kansat turhia ajattelevat?
        4:26 Maan kuninkaat nousevat, ja ruhtinaat kokoontuvat yhteen Herraa ja hänen voideltuansa vastaan.'
        4:27 Sillä totisesti, tässä kaupungissa kokoontuivat sinun pyhää poikaasi Jeesusta vastaan, jonka sinä olet voidellut, sekä Herodes että Pontius Pilatus pakanain ja Israelin sukukuntain kanssa,
        4:28 tekemään kaiken, minkä sinun kätesi ja päätöksesi oli edeltämäärännyt tapahtuvaksi.
        4:29 Ja nyt, Herra, katso heidän uhkauksiansa ja anna palvelijaisi kaikella rohkeudella puhua sinun sanaasi;
        4:30 ja ojenna kätesi, niin että sairaat parantuvat ja tunnustekoja ja ihmeitä tapahtuu sinun pyhän poikasi Jeesuksen nimen kautta."
        4:31 Ja kun he olivat rukoilleet, vapisi se paikka, jossa he olivat koolla, ja he tulivat kaikki pyhällä hengellä täytetyiksi ja puhuivat Jumalan sanaa rohkeasti.

        Niin kuin tästä opetuslasten rukouksesta näemme, sanovat he isän luoneen taivaan ja maan ja meren ja kaiken niissä olevan, mutta Jeesusta he sanovat Jumalan pojaksi, joka on kärsinyt kuoleman ristillä ja jonka Jumala on herättänyt kuolleista (vrt. Apt 2:12-36; 17:22-31) ja pyhää henkeä he eivät pidä itsenäisen persoonana vaan se on henki, jota Jumala jakaa tahtonsa mukaan ja täyttää opetuslapsia hengellä. (vrt. Apt 5:29-32; Hebr 2:4 jne.)

        Tärkeintä on nähdä Apostolien teoista se, millä tavalla ja sanamuodoilla apostolit julistivat evankeliumia alussa. Se on varmasti oikea tapa eikä siellä sanota Jeesuksen syntyneen neitsyestä eikä Jeesusta koroteta Jumalaksi eikä Jumalaa sanota kolmiyhteiseksi Isäksi ja Pojaksi ja Pyhäksi Hengeksi, sillä sana "Jumala" voidaan korvata evankeliumin julistuksessa aina sanalla "isä" sanoman siitä muuttumatta, mutta sitä ei voida korvata sanoilla "Kristus" ja "Isä ja Poika ja Pyhä Henki" ilman, että sanoma muuttuu ja evankeliumi vääristyy. :-)

        >>>Niin, minä en usko siihen, että Jeesus kristus on luonut tämän maailman ja että hän on se Herra Jumala Kaikkivaltias, josta Raamattu puhuu.<<<

        Niinpä niin. Sinulle ei voi opettaa kuinka Raamattu kertoo selvin sanoin Jeesuksen Kristuksen olevan Jumala taivaasta koska sinä et usko Jumalan todistusta Pojasta. Et usko Jumalan Sanaa.

        Jumala on ilmoittanut itsensä Sanassaan ja Sanansa kautta. Mutta koska sinä et usko koko Sanaa, vaan valitset sieltä mieleisesi jakeet joihin uskot ja vähemmän miellyttävät jakeet, jotka eivät sovi oppiisi, sinä selität pois. Silloin sinä et voi tulla tuntemaan Herraa Jeesusta Kristusta ja Hänessä ASUVAA Isä Jumalaa. On täydellinen mahdottomuus tulla tuntemaan Jumala ja Jeesus Kristus ohi Jumalan kirjoitetun Sanan. Sisälle Jumalan tuntemiseen pääsyn edellytys on usko Jumalan Kirjoitettuun Sanaan, sen jokaiseen jakeeseen ja jokaiseen ilmoitukseen. Se, joka ei usko Sanaa, ei myöskään tule Jumalan opettamaksi. Tämä koska Jumalan antama opetus vetoaa Jumalan Kirjoitettuun Sanaan. Mitä sitä sellaista ihmistä opettaa joka ei usko Opettajaa.


      • Usko.Toivonen

        "Jaikal91" kirjoitti hetki sitten :

        >> Se, joka ei usko Sanaa, ei myöskään tule Jumalan opettamaksi. >>

        Aika ihmeellinen ajoitus, mieleeni nousi juuri ennen kommenttisi lukemista sama aihe lähtien liikkeelle Joh. 5. tekstistä:

        39. Te tutkitte kirjoituksia, sillä teillä on mielestänne niissä iankaikkinen elämä, ja ne juuri todistavat minusta;
        40. ja te ette tahdo tulla minun tyköni, että saisitte elämän.

        Ja siitä edelleen:

        45 Profeetoissa on kirjoitettuna: 'Ja he tulevat kaikki Jumalan opettamiksi'. Jokainen, joka on Isältä kuullut ja oppinut, tulee minun tyköni. ( Joh. 6 )

        Jumalan tahto on, että kaikki ihmiset kääntyisivät Herran Jeesuksen puoleen, saadakseen iankaikkisen elämän.


    • eräs-toinen

      Koska oikea oppi on monille pelastumisen ehto, on heidän tulkintansa Raamatusta muodostunut heille pelastumisen ehdoksi ja se on syrjäyttänyt kokonaan evankeliumin. Kun kyseessä on vielä harhaoppi, niin he ovat panneet kaiken pelastumisen toivon harhaopin varaan. Heille ei riitä pelastumiseen Jeesuksen kristuksen evankeliumin uskominen ja osallisuus pyhästä hengestä. Sen sijaan pitäisi tunnustaa heidän harhaoppinsa totuudeksi, jos mielii pelastua. Väärä oppi on siten syrjäyttänyt kokonaan evankeliumin ja sellaisia on syytä pitää niin pahasti eksyneinä eksyttäjinä, että tokkopa pääsevät itsekään sisälle Jumalan pojan iankaikkiseen valtakuntaan: moni huomaa tulleensa ulos heitetyksi kristuksen tulemuksessa, vaikka on tunnustanut Jeesuksen nimeä tavalla tai toisella ja väittänyt palvelleensa häntä. (Matt 7:21-24; 22:1-14; 25)

      Pelastumiseen riittää se, että joku on saanut syntinsä anteeksi Jumalalta herran Jeesuksen kristuksen nimessä ja evankeliumin uskomisen kautta, ja hänessä on siten Jumalan pyhä henki vakuutena luvatusta perinnöstä ja sinettinä Jumalan lapseudesta, ja se, että Jeesus kristus tunnustaa hänet omakseen isänsä (Jumalan) ja pyhien enkelien edessä tulemuksessaan. Pelastumiseen tarvitaan ymmärryksen ikään ehtineeltä uskoa evankeliumin sanomaan ja sen kautta Jumalaan ja hänen poikaansa Jeesukseen kristukseen, meidän herraamme. Sanan kuulevan tulee pitää totena jotkut perusasiat evankeliumista ja ne ovat nämä:

      Jumala on lähettänyt poikansa Jeesuksen kristuksen maailman vapahtajaksi. Jeesus on kärsinyt sielultaan ja ruumiiltaan ihmisenä kuoleman Golgatan ristillä ja sovittanut meidät Jumalan kanssa uhrinsa kautta ja lunastanut meidät iankaikkiseen valtakuntaansa ja avannut meille tien ikuiseen elämään hänen ja kaikkien pyhitettyjen kanssa taivasten valtakunnassa (Jumalan valtakunnassa). Jumala on herättänyt kuolleista poikansa, joka on ihminen kristus Jeesus, ja on pelastanut hänet ikuiselta kuolemalta. Jumala on korottanut tämän jälkeen Jeesuksen kaiken pääksi seurakunnalle ja kaikkien luotujen herraksi, joka tulee tuomitsemaan eläviä ja kuolleita isän tahdon mukaan ja hallitsemaan tulevaa maailmaa yhdessä ylösnousseiden pyhien ja valittujen kanssa.

      Suurin piirtein nämä asiat tulee pitää totena, jotta pelastuu evankeliumin uskomisen kautta: sen evankeliumin kautta, jonka Jeesus ja apostolit ovat meille antaneet Jumalan sanan kuulemisen kautta. Jos joku väärentää Jeesuksen kristuksen evankeliumin eikä pidä totena edellä mainittuja tärkeitä perustotuuksia, niin hän ei pelastu sen mukaan, mitä Raamatussa on tästä aiheesta kirjoitettu. Siten on hyvin kyseenalaista se, voiko joku sellainen pelastua, joka kieltää Jeesuksen kärsineen ihmisenä kuoleman ja Jumalan herättäneen kuolleista ylös ihmisen kristuksen Jeesuksen sen sijaan, että Jeesus olisi palannut kaikkivaltiaana Jumalana takaisin elottomaan ruumiiseensa niin kuin katolisessa harhassa elävät luulevat.

      Lisäksi on uskottava, että Jeesus on hallitseva tulevaa maailmaa ihmisenä, koska Jumala on antanut hänelle sen vallan niin kuin kaiken muunkin (Jumala on tehnyt Jeesuksen herraksi eli Jumala on korottanut Jeesuksen kaikkien luotujen yläpuolella olevaksi kuninkaaksi ja herraksi, mutta Jeesus ei lakkaa koskaan olemasta ihminen, koska on ihmiseksi syntynyt). Jumala on antanut pojalleen Jeesukselle vallan antaa syntejä anteeksi, vallan herättää Jumalan (isän) sanan kautta eläviä ja kuolleita, vallan tuomita, vallan hallita, jne. ja jopa elämän on isä antanut pojalleen, jotta tällä olisi elämä itsessään. (Joh 5:17-31)

      Poika ei voi mitään itsessään tehdä vaan on täysin riippuvainen isästään Jumalasta, koska hän on ihminen, jossa Jumala asuu henkenä ja vaikuttaa enemmän kuin kenessäkään muussa ihmisessä. Jeesus on lisäksi ihmisenä puhdas ja viaton, synnitön uhrikaritsa, niin että hänen ruumiinsa ja verensä uhri (ihmisen liharuumiin ja veren uhri) on tuonut sovituksen synneistämme kirjoitusten mukaan. Kaikki on kuitenkin Jumalasta, joka on antanut pojalleen sen tehtävän, että tämä sovittaisi meidät Jumalan kanssa kuolemansa kautta ja tekisi kaiken muunkin, mitä isä on hänelle määrännyt ja suunnitellut tapahtuvan jo ennen kuin hän (isä) loi tämän maailman.

    • eräs-toinen
    • eräs-toinen

      Katolisessa uskossa olevien joukossa on jonkin verran Jumalan lapsia. Heidät tunnistaa siitä, että he puhuvat oikein isästä ja pojasta ja pyhästä hengestä.

      Kun he puhuvat Jumalasta, niin he tarkoittavat sillä sanalla pelkästään isää ("Jumala herätti poikansa ylös kuolleista" jne.).

      Kun he puhuvat Jeesuksesta, niin he kutsuvat häntä nimillä "herra", "kristus", "(Jumalan) poika", "ihminen kristus Jeesus", "mies, jonka Jumala on herättänyt kuolleista", "karitsa", jne.

      Kun he puhuvat pyhästä hengestä, niin he puhuvat siitä oikein. (Jumala antaa pyhän hengen/ täyttää pyhällä hengellä", ym. jne. Jeesuksen ja apostolien ja profeettojen sanojen mukaan)

      Kun he rukoilevat Jumalaa tai tekevät mitä tahansa Jumalan valtakuntaan liittyvää, niin he rukoilevat isää herran Jeesuksen nimessä ja tekevät kaiken Jeesuksen kristuksen nimessä... (isästä Jumalasta voidaan käyttää myös nimitystä "Herra", kun rukoillaan, opetuslasten esimerkin mukaan, Apt 4:24-31)

      Katolista uskoa on kaikki se, jossa uskotaan jossakin muodossa kolmiyhteiseen jumalaan, joka on Isä ja Poika ja Pyhä Henki, ja palvotaan ihmistä kristusta Jeesusta isän vertaisena tai isän kaltaisena iankaikkisena Jumalana ja kaiken luojana.

      • saviseutulainen

        3. Ja kun hän oli matkalla, tapahtui hänen lähestyessään Damaskoa, että yhtäkkiä valo taivaasta leimahti hänen ympärillänsä;
        4. ja hän kaatui maahan ja kuuli äänen, joka sanoi hänelle: "Saul, Saul, miksi vainoat minua?"
        5. Hän sanoi: "Kuka olet, herra?" Hän vastasi: "Minä olen Jeesus, jota sinä vainoat.
        6. Mutta nouse ja mene kaupunkiin, niin sinulle sanotaan, mitä sinun pitää tekemän."
        7. Ja miehet, jotka matkustivat hänen kanssansa, seisoivat mykistyneinä; he kuulivat kyllä äänen, mutta eivät ketään nähneet.
        8. Niin Saulus nousi maasta; mutta kun hän avasi silmänsä, ei hän nähnyt mitään, vaan he taluttivat häntä kädestä ja veivät hänet Damaskoon.
        9. Ja hän oli kolme päivää näkemätönnä, ei syönyt eikä juonut.
        ...
        17. Niin Ananias meni ja astui huoneeseen, pani molemmat kätensä hänen päälleen ja sanoi: "Veljeni Saul, Herra lähetti minut - Jeesus, joka ilmestyi sinulle tiellä, jota tulit - että saisit näkösi jälleen ja tulisit täytetyksi Pyhällä Hengellä".
        18. Ja heti putosivat hänen silmistään ikäänkuin suomukset, ja hän sai näkönsä ja nousi ja otti kasteen.
        Apt. 9


        10. Minä olin hengessä Herran päivänä, ja kuulin takaani suuren äänen, ikäänkuin pasunan äänen,
        11. joka sanoi: "Kirjoita kirjaan, mitä näet, ja lähetä niille seitsemälle seurakunnalle, Efesoon ja Smyrnaan ja Pergamoon ja Tyatiraan ja Sardeeseen ja Filadelfiaan ja Laodikeaan".
        12. Ja minä käännyin katsomaan, mikä ääni minulle puhui; ja kääntyessäni minä näin seitsemän kultaista lampunjalkaa,
        13. ja lampunjalkain keskellä Ihmisen Pojan muotoisen, pitkäliepeiseen viittaan puetun ja rinnan kohdalta kultaisella vyöllä vyötetyn.
        14. Ja hänen päänsä ja hiuksensa olivat valkoiset niinkuin valkoinen villa, niinkuin lumi, ja hänen silmänsä niinkuin tulen liekki;
        15. hänen jalkansa olivat ahjossa hehkuvan, kiiltävän vasken kaltaiset, ja hänen äänensä oli niinkuin paljojen vetten pauhina.
        16. Ja hänellä oli oikeassa kädessään seitsemän tähteä, ja hänen suustaan lähti kaksiteräinen, terävä miekka, ja hänen kasvonsa olivat niinkuin aurinko, kun se täydeltä terältä paistaa.
        17. Ja kun minä hänet näin, kaaduin minä kuin kuolleena hänen jalkojensa juureen. Ja hän pani oikean kätensä minun päälleni sanoen: "Älä pelkää! Minä olen ensimmäinen ja viimeinen,
        18. ja minä elän; ja minä olin kuollut, ja katso, minä elän aina ja iankaikkisesti, ja minulla on kuoleman ja tuonelan avaimet."

        Ihminen Jeesus nasaretilainenko ilmestyi Paavalille Damaskon tiellä?
        Ihminen Jeesus nasaretilainenko ilmestyi Johannekselle Patmoksen saarella?

        Ihmnen Jeesus nasaretilaiselleko Jumala Kaikkivaltias on antanut kaiken vallan taivaassa ja maan päällä?

        Ihminen Jeesus nasaretilainenko tulee Jumalan Kaikkivaltiaan oikealta puolelta, Jumalan valtaistuimelta, tuomitsemaan eläviä ja kuolleita?

        Ihminen Jeesus nasaretilainenko palaa kaikessa kunniassaan, kirkkaudessaan, väkevyydessään ja kaikessa vallassaan enkelijoukkojensa kanssa niin, että koko maailma sen yhtäaikaa näkee ja kokee?

        "Ja kaikki kansakunnat maan päällä vaikeroivat ..."!


      • eräs-toinen
        saviseutulainen kirjoitti:

        3. Ja kun hän oli matkalla, tapahtui hänen lähestyessään Damaskoa, että yhtäkkiä valo taivaasta leimahti hänen ympärillänsä;
        4. ja hän kaatui maahan ja kuuli äänen, joka sanoi hänelle: "Saul, Saul, miksi vainoat minua?"
        5. Hän sanoi: "Kuka olet, herra?" Hän vastasi: "Minä olen Jeesus, jota sinä vainoat.
        6. Mutta nouse ja mene kaupunkiin, niin sinulle sanotaan, mitä sinun pitää tekemän."
        7. Ja miehet, jotka matkustivat hänen kanssansa, seisoivat mykistyneinä; he kuulivat kyllä äänen, mutta eivät ketään nähneet.
        8. Niin Saulus nousi maasta; mutta kun hän avasi silmänsä, ei hän nähnyt mitään, vaan he taluttivat häntä kädestä ja veivät hänet Damaskoon.
        9. Ja hän oli kolme päivää näkemätönnä, ei syönyt eikä juonut.
        ...
        17. Niin Ananias meni ja astui huoneeseen, pani molemmat kätensä hänen päälleen ja sanoi: "Veljeni Saul, Herra lähetti minut - Jeesus, joka ilmestyi sinulle tiellä, jota tulit - että saisit näkösi jälleen ja tulisit täytetyksi Pyhällä Hengellä".
        18. Ja heti putosivat hänen silmistään ikäänkuin suomukset, ja hän sai näkönsä ja nousi ja otti kasteen.
        Apt. 9


        10. Minä olin hengessä Herran päivänä, ja kuulin takaani suuren äänen, ikäänkuin pasunan äänen,
        11. joka sanoi: "Kirjoita kirjaan, mitä näet, ja lähetä niille seitsemälle seurakunnalle, Efesoon ja Smyrnaan ja Pergamoon ja Tyatiraan ja Sardeeseen ja Filadelfiaan ja Laodikeaan".
        12. Ja minä käännyin katsomaan, mikä ääni minulle puhui; ja kääntyessäni minä näin seitsemän kultaista lampunjalkaa,
        13. ja lampunjalkain keskellä Ihmisen Pojan muotoisen, pitkäliepeiseen viittaan puetun ja rinnan kohdalta kultaisella vyöllä vyötetyn.
        14. Ja hänen päänsä ja hiuksensa olivat valkoiset niinkuin valkoinen villa, niinkuin lumi, ja hänen silmänsä niinkuin tulen liekki;
        15. hänen jalkansa olivat ahjossa hehkuvan, kiiltävän vasken kaltaiset, ja hänen äänensä oli niinkuin paljojen vetten pauhina.
        16. Ja hänellä oli oikeassa kädessään seitsemän tähteä, ja hänen suustaan lähti kaksiteräinen, terävä miekka, ja hänen kasvonsa olivat niinkuin aurinko, kun se täydeltä terältä paistaa.
        17. Ja kun minä hänet näin, kaaduin minä kuin kuolleena hänen jalkojensa juureen. Ja hän pani oikean kätensä minun päälleni sanoen: "Älä pelkää! Minä olen ensimmäinen ja viimeinen,
        18. ja minä elän; ja minä olin kuollut, ja katso, minä elän aina ja iankaikkisesti, ja minulla on kuoleman ja tuonelan avaimet."

        Ihminen Jeesus nasaretilainenko ilmestyi Paavalille Damaskon tiellä?
        Ihminen Jeesus nasaretilainenko ilmestyi Johannekselle Patmoksen saarella?

        Ihmnen Jeesus nasaretilaiselleko Jumala Kaikkivaltias on antanut kaiken vallan taivaassa ja maan päällä?

        Ihminen Jeesus nasaretilainenko tulee Jumalan Kaikkivaltiaan oikealta puolelta, Jumalan valtaistuimelta, tuomitsemaan eläviä ja kuolleita?

        Ihminen Jeesus nasaretilainenko palaa kaikessa kunniassaan, kirkkaudessaan, väkevyydessään ja kaikessa vallassaan enkelijoukkojensa kanssa niin, että koko maailma sen yhtäaikaa näkee ja kokee?

        "Ja kaikki kansakunnat maan päällä vaikeroivat ..."!

        Ihminenpä hyvinkin. Jeesus oli ihminen syntyessään ja eläessään ja kuollessaan ja on ihminen vielä senkin jälkeen, kun on noussut ylös kuolleista ja hallitsee herrana tulevaa maailmaa.

        Hebrealaiskirje:
        2:5 Sillä enkelien alle hän ei alistanut tulevaa maailmaa, josta me puhumme.
        2:6 Vaan joku on jossakin paikassa todistanut, sanoen: "Mikä on ihminen, että sinä häntä muistat, tai ihmisen poika, että pidät hänestä huolen?

        1.Korinttolaiskirje:
        15:21 Sillä koska kuolema on tullut ihmisen kautta, niin on myöskin kuolleitten ylösnousemus tullut ihmisen kautta.

        Ilmestyskirja:
        1:5 ja Jeesukselta kristukselta, uskolliselta todistajalta, häneltä, joka on kuolleitten esikoinen ja maan kuningasten hallitsija! Hänelle, joka meitä rakastaa ja on päästänyt meidät synneistämme verellänsä
        1:6 ja tehnyt meidät kuningaskunnaksi, papeiksi Jumalalleen ja isälleen, hänelle kunnia ja voima aina ja iankaikkisesti! Amen.

        1:17 Ja kun minä hänet näin, kaaduin minä kuin kuolleena hänen jalkojensa juureen. Ja hän pani oikean kätensä minun päälleni sanoen: "Älä pelkää! Minä olen ensimmäinen ja viimeinen,
        1:18 ja minä elän; ja minä olin kuollut, ja katso, minä elän aina ja iankaikkisesti, ja minulla on kuoleman ja tuonelan avaimet.

        5:5 Ja yksi vanhimmista sanoi minulle: "Älä itke; katso, jalopeura Juudan sukukunnasta, Daavidin juurivesa, on voittanut, niin että hän voi avata kirjan ja sen seitsemän sinettiä."

        22:16 Minä, Jeesus, lähetin enkelini todistamaan näitä teille seurakunnissa. Minä olen Daavidin juurivesa ja hänen suvustansa, se kirkas kointähti."

        Jeesus on Daavidin jälkeläinen alenevassa polvessa ja ikuisesti ihminen, jonka Jumala on korottanut kaikkien herraksi ja kuninkaaksi. Jeesus on nyt kirkastetussa ruumiissa ja se selittää hänen ulkonäkönsä hänen ilmestyessään Paavalin matkaseurueelle Damaskoksen tiellä ja Ilmestyskirjan ensimmäisessä luvussa. Jeesus on kuitenkin ihminen, jonka Jumala on herättänyt kuolleista ja joka elää nyt ikuisesti, aivan niin kuin on kirjoitettu yllä olevissa Raamatun kohdissa.


    • lukijakysyjä

      "eräs-toinen" Sanot tuolla aikaisemmin ettei apostoleissa sanota Jeesuksen syntyneen neitsyeestä. Kuitenkin välillä sanot Jeesusta Jumalan pojaksi. Mitä tarkoitat onko Jeesus mielestäsi Joosefin poika. Et usko Jeesuksen luoneen maailmaa. Sanot että isä loi ,missä poika oli silloin.? Voitko selventää.

    • eräs-toinen

      Kun Raamatussa on käytetty sanaa "Jumala" kaikkivaltiaasta kaiken luojasta, niin sillä sanalla tarkoitetaan käytännössä poikkeuksetta "isää" (Jeesuksen kristuksen isää ja meidän taivaallista isäämme). Jokaiseen sellaiseen kohtaan voidaan korvata sana "Jumala" sanalla "isä" sanoman siitä muuttumatta, mutta sitä ei voida korvata sanalla "Kristus" tai "Isä ja Poika ja Pyhä Henki" sanoman muuttumatta. Tämä todistaa vahvasti sen puolesta, että isä on todellakin yksin se yksi ainoa Jumala, josta profeetat, Jeesus ja apostolit ovat meille puhuneet.

    • Sellaisesta asiasta jonka ovat ihmiset keksineet ei pitäisi sanoa sanaakaan. Kolminaisuus on päätelmä, joka Jeesuksen opetus huomioiden on silkkaa valhetta. Siis pois sana kolminaisuus kokonaan.

    • Usko.Toivonen

      Aloittaja kysyy :

      >> Kysyn keskusteluun osallistuvilta ja lukijoilta, miksi osallistutte keskusteluun? >>

      Suurimpana syynä siihen lienee se, että vuosien aikoina tällä palstalla ei ole voinut keskustella Raamatun ilmoituksesta juurikaan, kun joku ns. unitareista tulee sotkemaan hyvätkin keskustelut, tuomalla kolminaisuuden, paavin, katolisuuden tms. vaikka niistä ei itse ketjun
      avauksessa puhuta.

      Vasta tätä palstaa seuratessa ovat tulleet vastaan vastenmieliset nimittelyt, unitaari, tritiraati jne..

      Ne ovat todella vastenmielisiä, eivätkä perustu Raamatun ilmoitukseen, vaan ovat teologioiden, sielullisten ihmisten "sivistyssanoja".

      Eikä kolminaisuus sinällään ole syy, miksi osallistun keskusteluihin, vaan teologiat, opit, mitkä etäännyttää, siis pyrkii estämään tai vaikeuttamaan, ihmisen kääntymisen Herran Jeesuksen puoleen.

      Se on kaikkein tärkein asia, että ihminen kääntyy Herran puoleen.

      Ei se, että ihminen kääntyy opin puoleen, koska oppi ei pelasta, vaan
      Jumalan kutsu pelastuksen evankeliumin kautta Herran Jeesuksen puoleen.

      Ja onhan yleiseti tiedossa, että esim. Jehovan todistajien on miltei mahdotonta kääntyä Herran Jeesuksen puoleen, huutaa avuksensa Jeesusta Herranaan.

      Vaikka se on Raamatun mukaan Jumalan tahto.

      13. Sillä "jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu".
      14. Mutta kuinka he huutavat avuksensa sitä, johon eivät usko? Ja kuinka he voivat uskoa siihen, josta eivät ole kuulleet? Ja kuinka he voivat kuulla, ellei ole julistajaa?
      ( Room. 10. )



      On muitakin asioita, mutta tämä riittäköön aluksi.

    • eräs-toinen

      Niin kuin olemme näissä keskusteluissa havainneet, on täällä esillä kahdenlaista evankeliumia. Toisen mukaan Jeesus on kärsinyt ihmisenä kuoleman ristillä ja Jumala on herättänyt hänet ylös kuolleista. Toisen mukaan Jeesus on sovittanut meidät Jumalana itselleen ja palannut Jumalana takaisin elottomaan ruumiiseensa Henkenä. Kumpi mahtaa olla Raamatun ilmoittama Jeesuksen kristuksen evankeliumi ja kumpi on väärennettyä katolisten isien virhetulkintaan perustuvaa evankeliumia?

