Sivarireserviläiset

KersKarjula

Reservistä sivariin siirtyvät ja yleensä kaikki sivarit kuvittelevat, että he voivat mahdollisen sodan aikan löhöä siviilissä mukavasti, sillä aikaa kun miehiä kaatuu sotatoimissa.
Siinä he erehtyvät. He joutuvat työkomppanioihin tekemään linnoitustöitä ja muita raskaita hommia. Erona armeijaan on huonompi ruoka ja huonommat vaatteet. Pommit tippuvat heidänkin niskaansa.

Nyt tietysti joku voi ilmoittaa, että he kieltäytyvät näistä töistä. Tämä hoidetaan jo muinaisten roomalaisten tuntemalla decimaatiolla. Kieltäytyvä porukka pannaan riviin ja ammutaan joka kymmenes. Nyt tietysti joku sanoo, että tämä on laitonta. Taaskin he erehtyvät. Sota-aikana noudatetaan sotalakeja. Silloin kun miehiä kaatuu rintamalla niin huumorintajua ei löydy.

19

330

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jagvje

      Kyllä. Mutta sivari käy sivarin vain siksi, ettei halua käydä armeijaa. Ja reservinkieltäytyjä on kieltäytyjä siksi, että haluaa haistattaa armeijalle missä joutui olemaan.

      Kuolema tulee joka tapauksessa joskus kaikille.

    • ultramasa

      Huolestuttavaa että suomessakin on tälläisiä asenteita, joita löytyy lähinnä keskiaikaisista maista kuten lähi-idästä. Yleisimmin ihminen on tehokkaimmillaan siinä tehtävässä mitä haluaa tehdä, ehkä joku maanviljelijä voi palvella parhaiten maataan maanviljelijänä eikä siten että sodan tullessa laitetaan rintamalle tai rakentamaan linnoituksia. Kummallista että maailmassa on vallallaan ajatus että sodan tullessa valtion pitää siirtyä kommunismiin ja diktatuuriin. Ehkä sota "ulkoista uhkaa" vastaan onkin sota omaa kansaa vastaan.

    • fgdfgfdgdfgd

      Olen aloittajan kanssa samaa mieltä siinä että on naivia kuvitella että valtio kunnioittaisi sodan aikana ihmisoikeuksia. Reservinsivarilaiset todennäköisesti laitetaan eturintamalle ilman asetta varoittavaksi esimerkiksi muille. En sano että se on oikeutettua se on vain tieteellinen fakta.

      • Oletko joku ennustajaeukko, joka tietää mikä on fakta ja sitten ei kuitenkaan ole?


    • enOdottaisi

      Reservinkieltäytyjä on käynyt intin.

      Paljonko Suomen sodissa rintamamiehet tekivät itsemurhia?

      Mikäli sota syttyisi ja saisin aseen käteen, niin ampuisin itseni.

      • kannatan

        Kannatan tuota viimeistä ajatustasi. Kaikki sivarit, totaalit ja muut aseistakieltäytyjät voisivat tehdä samantien saman. Tällöin yhteiskunnan puolustajien työ helpottuisi huomattavasti kun kaikenlaisesta epäluotettavasta väestönosasta päästäisiin eroon samantien eivätkä olsi kuluttamassa pieniä resurssejamme.


      • janttreri

        järkyttävää että joku ajetaan tekemään itsemurha armeijan toimesta mitä haittaakaan aseistakieltäyjistä on te voitte edelleenkin puolustaa maatanne niin paljon kuin lystäätte ja kukaan ei pakota teitä puolustamaan aseistakieltäytyjiä


      • Sotaoikeuteen joutuisit palveluskunnon tahallisesta vahingoittamisesta. Syylliseksi todettuna kohtaisit loppusi uudelleen teloituskomennuskunnan edessä.


    • "Reservistä sivariin siirtyvät ja yleensä kaikki sivarit kuvittelevat, että he voivat mahdollisen sodan aikan löhöä siviilissä mukavasti, sillä aikaa kun miehiä kaatuu sotatoimissa."

      Kyllä se nyt vaan on totuus että kaikki kaatuvat oli tahot sitten aseistautuneita tai aseettomia. Ei kukaan vain löhöä kotonaan katselemassa telkkaria ja se on täysin varma.