    • RealSana

      Mutta kaikki on Jumalasta, joka on sovittanut meidät itsensä kanssa Kristuksen kautta ja antanut meille sovituksen viran.
      Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan.

    • eräs-toinen

      Lienevätkö vähemmistönä ne nimeltään kristityt henkilöt, jotka uskovat Jumalan herättäneen kuolleista poikansa Jeesuksen kristuksen?

      Taitaa suurin osa luulla, että Jeesus on palannut Jumalana takaisin elottomaan ruumiiseensa.

      Tässä on juuri se ero kahden eri evankeliumin välissä.

      Ensimmäinen on aito ja alkuperäinen, toinen on väärennös, jossa isä Jumala on syösty valtaistuimeltaan ja korotettu väärä kristus hänen sijaansa kaikkivaltiaaksi Jumalaksi.

      • Mitähän oikein selität?

        _________________
        "Lienevätkö vähemmistönä ne nimeltään kristityt henkilöt, jotka uskovat Jumalan herättäneen kuolleista poikansa Jeesuksen kristuksen? "

        - Kristinuskon aivan perusasioita on että (Isä) Jumala on herättänyt Poikansa kuolleista?


    • eräs-toinen

      Kolmiyhteisen jumalan opissa kumotaan Raamatulla Raamattu. Raamatun mukaan isä on yksin se yksi ainoa herra Jumala kaikkivaltias, joka on luonut taivaan ja maan ja meren ja kaiken niissä olevan.

      Kolmiyhteisen jumalan opissa sanotaan Jumalaa kolmiyhteiseksi Isäksi ja Pojaksi ja Pyhäksi Hengeksi. Jeesus on korotettu siinä opissa isän rinnalle Jumalaksi hänen kanssaan. Sen opin mukaan isä ei olekaan yksin se yksi ainoa Jumala, josta Raamattu puhuu vaan Jeesus on hänen rinnallaan samanlaisena Jumalana ja Pyhä Henki on tehty itsenäiseksi persoonaksi Isän ja Pojan rinnalle.

      Tätä on perusteltu virheellisellä Raamatun tulkinnalla: ei suostuta tunnustamaan sitä tosiasiaa, että sana "jumala" Jeesuksesta puhuttaessa tarkoittaa muuta kuin isästä puhuttaessa. Sanaa "jumala" on käytetty kuitenkin myös muista kuin isästä Jumalasta Raamatussa. Sitä on käytetty saatanasta, epäjumalista, ihmisistä, enkeleistä ja jopa vatsasta. Asiayhteys siis ratkaisee ketä sillä sanalla tarkoitetaan.

      Toinen samalla tavalla monesta eri olevaisesta käytetty ja trinitaarien virheellisesti tulkitsema sana on "herra". Kun tämän lisäksi on yhdistelty mielivaltaisesti Raamatun kohtia toisiinsa ennalta totena pidetyn opin tueksi, niin on todellisuudessa kumottu Raamatun sana sen sijaan että olisi täydennetty sitä ja muodostettu ristiriidaton johdonmukainen oppi. Raamattu olisi hyvin ristiriitainen kirja, jos kolmiyhteiseen jumalaan uskovien tulkinta olisi oikea.

      Sekin on ristiriitainen tulkinta, kun sanotaan Jeesuksen palanneen Jumalana elottomaan ruumiiseensa ja sanotaan toisaalta Jumalan herättäneen poikansa ylös kuolleista. Molemmat vaihtoehdot eivät voi olla totta yhtä aikaa, sillä toinen kumoaa toisen. Jos Jeesus olisi kaikkivaltias Jumala, niin hän ei tarvitsisi isää herättämään itseään kuolleista ja pelastamaan kuolemalta. Raamatun mukaan Jumala on kuitenkin herättänyt poikansa kuolleista, joten se on ainoa oikea tulkinta. Kaikki kohdat, joissa sanotaan Jeesuksen nousseen ylös kuolleista, tarkoittavat sitä, että Jumala on herättänyt hänet ylös kuolleista sen sijaan, että Jeesus olisi palannut Jumalana omin voimin ja omin avuin elottomaan ruumiiseensa.

      Ristiriitaista on myös sanoa, että Jeesus on ihminen ja Jumala yhtä aikaa. Ihminen ja Jumala ovat kaksi kokonaan eri olevaista, mutta kolmiyhteiseen jumalaan uskovat eivät voi tietenkään sitä tunnustaa, koska se olisi vastoin heidän totena pitämäänsä oppia ja he menettäisivät oman uskomuksensa mukaan pelastuksen, jos he sen tosiasian tunnustaisivat. Niinpä heidän täytyy keksiä mitä eriskummallisempia selityksiä sille, miten Jeesus voi olla ihminen ja Jumala yhtä aikaa olematta kaksi eri olevaista/ persoonaa. Kolmiyhteisen jumalan opin mukaan Jeesus on yhtä aikaa ihminen ja Jumala, mutta hän ei ole kaksi eri persoonaa eikä kaksi eri olevaista vaan hän on yksi ainoa Kristus, joka on Herra ja Jumalan toinen persoona.

      Pohjimmiltaan kyse on siis kahdesta eri evankeliumista. Vain ne pelastuvat uskomalla evankeliumin, jotka pitävät totena sen, että Jumala on herättänyt kuolleista poikansa Jeesuksen kristuksen, joka on ihminen. Jos joku ei tätä tosiasiaa usko, niin hän ei voi pelastua evankeliumin uskomisen kautta. Jos Jumala pelastaa hänet jostakin muusta syystä, mistä Raamattu ei paljonkaan toivoa anna, niin se on yksin hänen päätettävissään oleva asia. Evankeliumin uskomisen kautta sellainen ihminen ei voi pelastua, koska hän ei pidä totena evankeliumin perussanomaa.

      • Usko.Toivonen

        Kirjoituksistasi "eräs-toinen " huokuu järjen päätelmät.

        Yrität saada päähäsi mahtumaan Jumalan olemuksen.

        Oman järjen päätelmiäsi tuot sitten esille "ainoana totuutena".
        Ihmisiä on maailmassa miljardeja ja jos kaikki toimisivat tavallasi, niin
        olisihan siinä järjen päätelmiä kerrakseen.

        Omalle järkeilyllesi alistat myöskin Raamatun ilmoituksen, palvelemaan sinun ajatuksiasi, jos jokin kohta ei mahdu järkeilysi joukko-oppiin, niin selität sen pois.

        Olet järkeilysisokeuttama vanki, etkä näin ollen pysty näkemään.

        Apostoli Paavali sanoi järjen päätelmistä:

        5 Me hajotamme maahan järjen päätelmät ja jokaisen varustuksen, joka nostetaan Jumalan tuntemista vastaan, ja vangitsemme jokaisen ajatuksen kuuliaiseksi Kristukselle ( 2. Kor. 10. )

        Ajatusten tulisi siis olla kuuliaiset Kristukselle, eikä omalle opille, eikä
        unitaristi-sivustoille ja muille järjen päätelmien "teologioille".

        Apostolit julistivat evankeliumia Herrasta Jeesuksesta, eivät he tuoneet esille itseään.

        4. niissä uskottomissa, joiden mielet tämän maailman jumala on niin sokaissut, ettei heille loista valkeus, joka lähtee Kristuksen kirkkauden evankeliumista, hänen, joka on Jumalan kuva.
        5. Sillä me emme julista itseämme, vaan Kristusta Jeesusta, että hän on Herra ja me teidän palvelijanne Jeesuksen tähden.
        ( 2. Kor. 4. )

        Apostoli Paavali julisti evankeliumia Kristuksesta Jeesuksesta ja julisti Hänet kuoleman kukistajaksi.

        10. mutta nyt ilmisaatettu meidän Vapahtajamme Kristuksen Jeesuksen ilmestymisen kautta, joka kukisti kuoleman ja toi valoon elämän ja katoamattomuuden evankeliumin kautta,
        2. Tim. 1.

        Ei uskova kiistä Raamatun ilmoitusta, ei kiistä kohtia joissa sanotaan Jumalan herättäneen Kristuksen kuolleista, ei kiistä myöskään Jeesuksen Kristuksen voittoa kuolemasta, Hän kukisti kuoleman kirjoitusten mukaan.
        Ei kiistä, että uskon vaikuttaa Jumala, ei kiistä, että uskon vaikuttaja on Jeesus Kristus jne .. jne ..

        Uskovan vaan ei tarvitse lähteä selittelemään omilla järjen päätelmillään Jumalan olemusta, koska se ei ole ihmisjärjelle mahdollista.

        Jeesus itse sanoo:

        "Te ette tunne minua ettekä minun Isääni; jos te tuntisitte minut, niin te tuntisitte myös minun Isäni".
        Joh. 8:19

        Jeesuksen tykö, kipin kapin!


      • eräs-toinen

        Mysteeriuskonto on sisäisesti ristiriitaista ja järjetöntä Baabelin sekoitusta, mutta Jeesuksen kristuksen evankeliumi ja Jumalan sanan todistus on johdonmukaista ja järkevää Jumalan viisautta, johon minä usko ja panen toivoni. Jumala on herättänyt kuolleista poikansa Jeesuksen ja siinä totuudessa on minun pelastumiseni turva.


      • Usko.Toivonen

        8. Tuuli puhaltaa, missä tahtoo, ja sinä kuulet sen huminan, mutta et tiedä, mistä se tulee ja minne se menee; niin on jokaisen, joka on Hengestä syntynyt." ( Joh. 3. )


      • totuus_voittaa
        Usko.Toivonen kirjoitti:

        Kirjoituksistasi "eräs-toinen " huokuu järjen päätelmät.

        Yrität saada päähäsi mahtumaan Jumalan olemuksen.

        Oman järjen päätelmiäsi tuot sitten esille "ainoana totuutena".
        Ihmisiä on maailmassa miljardeja ja jos kaikki toimisivat tavallasi, niin
        olisihan siinä järjen päätelmiä kerrakseen.

        Omalle järkeilyllesi alistat myöskin Raamatun ilmoituksen, palvelemaan sinun ajatuksiasi, jos jokin kohta ei mahdu järkeilysi joukko-oppiin, niin selität sen pois.

        Olet järkeilysisokeuttama vanki, etkä näin ollen pysty näkemään.

        Apostoli Paavali sanoi järjen päätelmistä:

        5 Me hajotamme maahan järjen päätelmät ja jokaisen varustuksen, joka nostetaan Jumalan tuntemista vastaan, ja vangitsemme jokaisen ajatuksen kuuliaiseksi Kristukselle ( 2. Kor. 10. )

        Ajatusten tulisi siis olla kuuliaiset Kristukselle, eikä omalle opille, eikä
        unitaristi-sivustoille ja muille järjen päätelmien "teologioille".

        Apostolit julistivat evankeliumia Herrasta Jeesuksesta, eivät he tuoneet esille itseään.

        4. niissä uskottomissa, joiden mielet tämän maailman jumala on niin sokaissut, ettei heille loista valkeus, joka lähtee Kristuksen kirkkauden evankeliumista, hänen, joka on Jumalan kuva.
        5. Sillä me emme julista itseämme, vaan Kristusta Jeesusta, että hän on Herra ja me teidän palvelijanne Jeesuksen tähden.
        ( 2. Kor. 4. )

        Apostoli Paavali julisti evankeliumia Kristuksesta Jeesuksesta ja julisti Hänet kuoleman kukistajaksi.

        10. mutta nyt ilmisaatettu meidän Vapahtajamme Kristuksen Jeesuksen ilmestymisen kautta, joka kukisti kuoleman ja toi valoon elämän ja katoamattomuuden evankeliumin kautta,
        2. Tim. 1.

        Ei uskova kiistä Raamatun ilmoitusta, ei kiistä kohtia joissa sanotaan Jumalan herättäneen Kristuksen kuolleista, ei kiistä myöskään Jeesuksen Kristuksen voittoa kuolemasta, Hän kukisti kuoleman kirjoitusten mukaan.
        Ei kiistä, että uskon vaikuttaa Jumala, ei kiistä, että uskon vaikuttaja on Jeesus Kristus jne .. jne ..

        Uskovan vaan ei tarvitse lähteä selittelemään omilla järjen päätelmillään Jumalan olemusta, koska se ei ole ihmisjärjelle mahdollista.

        Jeesus itse sanoo:

        "Te ette tunne minua ettekä minun Isääni; jos te tuntisitte minut, niin te tuntisitte myös minun Isäni".
        Joh. 8:19

        Jeesuksen tykö, kipin kapin!

        "Uskovan vaan ei tarvitse lähteä selittelemään omilla järjen päätelmillään Jumalan olemusta, koska se ei ole ihmisjärjelle mahdollista."

        Jumalan "kolmiyhteinen olemus" jota helluntailaiset yhdessä kaiken muun kristikunnan kanssa tunnustavat on nimenomaan ihmisjärjen luomus.

        Heidän oppinsa mukaan: "On yksi, iankaikkinen Jumala kolmessa persoonassa: Isä ja Poika ja Pyhä Henki."

        Raamatun mukaan "meillä on vain yksi Jumala, Isä" (1 Kor 8:6)

        Ristiriita on ilmeinen. Toinen oppi on ihmisoppi, toinen on Jumalan sanaa.

        "Vain yksi Jumala, Isä" ei millään muutu kolmiyhteseksi Jumalaksi "Isä ja Poika ja Pyhä Henki".

        Uskovatko helluntailaiset Raamattuun?

        Eivät usko!

        Raamattu ei tunne "yhtä Jumalaa kolmessa persoonassa" vaan Jumala on yksi ja ainoa, häntä vaan ei uskota, ei mihinkään hintaan.

        Koska kolminaisuusoppi on periaatteessa täysin järjetön on se mystifioitu joksikin mikä on "ihmisjärjelle saavuttamatonta" vaikka se itsessään on ihmisjärjen luomus. Näin ihmisiä petetään ja saadaan uskomaan valhe.

        Tekopyhästi sitten valheiden päälle sivellään kaunista puhetta Jumalasta ja Jeesuksesta ja Pyhästä Hengestä. Aivan samoin tekee koko kristikunta, Paavista Usko.Toivoseen ja Jaikalista mädättäjä Mäkiseen.


      • kipin-kapin
        Usko.Toivonen kirjoitti:

        Kirjoituksistasi "eräs-toinen " huokuu järjen päätelmät.

        Yrität saada päähäsi mahtumaan Jumalan olemuksen.

        Oman järjen päätelmiäsi tuot sitten esille "ainoana totuutena".
        Ihmisiä on maailmassa miljardeja ja jos kaikki toimisivat tavallasi, niin
        olisihan siinä järjen päätelmiä kerrakseen.

        Omalle järkeilyllesi alistat myöskin Raamatun ilmoituksen, palvelemaan sinun ajatuksiasi, jos jokin kohta ei mahdu järkeilysi joukko-oppiin, niin selität sen pois.

        Olet järkeilysisokeuttama vanki, etkä näin ollen pysty näkemään.

        Apostoli Paavali sanoi järjen päätelmistä:

        5 Me hajotamme maahan järjen päätelmät ja jokaisen varustuksen, joka nostetaan Jumalan tuntemista vastaan, ja vangitsemme jokaisen ajatuksen kuuliaiseksi Kristukselle ( 2. Kor. 10. )

        Ajatusten tulisi siis olla kuuliaiset Kristukselle, eikä omalle opille, eikä
        unitaristi-sivustoille ja muille järjen päätelmien "teologioille".

        Apostolit julistivat evankeliumia Herrasta Jeesuksesta, eivät he tuoneet esille itseään.

        4. niissä uskottomissa, joiden mielet tämän maailman jumala on niin sokaissut, ettei heille loista valkeus, joka lähtee Kristuksen kirkkauden evankeliumista, hänen, joka on Jumalan kuva.
        5. Sillä me emme julista itseämme, vaan Kristusta Jeesusta, että hän on Herra ja me teidän palvelijanne Jeesuksen tähden.
        ( 2. Kor. 4. )

        Apostoli Paavali julisti evankeliumia Kristuksesta Jeesuksesta ja julisti Hänet kuoleman kukistajaksi.

        10. mutta nyt ilmisaatettu meidän Vapahtajamme Kristuksen Jeesuksen ilmestymisen kautta, joka kukisti kuoleman ja toi valoon elämän ja katoamattomuuden evankeliumin kautta,
        2. Tim. 1.

        Ei uskova kiistä Raamatun ilmoitusta, ei kiistä kohtia joissa sanotaan Jumalan herättäneen Kristuksen kuolleista, ei kiistä myöskään Jeesuksen Kristuksen voittoa kuolemasta, Hän kukisti kuoleman kirjoitusten mukaan.
        Ei kiistä, että uskon vaikuttaa Jumala, ei kiistä, että uskon vaikuttaja on Jeesus Kristus jne .. jne ..

        Uskovan vaan ei tarvitse lähteä selittelemään omilla järjen päätelmillään Jumalan olemusta, koska se ei ole ihmisjärjelle mahdollista.

        Jeesus itse sanoo:

        "Te ette tunne minua ettekä minun Isääni; jos te tuntisitte minut, niin te tuntisitte myös minun Isäni".
        Joh. 8:19

        Jeesuksen tykö, kipin kapin!

        "Jeesuksen tykö, kipin kapin!"

        Kipin kapin tulevat palkintojenjakoon monet jotka saavatkin kuulla Jeesukselta: "En tunne teitä. Menkää pois minun luotani, vääryydentekijät!" (Matt 7: 23)

        Jumalan viha ilmestyy taivaasta ja kohdistuu kaikkeen jumalattomuuteen ja vääryyteen, jota ihmiset tekevät PITÄESSÄÄN TOTUUTTA VÄÄRYYDEN VALLASSA. (Room 1:18)


      • eräs-toinen
        totuus_voittaa kirjoitti:

        "Uskovan vaan ei tarvitse lähteä selittelemään omilla järjen päätelmillään Jumalan olemusta, koska se ei ole ihmisjärjelle mahdollista."

        Jumalan "kolmiyhteinen olemus" jota helluntailaiset yhdessä kaiken muun kristikunnan kanssa tunnustavat on nimenomaan ihmisjärjen luomus.

        Heidän oppinsa mukaan: "On yksi, iankaikkinen Jumala kolmessa persoonassa: Isä ja Poika ja Pyhä Henki."

        Raamatun mukaan "meillä on vain yksi Jumala, Isä" (1 Kor 8:6)

        Ristiriita on ilmeinen. Toinen oppi on ihmisoppi, toinen on Jumalan sanaa.

        "Vain yksi Jumala, Isä" ei millään muutu kolmiyhteseksi Jumalaksi "Isä ja Poika ja Pyhä Henki".

        Uskovatko helluntailaiset Raamattuun?

        Eivät usko!

        Raamattu ei tunne "yhtä Jumalaa kolmessa persoonassa" vaan Jumala on yksi ja ainoa, häntä vaan ei uskota, ei mihinkään hintaan.

        Koska kolminaisuusoppi on periaatteessa täysin järjetön on se mystifioitu joksikin mikä on "ihmisjärjelle saavuttamatonta" vaikka se itsessään on ihmisjärjen luomus. Näin ihmisiä petetään ja saadaan uskomaan valhe.

        Tekopyhästi sitten valheiden päälle sivellään kaunista puhetta Jumalasta ja Jeesuksesta ja Pyhästä Hengestä. Aivan samoin tekee koko kristikunta, Paavista Usko.Toivoseen ja Jaikalista mädättäjä Mäkiseen.

        Täytyy antaa tunnustus hyvästä kirjoituksesta. Asia on juuri näin.


      • Usko.Toivonen

        Nimimerkille "kipin-kapin".

        Ei minulla ole muuta nimeä ihmisille ilmoittaa kenen puoleen kääntyä
        pelastuakseen, kuin Jeesus.

        Pidätkö siis parempana kehottaa jonkun muun puoleen kääntymistä?

        12. Eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman."
        Apt. 4.


      • Simelius1
        totuus_voittaa kirjoitti:

        "Uskovan vaan ei tarvitse lähteä selittelemään omilla järjen päätelmillään Jumalan olemusta, koska se ei ole ihmisjärjelle mahdollista."

        Jumalan "kolmiyhteinen olemus" jota helluntailaiset yhdessä kaiken muun kristikunnan kanssa tunnustavat on nimenomaan ihmisjärjen luomus.

        Heidän oppinsa mukaan: "On yksi, iankaikkinen Jumala kolmessa persoonassa: Isä ja Poika ja Pyhä Henki."

        Raamatun mukaan "meillä on vain yksi Jumala, Isä" (1 Kor 8:6)

        Ristiriita on ilmeinen. Toinen oppi on ihmisoppi, toinen on Jumalan sanaa.

        "Vain yksi Jumala, Isä" ei millään muutu kolmiyhteseksi Jumalaksi "Isä ja Poika ja Pyhä Henki".

        Uskovatko helluntailaiset Raamattuun?

        Eivät usko!

        Raamattu ei tunne "yhtä Jumalaa kolmessa persoonassa" vaan Jumala on yksi ja ainoa, häntä vaan ei uskota, ei mihinkään hintaan.

        Koska kolminaisuusoppi on periaatteessa täysin järjetön on se mystifioitu joksikin mikä on "ihmisjärjelle saavuttamatonta" vaikka se itsessään on ihmisjärjen luomus. Näin ihmisiä petetään ja saadaan uskomaan valhe.

        Tekopyhästi sitten valheiden päälle sivellään kaunista puhetta Jumalasta ja Jeesuksesta ja Pyhästä Hengestä. Aivan samoin tekee koko kristikunta, Paavista Usko.Toivoseen ja Jaikalista mädättäjä Mäkiseen.

        Uksomatonta jos näin on. Ihmisjärjellähän ne katoliset isät sen kehittivät.


      • Simelius1
        Simelius1 kirjoitti:

        Uksomatonta jos näin on. Ihmisjärjellähän ne katoliset isät sen kehittivät.

        Uskomatonta.


      • järkitaijumala
        totuus_voittaa kirjoitti:

        "Uskovan vaan ei tarvitse lähteä selittelemään omilla järjen päätelmillään Jumalan olemusta, koska se ei ole ihmisjärjelle mahdollista."

        Jumalan "kolmiyhteinen olemus" jota helluntailaiset yhdessä kaiken muun kristikunnan kanssa tunnustavat on nimenomaan ihmisjärjen luomus.

        Heidän oppinsa mukaan: "On yksi, iankaikkinen Jumala kolmessa persoonassa: Isä ja Poika ja Pyhä Henki."

        Raamatun mukaan "meillä on vain yksi Jumala, Isä" (1 Kor 8:6)

        Ristiriita on ilmeinen. Toinen oppi on ihmisoppi, toinen on Jumalan sanaa.

        "Vain yksi Jumala, Isä" ei millään muutu kolmiyhteseksi Jumalaksi "Isä ja Poika ja Pyhä Henki".

        Uskovatko helluntailaiset Raamattuun?

        Eivät usko!

        Raamattu ei tunne "yhtä Jumalaa kolmessa persoonassa" vaan Jumala on yksi ja ainoa, häntä vaan ei uskota, ei mihinkään hintaan.

        Koska kolminaisuusoppi on periaatteessa täysin järjetön on se mystifioitu joksikin mikä on "ihmisjärjelle saavuttamatonta" vaikka se itsessään on ihmisjärjen luomus. Näin ihmisiä petetään ja saadaan uskomaan valhe.

        Tekopyhästi sitten valheiden päälle sivellään kaunista puhetta Jumalasta ja Jeesuksesta ja Pyhästä Hengestä. Aivan samoin tekee koko kristikunta, Paavista Usko.Toivoseen ja Jaikalista mädättäjä Mäkiseen.

        Ihmisjärjellä on helposti ymärrettävissä ettei ihminen opi tuntemaan Jumalaa ellei Jumala itse ilmoita itseään ihmiselle. Silloin ihmisjärki ei käsitä Jumalan kolmiyhteistä olemusta. Mutta järki käsittää helposti että on vain yksi Jumala.

        Näin järkeen käymätön "järjen vastainen" kolminaisuusoppi täytyy olla Jumalasta. Ihmisen omin avuin selitettävä järkeen käypä "vain yhden" Jumalan oppi, joka kieltää Herran Jeesuksen Kristuksen, täytyy olla ihmisoppi.


      • totuus_voittaa
        järkitaijumala kirjoitti:

        Ihmisjärjellä on helposti ymärrettävissä ettei ihminen opi tuntemaan Jumalaa ellei Jumala itse ilmoita itseään ihmiselle. Silloin ihmisjärki ei käsitä Jumalan kolmiyhteistä olemusta. Mutta järki käsittää helposti että on vain yksi Jumala.

        Näin järkeen käymätön "järjen vastainen" kolminaisuusoppi täytyy olla Jumalasta. Ihmisen omin avuin selitettävä järkeen käypä "vain yhden" Jumalan oppi, joka kieltää Herran Jeesuksen Kristuksen, täytyy olla ihmisoppi.

        Päivän paras vitsi :-)

        Tai pelkkää trollausta :-(


      • Simelius1 kirjoitti:

        Uksomatonta jos näin on. Ihmisjärjellähän ne katoliset isät sen kehittivät.

        Ihmisjärjellä? Väitteesi taitaa perustua vain omalle mielipiteellesi ja tuntemuksellesi?

        Ongelmanne on että ette tunne historiaa ettekä Raamattua, ettekä Jumalaa tarpeeksi hyvin, ja sitten itse ihmisjärjellä tulkitsette yksittäisiä asiayhteydestään revittyjä käännös jakeita ihmisjärjellä ja oman ideologianne mukaan.

        Taitaa olla muotia tämä "katolilaisen harhaopin" etsiminen. Kai sillä ihmisten silmissä yritetään jotain autuutta saavuttaa.


      • Simelius1
        George_L kirjoitti:

        Ihmisjärjellä? Väitteesi taitaa perustua vain omalle mielipiteellesi ja tuntemuksellesi?

        Ongelmanne on että ette tunne historiaa ettekä Raamattua, ettekä Jumalaa tarpeeksi hyvin, ja sitten itse ihmisjärjellä tulkitsette yksittäisiä asiayhteydestään revittyjä käännös jakeita ihmisjärjellä ja oman ideologianne mukaan.

        Taitaa olla muotia tämä "katolilaisen harhaopin" etsiminen. Kai sillä ihmisten silmissä yritetään jotain autuutta saavuttaa.

        Väitän että jokainen joka tätä asiaa ajattelee tai tutkii, ajattelee sitä jossain määrin ihmisjärjellä. Aina ihminen käyttää myös annettua ajattelukykyään kun pohdiskelee näitä. Olenko oikeassa?