    • "Sota-aikana noudatetaan sotalakeja."

      Kuolemantuomio on kielletty nykyisin sodan aikana Suomessa. On kummallista että niitä lakeja sodan ajalle muutettaisi rauhan aikana ja sitten taas muutettaisi sodan aikana toisin. :D Siihen ei usko muuta kuin kaltaisesi sekopäät!

    • neutraali_vaatetus

      Monia ketuttaa aivan suunnattomasti kun armeijassa ei palveluksen aikana suvaita sukkahousujen käyttöä. Eikä huulipunaa. Vapaa-aika on sitten erikseen.

      Moni päätyykin jo ennen armeijaa sivariin tai reservistä sivariin, koska se antaa enemmän vapautta toteuttaa taipumuksia.

    • ReservinSivari

      Tervehdys,

      Olen tällä päivämäärällä päättänyt kieltäytyä reservistä. Koska asiasta velloo monenlaisia mielipiteitä, jaan minäkin oman kokemukseni asiasta.

      Armeijaan menin motivoituneena, tekemään parhaani. Olin isänmaallinen ja innostunut sotilaskoulutuksesta. Suunnittelin myöhemmin hakeutuvani muukalaislegioonaan lisäoppia saamaan. Olin keskinkertainen sotilas, mutta asenteeni ja osoittamieni johtamistaitojen vuoksi minut valittiin reserviupseerikurssille. Kotiuduin hyvin arvosanoin, maanpuolustustahtoisena reservin vänrikkinä. Kunhan päätös tehdään, olen siviilipalvelusmies. Miksi näin?

      Iän myötä olen muuttunut. Olen ymmärtänyt, että Suomi on mielikuvituksen tuotetta, samoin kaikki muut valtiot ja kansakunnat. Ihminen on ihminen. Jokainen järjestelmä on tullut ajallaan tiensä päähän, jokainen valtio tulee jonain päivänä olemaan historiaa. Jokainen ihminen, olipa syntyperältään ja asuinpaikaltaan millainen tahansa, jakaa saman tajunnan kuin minä. Jokainen ihminen tuntee surua, mielihyvää, ahdistusta, ilonpilkahduksia jne. Ihmisen tajunta ei tunne valtioiden rajoja. Elän avioliitossa pakolaisena maahan tulleen ihmisen kanssa. Hänellä ei ole kotimaata. Silti hän elää elämäänsä paljolti samaan tapaan kuin minäkin. Minullakaan ei ole kotimaata.

      Sodat tuovat jatkuvasti suurta kärsimystä kaikkialle maailmaan. Pakolaiskriisi on vain yksi konfliktin välittömistä vaikutuksista. Sodat eivät pääty, vaikka eroan reservistä. Silti en halua olla osa tätä maailmanlaajuista koneistoa. En halua tappaa aivopierujen vuoksi kenenkään isää, veljeä tai lasta. En halua siirtää lapsilleni sitä kuvottavaa propagandaa, jonka seurauksena olen itse aikoinani armeijaan mennyt. En halua tuputtaa lapsilleni oikeutetun tappamisen ideologiaa. Ai niin, eihän sodassa tapeta ihmisiä vaan vihollisia. Näinhän ihmiset on opetettu rauhoittamaan itsensä mahdollisilta omantunnon kolkutuksilta.

      Olen ihannoinut sodat sotineita isoisiäni. Ihannointi on vaihtunut sääliksi. Kumpikaan heistä ei olisi tarttunut aseeseen, mikäli heillä olisi ollut mahdollisuus valita. Sääliä tunnen siksi, että he ovat joutuneet ehdollistuneen mielensä ajamina tekemään tekoja, joista kärsivät lopun ikänsä. Keskeytän tämän sairaalloisen perinteen tässä sukuhaarassa itseeni. Koska näen nyt ehdollistuneisuuteni läpi, riuhtaisen siitä itseni irti. Teen sen myös isoisieni vuoksi. Rauha heidän muistolleen.

      Koti, uskonto ja isänmaa. Kotia minulla ei ole, ei paikkaa minne pääni kallistaisin. Uskonnot ovat ihmisen keksimä lohtutikkari tässä mielettömässä maailmassa. Papit ovat aivan yhtä sekaisin kuin kaikki muutkin. Ja ovat aina olleet. Jos pappi pyrkii vaikuttamaan ihmisen ajatteluun millään tavalla, se on väkivaltaista toimintaa. Kun näen papin, "hengen miehen" siunaavan sotaan lähteviä nuorukaisia tai motivoimassa ja kannustamassa "sankarikuolemaan", en voisi olla vakuuttuneempi asiasta. Papit siunasivat sodat Suomessakin. Papit siunaavat sen mitättömän sinivalkoisen kankaanpalan, jota me typerät ihmiset kutsumme lipuksi. Papit siunaavat tappamisen, omien kieroutuneiden ajatustensa perustelemana. Vihaanko pappeja? En. Viha ja pelko ovat sodan syitä ja sen seurauksena. Säälin pappeja. Niin kehällä he ovat.
      Isänmaa. Mikä se on? En tiedä, minulla ei ole isänmaata.

      Mitä teet, jos perhettäsi uhataan? En tiedä. Todennäköisesti puolustan perhettäni, mahdollisesti väkivalloin. Voisinko tappaa suojellessani heikompaa? Melko varmasti. Miksi en sitten tappaisi puolustaessani maata? Siksi, että en tapa käskystä yhtään ketään. Jos heikompaa puolustaessani tappaisin jonkun, se olisi reaktio. Minä en suostu olemaan koneiston osa, joka käskystä tappaa toisia ihmisiä, suojellessaan jotain ihmisen kehittämää ja hellimää aivopierua.

      • meidän_armeija

        Sinulla on asiat paremmin kuin miljardeilla muilla ihmisillä. Saat asua maassa joka toistuvasti on parhaimmistoa maailmassa tutkittiin mitä asioita vain. Suomi on maailman paras valtio meille suomalaisille eikä se valitettavasti ole mikään itsestäänselvyys. Itsenäisyys ja oikeutemme tehdä omia demokraattisia päätöksiämme tasa-arvoisina kansalaisina on vaatinut uhrauksia myös isoisältäsi. Ei hän varmastikaan ollut halukas rintamalle Stalinin joukkoja tappamaan mutta ei hän myöskään halunnut päästää Stalinia Suomeen päättämään asioistamme. Niinpä hän teki niinkuin oikein katsoi, ei antanut pahalle valtaa vaaan puolusti sitä mikä oikein oli.

        Suomen armeija on puolustautumista varten ja sellaisena se täytyy pitää. Reservistä kieltäytyvät ja sivarit ajavat armeijaa aina askel askeleelta ammattiarmeijan suuntaan ja silloin sen rooli muuttuu lähinnä poliitikkojen sätkynukeksi. Sama on jos liitymme Natoon, kohta on ammattiarmeija Suomessa ja se on osallistumassa milloin minkäkin maan pommittamiseen. Niin kauan kuin armeija perustuu yleiseen asevelvollisuuteen sen toiminta on kiinni myös yleisestä mielipiteestä eikä pelkästään poliitikkojen oikuista. Yleinen asevelvollisuus on paras tae rauhalle ja myös sille ettei armeijaa käytetä ulkopuolisten tappamiseen.

        Osallistuminen YK:n rauhanturvatehtäviin on OK mutta jo Irakissa toimivat sotilaskouluttajamme ovat tiellä joka ei meille kuulu. Onko tuo tie jatkossa se mihin armeijamme kulkee? Se riippuu meistä kaikista.


      • KuplaSuomi
        meidän_armeija kirjoitti:

        Sinulla on asiat paremmin kuin miljardeilla muilla ihmisillä. Saat asua maassa joka toistuvasti on parhaimmistoa maailmassa tutkittiin mitä asioita vain. Suomi on maailman paras valtio meille suomalaisille eikä se valitettavasti ole mikään itsestäänselvyys. Itsenäisyys ja oikeutemme tehdä omia demokraattisia päätöksiämme tasa-arvoisina kansalaisina on vaatinut uhrauksia myös isoisältäsi. Ei hän varmastikaan ollut halukas rintamalle Stalinin joukkoja tappamaan mutta ei hän myöskään halunnut päästää Stalinia Suomeen päättämään asioistamme. Niinpä hän teki niinkuin oikein katsoi, ei antanut pahalle valtaa vaaan puolusti sitä mikä oikein oli.