        Ei se muotia ole, vaan totuudenhalua. Sensijaan muotia seurakunnissa on olla samaa mieltä kuin muut ettei tule potkituksi pois sieltä. Ihmispelko laittaa paulan.


    • markku.lievonen

      >>>Uskovan vaan ei tarvitse lähteä selittelemään omilla järjen päätelmillään Jumalan olemusta, koska se ei ole ihmisjärjelle mahdollista.<<<

      Naurattaa ihan tämä asia. No, ettekö te jaikal ja Usko Toivonen ja repullinen muita kolminaisuusoppilaita juuri selitä ja järkeile JUMALAN olemusta. Jotkut sanovat vielä tämän olevan mysteeri jne......

      Niin, kun ihminen on saanut JUMALALTA uskon ja siten ymmärryksen nähdä, niin totisesti Raamatun ilmoituksia ei tarvitse selitellä ja järkeillä. Kun kyseessö on JUMALAN olemuksen näkeminen, niin JUMALASTA syntynyt ihminen ymmärtää tämän ilmoituksen.

      6. yksi Jumala ja kaikkien Isä, joka on yli kaikkien ja kaikkien kautta ja kaikissa.

      JUMALAN olemukseen kuuluu juuri olla ja toimia jonkun kohteen KAUTTA, mutta kohde ei tietenkään muutu JUMALAKSI.

      Niin, ja punaisena lankana JUMALA on kaikkien Isä. Jeesuksen kuin JUMALASTA syntyneiden ihmistenkin jne....

      Eikö asia ole helppo kuin heinän teko poutaisena päivänä.

      • eräs-toinen

        Lapsikin ymmärtää sen, että meillä on yksi ainoa Jumala, joka on kaikkien isä ja hän on Jeesuksen kristuksen isä sen sijaan, että Jumala olisi kolmiyhteinen Isä ja Poika ja Pyhä Henki. Kolmiyhteisen jumalan oppia ei kukaan ymmärrä, koska se on sisäisesti ristiriitainen järjettömyys ja mysteeri (suuri Babylon). :-)


      • Usko.Toivonen

        "ml" tuo esille järjen päätelmiä.

        Mm:

        >> Niin, ja punaisena lankana JUMALA on kaikkien Isä. Jeesuksen kuin JUMALASTA syntyneiden ihmistenkin jne.... >>

        Jokainen, jota Pyhä henki kuljettaa, on Jumalan lapsi.

        14. Sillä kaikki, joita Jumalan Henki kuljettaa, ovat Jumalan lapsia.
        ( Room. 8. )

        Mutta se, että Jeesus sanoo: "30. Minä ja Isä olemme yhtä." ( Joh. 10. )
        tekee selväksi, mitä tarkoittaa Jumalan Poika.
        Joka on Jeesuksen kädessä on Isän kädessä.

        Mutta minua ei kiinnosta teidän järjen päätelmänne, teologianne, jos ajatuksenne eivät ole kuuliaisia Kristukselle.

        Olen kysynyt aina tämän hyvin tärkeän kysymyksen:

        Oletko huutanut avuksesi Jeesusta Herranasi?

        Ja vastausta ei yleensä tule, joskus tulee hyvin ivallisena.
        Tästä tunnistaa kuitenkin Jumalan lapsen, Jumalan seurakuntaan kuuluvan, ihmisen, jota Pyhä Henki kuljettaa.

        2. Korintossa olevalle Jumalan seurakunnalle, Kristuksessa Jeesuksessa pyhitetyille, jotka ovat kutsutut ja pyhät, ynnä kaikille, jotka avuksi huutavat meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimeä kaikissa paikkakunnissa, niin omissaan kuin meidänkin.
        1. Kor. 1.

        Niin kuin voimme lukea, mitä tuossa sanotaan Jeesuksen pyhistä.

        Ei minua kiinnosta oppinne, minua kiinnostaa se oletko kääntynyt
        Jeesuksen puoleen saadaksesi iankaikkisen elämän.


      • jaikaliii91

        Jumala on Jeesuksessa ja Jeesus on Jumalassa. Herran Jeesuksen Kristuksen ohi ei kenelläkään ole Jumalaa. Jeesusta katselemalla katsellaan Jumalaa. Ohi Jeesuksen Kristuksen ei nähdä eikä opita tuntemaan Jumalaan.

        Ne ihmiset, jotka ohittavat Herran Jeesuksen Kristuksen, johdattavat ihmisiä opetuksillaan ohi Jeesuksen, eivät palvele Elävää Jumalaa eivätkä johdata ihmisiä Hänen luokseen. Jeesuksen Kristuksen luokse tullut ihminen on tullut Jumalan luokse. Jeesus Kristus on ainoa tie Jumalan luokse Hänen yhteyteensä.


      • jumalaolijeesuksessa
        jaikaliii91 kirjoitti:

        Jumala on Jeesuksessa ja Jeesus on Jumalassa. Herran Jeesuksen Kristuksen ohi ei kenelläkään ole Jumalaa. Jeesusta katselemalla katsellaan Jumalaa. Ohi Jeesuksen Kristuksen ei nähdä eikä opita tuntemaan Jumalaan.

        Ne ihmiset, jotka ohittavat Herran Jeesuksen Kristuksen, johdattavat ihmisiä opetuksillaan ohi Jeesuksen, eivät palvele Elävää Jumalaa eivätkä johdata ihmisiä Hänen luokseen. Jeesuksen Kristuksen luokse tullut ihminen on tullut Jumalan luokse. Jeesus Kristus on ainoa tie Jumalan luokse Hänen yhteyteensä.

        Menikö taas jälleen kerran Jeesuksen Jumalaksi tekeminen selittämisen ja järkeilyn puolelle???????????????

        Usko äläkä järkeile!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




        Jeesus on Jumalan Poika.


      • totuus_voittaa
        Usko.Toivonen kirjoitti:

        "ml" tuo esille järjen päätelmiä.

        Mm:

        >> Niin, ja punaisena lankana JUMALA on kaikkien Isä. Jeesuksen kuin JUMALASTA syntyneiden ihmistenkin jne.... >>

        Jokainen, jota Pyhä henki kuljettaa, on Jumalan lapsi.

        14. Sillä kaikki, joita Jumalan Henki kuljettaa, ovat Jumalan lapsia.
        ( Room. 8. )

        Mutta se, että Jeesus sanoo: "30. Minä ja Isä olemme yhtä." ( Joh. 10. )
        tekee selväksi, mitä tarkoittaa Jumalan Poika.
        Joka on Jeesuksen kädessä on Isän kädessä.

        Mutta minua ei kiinnosta teidän järjen päätelmänne, teologianne, jos ajatuksenne eivät ole kuuliaisia Kristukselle.

        Olen kysynyt aina tämän hyvin tärkeän kysymyksen:

        Oletko huutanut avuksesi Jeesusta Herranasi?

        Ja vastausta ei yleensä tule, joskus tulee hyvin ivallisena.
        Tästä tunnistaa kuitenkin Jumalan lapsen, Jumalan seurakuntaan kuuluvan, ihmisen, jota Pyhä Henki kuljettaa.

        2. Korintossa olevalle Jumalan seurakunnalle, Kristuksessa Jeesuksessa pyhitetyille, jotka ovat kutsutut ja pyhät, ynnä kaikille, jotka avuksi huutavat meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimeä kaikissa paikkakunnissa, niin omissaan kuin meidänkin.
        1. Kor. 1.

        Niin kuin voimme lukea, mitä tuossa sanotaan Jeesuksen pyhistä.

        Ei minua kiinnosta oppinne, minua kiinnostaa se oletko kääntynyt
        Jeesuksen puoleen saadaksesi iankaikkisen elämän.

        "Jokainen, jota Pyhä henki kuljettaa, on Jumalan lapsi."

        1 Joh 4:2 - "Tästä te tunnette Jumalan Hengen: jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristuksen ihmiseksi, lihaan tulleeksi, on Jumalasta"

        Mikä henki kuljettaa niitä jotka EIVÄT TUNNUSTA Jeesusta Kristusta lihaan tulleeksi, eli ihmiseksi?


      • totuus_voittaa
        Usko.Toivonen kirjoitti:

        "ml" tuo esille järjen päätelmiä.

        Mm:

        >> Niin, ja punaisena lankana JUMALA on kaikkien Isä. Jeesuksen kuin JUMALASTA syntyneiden ihmistenkin jne.... >>

        Jokainen, jota Pyhä henki kuljettaa, on Jumalan lapsi.

        14. Sillä kaikki, joita Jumalan Henki kuljettaa, ovat Jumalan lapsia.
        ( Room. 8. )

        Mutta se, että Jeesus sanoo: "30. Minä ja Isä olemme yhtä." ( Joh. 10. )
        tekee selväksi, mitä tarkoittaa Jumalan Poika.
        Joka on Jeesuksen kädessä on Isän kädessä.

        Mutta minua ei kiinnosta teidän järjen päätelmänne, teologianne, jos ajatuksenne eivät ole kuuliaisia Kristukselle.

        Olen kysynyt aina tämän hyvin tärkeän kysymyksen:

        Oletko huutanut avuksesi Jeesusta Herranasi?

        Ja vastausta ei yleensä tule, joskus tulee hyvin ivallisena.
        Tästä tunnistaa kuitenkin Jumalan lapsen, Jumalan seurakuntaan kuuluvan, ihmisen, jota Pyhä Henki kuljettaa.

        2. Korintossa olevalle Jumalan seurakunnalle, Kristuksessa Jeesuksessa pyhitetyille, jotka ovat kutsutut ja pyhät, ynnä kaikille, jotka avuksi huutavat meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimeä kaikissa paikkakunnissa, niin omissaan kuin meidänkin.
        1. Kor. 1.

        Niin kuin voimme lukea, mitä tuossa sanotaan Jeesuksen pyhistä.

        Ei minua kiinnosta oppinne, minua kiinnostaa se oletko kääntynyt
        Jeesuksen puoleen saadaksesi iankaikkisen elämän.

        "Mutta se, että Jeesus sanoo: "30. Minä ja Isä olemme yhtä." ( Joh. 10. )
        tekee selväksi, mitä tarkoittaa Jumalan Poika.
        Joka on Jeesuksen kädessä on Isän kädessä.

        Mutta minua ei kiinnosta teidän järjen päätelmänne, teologianne, jos ajatuksenne eivät ole kuuliaisia Kristukselle."

        Tuossa luultavimmin tehdään taas se "järjen päätelmä" jonka mukaan Jeesus on Jumala.

        Se joka on kuuliainen Kristukselle uskoo mitä Jeesus sanoo eikä mene yli Kristuksen opin.

        Joka ei Kristusta usko ei ole hänelle kuuliainen.

        Jeesus sanoo: "Minä olen Jumalan Poika". (Joh 10:36)

        Tämän hän sanoi siinä yhteydessä kun häntä syytettiin siitä että hän olisi muka tehnyt itsensä Jumalaksi, mitä hän ei tehnyt.

        "Järjen päätelmä" niiden kesken jotka ovat järkensä menettäneet on se että Jumalan Poika on Jumala itse.

        "Jokainen, joka ei pysy Kristuksen opetuksessa vaan tuo siihen jotakin lisää, on vailla Jumalaa. Jokaisella, joka tässä opetuksessa pysyy, on sekä Isä että Poika." (2 Joh 1:9)

        Entäpä ne joiden Jumala on: "yksi, iankaikkinen Jumala kolmessa persoonassa: Isä ja Poika ja Pyhä Henki."

        Opettiko Kristus tätä oppia?

        Vastaus on että ei opettanut.


      • saviseutulainen
        totuus_voittaa kirjoitti:

        "Jokainen, jota Pyhä henki kuljettaa, on Jumalan lapsi."

        1 Joh 4:2 - "Tästä te tunnette Jumalan Hengen: jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristuksen ihmiseksi, lihaan tulleeksi, on Jumalasta"

        Mikä henki kuljettaa niitä jotka EIVÄT TUNNUSTA Jeesusta Kristusta lihaan tulleeksi, eli ihmiseksi?

        >>1 Joh 4:2 - "Tästä te tunnette Jumalan Hengen: jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristuksen ihmiseksi, lihaan tulleeksi, on Jumalasta"<<

        Näin kirjoitit sinä "totuus_ voittaa".


        Raamattu ( 33/38 ) kirjoittaa:
        1 Joh. 4
        2. Tästä te tunnette Jumalan Hengen: jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristukseksi, lihaan tulleeksi, on Jumalasta;
        3. ja yksikään henki, joka ei tunnusta Jeesusta, ei ole Jumalasta; se on antikristuksen henki, jonka olette kuulleet olevan tulossa, ja se on jo nyt maailmassa.

        Kai huomaat eron!

        ..., joka tunnustaa Jeesuksen KRISTUKSEKSI, lihaan tulleeksi, on Jumalasta.

        Sinä kirjoitit/väärensit varmemmaksi vakuudeksi oman korvasyyhysi mukaisesti: " ..., joka tunnustaa Jeesuksen Kristuksen IHMISEKSI, lihaan tulleeksi, on Jumalasta."

        Kerropa miksi väänsit alkuperäisen - 33/38 käännöksen mukaisen - tekstin toiseksi!!?
        Mikä sinua kiusaa ALKUPERÄISESSÄ tekstikännöksessä?


      • totuus_voittaa
        saviseutulainen kirjoitti:

        >>1 Joh 4:2 - "Tästä te tunnette Jumalan Hengen: jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristuksen ihmiseksi, lihaan tulleeksi, on Jumalasta"<<

        Näin kirjoitit sinä "totuus_ voittaa".


        Raamattu ( 33/38 ) kirjoittaa:
        1 Joh. 4
        2. Tästä te tunnette Jumalan Hengen: jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristukseksi, lihaan tulleeksi, on Jumalasta;
        3. ja yksikään henki, joka ei tunnusta Jeesusta, ei ole Jumalasta; se on antikristuksen henki, jonka olette kuulleet olevan tulossa, ja se on jo nyt maailmassa.

        Kai huomaat eron!

        ..., joka tunnustaa Jeesuksen KRISTUKSEKSI, lihaan tulleeksi, on Jumalasta.

        Sinä kirjoitit/väärensit varmemmaksi vakuudeksi oman korvasyyhysi mukaisesti: " ..., joka tunnustaa Jeesuksen Kristuksen IHMISEKSI, lihaan tulleeksi, on Jumalasta."

        Kerropa miksi väänsit alkuperäisen - 33/38 käännöksen mukaisen - tekstin toiseksi!!?
        Mikä sinua kiusaa ALKUPERÄISESSÄ tekstikännöksessä?

        mitä tarkoittaa "lihaan tuleminen"

        a) ihmiseksi tulemista?

        b) joulukinkuksi tulemista lihatiskille?

        c) jotain muuta

        Taisit "saviseutulainen" iskeä kirveesi kiveen taas kerran.


      • Usko.Toivonen

        Sen verran vaan kommenttia näihin vääriin syytöksiin.

        Mitä tarkoittaa lihaan ( oikeammin lihassa ), lihaksi tuleminen.

        Siihen Raamatun ilmoitus vastaa Joh.1.

        1. Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala.
        14. Ja Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme, ..

        Ja 2. kor. 8:9

        9. Sillä te tunnette meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen armon, että hän, vaikka oli rikas, tuli teidän tähtenne köyhäksi, että te hänen köyhyydestään rikastuisitte.

        vrt. Fil. 2. ( Aapeli Saarisalon UT )

        5. Olkoon teillä näet se mieli, joka oli Kristuksella Jeesuksellakin,
        6. joka Jumalan muotoisena ollessaan ei katsonut saaliikseen olla Jumalan vertainen,
        7. vaan tyhjensi itsensä, otti orjan hahmon, tuli ihmisten kaltaiseksi ja havaittiin olennaltaan sellaiseksi kuin ihminen
        8. nöyryytti itsensä, ollen kuuliainen kuolemaan asti, nimittäin ristin kuolemaan.

        Tässähän tämä on kerrottu Raamatun ilmoituksessa.
        Tämän lisäksi monet Jeesuksen todistukset, mitkä tukevat em. tekstikohtia.

        Täällä on jokunen kirjoittaja, joidenka opissa opetetaan päinvastoin,
        että köyhä tuli rikkaaksi, mutta se ei ole Raamatun ilmoitus.


      • valtajavoima
        Usko.Toivonen kirjoitti:

        Sen verran vaan kommenttia näihin vääriin syytöksiin.

        Mitä tarkoittaa lihaan ( oikeammin lihassa ), lihaksi tuleminen.

        Siihen Raamatun ilmoitus vastaa Joh.1.

        1. Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala.
        14. Ja Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme, ..

        Ja 2. kor. 8:9

        9. Sillä te tunnette meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen armon, että hän, vaikka oli rikas, tuli teidän tähtenne köyhäksi, että te hänen köyhyydestään rikastuisitte.

        vrt. Fil. 2. ( Aapeli Saarisalon UT )

        5. Olkoon teillä näet se mieli, joka oli Kristuksella Jeesuksellakin,
        6. joka Jumalan muotoisena ollessaan ei katsonut saaliikseen olla Jumalan vertainen,
        7. vaan tyhjensi itsensä, otti orjan hahmon, tuli ihmisten kaltaiseksi ja havaittiin olennaltaan sellaiseksi kuin ihminen
        8. nöyryytti itsensä, ollen kuuliainen kuolemaan asti, nimittäin ristin kuolemaan.

        Tässähän tämä on kerrottu Raamatun ilmoituksessa.
        Tämän lisäksi monet Jeesuksen todistukset, mitkä tukevat em. tekstikohtia.

        Täällä on jokunen kirjoittaja, joidenka opissa opetetaan päinvastoin,
        että köyhä tuli rikkaaksi, mutta se ei ole Raamatun ilmoitus.

        Eikö tämän ilmoituksen sisältö aukea sinulle UT. vai miksi sensuroit.

        9. Sentähden onkin Jumala hänet korkealle korottanut ja antanut hänelle nimen, kaikkia muita nimiä korkeamman,

        Siis kuka koroitti Jeesuksen korkealle ja kuka antoi hänelle kaikkia muita nimiä korkeamman. Huom. MUITA nimiä korkeamman. Ei Jumalan nimeä, vaan muita nimiä korkeamman. Jumalahan on kaikkien Isä ja korkein mahdollinen.


      • Usko.Toivonen

        Toki on auennut.

        Johanneksen evankeliumissa on kerrottu se taivaallinen asema, josta Vapahtajamme nöyryytti itsensä ( Rikas tuli köyhäksi ).
        Joh 12:40-41 / Jesja 6. luku. Johannes viittaa Jesaja 6. lukuun.

        40. "Hän on sokaissut heidän silmänsä ja paaduttanut heidän sydämensä, että he eivät näkisi silmillään eivätkä ymmärtäisi sydämellään eivätkä kääntyisi ja etten minä heitä parantaisi".
        41. Tämän Esaias sanoi, kun hän näki hänen kirkkautensa ja puhui hänestä.

        Johanneksen mukaan Jesaja näkee tässä Jeesuksen, nähdessään Kuninkaan, Herra Sebaotin, Herran ( JHVH ).

        1. Kuningas Ussian kuolinvuotena minä näin Herran istuvan korkealla ja
        ylhäisellä istuimella, ja hänen vaatteensa liepeet täyttivät temppelin.
        2. Serafit seisoivat hänen ympärillään; kullakin oli kuusi siipeä: kahdella he peittivät kasvonsa, kahdella he peittivät jalkansa, ja kahdella he lensivät.
        3. Ja he huusivat toinen toisellensa ja sanoivat: "Pyhä, pyhä, pyhä Herra Sebaot; kaikki maa on täynnä hänen kunniaansa".
        4. Ja kynnysten perustukset vapisivat heidän huutonsa äänestä, ja huone täyttyi savulla.
        5. Niin minä sanoin: "Voi minua! Minä hukun, sillä minulla on saastaiset huulet, ja minä asun kansan keskellä, jolla on saastaiset huulet; sillä minun silmäni ovat nähneet kuninkaan, Herran Sebaotin."
        9. Niin hän sanoi: "Mene ja sano tälle kansalle: 'Kuulemalla kuulkaa, älkääkä ymmärtäkö, näkemällä nähkää, älkääkä käsittäkö'.
        10. Paaduta tämän kansan sydän, koveta sen korvat, sokaise sen silmät, ettei se näkisi silmillään, ei kuulisi korvillaan, ei ymmärtäisi sydämellään eikä kääntyisi ja parannetuksi tulisi."

        41. Tämän Esaias sanoi, kun hän näki hänen kirkkautensa ja puhui hänestä.
        42. Kuitenkin useat hallitusmiehistäkin uskoivat häneen, mutta fariseusten tähden he eivät sitä tunnustaneet, etteivät joutuisi synagoogasta erotetuiksi. (Joh. 12. ).

        Tästä asemasta Hän nöyryytti itsensä pelastaakseen syntiinlangenneen ihmiskunnan.

        Monet haluavat nähdä Vapahtajan, kuten nuo Israelin hallistusmiehet, ihmisen hahmossa.

        Mutta Jeesus itse ilmoitti palaavansa takaisin asemaansa:

        31. Kun hän oli mennyt ulos, sanoi Jeesus: "Nyt Ihmisen Poika on kirkastettu, ja Jumala on kirkastettu hänessä.
        32. Jos Jumala on kirkastettu hänessä, niin kirkastaa myös Jumala hänet itsessään ja kirkastaa hänet pian. ( Joh. 13. )

        Jeesus on palannut kirkkauteensa, takaisin asemaansa, josta Rikas tuli köyhäksi, Sana, joka oli Jumala, tuli lihaksi.


      • eräs-toinen

        "Rikas tuli köyhäksi" on viittaus Jeesuksen kristuksen kuolemaan ristillä. Jeesuksella oli rikas hengellinen elämä (eikä hän rakentajan poikana varmasti mikään kerjäläinen maallisessakaan mielessä ollut), mutta hän luopui siitä kaikesta, jotta opetuslapsilla olisi elämä ja yltäkylläisyys (hengellisessä mielessä). Paavali käytti Jeesuksen hengellistä esikuvaa hyväkseen pyytäessään korinttolaisia lahjoittamaan rahaa tarvitseville.

        Usko.Toivonen lukee sanat "rikas tuli köyhäksi" siten, että "Jeesus on Herra Jumala Kaikkivaltias". Tosi omituista tulkintaa.

        Fil 2:5-11 asettaa Jeesuksen esikuvaksi IHMISENÄ, joka nöyryytti itsensä ja oli kuuliainen Jumalalle kuolemaan asti. Vaikka Jeesuksella olisi ollut oikeus kuninkuuteen, kieltäytyi hän siitä ja alistui Jumalan tahtoon. Jumala ja kristus on erotettu tässäkin jaksossa selvästi toisistaan, niin että vain isää sanotaan Jumalaksi: ei poikaa tai pyhää henkeä tai Isää ja Poikaa ja Pyhää Henkeä. Isä Jumala on hän, joka saa kirkkauden ja kunnian poikansa Jeesuksen kautta KORKEIMPANA JUMALANA. Sana "korkein" muualla Raamatussa viittaa aina yksin isään, jolla on ylhäisin kirkkaus Pietarin mukaan ja jolle apostolit osoittavat ylistyksen ja kiitoksen kirjeissään.

        Johannes puhuu Jeesuksen kirkastumisesta hänen kärsimystensä tähden (Hebr 2:5-16). Johannes, Jaakob ja Pietari näkivät jo edeltä ilmestyksessä Jeesuksen kirkkauden, mutta herra kirkastettiin vasta hänen mentyään ylös taivaaseen isän tykö. (Joh 7:37-39) Johannes ei väitä, että Jesaja näki Jeesuksen valtaistuimella tai että Jeesus on Herra Jumala Kaikkivaltias. Jesajan kuudennessa luvussa puhutaan ilmestyksestä sen sijaan, että kyse olisi historiallisesta tapahtumasta. Olipa valtaistuimella istuva sitten isä tai poika, niin se ei tee Jeesuksesta Herraa Jumalaa Kaikkivaltiasta. Jesaja näki edeltä Jeesuksen tulevan kirkkauden, jonka hän sai kärsimystensä ansiosta. (Jes 53 ja Hebr 2:5-16) Sikäli kuin Jesaja näki ilmestyksessä edeltä herran Jeesuksen, niin silloinhan isä on poikansa sydämessä ja Jumala asuu kristuksessa niin kuin Raamattu kertoo, sen sijaan, että Jeesus olisi itse se Jumala, joka on KORKEIN ja jolla YLHÄISIN KIRKKAUS.

        Usko.Toivonen joutuu tietysti käyttämään kaikkia mahdollisia keinoja pitäessään kiinni virheellisestä opistaan ja korottaessaan Jeesuksen isän vertaiseksi Jumalaksi, mutta Raamatun mukaan Jeesus kristus on ihminen, jonka Jumala on herättänyt kuolleista ja korottanut hänet kaikkien luotujen herraksi, jollainen kristus nyt on kirkastetussa ruumiissaan isän tykönä taivaassa. Tällaista asiaa trinitaari ei voi tietysti tunnustaa todeksi, koska trinitaari ei usko Jeesuksen kristuksen evankeliumia vaan pitää totena mysteeriuskonnon ja uskoo Pyhään Kolmiyhteiseen Jumalaan evankeliumin sijasta.


      • totuus_voittaa
        Usko.Toivonen kirjoitti:

        Toki on auennut.

        Johanneksen evankeliumissa on kerrottu se taivaallinen asema, josta Vapahtajamme nöyryytti itsensä ( Rikas tuli köyhäksi ).
        Joh 12:40-41 / Jesja 6. luku. Johannes viittaa Jesaja 6. lukuun.

        40. "Hän on sokaissut heidän silmänsä ja paaduttanut heidän sydämensä, että he eivät näkisi silmillään eivätkä ymmärtäisi sydämellään eivätkä kääntyisi ja etten minä heitä parantaisi".
        41. Tämän Esaias sanoi, kun hän näki hänen kirkkautensa ja puhui hänestä.

        Johanneksen mukaan Jesaja näkee tässä Jeesuksen, nähdessään Kuninkaan, Herra Sebaotin, Herran ( JHVH ).

        1. Kuningas Ussian kuolinvuotena minä näin Herran istuvan korkealla ja
        ylhäisellä istuimella, ja hänen vaatteensa liepeet täyttivät temppelin.
        2. Serafit seisoivat hänen ympärillään; kullakin oli kuusi siipeä: kahdella he peittivät kasvonsa, kahdella he peittivät jalkansa, ja kahdella he lensivät.
        3. Ja he huusivat toinen toisellensa ja sanoivat: "Pyhä, pyhä, pyhä Herra Sebaot; kaikki maa on täynnä hänen kunniaansa".
        4. Ja kynnysten perustukset vapisivat heidän huutonsa äänestä, ja huone täyttyi savulla.
        5. Niin minä sanoin: "Voi minua! Minä hukun, sillä minulla on saastaiset huulet, ja minä asun kansan keskellä, jolla on saastaiset huulet; sillä minun silmäni ovat nähneet kuninkaan, Herran Sebaotin."
        9. Niin hän sanoi: "Mene ja sano tälle kansalle: 'Kuulemalla kuulkaa, älkääkä ymmärtäkö, näkemällä nähkää, älkääkä käsittäkö'.
        10. Paaduta tämän kansan sydän, koveta sen korvat, sokaise sen silmät, ettei se näkisi silmillään, ei kuulisi korvillaan, ei ymmärtäisi sydämellään eikä kääntyisi ja parannetuksi tulisi."

        41. Tämän Esaias sanoi, kun hän näki hänen kirkkautensa ja puhui hänestä.
        42. Kuitenkin useat hallitusmiehistäkin uskoivat häneen, mutta fariseusten tähden he eivät sitä tunnustaneet, etteivät joutuisi synagoogasta erotetuiksi. (Joh. 12. ).

        Tästä asemasta Hän nöyryytti itsensä pelastaakseen syntiinlangenneen ihmiskunnan.

        Monet haluavat nähdä Vapahtajan, kuten nuo Israelin hallistusmiehet, ihmisen hahmossa.

        Mutta Jeesus itse ilmoitti palaavansa takaisin asemaansa:

        31. Kun hän oli mennyt ulos, sanoi Jeesus: "Nyt Ihmisen Poika on kirkastettu, ja Jumala on kirkastettu hänessä.
        32. Jos Jumala on kirkastettu hänessä, niin kirkastaa myös Jumala hänet itsessään ja kirkastaa hänet pian. ( Joh. 13. )

        Jeesus on palannut kirkkauteensa, takaisin asemaansa, josta Rikas tuli köyhäksi, Sana, joka oli Jumala, tuli lihaksi.

        Se mitä Usko.Toivonen ei tiedä on että tehdessään Jeesuksesta Jumalan (JHVH) hänestä tulee sekä Isän että Pojan kieltäjä.

        Hän joka on Jumala, JHVH, sanoo: "Minä olen Herra (=JHVH), eikä toista ole." (Jesaja 45:18)

        Jos Jeesus olisi JHVH niin ei olisi toista, ei olisi Isää koska on vain yksi joka on JHVH, ja koska ei olisi Isää niin ei olisi Poikaakaan, joten se joka opettaa Jeesuksen olevan Jumala, JHVH, on sekä Isän että Pojan kieltäjä.

        Perkele joka nämä uskotoivoset on eksyttänyt voi nauraa koko matkan pankkiin, hän on tehnyt uskovaisista jumalankieltäjiä ilman että nämä raukat sitä itse tietävät.

        Ne jotka Jumalaa vastaan nousevat tulevat tuomioonsa aikanaan, oli se sitten vaikka koko maailma.

        Ne jotka Jumalaa vastaan nousevat Raamattu kädessä ovat kurjista kurjimpia, se valo (= omat opit ja"tulkinnat") joka heissä on olikin pimeyttä.

        Jos Usko.Toivonen olisi uskonut Jeesusta niin hän olisi tiennyt kuka Jumala on.

        Tämän Jeesus on sanonut: "Herra (JHVH), meidän Jumalamme, Herra on yksi ainoa." (Markus 12: 29)

        Sanoiko Jeesus että hän itse on tuo ainoa Jumala?

        Ei sanonut, vaan sanoi että Isä yksin on totinen Jumala. (Joh 17:1-3). Tätä ei Usko.Toivonen usko, eivätkä usko muutkaan helluntailaiset. He eivät usko Jeesusta.

        Alkuseurakunnassa oli näin: "meillä on vain yksi Jumala, Isä" (1 Kor 8:6)

        Nyt on näin: "On yksi, iankaikkinen Jumala kolmessa persoonassa: Isä ja Poika ja Pyhä Henki."

        Kysymys on vain, kuinka kauan vielä?

        Ilmestyskirjasta näkee että koko ihmiskunta tulee tietämään kuka on se Jumala josta he tänä päivänä eivät mitään valittäneet, eivät kristityt eivätkä muut.

        "ainoan Jumalan, hänen, joka on pelastanut meidät Jeesuksen Kristuksen, meidän Herramme kautta, hänen on kirkkaus, korkeus, voima ja valta, ennen aikojen alkua, nyt ja ikuisesti. Aamen."

        (Juud 1:25)


      • Usko.Toivonen

        "eräälle-toiselle".

        Niin kuin jo aiemmin totesin, sinä olet sokeutunut omasta opistasi, minkä vuoksi joudut selittämään Raamatun ilmoitusta, ja paljon, omaan korvasyyhyysi.

        Kaikki mistä sanot: Se tarkoittaa sitä, tai muuten vain selität asian oppiisi sopivaksi, on tuota sokeutta, et pysty näkemään, koska olet oppisi ( lue: viisautesi ) vanki.

        Niin kuin Raamatun ilmoitus osoittaa ( 1. Kor. 3. )

        19. Sillä tämän maailman viisaus on hullutus Jumalan silmissä. Sillä kirjoitettu on: "Hän vangitsee viisaat heidän viekkauteensa";

        Tuot myös toisten kommentoinnit esiin vääristettynä, asetat toisten sanomiksi ajatuksia, joita he eivät ole edes tuoneet esille.
        Käytät vääryyttä ja valhetta pönkittääksesi huojuvaa oppirakennelmaasi.

        Jumalan Sanasta sanotaan, että se tulee" tulena ja vasarana", sitä sinun huojuva rakennelmasi ei kestä.

        Raamatun ilmoitus, Jumalan sana, on riittävä sellaisenaan, ei siihen pidä lisätä mitään ( lue: selitystä selityksen perään ).

        Tämän maailman viisaus, ei ole oikeaa viisautta, mikä ylhäältä tulee.

        Huomaa, että oppisi ytimessä ei ole puhdas Jumalan Sana, vaan oman viisautesi asettama lähtötilanne.


      • markku.lievonen
        totuus_voittaa kirjoitti:

        Se mitä Usko.Toivonen ei tiedä on että tehdessään Jeesuksesta Jumalan (JHVH) hänestä tulee sekä Isän että Pojan kieltäjä.

        Hän joka on Jumala, JHVH, sanoo: "Minä olen Herra (=JHVH), eikä toista ole." (Jesaja 45:18)

        Jos Jeesus olisi JHVH niin ei olisi toista, ei olisi Isää koska on vain yksi joka on JHVH, ja koska ei olisi Isää niin ei olisi Poikaakaan, joten se joka opettaa Jeesuksen olevan Jumala, JHVH, on sekä Isän että Pojan kieltäjä.

        Perkele joka nämä uskotoivoset on eksyttänyt voi nauraa koko matkan pankkiin, hän on tehnyt uskovaisista jumalankieltäjiä ilman että nämä raukat sitä itse tietävät.

        Ne jotka Jumalaa vastaan nousevat tulevat tuomioonsa aikanaan, oli se sitten vaikka koko maailma.

        Ne jotka Jumalaa vastaan nousevat Raamattu kädessä ovat kurjista kurjimpia, se valo (= omat opit ja"tulkinnat") joka heissä on olikin pimeyttä.

        Jos Usko.Toivonen olisi uskonut Jeesusta niin hän olisi tiennyt kuka Jumala on.

        Tämän Jeesus on sanonut: "Herra (JHVH), meidän Jumalamme, Herra on yksi ainoa." (Markus 12: 29)

        Sanoiko Jeesus että hän itse on tuo ainoa Jumala?

        Ei sanonut, vaan sanoi että Isä yksin on totinen Jumala. (Joh 17:1-3). Tätä ei Usko.Toivonen usko, eivätkä usko muutkaan helluntailaiset. He eivät usko Jeesusta.

        Alkuseurakunnassa oli näin: "meillä on vain yksi Jumala, Isä" (1 Kor 8:6)

        Nyt on näin: "On yksi, iankaikkinen Jumala kolmessa persoonassa: Isä ja Poika ja Pyhä Henki."

        Kysymys on vain, kuinka kauan vielä?

        Ilmestyskirjasta näkee että koko ihmiskunta tulee tietämään kuka on se Jumala josta he tänä päivänä eivät mitään valittäneet, eivät kristityt eivätkä muut.

        "ainoan Jumalan, hänen, joka on pelastanut meidät Jeesuksen Kristuksen, meidän Herramme kautta, hänen on kirkkaus, korkeus, voima ja valta, ennen aikojen alkua, nyt ja ikuisesti. Aamen."

        (Juud 1:25)

        Usko Toivonen on hankala keskustelukumppani,joka ei myönnä mitään,- vaikka suurennuslasin kanssa tuotaisiin hänen eteensä. Tavallaan heittäytyy tyhmäksi tms.
        Hän sivuaa monesti aluetta , miten Jeesus alensi itsensä eikä ollut JUMALAN kaltainen eli vaikka JUMALA antoi Jeesukselle kaiken vallan ja voimansa käyttöön, niin silti Jeesus ei käyttänyt tätä saamaaansa valtaa ihmisiin , vaan otti orjan muodon.

        Niin, Usko Toivonen ei koskaan myönnä ristiriitaisuutaan eli Jeesus sai vallan JUMALALTAAN


        9. Sentähden onkin Jumala hänet korkealle korottanut ja antanut hänelle nimen, kaikkia muita nimiä korkeamman,

        Jos myöntaisi, niin joutuisi tunnustamaan,- ettei Jeesus ole JUMALA. Muuten, mielenkiintoinen asia,.- ettei JUMALA antanut kaikkein korkeinta nimeä Jeesukselle mitä löytyy. Yhden korkean nimen JUMALA omisti itselleen.


      • Usko.Toivonen

        "ml"

        >> Hän sivuaa monesti aluetta , miten Jeesus alensi itsensä eikä ollut JUMALAN kaltainen eli vaikka JUMALA antoi Jeesukselle kaiken vallan ja voimansa käyttöön, niin silti Jeesus ei käyttänyt tätä saamaaansa valtaa ihmisiin , vaan otti orjan muodon. >>

        Tuo näyttäisi olevan omaa viisasteluasia, en ole tuommoista tuonut esille, enkä tule tuomaan, koska tuo ei ole Raamatun ilmoitus.

        Pitäytykää Raamatun ilmoituksessa, ja jättäkää oma selitysosanne pois, niin ehkä keskustelut kohdaltanne voisivat tulla laadukkaammiksi.


      • markku.lievonen
        Usko.Toivonen kirjoitti:

        "ml"

        >> Hän sivuaa monesti aluetta , miten Jeesus alensi itsensä eikä ollut JUMALAN kaltainen eli vaikka JUMALA antoi Jeesukselle kaiken vallan ja voimansa käyttöön, niin silti Jeesus ei käyttänyt tätä saamaaansa valtaa ihmisiin , vaan otti orjan muodon. >>

        Tuo näyttäisi olevan omaa viisasteluasia, en ole tuommoista tuonut esille, enkä tule tuomaan, koska tuo ei ole Raamatun ilmoitus.

        Pitäytykää Raamatun ilmoituksessa, ja jättäkää oma selitysosanne pois, niin ehkä keskustelut kohdaltanne voisivat tulla laadukkaammiksi.

        9. Sentähden onkin JUMALA hänet korkealle korottanut ja antanut hänelle nimen, kaikkia muita nimiä korkeamman,

        No, eskari-ikäinen ihminenkin ymmärtää tuon sanoman sisällön kautta,- ettei Jeesus siten ole JUMALA,- koska JUMALA juuri koroitti Jeesuksen.

        Huomaa vielä sanan sisältö. " MUITA nimiä korkeamman": Siis ei ole ilmoitusta ; KAIKKIA nimiä korkeamman. Tiedätkin miksi,- mutta et epärehellisenä ihmisenä voi tunnustaa erhettäsi.


      • Usko.Toivonen

        No niin, totuus paljastui, sen minkä "ml" tuot esille minun tuomanani, osoittautui sinun omaksi järkeilyksesi, mikä ei ole Raamatun mukainen.

        Katsopas, näin esität:

        >> Hän sivuaa monesti aluetta , miten Jeesus alensi itsensä eikä ollut JUMALAN kaltainen eli vaikka JUMALA antoi Jeesukselle kaiken vallan ja voimansa käyttöön, niin silti Jeesus ei käyttänyt tätä saamaaansa valtaa ihmisiin , vaan otti orjan muodon. >>

        Raamatun ilmoitus on:

        5. Olkoon teillä näet se mieli, joka oli Kristuksella Jeesuksellakin,
        6. joka Jumalan muotoisena ollessaan ei katsonut saaliikseen olla Jumalan vertainen,
        7. vaan tyhjensi itsensä, otti orjan hahmon, tuli ihmisten kaltaiseksi ja havaittiin olennaltaan sellaiseksi kuin ihminen
        8. nöyryytti itsensä, ollen kuuliainen kuolemaan asti, nimittäin ristin kuolemaan.

        Tämähän kertoo siitä, mitä tarkoittaa Johanneksen evankeliumin alkujakeet.

        1. Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala.
        14. Ja Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme,

        Kertoo siitä, kuinka Rikas tuli köyhäksi.

        Oletko tosiaanki käynyt koettelemassa oppisi esikoulussa?
        Suosittelen oppisi koettelemista Jumalan seurakunnassa.


    • eräs-toinen

      Tuli mieleeni, että kuinka yleistä helluntaiseurakunnissa on ylistää meidän taivaallista isäämme, taivaan ja maan ja meren ja kaiken niissä olevan luojaa? (vrt Apt 4:24-31; Efe 1:3; 1Piet 1:3; 2Kor 11:31; Ilm 4:8-11, jne.)

      • jaikalii91

        Jumalaa ylistetään Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa Ja Jeesuksen Kristuksen kautta. Ylistys ohi Jeesuksen Kristuksen ei mene Luojalle. Tarkoitan ylistäjää joka ei hyväksy Herraa Jeesusta Kristustaan Herrakseen ja Jumalakseen ja ohittaa Hänet tarkoituksella.


      • jumalaolijeesuksessa
        jaikalii91 kirjoitti:

        Jumalaa ylistetään Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa Ja Jeesuksen Kristuksen kautta. Ylistys ohi Jeesuksen Kristuksen ei mene Luojalle. Tarkoitan ylistäjää joka ei hyväksy Herraa Jeesusta Kristustaan Herrakseen ja Jumalakseen ja ohittaa Hänet tarkoituksella.

        Älä selitä ja järkeile Pyhiä asioita!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    • KolmiyhteinenLUOJA

      1.Jh.2:6 Joka sanoo Hänessä( JUMALAN SANA, VT, KRISTUS; Jh.1:1-14 ) pysyvänsä, on velvollinen( VERILIITTO )vaeltamaan niinkuin Hän( JESHUA )Vaelsi( HYVÄT TEOT ).

      LAINAUS: "Monet ovat sitä mieltä, että sielu voi pelastua vain ymmärtämällä oikein Kristuksen opin Jumalasta.

      1.Kr.13:9 Sillä tietomme( OPPI ) on vajavaista, ja profetoimisemme on vajavaista.

      Jos siinä opissa on erehtynyt, niin ei ole uudestisyntynyt Jumalan lapsi eikä pelastunut, tai sitten on luopio, joka on ollut sisällä Jumalan valtakunnassa, mutta on sitten luopumuksen kautta joutunut ikuiseen eroon Jumalasta ja joutuu kadotukseen. :LOPPU.

      Jaakob 3:2 Sillä monessa kohden me( APOSTOLITKIN )kaikki( IHMISET )hairahdumme. Jos joku ei hairahdu puheessa( OPETUS ), niin on täydellinen mies ja kykenee hillitsemään koko ruumiinsakin( TEOT ).

      Luuletko, että "oikein" tietämällä ja "oikein" tekemällä ansaitset Pelastuksen, jonka

      menettävät ne, jotka eivät "oikein" tiedä ja "oikein" tee? Harhasi on jo siinä, että

      luulet voivasi ansaita Pelastuksen. Mutta totteletko Jumalan Sanaa, oletko uskossa?

      1.Jh.1:9 HÄN uskollinen ja vanhurskas, niin( HOUTOS? ) että HÄN antaa meille synnit anteeksi; ja HÄN puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä, JOS ME tunnustamme syntimme.( MIKÄ OSUUS TÄSSÄ ON IHMISELLÄ, OIKEIN TIETÄMISESSÄ JA TEOSSA? )

      Jaakob 1:5 Mutta JOS( IRONIAA ; ) joltakin teistä puuttuu viisautta, anokoon sitä Jumalalta, joka antaa kaikille alttiisti ja soimaamatta, niin( HOUTOS? TÄLLÄ TAVALLA, KUIN ON KIRJOITETTU ) se hänelle annetaan( LAKI VAATII, ARMO ANTAA ).

    • eräs-toinen

      Tämä asia on henkivalloissa. Jos joku ei pysy totuudessa, niin valheen henki on eksyttänyt hänet pitämään totuutena valheen.

      Niin on jokaisen laita, joka ei tunnusta profeettojen, Jeesuksen ja apostolien tavoin, että isä on yksin se yksi ainoa totinen Jumala, josta Raamatun kirjoitukset kertovat.

      Niin on jokaisen laita, joka ei tunnusta, että Jeesus kärsi sielultaan ja ruumiiltaan ihmisenä kuoleman ristillä ja että Jumala herätti hänet ylös kuolleista, minkä jälkeen Jumala korotti Jeesuksen kaikkien luotujen herraksi ja antaa hänen hallita tulevaa maailmaa puolestaan, edustajanaan.

      Jumala asuu kristuksessa ja vaikuttaa henkenä hänessä, mutta kristus ei ole itse se Jumala, joka hänessä asuu ja vaikuttaa.

      Se, joka ei ymmärrä, että Jumala on kristuksessa, vaan väittää, että kristus on Jumala, ei ole totuudesta. Sellainen ei erota toisistaan isää ja poikaa vaan sekoittaa heidät virheellisesti keskenään uskottuaan katolisen valheen.

      • totuus_voittaa

        Semmoinenkaan ei ole totuudessa joka kieltää Jeesuksen tulleen taivaasta vaikka Jeesus itse sanoo tulleensa taivaasta.

        Myös Jeesuksen syntymän kieltäminen niinkuin se evankeliumeissa on kerrottu antaa lopputulokseksi toisen Jeesuksen, aivan kuten kolminaisuususkovaisillakin, vaikka vähän eri tavalla.


      • eräs-toinen

        Semmoinen ei ole totuudesta, joka uskoo ihmisen olevan iankaikkinen Henki ja tulleen taivaasta neitsyt Marian kohtuun ja syntyneen poikalapseksi jne.

        Sekään ei ole totuudesta, että esitetään vääriä vihjailuja siitä, mitä toinen on sanonut tai uskoo.

        Se ei ole Jumalan lapsi, joka ei ole saanut syntejään anteeksi ja rauhaa sydämeensä pyhän hengen tultua sinne asumaan.


      • Joko Jumala parantaa kauttanne sairaita ja herättää kuolleita?


      • eräs-toinen kirjoitti:

        Semmoinen ei ole totuudesta, joka uskoo ihmisen olevan iankaikkinen Henki ja tulleen taivaasta neitsyt Marian kohtuun ja syntyneen poikalapseksi jne.

        Sekään ei ole totuudesta, että esitetään vääriä vihjailuja siitä, mitä toinen on sanonut tai uskoo.

        Se ei ole Jumalan lapsi, joka ei ole saanut syntejään anteeksi ja rauhaa sydämeensä pyhän hengen tultua sinne asumaan.

        "Sekään ei ole totuudesta, että esitetään vääriä vihjailuja siitä, mitä toinen on sanonut tai uskoo. "

        - Mutta kuitenkin teette niin? Moni perkeleen lapsi oli minutkin tuominnut aika pahasti ensimmäisessä ketjussa.

        " ja rauhaa sydämeensä pyhän hengen tultua sinne asumaan."

        - Ai ihan automaattisestiko se sinne muka tulee? No onko Pyhä Henki Persoona vai mikä?


      • eräs-toinen
        George_L kirjoitti:

        Joko Jumala parantaa kauttanne sairaita ja herättää kuolleita?

        Kyllähän se Jaikal ja muut uhoavat siitä, miten Jeesus parantaa heidän kättensä ja rukoustensa kautta aivan hirmu valtavan paljon sairaita ja herättää kuolleita ja tekee voimallisia tekoja ja ihmeitä ja ennustaa, mutta yhtään todistettua ihmeparanemista ei ole tapahtunut... ette kai te valehtele? (Matt 7:21-24; 2Tess 2)


      • eräs-toinen kirjoitti:

        Kyllähän se Jaikal ja muut uhoavat siitä, miten Jeesus parantaa heidän kättensä ja rukoustensa kautta aivan hirmu valtavan paljon sairaita ja herättää kuolleita ja tekee voimallisia tekoja ja ihmeitä ja ennustaa, mutta yhtään todistettua ihmeparanemista ei ole tapahtunut... ette kai te valehtele? (Matt 7:21-24; 2Tess 2)

        En koskaan ole kuullut tai nähnyt, että parantumista tai kuolleista herättämistä olisi tapahtunut sellaisen henkilön kautta, joka kiistää kolmiykseyden, ja sitä kautta myös Pyhän Hengen Persoonan ja Hänen voimansa.

        Parantamiselle ja kuolleista herättämiselle on toki paljon muitakin esteitä (kuin kolminaisuuden ja Pyhän Hengen kieltäminen), minkä takia suurin osa ei pysty toimimaan niin kuin Jeesus käski tekemään.

        Voisitte kuitenkin osoittaa kolminaisuuden vääräksi meille sillä, että parannatte tai herätätte kuolleista ihmisen siten että julistatte tekevänne sen yksin Isän Nimissä, Jumalan joka on yksi persoona, samalla vannoen ja julistaen että ette tee sitä kolmiykseydessä, joka on saastaista ja perkeleestä ja tunnustaen että Jeesus ei ole Jumala eikä Pyhä Henki ole Jumala eikä edes persoona. Ja ihmeen tapahtuessa todistaisitte meille että Jumala on yksi ainoa persoona. Oletteko valmiita tähän?


      • eräs-toinen
        George_L kirjoitti:

        En koskaan ole kuullut tai nähnyt, että parantumista tai kuolleista herättämistä olisi tapahtunut sellaisen henkilön kautta, joka kiistää kolmiykseyden, ja sitä kautta myös Pyhän Hengen Persoonan ja Hänen voimansa.

        Parantamiselle ja kuolleista herättämiselle on toki paljon muitakin esteitä (kuin kolminaisuuden ja Pyhän Hengen kieltäminen), minkä takia suurin osa ei pysty toimimaan niin kuin Jeesus käski tekemään.

        Voisitte kuitenkin osoittaa kolminaisuuden vääräksi meille sillä, että parannatte tai herätätte kuolleista ihmisen siten että julistatte tekevänne sen yksin Isän Nimissä, Jumalan joka on yksi persoona, samalla vannoen ja julistaen että ette tee sitä kolmiykseydessä, joka on saastaista ja perkeleestä ja tunnustaen että Jeesus ei ole Jumala eikä Pyhä Henki ole Jumala eikä edes persoona. Ja ihmeen tapahtuessa todistaisitte meille että Jumala on yksi ainoa persoona. Oletteko valmiita tähän?

        Oletko valmis tekemään edes yhden ihmeen oman ylivertaisen uskosi kautta. Herätä vaikka yksi kuollut todistetusti ylös. Sitähän ei kuolleen epäusko voi estää, koska häneltä ei mitään kysytä, joten siitä vain kuolleita herättämään Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Tai paranna edes yksi elimellisesti sairas epäjumalasi nimeen. Yhtään todellista paranemista tai tosi ihmettä ette ole epäjumalanne nimessä voineet tehdä.

        Mitä se sinuun vaikuttaisi, jos Jumala parantaisi kätteni kautta sairaita, herättäisi kuolleita tai tekisi voimallisia tekoja Jeesuksen kristuksen nimen ja uskon kautta? Sinä et sittenkään uskoisi Jumalan sanan todistusta vaan rikkoisit edelleen ensimmäistä käskyä vastaan ja palvoisit väärää kristusta Jumalanasi katolisten riivaajahenkien (Isä ja Poika ja Pyhä Henki, Ilm 16:13) ohella. Sanoisit ihmeitä antikristuksen tekemiksi tms., koska et tahdo uskoa Jumalan sanan ja Jeesuksen kristuksen todistusta, profetian sanaa.

        Mitä jos syyttäisit sairaita heidän epäuskostaan, kun he eivät parane? Älä vain vahingossakaan syytä itseäsi ja riivaajahenkiä, kun Jumala ei ketään sinun käsiesi ja rukoustesi kautta paranna. Jatka vain valehteluasi, sillä siihen sinut on pantu ja siitä sinut myös tuomitaan, Matt 7:21-24; 2Tess 2.


      • eräs-toinen kirjoitti:

        Oletko valmis tekemään edes yhden ihmeen oman ylivertaisen uskosi kautta. Herätä vaikka yksi kuollut todistetusti ylös. Sitähän ei kuolleen epäusko voi estää, koska häneltä ei mitään kysytä, joten siitä vain kuolleita herättämään Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Tai paranna edes yksi elimellisesti sairas epäjumalasi nimeen. Yhtään todellista paranemista tai tosi ihmettä ette ole epäjumalanne nimessä voineet tehdä.

        Mitä se sinuun vaikuttaisi, jos Jumala parantaisi kätteni kautta sairaita, herättäisi kuolleita tai tekisi voimallisia tekoja Jeesuksen kristuksen nimen ja uskon kautta? Sinä et sittenkään uskoisi Jumalan sanan todistusta vaan rikkoisit edelleen ensimmäistä käskyä vastaan ja palvoisit väärää kristusta Jumalanasi katolisten riivaajahenkien (Isä ja Poika ja Pyhä Henki, Ilm 16:13) ohella. Sanoisit ihmeitä antikristuksen tekemiksi tms., koska et tahdo uskoa Jumalan sanan ja Jeesuksen kristuksen todistusta, profetian sanaa.

        Mitä jos syyttäisit sairaita heidän epäuskostaan, kun he eivät parane? Älä vain vahingossakaan syytä itseäsi ja riivaajahenkiä, kun Jumala ei ketään sinun käsiesi ja rukoustesi kautta paranna. Jatka vain valehteluasi, sillä siihen sinut on pantu ja siitä sinut myös tuomitaan, Matt 7:21-24; 2Tess 2.

        Sinä tuomitset ja rienaat minua jo? Kirkastatko Jeesustasi sillä? Onko Jumala antanut sinulle tuomiovallan vai nostatko jo itseäsi korkeimman vertaiseksi?

        Etkö ole valmis todistamaan sitä että olet oikeassa? Sitten kun todistat että olet oikeassa ja minä väärässä ja harhainen, niin saat omin kätösinesi leikata kurkkuni auki kun minua niin paljon vihaat.

        Millä auktoriteetilla ja tiedolla sanot:

        "Mitä jos syyttäisit sairaita heidän epäuskostaan, kun he eivät parane? Älä vain vahingossakaan syytä itseäsi ja riivaajahenkiä, kun Jumala ei ketään sinun käsiesi ja rukoustesi kautta paranna. Jatka vain valehteluasi, sillä siihen sinut on pantu ja siitä sinut myös tuomitaan, Matt 7:21-24; 2Tess 2."


      • eräs-toinen
        George_L kirjoitti:

        Sinä tuomitset ja rienaat minua jo? Kirkastatko Jeesustasi sillä? Onko Jumala antanut sinulle tuomiovallan vai nostatko jo itseäsi korkeimman vertaiseksi?

        Etkö ole valmis todistamaan sitä että olet oikeassa? Sitten kun todistat että olet oikeassa ja minä väärässä ja harhainen, niin saat omin kätösinesi leikata kurkkuni auki kun minua niin paljon vihaat.

        Millä auktoriteetilla ja tiedolla sanot:

        "Mitä jos syyttäisit sairaita heidän epäuskostaan, kun he eivät parane? Älä vain vahingossakaan syytä itseäsi ja riivaajahenkiä, kun Jumala ei ketään sinun käsiesi ja rukoustesi kautta paranna. Jatka vain valehteluasi, sillä siihen sinut on pantu ja siitä sinut myös tuomitaan, Matt 7:21-24; 2Tess 2."

        Mitä minun pitää muka todistaa?

        Minä pidän kiinni Jumalan sanan todistuksesta ja Jumalan käskyistä ja Jeesuksen uskosta.

        Koskapa vaadit ihmeillä todistamaan Raamatun tulkinnan oikeaksi, niin teepä itse niitä ihmeitä ensin ja tule sitten vasta vaatimaan niitä muilta.

        En minä sinua vihaa, mutta viestisi aiheuttavat minussa kuvotuksen tunnetta ja inhoa sitä henkeä kohtaan, jonka vaikutuksesta kirjoitat.


      • eräs-toinen
        George_L kirjoitti:

        "Sekään ei ole totuudesta, että esitetään vääriä vihjailuja siitä, mitä toinen on sanonut tai uskoo. "

        - Mutta kuitenkin teette niin? Moni perkeleen lapsi oli minutkin tuominnut aika pahasti ensimmäisessä ketjussa.

        " ja rauhaa sydämeensä pyhän hengen tultua sinne asumaan."

        - Ai ihan automaattisestiko se sinne muka tulee? No onko Pyhä Henki Persoona vai mikä?

        "...Moni perkeleen lapsi oli minutkin tuominnut aika pahasti ensimmäisessä ketjussa..."

        Mistä sinä tiedät, että he ovat perkeleen lapsia? Kuka sen sinulle ilmoitti? Jumalako? Vai oletko sinä itse Jumala, joka näkee ihmisten sydämeen ja voi tuomita heidät perkeleen lapsiksi? Vai sanotko tuollaista oman mielipiteesi mukaan?


    • Totuus.kunniaan

      Kiitos Jaikal hyvistä ja raamatullisista opetuksista. Kehotan kaikkia ottamaan vastaan Raamatun opetukset.

    • eräs-toinen

      Katsotaanpa seuraavaksi, miten kolmiyhteiseen jumalaan uskovat ymmärtävät Raamattua, jotkut heistä. He väittävät, että he eivät selitä, mitä Raamatun kirjoituksilla tarkoitetaan, eivätkä he tulkitse kirjoituksia vaan uskovat ne ilman selityksiä sellaisena kuin ne on suomeksi käännetty. Tämän he sanovat sen vuoksi, että heillä on suomut silmien edessä ja he nukkuvat sikeää unta, sillä he ovat uskoneet väkevän eksytyksen ja vaeltavat valheen hengen vaikutuksen alaisena.

      Rehellinen ihminen huomaa heti, että he tulkitsevat kaiken lukemansa ja selittävät sen oman mielensä mukaan ennalta totena pitämänsä opin tueksi. He siis valehtelevat senkin, että eivät selitä kirjoituksia eivätkä tulkitse niitä.

      Johannes kirjoittaa mm. näin:

      Alussa oli sana, ja sana oli Jumalan tykönä, ja Jumala oli sana. Tämä oli alussa Jumalan tykönä... Ja sana tuli lihaksi ja teki majan keskellemme...

      Kolmiyhteiseen jumalaan uskovat lukevat nämä jakeet näin:

      Alussa oli Poika, ja Poika oli Jumalan tykönä, ja Poika oli Jumala. Tämä oli alussa Jumalan tykönä... Ja Poika tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme...

      He korvaavat sanan "logos" ("sana") sanalla "Poika" (tai "Kristus") ja väittävät Johanneksen todistavan tässä, että Jeesus kristus oli henkilönä isän Jumalan tykönä alussa, ennen kuin Pyhä Kolmiyhteinen Jumala loi tämän maailman. Johannes ei mitään sellaista kirjoittanut eikä väittänyt, mutta "selittämättä ja tulkitsematta" Raamattua nämä eksyneet sieluparat väittävät Johanneksen sellaista kirjoittaneen ja sanoneen.

      Sitten he sanovat, että tämä Poika, joka oli Jumalan tykönä, on Jumala itse sen sijaan, että hän olisi "Jumalan poika": että Jeesus olisi isän vertainen Herra Jumala Kaikkivaltias ja Jumala tuli lihaksi eli syntyi neitsyt Mariasta ihmiseksi: Jumala inkarnoitui. Mitään sellaista tuossa Johanneksen kirjoituksessa ei sanota, mutta niin he lukevat sitä "tulkitsematta ja selittämättä" sitä lainkaan. ;-)

      He eivät ole huomaavinaan sitä, että "Jumala", jonka tykönä sana oli, ei tullut lihaksi vaan ainoastaan "sana" tuli lihaksi (Jumalan sana tuli lihaksi). Näin he ovat muodostaneet opin, jonka mukaan Herra Jumala Kaikkivaltias eli Jeesus Kristus tuli lihaksi ja syntyi ihmiseksi (Jumala inkarnoitui).

      Sanajärjestyksen he ovat vaihtaneet mielensä mukaan ("Jumala oli sana" = "Poika oli Jumala") ja käyttäneet isoa alkukirjainta oppinsa tueksi (sana = Sana = Poika) sekä kääntäneet virheellisesti pronominin "houtos" sanalla "hän", vaikka se tulisi kääntää aina sanalla "tämä".

      Näin he siis "lukevat" Raamattua "selittämättä ja tulkitsematta" sitä lainkaan. He vain uskovat sen, mitä Raamatussa on suomeksi käännettynä kirjoitettu. Tätä omaa tulkintaansa ja selitystään he pitävät Jumalan selvänä puheena ja sanovat, että Jumala on kirjoittanut nämä sanat sanasta sanaan ja se on totuus, johon uskomalla voi pelastua, mutta joka ei tätä heidän "totuuttaan" usko, ei voi pelastua.

      "Väärä ei voi suoristua" ja se on totuus, jonka Salomo aivan oikein kirjoitti, Jumalan tahdon mukaan.

      • eräs-toinen

        Raamattua on mahdotonta lukea tulkitsematta sitä lainkaan. Jokainen antaa sanoille ja sanomalle lukiessaan jonkin merkityksen, mikä on aina tulkintaa. Raamattua on tulkintojen vuoksi hyvin helppo ymmärtää väärin: eri tavalla kuin alkuperäinen kirjoittaja tai Jumala on tarkoittanut kirjoitukset ymmärrettäväksi. Raamatun tulkinta on samalla sen selitystä. Kukaan ei voi lukea Raamattua selittämättä sitä samalla itselleen, omalle ymmärrykselleen.

        Jokainen Raamatun käännös on tulkintaa sen sijaan, että olisi puhdasta ja alkuperäistä "Jumalan sanaa", absoluuttinen totuus. Jokainen iso kirjain pienten joukossa on tulkintaa, samoin välimerkit ja sanojen merkitys. Raamatun kääntäjät ovat tulkinneet jopa Raamatun sanomaa kääntäessään sitä omalle kielelleen ja he ovat sisällyttänee siten oman tulkintansa Raamattuun sen sijaan, että olisivat tuoneet julki kirjoittajan alkuperäisen sanoman.


      • eräs-toinen

        Tutkitaan vielä yksi kolmiyhteiseen jumalaan uskovien lempipaikka, jota he tulkitsevat väärin oman mielensä mukaan ennalta totena pitämänsä opin tueksi selittämällä virheellisesti Raamattua. ;-)

        1.Johanneksen kirje:
        4:2 Tästä te tunnette Jumalan hengen: jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen kristukseksi, lihaan tulleeksi, on Jumalasta;
        4:3 ja yksikään henki, joka ei tunnusta Jeesusta, ei ole Jumalasta; se on antikristuksen henki, jonka olette kuulleet olevan tulossa, ja se on jo nyt maailmassa.

        Johannes kirjoitti nämä sanat sellaisia harhaoppisia vastaan, jotka eivät pitäneet totena, että Jeesus kärsi sielultaan ja ruumiiltaan ihmisenä kuoleman ristillä, ja että Jumala herätti hänet ylös kuolleista. Sanalla "kristus" Johannes tarkoittaa ihmistä, jonka Jumala on voidellut pyhällä hengellä ja antanut kuoleman kautta sovitukseksi ja lunastukseksi ja vapahtajaksi maailmalle.

        Sana "kristus" on suomeksi "voideltu" ja sitä käytetään pelkästään ihmisestä, ei Jumalasta joka voitelee pyhällä hengellä, eikä enkeleistä. Johannes tarkoitti sanoilla "lihaan tullut kristus" sitä, että Jeesus on se luvattu Voideltu, jonka piti syntyä "vaimon siemenestä" ja kärsiä ihmisenä kuolema ristillä syntiemme sovitukseksi ja sielujemme lunastukseksi.

        Luetaanpa nyt tämä kohta siten kuin kolmiyhteiseen jumalaan uskovat sen selittävät ja tulkitsevat: sen mukaan, minkä merkityksen he antavat näille sanoille – sen mukaan, mitä he luulevat Johanneksen tarkoittaneen näillä sanoilla ja minkä sanoman Johannes on meille antanut.

        1.Johanneksen kirje:
        4:2 Tästä te tunnette Jumalan Hengen: jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen JUMALAKSI, lihaan tulleeksi, on Jumalasta;
        4:3 ja yksikään henki, joka ei tunnusta Jeesusta LIHAAN TULLEEKSI JUMALAKSI (INKARNOITUNEEKSI JUMALAKSI), ei ole Jumalasta; se on antikristuksen henki, jonka olette kuulleet olevan tulossa, ja se on jo nyt maailmassa.

        Huomannet ilman lisäselitystä, miten väärä tuo trinitaarien Raamatun tulkinta ja selitys on. ;-)

        Johannes erottaa tässäkin kohdassa selvästi toisistaan Jumalan ja Kristuksen: Jumala on meidän taivaallinen isämme ja Jeesuksen kristuksen Jumala ja isä, ja ihminen kristus Jeesus on Jumalan poika, lihassa tullut ja hän on sovittanut ihmisenä meidät isänsä kanssa kuolemalla ihmisenä ristillä ja Jumala on herättänyt hänet ylös kuolleista, ihmisen kristuksen Jeesuksen, oman poikansa. (1Joh 4:1-16 jne) Näin siis Raamatun kirjoittajat sanovat, mutta kolmiyhteiseen jumalaan uskovat vääntävät vinoon kirjoituksia...


      • eräs-toinen

        Jatketaan vielä Paavalin teksteillä trinitaarien hulvattomien tulkintojen mukaan:

        1.Korinttolaiskirje:
        8:4 Mitä nyt epäjumalille uhratun lihan syömiseen tulee, niin tiedämme, ettei maailmassa ole yhtään epäjumalaa ja että ei ole muuta Jumalaa kuin yksi.
        8:5 Sillä vaikka olisikin niin sanottuja jumalia, olipa heitä sitten taivaassa tai maassa, ja niitä on paljon semmoisia jumalia ja herroja,
        8:6 niin on meillä kuitenkin ainoastaan yksi Jumala, isä, josta kaikki on ja johon me olemme luodut, ja yksi herra, Jeesus kristus, jonka kautta kaikki on, niin myös me hänen kauttansa.

        Trinitaarien mukaan Paavali sanoi:

        8:4 Mitä nyt epäjumalille uhratun lihan syömiseen tulee, niin tiedämme, ettei maailmassa ole yhtään epäjumalaa ja että ei ole muuta Jumalaa kuin yksi PYHÄ KOLMIYHTEINEN JUMALA, JOKA ON ISÄ JA POIKA JA PYHÄ HENKI.
        8:5 Sillä vaikka olisikin niin sanottuja jumalia, olipa heitä sitten taivaassa tai maassa, ja niitä on paljon semmoisia jumalia ja herroja,
        8:6 niin on meillä kuitenkin ainoastaan yksi PYHÄ KOLMIYHTEINEN Jumala, ISÄ JA POIKA JA PYHÄ HENKI, JOISTA kaikki on ja JOIHIN me olemme luodut, ja KOLME HERRAA JUMALAA KAIKKIVALTIASTA , Jeesus kristus, jonka kautta kaikki on, niin myös me hänen kauttansa, ISÄ JA PYHÄ HENKI.

        Ja vielä:

        Efesolaiskirje:
        4:4 yksi ruumis ja yksi (pyhä) henki, niin kuin te olette kutsututkin yhteen ja samaan toivoon, jonka te kutsumuksessanne saitte;
        4:5 yksi herra (Jeesus), yksi usko, yksi kaste;
        4:6 yksi Jumala ja kaikkien isä, joka on yli kaikkien ja kaikkien kautta ja kaikissa.

        Trinitaarien TULKINNAN JA SELIYKSEN mukaan:

        Efesolaiskirje:
        4:4 yksi ruumis ja yksi Pyhä Henki, niin kuin te olette kutsututkin yhteen ja samaan toivoon, jonka te kutsumuksessanne saitte;
        4:5 yksi HERRA KAIKKIVALTIAS JUMALA JEESUS KRISTUS, yksi usko, yksi kaste;
        4:6 yksi PYHÄ KOLMIYHTEINEN Jumala – ISÄ JA POIKA JA PYHÄ HENKI – JOKA ON kaikkien Isä, joka on yli kaikkien ja kaikkien kautta ja kaikissa, KOLME KESKENÄÄN TASAVERTAISTA JA YHTÄ IANKAIKKISTA JUMALAN PERSOONAA.


      • eräs-toinen
        eräs-toinen kirjoitti:

        Jatketaan vielä Paavalin teksteillä trinitaarien hulvattomien tulkintojen mukaan:

        1.Korinttolaiskirje:
        8:4 Mitä nyt epäjumalille uhratun lihan syömiseen tulee, niin tiedämme, ettei maailmassa ole yhtään epäjumalaa ja että ei ole muuta Jumalaa kuin yksi.
        8:5 Sillä vaikka olisikin niin sanottuja jumalia, olipa heitä sitten taivaassa tai maassa, ja niitä on paljon semmoisia jumalia ja herroja,
        8:6 niin on meillä kuitenkin ainoastaan yksi Jumala, isä, josta kaikki on ja johon me olemme luodut, ja yksi herra, Jeesus kristus, jonka kautta kaikki on, niin myös me hänen kauttansa.

        Trinitaarien mukaan Paavali sanoi:

        8:4 Mitä nyt epäjumalille uhratun lihan syömiseen tulee, niin tiedämme, ettei maailmassa ole yhtään epäjumalaa ja että ei ole muuta Jumalaa kuin yksi PYHÄ KOLMIYHTEINEN JUMALA, JOKA ON ISÄ JA POIKA JA PYHÄ HENKI.
        8:5 Sillä vaikka olisikin niin sanottuja jumalia, olipa heitä sitten taivaassa tai maassa, ja niitä on paljon semmoisia jumalia ja herroja,
        8:6 niin on meillä kuitenkin ainoastaan yksi PYHÄ KOLMIYHTEINEN Jumala, ISÄ JA POIKA JA PYHÄ HENKI, JOISTA kaikki on ja JOIHIN me olemme luodut, ja KOLME HERRAA JUMALAA KAIKKIVALTIASTA , Jeesus kristus, jonka kautta kaikki on, niin myös me hänen kauttansa, ISÄ JA PYHÄ HENKI.

        Ja vielä:

        Efesolaiskirje:
        4:4 yksi ruumis ja yksi (pyhä) henki, niin kuin te olette kutsututkin yhteen ja samaan toivoon, jonka te kutsumuksessanne saitte;
        4:5 yksi herra (Jeesus), yksi usko, yksi kaste;
        4:6 yksi Jumala ja kaikkien isä, joka on yli kaikkien ja kaikkien kautta ja kaikissa.

        Trinitaarien TULKINNAN JA SELIYKSEN mukaan:

        Efesolaiskirje:
        4:4 yksi ruumis ja yksi Pyhä Henki, niin kuin te olette kutsututkin yhteen ja samaan toivoon, jonka te kutsumuksessanne saitte;
        4:5 yksi HERRA KAIKKIVALTIAS JUMALA JEESUS KRISTUS, yksi usko, yksi kaste;
        4:6 yksi PYHÄ KOLMIYHTEINEN Jumala – ISÄ JA POIKA JA PYHÄ HENKI – JOKA ON kaikkien Isä, joka on yli kaikkien ja kaikkien kautta ja kaikissa, KOLME KESKENÄÄN TASAVERTAISTA JA YHTÄ IANKAIKKISTA JUMALAN PERSOONAA.

        8:6 niin on meillä kuitenkin ainoastaan yksi PYHÄ KOLMIYHTEINEN Jumala, ISÄ JA POIKA JA PYHÄ HENKI, JOISTA kaikki on ja JOIHIN me olemme luodut, ja KOLME HERRAA JUMALAA KAIKKIVALTIASTA, Jeesus kristus, jonka kautta kaikki on, niin myös me hänen kauttansa, JA ISÄ JA PYHÄ HENKI, MUTTA SILTI ON VAIN YKSI HERRA JUMALA KAIKKIVALTIAS.

        Pientä korjausta tuohon kohtaan... :-)


      • Harhaista selitystä ja tulkintaa! ;-D Tuomitsemista parjaamista ja ivaamista!


    • markku.lievonen

      Niin, vaikka kolminaosuusoppilaat tuovat esiin jatkuvasti vain tätä yhtä ilmoitusta;

      1. Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala.
      2. Hän oli alussa Jumalan tykönä.
      3. Kaikki on saanut syntynsä hänen kauttaan, ja ilman häntä ei ole syntynyt mitään, mikä syntynyt on.

      Niin, todellisesti he eivät ymmärrä / näe ilmoitusta oikeassa valossa. Tavallinen ihminen/kin voi ymmärtää kokonaisuutta kun laajentaa asian muihin ilmoituksiin.

      1. Sittenkuin Jumala muinoin monesti ja monella tapaa oli puhunut isille profeettain kautta,
      2. on hän näinä viimeisinä päivinä puhunut meille Pojan kautta, jonka hän on pannut kaiken perilliseksi, jonka kautta hän myös on maailman luonut
      3. ja joka, ollen hänen kirkkautensa säteily ja hänen olemuksensa kuva ja kantaen kaikki voimansa sanalla, on, toimitettuaan puhdistuksen synneistä, istunut Majesteetin oikealle puolelle korkeuksissa,

      Niin, JUMALAN Poika on ollut maailman perustamisesta saakka / on luomakunnan alku. Siis näkymätön taho kuin Isänsä JUMALA. Taas Nasaretin Jeesuksesta oli ennustuksia VT puolellla,- mutta Jeesuksen lihallisuus syntui reilu 2000v sitten.

      Niin, VT puolella ei puhuta Nasaretin Jeesuksesta sanaakaan,- koska hän ei olluit edes syntynyt. Taas JUMALAN Poika oli olemassa,- koska JUMALA loi maailman Pojan kautta.

      Niin, mitä kuvaa käsite Poika? Ymmärrän, Poika on Sana, jolla JUMALA loi maailman. Pojan kautta ja juuri tämän SANAN kautta JUMALA oli Nasaretin lihallisessa ihmisessä = Jeesuksessa.

      Jeeesus ei ole JUMALA, mutta JUMALA oli Jeesuksessa Sana käsitteen KAUTTA. JUMALAN olemukseen aina liittyy toiminta ja oleminen jonkun kautta.
      Kohde ei koskaan muutu JUMALAKSI, jonka kautta näkymätön JUMALA toimii.

      Niin, koskaan Jeesus ei ole ollut näkymätön JUMALA, eikä koskaan Jeesus tule näkymättömäksi JUMALAKSI. Mutta, näkymätön JUMALA kaikkien Isä toimii miten tahtoo j akenen kautta tahansa.

      • Usko.Toivonen

        Yleensä Raamatun ilmoitus vesittyy, kun ihminen lähtee omalla viisaudellaan Jumalan sanaa selittämään.

        19. Onhan kirjoitettu: "Minä hävitän viisasten viisauden, ja ymmärtäväisten ymmärryksen minä teen mitättömäksi".
        1. Kor. 3.

        Kun näitä vuodesta toiseen on lukenut, niin ei voi muuta kuin todeta, kuinka totta on Jumalan ilmoitus "viisasten viisaudesta".

        Ylhäältä tuleva viisaus saa ihmisen kääntymään Jeesuksen puoleen, huutamaan Jeesusta Herranaan avukseen.

        2. Korintossa olevalle Jumalan seurakunnalle, Kristuksessa Jeesuksessa pyhitetyille, jotka ovat kutsutut ja pyhät, ynnä kaikille, jotka avuksi huutavat meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimeä kaikissa paikkakunnissa, niin omissaan kuin meidänkin.
        1. Kor. 1.

        Vai rohkenetko väittää vastaan?


      • totuus_voittaa
        Usko.Toivonen kirjoitti:

        Yleensä Raamatun ilmoitus vesittyy, kun ihminen lähtee omalla viisaudellaan Jumalan sanaa selittämään.

        19. Onhan kirjoitettu: "Minä hävitän viisasten viisauden, ja ymmärtäväisten ymmärryksen minä teen mitättömäksi".
        1. Kor. 3.

        Kun näitä vuodesta toiseen on lukenut, niin ei voi muuta kuin todeta, kuinka totta on Jumalan ilmoitus "viisasten viisaudesta".

        Ylhäältä tuleva viisaus saa ihmisen kääntymään Jeesuksen puoleen, huutamaan Jeesusta Herranaan avukseen.

        2. Korintossa olevalle Jumalan seurakunnalle, Kristuksessa Jeesuksessa pyhitetyille, jotka ovat kutsutut ja pyhät, ynnä kaikille, jotka avuksi huutavat meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimeä kaikissa paikkakunnissa, niin omissaan kuin meidänkin.
        1. Kor. 1.

        Vai rohkenetko väittää vastaan?

        "Vai rohkenetko väittää vastaan?"

        Meillä on vain yksi Jumala, Isä. (1 Kor 8:6)

        Rohkenetko väittää vastaan Usko.Toivonen?


      • Usko.Toivonen

        Raamatun ilmoitus on Totuus.

        Isä on Totuus. Poika on Totuus. Pyhä Henki on Totuus.

        Sen sijaan tapasi "totuus-voittaa", otta asiayhteydestä vain jakeen palanen, edustaa ihmisen näkemystä, joka rajaa asiayhteyden ulos.


      • markku.lievonen
        Usko.Toivonen kirjoitti:

        Yleensä Raamatun ilmoitus vesittyy, kun ihminen lähtee omalla viisaudellaan Jumalan sanaa selittämään.

        19. Onhan kirjoitettu: "Minä hävitän viisasten viisauden, ja ymmärtäväisten ymmärryksen minä teen mitättömäksi".
        1. Kor. 3.

        Kun näitä vuodesta toiseen on lukenut, niin ei voi muuta kuin todeta, kuinka totta on Jumalan ilmoitus "viisasten viisaudesta".

        Ylhäältä tuleva viisaus saa ihmisen kääntymään Jeesuksen puoleen, huutamaan Jeesusta Herranaan avukseen.

        2. Korintossa olevalle Jumalan seurakunnalle, Kristuksessa Jeesuksessa pyhitetyille, jotka ovat kutsutut ja pyhät, ynnä kaikille, jotka avuksi huutavat meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimeä kaikissa paikkakunnissa, niin omissaan kuin meidänkin.
        1. Kor. 1.

        Vai rohkenetko väittää vastaan?

        Juuri noin ja ihmisen ei todella tule järkeillä,- vaan lukea mitä JUMALA on itsestään ilmoittanut.

        Sinäkään Usko Toivonen, jos et tekisi tätä järkeilyn syntiä,- vaan uskoisit mitä Jeesus opetti JUMALASTAAN, niin tekisit parannuksen kolminaisuusopista ja siten uskoisit miten Isä yksin on totinen näkymätön JUMALA.

        Mutta, se parannuksen tekeminen kohdallasi puuttuu ja siten kaikki muu sen mukana.


      • totuus_voittaa
        Usko.Toivonen kirjoitti:

        Raamatun ilmoitus on Totuus.

        Isä on Totuus. Poika on Totuus. Pyhä Henki on Totuus.

        Sen sijaan tapasi "totuus-voittaa", otta asiayhteydestä vain jakeen palanen, edustaa ihmisen näkemystä, joka rajaa asiayhteyden ulos.

        No otetaan kokonainen jae koska "jakeen palaset" eivät tietenkään sano yhtään mitään.

        1 Tim 2:5:

        "Jumala on yksi, ja yksi on välittäjä Jumalan ja ihmisten välillä, ihminen Kristus Jeesus."

        Rohkenetko väittää vastaan Usko.Toivonen ?


      • eräs-toinen

        Jakeessa Hebr 1:2 on käännösvirhe. Siinä on sana "aioonas", joka on suomeksi "aikakaudet". Jumala ei ole luonut "maailmaa" poikansa kautta vaan "aikakaudet". Jeesuksen kuolleista herättämisestä ja pyhän hengen vuodatuksesta alkaa uuden liiton aikakausi ja hänen tulemuksestaan alkaa tuhannen vuoden rauhan aika maan päällä ja sitä seuraa ikuisuus: kaikki tämä tapahtuu Jeesuksen tekojen ja ilmestymisen kautta, pojan kautta, jonka kautta Jumala siis toimii.

        Kun maailman luomisesta puhutaan, niin siitä on käytetty sanaa "kosmos", ei "ainoonas". Voi tarkistaa tämän asian esim. Novumista tai netistä kreikka-englanti interlineaareista ja sanakirjoista.

        https://www.blueletterbible.org/kjv/jhn/1/1/s_998001
        https://www.blueletterbible.org/lang/lexicon/lexicon.cfm?Strongs=G2889&t=KJV
        https://www.blueletterbible.org/kjv/heb/1/1/s_1134001
        https://www.blueletterbible.org/lang/lexicon/lexicon.cfm?Strongs=G165&t=KJV
        http://biblehub.com/interlinear/hebrews/1-2.htm


      • totuus_voittaa
        eräs-toinen kirjoitti:

        Jakeessa Hebr 1:2 on käännösvirhe. Siinä on sana "aioonas", joka on suomeksi "aikakaudet". Jumala ei ole luonut "maailmaa" poikansa kautta vaan "aikakaudet". Jeesuksen kuolleista herättämisestä ja pyhän hengen vuodatuksesta alkaa uuden liiton aikakausi ja hänen tulemuksestaan alkaa tuhannen vuoden rauhan aika maan päällä ja sitä seuraa ikuisuus: kaikki tämä tapahtuu Jeesuksen tekojen ja ilmestymisen kautta, pojan kautta, jonka kautta Jumala siis toimii.

        Kun maailman luomisesta puhutaan, niin siitä on käytetty sanaa "kosmos", ei "ainoonas". Voi tarkistaa tämän asian esim. Novumista tai netistä kreikka-englanti interlineaareista ja sanakirjoista.

        https://www.blueletterbible.org/kjv/jhn/1/1/s_998001
        https://www.blueletterbible.org/lang/lexicon/lexicon.cfm?Strongs=G2889&t=KJV
        https://www.blueletterbible.org/kjv/heb/1/1/s_1134001
        https://www.blueletterbible.org/lang/lexicon/lexicon.cfm?Strongs=G165&t=KJV
        http://biblehub.com/interlinear/hebrews/1-2.htm

        Tämä on tahallista harhauttamista.

        Ihmisen joka noin laajasti osaa siteerata Raamattua (= nimimerkki "eräs-toinen") tulee tietää että sana "kosmos" esiintyy kohdassa Joh 1:10 jossa lukee "Maailmassa hän oli, ja hänen kauttaan maailma oli saanut syntynsä, mutta se ei tuntenut häntä."

        Sana "kosmos" kolmeen kertaan alkutekstissä!

        Siis sekä "aioonas" että "kosmos" on luotu Pojan (Jeesus) KAUTTA.


      • Usko.Toivonen

        "totuus-voittaa" kyselee:

        >> 1 Tim 2:5:

        "Jumala on yksi, ja yksi on välittäjä Jumalan ja ihmisten välillä, ihminen Kristus Jeesus."

        Rohkenetko väittää vastaan Usko.Toivonen ? >>

        Kuten jo totesin, ei minulla ole mitään syytä kiistää Raamatun ilmoitusta, se on Jumalan sanaa ja siten totuus.

        Mutta taaskin tuot vain oppisi hyväksymän osan ko. tekstistä, et koko kyseisen kohdan asiakokonaisuutta, tai edes laajempaa osa siltä kohden.

        Otetaanpa tekstiä hieman laajemmin ko. kohdan mukaan.

        3. Sillä se on hyvää ja otollista Jumalalle, meidän vapahtajallemme,
        4. joka tahtoo, että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden.
        5. Sillä yksi on Jumala, yksi myös välimies Jumalan ja ihmisten välillä, ihminen Kristus Jeesus,
        6. joka antoi itsensä lunnaiksi kaikkien edestä, josta todistus oli annettava aikanansa,

        Näetkös koko ilmoituksen, vaiko vain jakeen 5.?


    • eräs-toinen

      No niin, tutkitaanpa sitten Raamattua vilpittömästi ja rehellisesti, niin että emme anna sanoille ja sanomalle toista merkitystä kuin alkuperäiset kirjoittajat ovat antaneet. Etsikäämme pyhässä hengessä ja totuudessa sitä, mitä kirjoittajat ovat sanoillaan tarkoittaneet. 

      "Alussa oli sana, ja sana oli Jumalan tykönä, ja Jumala oli sana. Tämä oli alussa Jumalan tykönä. Kaikki on saanut syntynsä sen kautta, eikä ilman sitä ole syntynyt mitään, mikä syntynyt on." (Joh 1:1-3)

      Sana "Jumala", jonka tykönä "sana" oli alussa, tarkoittaa pelkästään "isää". Se ei tarkoita "Isää ja Poikaa ja Pyhää Henkeä" eli "Pyhää Kolmiyhteistä Jumalaa" eikä se aivan varmasti tarkoita "Jumalan poikaa Jeesusta kristusta". Tämän yhden ainoan tosi Jumalan eli isän tykönä oli "sana" (logos) ja se sana on luonnollisesti se sama "sana" (dabar), joka oli Vanhan testamentin mukaan "alussa" Jumalan tykönä. Se ei voi olla jokin toinen "sana" vaan sen täytyy olla se yksi ja sama "sana" sekä Uudessa että Vanhassa testamentissa tai muuten "Raamatun sana kumoaa itse itsensä" (sana on ristiriidassa itsensä kanssa, jos jokin Raamatun kohta kumoaa jonkin toisen Raamatun kohdan).

      Trinitaarien mukaan "logos" ("sana") tarkoittaa Johanneksen evankeliumin alussa Jeesusta siinä merkityksessä, että hän oli Jumalan Poikana ja elävänä henkilönä isänsä tykönä ennen kuin maailma luotiin, ja että Jeesus loi taivaan ja maan ja meren ja kaiken, mitä niissä on, koska hän on Herra Jumala Kaikkivaltias, kaiken luoja (yhdessä Isän ja Pyhän Hengen kanssa). Kun katsomme Raamatusta, mitä siellä sanotaan maailman luomisesta, niin me emme löydäkään sieltä elävää henkilöä Jeesusta kristusta luomassa tätä maailmaa.

      Psalmit:
      33:6 Herran sanalla ovat taivaat tehdyt, ja kaikki niiden joukot hänen suunsa hengellä.
      33:7 Hän kokoaa meren vedet niin kuin roukkioksi, panee syvyydet säiliöihin.
      33:8 Peljätköön Herraa kaikki maa, hänen edessänsä vaviskoot kaikki maanpiirin asukkaat.
      33:9 Sillä hän sanoi, ja tapahtui niin, hän käski, ja se oli tehty.

      Sanat "Herran sanalla" eivät tarkoita henkilöä vaan "Jumalan sanaa", joka on abstraktio sen sijaan, että olisi henkilö. Jumala sanoi jotakin ja se, mitä hän sanoi, myös tapahtui, eikä kukaan tai mikään voinut vastustaa sitä sanaa, koska siinä oli Jumalan eläväksi tekevä voima. Siinä on myös syy, miksi Johannes sanoo, että "Jumala oli sana", koska Jumala toimi sanansa kautta: sitä ne Johanneksen sanat alunperin tarkoittivat.

      On todella mielivaltaista tulkita Johannesta siten, että hän olisi antanut sanalle "sana" (hepreaksi "dabar", kreikaksi "logos") eri merkityksen kuin Vanhan testamentin kirjoittajat. "Sana" (logos ja dabar) ovat Vanhassa testamentissa Jumalan sanaa tarkoittava abstraktio, jonka kautta Jumala on luonut taivaan ja maan ja meren ja kaiken niissä olevan, joten se ei voi tarkoittaa Uudessa testamentissa henkilöä eli Jeesusta kristusta, Nasaretilaista.

      Sanalla "Herra" (Jahve) tarkoitetaan Psalmissa 33:6-9 isää Jumalaa, joka on luonut yksin taivaan ja maan ja meren ja kaiken niissä olevan, aivan niin kuin apostolit rukouksessaan sanoivat ja Paavali julisti Ateenalaisille saarnassaan. (Apt 4: 24-31; 17:22-31) Myös Jeesus antaa luomisesta isälleen kaiken kunnian ilmestyksessään, jonka hän näytti Johannekselle. (Ilm 4:8-11) Vanha testamentti vahvistaa kaikkialla, että Jumala on luonut yksin taivaan ja maan ja meren ja kaiken niissä olevan. (2Moos 20:11; Neh 9:6; Psa 33:69; Snl 3:19; Jer 10:12; 50:15; 33:2, 14-25; Jes 42:1-8)

      • eräs-toinen

        Sananlaskut:
        3:19 Herra on viisaudella perustanut maan, taivaat taidolla vahvistanut.

        Sana "Herra" tarkoittaa tässä yksin isää, joka on tehnyt maan ja taivaat viisaudellaan. "Jumalan viisaus" ei ole tässä henkilö niin kuin se ei ole henkilö muissakaan kohdissa, joissa Jumalan sanotaan luoneen kaiken "viisaudellaan".

        Jeremia:
        10:12 Hän on tehnyt maan voimallansa, vahvistanut maanpiirin viisaudellansa ja levittänyt taivaat taidollansa.

        Sanalla "hän" tarkoitetaan yksin isää, joka on luonut kaiken "viisaudellaan" eli "Jumalan viisaus" ei ole luomisesta puhuttaessa henkilö vaan abstraktio aivan niin kuin "Jumalan sanakin".

        Jeremia:
        51:15 Hän on tehnyt maan voimallansa, vahvistanut maanpiirin viisaudellansa ja levittänyt taivaat taidollansa.

        Sana "hän" tarkoittaa jälleen kaiken luojaa eli meidän taivaallista isäämme. (Efe 4:6) Jumalan "voima", "viisaus" ja "taito" eivät ole henkilö vaan ne ovat abstraktioita niin kuin "Jumalan sana", jonka kautta Jumala on kaiken luonut.

        Sananlaskun kahdeksannessa luvussa "Jumalan viisaus" on personoitu eli siinä puhutaan "viisaudesta" ikään kuin henkilöstä, vaikka se on abstraktio. Raamatussa on personoitu muitakin asioita kuin "viisaus", mutta ne eivät ole henkilö. Näitä personoituja asioita ovat synti (Room 7:17,20, viha (Jaak 1:20) ja rakkaus (1Kor 13).

        Jumalan sana (Jes 55:11; Joh 1:1-14) on myös personoitu abstraktio (Snl 1:20ss.) sen sijaan, että se olisi henkilö. Jumalan sana ja viisaus ovat luomisesta puhuttaessa samaa tarkoittava asia. (Snl 3:19; 8:12-36; Psa 33:6-9; Jer 10:12; 51:15) Jumala omisti viisautensa "alussa" ennen kuin hän loi tämän maailman (Snl 8:22-31) ja se viisaus on siis sama asia kuin hänen sanansa, jonka kautta hän loi kaiken, mitä on olemassa. Jumalan sana ja viisaus eivät ole henkilö, vaikka niistä puhutaan muutamassa kohdassa ikään kuin henkilöstä.


      • eräs-toinen

        Luomiskertomuksen alusta käy selvästi ilmi, että Jumala (isä) on luonut yksin taivaan ja maan ja meren ja kaiken, mitä niissä on, eikä Jeesus kristus ole ollut henkilönä mukana luomassa tätä maailmaa.

        1.Mooseksen kirja:
        1:1 Alussa loi Jumala taivaan ja maan.
        1:2 Ja maa oli autio ja tyhjä, ja pimeys oli syvyyden päällä, ja Jumalan henki liikkui vetten päällä.

        Sanalla "Jumala" tarkoitetaan tässä niin kuin muuallakin kaikkivaltiaasta luojasta puhuttaessa yksin meidän taivaallista isäämme ja Jeesuksen kristuksen Jumalaa ja isää. Jumalan henki liikkui vetten päällä, mutta se ei ole itsenäinen persoona niin kuin kolmiyhteisen jumalan opissa väitetään. Jumalan henki on läsnä kaikkialla ja Jumala näkee kaikkialle henkensä kautta (Psa 139), mutta se henki ei ole Jumalasta erillinen persoona, niin kuin ei ihmisenkään henki ole hänestä erillinen persoona.

        1:3 Ja Jumala sanoi: "Tulkoon valkeus." Ja valkeus tuli.
        1:4 Ja Jumala näki, että valkeus oli hyvä; ja Jumala erotti valkeuden pimeydestä.
        1:5 Ja Jumala kutsui valkeuden päiväksi, ja pimeyden hän kutsui yöksi. Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, oli mennyt ensimmäinen päivä.

        Sana "Jumala" tarkoittaa edelleen yksin isää eikä ketään muuta. Jakeessa kolme on ennustus tulevasta kristuksesta (vrt. Joh 1:1-14), mutta se valo, joka oli tuleva maailmaan, ei luo tässä yhtään mitään: se vain valaisee pimeää maailmaa ja erottaa valon pimeydestä. Huomaa, että Jumala (isä) on jo luonut taivaan ja maan ennen kuin valo tulee maailmaan hänen käskystään (hänen sanansa kautta). Sana ei siis ole tässä itsenäinen persoona tai henkilö vaan se on Jumalan sana, jonka kautta Jumala on maailman luonut.

        Luomiskertomus jatkuu tästä eteenpäin samalla tavalla. Jumala sanoo jotakin ja se tapahtuu, mitä hän sanoo: Jumala luo yksin kaiken sanallaan, viisaudellaan, voimallaan ja taidollaan, mutta Jumalan poika Jeesus ei ole henkilönä luomassa tätä maailmaa yhdessä isänsä kanssa. Maailmaa ei ole luotu myöskään sillä tavalla, että Jumala olisi luonut ensin poikansa Jeesuksen, joka olisi sitten luonut tämän maailman. Raamatun mukaan meillä on yksi ainoa Herra Jumala Kaikkivaltias ja kaiken luoja: hän on meidän taivaallinen isämme ja Jeesuksen kristuksen Jumala ja isä. (Apt 4:24-31; 17:22-31; Ilm 4:8-11; Joh 20:17; Efe 4:6, jne.)


      • totuus_voittaa
        eräs-toinen kirjoitti:

        Sananlaskut:
        3:19 Herra on viisaudella perustanut maan, taivaat taidolla vahvistanut.

        Sana "Herra" tarkoittaa tässä yksin isää, joka on tehnyt maan ja taivaat viisaudellaan. "Jumalan viisaus" ei ole tässä henkilö niin kuin se ei ole henkilö muissakaan kohdissa, joissa Jumalan sanotaan luoneen kaiken "viisaudellaan".

        Jeremia:
        10:12 Hän on tehnyt maan voimallansa, vahvistanut maanpiirin viisaudellansa ja levittänyt taivaat taidollansa.

        Sanalla "hän" tarkoitetaan yksin isää, joka on luonut kaiken "viisaudellaan" eli "Jumalan viisaus" ei ole luomisesta puhuttaessa henkilö vaan abstraktio aivan niin kuin "Jumalan sanakin".

        Jeremia:
        51:15 Hän on tehnyt maan voimallansa, vahvistanut maanpiirin viisaudellansa ja levittänyt taivaat taidollansa.

        Sana "hän" tarkoittaa jälleen kaiken luojaa eli meidän taivaallista isäämme. (Efe 4:6) Jumalan "voima", "viisaus" ja "taito" eivät ole henkilö vaan ne ovat abstraktioita niin kuin "Jumalan sana", jonka kautta Jumala on kaiken luonut.

        Sananlaskun kahdeksannessa luvussa "Jumalan viisaus" on personoitu eli siinä puhutaan "viisaudesta" ikään kuin henkilöstä, vaikka se on abstraktio. Raamatussa on personoitu muitakin asioita kuin "viisaus", mutta ne eivät ole henkilö. Näitä personoituja asioita ovat synti (Room 7:17,20, viha (Jaak 1:20) ja rakkaus (1Kor 13).

        Jumalan sana (Jes 55:11; Joh 1:1-14) on myös personoitu abstraktio (Snl 1:20ss.) sen sijaan, että se olisi henkilö. Jumalan sana ja viisaus ovat luomisesta puhuttaessa samaa tarkoittava asia. (Snl 3:19; 8:12-36; Psa 33:6-9; Jer 10:12; 51:15) Jumala omisti viisautensa "alussa" ennen kuin hän loi tämän maailman (Snl 8:22-31) ja se viisaus on siis sama asia kuin hänen sanansa, jonka kautta hän loi kaiken, mitä on olemassa. Jumalan sana ja viisaus eivät ole henkilö, vaikka niistä puhutaan muutamassa kohdassa ikään kuin henkilöstä.

        "Jumalan sana ja viisaus eivät ole henkilö, vaikka niistä puhutaan muutamassa kohdassa ikään kuin henkilöstä."

        Onko Jeesus Kristus siis epähenkilö?

        "Hänellä oli pukunaan vereen kastettu viitta, ja hänen nimensä on Jumalan Sana." (Ilm 19:13)

        Aina mennään nenälleen kun ei kelpaa uskoa Jumalan Sanaan. Ei ole mitään eroa oli sitten uskotoivonen tai eräs-toinen, samaa tuubaa mutta vähän eri lailla paketoituna.


      • eräs-toinen

        Niin kuin olemme Raamatusta nähneet, on meidän taivaallinen isämme ja Jeesuksen kristuksen Jumala ja isä luonut yksin kaiken, mitä on olemassa. "Jumalan sana" ja "viisaus" eivät tarkoita henkilöä luomisesta puhuttaessa, joten on väärin tulkita Johanneksen tarkoittaneen sitä, että Jeesus on ollut elävänä olentona isän tykönä ennen maailman luomista. Sen sijaan on oikein tulkita niin, että isä on luonut yksin taivaan ja maan ja meren ja kaiken niissä olevan, mutta se sana ja valo, josta luomiskertomus ja Vanha testamentti luomisen yhteydessä puhuvat, on esikuvaa tulevasta vapahtajasta, Jeesuksesta kristuksesta.

        Kun Johannes käyttää sanoja "sana" (logos ja dabar) ja "valo" esikuvana tulevasta kristuksesta (Joh 1:1-14), niin se on aiheuttanut virhetulkintoja katolisten isien ajoista lähtien. He keksivät käyttää tällaisia Raamatun kohtia kolmiyhteisen jumalan opin tukena ja sen tukena, että Jeesus olisi isän vertainen Jumala, mitä hän ei todellisuudessa ole. Samoja sanoja on käytetty virheellisesti sen todistamiseen, että Jeesus olisi ollut isän tykönä ennen maailman luomista ja olisi luonut tämän maailman tai Jumala olisi luonut Poikansa kautta maailman, sen sijaan, että hän loi sen sanallaan, viisaudellaan, voimallaan ja taidollaan, mikä on oikea tulkinta.


      • eräs-toinen
        totuus_voittaa kirjoitti:

        "Jumalan sana ja viisaus eivät ole henkilö, vaikka niistä puhutaan muutamassa kohdassa ikään kuin henkilöstä."

        Onko Jeesus Kristus siis epähenkilö?

        "Hänellä oli pukunaan vereen kastettu viitta, ja hänen nimensä on Jumalan Sana." (Ilm 19:13)

        Aina mennään nenälleen kun ei kelpaa uskoa Jumalan Sanaan. Ei ole mitään eroa oli sitten uskotoivonen tai eräs-toinen, samaa tuubaa mutta vähän eri lailla paketoituna.

        On eri asia, että Jeesuksella on kupeessaan nimi "Jumalan sana", jolla häntä kutsutaan, kuin sanoa, että "sana" oli alussa henkilö ja se henkilö oli Jeesus kristus.

        Olen todistanut aukottomasti Raamatun kirjoitusten avulla, että se sana, joka oli alussa Jumalan tykönä, ja jonka kautta Jumala on luonut kaiken, ei ollut henkilö Jeesus kristus, vaan se oli abstraktio.

        Usko sinä vain katolisia taruja tässäkin asiassa, sillä siihen sinut on pantu.


      • markku.lievonen
        eräs-toinen kirjoitti:

        Niin kuin olemme Raamatusta nähneet, on meidän taivaallinen isämme ja Jeesuksen kristuksen Jumala ja isä luonut yksin kaiken, mitä on olemassa. "Jumalan sana" ja "viisaus" eivät tarkoita henkilöä luomisesta puhuttaessa, joten on väärin tulkita Johanneksen tarkoittaneen sitä, että Jeesus on ollut elävänä olentona isän tykönä ennen maailman luomista. Sen sijaan on oikein tulkita niin, että isä on luonut yksin taivaan ja maan ja meren ja kaiken niissä olevan, mutta se sana ja valo, josta luomiskertomus ja Vanha testamentti luomisen yhteydessä puhuvat, on esikuvaa tulevasta vapahtajasta, Jeesuksesta kristuksesta.

        Kun Johannes käyttää sanoja "sana" (logos ja dabar) ja "valo" esikuvana tulevasta kristuksesta (Joh 1:1-14), niin se on aiheuttanut virhetulkintoja katolisten isien ajoista lähtien. He keksivät käyttää tällaisia Raamatun kohtia kolmiyhteisen jumalan opin tukena ja sen tukena, että Jeesus olisi isän vertainen Jumala, mitä hän ei todellisuudessa ole. Samoja sanoja on käytetty virheellisesti sen todistamiseen, että Jeesus olisi ollut isän tykönä ennen maailman luomista ja olisi luonut tämän maailman tai Jumala olisi luonut Poikansa kautta maailman, sen sijaan, että hän loi sen sanallaan, viisaudellaan, voimallaan ja taidollaan, mikä on oikea tulkinta.

        >>>Samoja sanoja on käytetty virheellisesti sen todistamiseen, että Jeesus olisi ollut isän tykönä ennen maailman luomista ja olisi luonut tämän maailman tai Jumala olisi luonut Poikansa kautta maailman, sen sijaan, että hän loi sen sanallaan, viisaudellaan, voimallaan ja taidollaan, mikä on oikea tulkinta.<<<

        Niin, miten näet käsitteen Sana ja JUMALAN Poika. Onhan ilmoitus, miten JUMALA loi maailman Poikansa KAUTTA.


        1. Sittenkuin JUMALA muinoin monesti ja monella tapaa oli puhunut isille profeettain kautta,
        2. on hän näinä viimeisinä päivinä puhunut meille Pojan kautta, jonka hän on pannut kaiken perilliseksi, jonka kautta hän myös on maailman luonut

        Mutta, on huomioitava, miten näkymätön käsite JUMALAN Poika on ollut alusta lähtien ja taas Nasaretin Jeesusta ei.


      • eräs-toinen
        markku.lievonen kirjoitti:

        >>>Samoja sanoja on käytetty virheellisesti sen todistamiseen, että Jeesus olisi ollut isän tykönä ennen maailman luomista ja olisi luonut tämän maailman tai Jumala olisi luonut Poikansa kautta maailman, sen sijaan, että hän loi sen sanallaan, viisaudellaan, voimallaan ja taidollaan, mikä on oikea tulkinta.<<<

        Niin, miten näet käsitteen Sana ja JUMALAN Poika. Onhan ilmoitus, miten JUMALA loi maailman Poikansa KAUTTA.


        1. Sittenkuin JUMALA muinoin monesti ja monella tapaa oli puhunut isille profeettain kautta,
        2. on hän näinä viimeisinä päivinä puhunut meille Pojan kautta, jonka hän on pannut kaiken perilliseksi, jonka kautta hän myös on maailman luonut

        Mutta, on huomioitava, miten näkymätön käsite JUMALAN Poika on ollut alusta lähtien ja taas Nasaretin Jeesusta ei.

        Jakeessa Hebr 1:2 on käännösvirhe. Siinä on sana "aioonas", joka on suomeksi "aikakaudet". Jumala ei ole luonut "maailmaa" poikansa kautta vaan "aikakaudet". Jeesuksen kuolleista herättämisestä ja pyhän hengen vuodatuksesta alkaa uuden liiton aikakausi ja hänen tulemuksestaan alkaa tuhannen vuoden rauhan aika maan päällä ja sitä seuraa ikuisuus: kaikki tämä tapahtuu Jeesuksen tekojen ja ilmestymisen kautta, pojan kautta, jonka kautta Jumala siis toimii.

        Kun maailman luomisesta puhutaan, niin siitä on käytetty sanaa "kosmos", ei "ainoonas". Voi tarkistaa tämän asian esim. Novumista tai netistä kreikka-englanti interlineaareista ja sanakirjoista.

        https://www.blueletterbible.org/kjv/jhn/1/1/s_998001
        https://www.blueletterbible.org/lang/lexicon/lexicon.cfm?Strongs=G2889&t=KJV
        https://www.blueletterbible.org/kjv/heb/1/1/s_1134001
        https://www.blueletterbible.org/lang/lexicon/lexicon.cfm?Strongs=G165&t=KJV
        http://biblehub.com/interlinear/hebrews/1-2.htm


      • totuus_voittaa
        eräs-toinen kirjoitti:

        On eri asia, että Jeesuksella on kupeessaan nimi "Jumalan sana", jolla häntä kutsutaan, kuin sanoa, että "sana" oli alussa henkilö ja se henkilö oli Jeesus kristus.

        Olen todistanut aukottomasti Raamatun kirjoitusten avulla, että se sana, joka oli alussa Jumalan tykönä, ja jonka kautta Jumala on luonut kaiken, ei ollut henkilö Jeesus kristus, vaan se oli abstraktio.

        Usko sinä vain katolisia taruja tässäkin asiassa, sillä siihen sinut on pantu.

        Valhe on valhetta tarjosi sitä trinitaari tai unitaari.

        Kaiken sen mitä nimimerkki "eräs-toinen" EI USKO Jumalan sanassa on hän itse tuonut esiin varsin selvästi.

        Totuuden ja valheen sekoitus on juuri sitä samaa mitä Babylon eli porttokirkko harjoittaa (Katoliset, luteraanit, ortodoksit, helluntailaiset, baptistit, metodistit, kalvinistit, jne. jne. jne.)

        Nimimerkki "eräs-toinen" on kiinni Babyloniassa vaikka hän luulee sieltä lähteneensä.

        Malli on aivan sama, ihmisjärjen asettaminen Jumalan Sanan ylituomariksi.

        Totuuden ja valheen sekoitus vesittää kaiken ja vastustajat löytävät aina ne kohdat joiden avulla he voivat pönkittää omia oppejaan toisen kustannuksella.


      • totuus_voittaa
        eräs-toinen kirjoitti:

        Jakeessa Hebr 1:2 on käännösvirhe. Siinä on sana "aioonas", joka on suomeksi "aikakaudet". Jumala ei ole luonut "maailmaa" poikansa kautta vaan "aikakaudet". Jeesuksen kuolleista herättämisestä ja pyhän hengen vuodatuksesta alkaa uuden liiton aikakausi ja hänen tulemuksestaan alkaa tuhannen vuoden rauhan aika maan päällä ja sitä seuraa ikuisuus: kaikki tämä tapahtuu Jeesuksen tekojen ja ilmestymisen kautta, pojan kautta, jonka kautta Jumala siis toimii.

        Kun maailman luomisesta puhutaan, niin siitä on käytetty sanaa "kosmos", ei "ainoonas". Voi tarkistaa tämän asian esim. Novumista tai netistä kreikka-englanti interlineaareista ja sanakirjoista.

        https://www.blueletterbible.org/kjv/jhn/1/1/s_998001
        https://www.blueletterbible.org/lang/lexicon/lexicon.cfm?Strongs=G2889&t=KJV
        https://www.blueletterbible.org/kjv/heb/1/1/s_1134001
        https://www.blueletterbible.org/lang/lexicon/lexicon.cfm?Strongs=G165&t=KJV
        http://biblehub.com/interlinear/hebrews/1-2.htm

        Sinä kertaat omia tekstejäsi, niin teen minäkin vaikka laitoin tämän tekstin jo tuonne aikaisempaan kohtaan.

        -------------------------------------------------------

        Tämä on tahallista harhauttamista.

        Ihmisen joka noin laajasti osaa siteerata Raamattua (= nimimerkki "eräs-toinen") tulee tietää että sana "kosmos" esiintyy kohdassa Joh 1:10 jossa lukee "Maailmassa hän oli, ja hänen kauttaan maailma oli saanut syntynsä, mutta se ei tuntenut häntä."

        Sana "kosmos" kolmeen kertaan alkutekstissä!

        Siis sekä "aioonas" että "kosmos" on luotu Pojan (Jeesus) KAUTTA.


      • eräs-toinen
        totuus_voittaa kirjoitti:

        Sinä kertaat omia tekstejäsi, niin teen minäkin vaikka laitoin tämän tekstin jo tuonne aikaisempaan kohtaan.

        -------------------------------------------------------

        Tämä on tahallista harhauttamista.

        Ihmisen joka noin laajasti osaa siteerata Raamattua (= nimimerkki "eräs-toinen") tulee tietää että sana "kosmos" esiintyy kohdassa Joh 1:10 jossa lukee "Maailmassa hän oli, ja hänen kauttaan maailma oli saanut syntynsä, mutta se ei tuntenut häntä."

        Sana "kosmos" kolmeen kertaan alkutekstissä!

        Siis sekä "aioonas" että "kosmos" on luotu Pojan (Jeesus) KAUTTA.

        Et tiedä mitä puhut etkä ymmärrä sitä, minkä todeksi väität.

        En ole väittänytkään, että sana "kosmos" ei esiintyisi Joh 1:10 ym. merkityksessä "maailma" ja että niissä kohdissa puhutaan maailman luomisesta: päinvastoin. Linkitin nimenomaan niihin kohtiin interlineaarit ja sanakirjat, jotta Markku tai kuka tahansa voisi itse tarkistaa, että niissä kohdissa on käytetty sanaa "kosmos", kun luomisesta puhutaan ja jakeessa Hebr 1:2 on sana "aioonas", joka on trinitaarienkin mukaan "aikakaudet" eikä "maailma" (Novumin interlineaarin on kirjoittanut trinitaari ja hän on kääntänyt sen sanan suomeksi oikein).

        Sinä elät katolisessa harhassa. Luulet, että Joh 1:1-10 sanoo Jeesuksen luoneen tämän maailman, vaikka osoitin Raamatun avulla, että isä Jumala on luonut yksin taivaan ja maan ja meren sanallaan, viisaudellaan, taidollaan ja viisaudellaan. Johannes käyttää sanoja "sana" (dabar, logos) ja "valo" esikuvana Jeesuksesta, mutta luomisesta kertovissa kohdissa ei ole elävää henkilöä Jeesusta luomassa tätä maailmaa Vanhan testamentin puolella, eikä Uudessakaan, kun Raamattua oikein ymmärretään.


      • totuus_voittaa
        eräs-toinen kirjoitti:

        Et tiedä mitä puhut etkä ymmärrä sitä, minkä todeksi väität.

        En ole väittänytkään, että sana "kosmos" ei esiintyisi Joh 1:10 ym. merkityksessä "maailma" ja että niissä kohdissa puhutaan maailman luomisesta: päinvastoin. Linkitin nimenomaan niihin kohtiin interlineaarit ja sanakirjat, jotta Markku tai kuka tahansa voisi itse tarkistaa, että niissä kohdissa on käytetty sanaa "kosmos", kun luomisesta puhutaan ja jakeessa Hebr 1:2 on sana "aioonas", joka on trinitaarienkin mukaan "aikakaudet" eikä "maailma" (Novumin interlineaarin on kirjoittanut trinitaari ja hän on kääntänyt sen sanan suomeksi oikein).

        Sinä elät katolisessa harhassa. Luulet, että Joh 1:1-10 sanoo Jeesuksen luoneen tämän maailman, vaikka osoitin Raamatun avulla, että isä Jumala on luonut yksin taivaan ja maan ja meren sanallaan, viisaudellaan, taidollaan ja viisaudellaan. Johannes käyttää sanoja "sana" (dabar, logos) ja "valo" esikuvana Jeesuksesta, mutta luomisesta kertovissa kohdissa ei ole elävää henkilöä Jeesusta luomassa tätä maailmaa Vanhan testamentin puolella, eikä Uudessakaan, kun Raamattua oikein ymmärretään.

        Kukaan ei ole sanonut että Jeesus loi maailman, siinä lukee että maailma on saanut syntynsä hänen KAUTTAAN.

        Toin sen esille selvimmällä mahdollisella tavalla.


      • Usko.Toivonen

        "ml" kirjoittaa vastauksessaan:

        >> Juuri noin ja ihmisen ei todella tule järkeillä,- vaan lukea mitä JUMALA on itsestään ilmoittanut. >>

        Jospa miettisit mitä olet tässä järkeillyt:

        >> Niin, mitä kuvaa käsite Poika? Ymmärrän, Poika on Sana, jolla JUMALA loi maailman. >>

        Huomaatko kuinka kuinka kirjoitat järkesi päätelmiä ja ohitat , mitä Jumala on sanassaan ilmoittanut? Eli kirjoitat omia sanojasi vastaan.


      • eräs-toinen
        totuus_voittaa kirjoitti:

        Kukaan ei ole sanonut että Jeesus loi maailman, siinä lukee että maailma on saanut syntynsä hänen KAUTTAAN.

        Toin sen esille selvimmällä mahdollisella tavalla.

        Ei siinä sanota, että maailma on saanut syntynsä Jeesuksen kautta!

        Siinä sanotaan, että maailma on saanut syntynsä "sanan" kautta.

        Jos maailma on saanut syntynsä Jeesuksen kautta, niin millä tavalla se Jeesuksen kautta syntynsä sai? Mikä oli Jeesuksen tehtävä luomisessa?

        Tähän ei tarvitse kenenkään vastata. Heitin ne kysymykset retorisena tuohon sen vuoksi, että moni uskoo tietämättään kreikkalaisen filosofian mukaiseen alempaan luoja-jumalaan, jota kutsutaan nimellä demiurgi. Sen mukaan Jumala on luonut ensin alemman luojajumalan (demiurgin, Jeesuksen), joka on sitten luonut kaiken, mitä on olemassa. Tämä on tietysti harhaoppia, mutta niin valitettavasti jotkut uskovat ja he ovat tuoneet sen oppinsa myös Raamatun tulkintaansa.

        Tällä foorumilla on niitä, jotka ovat sanoneet, että Jeesus on luonut tämän maailman. He ymmärtävät em. kohtia siten, että Jeesus on luonut maailman kaikkivaltiaana Jumalana ja Jumalan toisena persoonana.

        Saathan sinäkin sanoa, millä tavalla Jumala on luonut sinun mielestäsi maailman Jeesuksen kautta, kun kerran siihen uskot. Oletko tullut sitä koskaan ajatelleeksi? Katsopas nyt, jos kerran Jumala on luonut kaiken sanallaan ja sanonut jotakin, minkä sanan kautta jotakin on sitten tullut luoduksi, niin ne Jumalan sanat eivät voi mitenkään olla itsenäinen persoona ja elävä olento: eivät ne sanat mitään ajattele, päätä tai "tee", eivätkä ne sanat ole suunnitelleet luomista, jne. Ne sanat ovat Jumalan sanoja (puhetta), mutta eivät henkilö. Ymmärrätkö?


      • totuus_voittaa
        eräs-toinen kirjoitti:

        Ei siinä sanota, että maailma on saanut syntynsä Jeesuksen kautta!

        Siinä sanotaan, että maailma on saanut syntynsä "sanan" kautta.

        Jos maailma on saanut syntynsä Jeesuksen kautta, niin millä tavalla se Jeesuksen kautta syntynsä sai? Mikä oli Jeesuksen tehtävä luomisessa?

        Tähän ei tarvitse kenenkään vastata. Heitin ne kysymykset retorisena tuohon sen vuoksi, että moni uskoo tietämättään kreikkalaisen filosofian mukaiseen alempaan luoja-jumalaan, jota kutsutaan nimellä demiurgi. Sen mukaan Jumala on luonut ensin alemman luojajumalan (demiurgin, Jeesuksen), joka on sitten luonut kaiken, mitä on olemassa. Tämä on tietysti harhaoppia, mutta niin valitettavasti jotkut uskovat ja he ovat tuoneet sen oppinsa myös Raamatun tulkintaansa.

        Tällä foorumilla on niitä, jotka ovat sanoneet, että Jeesus on luonut tämän maailman. He ymmärtävät em. kohtia siten, että Jeesus on luonut maailman kaikkivaltiaana Jumalana ja Jumalan toisena persoonana.

        Saathan sinäkin sanoa, millä tavalla Jumala on luonut sinun mielestäsi maailman Jeesuksen kautta, kun kerran siihen uskot. Oletko tullut sitä koskaan ajatelleeksi? Katsopas nyt, jos kerran Jumala on luonut kaiken sanallaan ja sanonut jotakin, minkä sanan kautta jotakin on sitten tullut luoduksi, niin ne Jumalan sanat eivät voi mitenkään olla itsenäinen persoona ja elävä olento: eivät ne sanat mitään ajattele, päätä tai "tee", eivätkä ne sanat ole suunnitelleet luomista, jne. Ne sanat ovat Jumalan sanoja (puhetta), mutta eivät henkilö. Ymmärrätkö?

        Hän on näkymättömän Jumalan kuva, esikoinen, ennen koko luomakuntaa syntynyt.

        Hänen välityksellään luotiin kaikki, kaikki mitä on taivaissa ja maan päällä, (Kol 1:15-16)

        Lopetan tähän.


      • eräs-toinen
        totuus_voittaa kirjoitti:

        Hän on näkymättömän Jumalan kuva, esikoinen, ennen koko luomakuntaa syntynyt.

        Hänen välityksellään luotiin kaikki, kaikki mitä on taivaissa ja maan päällä, (Kol 1:15-16)

        Lopetan tähän.

        Tarujen mukaan Jeesus on syntynyt ennen luomakuntaa Jumalan esikoisena, mutta Raamatun mukaan hän on noussut ensimmäisenä (esikoisena) ylös kuolleista, koska Jumala herätti hänet ylös kuolleista ja pelasti kuolemalta.

        Jeesus ei ole syntynyt ennen maailman luomista ja muuta luomakuntaa Raamatun kirjoitusten mukaan, mutta tarujen mukaan kylläkin ja niihin sinäkin yhä vielä uskot.

        On tosiaan parempi, että lopetat tähän, kun levität täällä katolisia taruja etkä ymmärrä sitä, mitä Raamattuun on näistä asioista kirjoitettu, mutta väität silti tietäväsi ja tuntevasi totuuden, vaikka et sitä tiedä etkä tunne.


      • Usko.Toivonen

        Raamatun ilmoitusko on tarua?

        Aika erikoista, mutta ymmärrettävää oman opin sokeuttaman lausumaksi.


      • markku.lievonen
        Usko.Toivonen kirjoitti:

        "ml" kirjoittaa vastauksessaan:

        >> Juuri noin ja ihmisen ei todella tule järkeillä,- vaan lukea mitä JUMALA on itsestään ilmoittanut. >>

        Jospa miettisit mitä olet tässä järkeillyt:

        >> Niin, mitä kuvaa käsite Poika? Ymmärrän, Poika on Sana, jolla JUMALA loi maailman. >>

        Huomaatko kuinka kuinka kirjoitat järkesi päätelmiä ja ohitat , mitä Jumala on sanassaan ilmoittanut? Eli kirjoitat omia sanojasi vastaan.

        JUMALA nimen omaan on sanassaan ilmoittanut maan luomiseen liittyen kaksi asiaa yhdistäen. Sanalla luomisesta ja JUMALAN Poika.
        Raamatun alkulehdillä ja samoin Heprealaisille 1.

        Tuo ei ole järkeilyä ja jos haluat, niin tuon tarvittaessa ilmoitukset luettavaksi. Taas kokonaan eri asia on ymmärrätkö asiayhteydet.

        Punaisena lankana juuri on, miten JUMALA vaikuttaa ja toimii aina jonkun kautta.


      • markku.lievonen
        Usko.Toivonen kirjoitti:

        Raamatun ilmoitusko on tarua?

        Aika erikoista, mutta ymmärrettävää oman opin sokeuttaman lausumaksi.

        Ymmärsit väärin mihin vastasit. Lueppa uudestaan ja ajatuksen kanssa. Tarujen mukaan mm kolminaisuusoppiin/kin liittyen opetetaan Jeesuksen syntyneen aikoja sitten, mutta taas Raamatun mukaan ei kuten hän kirjoittaakin.

        >>Jeesus ei ole syntynyt ennen maailman luomista ja muuta luomakuntaa Raamatun kirjoitusten mukaan, mutta tarujen mukaan kylläkin ja niihin sinäkin yhä vielä uskot.<<


      • eräs-toinen kirjoitti:

        Tarujen mukaan Jeesus on syntynyt ennen luomakuntaa Jumalan esikoisena, mutta Raamatun mukaan hän on noussut ensimmäisenä (esikoisena) ylös kuolleista, koska Jumala herätti hänet ylös kuolleista ja pelasti kuolemalta.

        Jeesus ei ole syntynyt ennen maailman luomista ja muuta luomakuntaa Raamatun kirjoitusten mukaan, mutta tarujen mukaan kylläkin ja niihin sinäkin yhä vielä uskot.

        On tosiaan parempi, että lopetat tähän, kun levität täällä katolisia taruja etkä ymmärrä sitä, mitä Raamattuun on näistä asioista kirjoitettu, mutta väität silti tietäväsi ja tuntevasi totuuden, vaikka et sitä tiedä etkä tunne.

        Kerro miten tulit uskoon. Kerro sitten mitä tapahtui kun kastatit itsesi Raamatun Sanan mukaisesti upottamalla Kristuksen kuolemaan ja ylösnousemukseen osallisuuteen. Kuinka Herra lähti johdattamaan sinua? Kerro sitten miten sinä sait Pyhän Hengen lahjan. Kuinka monta eri kieltä olet saanut Pyhältä Hengeltä? Onko sinulla armolahjoja? Ei tarvitse kertoa kuinka monta ja mitä lahjoja sinulla on jos ajattelet olevasi nöyrä etkä tahdo korottaa itseäsi kertomalla armolahjoistasi.


      • Olin herätyksessä 1980 luvun lopussa. Sain postilaatikkooni vihkosen jossa oli selitetty Raamattua mielestäni hyvin. Siinä viljeltiin ahkerasti Raamatun tekstiä ja selitettiin mitä se tarkoittaa. Minun mielestäni teksi oli kovin hengellistä ja oikeaa koska siinä oli niin paljon suoria lainauksia Raamatusta.

        Mutta, mutta ...

        Jokin siinä vihkosessa vaikutti oudolta. Jokin käsittämätön asia tekstissä tökki kovasti ja minä ihmettelin sitä. Minä en voinut ensin käsittää että miten tämä tuntuu niin väärältä kun siinä on paljon Jumalan Sanaa. Mutta Pyhä Henki paljasti minulle ettei teksti ole oikeaa oppia vaan harhaoppia. Pyhä Henki käski minun heittää vihkonen roskiin. Ja minä tein niin kuin Herra käski.

        Muutamia kuukausia tämän jälkeen synnyin uudesti ylhäältä Jumalan lapseksi Sanasta ja Pyhästä Hengestä so. Jumalasta.

        Nyt kun luen sinun tekstiäsi muistui mieleeni tuo vihkonen ja siitä saatu tökkivä tunne. Jokin tekstissäsi tökkii. Tekstisi on harhaoppia ja siksi se tuntuu omituiselta. Jeesus sanoi Hänen lapaidensa kuulevan Hänen ääntään mutta että vierasta ne eivät kuule koska eivät tunne häntä.


      • Jaikal91 kirjoitti:

        Olin herätyksessä 1980 luvun lopussa. Sain postilaatikkooni vihkosen jossa oli selitetty Raamattua mielestäni hyvin. Siinä viljeltiin ahkerasti Raamatun tekstiä ja selitettiin mitä se tarkoittaa. Minun mielestäni teksi oli kovin hengellistä ja oikeaa koska siinä oli niin paljon suoria lainauksia Raamatusta.

        Mutta, mutta ...

        Jokin siinä vihkosessa vaikutti oudolta. Jokin käsittämätön asia tekstissä tökki kovasti ja minä ihmettelin sitä. Minä en voinut ensin käsittää että miten tämä tuntuu niin väärältä kun siinä on paljon Jumalan Sanaa. Mutta Pyhä Henki paljasti minulle ettei teksti ole oikeaa oppia vaan harhaoppia. Pyhä Henki käski minun heittää vihkonen roskiin. Ja minä tein niin kuin Herra käski.

        Muutamia kuukausia tämän jälkeen synnyin uudesti ylhäältä Jumalan lapseksi Sanasta ja Pyhästä Hengestä so. Jumalasta.

        Nyt kun luen sinun tekstiäsi muistui mieleeni tuo vihkonen ja siitä saatu tökkivä tunne. Jokin tekstissäsi tökkii. Tekstisi on harhaoppia ja siksi se tuntuu omituiselta. Jeesus sanoi Hänen lapaidensa kuulevan Hänen ääntään mutta että vierasta ne eivät kuule koska eivät tunne häntä.

        Tämä viesti oli siis osoitettu nimmarille "eräs-toinen".


      • eräs-toinen
        Jaikal91 kirjoitti:

        Kerro miten tulit uskoon. Kerro sitten mitä tapahtui kun kastatit itsesi Raamatun Sanan mukaisesti upottamalla Kristuksen kuolemaan ja ylösnousemukseen osallisuuteen. Kuinka Herra lähti johdattamaan sinua? Kerro sitten miten sinä sait Pyhän Hengen lahjan. Kuinka monta eri kieltä olet saanut Pyhältä Hengeltä? Onko sinulla armolahjoja? Ei tarvitse kertoa kuinka monta ja mitä lahjoja sinulla on jos ajattelet olevasi nöyrä etkä tahdo korottaa itseäsi kertomalla armolahjoistasi.

        Minun uskoontuloni ja siihen liittyvät asiat eivät liity mitenkään käsiteltävään aiheeseen. Raamatun kirjoitukset ovat totta riippumatta minusta tai sinusta tai siitä, mitä meille on tapahtunut. Pysytään siis aiheessa.


      • eräs-toinen
        Jaikal91 kirjoitti:

        Olin herätyksessä 1980 luvun lopussa. Sain postilaatikkooni vihkosen jossa oli selitetty Raamattua mielestäni hyvin. Siinä viljeltiin ahkerasti Raamatun tekstiä ja selitettiin mitä se tarkoittaa. Minun mielestäni teksi oli kovin hengellistä ja oikeaa koska siinä oli niin paljon suoria lainauksia Raamatusta.

        Mutta, mutta ...

        Jokin siinä vihkosessa vaikutti oudolta. Jokin käsittämätön asia tekstissä tökki kovasti ja minä ihmettelin sitä. Minä en voinut ensin käsittää että miten tämä tuntuu niin väärältä kun siinä on paljon Jumalan Sanaa. Mutta Pyhä Henki paljasti minulle ettei teksti ole oikeaa oppia vaan harhaoppia. Pyhä Henki käski minun heittää vihkonen roskiin. Ja minä tein niin kuin Herra käski.

        Muutamia kuukausia tämän jälkeen synnyin uudesti ylhäältä Jumalan lapseksi Sanasta ja Pyhästä Hengestä so. Jumalasta.

        Nyt kun luen sinun tekstiäsi muistui mieleeni tuo vihkonen ja siitä saatu tökkivä tunne. Jokin tekstissäsi tökkii. Tekstisi on harhaoppia ja siksi se tuntuu omituiselta. Jeesus sanoi Hänen lapaidensa kuulevan Hänen ääntään mutta että vierasta ne eivät kuule koska eivät tunne häntä.

        Miten niin minun kirjoitukseni ovat harhaoppia? Minähän tuon julki vain sitä, mitä profeetat, Jeesus ja apostolit ovat puhuneet. Sekö on harhaoppia? Katsotaanpa.

        1.Korinttolaiskirje:
        8:4 Mitä nyt epäjumalille uhratun lihan syömiseen tulee, niin tiedämme, ettei maailmassa ole yhtään epäjumalaa ja että ei ole muuta Jumalaa kuin yksi.
        8:5 Sillä vaikka olisikin niin sanottuja jumalia, olipa heitä sitten taivaassa tai maassa, ja niitä on paljon semmoisia jumalia ja herroja,
        8:6 niin on meillä kuitenkin ainoastaan yksi Jumala, isä, josta kaikki on ja johon me olemme luodut, ja yksi herra, Jeesus kristus, jonka kautta kaikki on, niin myös me hänen kauttansa.

        Mikä tuossa on harhaoppia? Minä olen sitä mieltä, että kolmiyhteiseen jumalaan uskovien tulkinta on harhaoppia. Katsotaanpa vielä sitäkin.

        8:4 Mitä nyt epäjumalille uhratun lihan syömiseen tulee, niin tiedämme, ettei maailmassa ole yhtään epäjumalaa ja että ei ole muuta Jumalaa kuin yksi PYHÄ KOLMIYHTEINEN JUMALA, JOKA ON ISÄ JA POIKA JA PYHÄ HENKI.
        8:5 Sillä vaikka olisikin niin sanottuja jumalia, olipa heitä sitten taivaassa tai maassa, ja niitä on paljon semmoisia jumalia ja herroja,
        8:6 niin on meillä kuitenkin ainoastaan yksi PYHÄ KOLMIYHTEINEN Jumala, ISÄ JA POIKA JA PYHÄ HENKI, JOISTA kaikki on ja JOIHIN me olemme luodut, ja KOLME HERRAA JUMALAA KAIKKIVALTIASTA, Jeesus kristus, jonka kautta kaikki on, niin myös me hänen kauttansa, JA ISÄ JA PYHÄ HENKI, MUTTA SILTI ON VAIN YKSI HERRA JUMALA KAIKKIVALTIAS.

        Ja vielä:

        Efesolaiskirje:
        4:4 yksi ruumis ja yksi (pyhä) henki, niin kuin te olette kutsututkin yhteen ja samaan toivoon, jonka te kutsumuksessanne saitte;
        4:5 yksi herra (Jeesus), yksi usko, yksi kaste;
        4:6 yksi Jumala ja kaikkien isä, joka on yli kaikkien ja kaikkien kautta ja kaikissa.

        Trinitaarien TULKINNAN JA SELIYKSEN mukaan:

        Efesolaiskirje:
        4:4 yksi ruumis ja yksi Pyhä Henki, niin kuin te olette kutsututkin yhteen ja samaan toivoon, jonka te kutsumuksessanne saitte;
        4:5 yksi HERRA KAIKKIVALTIAS JUMALA JEESUS KRISTUS, yksi usko, yksi kaste;
        4:6 yksi PYHÄ KOLMIYHTEINEN Jumala – ISÄ JA POIKA JA PYHÄ HENKI – JOKA ON kaikkien Isä, joka on yli kaikkien ja kaikkien kautta ja kaikissa, KOLME KESKENÄÄN TASAVERTAISTA JA YHTÄ IANKAIKKISTA JUMALAN PERSOONAA.

        Kumpi on harhaoppia: Paavalin kirjoitus vai trinitaarien TULKINTA ja SELITYS?

        Onko Jeesus harhaoppinen?

        Johanneksen evankeliumi:
        17:3 Mutta tämä on iankaikkinen elämä, että he tuntevat sinut, joka yksin olet totinen Jumala, ja hänet, jonka sinä olet lähettänyt, Jeesuksen Kristuksen.

        Vai ovatko trinitaarit harhaoppisia TULKINTOINEEN ja SELITYKSINEEN?

        Johanneksen evankeliumi:
        17:3 Mutta tämä on iankaikkinen elämä, että he tuntevat sinut, joka yksin olet totinen Jumala, PYHÄ KOLMIYHTEINEN ISÄ JA POIKA JA PYHÄ HENKI, ja hänet, jonka sinä olet lähettänyt, HERRAN JUMALAN KAIKKIVALTIAAN Jeesuksen Kristuksen.

        Rehellinen totuutta rakastava ihminen huomaa kyllä, kenen oppi on harhaoppia ja kenen ei. Sokea sokeain taluttaja ja väkevän eksytyksen lumoissa elävä eksyttäjä ei sitä huomaa. Valheen henki pitää niin väkevästi otteessaan, että...


    • Kyllä nämä piilo jehovalaiset, mormonit, Allahin kumartajat tai mitä ikinä sitten ovatkaan, jaksavat räksyttää!

      • eräs-toinen

        Jumalan lapsia emme siis ole?

        Miten niin "räksyttää"?

        Menepä katsomaan itseäsi peiliin ja kerro, mitä siellä näit.

        Jumala näkee sydämeen ja tietää, mitä tekoa sinä olet ja minkä hengen vaikutuksesta sinä täällä kirjoitat.


      • eräs-toinen kirjoitti:

        Jumalan lapsia emme siis ole?

        Miten niin "räksyttää"?

        Menepä katsomaan itseäsi peiliin ja kerro, mitä siellä näit.

        Jumala näkee sydämeen ja tietää, mitä tekoa sinä olet ja minkä hengen vaikutuksesta sinä täällä kirjoitat.

        Jumalan lapsi on se, joka on syntynyt Sanasta ja Hengestä. Ja koska Sana ja Henki on yksi Jumala, ilmoitettu ja ilmestynyt lihassa, Raamattu toteaa yhteenvetona että Jumalan lapsi on syntynyt Jumalasta. ¨

        Jumalan lapsi tunnustaa Sanan ja Pyhän Hengen taivaalliseksi Isäkseen.
        Taivaallinen Isämme on luonamme Sanassa ja Pyhässä Hengessä (Joh 14:23).
        Hänen nimensä on Herra Jeesus Kristus.


    • RealSana

      George_L taas kalajumalanmerkeineen

    • Positiiv.hämmentynyt
      • markku.lievonen

        Jos ei takerru lillukan varsiin, vaan näkee metsän puilta, niin tuohon Weijon näkemykseen JUMALASTAMME ,voi sanoa Aaaaaamen! On se niin jäsennelty Raamatun Hengen mukaisesti.
        Samoin kuin esim. JUMALAN seurakunnan näkeminenkin.


    • eräs-toinen

      Raamatun mukaan meillä on yksi ainoa Jumala, joka on meidän taivaallinen isämme ja Jeesuksen kristuksen Jumala ja isä. Isä Jumala on yksin se yksi ainoa kaikkivaltias kaiken luoja, josta Raamattu puhuu.

      Kolmiyhteiseen jumalaan uskovien mielestä meillä on yksi ainoa Jumala, joka on Isä ja Poika ja Pyhä Henki. On perin merkillistä, että he eivät huomaa tai tunnusta kumoavansa tuolla väitteellä sitä Raamatun selvää ilmoitusta, jonka mukaan isä on yksin se yksi ainoa Jumala, jonka Jeesus kristus on meille ilmoittanut.

      Rehellinen ihminen voi tunnustaa, että nuo kaksi eri väitettä kumoavat toinen toisensa. Katsotaanpa tätä asiaa vielä yhdessä.

      Isä on yksin se yksi ainoa Jumala, josta Raamatussa on kirjoitettu.
      Meillä on yksi ainoa Jumala, joka on Pyhä Kolmiyhteinen Isä ja Poika ja Pyhä Henki.

      Kolmiyhteiseen jumalaan uskovien mielestä molemmat väittämät ovat totta eikä jälkimmäinen väittämä kumoa ensimmäistä väittämää. Heidän mielestään isä on yksin se ainoa totinen yksi Jumala, josta Raamattu puhuu, mutta Jumala on silti kolmiyhteinen Isä ja Poika ja Pyhä Henki.

      Miten on mahdollista, että jonkun aivot ovat niin solmussa, että hän ei näe noiden kahden väitteen kumoavan toinen toisiaan?

      • Sinun kirjoittelusi tähtäävät kahteen pääasiaan

        1. Kieltää Herra Jeesus Kristus.
        2. Johdattaa lukijasi ohi Herran Jeesuksen Kristuksen.

        Tällaista ei Pyhä Henki vaikuta yhdessäkään ihmisessä.


      • saviseutulainen

        >>Miten on mahdollista, että jonkun aivot ovat niin solmussa, että hän ei näe noiden kahden väitteen kumoavan toinen toisiaan?<<

        Kas, ihmisaivot eivät kykene tätä ihmeellistä asiaa käsittämään.
        Eivätkä niiden aivot, joita Jumalan Pyhä Henki saa valaista, ole ollenkaan solmussa, koska heidän ei tarvitse yrittää hengellisiä asioita järjenpäätelmillään ratkaista. He saavat Jumalan käsittämättömästä armosta ajatella hengelliset asiat HENGELLISESTI.
        Ihminen, joka ei ole saanut Jumalan armosta syntyä uudesti ylhäältä Hengestä, tulla elävään Jumalan Pojan uskoon, joutuu kamppailemaan hengellisten asioiden kanssa yksinomaan oman vajavaisen ihmisjärkensä avulla. Ilman Pyhän Hengen valoa ei ihmisellä ole muuta mihin nojata kuin omat järjenpäätelmänsä - jotka Raamattu kehottaa panemaan syrjään.
        Ihminen, joka yrittää väenväkisin ratkaista Raamatun kirjoitukset ja Totuuden loogisin järjenpäätelmin, saa totisesti aivonsa umpisolmuun - eikä edes itse näe sitä, koska järjettömyydessään kuvittelee ratkaisseensa kaiken mitä Raamattuun on kirjoitettu omalla järjellään.


    • Lutkut

      Luterilainen.com- sivuston jossain audiossa väitettiin, että kolminaisuuden persoonilla on yhteinen jumaluus. Voiko sitä enää helpommin kiteyttää?

      • eräs-toinen

        Voihan sen katolisen opin noinkin kiteyttää, mutta ei sillä ole mitään tekemistä profeettojen, Jeesuksen ja apostolien opetuksen kanssa, jonka mukaan meillä on yksi ainoa totinen Jumala, joka on meidän taivaallinen isämme ja Jeesuksen kristuksen Jumala ja isä, ja hän on yksin kaikkivaltias kaiken luoja.

        Raamatun mukaan Jumalalla ei ole kolmea eri persoonaa vaan hän on yksi ainoa isä. Jeesus kristus on Jumalan poika ja pyhä henki on Jumalan henki, ei Jumalasta erillinen persoona, niin kuin ei ihmisenkään henki ole ihmisestä erillinen persoona.

        Kolmiyhteisen jumalan oppi on sekoittanut siihen uskovien mielet, niin että he ovat menettäneet kokonaan järkensä eivätkä hyväksy mitään johdonmukaista ja järkevää Jumalan sanan opetusta Jumalasta: he ovat hylänneet kristuksen opin Jumalasta.


      • totuus_voittaa
        eräs-toinen kirjoitti:

        Voihan sen katolisen opin noinkin kiteyttää, mutta ei sillä ole mitään tekemistä profeettojen, Jeesuksen ja apostolien opetuksen kanssa, jonka mukaan meillä on yksi ainoa totinen Jumala, joka on meidän taivaallinen isämme ja Jeesuksen kristuksen Jumala ja isä, ja hän on yksin kaikkivaltias kaiken luoja.

        Raamatun mukaan Jumalalla ei ole kolmea eri persoonaa vaan hän on yksi ainoa isä. Jeesus kristus on Jumalan poika ja pyhä henki on Jumalan henki, ei Jumalasta erillinen persoona, niin kuin ei ihmisenkään henki ole ihmisestä erillinen persoona.

        Kolmiyhteisen jumalan oppi on sekoittanut siihen uskovien mielet, niin että he ovat menettäneet kokonaan järkensä eivätkä hyväksy mitään johdonmukaista ja järkevää Jumalan sanan opetusta Jumalasta: he ovat hylänneet kristuksen opin Jumalasta.

        "Kolmiyhteisen jumalan oppi on sekoittanut siihen uskovien mielet, niin että he ovat menettäneet kokonaan järkensä eivätkä hyväksy mitään johdonmukaista ja järkevää Jumalan sanan opetusta Jumalasta: he ovat hylänneet kristuksen opin Jumalasta."

        Totta on että he ovat järkensä menettäneet ja ovat hylänneet Kristuksen opin Jumalasta, mutta on niitäkin joiden järki on niin suvereeni että he tuntevat pakoittavaa tarvetta kieltää ihminen Kristus Jeesus jos hän ei täytä heidän asettamia ihmisyyden kriteereitä (ihminen ei ole se joka syntyy neitseestä, ihminen ei ole se joka tulee taivaasta)

        He kieltävät Sanan opetuksen Kristuksesta vaikka hyväksyvät Sanan opetuksen Jumalasta!

        Seurauksena on totuuden ja valheen sekoitus aivan kuten kolminaisuususkovaisillakin on.

        Seurauksena on myös loppumaton selitysten tulva jolla valheita ylläpidetään.

        Totuuden pitäminen vääryyden vallassa tuo Jumalan vihan (Room 1: 18)

        Se että niillä on toinen Jeesus jotka sanovat Jeesuksen olevan Jumala on ilmiselvää koska kuka tahansa joka on lukenut Raamattua näkee että Jeesusta kutsutaan Jumalan Pojaksi kuten hän itsekin tekee. Poika ei voi olla oma isänsä, se on täysin järjetöntä.

        Toinen Jeesus on silläkin jonka järkeen ei käy uskoa Jeesuksen syntymän tapahtuneen niin kuin evankeliumit sen kertovat.

        Toinen Jeesus on myös sillä joka ei usko Jeesusta joka sanoo tulleensa taivaasta, ja joka sanoo olleensa jo ennen Aabrahamia, ja josta Raamattu sanoo että hänen kauttaan on maailma luotu.

        "Mitään toista evankeliumia ei kuitenkaan ole. Jotkut vain hämmentävät teidän ajatuksianne ja koettavat vääristää Kristuksen evankeliumia. Julistipa kuka tahansa teille evankeliumia, joka on vastoin meidän julistamaamme -- vaikkapa me itse tai vaikka taivaan enkeli -- hän olkoon kirottu. Toistan sen, minkä olen ennenkin sanonut: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä minkä olette saaneet, hän olkoon kirottu." (Gal 1:7-9)

        Mikä sitten on evankeliumi?

        "Julistamani evankeliumi, jonka Jumala on profeettojensa suulla edeltäpäin luvannut pyhissä kirjoituksissa, on sanoma hänen Pojastaan. Inhimillisen syntyperänsä puolelta hän oli Daavidin jälkeläinen; pyhyyden Hengen puolelta hän oli Jumalan Poika, jolla on valta, ylösnousemuksessa tähän asemaan asetettu. Hän on Jeesus Kristus, meidän Herramme," (Room 1: 2-4)

        "Ikuisen henkensä voimalla hän on antanut itsensä virheettömänä uhrina Jumalalle, ja hänen verensä puhdistaa meidän omantuntomme kuoleman teoista, niin että voimme palvella elävää Jumalaa." (Hepr 9:14)


      • eräs-toinen
        totuus_voittaa kirjoitti:

        "Kolmiyhteisen jumalan oppi on sekoittanut siihen uskovien mielet, niin että he ovat menettäneet kokonaan järkensä eivätkä hyväksy mitään johdonmukaista ja järkevää Jumalan sanan opetusta Jumalasta: he ovat hylänneet kristuksen opin Jumalasta."

        Totta on että he ovat järkensä menettäneet ja ovat hylänneet Kristuksen opin Jumalasta, mutta on niitäkin joiden järki on niin suvereeni että he tuntevat pakoittavaa tarvetta kieltää ihminen Kristus Jeesus jos hän ei täytä heidän asettamia ihmisyyden kriteereitä (ihminen ei ole se joka syntyy neitseestä, ihminen ei ole se joka tulee taivaasta)

        He kieltävät Sanan opetuksen Kristuksesta vaikka hyväksyvät Sanan opetuksen Jumalasta!

        Seurauksena on totuuden ja valheen sekoitus aivan kuten kolminaisuususkovaisillakin on.

        Seurauksena on myös loppumaton selitysten tulva jolla valheita ylläpidetään.

        Totuuden pitäminen vääryyden vallassa tuo Jumalan vihan (Room 1: 18)

        Se että niillä on toinen Jeesus jotka sanovat Jeesuksen olevan Jumala on ilmiselvää koska kuka tahansa joka on lukenut Raamattua näkee että Jeesusta kutsutaan Jumalan Pojaksi kuten hän itsekin tekee. Poika ei voi olla oma isänsä, se on täysin järjetöntä.

        Toinen Jeesus on silläkin jonka järkeen ei käy uskoa Jeesuksen syntymän tapahtuneen niin kuin evankeliumit sen kertovat.

        Toinen Jeesus on myös sillä joka ei usko Jeesusta joka sanoo tulleensa taivaasta, ja joka sanoo olleensa jo ennen Aabrahamia, ja josta Raamattu sanoo että hänen kauttaan on maailma luotu.

        "Mitään toista evankeliumia ei kuitenkaan ole. Jotkut vain hämmentävät teidän ajatuksianne ja koettavat vääristää Kristuksen evankeliumia. Julistipa kuka tahansa teille evankeliumia, joka on vastoin meidän julistamaamme -- vaikkapa me itse tai vaikka taivaan enkeli -- hän olkoon kirottu. Toistan sen, minkä olen ennenkin sanonut: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä minkä olette saaneet, hän olkoon kirottu." (Gal 1:7-9)

        Mikä sitten on evankeliumi?

        "Julistamani evankeliumi, jonka Jumala on profeettojensa suulla edeltäpäin luvannut pyhissä kirjoituksissa, on sanoma hänen Pojastaan. Inhimillisen syntyperänsä puolelta hän oli Daavidin jälkeläinen; pyhyyden Hengen puolelta hän oli Jumalan Poika, jolla on valta, ylösnousemuksessa tähän asemaan asetettu. Hän on Jeesus Kristus, meidän Herramme," (Room 1: 2-4)

        "Ikuisen henkensä voimalla hän on antanut itsensä virheettömänä uhrina Jumalalle, ja hänen verensä puhdistaa meidän omantuntomme kuoleman teoista, niin että voimme palvella elävää Jumalaa." (Hepr 9:14)

        Oletko nyt ihan varmasti pannut kaiken pelastumisesi turvan siihen tulkintaan, jota pidät oikeana?

        Jumala se vaan tuntee sydämet ja on niiden ajatusten tuomitsija.


      • totuus_voittaa
        eräs-toinen kirjoitti:

        Oletko nyt ihan varmasti pannut kaiken pelastumisesi turvan siihen tulkintaan, jota pidät oikeana?

        Jumala se vaan tuntee sydämet ja on niiden ajatusten tuomitsija.

        Turha kinata nimimerkin "eräs-toinen" kanssa.

        Hän on tiensä valinnut, yhtä tietoisesti ja itsepäisesti kuin jaikalit ja muut uskotoivoset, mutta eri tavalla.

        Perkeleellä on antaa jokaiselle jotakin, kolminaisuus "klassilliselle kristitylle", unitarianismi sellaiselle joka näkee kolminaisuuden mielettömyyden. Pääasia on että ihminen Kristus Jeesus kielletään Jumalan lähettämänä vapahtajana. Toiset kieltävät Isän ainoana totisena Jumalana, eräs toinen kieltää Jeesuksen Jumalan taivaasta tulleena Poikana.

        Usko yhteen ainoaan Jumalaan ja hänen maailmaan lähettämäänsä Jeesukseen Kristukseen ei ole mitään ihmistekoista -ismiä, ei trinitarismia eikä unitarismia.

        Evankeliumi pitää ottaa vastaan niinkuin se on Jumalan Sanassa kirjoitettu, eikä kenenkään selittämänä, ei Lutherin eikä jaikalin eikä erään toisen.

        Jumala antaa kääntymyksen niille jotka siihen ovat valmiita, internetin keskustelupalstoja ei tarvita.

        Näiden eksyneiden jaikalien ja toisten turhanpuhujien systeemi pyörii puppugeneraattorin avulla. Tarpeeksi pitkät selitykset ja kaikki ovat pihalla, kukaan ei enää muista mikä oli totta ja mikä ei, viimeinen selittäjä jää kukkona tunkiolle.

        Totuutta ei heistä löydy koska molemmat osapuolet hylkäävät Jumalan Sanan, toiset yhdellä tavalla, toiset toisella.

        He sekoittavat totuuden ja valheen. Sitä tehdään monella tapaa. Yksi tapa on tehdä ns. "tulkintoja".


      • eräs-toinen
        totuus_voittaa kirjoitti:

        Turha kinata nimimerkin "eräs-toinen" kanssa.

        Hän on tiensä valinnut, yhtä tietoisesti ja itsepäisesti kuin jaikalit ja muut uskotoivoset, mutta eri tavalla.

        Perkeleellä on antaa jokaiselle jotakin, kolminaisuus "klassilliselle kristitylle", unitarianismi sellaiselle joka näkee kolminaisuuden mielettömyyden. Pääasia on että ihminen Kristus Jeesus kielletään Jumalan lähettämänä vapahtajana. Toiset kieltävät Isän ainoana totisena Jumalana, eräs toinen kieltää Jeesuksen Jumalan taivaasta tulleena Poikana.

        Usko yhteen ainoaan Jumalaan ja hänen maailmaan lähettämäänsä Jeesukseen Kristukseen ei ole mitään ihmistekoista -ismiä, ei trinitarismia eikä unitarismia.

        Evankeliumi pitää ottaa vastaan niinkuin se on Jumalan Sanassa kirjoitettu, eikä kenenkään selittämänä, ei Lutherin eikä jaikalin eikä erään toisen.

        Jumala antaa kääntymyksen niille jotka siihen ovat valmiita, internetin keskustelupalstoja ei tarvita.

        Näiden eksyneiden jaikalien ja toisten turhanpuhujien systeemi pyörii puppugeneraattorin avulla. Tarpeeksi pitkät selitykset ja kaikki ovat pihalla, kukaan ei enää muista mikä oli totta ja mikä ei, viimeinen selittäjä jää kukkona tunkiolle.

        Totuutta ei heistä löydy koska molemmat osapuolet hylkäävät Jumalan Sanan, toiset yhdellä tavalla, toiset toisella.

        He sekoittavat totuuden ja valheen. Sitä tehdään monella tapaa. Yksi tapa on tehdä ns. "tulkintoja".

        Sinun on ihan turha puhua ihmisestä kristuksesta Jeesuksesta, kun et usko hänen olevan ihminen. Luulet, että Nasaretilainen Jeesus on jokin iankaikkinen Henki ihmisen ruumiissa ja uskot katolisia taruja siihen liittyen (liekö hänellä alkua ollenkaan sinun mielestäsi?). Turha on lainata Raamatun jakeita, kun antaa sanoille ja sanomalle eri merkityksen kuin mikä niillä on. Olet piruparka pannut vielä kaiken pelastumisesi toivon katolis-areiolaiseen oppiisi, joka on harhaoppia. Ei ole sinulla viisautta Jumalalta eikä lainkaan kykyä tutkia Raamattua. Täysi turhake koko keskenkaskuinen kakara. Liekö edes uskoon koskaan tullut. Pelkkää järkeisoppia koko lapsi.


      • totuus_voittaa
        eräs-toinen kirjoitti:

        Sinun on ihan turha puhua ihmisestä kristuksesta Jeesuksesta, kun et usko hänen olevan ihminen. Luulet, että Nasaretilainen Jeesus on jokin iankaikkinen Henki ihmisen ruumiissa ja uskot katolisia taruja siihen liittyen (liekö hänellä alkua ollenkaan sinun mielestäsi?). Turha on lainata Raamatun jakeita, kun antaa sanoille ja sanomalle eri merkityksen kuin mikä niillä on. Olet piruparka pannut vielä kaiken pelastumisesi toivon katolis-areiolaiseen oppiisi, joka on harhaoppia. Ei ole sinulla viisautta Jumalalta eikä lainkaan kykyä tutkia Raamattua. Täysi turhake koko keskenkaskuinen kakara. Liekö edes uskoon koskaan tullut. Pelkkää järkeisoppia koko lapsi.

        Heh-heh, LOL :-)


      • eräs-toinen

        Nimimerkki totuus_voittaa on ihan yhtä sokea kuin kolmiyhteiseen jumalaan uskovat ja ehkä vielä sokeampi. sillä hän lukee ja siteeraa heidän tavallaan Raamattua ymmärtämättä mitään siitä, mitä siellä lukee. Hän ei tiedä edes sitä, milloin ihminen kristus Jeesus sai alkunsa: taitaa luulla, että ihminen kristus Jeesus on ollut Jumalan tykönä ennen maailman luomista ja Jumala on luonut tämän ihmisen välityksellä tämän maailman. Kolmiyhteiseen jumalaan uskovat ovat sen verran järkevämpiä, että ymmärtävät ihmisen kristuksen Jeesuksen elämän saneen alkunsa hänen äitinsä Marian kohdussa, mitä ennen ihmistä kristusta Jeesusta ei ollut olemassa. Nimimerkki totuus_voittaa saattaa hyvinkin uskoa Jeesuksen olevan ihminen, jolla ei ole elämän alkua eikä elämän loppua, koska tämä ihminen on "iankaikkinen Henki" hänen ymmärryksensä mukaan. Kaikkea sitä... :-)

        Areiolaiset uskovat, että Jumala loi Jeesuksen ensimmäisenä teoistaan ennen maailman luomista ja sitten Jumala teki tämän maailman sen Jeesuksen kautta, johon he uskovat. Sitä he eivät osaa sanoa, mitä sille ikivanhalle Jeesukselle tapahtui ihmisen kristuksen Jeesuksen sikiämisen hetkellä, mutta luultavasti he ajattelevat Jeesuksen olevan eräänlainen hybridi: ikivanhan henkiolennon ja ihmisen sekoitus. Joku voi luulla, että Jeesus kävi lävitse muodonmuutoksia, niin että oli pelkkä ihminen ennen kuolleista heräämistään, mutta muuttui sen jälkeen takaisin ikivanhaksi henkiolennoksi, kun Jumala herätti hänet ylös kuolleista. Sen "opin" mukaan Jeesus ei olisi enää lainkaan ihminen vaan olisi ikivanha henkiolento tai sitten hän jatkaisi edelleen hybridinä. Ihan yhtä sekava ja typerä ja sisäisesti ristiriitainen on areiolaistenkin näkemys kuin kolmiyhteiseen jumalaan uskovien.

        On ihan sama, mitä nämä sokeat sokeain taluttajan ja eksyneet sielut sanovat, mukamas Raamattua lainaamalla, kun he eivät usko sitä, mitä Raamattuun on kirjoitettu. He eivät ymmärrä lukemaansa vaan vääntävät sitä vinoon ennalta totena pitämänsä harhaopin tueksi. He eivät TARKOITA sitä, mitä sanovat, kun lainaavat Raamattua ja sanovat Jeesuksen olevan ihminen. Ihminen ei ole sellainen iankaikkinen Henki/ henkiolento liharuumiissa, jollaisena he Jeesusta pitävät. On ihan turha väittää uskovansa Raamatun kirjoituksiin tässä asiassa, kun kuitenkin kielletään sen sanoma ja tulkitaan se väärin: annetaan eri merkitys sanomalle kuin mikä sillä Raamatussa on.

        Jos sinä joka luet tämän, et usko sitä, että Jeesus kristus on ihminen, joka on saanut alkunsa äitinsä kohdussa ja että hän on kärsinyt ristillä kuoleman ihmisenä, ja että Jumala on herättänyt hänet ylös kuolleista, niin sinä et usko Jeesuksen kristuksen evankeliumia eikä sinulla ole syntien sovitusta. Olet uskonut väärennettyyn evankeliumiin, jossa sanomalle on annettu eri merkitys kuin mikä sillä Raamatussa on. Olet hylännyt herran Jeesuksen kristuksen, Nasaretilaisen, ja siten olet hylännyt myös Jumalan, koska olet kieltänyt hänen poikansa Jeesuksen.

        Nimimerkki totuus_voittaa uskoo monia katolisia taruja, mm. sen, että Jeesus ei kuollut ristillä vaan lähti Henkenä ulos ruumiistaan ja palasi sinne Henkenä takaisin tuonela- ja taivasreissujensa päätteeksi. Sellainen "iankaikkinen Henki" ei tarvitse isää Jumalaa herättämään itseään kuolleista, koska eihän sellainen Henki koskaan kuole! Heillä on siis ihan toinen evankeliumi kuin mitä Raamattuun on kirjoitettu ja alan ymmärtää yhä enemmän unitaariveljiäni, jotka sanovat, että katolisiin taruihin uskovat joihin areiolaiset kuuluvat, eivät voi pelastua, koska heillä ei ole syntiuhria syntiensä edestä eikä siten sovitustakaan, koska he kieltävät Jeesuksen kuolleen ristillä. Juuri tuota harhaoppia vastaan Johannes kirjoitti ja sanoi villitsijäksi ja antikristukseksi sitä, joka kieltää tämän asian.


    • PasiToivonen

      >>Kolmiyhteisen jumalan oppi on sekoittanut siihen uskovien mielet, niin että he ovat menettäneet kokonaan järkensä eivätkä hyväksy mitään johdonmukaista ja järkevää Jumalan sanan opetusta Jumalasta: he ovat hylänneet kristuksen opin Jumalasta. >>

      Joo olen järkeä vailla. Pitää tehdä kuten Neuvostoliitossa. Sulkea mielisairaalaan.

      Tai vielä parempaa: tappaa vääräuskoiset.

      • totuus_voittaa

        Lääkkeet!!!


      • >>>he ovat hylänneet kristuksen opin Jumalasta.<<<

        Minä olen vähän eri mieltä tässä kohtaa. Me jotka uskomme Herran Jeesuksen Kristuksen Kaikkivaltiaaksi Jumalaksi; Luojaksi, ilmestynyt ja ilmoitettu lihassa, olemme ottaneet vastaan Jumalan (Sanan) todistuksen Pojasta. Ja Jumala ja Poika ovat aina samaa mieltä. Jeesus puhui Jumalan Sanoja ja Jumala puuhuu Jeesuksen kautta. Jumalan ja Jeesuksen puhe ja opetus on siis yhtäpitävä.

        Jos joku näkee niissä ristiriitoja ja tunnustaa sen, hän tunnustaa ettei hän vieltä tiedä niin kuin tulisi tietää jotta voisi toisia opettaa. Hän tunnustaa ettei vielä tunne Jumalaa Pojassa.


    • Perusteet.puuttuvat

      Täällä väitellään jo keisarin vaatteiden väristä, vaikka keisarin olemassa olokin on kyseenalaista.

      Näyttäkää ensin nämä kolme jumalaanne, niin vasta sen jälkeen voidaan keskustella muodostavatko he yhden vai kolme itsenäistä persoonaa.

      Palataan asiaan vasta sitten, kun tiedämme mistä keskustelemme.

      • eräs-toinen

    • PasiToivonen

      Lääkkeet!!!

      En ole käyttänyt "lääkkeitä" vuosiin.

      >>Täysi turhake koko keskenkaskuinen kakara. Liekö edes uskoon koskaan tullut. Pelkkää järkeisoppia koko lapsi. >>

      25 vuotta Neuvosto-imperiumin hajoamisen jälkeen Judaistit ovat aloittaneet uuden hyökkäyksen klassista Kristinuskoa vastaan. Toivon että tälle hyökkäykselle käy samoin kuin Neuvostoliitolle.

      • totuus_voittaa

        Kytkös NKP'n Keskuskomiteaan on tietysti ilmiselvä, sen jokainen tajuaa ilman lääkeitäkin.


      • totuus_voittaa
        totuus_voittaa kirjoitti:

        Kytkös NKP'n Keskuskomiteaan on tietysti ilmiselvä, sen jokainen tajuaa ilman lääkeitäkin.

        piti olla "lääkkeitäkin"


      • totuus_voittaa

        Oli miten oli mutta Ilmestyskirjassa ihmiset huutavat vuoria ja kallioita kaatumaan päälleen "valtaistuimella istuvan katseelta ja Karitsan vihalta!"

        ei siis "Pyhän Kolmiyhteisen Jumalan, Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen" vihalta joten siinä vaiheessa kaikki ihmiset tietävät kenen kanssa he ovat tekemisissä.

        Kolminaisuudesta ei kukaan tiedä enää yhtään mitään. (Ilm 5:13)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5600
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3557
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1682
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1670
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      83
      1126
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      27
      1107
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      829
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      818
    Aihe