        Suomen armeija on puolustautumista varten ja sellaisena se täytyy pitää. Reservistä kieltäytyvät ja sivarit ajavat armeijaa aina askel askeleelta ammattiarmeijan suuntaan ja silloin sen rooli muuttuu lähinnä poliitikkojen sätkynukeksi. Sama on jos liitymme Natoon, kohta on ammattiarmeija Suomessa ja se on osallistumassa milloin minkäkin maan pommittamiseen. Niin kauan kuin armeija perustuu yleiseen asevelvollisuuteen sen toiminta on kiinni myös yleisestä mielipiteestä eikä pelkästään poliitikkojen oikuista. Yleinen asevelvollisuus on paras tae rauhalle ja myös sille ettei armeijaa käytetä ulkopuolisten tappamiseen.

        Osallistuminen YK:n rauhanturvatehtäviin on OK mutta jo Irakissa toimivat sotilaskouluttajamme ovat tiellä joka ei meille kuulu. Onko tuo tie jatkossa se mihin armeijamme kulkee? Se riippuu meistä kaikista.

        Parhaimmistoa vanhustenhoidossa ja romahtaneessa koulutuksessa? Puhut paskaa niin että suhina korvista kuuluu tänne asti! Suomi on nykyään niin paska maa että kun voi häipyä maasta niin se kannattaa tehdä ensi tilassa. Vain idiootit jää asumaan johonkin verohelvettiin nimeltä suomi. Kauniimpiakin maita on paljon enemmän kuin suomi jos vähän pitää silmiään auki kun matkustaa...se on eri asia onko ollut persettä matkustaa muualle asuntokuplavelkaisena kuin paskaiseen viroon oksennus laivalla...Parempi elämä ilman Suomea ollut. Maa joka arvostaa rikollisia enemmän kuin vanhuksia ei ole kovin hyvässä maineessa....


      • mene_mene
        KuplaSuomi kirjoitti:

        Parhaimmistoa vanhustenhoidossa ja romahtaneessa koulutuksessa? Puhut paskaa niin että suhina korvista kuuluu tänne asti! Suomi on nykyään niin paska maa että kun voi häipyä maasta niin se kannattaa tehdä ensi tilassa. Vain idiootit jää asumaan johonkin verohelvettiin nimeltä suomi. Kauniimpiakin maita on paljon enemmän kuin suomi jos vähän pitää silmiään auki kun matkustaa...se on eri asia onko ollut persettä matkustaa muualle asuntokuplavelkaisena kuin paskaiseen viroon oksennus laivalla...Parempi elämä ilman Suomea ollut. Maa joka arvostaa rikollisia enemmän kuin vanhuksia ei ole kovin hyvässä maineessa....

        Jospa me idiootit jäämme tänne Suomeen ylläpitämään tätä maailman parasta maatamme. Sinä maanpetturi voit mennä minne lystäät kunhan menet, se on kaikkien suomalaisten etu.
        Heippa, äläkä tule takaisin.


    • TyhmätSuomalaiset

      Aloittajan täytyy olla vajaaälyinen vajokki! Miten ne täältä ulkomailta minua hakee kun en asu edes EU maassa ja on myös tämän toisen maan kansalaisuus? Jospa aloittaja itse menee nyt vain kiltisti ilmaiseksi orjaksi ja ottaa luodin päähänsä niin stressi helpottuu? Ei kuule liikuta paskanokareen verran miten suomelle käy kun en sieltä mitään omista!

    • TulevaPakolainen

      Eikös pakolaiseksi pääse, kun on sota kotimaassa? Sivarit ymm halukkaat lähtevät varmaan jonnekin pakolaisiksi sodan ajaksi ja palaavat koneilla takaisin kunhan maa on palautettu taas siedettävään kuntoon asua.

    • Aloittaja: lopeta uhoaminen ja lue Raamattu

    • lajitelma

      Aseistakieltäytyjät ovat yhteiskunnan pohjasakkaaa. Lähes kaikki yhteiskunnan loiset ovat näitä kieroituneita. Jotkut uskiksia, jottkut narkkareita, jotkut ryssämielisiä kommarifasisteja ja jotkut vaan muuten hulluja.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      161
      2746
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1806
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      68
      1557
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe