Kärkkäisen virallinen kanta

Onkosetämä

Suurimmat totuuden myrkyttäjät verhoutuvat tiedemaailman kaapuun. Usein, mutta ei aina, tieteellinen valehtelu on juutalaisten tiedemiesten saavutuksia. Juutalainen A. Einstein julistettiin suhteellisuusteorioidensa myötä aikakautensa huomattavammaksi tieteelliseksi neroksi, vaikka häntä rehellisemmät ja lahjakkaammat fyysikot huomasivat erikoisen suhteellisuusteorian lähinnä puijaukseksi.

251

4816

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VallanHunajaa

      Vaikea on varmaksi sanoa, kuka on tieteellisesti suurin nero? Muistammehan, että Neuvostoliiton yliopistoissa opetettiin sosialismia tieteenä. Sosialismin romahdettua omaan mahdottomuuteensa, kyörättiin nuo tieteen tekijä huijarit matkoihinsa.

      On kuitenkin muistettava, että uusi kahjo on sijaan noussut. Putikainen ihannoi Stalinin Jooseppia. Emme vielä tiedä mihin tämä johtaa? Onkohan niin, että valta onkin semmoinen hunaja, että kaikki muu on alistettava tuon asian saaviuttamiseen?

      • nixhoney

        Minuakin hirvittää, jos meidät saaviutetaan!


    • öfnäke

      Taas sattuu Juhaa leukaan!

      • ainap61

        Sattui Juhaa paljon syvältäkin , jos nämä kaikki mollaajat sen on lukeneet !


      • painostus.toimi
        ainap61 kirjoitti:

        Sattui Juhaa paljon syvältäkin , jos nämä kaikki mollaajat sen on lukeneet !

        Sattuuhan se lompakkoon, kun rikoksista tuomitaan tuntuvia sakkoja ja asiakkaat sekä tavarantoimittajat, mainostajat ja muut sidosryhmät luopuvat yhteistyöstä. Ei Juha näkemyksiään mihinkään ole ymmärtänyt muuttaa, taloudelliset painostuskeinot saivat vain niiden avoimen julistamisen vaimenemaan toistaiseksi. Toivottavasti myös pysyvästi.


    • bbbbbgfbg

      Magneettimedian kirjoitusten hörhöillä ei riitä äly ymmärtämään suhteellisuusteoriasta edes sen vertaa mitä siitä lukiossa opetetaan, ja sitten kuvittelevat pystyvänsä esittämään sitä kohtaan tieteellistä kritiikkiä. Hulvatonta menoa...

    • PettämätönLogiikka

      kysehän ei ole tieteestä, vaan siitä että suhteellisuusteorian täytyy olla väärä koska se on juutalaisen ajatusten tulosta.

    • Tieteellinen

      Tiede on sellainen asia, että sen turvin on kautta aikain höpläytetty ihmisiä. Koiviston rouva vieraili aikoinaan Neuvostoliitossa ja tapasi siellä Korpatsovin Raisa rouvan. Raisahan oli väitellyt Moskovan yliopistossa aiheena: Marksismi Leninismi.

      Korpan aloitettua klasnost ja yhteiskunnan pelastaminen valheen verkosta avoimuuteen. Rouva olikin varmasti hyvä apuri tuossa tärkeässä työssä, tunsihan hän läpikotaisin sosialismi hössön ja "tieteellisyyden".

      • SimoToini3

        Nyt on tämä valetiede nimeltään" ilmastonlämpeneminen muka hiilidioksidista johtuvana".


      • bbbbbgfbg

        Ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden vaikutus kasvihuoneilmiön voimakkuuteen on tunnettu tieteellinen tosiasia jo 1800-luvun lopulta lähtien. Vain hörhöt kiistävät todellisuuden.


      • SimoToini3

        Se on vain malli. Tietokonemalli. Päätökset ovat poliittisia.


      • bbbbbgfbg

        Vai "vain malli". Sinulla on samaa tasoa oleva käsitys kuin niillä, jotka väittävät, että evoluutio olisi "vain teoria".


      • NapaJäätiköt

        Ylilyöntejä pitäisi välttää ja Suomalaisten yltiöpäistä syyllistämistä ilmaston lämpenemisestä. Joku tilastonikkari on keronut, että sadassa vuodessa on ilmasto lämmennyt tramaattiset puoli astetta Celsiusta.

        Ilmastolla ratsastavat vihervassurit siirtää Helsingistä syyn mahdollisimman kauaksi, pois omien äänestäjien syyllistämisestä. Mitäpä ajattelette m.m. väitteestä: Porot röyhtäilee ja piereksii, niin napajäätiköt sulaa?


      • SimoToini5
        bbbbbgfbg kirjoitti:

        Vai "vain malli". Sinulla on samaa tasoa oleva käsitys kuin niillä, jotka väittävät, että evoluutio olisi "vain teoria".

        Sekoitat nyt asiat. Evoluutiosta on tehty paljon aitoa tiedettä. CO2 höpötyksestä ei yhtään ainoaa tieteellisestä todistetta. Vain Playstation ohjelmia.
        Vastakkaisesta CO2-mielipiteestä on vaikka kuinka paljon empiiristä, tieteellisesti varmistettua tutkimusta. Se ei vain ole poliittisesti oikea kanta.


      • bbbbbgfbg

        Mistä ihmeen salaliittoteoreetikkojen sivuilta sinä nämä käsityksesi poimit? Ilmastonmuutoksesta on jo niin suuri määrä tutkimusmateriaalia, että aiheeseen perehtyneiden tutkijayhteisön jäsenten konsensusnäkemys on vahva: ihmisen toiminta on viimeaikaisen ilmastonmuutoksen keskeinen aiheuttaja. Pitkästi yli 90% aihepiirin asiantuntijoista on tätä mieltä.


      • SimoToini6

      • bbbbbgfbg

        Denialistien kitinää, esiintyvät muka asiantuntijoina ja kehuvat toisiaan. Internethän on täynnään blogisivustoja, joissa kiistetään myös esimerkiksi rokotteiden hyödyllisyys. Mihin muihin salaliittoteorioihin sinä uskot kuin ilmastonmuutoksen kiistäjien sepitelmiin?


      • simotoini6
        bbbbbgfbg kirjoitti:

        Denialistien kitinää, esiintyvät muka asiantuntijoina ja kehuvat toisiaan. Internethän on täynnään blogisivustoja, joissa kiistetään myös esimerkiksi rokotteiden hyödyllisyys. Mihin muihin salaliittoteorioihin sinä uskot kuin ilmastonmuutoksen kiistäjien sepitelmiin?

        Sinulla ei ole esittää mitään muuta kuin henkilöön menevää panettelua. Kuten alarmisteilla kaikilla aina.
        CO2 merkitys on nolla. Se on todistettu sadoissa tutkimuksissa, ja nämä tutkijat esiintyvät omilla nimillään.
        Esitäppä ensimmäinen alarmistien pätevä tieteellinen tutkimus! Esitä, edes yksi! Eipä taida löytyä?


      • bbbbbgfbg

    • FÖÖNI

      HUOMENNA PUHALTAA FÖÖRITUULET LÄMMINTÄ 4

      • hetkinenkin

        Juuri näin! Mistä sekin kertoo, että tammikuussa ja muinakin kuukausina, ilmat ja lämpötilat sahaavat laidasta laitaan ja eikä ole nyt ensimmäinen vuosi, kun tätä tapahtuu. Muistan semmoisenkin ajan, kun tammi, helmi ja maaliskuu, olivat tasaisesti pakkaskuukausia, eikä lämpöasteista ja tammikuisista kaksipäiväisistä myrskyistä ollut tietoakaan! Tuolla aiemmissa kirjoituksissa, joku näyttää pelkäävän asiaa ja purkaa pelkonsa haukkumalla "vihervasureita" ja keksimällä- ja väittämällä, suurin piirtein salaliittoteorioita, ilmastonmuutoksen keksimisistä!? Taitaa olla uusnatsi, tuo kirjoittelija. Ainakin yhtä vähän järkeä päässä tuntuu olevan.


    • Faktaff

      Tämä lause kertoo nimim. "NapaJäätiköt", järjen juoksusta kaiken: "Ilmastolla ratsastavat vihervassurit..."! Vasemmistolaiset ovat vasemmistolaisia ja vihreät vihreitä ja siinä välissä sekä laidoilla, on monta muutakin, ei ideologista(johon allekirj. kuuluu) ja ideologista järjestöä, ei siis tarvitse edustaa mitään, kuin omaa itseään ja katsoo ympärilleen, niin ymmärtää että, ilmasto on muuttunut,tollo! Ei siis tarvitse, eikä PIDÄ OLLA, viher, tai vasuri!! Kun Nasan sateliitikuvia katsoo, pohjoisen napajäätikön sulamisista, niin näkee mitä tapahtuu, edes sinä, et voi tosi asiaa muuksi muuttaa!

      • MaailmaPelastettua

        Auttaisikohan tähän hiilinielu?
        Kaivetaan kaksi ( 2 ) kilometriä syvä monttu, ja ajetaan metsien puut siihen. Peitetään maita päällepannen. EE-uussakin osa suomen mepeistä oli sitä mieltä, että meidän on uhrattava metsien kasvua yhteiselle alttarille.

        Vihervassurit voivat tämänjälkeen pitää oikein peijaisia, tulihan maailmankaikkeus pelastettua.


    • Doctopepper

      Mitä yhteistä on ilmastonmuutoksella ja mammuteilla?
      Miettikääpä tohtorit sitä:)

    • hetkinenkin

      "Doctopepper", mitä tuolla on tähän hetkeen merkitystä ja vertailtavaa!? Katsopa Pekinginkin ilmatilaa, jossa ilmansaasteet häiritsevät kaupunkilaisten hengittämistä, terveyttä ja siis jokapäiväistä elämää! Tuo ja moni muukin, on täysin ihmisten aiheuttamaa! Meitä on täällä maapallolla jokunen miljardi enemmän, aiheuttamassa teollisuudella ja esim. autojen päästöillä ja monilla muilla asioilla, paljon vahinkoa, kuin mammuttien aikana!!!!

    • hoitoa

      lapissa mitattu myrskytuulia,onneksi ei meillä visalassa

      • hetkinenkin

        Niinkö, onpa kumma.


    • Rauhoitu

      Vihervassurit ovat niitä melko usein hyvinkoulutettuja keski-ikäisiä nais ihmisiä. Kokoomuksesta ja sosialidemokraateista näitä siirtyy kalluppien mukaan vihreisiin. Mikäpä sen parempaa, kuin pelastaa maailmaa, nyt kun perinteiset ideologiat ovat menettäneet vetovoimaansa?

      Nuoria vähemmän maailman kolhimia kirkasotsaisia on mukana tottakai. Historiasta tarkastelin löytyykö maailmanlopun uhkaa, jota olisi käytetty poliittisiin pyrkimyksiin apuna. Löytyipä hyvinkin. Rooman vallan aikaan pimeällä keskiajalla. Kirkossa kävi valtataistelu. Silloin keksittiin puhua "KOMEETASTA", taivaalla näkyvä ilmeisesti "pyrstötähdestä", joka uhkasi tuhota koko maailman kaikkeuden, jos väärä henkilö saa vallan kahvasta pitävän otteen.

      Onhan näitä intomielisiä kirkasotsaisia höynäytettyjä ollut ja tulee vastakin olemaan tulevaisuudessakin. Toivoa kiihkoilijoille antaa pyhä raamattu, joka kertoo armon suuresta lahjasta. Moni kommunistikin on saanut koea tuon armon ihanuuden. Rauhoitu hyvä ihminen ja ota vastaan usko ja pelastus.

    • hetkinenkin

      Nimim. "Rauhoitu" paljastaa itsestään kaiken tällä "Silloin keksittiin puhua..."? Olet selvästikin sitä mieltä, että kaikki muut puhuu paskaa, eivätkä tiedä mitään ja kaivelet lukinverkkoisista kirjoistasi "fakta" tietoa, dissataksesi/vähäpätöistää toisten ajatukset, koska sinun on PAKKO OLLA OIKEASSA!!!! Puhut tuolla myös "kirkasotsaisuudesta", "nais ihmisistä", "höynäytetyistä" jne. Olet todennäköisesti lestadiolainen, tai joskus ollut!? Hmm...? Itse en ole kokoomuslainen, kepu, demari, vihreä, persu, kristill.demokr., vasemmistolainen, rkp:läinen. En edusta täällä kuin omia arvojani, niin ja olen mies, karvainen ja aivan hel...tin riski!

    • NatsiTalouspuolelta

      Magneettimedia todistaa ilmastomuutoksen mahdottomaksi koska mitää CO2 ei ole edes olemassa, mitäåän tieteellistä todistetta sellasen aineen olemassa olosta ei ole

    • TiedeTeettää

      Sana "tieteellinen" kuullostaa samankaltaiselta kuin sodanjälkeisenä aikana vasemmiston ollessa voimissaan, käyttettiin heidän taholtaan ahkerasti tuota sanaa. Vanhemmalta väeltä kuulin, että kylän viisaimpiin kuuluva mies istui pälkyn päässä ja seurasi kusiaispesän elämää. Kirjoitti oikein muistiinpanoja. Olihan kyseinen keko ikäänkuin luonnon malli kolhoosille. Useina päivinä nähtiin tuon ajan järkimies tekemässä noita muistiinpanojaan. Ei varmasti ollut huijari, pikemminkin huijattu.

      Nyt vuosikymmenet jälkeenpäin on palattu taas lähtöruutuun. "Tieteellisyyteen". Onhan nuo maalaisjuntit jälkeenjääneitä taantumuksellisia. Staalinin Jooseppikin huomasi maatalouden jälkeenjääneisyyden. Ugrainan talompojat vastusti tun nerokkaan johtajan ajatuksia, ja eivät suostuneet kollektivisointiin. Nikita Sergeiewitc Crutsof toteutti Ukrainalaisena harppauksen nykyaikaan.

      Pakkokollektivisointia vastustaneet talonpojat pakenivat metsiin, Kiväärimiehet piirittivät metsän ja koko metsä pantiin palamaan. Kaiken kaikkiaan miljoonia kuoli noissa hyväätarkoittavissa operaatioissa. Maailman vilja-aittana tunnettuun maahan saatiinkin aikaan nälänhätä. Ihmis lihaa syötiin Jne.. Vaikka Krutsofv oli juoppo niin nämä tapahtumat painoivat hänen omaatuntoaan siinämäärin, että hän vanhoilla päivillään itki. "Minun käteni ovat yltäpäältä viattomien Ugrainalaisten talompoikien veressä".

      Sitäkin se "tiede" teettää!!!!

      • 76867

        Kommunismi ei ole tiedettä, vaan dogmaattinen ideologia. Aivan kuten uskonnot.


    • Finnico

      Oikein historian kirjoistako nuo etsit ja ii-han pikkuisen omaa mielikuvitusta apuna, kö!? Hulluja on monenlaisia "TiedeTeettää" nimim. tuntuu olevan yksi niistä ja on sillä puolen, että tuon kaltaisten, ei koskaan pitäisi päästä johtaviin asemiin, millekään vakanssille. Aika pelottavia persoonia täällä pyörii, huh,huh!

    • SydeniuksenAntti

      Lutterin Martti sai aikoinaan kehityksen pyörät pyörimään. Perässä hiihtäjiä löytyi, jotka antoivat oman panoksensa hoipperointiin kohti valoa ja vapautta. Meille kaikille on Jumala luonut älyn siis järjen. Muistammehan Anders Sydeniuksen papin poika va valtiomies. Hänellä oli teoria: Kun jokainen ihminen käyttää älyään oman hyvinvointinsa parantamiseksi.

      Äkkipäätä ajatellen Sydeniuksen teoria tuntuu ahneudelta ja omanedun tavoittelulta, mutta pitää laajentaa ajattelua. Kun miljoonat ihmiset käyttäytyvät näin onkin kokonaisvaikutus, siis yhteenlaskettu vauraus aivan eri luokkaa, kuin ylhäältä saneltu käyttäytymis vaatimus. Ajatelkaapa vaikka sosialistista neuvostoliittoa, siellä puhuttiin jälkikäteen @pysähtyneisyyden ajasta". Todellisuudessa mentiinkin takaperin. Pitkään jatkuessaan ihmiskunta palaisi takaisin kivikauteen.

      Anders Sydeniuksen opit olivat piiiitkäään unohduksissa. Koettiin siinä välissä sosialismin nousu ja tuhokin. Suomen valtio kaivoi nämä kehityksen teoriat uudelleen esiin ja niimpä markka-aikaan suurimpaan seteliin painettiinkin sydeniuksen antin kuva.

      • Viirripuu

        Aivan uskomattomia, nämä saman asian kanssa paasaavat täällä! Mikä tämäkin, aina eri nimimerkin alle kätkeytyvä "uskonnon historioitsija" on? Täällä tämä filosofoi kummallsia teorioitaan, käyttäen uskontoa vertaustensa apuna!? Pikkusen sinne lestadiolais-leiriin jäljet johtavat. No onhan se varmaan jänskää, kun täällä oikein saa kirjoitella, niitä kummiakin ajatuksia!


      • AjatusteTonava

        Vapaus. Venäjänkielellä "SVABODA". Miljoonat ihmiset jos heille annetaan vapaus käyttää omaa järkeään, onhan se aivan eriluokan yhteenlaskettu älyn määrä, kuin jonkin johtaja ylineron käskytys, joka tietystikin tuntuu hänestä itsestään suorastaan ainoalta oikealta tavalta johtaa ja toimia.

        Romanian Caucesku oli malliesimerkki omasta viisaudestaan hurmaantuneesta valtionpäämiehestä. Muistuu mieleen hänen puheensa: Syytti kansaa laiskaksi, kun työtä tehdään liian vähän. Teoriat ja käskytys olivat suorastaan ylitsepursuavan hyviä. Vertasi omaa viisauttaan ja persoonaansa sanomalla olevansa: AJATUSTEN TONAVA. Kansa oli tosin saanut tuosta ylinero johtajastaan tarpeekseen ja veti hänet rouvansa kanssa hirteen. VOI!!! VOI!!!


      • NerouskoLisääntyy

        Johtajien viisaus, sitäpä on syytä hieman pohtia. Ranskan vallankumouksessa haluttiin päästä eroon kuningasvallasta. Vallankumouksen personointuma Napoleon julistautui keisariksi. Kansa ei tainnut edes tajuta, että pyrkimyksen ollessa tasavalta, niin saatiinkin perinnöllinen keisari.

        Kuuban tiktaattori Castro tullessaan vanhaksi ei luottanut muihin johtajiin, kuin veljeensä. Roul Castro nimitettiin tuohon turmetuneeseen takapajulaksi ajettuun valtakuntaan päälliköksi.


        Pohjoiskoreaa johtaa jo kolmannessa polvessa ylineron suku. Oletteko panneet merkille, että kun johtaja puhuu, niin kenraalit kirjoittaa muistiinpanoja. Viisaus on täysin ehdotonta. Johtajan puheen aikana nukahtanut kenraali teloitettiin ilmatorjuntatykillä.

        Muslimeilla on tapana kerätä koko kylän tai jopa pitäjän naiset vaimoiksi. Saudi arabiassakin vaihtui johtaja. Uusi johtaja oli entisen velipuoli. Miksikö: Siksi että saman isän haaremissa oli rutkasti noita velipuolia. Siis sama siittäjä, mutta eri haareminainen Äitinä. Saddam Huisseinillakin oli sukupuu varsin kapea, johtuen tuosta haaremikulttuurista.

        Egyptissä Faaraoiden aikaan johtajan käsitys omasta ylivoimaisuudesta oli niin suuri, että piti siittää omaa sisarta. Heidän jalostusoppinsa mukaan viisauskin lisääntyi siis jalostui, koska oli löydetty huippunero. Luulo ei ollutkaan tiedon väärtti, vaan lopulta aivojen lisäksi luutkin kärsivät tuosta sukusiitoisuudesta ja jalostuksesta. Lopulta ei nämä jalostetut pystyneet edes kävelemään.


      • Viirripuu

        Aivan uskomattomia, nämä saman asian kanssa paasaavat täällä! Mikä tämäkin, aina eri nimimerkin alle kätkeytyvä "NerouskoLisääntyy" on?


    • kliimaksikoseoli

      Kun tuolla edelläkään ei näköjään osata diktaattorien nimiä, saati Ukrainaa kirjoittaa oikein, saanen minäkin ilmoittaa, että Rumppihan on jo kieltänyt ilmastoa muuttumasta mihinkään, ainakkaan Ömeörikässä.

      • PohjoismainenIlmasto

        Ilmasto vouhotus on iso vitsi. Kauppalehti kirjoitti 30.1.2017.
        Toimittaja Antti Lehmusvirta vertailee Intian ja pohjoismaden tilannetta. Intiassa heitetään jätteet ja roskat maahan. Lämpöä on lähes 50 astetta. Ilmansaasteisiin kuolee 1,2 miljoonaa vuosittain. Väkimäärä on toista miljardia. Kosteuden ja kuumuuden takia ihmiset lakkaavat tekemästä työtä Klo: 11 koska olo muuttuu sietämättömäksi. Tilanne siellä valtakunnassa ei näytä hulestuttavan ketään pätkääkään.

        Keskimäärin varsin siivosti elävä pohjoismaalainen voi myllätä elintapansa tehdäkseen omasta arjestaan täysin päästöneutraalia. Se on urheaa, mutta ratkaiseeko se ongelmaa? Ei vähinmässäkään määrin. Elämästä se kyllä tekee vaikeaa.

        Ystäväni Suomessa pohtii, josko hän teiden sulamisen jälkeen pomppisi puolet työmatkastaan kolmiloikkaa ja loput tasajalkahyppyä, niin pelastaisiko se ilmastoa? Heitto kuullostaa ihan aidolta pohjoismaiselta ilmastokeskustelulta.


      • 97869898
        PohjoismainenIlmasto kirjoitti:

        Ilmasto vouhotus on iso vitsi. Kauppalehti kirjoitti 30.1.2017.
        Toimittaja Antti Lehmusvirta vertailee Intian ja pohjoismaden tilannetta. Intiassa heitetään jätteet ja roskat maahan. Lämpöä on lähes 50 astetta. Ilmansaasteisiin kuolee 1,2 miljoonaa vuosittain. Väkimäärä on toista miljardia. Kosteuden ja kuumuuden takia ihmiset lakkaavat tekemästä työtä Klo: 11 koska olo muuttuu sietämättömäksi. Tilanne siellä valtakunnassa ei näytä hulestuttavan ketään pätkääkään.

        Keskimäärin varsin siivosti elävä pohjoismaalainen voi myllätä elintapansa tehdäkseen omasta arjestaan täysin päästöneutraalia. Se on urheaa, mutta ratkaiseeko se ongelmaa? Ei vähinmässäkään määrin. Elämästä se kyllä tekee vaikeaa.

        Ystäväni Suomessa pohtii, josko hän teiden sulamisen jälkeen pomppisi puolet työmatkastaan kolmiloikkaa ja loput tasajalkahyppyä, niin pelastaisiko se ilmastoa? Heitto kuullostaa ihan aidolta pohjoismaiselta ilmastokeskustelulta.

        Tuolla asenteellasi ei koskaan saataisi mitään aikaiseksi. Jos nykymenolla jatketaan, muutaman sadan vuoden kuluttua laajoilla alueilla on liian kuumaa ihmisille ja monille muille lajeille.


      • Laiskuusko

        Järki käteen, ei se sen vaikeampaa ole. Intian tilannehan on sellainen, että suuret kansanjoukot elävät kadulla. Syövät kadulla nukkuvat kadulla. Kakkivat ja pissaavat kadulle. Itse asiassa kaupungit ovatkin suuria lantaloita, hajukin on senmukainen. Ihminen kuolee keskimäärin sinne missä hän viettää aikaansa. Siispä kuolevatkin kadulle. Aamupäivällä kiertää kuorma-auto ja kerää kuolleet vieden heidät poltettavaksi roviolle.

        Kun tähän lisätään pakana uskontojen tuoma kurjuus, kuten kastijakouskonto. Myöskin muita pakana uskontoja, joissa vaaditaan kasvisravintoa ja hyväksytään huumeiden käyttö. Onkohan soppa valmis?
        Mistäpä aloittaisit maailman pelastamisen? Valistustyö Kristin uskon lähetystyö siinä olisi työsarkaa. Oletko henkisesti valmis auttamaan? Estääkö mahdollisesti aloitekyvyttömyys ja se laiskuus. Se laiskuus


      • 97869898

        Hyvä että olet huomannut hindulaisuuden aiheuttavan ongelmia. Tarjoamasi korjauskeino (kristinusko) kuitenkin on aivan samanlaista paikkaansapitämätöntä ja vahingollista huuhaata. En missään tapauksessa lähtisi kristinuskoa mihinkään ulkomaille levittämään, koska ymmärrän uskontojen olevan huijausta.


      • taan

        "97869898"-nimim., olet oikeasti typerä! Oikeasti pelkäät, että jospa Jumala onkin olemassa! Mutta, se onkin juuri sinun ongelmasi!!


    • ilmaaaa

      minä mene joka aamu töihin kävellen,kyllä maailma pelastuu,ottakaa oppia,älä vouhota tehkää tekoja,työ matkani on 30m,

      • Hattemaani

        Kukaan ei voi väittää, etteikö ilmasto ole muutos tilassa! Vähän päästä ylös ja alas sahaavat lämpötilat ja myrskytuulet. Sateita, on usein, siis enemmän kuin ennen ja sitä vettä tulee todella rankasti, kun tulee! Pohjoisessa isoja alueita jäätiköstä sulaa, niin kuin myös etelämantereella. Miettikääpä mitä tapahtuu jokusten vuosien päästä Pyhäjoella, kun sinne tölväistään se Veneäläisten "luotettava " ydinvoimala ja vesi meressä nousee esim. metritolkulla ja radioaktiivista vettä vuotaa mereen!? Nyt järki käteen! Kaikilla toimilla täytyy yrittää päästöjä vähentää, se lienee kaikille Trumpin kannattajille, ynnä muille pölkkypäille pitäisi olla selvää!


    • exlessu

      sipilä sai puhtaat paperit tukemalla lastensa firmaa suomen verorahoilla,en ostamitään sipilältä,enkätue KEPUJA

      • veeni

        Miten Sipilä liittyy ilmastonmuutos keskusteluun?


    • exlessu

      PUHUU PASKAA,JA PIERESKELEE

      • veeni

        Puhu vaan ja piereskele!


    • SuojelunEturintama

      Vihervassurit käyttävät kaikkia tieteen mukanaantuomia keinoja valtaanpääsemisensä tukemiseen. Esimerkiksi ihmiselle on jo syntymässä luotu halu rakastaa kissoja. Esimerkiksi Egyptissä Faaraoiden aikoihin kissa nostettiin jumalolennoksi. Palsamoimalla näitä sööttejä eläimiä varmistettiin niiden elämän jatkuminen. Sama keinohan oli myöskin hallitsijoiden palsamointi yhdessä palvelusväen kanssa. Ensin heidät siis palvelusväki tosin piti tappaa ja sitten saatiinkin samaan hautakammioon palsamoituna auttamaan hallitsijaansa kuoleman jäkeisessä elämässä.

      Englantilaiset tunkeutuessaan pyramiideihin eivät ymmärtäneet palsamoitujen kissojen tarkoitusta, vaan laivalasteittain kuljettivat niitä kotimaahansa ja jauhoivat peltolannoitteeksi.

      Meilläkin on söötit "susihukkaset" nostettu suojelun eturintamaan tavallaan jumalolennoiksi. Perustelutkin on taitavasti laadittu. "Sataan vuoteen ei ole yhtään lasta susi raadellut hengiltä". Tyhmempi ei edes huomaa, ettei 100-vuoteen ole ollut susia, joten eipä ole raadelleet. Venäjän karjalassahan maksetaan sudentapporahaa. Sieltä susireservaatista onkin nämä suojelueläimet meille vaeltaneet.

      • irvinbadman

        Niin ja sun mielestä nämä kaikki sudet pitäisi tappaa? Vihervasurit(mitä ne ovat?) kuuluvat mielestäsi, suureen salaliittoon, jotka uhkaavat maailmanrauhaa, suojelemalla esim. eläimiä, luontoa, ihmisiä ja vastustavat penteleet vielä ydinvoimaakin, niin ja egyptiläisiäkin ja .... ovat ne kyllä uhkana, voi että!


      • MielenHarha

        Irvinbatman taitaa olla niitä vihervassureiden höynäyttämiä? Ajatteleppa omalla järjelläsi. Hallituksen on pakko leikata Opiskelurahoista, Terveydenhoidosta, Vanhustenhoidosta, ja niin edelleen. Ja niinedelleen. Oletko miettinyt mikä on perimmäinen syy kurjistamiseen??

        Itseasiassa olemme luonnonvaroiltamme rikasvaltakunta. Vain meidän tyhmyytemme estää meitä vaurastumasta. Esimerkiksi Suomen soissa on energiaa enemmän kuin kaikki tunnetut pohjameren Öljy ja Kaasuvarat yhteensä. Ottamalla rikkaudet käyttöön olemme varakkaampi valtakunta kuin Norja.

        Yleisen mielipiteen muokkaus on siinämäärin suurta, etteivät meidän politikkomme voi tehdä näitä järkiratkaisuja. Pitää saada avuntarvitsija käsittämään että syynä köyhyyteen on pohjimiltaan harhaan johdettu yleinen mielipide.

        Itse asiassa koululaitoksen pitäisi valistaa jo nuoret ymmärtämään esim. talouden perusasiat.


      • Irvinbadman

        Olet sitä mieltä, että sinulla on oikea ratkaisu ja jopa keinot, kuinka tästä suosta noustaan!? Kuulut niihin löylynlyömiin vanhoihin ukkoihin, jotka "tietävät kaiken ja kaikesta"! Kaikki muut ovat mielestäsi "höynäytettyjä" jonkun toimesta! Puhut "harhaan johdetusta yleisestä mielipiteestä" ja "yleisen mielipiteen muokkauksesta"!? Elät harhaisessa omassa kummallisessa maailmassasi, jossa sinä tiedät ratkaisut kaikkeen! Mielestäsi, kaiken takana on, suuri joukko "vihervasureita"(?), jotka "höynäyttävät" kaikkia! Lisäksi ymmärrät talouden valistamisesta nuorille kaiken! Voin kertoa, et ymmärrä ja tiedä kaikkea!


    • SuotSuojeluun

      vaihtoehto turvereservcaattina olemiselle voisi olla että tehdään suomesta homojen lomaparatiisi ja korvataan varusmiespalvelu homostelupalvelulla, eli jokainen suomailainen 18 vuotta täyttänyt olisi velvollinen jakamaan anusta maailman homoeliitille.

      • Irvinbadman

        Oletko apukoululainen? Nyt kipin kapin vanhemille kertomaan, kuinka tuhma tänään olinkaan ja kirjoittelin sopimattomia kaksneloseen, mutten ymmärtänyt tekoani ja kirjoitustani.


    • KansalainenHerää

      Yleisen mielipiteen muokkaus on saanut Suomessa niin suuret mitat, että täytyy olla vähintäänkin puolisokea jos tätä ei ole huomannut. Ajatelkaa hyvät ihmiset omalla järellänne:
      Propakanta sanoo: Pesäpallon ja muunkin urheilun isä Pihtiputaan poika Tahko Pihkala oli fasisti samonkuin kunnioitettu arkkiatri Arvo Ylppö. Ylppöhän perusti lastenlinnan ja oli merkittävä persoona Mannerheimin lastensuojeluliiton käyntiinsaattamisessa.

      Nuoret, jotka on varustettu vajavaisilla tiedoilla historiasta, yritetään nyt kääntää kunnioitettuja vanhoja arvoja vastaan. HERÄÄ KANSALAINEN.

      • Irvinbadman

        Kuulehan tollo, Ylppö perusti ainutlaatuisen lasten neuvola järjestelmän suomeen ja joka on maailmanlaajuisestekin merkittävä teko! Se on Ylpön se suurin ja nerokkain aikaansaannos, josta lapsiperheet saavat olla tyytyväisiä, tänäkin päivänä! Wihtori Kosola taas, oli SE suurin fasisti, joka muistetaan mm. Lapuanliikkeen perustajana! Nyt kannattaa junttipäiden olla leuhkimatta tiedoillaan ja perehtyä historiaan tarkemmin!


    • MahoÄitisSynnyttämä

      no se että ylppä sai aikaan neuvolaverkoston ei tarkoita sitä että hän ei voisi olla nastsi kuten olikin, rakensihan hitlerkin saksaan loistavan autobahm erkoston ja perusti autotehtaan nimetään volkswagen

    • KaikkiRuokaine

      Ylppö oli ahkera hänelle riitti 5-tunnin yöunet. Antoi sata ( 100 ) vuotis syntymäpäivänään haastattelunkin. Kahvin sekaan pani jopa 10-palaa sokeria. Haastattelussakin sanoi ruuastakin: "SAKKEE ON TALOMPOJAN MAKKEE". Kaikkiruokainen myöskin liha ja makkara kelpasivat. Hän ei kosiskellut nykytrendin mukaan pelkällä kasvismössöllä elämisestä. Järki leikkasi vanhanakin. Vielä lähes satavuotiaana oli hyvin kysytty esitelmöitsijä. Veti salit täyteen.

      Omalla pitkällä elämällään ja terveydellään todisti ruokavalionsa oikeutuksen. Ahkeruus oli synnynnäistä. Kelloon tuijottamatta teki niin pitkiä työpäiviä, että siinäpä olisi vihervassureiden pullamössö sukupolvelle mallia.

      • irvinbadman

        Miten tämä nyt taas kääntyi "vihervasureihin" (mitä sitten ovatkaan). Mitä tekemistä Ylpöstä ja lastenneuvola asiasta kekustellessa, on ed. mainitun harhakuvitelma ihmisryhmän(tark."vihervasureita")kanssa?


      • KunnianPalautus

        Tahko Pihkalaa syytetään vihervassureiden taholta fasistiksi. Syynä oli ilmeisesti se, että v.1948 hän osallistui Oslossa Suomen vastarintaliikkeen kokoukseen tiedustellakseen esim: USA-n kantaa Suomessa tapahtuvaan aseelliseen vastarinta toimintaan siinä tapauksessa, että Neuvostoliitto miehittäisi Suomen? Siitä tämä syyte hössötys.

        Ylppöä taas syytti ylioppilaslehti 03.10.2008 Kansakunnan jalustalla pönöttävää Arkkiatri Arvo Ylppöä mukamas rotuhygienian kannattajaksi. Väite tuli siitä, että hänellä olisi ollut Saksalaisen lääkärikunnan etiikka. Olihan Ylppö ollut nuoruudessaan Saksanmaalla melkoisen tovin.

        Nyt kun kommunismi on luhistunut, onkin korkea aika karistella nämä harhoissa elävät väärän tiedon apostolit ja syyttelijät. Palata terveeseen talompoikaiseen järellä ajatteluun. Järkihän on Jumalan lahja käyttäkäämme sitä.


    • eitietoa

      kylmäksi meni ilmat,jokohan loppuviikolla hellittää

    • nghnjm

      Kauppasuomi-lehdessäkin on näköjään nykyään Magneettimedian tavoin Natsi-Saksaa puolustelevia pseudohistorioita.

    • ElintapojenMuutosta

      Pihtiputtaan poika Lauri "tahko" Pihkala syntyjään Gummerrus kehitteli 20-luvulla pesäpallopelin. Siinä pelissähän heitettiin käsikranaatin kokoista esinettä mahdollisimman pitkälle ja mahdollisimman tarkasti.

      Suojeluskunnat otti alusta alkaen tämän pelin suosikkipelikseen. Eihän pelin keksiminen ollut mikään fasistinen teko. 20-luvun lopulla tuo peli oli myöskin TUL:n urheilijoiden käytössä. Hyvä niin. Olihan siitä apua kun sai harjoitella lähes käsikranaatin kokoisen esineen heittoa.
      Staalin lähetti sitten aikanaan valtavan armeijansa kimppuumme, taii niinkuin hän itse asian ilmaisi: "ONNELLISTUTTAMAAN SUOMEN KANSAA".

      Urheilun personointumana tunnettu "Tahko" halusi kohottaa Suomalaisten fyysistä kuntoa ja oli raittiuden kannattaja. Mietelause joka usein yhdistetään tähän henkilöön kuuluu: "TERVE SIELU TERVEESSÄ RUUMIISSA".
      Kyllä olisi pullamössö nuorisolla eintapojen muutos tarvetta.

    • eitietoa

      ennen syötiin semmoistako miestensössyä,arvakkaamitäoli,onsevaan päivä jatkunut,viiteen olin ennen töissä nyt menee iltakaheksaan elisillai

    • OlenRobotti

      Kovasti kauppasuomessa homepatiaa mainjostetaan, lähtisköhän sillä äiteen syöpäkin, täytyy huomenissa käyvä halemassa homeopaatiaa Kärkkäiseltä

    • SyljenKärkkäistä

      Kärkkäisten Magneettimedia julistaa:"eliitti pyrkii oikeuttamaan ”holokaustilla” muun muassa avoimien rajojen maahanmuuttopolitiikan, itsenäisyytemme tuhoavan EU-liittovaltioprojektin sekä alati tiukentuvat ajatusrikoslait!"

      Aika sairasta paskaa

      • bgfvgfb

        Täysin häiriintynyttä logiikkaa uusnatseilta esiintyä muka jonkinlaisina sananvapausaktivisteina. Saksassahan kansallissosialistit sulkivat valtaan päästyään kaikki heitä kritisoineet tiedotusvälineet ja kansalle alettiin myydä radioita, joilla pystyi kuuntelemaan vain natsien omaa propagandakanavaa. Vastustajat toimitettiin keskitysleireille.


    • euuuuuu

      lukekaa kalajokilaaksosta,takaeilolan kirjoitus,eliitti ihmisistä

    • VääräSika

      Sosialismin suurin koe tehtiin siten, että keisarillinen saksa lähetti venäjälle useitakin "myrkkykapseleita". Ljenin oli näistä myrkkykapseleista se joka onnistui murtamaan saksan vihollisen ensimmäisessä maailmansodassa. Tuhoamalla rappeutuneen Tsaarivallan, ja siten sai vihollisuudet lopetettua tuolla itäsellä rintamalla. Saksan valtionarkistossa on todisteet siitä, että vielä 20-luvulla maksettiin tuolle Ladimirille palkkaa hänen palveluksistaan saksalle.

      Monet pitävät tätä temppua nerokkaana, mutta historia osoittaa, että tuolla teolla aiheutettiin valtavat kärsimykset koko ihmiskunnalle. Saksakin itse lankesi tuohon kauhistuttavaan marxilaiseen ansaan. Hitleri Aatu oli juuriltaan samaa sosilismi paholaisen oppia, kuin Leenin. Oikeastaan tuon opin laboratorio kokeilu oli niin laajaa, että liekö puolet maailman kansoista oluut parhaimmillaan, tai pitäisikö sanoa pahimmillaan mukana tuossa sosialismikokeilussa.

      Toisen maaiman sodan jälkeen, kun Neuvostoliitto oli saanut niinsanotun RAUTAESIRIPUN laskettua halkaisemaan koko eurooppa aina mustaltamerteltä jäämerelle asti, niin Englannin silloinen pääministeri Sir Vinston Sörtsilli nousi pöydästä seisomaan veti sikarin suustaan ja loihe sanomaan: "TEURASTIMME VÄÄRÄN SIAN",

      • jhmjhmh

        Tiedätkös, erittäin pahana ja loukkaavana virheenä pidetään ihmisten nimien kirjoittamista väärin. Ei ole havaittavissa pientäkään viitettä siitä, että edes yrittäisit kirjoittaa oikein.

        "Saksakin itse lankesi tuohon kauhistuttavaan marxilaiseen ansaan. Hitleri Aatu oli juuriltaan samaa sosilismi paholaisen oppia, kuin Leenin."

        Voi sinua typerystä. Adolf Hitler oli hullu kristitty diktaattori, ideologisesti niin kaukana marxilaisuudesta kuin olla voi.


    • Maaimankuva

      Hitlerin Aatu oli nuoruudessaan sosialidemokraattien mielenosoituksessa ja kantoi oikein plakaattia, siitä on valokuviakin. Myöhemmin perusti puolueen, jonka nimi oli: Saksan kansallis sosialistinen työväenpuolue. Ruotsin sosialidemokraatitikin puhuivat ja kirjoittivat tästä puolueesta sanalla: "Veljespuolue". Koko sotaaedeltäneeenä aikana. Sodan jälkeen tietystikin haluttiin peitellä jälkiä, suurin tarkoitushan oli turvata vallassaolon suomat hyvät taloudelliset ym. hyväveli edut, kuten kavereiden poliittiset virat. Eihän tämä sen monimutkaisempaa ole.

      Ideologiat elää ja voi hyvin. Kansaa on aina totuttu "höpläyttämään" ja niin varmasti jatkossakin. Oletko muuten tullut ajatelleeksi miksi marxin oppi myi niinkin hyvin?? Selvitäppä itsellesi tämä seikka, niin maailmankuvasi avartuu.

      • jhmjhmh

        Selvästikin hankit niin sanotut "tietosi" Internetin hörhösivuilta. Tässä korjaavaa luettavaa noin alkajaisiksi:
        http://rationalwiki.org/wiki/Hitler_and_socialism

        Saksan sosialidemokraattinen puolue oli valtiopäivien ainoa puolue, joka yritti pysäyttää lainsäädäntövallan siirron valtiopäiviltä natsien johtamalle hallitukselle. Kaikki puolueen edustajat äänestivät natsien valtalakia vastaan.


    • SiperianLakeudelleko

      Aatu oli vannoutunut sosialisti. Puheessaan 22.6.1941 saksan kansalle selosti saksan sosialismia.
      Kannattaa muistaa, että Saksan sosialistisen puolueen koko virallinen nimi: Saksan kansallissosialistinen työväenpuolue. Myös se kertoo kyseisen puolueen olleen sosialistinen, sekä kyseiseen puolueeseen liittyi saksalaisia kommunisteja huomattava määrä.

      Valtaan nousuhan oli Aatulla tapahtunut siten, että hän puheissaan syytti ensimmäisen maailman sodan rauhasta MARRASKUUN RIKOLLISIA, JOTKA LÖIVÄT ISÄNMAATA PUUKOLLA SELKÄÄN. Probakannan mukaanhan sotatantereella oltiin kaikkialla voitokkaita, mutta hallinto tekikin häpeällisen rauhansopimuksen.

      Todellisuudessa ruoka oli loppumassa ja saksalaiset olisivat kuolleet nälkään seuraavana talvena. Vastuullinen valtakunnan johto ei voinut antaa tätä päästä tapahtumaan. Amerikan viljalaivat oli saatava saksan satamiin. Senvuoksi rauhansopimuksen solmiamista ei voinut viivyttellä. Rauhan ehdot olivat kylläkin näin jälkikäteen ajatellen liian ankarat. Hitlerin olikin helppo käyttää ropakannassaan polttoaineena nätä rauhanehtoja,

      Eläinsuojelu kehittyi huippuunsa aatun valtakaudella ja hän itse oli kasvissyöjä ja m.m. susikin rauhoitettiin Hitlerin toimesta. Oikeastaan tuo sosialistisen työväenjohtaja olisi käynyt myöskin siinämielessä vihreidenkin esikuvaksi.
      Lisäksi on muistettava hänen rotuoppinsa ja Juutalaisvihansa, josta löytyy yhtymäkohtia kommunismiin. Stalinin Jooseppikin suuttui juutalaisille ja ilmoitti, että heidät pitäisi kyörätä siberiaan.

      • jhmjhmh

        Salaliittoteoreetikon kanssa väittely on kuin uskovaisen kanssa väittely.

        Venäjällä toimii nykyään puolue nimeltä Venäjän liberaalidemokraattinen puolue. Jos pelkän nimen perusteella päättelet, että Vladimir Zhirinovskin puolue edustaa liberaalia demokratiaa, niin pieleen menee samanlaisella ryminällä kuin alkeellinen päättelysi natsipuolueen ideologiasta.

        Hitler ei ollut marxilainen sosialisti, vaan piti tuota aatetta vihollisenaan.


    • ekoekoheko

      sauli niinistö on meidän presidentti,jenni haukio on ensimmäinen suomi neito,hyvin meillä menee,verrattuna ruotsin vanhaan kuningaspariskuntaan

    • YlineronValta

      Venäjällä kun marxilainen sosialismihelvetti luhistui, niin haettiin neuvoja oikein kansaenvälisesti, miten estää uuden ylineron vallan saanti?
      Neuvo oli: Rajoitetaan valta kahteen ( 2 ) kauteen. Silloin ei pääse syntymään mätänevää valtakeskittymää. Vaihtuvaa valtaahan voidaan verrata esim. Nousu ja laskuveteen. Uusi vaaleilla saatu valtahan pyyhkii entisen pois ja siten pitää ikäänkuin puhdistavan verenkierron yllä. Martti Lutter käytti hyvin kansanomaisia vertauksia. Muunmuassa kakalla käynnin helpottavaan vaikutukseen.
      Amerikassa kun käydään esimerkiksi pormestarin vaalit, niin samalla vaihdetaan joskus SHERIFFITKIN.

      Suomalaiset sukujuuret omaava Putikainen on hoksannut olevansa korvaamaton ylinero. Lakisääteinen kaksi kautta kun tuli täyteen, niin sitten käytettiin välvoukana Medvedeviä, joka mukamas nollasi laskurin. Putiini lähti uusille kausille. Onkohan syytä olla hieman huolestunut????

      Kyllähän se vanha sana pitää paikkansa:
      VALTA TURMELEE AINA JA TÄYDELLINEN VALTA TURMELEE TÄYDELLISESTI. Jokainen selväjärkinen voi tehdä tästä venäjän kehityksestä omat johtopäätöksensä.

    • parsijakettu

      "Historian tuntija" hoi! Se oli Neuvostoliitto silloin, kun siellä on ollut se "sosialismi helvetti", ei Venäjä!! Tuo lainaus, "valta turmelee aina ja täydellinen valta, turmelee täydellisesti", pitää paikkansa ja sopii myös tämän alueen erääseenkin suurliikemieheen osuvasti! Tuohon voisi vielä lisätä, että RAHANVALTA TURMELEE AINA JA TÄYDELLINEN RAHANVALTA, SOKAISEE TÄYDELLISESTI!

    • UusiluomusSiitäLähtee

      Mitäpä olet mieltä "parsijakettu", katulapsi ongelman ratkaisusta? Pietarissa ja Moskovassa on miljoonia syrjääntyneitä katulapsia, joilla on tulevaisuutena vain kurjuuttakin suurempi kurjuus. Ei työpaikkaa ei ruokaa muutakuin ortodoksikirkon jakama kaalisoppa. Ei yösijaa, muuta kuin niinsanottu kerrostalojen kellareista löytyvä niinsanottu "rotankolo", viina ja huumeet ja sukupuolitaudit ovat aina seurana. Itse asiassa oletko tässä tilanteessa mätänevä paise, vai mitä silloin olet????

      Auttaisiko sikäläinen rappeutunut yhteiskunta? Tuo sosialismihöyryllä käyvä yhteiskunnan hedelmähän tämä kurjuus on juuriltaan. Löytyisikö apu tuosta juuresta? Vastaus on selkeästi EI. Ei löydy vaan surkeus vain syvenee.

      Ratkaisu on jokaisen ihmisen korvien välissä. Ajatukset pitää ensin puhdistaa saastasta. Kristinusko on pelastanut syyvyyksissä vaeltavan ihmispolon ennenkin. Törky pitää vertauskuvallisesti kakkia ja oksentaa vessanpytystä alas ja senjälkeen pestä kasvot raikkaalla vedellä. Sitten elämälle uusi suunta. Entinen on mennyt, sitä ei enää ole. Pitää käsittää, että uusi ihminen on uusi luomus. Siitä se lähtee!!!!!

    • parsijakettu

      Jos korjaan ajatusvirheen nimim. "YlineronValta" kirjoituksessa, tähän tapaan: "Se oli Neuvostoliitto silloin, kun siellä on ollut se "sosialismi helvetti", ei Venäjä!!". Tuo ei tarkoita sitä, että ihailisin sosialismia, entistä NL:a, tai sen kummemmin nykyistä Venäjää ajatuksellakaan, päinvastoin!! Miten "katulapsi ongelman ratkaisu" liittyy mitenkään noihin ajatuksiin? Paasaat, niinkuin kaikki vähänkään mielipiteistäsi poikkiteloin asettuvat, olisivat vähintäänkin sosialismin kannattajia!? Moskovassa ja Pietarissa tuskin on miljoonia ns.katulapsia, puhutaan ensin vaikka tuhansista! Väität, että katulapsilla "Ei työpaikkaa ei ruokaa muutakuin ortodoksikirkon jakama kaalisoppa." Pitäisikö lapsilla olla työpaikka? Kyllä se "ortodoksikirkon jakama kaalisoppa" on tyhjää parempi ja samalla sitä uskonasiaakin tulee, soppaa syödessä, vai? Kyllä ajatuksesi ovat to-del-la outoja ja hatusta repäistyjä! Ei, älä sano, anna kun arvaan, tuot seuraavaksi (oudon ja kyseenalaisen ) ns."tieteellisen julkaisun" artikkelin tänne luettavaksi "faktatietona"!

    • LähetystyöstäApu

      Tinkiminen on hyve. Muistan aikoinaan, kun eräs tuttavani sanoi käyneensä Kanarian saarilla, toinen tuttuni tuumasi tapansa mukaan hieman tinkien matkan pituudessa: VYVÄ KUN VIITASAARELLA.
      Katulasten määrä ei ikävä kyllä pienene väheksymällä ja tinkaamalla lukumäärästä.

      Lukumäärää ei tiedä kukaan tarkasti. Katulapsien määrästä on monta lukua. Yleisesti on arvioitu: Kolmemiljoonaa ( 3 000 000 ) lasta. Määrä voi olla suurempi kenties 4-miljoonaa? toisen arvion mukaan. Venäjällä on katulasten määrä noussut. Syitä on monia:
      - Vanhemmat eivät ole itse kokeneet lapsena vanhempiensa rakkautta, niin ei sitä osata antaa silloin omille lapsillekaan
      - Vanhempien päihdeongelmat.
      - Väkivalta kotona, saa lapset pakenemaan kaduille.
      - Uutena ja lisääntyvänä ongelmana on, että katulapsi äiti synnyttää "rotan koloihin, tai tyhjiin varastoihin tai jopa viemäreihin, joissa on seurana rotat"
      - Kotona ei ole ruokaa, vaan huumeita kuin myösvanhempien siveetöntä elämää.
      - Vanhemmat saattavat jopa ajaa lapsensa kadulle.
      - Ja niin edelleen ja niin edelleen......

      Pysyäkseen hengissä on pakko varastaa ja syyllistyä rötöksiin. No sitten on edessä vankilareissu, joka on yleensä muutaman vuoden pituinen. Vankiloissa ei kaikissa ole edes kunnollisia vessoja. Sellin seinässä on putki, josta ulosteet valuvat seinävierelle. Lämmityslaitteet eivät suinkaan aina toimi. Ikkuna ristikosta kun katsoo ulos, niin näkee piikkilanka aidan ja vartijan pyssyn kanssa.

      Kyllän tähän auttaa Kristillinen herääminen? Vai mitäpä olet mieltä??

      • parsijakettu

        Kristillisessä heräämisessä ei ole mitään vikaa, kenellekään, mutta kaikki tietävässä "tilastollisessa" paasaamisessa kyllä!!


    • EiTuomita

      "Parsijaketulle" Tilastollinen paasaaminen, sitä ei ole kun puhutaan Venäjän katulapsi ongelmasta. Venäjällä on lapsia noin: 46-49 Miljoonaa, näistä arvioidaan olevan vailla kodin turvaa noin 10 %. Syy on sosialismin aikaisesta käsityksestä, että lapset pitää siirtää yhteiskunnan kasvatettaviksi. Kapitalismin vanhoillinen ja taantumuksellinen sukupolvelta seuraavalle siirtyvä hapatus on saatava katkaistua.

      Seurauksena on, että näin kasvatetut lapset, jotka eivät ole kokeneet lapsena Äidin rakkautta, eivät osaa välttämättä antaa sitä omille lapsilleen. Kotona oleva Äiti jakaakin seksiä ventovieraalle juoppoköriläälle. Lapsessa herää viha ja inho omaa Äitiä kohtaan. Laajemmin ajatellen reaktio on terve. Näistä ja monista muista syistä kadulle ajautunut lapsipolo sortuukin herkästi viinan, liimojen, kyllästysaineiden ja muiden huumeiden orjaksi.

      On arvioitu, että vain kenties 15 % näistä voidaan enää pelastaa normaaliin elämään. Jo puolen vuoden imppaamisen jälkeen on aivot tuhoutuneet ja lapsista on tullut älyllisesti invalideja. Marxilainen menneisyys joka on perimmältään saanut tuhon aikaan tuossa itänaapurissa, ei syyttelemällä tule miksikään, eikä asiat muutu sillä keinoin. Antakaamme se sosialisteille anteeksi, ja suunnatkaamme katseemme tulevaan aikaan , aikaan jossa autamme, emme tuomitse. Jokainen meistä tekee luojansa kanssa lopulta tilin. "Repussa emme voi ketään taivaaseen kantaa".

      • parsijakettu

        Voi, hyvä luoja, auta meitä ymmärtämään, ymmärtämättömiä nimim. "EiTuomita" kaltaisia ihmisiä ja ettemme menettäisi pitkää pinnaamme, lukiessamme hänenlaistensa ymmärtämättömiä vastauksia kirjoituksiimme! P.S. Anna luoja meidän ymmärtää, miksi nimi."EiTuomita" kaltaiset ihmiset kirjoittavat tänne "tilastojansa", meidän kaikkien kiusaksi !


    • PyysiAnteeksi

      Sosialidemokraattien ja diktaattoreiden yhteiymmärryksestä vielä muutama sananen.
      Uulof Palme vastusti propakandistisesti muunmuassa vietnamin sotaa. Hänen pääministerkaudellaan vieraili joukko ruotsin vasemmiston älynystöön kuuluvia Kambotschassa. Valtakunnassahan oli tuolloin vusina 1975 ja 1979 menossa kansanmurha.

      Demokraattinen Kamputsea perustettiin 5 tammikuuta 1976 ja 6 päivä huhtikuuta kuningas Sihanouk syrjäytettiin. Pol Pot nousi pääministeriksi. Omaisuudesta tuli yhteistä. Hallinto oli erityisen jyrkkä toisinajattelua ja vastarintaa kohtaan. Tuhansia politikkoja ja byrokraatteja tapettiin. Monet muutkin kuolivat nälkään sairauksiin ja teloituksiin. Onkin arvioitu, että tuon sosialistisen hirmuhallinnon aikana kuoli toistamiljoonaa kansalaista. Tiolasto nikkaarit puhuvat 2-miljoonasta tapetusta. Kirjanpito oli täsmällistä pääkalloihin tuli numerot, joista voitiin saada selville nimi syntymäaika ja teloituksen päivämäärä.

      Niin, tuohon aikaan kävi siis nuo älymystön edustajat vierailulla tuossa hirmuhallinnon maassa. Ihmetystä herättää se seikka, ettei Ruotsalainen vasemmiston vierrailu ryhmä löytänyt muuta kuin kiitosta hyvästä hallinnosta. Kansa hymyili ja aurinko paistoi. Palme antoi kiitokset hyvin suoritetusta valtio diaknoosista.

      Vuosikymmeniä myöhemmin osa vierailun tehneistä myönsi virheen ja pyysi anteeksi.

    • SosialismTaakka

      Totta turiset. Sosialisti sanasta eroonpääsy on jo konkreettisella asteella. Monellakin paikkakunnalla sosialidemokraatit ovat ottaneet käyttöön sanan: Demarit. Nuorison ei tarvitse siten kantaa sosialismin taakkaa. Vai tarvitseeko?

    • VihreäSyöpä

      Sosialisti sana jos onkin huionomaineinen, niin eipä demokraatti sanakaan ole paljon parempi. Kongon demokraattinen tasavalta ja monet muutkin Afrikkalaisvatiot käyttävät tuota sanaa valtakuntiensa nimessä. Tasavalta nimeäkin on käytetty harhaan johtavasti esim: Sosialiostisten Neuvosto Tasavaltojen liitto. Todellisuudessahan tuo valtakunta oli Sosialismihelvetti. Entäpä DDR. Saksan Demokraattinen tasavalta. Deutc demokratic rebublik, tai jotain sinnepäin. Orjuuttajia kaikki tyyni.

      Oma pää on pidettävä kirkkaana. Siinä on hyvä neuvo sosialismia vastaan. Samonkuin kaupungeissa leviävää viheraatteen syöpäsairautta vastaan.

      • kslsvttu

        Kyllä on on tainnut omaanpään kirkkaus sumeta jo aika päiviä sitten, kun tuota sairasta tekstiä lukee! Meitä on moneksi ja sinä sieltä pahimmasta päästä!


      • VapausOnRatkaisu

        Menneisyyden synnitkö lienee syynä nykypäivien ongelmiinkin? Ruotsin terroristi autolla väkijoukkoon ajanut miespolo oli kotoisin entisen neuvostoliiton alueelta, sieltä muslimi väkeen kuuluvia. Harhaoppiselle olisi pitänyt antaa Kristin uskon valistusta. Miksi ei anneta, missä on syy????

        Entäpä sitten Syyrian johtaja, tuo Baathsosialisti Assatti käytti myrkky kaasua omaa kansaansa vastaan. Amerikan Trumppi antoi oneksi muistuksen pommittamalla tuon Kalevi Sorsan veljespuolueen päällikön sotilaslentokenttää.

        Pommit ovat vain tilapäislääkitystä ongelmaan. Assatin myrkyt eivät ole ratkaisu, pahentavat vain konfliktia. Päässä pitää tapahtua herääminen. Sosialismin orjuudesta ja muslimiopin pakanuudesta vapautuminen. Siinä on ratkaisu.


      • 7445675

        Onko kristinusko muka jotenkin järkevämpi uskonto kuin islam? No ei ole, enemmän tuhoa kristityt ovat ihmiskunnan historian aikana tehneet kuin islamilaiset.


    • enoleropotti

      mikä uskonto se murhasi ja vääräuskoisia tukholmassa,monestikko ristinuskova on ollut terroristi häh

    • AvaimetRauhaan

      Pommihyökkäyksiä on tehty Egyptinmaassa kahteen Koptikirkkoon. Koptikirkothan ovat Kritillisä vähemmistö kirkkoja tuossa muslimienemmistön maassa. Yleensäkin Kristityt ovat nyt suuren painostuksen kohteena kaikissakin afrikan maissa. Egyptissä on tuon epäinhimillisen painostuksen johdosta Kritittyjen määrä vähentynyt tramaattisessa määrin.

      Koraanissa on sekä rauhan, että tuhon oppi. Pitää muistaa, että Muhametti syntyi Mekassa. Oli alakynnessä, joten hänelle oli edullisempaa kirjoittaa rauhanoppia. Myöhemmin, kun hän oli siirtynyt Medinaan, oli suuri johtaja. Armeija ja voima takanaan, niin siinä tilanteessa olikin sitten tuhonopin vuoro tulla kirjatuksi koraaniin.

      Meidän on autettava noita kärsiviä ihmispoloisia. Sanoma Kristuksesta on vietävä heille, siinä on avaimet pysyvään rauhaan.

      • 7445675

        Ei kehitysmaissa tarvita sinunkaan taikauskojasi, vaan hyödyllistä koulutusta.


    • EdistyksenLumiaura

      Afrikassa oli aikoinaan paljonkin kirkon lähettämiä Suomalaisia lähetystyötä. Siunaus näkyy siinä, että kylienväki otettiin mukaan esim. maatalouden ja karjanhoidon brojekteihin. Alusta alkaen paikallinen väki tutustui näihin ruantuotannon parannuksiin, niin he myöskin omaksuivat paikallisiin olihin soveltuvat kehittyneet menetelmät. Toisin sanoen, vaikka kehitystyöntekijät sitten palaavatkin kotimaahansa, niin työn hedelmät jäävät elämään ja auttamaan alkuperäisväestöä.

      YK-n lähettämät korkepalkkaiset niinsanotut avustusvirkailijat toimivat toisin. Heidän brojektinsa sammuu samalla, kun tuo palkkarenki tai piika poituu maisemista. Aikoinaan puhuttiin Kenian lentokentälle tuodusta Neuvostoliittolaisesta lumiaurasta seuraavan laisella brobakandalauseella: Edityksen lumiaura, Neuvostokansan lahja Kenian sosialistihallinnolle. Onhan siinä ero, kuin yöllä ja päivällä, näillä kahdenlaisilla auttamisilla.

      • grenada

        Ei kirjoiteta "brojekti"!? Asia sisältö on niin kuin, hatusta tempaistu ja jopa rasistinen!? Ilmeisesti tavaratalo kauppiaan sukulainen!? Lainaus:"kylienväki otettiin mukaan esim. maatalouden ja karjanhoidon brojekteihin." ? Meinaatko, ettei äly riittänyt ja valkoisen miehen täytyi tulla edistämään ja sivistämään!? Itse et osaa kirjoittaa vieläkään, vaikka todennäköisesti olet 8-9 vuotta koulua käynyt!? Ketähän tässä pitää sivistää? Tuo juttu Neuvostoliittolaisesta lumiaurasta on legendaa, ei tosi asia, pölkky! Ja hei, miten tämä liittyy tämän viesti ketjun aloittamaan asiaan mitenkään? Mene muualle kirjoittelemaan, kun et tunnu osaavan yhdistää asia yhteyksiä toisiinsa!


    • PaikallinenSeos

      Apu on vietävä sinne, missä apua tarvitaan!! Nimenomaan Afrikassa on nyt menossa niin mittavat vainot, että vääryys huutaa suorastaan Taivaaseen asti. Ajatellaampa nykyinen tilanne. Afrikasta on myyty noi 50-miljoonaa hehtaaria viljelysmaata kansainvälisille firmoille. Ostajina on etunenässä Kiinalaiset. Vertauksen vuoksi Suomen peltopinta-ala on noin 2,3 miljoonasa hehtaaria.

      Muslimi pakanoiden auttamista on pohdisketava näiden tosiasioiden pohjalta. Kristillinen lähetystyö ja paikallisen väestön auttaminen on asetettava etusijalle. Pitää muistaa, että hallinto on miltei kaikissa Afrikan maissa Baath sosialistisella takapajuisella puolueella. Kalevi Sorsa sanoikin tuosta puolueesta aikoinaan, että se on Suomen sosialidemokraatti puolueen veljespuolue. Siispä Sosialismin ja muslimiopin paikalline seos.

      • grenada

        Voi hyvää päivää, niinkö!??


      • 7445675

        Kristinuskovainen typerys ei ymmärrä muslimeja pakanoiksi nimitellessään edes sitä, että muslimit yleensä ajattelevat täysin vastaavalla tavalla kristinuskon olevan vääräoppista ja islamin olevan oikeaa uskoa.

        Todellisuudessa molemmat uskonnot ovat samanlaista vahingollista typeryyttä hieman eri tavoin koristeltuina.


      • uskonnot_ovat_turhia

        Hahhaha! Vai muslimi pakanoita! Juupa juu, samalla lailla muslimit pitää sinua pakanana ja vääräuskoisena. Menpäs sinne saarnaamaa omia oppiasia, niin huomaat kohta olevasi päätä lyhempi... hohhoijaa!


    • järkevää

      J. Kärkkäiseltä erittäin hyvä kirjoitus maailman menosta tämän päivän Kauppalehdessä. Täysin samaa mieltä!

      • nhgnghjn

        Kärkkäisen talousteorioilla on todistettavasti päädytty kassakriisiin ja velkasaneeraukseen.


      • SimoToini13

        Ja selvitty niistä puhtain paperein :)


      • nhgnghjn
        SimoToini13 kirjoitti:

        Ja selvitty niistä puhtain paperein :)

        Ammattijohtajien avulla, Juha itse lähti rahoitusvaikeuksien aikaan pitkäkestoiselle ulkomaanmatkalle.


      • SimoToini13

        Eikös ammattijohtajan käyttö osoita pätevyyttä? Sinä varmaan menisit jääräpäisesti pää edellä kaivoon?


      • nhgnghjn

        Jos on Magneettimediassa julkaistuja kirjoituksia koskaan lukenut niin tietää, että lehden sisällöstä vastannut henkilö on erittäin pätevä huuhaan levittämiseen.


    • MiljooniaTukeen

      Sosialismin synty tapahtui seuraavasti: Ensimmäisessä maailmansodassa Saksan stategian isänä pidettty Alexader Helphand-Parvus kehitteli teorian, että lähetetään myrkkykapseli Ljenin Pietariin, tuhoamaan rappeutunut vihollinen sisältäkäsin. Suunnitelmaa tuki m.m. Kööpenhaminassa toiminut kreivi Ulrich von Brockdorff.

      Hänen myötävaikutuksellaan näitä Venäjän vallankumouksellisia voideltiin miljoonilla Saksanmarkoilla. Saksahan käytti ensimmäisen maailmansodan aikana 380 miljoonaa Saksan markkaa erilaisiin salaisiin operaatioihin. Summasta upposi 25 miljoonaa Venäjän vallankumouksen avittamiseen.

      Sveitsistä Ljenin saapui sitten suljetussa junavaunussa 13.4.1917 Saksan kautta Tukholmaan. Tukholman poliisin arkistossa on tarkat tiedot 32 henkilöstä jotka olivat mukana muunmuassa Leeninin vaimo Nadezda Krupskaja ja rakastajatar Inessa Armand. Matka jatkui sieltä Tornionkautta Suomen halki Pietariin.

      Jälkikäteen ajatellen tuo temppu oli ihmiskunnan kannalta turmiollinen. Saksan liikkeelle laskema bakteeri oli niin elinvoimainen, että se levisi kaikkialle maailmaan myöskin Saksa itse sai turpiin tuosta aatteesta ja aate vaikuttaa vieläkin.

    • OsaaEikäArpaa

      Tarkoittikohan nimimerkki "miljooniatukeen", että tuo leeninin latimiri olisi ollut niin kaukoviisa, että oli jo 100-vuotta sitten omaksunut vihreiden opin? Sukupuoli neutraali ja lukumäärä neutraali. Olihan herralla / toverilla 2- Kpl naista mukanaan: Vaimo Nadezda Krupskaja ja rakastajatar Inessa Armand.

      Eipä käy katteeks. Rouvia onkin tupla. Parempi olisi unohtaa jo tuo hörhö päällikkö?? Luojansa kanssa hänkin tekee tilin, eipä siinä ole sivullisilla osaa eikä arpaa.

      • KokoOppiKaatuisi

        Jos oli Leeninin Latimiri oli kenties vihreän aatteen esitaistelija tuolla opillaan "lukumäärä neutraali ja sukupuoli neutraali", niin olihan sosialidemokraatti Hitlerin Aatukin Vihreän opin esitaistelija. Olihan hän kasvissyöjä ja hänen aikanaan rauhoitettiin susikin Saksanmaalla.

        Aatu totesikin harmistuneena, että jos sosialistinen työväenpuolue olisi kieltänyt virallisesti tupakan ja lihan syönnin, niin aate ja koko oppi olisi menettänyt kannattajansa. Siitä taasen olisi ollut seuraamuksena koko opin kuolema.


    • Kehitellään

      Herravalta on aina tiennyt kehityksen pysähdystä. Yliviisaus on ollut se piirre, joka on estänyt tavallisen kansan kehittävät ideat. Sosialismin ideologia ja viheraatteen tieteellisyys, niillä on vain yksis suunta, järenkäytön monopolisointi. Sehän tarkoittaa pysähtyneisyyttä ja kehityksen kääntämistä pakkivaihteelle. Edistyksen pillipiipareille onkin sanottava: Ei. Ei. Ei..... Kehityksen moottori on tavallinen kansa ja sen kehittelemät ideat, jotka käytännössä testataan, ja edelleen kehitellään.

      Aikoinaan Tsaarivallan aikaan rakennettiin suomeen rautatietä. Venäjän kenraalikuvernööri kutsuttiin tutustumaan työmaahan. Kenraalikuvernööri katsoi pitkää suoraa rataa, ja loihe kysymään: Minkävuoksi rata kapenee horisonttia kohden mentäessä? Hänelle vastattiin: Radan kapeneminen johtuu "perspektiivi ilmiöstä". Tsaarin käskynhaltija kenraalikuvernööri antoi tähän oitis määräyksen: Perspektiivi on poistettava. Rata on oltava jokakohdasta yhtä leveä!!!!

    • ViittaakoJäreen

      Toistaako histooria itseään??
      Vihreiden uusi johtajakin perustelee aikaisempaa kuulumistaan kommunisteihin. Onkohan näillä viherhörhöillä ja varsinkin heidän päälliköillään omaa ajattelua koskaan ollutkaan??

      Toisaalta, sanoihan Englannin kuuluisa Söörtsillikin aikoinaan ikimuistettavat sanat "Joka eiole nuorena ollut kapinallinen, niin hänellä ei ole todennäköisesti sydäntä? Joka ei vanhempana luovu noista opeistaan, niin häneltä puuttuu järki". Tai jotain sinnepäin tuo sanonta oli.

      RKP:n Ressaehdokaskin oli nuoruudessaan Tuomiojan Erkin kanssa vaatimassa pyssyllä tehtävää vallan vaihdosta ihanneyhteiskunnaksi. Katumus on ihan hyvä, osoittaahan se, että jotain järkeen viittaavaa on sittenkin päänupissa.

      • nhnhgbnh

        Vähänpä tiedät kun Erkki Tuomiojaa luulet entiseksi vähemmistökommunistiksi. Voi olematonta poliittisen historian tuntemustasi...


      • YlenSyöneidenIlmavaivat
        nhnhgbnh kirjoitti:

        Vähänpä tiedät kun Erkki Tuomiojaa luulet entiseksi vähemmistökommunistiksi. Voi olematonta poliittisen historian tuntemustasi...

        Hesari kirjoitti 26.11.2011. Erkki Tuomiojasta otsikolla: " Vasemmistoradikaalin pitkä juoksu". Erkki syntyi 1946. Isä Sakari Tuomioja, oli aikoinaan kokoomuksen presidenttiehdokaskin.
        Äitinsä kommunisti Vappu Tuomioja ( 1911-1998 ). Sakari kuoli nuorena vuonna 1964 aivoverenvuotoon toimiessaan Kyproksen kriisin välittäjänä. Vappu Tuomioja oli o.s. Vuolijoki oli taasen äärivasemmistolaisen Hella Wuolijoen os. Murrik ja ylioppilassosialisti Sulo Vuolijoen tytär. Isättömäksi nuorena jäätyään hänen kasvatuksestaan vastasi lähinnä äidin suku . Isä Tuomioja olisi epäilemättä kyennyt laajentamaan poikansa maailmankatsomusta.

        Erkki Tuomioja toimi näyttävästi nuoruudessaan vasemmistolaisissa hörhöliikkeissä. Muunmuassa niinsanotuissa yllytys mielenosoituksissa oli rinta rinnan Nils Torvaltsin kanssa. Ylioppilas Erik Schiiller piti vanhalla ylioppilastalolla kiihotus puheen, jossa yllytettiin kieltäytymään aseista. Yli sata henkilöä allekirjoitti Schiillerin kehoituksesta adressin.
        Kuuluisia kansanedustajiakin oli allekirjoittajina. M.m. Terho Pursiainen. Kaisa Raatikainen, Aku-Kimmo Ripatti, Hannu Salama, Arvo Salo ja Elvi Sinervo.

        Sen ajan allekijoittajissa oli äärikiihkoja muunmuassa allekirjoittajat: Kai Chydenius, Jörn Donner, Paavo Lipponen, Ulf Sundgvist, Ilkka Taipale ja Erkki Tuomioja. Monetkin näistä nuorista kuuluivat myöskin presidentti Kekkosen niinsanottuun nappulakerhoon. Usein kokoustivat epävirallisesti silloisen pressan kanssa. Kekkonen halusi näyttää ulospäin olevansa nuorekas ajatusmaailmaltaan.

        Mauno Koivisto otti kantaa tuohon joukkioon nimittämällä heitä varsin osuvasti: "Ylen syöneiden ilmavaivoiksi". Taidatkos sen osuvammin sanoa????
        Koiviston Manun sanonta nosti hänen mainettaan järkevästi ajattelemaan kykenevien joukossa.


      • nhnhgbnh
        YlenSyöneidenIlmavaivat kirjoitti:

        Hesari kirjoitti 26.11.2011. Erkki Tuomiojasta otsikolla: " Vasemmistoradikaalin pitkä juoksu". Erkki syntyi 1946. Isä Sakari Tuomioja, oli aikoinaan kokoomuksen presidenttiehdokaskin.
        Äitinsä kommunisti Vappu Tuomioja ( 1911-1998 ). Sakari kuoli nuorena vuonna 1964 aivoverenvuotoon toimiessaan Kyproksen kriisin välittäjänä. Vappu Tuomioja oli o.s. Vuolijoki oli taasen äärivasemmistolaisen Hella Wuolijoen os. Murrik ja ylioppilassosialisti Sulo Vuolijoen tytär. Isättömäksi nuorena jäätyään hänen kasvatuksestaan vastasi lähinnä äidin suku . Isä Tuomioja olisi epäilemättä kyennyt laajentamaan poikansa maailmankatsomusta.

        Erkki Tuomioja toimi näyttävästi nuoruudessaan vasemmistolaisissa hörhöliikkeissä. Muunmuassa niinsanotuissa yllytys mielenosoituksissa oli rinta rinnan Nils Torvaltsin kanssa. Ylioppilas Erik Schiiller piti vanhalla ylioppilastalolla kiihotus puheen, jossa yllytettiin kieltäytymään aseista. Yli sata henkilöä allekirjoitti Schiillerin kehoituksesta adressin.
        Kuuluisia kansanedustajiakin oli allekirjoittajina. M.m. Terho Pursiainen. Kaisa Raatikainen, Aku-Kimmo Ripatti, Hannu Salama, Arvo Salo ja Elvi Sinervo.

        Sen ajan allekijoittajissa oli äärikiihkoja muunmuassa allekirjoittajat: Kai Chydenius, Jörn Donner, Paavo Lipponen, Ulf Sundgvist, Ilkka Taipale ja Erkki Tuomioja. Monetkin näistä nuorista kuuluivat myöskin presidentti Kekkosen niinsanottuun nappulakerhoon. Usein kokoustivat epävirallisesti silloisen pressan kanssa. Kekkonen halusi näyttää ulospäin olevansa nuorekas ajatusmaailmaltaan.

        Mauno Koivisto otti kantaa tuohon joukkioon nimittämällä heitä varsin osuvasti: "Ylen syöneiden ilmavaivoiksi". Taidatkos sen osuvammin sanoa????
        Koiviston Manun sanonta nosti hänen mainettaan järkevästi ajattelemaan kykenevien joukossa.

        Erkki Tuomioja ei ole koskaan kannattanut aseellista vallankumousta Suomessa. Päinvastoin hän on 70-luvullakin ollut taistolaisten vastustaja.


    • NuoruudenTollous

      Erkki Tuomioja kuului aikoinaan kommunisti Ilkka-Christia Bjöklundin kanssa niinsanottuun rauhanliikkeeseen. Vitnaminsodan vastaisessa mielenosoituksessa kuuluttajana oli äkäinen nuorimies Björklund, joka kovaääniseen kehoitti: "Seuratkaa FNL:n lippua".

      Björklunhan oli ensin SKDL:n kansanedustaja. Myöhemmin kun äkkiväärät kommunistit menettivät kannatustaan, Tsekkoslovakian miehityksen seurauksena, niin teki kaupat sosialidemokraattien kanssa. Palkintona olikin pohjoismaiden neuvoston pääsihteerin hyvinpalkattu toimi. Olipa hän myöskin sosialidemokraattien kansanedutaja. Lopulta Helsingin apulaiskaupunginjohtaja. Josta siirtyi hyvälle eläkkeelle.

      Tuosta Vietnamin sodasta vielä senverran, että kun Neuvostoliitto romahti, ja kulissit kaatuivat samalla kaatui Vietgongin tukeminen. Siitä taasen seurasi se, että Vietnamin päälliköt pantiin kapitalistisen markkinatalouden kurssille. Vaurastuminen oli näin saatu sielläkin alulle.

      Herääkin näin jälkikäteen kysymys: "Oliko turhempaa sotaa, kuin kommunisten akitaation ja kiihotuksen aikaansaama Vietnamin sota?" Entäpä heidän tukijansa? Annettakoon heille anteeksi, menihän se nuoruuden tollouden piikkiin.

      • SimoToini14

        Nyt on sama meininki tässä hiilidioksidi/ilmastonlämpenemis-ideologiassa.
        Samanlailla myös käy, kun tulee esille, että koko homma oli suurta huijausta.


      • nnnnnny

        Älä ole idiootti salaliittoteoreetikko. Ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos on todellinen ilmiö.


    • eitietoa

      KOKO KESÄKUU OLLUT PIRUNKYLMÄÄ,ILMASTON MUUTOS PUREE ÖLJYSÄILIÖTÄ,taas on tyhjä,ennenmeni 2200l vuosi nyt kun kesät on kylmempiä niin 2500litraa,että kyllä se ilmasto on lämmenny vai miten se oli

      • nnnnnny

        Sinun älylliselle kapasiteetillesi tämä on selvästi aivan liian monimutkainen asia ymmärrettäväksi.


    • Tietämättömyys

      Kun yksi hulluus loppuu, niin toinen hulluus on jo orastanut. Kommunismin tyrkyttämisen jälkeen saimme Vihreät. Nämä opit yhdessä muodostaa sitten "Vihervassuri opin"

      Suomi saa kiitellä metsänhoitonsa onnistumista menneinä vuosikymmeninä sitäkin, että entinen sosialidemokraatti ja myöhemmin SKDL-n mies Mauno Pekkala teki pitkän uran metsähallituksessa ollen myöskin Metsähallituksen pääjohtaja vuosina 1944 - vuoteen 1952. Kenties nänen ansioiokseen on pantava se seikka, että vasemmistolla oli noihin aikoihin terveet metsänhoidon opit.

      Politiikassa on sattumalla suuri rooli. Nyky vihreät ovat taustaltaan kaupunkilaisia, siitä johtuu tietämättömyys luonnosta.

    • eimikko

      KEKUSTASSA LOPPUI NIINSANOTTU ALKIOLAISUUS,TILALLE YRITTÄJÄ SIPILÄ,ja kaikki menee päinmönkää,vaikka hallitus muka onsaanut talouttakuntoon,mutta kaupankasvujohtuu eun-markkinoista

      • HörhöjenPiikkiin

        Vihreiden Niinistö teki myönnytyksen maailman lämpenemisen pysäyttämiseksi. Suomen onkin maksettava kovat sakot metsiensä käytöstä. Lisääntyvä hiilinielu onkin päästö. Huh huh. Osaran aukeat työntää puuta miljardien eurojen edestä.

        Näitä miljardeja emme pääse kuitenkaan hyödyntämään. Syynä on polittinen tilanne. Saksa puollustaa ruskohiilen käyttöä. Mitäpä tekee Suomi? Tuuli haihattelu ja oman uusiutuvan energian toppuuttelu onkin muuttunut tredikkääksi. Kaupunkilaisten luonnosta vieraantuneiden höpläyttäminen on saanut uskomattomat mittasuhteet.

        Budjettileikkauset opetuksesta teveydenhuollosta ja sosialiturvasta on asetettava kirkkaana kuin päivänvalo vihreiden hörhöopin piikkiin.


    • Lyytimummo

      Kun on kylmää, se on säätä. Kun on lämmintä, se on ilmastoa!

      • 666665656

        Ajattelit sitten kiistää ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen tällä naurettavalla letkautuksellasi?


      • Lyytimummo
        666665656 kirjoitti:

        Ajattelit sitten kiistää ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen tällä naurettavalla letkautuksellasi?

        Ilmasto kylmenee. Jokainenhan sen nyt näkee.


      • 666665656
        Lyytimummo kirjoitti:

        Ilmasto kylmenee. Jokainenhan sen nyt näkee.

        Suomen paikallinen ilmasto on eri asia kuin koko maapallon ilmasto, kai sinä nyt edes sen verran ymmärrät?

        Jos ilmastonmuutoksen seurauksena Atlantin valtameren Golf-virta hidastuu tai pysähtyy, Suomen vuotuinen keskilämpötila voi laskea. Rovaniemen korkeudella on nyt Grönlannissa jopa yli kaksi kilometriä jäätä.


      • MitenNeuvotaan

        Polariksessa ilmaston lämmön ja kylmyyden vaihteluun vaikuttaa se seikka, että pyöriikö ilmavirrat myötä vaiko vastapäivään. Toisin sanoen Euroopan puolelta pohjoiseen puhaltava tuuli pyörähtäessään pohjoisnavan kautta ja sieltä sitten Amerikan puololeta etelään on tilanne lämpöjen suhteen se, että skandinaviassa on talvella poikkeuksellisen leutoa. Amerikan puolella taasen hyytävän kylmää.

        Päinvastaiseen suuntaan oleva ilman liike saa tietenkin aikaiseksi sen, että Amerikan puolella onkin leuto talvi ja meillä kylmyys. Nämä perusasiat neuvottiin vanhaan aikaan jo kansakoulussa. Miten lienee kouluneuvot nykyaikana??


      • Lyytimummo
        666665656 kirjoitti:

        Suomen paikallinen ilmasto on eri asia kuin koko maapallon ilmasto, kai sinä nyt edes sen verran ymmärrät?

        Jos ilmastonmuutoksen seurauksena Atlantin valtameren Golf-virta hidastuu tai pysähtyy, Suomen vuotuinen keskilämpötila voi laskea. Rovaniemen korkeudella on nyt Grönlannissa jopa yli kaksi kilometriä jäätä.

        Golf virran paikka siirtyy säännöllisesti pohjoisemmas ja etelämmäs. Se on luonnollista vaihtelua joka kyllä löytyy alan kirjoista (IPCC valehtelee tarkoituksellisesti). " Muka" ihmisen aiheuttamalla lämpenemisellä ei ole mitään tekemistä asian kanssa. Olethan sinäkin tämän tiennyt? Ilmaston lämpeneminen on hidastunut 1990 luvun lopun jälkeen. Nyt ollaan tilanteessa että alkaa kylmenemään pikku hiljaa .


      • 666665656
        Lyytimummo kirjoitti:

        Golf virran paikka siirtyy säännöllisesti pohjoisemmas ja etelämmäs. Se on luonnollista vaihtelua joka kyllä löytyy alan kirjoista (IPCC valehtelee tarkoituksellisesti). " Muka" ihmisen aiheuttamalla lämpenemisellä ei ole mitään tekemistä asian kanssa. Olethan sinäkin tämän tiennyt? Ilmaston lämpeneminen on hidastunut 1990 luvun lopun jälkeen. Nyt ollaan tilanteessa että alkaa kylmenemään pikku hiljaa .

        Sinun ei kannattaisi uskoa hörhöilysivustojen tilastoista esittämiä vääristelyjä, sillä se näyttää niin nololta myöhemmin.


    • eimikko

      suomenkesä oli kylmä jokainen sen onhuomannut ja tuntenut,eli kylmyyson lisääntynyt

    • LähetysSaarnaajia

      Marokosta on tullut näinä aikoina terrorin pesäke? Sinällään rauhallisehkossa maineessa olevalla alueella on syntynyt lähinnä nuorten aikuisten mielenmaisemaan tyhjiö. Työtä ja sitäkautta toimeentuloa ei ole. Joutilaisuus, joka on kaiken pahuuden äiti, onkin saanut nuorten mielen tyhjyyden täytöksi "muslimiäärimmäisyyden harhaopin".

      Klopalisaatio on nostanut äärimmäisestä köyhyydestä intiaa ja kiinaa, mikseikähän afrikka on jäänyt tästä kehityksestä ikäänkuin sivuraiteelle? Yhtenä syynä lienee tuo pakanainen uskonto?
      Nyt jops koskaan tarvittais lähetyssaarnaajien arvokasta työtä. Siitä se on lähdettävä. Mikä kerran on onnistunut muualla, mikseipä se voisi onnistua muslimimaailmassakin?

      • Armoaeikostoa

        Onkohan muslimeilla tarkoituksena pystyttää "maailmanlaajuinen Kalfaatti"?
        Meidän Kristittyjen tehtävänä on muistuttaa heille, että heidän oppinsa on jakomielinen. Muhametti syntyi Mekassa ja oli alakynnessä siis heikoilla valtaapitäviin nähden. Senvuoksi ja siitä johtuen koraaniin kirjattiinkin tuo mainostettu "rauhanoppi".

        Myöhemmin muutettuaan Medinaan olikin jo armeija takana ja sitäkautta voima. Koraaniin kirjoitettiin siinävaiheessa "tuhonoppi". Luulempa, etteivät muslimitkaan kaikki tunne tuota koraanin historiaa? Sittenhän onkin hyvä ihmetellä miksi kurkunleikkaajat luulevat olevansa hyvällä asialla.

        Nyt onkin valistuksen vuoro asta laajalla rintamalla esiin ja tarjota pakana raukoille Kritillinen armo.


      • 4567887
        Armoaeikostoa kirjoitti:

        Onkohan muslimeilla tarkoituksena pystyttää "maailmanlaajuinen Kalfaatti"?
        Meidän Kristittyjen tehtävänä on muistuttaa heille, että heidän oppinsa on jakomielinen. Muhametti syntyi Mekassa ja oli alakynnessä siis heikoilla valtaapitäviin nähden. Senvuoksi ja siitä johtuen koraaniin kirjattiinkin tuo mainostettu "rauhanoppi".

        Myöhemmin muutettuaan Medinaan olikin jo armeija takana ja sitäkautta voima. Koraaniin kirjoitettiin siinävaiheessa "tuhonoppi". Luulempa, etteivät muslimitkaan kaikki tunne tuota koraanin historiaa? Sittenhän onkin hyvä ihmetellä miksi kurkunleikkaajat luulevat olevansa hyvällä asialla.

        Nyt onkin valistuksen vuoro asta laajalla rintamalla esiin ja tarjota pakana raukoille Kritillinen armo.

        On kyllä suurta typeryyttä kuvitella, että yhden uskonnolisen sekoilun vaihtaminen toiseen uskonnolliseen sekoiluun parantaisi asioiden tilaa.

        Maailma olisi parempi paikka, jos mitään uskontoja ei olisi olemassa. Ei olisi kusettavia saarnaajia yllyttämässä yksinkertaisia ihmisiä toisiaan vastaan johonkin taruolentoon viitaten.


      • Kivikauteenko

        Oletko ajatellut nimimerkki pitkä numerosarja, että ihmiskunta lähti kehittymään ja vaurastumaan vasta uskonpuhdistaja Martti Lutherin ansiosta? Lutterin jälkeen vapautumista jatkettiin varsinkin Sveitsissä. Calvin putsasi lisää järenvastaisia haitakkeita.

        Calvinistiset Lutterin seuraajat siirtyivät Englannista Amerikkaan, koska he kokivat vanhalla mantereella vainoa. Oikeastaan USA-n perustuslaki onkin noiden Calvinistien käsialaa. Kantavana voimana onkin yksilön vapaus. Jokaisella Amerikkalaisella on "oikeus onnen ja vaurauden tavoitteluun". Itse asiassa sama periaate kuin markka-aikaan tonnin setelissä olleen Anders Cydeniuksen kuvan henkilölläkin.

        Ihmisen alistaminen on aina johtanut pysähtyneisyyden aikaan. Niin Neuvostaliitossa kuin muslimimaailmassa ja kuupassa kuin DDR-ssäkin. Itse asiassa orjuutuksen kehitys ei vain pysäytä vaurastumista, vaan se johtaa pakivaihteelle. Lopputulemanahan siellä siintää "kivikausi".


      • 4567887
        Kivikauteenko kirjoitti:

        Oletko ajatellut nimimerkki pitkä numerosarja, että ihmiskunta lähti kehittymään ja vaurastumaan vasta uskonpuhdistaja Martti Lutherin ansiosta? Lutterin jälkeen vapautumista jatkettiin varsinkin Sveitsissä. Calvin putsasi lisää järenvastaisia haitakkeita.

        Calvinistiset Lutterin seuraajat siirtyivät Englannista Amerikkaan, koska he kokivat vanhalla mantereella vainoa. Oikeastaan USA-n perustuslaki onkin noiden Calvinistien käsialaa. Kantavana voimana onkin yksilön vapaus. Jokaisella Amerikkalaisella on "oikeus onnen ja vaurauden tavoitteluun". Itse asiassa sama periaate kuin markka-aikaan tonnin setelissä olleen Anders Cydeniuksen kuvan henkilölläkin.

        Ihmisen alistaminen on aina johtanut pysähtyneisyyden aikaan. Niin Neuvostaliitossa kuin muslimimaailmassa ja kuupassa kuin DDR-ssäkin. Itse asiassa orjuutuksen kehitys ei vain pysäytä vaurastumista, vaan se johtaa pakivaihteelle. Lopputulemanahan siellä siintää "kivikausi".

        Nyt kyllä annat Lutherille aivan liikaa tunnustusta. On toki totta, että kirkkojen hajoaminen pienemmiksi keskenään riiteleviksi oppisuunniksi on jälkeenpäin ollut hyödyllinen asia uskonnonvapauden kannalta. Elintason nousu on kuitenkin tieteen ja teknologian kehittymisen ansiota. Luther ei ollut mikään tieteellisesti valveutunut henkilö, vaan hän jopa pilkkasi Kopernikusta ja tämän aurinkokeskistä aurinkokuntamallia Raamatun jakeilla perustellen. Luther oli myös kiihkoileva juutalaisvihan lietsoja ja kolmikymmenvuotinen sota oli osittain hänen syytään.

        Yhdysvaltain perustuslaissa uskonto ja valtio on erotettu toisistaan. Suomessa sen sijaan on vieläkin valtionkirkkojärjestelmä.


      • Eipätuhotajärkeä

        On hyvä numerosarjan nimimerkin tarkastaa tietojensa todenperä.
        Lutterhan oli se uskon puhdistaja, joka eroitti ensimmäisenä maailmanhistoriassa valtiovallan ja kirkon. Tavallaan kahdeksi eri kredimentiksi. Maallinen valta kuuluu hallituksille ja kirkko on siitä sitten erillään. Toki keskustelu näiden välillä on tarpeellinen.

        Mitä tulee Juutalaisvastaisuuteen, niin Lutter ei hyväksynyt kaupankäynnin ja pankkimaailman monopooleja. Kaupat ja varsinkin pankithan olivat Juutalaisten hallussa. Normaalin kaupankäynnin ja pankkitoiminnan hän hyväksyi. Koronkiskonnan hän tuomitsi.

        Hitlerin Aatu huomioi vain tuon arvostelun ja paisutteli sitä. Harhautus perustui siihen.
        Oikeastaan uskonpuhdistus onkin jatkuva prosessi. Järjenkäytön ja sananvapauden salliminen onkin lopettanut esimerkiksi niinsanotut "noitavainot". Tuhansia syyttömiä poltettiin noitina. Tätähän jatkui satoja vuosia. Uudet harhat ovat myöhemmin tulleet kuvioihin, kuten pohjoisen metsien hyväksikäytön tuomitseminen mukamas ilmaston pelastamisella.

        Vapautuminen harhoista lähtikin liikkeelle Lutherin uskonpuhdistuksesta. Luulenkin, että nykymaailma puhdistautuu harhoista omaa tahtiaan, kunhan emme tukahduta järjen käyttöämme?


      • 4567887

        "Uskonpuhdistus" on jo käsitteenä röyhkeän ylimielinen katolista kirkkoa kohtaan. Nykyään käytetäänkin mieluummin käsitettä reformaatio.

        Et selvästikään ole perillä siitä, millaisia toimenpiteitä Luther vaati juutalaisia kohtaan. Hän esimerkiksi vaati juutalaisten synagogia ja kirjoituksia poltettaviksi, uskonnon opetusta kiellettäväksi, juutalaisten sulkemista gettoihin ja määräämistä raskaaseen ruumiilliseen pakkotyöhön, lainsuojattomaksi määrittämistä niin että juutalaisen surmaamisesta maantiellä ei rangaista ja niin edelleen ja niin edelleen.

        Sinun käsityksesi juutalaisista ovat virheellisiä ja antisemitistisiä.

        Luepa joskus myös, millaisia vainotoimia Luther ja Melanchton vaativat ja aikaansaivat anabaptisteja kohtaan. Uskovien kastetta kannattavat ihan suoraan vaadittiin tapettaviksi ja luterilaiset yhdessä katolisten kanssa saivat tämän Saksan keisarikunnan lainsäädäntöönkin niin, että rangaistus tästä uskonkäsityksestä oli kuolema roviolla polttamalla tai miekalla mestaamalla.

        Nykymaailmassa väestön koulutustaso kohoaa ja uskonnolliset uskomuksetkin ymmärretään yleisesti varsinkin nuorten aikuisten keskuudessa harhoiksi ja huijauksiksi.


    • Uskositko

      Eipätah... oli sitä mieltä, että vääryyttä ei enää tapahdu. Esim. Afrikassa on vielä n. 1000 naista seksiorjina ja siellä vallitsee vieläkin "noitavaino" pieniä lapsia syytetään vielä tänäkin päivänä noidiksi ja kyläläiset polttaa perheen pienen lapsen jos häntä epäillään noidaksi. Kysykää vaikka Päiviltä jos usko on heikko..

      • koewee

        Niin ja pedofiileja on koulutetuissa ns. "fiksuissa ihmisissä", Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Saksassa, Ranskassa, Belgiassa, Hollannissa, Puolassa, Venäjäjjä, Tsekeissä, Slovakiassa, Itävallassa, Sveitsissä, Englannissa, Amerikassa... lista on pitkä!
        Kansainvälisessä pedofiiliringissä taannoin kiinni jääneiden joukoissa, tuomareita, lääkäreitä ja ihan perusduunareita!
        Joka yhteiskuntaluokkaan ja ns. sivistysvaltioissa tapahtuu järkyttävää, lapsiin kohdistuvan seksuaalisen materiaalin lähettämistä, ympäri maailmaa.
        Sitä miettii, että kuinka tärkeää työtä ne ihmiset tekevätkään, jotka päivätyökseen koittavat saada satimeen, näitä sairaita yksilöitä.
        Lisäksi asiaanhan liittyyy lapsien kaappaamisia ja... Luoja tietää mitä kauheuksia tapahtuu, koko ajan.
        Nimim. "Uskositko", sinun antamasi esimerkki Afrikasta, oli tarkoitettu sellaiseksi, että kun ns. "kehitysmaassa", jossa asuu värillisiä ihmisiä, käyttäytyvät, meitä ns. sivistyvaltioita, esim. eurooppalaisia ja yhdysvaltalaisia huonommin, ei pidä paikkaansa!
        Mietipä siis asiaa toisenkin kerran!


      • Oikeudenkaipuu

        Nimimerkki koewee on siinä oikeassa, että sairas käytös ei katso koulutusta, ei yhteiskunnallista asemaa eikä saavutettua taloudellista vaurautta.

        Katolisessa kirkossa on paljastunut pedofiilipappeja ja piispoja. Näin on ollut vuosituhannet ja näin on tänäkin päivänä. Luettemasi pitkä valtiojono on siitä todisteena. Lutherin aikoihin oli munkeilta ja nunnilta naiminen kielletty. Tosiaioiden tunnustaminen on viisauden alku; Sanoi Juho Paasikivi. Pitää tässäkin kohdin paikkaansa.

        Lutter oli se mies joka mursi vääryyden ja harhaopin. Meni naimisiin nunnan kanssa ja sai lapsia. Arjen askareiden pyhittäminen on hyväksyttävämpää Luojan silmissä, kuin munkkeus. Vertasi suorapuheisena vauvan vaipan vaihtoihin ja kakalla käynnin helpottavaan vaikutukseen. Järki ja rehellisyys ja avoimuus poistaa törkyä niin päästä kuin toimistammekin. Luojamme on asettanut meihin kaikkiin luotuihin "oikeudenmukaisuuden kaipuun".


      • Olematonsilmälläpito

        "Oikeudenmukaisuudenkaipuu" On oikeassa. Onhan turha ja harhaista kuvitellakaan, että olisimme jollain elämän alalla saavuttaneet apsoluuttisen tiedon. Ihmisen terve kriittinen ajattelu on kuin villivarsa laitumella. Pitää kyseenalaistaa entinen käytäntö ja tieto. Valtiot ja valtaapitävät ovatkin monessa tapauksissa pahimmat kehityksen jarrut.

        Jugoslaviassakin toisen maailmasodan jälkeen valtaan nousi kommunisti Tito. Hänen valtansa peruspilareita oli samoinkuin muissakin sosialistisissa valtioissa, kommunistien ehdoton herravalta. Tarvittiin jatkuvaa raportointia pykälien, määräysten, lakien ja asetusten noudattamisesta. Pelkoa lisäsi ilmiannot ja poliittiset oikeudenkäynnit. Vankila tuomiot ja kuolemantuomiot syyttömille. Turvassa eivät olleet edes etuoikeutetut nöyrät kommunistitkaan. Valtioterrorismilla hallittiin, niinkuin kaikissa sosialistimaissa.

        Oletteko koskaan tulleet ajatelleeksi, miksi Galvinistisen / Luterilaisen perustuslain USA kohosi maailman vauraimmaksi valtioksi, vaikka valtiovallan orjuuttava silmälläpito oli olematonta?


      • 4567887
        Olematonsilmälläpito kirjoitti:

        "Oikeudenmukaisuudenkaipuu" On oikeassa. Onhan turha ja harhaista kuvitellakaan, että olisimme jollain elämän alalla saavuttaneet apsoluuttisen tiedon. Ihmisen terve kriittinen ajattelu on kuin villivarsa laitumella. Pitää kyseenalaistaa entinen käytäntö ja tieto. Valtiot ja valtaapitävät ovatkin monessa tapauksissa pahimmat kehityksen jarrut.

        Jugoslaviassakin toisen maailmasodan jälkeen valtaan nousi kommunisti Tito. Hänen valtansa peruspilareita oli samoinkuin muissakin sosialistisissa valtioissa, kommunistien ehdoton herravalta. Tarvittiin jatkuvaa raportointia pykälien, määräysten, lakien ja asetusten noudattamisesta. Pelkoa lisäsi ilmiannot ja poliittiset oikeudenkäynnit. Vankila tuomiot ja kuolemantuomiot syyttömille. Turvassa eivät olleet edes etuoikeutetut nöyrät kommunistitkaan. Valtioterrorismilla hallittiin, niinkuin kaikissa sosialistimaissa.

        Oletteko koskaan tulleet ajatelleeksi, miksi Galvinistisen / Luterilaisen perustuslain USA kohosi maailman vauraimmaksi valtioksi, vaikka valtiovallan orjuuttava silmälläpito oli olematonta?

        Älä nyt viitsi valehdella. Yhdysvaltain perustuslaki on sekulaari eikä kalvinistinen tai luterilainen.


      • Reformistisia

        Yhdysvallat perustetiin Eglannista sortoa paenneiden Calvinistien toimesta. Perustuslaki on Vanhinyhä voimassaoleva suvereenin valtion perustuslaki. Philadelfiassa kokoontunut konventti hyväksyi sen 17.syyskuuta 1787. Se yhdisti silloiset Yhdysvaltain 13-valtiota. Tämä perustuslaki on ollut mallina useiden valtioiden perustuslaeille.
        Esipuheessa valtion olemassaolon tarkoitus tiivistetään kuuteen periaatteeseen.
        - Yhteiskunta
        - Oiokeudenmukaisuus
        - Rauha
        - Turvallisuus
        - Liittovaltio
        - Vapaus
        Alkuperäinen perustuslaki on nähtävänä kansallisarkistossa Washingtonissa.

        Kongressi hyväksyi 25.9.1789 oleelliset vapauden ja järenkäytön yleisperiaatteet.
        - Uskonnonvapaus
        - Sananvapaus
        - Lehdistönvapaus
        - Kokoontumisvapaus
        - Oikeus vaatia valtiota puuttumaan epäkohtiin.
        Täydennettin vielä 31.01.1865. Orjuuden ja pakkotyön lopettaminen, paitsi rangaistuksena.

        Kuten järkevästi ajatteleva huomaa: Täydentäminenkin on mahdollista, jopa suotavaa.

        Kyllähän tämä perustuslaki sisältää aivan selkeästi Luytterin alullepanevia reformistisia piirteitä.


      • 4567887
        Reformistisia kirjoitti:

        Yhdysvallat perustetiin Eglannista sortoa paenneiden Calvinistien toimesta. Perustuslaki on Vanhinyhä voimassaoleva suvereenin valtion perustuslaki. Philadelfiassa kokoontunut konventti hyväksyi sen 17.syyskuuta 1787. Se yhdisti silloiset Yhdysvaltain 13-valtiota. Tämä perustuslaki on ollut mallina useiden valtioiden perustuslaeille.
        Esipuheessa valtion olemassaolon tarkoitus tiivistetään kuuteen periaatteeseen.
        - Yhteiskunta
        - Oiokeudenmukaisuus
        - Rauha
        - Turvallisuus
        - Liittovaltio
        - Vapaus
        Alkuperäinen perustuslaki on nähtävänä kansallisarkistossa Washingtonissa.

        Kongressi hyväksyi 25.9.1789 oleelliset vapauden ja järenkäytön yleisperiaatteet.
        - Uskonnonvapaus
        - Sananvapaus
        - Lehdistönvapaus
        - Kokoontumisvapaus
        - Oikeus vaatia valtiota puuttumaan epäkohtiin.
        Täydennettin vielä 31.01.1865. Orjuuden ja pakkotyön lopettaminen, paitsi rangaistuksena.

        Kuten järkevästi ajatteleva huomaa: Täydentäminenkin on mahdollista, jopa suotavaa.

        Kyllähän tämä perustuslaki sisältää aivan selkeästi Luytterin alullepanevia reformistisia piirteitä.

        Kannattiko Luther muka uskonnonvapautta? Ei todellakaan! Kuten täälläkin on jo selostettu, hän yllytti ankarasti syrjintään eriuskoisia kohtaan.

        Yhdysvaltain perustuslaki sai voimakkaasti vaikutteita valistusaatteesta Ranskasta.

        Suositeltavaa katsottavaa on BBC:n dokumentti Heroes of the Enlightenment, jonka Yleisradio on näyttänyt Suomessa nimellä Valistusajan perintö:
        http://vintti.yle.fi/yle.fi/teema/ohjelmat/juttuarkisto/valistusajan-perinto.html

        "Yhden vuosisadan aikana länsimaissa lakattiin luottamasta Jumalan ja kuninkaan auktoriteettiin ja alettiin sen sijaan uskoa jokaisen ihmisen omaan järkeen. Raamattu sai väistyä kokeellisen tutkimuksen tieltä, ihmeet tekivät tilaa logiikalle.

        Kaksiosaisessa brittidokumentissa nähdään, miten valistusaika teki maailmasta valoisamman paikan, sekä kirjaimellisesti että kuvaannollisesti."


      • Sosialismissaeiturvaa

        Ranskaan viittauksesi sisältää varsin monimielisen ajatusvyyhden. Napoleon tiivisti perustuslakiajatuksen varsin lyhyeen: Perustuslaki on oltava lyhyt ja sekava, että sitä voidaan tulkita suuntaan jos toiseenkin. Ranskan vallabkumouksen vastustajat olivat länsirannikon Kristillisen kasvatuksen saaneet vapaat talonpojat. Vallankumouksellisten ohje heitävarten oli varsin suoraviivainen: "maatyilat karjat rakennukset on tuhottava ja talonväki surmattava renkeineen ja piikoineen".

        Tottahan on sekin, että Luterilaista vaikutusta oli ranskassakin. Calvinilla oli yhteyksiä Ranskaan. Sieltä tuli kuitenkin pakkolähtö Sveitsiin. Oikeastaan jo ennen Ranskan vallankumousta 1700 luvun puolivälin jälkeen vaikutti Suomalainen pappi ja valtiopäivämies Andes Chydenius. Hänellä ja Martti Lutterilla oli samat ajatukset. Jokaisella ihmisellä pitää olla mahdollisuus tutkia Jumalan sanaa omalla Äidinkielellään.

        Lutter vaati, että palkollisia on kohdeltava oikeudenmukaisesti ilman alistamista ja sortoa. Cydeniuksella oli samat vaatimukset. Vallanpitäjiä on saatava arvostella ilman ennakkosensuuria. Chydenius jopa esitti vapauden ajatuksen niinpitkälle, että hän hyväksyi periaatteen, että kun jokainen ihminen etsii ja toimii sen hyväksi, että vaurastuu itse. Tämä ajattelu tuntuu äkkipäätä ahneudelta. Laajasti ilman kiihkoa ajatellen onkin yhteenlaskettu vauraus valtakunnan tasolla paljon korkeammalla kun henkilökohtainen älynkäyttö sallitaan. Oman vaurauden ajattelu on kuin luontaisesti joka päivä ajatusten alla.

        Toisinhan tilanne on ylhäältä johdetuissa valtakunnissa, joissa suuri ylinerojohtaja käskyttää "tyhmää kansaa". Sosialismi on elvääkin elävämpi esimerkki nerokkaiden johtajien tuhonpolitiikasta. Palkkataso ja sosialiturva on sosialismissa suorastaan pyllystä.


      • 4567887

        Pohjoismaista hyvinvointivaltiota ei olisi olemassa ilman sosialismia.


      • Montakohanaitoa

        Tuhat kahdeksansataa luvulla oli paljonkin hyvää valistusta. Ainakun on jotain ideaa ja teesiä, niin pitää olla myöskin "vastateesi". Lutterin aikaansaama vapaus kansalle lukea Jumalan sanaa omalla äidinkielellään toteutuio myöskin Suomessa Mikael Agrikola käänsi raamatun Suomeksi. Siitä alkoi ratkaisevasti oikeudenmukaisuus ja vapauiden aate. Ainakin mahdollisuus toteuttaa tätä hyvää ideaa.

        Entäpä sitten vastateesi? Karl Marx selosti kansalle, kuinka Raamattu ja Kristiuso ovatkin "Ooopiumia". Noooh 1900 luku todisti sen sosialismi opin olleen tuhoisa. Kuolleita oli sosialismin sodissa laskutavasta riippuen noin: 200 miljoonaa.

        Vauras venäjä ajettiin kerjäläiseksi. Itäinen saksanmaa meni takapakkia, samoin kuupan valtakunta. Liekköhän enää montaakaan aitoa sosialimia jäljellä?? Ai niin P.Korea.


      • 4567887
        Montakohanaitoa kirjoitti:

        Tuhat kahdeksansataa luvulla oli paljonkin hyvää valistusta. Ainakun on jotain ideaa ja teesiä, niin pitää olla myöskin "vastateesi". Lutterin aikaansaama vapaus kansalle lukea Jumalan sanaa omalla äidinkielellään toteutuio myöskin Suomessa Mikael Agrikola käänsi raamatun Suomeksi. Siitä alkoi ratkaisevasti oikeudenmukaisuus ja vapauiden aate. Ainakin mahdollisuus toteuttaa tätä hyvää ideaa.

        Entäpä sitten vastateesi? Karl Marx selosti kansalle, kuinka Raamattu ja Kristiuso ovatkin "Ooopiumia". Noooh 1900 luku todisti sen sosialismi opin olleen tuhoisa. Kuolleita oli sosialismin sodissa laskutavasta riippuen noin: 200 miljoonaa.

        Vauras venäjä ajettiin kerjäläiseksi. Itäinen saksanmaa meni takapakkia, samoin kuupan valtakunta. Liekköhän enää montaakaan aitoa sosialimia jäljellä?? Ai niin P.Korea.

        Ensin täällä vallitsi katolinen puhdasoppisuus, sitten luterilainen puhdasoppisuus. Vapauden kanssa tällä pakkouskonnolla ei tietenkään ollut mitään tekemistä.


    • Niskalaukaus

      On se mahtava, että yrittäjän lukuun. Voi hullut päästellä paineita.

    • Luojavarjelkoon

      Luterilaisuuden vaikutus henkiseen ja taloudelliseen kehitykseen on ollut aivan ratkaisevana tekijänä. Lukutaito on avainsana. Mikael Agrikola käänsi Raamatun suomen kielelle. Jokainen ihminen oli tarkoitus opettaa lukemaan. Seitsemän veljestä kirjasta muistamme miten vastenmielistä oli lukkarin kometo, aakkosia päntätessä jukuripäisille veljeksille.

      Kolmekymmenvuotinen sota taas toi mahtavan kehityksen oikeuden mukaisuuden eteenpäin viemisessä. Nimen omaan rivimiehen oikeudet kehittyivät hyppäämällä, kun vertaamme vanhaan käytäntöön. Suomalaisia hakkapeliittoja oli komennettava omalla äidinkielellään. Sanoma oli, että ketään ei saanut tuomita kuolemaan, jos hän ei tiennyt, miksi kuolemantuomio tuli osaksi. Laki on luotu heikomman turvaksi. Muunmuassa kiellettiin, ettei jefretar ( korpraali ) saanut lyödä alokasta turpiin. Oli niinsanottu 2-metrin sääntö. Raivota sai alaiselle, kunhan pysyi 2-metrin päässä. Jos löi alaistaan, niin alaiselle astui oikeus lyödä takaisin.

      Muistamme takavuosilta niinsanotun "Käpelöinti" tapauksen, siinä rikottiin tuota 2-metrin sääntöä? Yksilön vapauksien eteenpäin vieminen lisää samalla ruohonjuuritason aktiivisuutta ja pitää elämän mielekkäänä. Pikkuhiljaahan kehitys kulki kohden parempia aikoja. Täkäpakkiakin tulee aina, kuten sosialismi, joka pitkäänjatkuessaan kurittaa ihmiskunnan takaisin herrakomentoon ja kivikauteen. Luoja varjelkoon meitä sellaisesta.

      • PelastiMeidät

        Raamatun alkukielet ovat: Kreikka ja Hebrea. Lutter käänsi Raamatun Saksankielelle ja Mikael Agrikola taas käänsi Suomen kielelle. Kuuttemperin keksimä painokone mahdollisti painaa näitä pyhiä kirjoja massiivisia määriä. Suomeen saatiin kansakoululaiton nälän vuosikymmenenä 1860 luvulla. Siitäpä se sitten alkoikin sivistäminen. Muitakin hyviä asioita voitiin kansalle jakaa, kuten raittiusaatetta. Tosin sekin pohjaa Raamattuun.

        Luterilaisuus oli suurin tekijä, joka erotti Suomen Venäjästä. Kenties tämä tekijä oli se pisara, joka omalta osaltaan pelasti meidät bolhevismin kauhuilta.


      • 4567887

        Pitkälle ei olisi pötkitty jos ainoa saatavilla oleva kirjallisuus olis ollut uskonnollista niin kuin vanhoina huonoina aikoina.

        Kielten nimet muuten kirjoitetaan pienellä kirjaimella: suomen kieli, suomi.


    • MitäsiitäSeurasi

      Totta on, että Lutterin kapina sisältäpäin mätänevää kirkkoa kohtaan oli se ratkaiseva tekijä, josta alkoi pitkä prosessi, joka vähä vähältä vapautti valtavan suuret ihmismassat käyttämään omaa Luojalta lahjaksi saatua järkeä. Käännöstyö Kreikan kieleltä saksan kielelle oli raamatun sanan ymmärrettäväksi tuonnin perusasia. Enää ei tarvinnut tyytyä latinan kielellä saatavaan "luritukseen". Oivallus siitä, että sanasaivartelua ei tarvinnut kunnioittaa, vaan alkuperäisen tekstin kokonaisuuden ymmärtäminen antoi aivan uudenlaisen näkökulman tuohon suureen käännöstyöhön.

      Toinen vaihtoehto olisi ollut kenties pysähtyneisyyden aika ja pakilla meno. Näinhän tapahtui afrikan Baath sosialismissa kuin myöskin neuvostoliiton sosialismissa.
      Johtajat, ne yliviisaat käyttää järkeään tyhmän kansan puolesta. Maanpäällinen helvettihän siitä seuraa.

      • RangaistuksenKäsi

        Entis aikoina oli sanonta: "Orjan mieli orjan kieli". Sillä tarkoitettiin sitä, että kun on nöyrä alamasiluonne, niin reippaat rohkeat kannaotot puuttuvat. Sosialismin orjuus ja viinan orjuus onhan näitä heikkomielisille tarjolla vaikka millä mitalla valmista typeryyttä, eipä siinä tarvita muuta kuin vataanottavainen toisten johdatuksille.

        Vapaat talonpojat ovatkin olleet kautta vuosisataojen se yhteiskunnan selkäranka, joka on pitänyt valtakunnat pystyssä. Venäjällähän oli maaorjuus, ei ollut vapaita talonpoikia, niin sielläpä sosialismi saikin niinvahvan otteen, että puhuttiin jopa raamatullisesdti: "Rangaistuksen käsi lepäsi itäisen euroopan päällä". Toivokaamme, ettei tuo käsi siirry meidän päällemme.


      • 4567887
        RangaistuksenKäsi kirjoitti:

        Entis aikoina oli sanonta: "Orjan mieli orjan kieli". Sillä tarkoitettiin sitä, että kun on nöyrä alamasiluonne, niin reippaat rohkeat kannaotot puuttuvat. Sosialismin orjuus ja viinan orjuus onhan näitä heikkomielisille tarjolla vaikka millä mitalla valmista typeryyttä, eipä siinä tarvita muuta kuin vataanottavainen toisten johdatuksille.

        Vapaat talonpojat ovatkin olleet kautta vuosisataojen se yhteiskunnan selkäranka, joka on pitänyt valtakunnat pystyssä. Venäjällähän oli maaorjuus, ei ollut vapaita talonpoikia, niin sielläpä sosialismi saikin niinvahvan otteen, että puhuttiin jopa raamatullisesdti: "Rangaistuksen käsi lepäsi itäisen euroopan päällä". Toivokaamme, ettei tuo käsi siirry meidän päällemme.

        Sinähän voit pelätä vaikka mitä mielikuvitusolentoja, mutta eivät nuo jumalilla pelottelut enää järkeviin ihmisiin tepsi...


      • MyrkkyKapseliko

        Ostappa numerosarjan nimimerkki uusi hHISTORIA LEHTI. Sen löytää lehtiä myyvältä tikiltä. Sirppi ja vasara on etusivulla, siitä se on helppo tunnistaa. Ilmestyskirjan peto Karl Marks jonka opeilla leenin toteutti ihanneyhteiskunnan.

        Luvattiin vapautta rauhaa ja leipää. Mitä saatiin? Orjuutta sisällissotaa nälänhätää.
        20-miljoonaa kuoli nälkään. Viljaa otettiin pakko-otolla, jolloin kokonaisia kyliä kuoli ja tuhoutui. Ihmislihaa syötiin jne. jne....

        Teoriat olivat suorastaan tieteellisen hyviä, mutta ne eivät sitten toimineetkaan käytännössä. Saksan rahoittama myrkkykapseli tuhosi Venäjän ja oli vähällä tuhota rahoittajansa Saksamaankin. Lue hyvä ihminen nämä ja ajattele, jos siihen pystyt?


      • 4567887

        "Ilmestyskirjan peto Karl Marks"

        Jos joku uskoo Johanneksen ilmestyksen sisältöön niin ei kyllä hyvin mene todellisuudentajun suhteen.


    • exlessu

      pokki oli oikea johtaja,hän jalkautui monesti kansalaisten mukaan eli oliniinkuin muutkin ihmiset,ei mikään toimistosta soitteleva törppö

    • Kivikauttako

      Mitä yhteistä on kommunismilla ja afrikka hallitsevalla BAATH Sosialistisella puolueella? Kalevi Sorsa paljasti aikoinaan asian oikean laidan: Miltei kaikissa afrikan maissa valtaa pitävä Baath sosilisipuolue on itse asiassa Suomen sosialitemokraattisen puolueen veljespuolue. Sosialismin ja muslimiopin paikallinen seos.

      Kommunistit periytyy samasta aatteesta Marxista. Yhteistä näille on muunmuassa se, että yksityisyritteliäisyyttä ei arvosteta. Pikemminkin vainotaan. Siitähän sitten seuraakin se seikka, että pitkään jatkuessaan mennään takapakkia ja päädytään takaisin kivikauteen. Neukkulassa puhuttiin kaunistellen "Pysähtyneisyyden ajasta". Muslimi pakanat taasen olisivat keräilijöitä ja ratsastaisivat kameleiilla eläen kivikautta, jos ei olisi öljytuloja.

    • HenkilöVaiAate

      Laulu "Sorron yöstä kansa nousee...". Sanat pitäisikin päivittää kuuluvaksi: "Sosialismin sorron yöstä kansa nousee.
      Leeninin Ladimiria on verrattu Staalinin Jooseppiin, ja esitetty, että Ladimiri olisi ollut viisaampi kuin Jooseppi. Lukujen valossa asia on kuitenkin toinen. Leenin aiheutti maatalouden nykyaikaistamisella noin 20-miljoonan nälkäkuoleman. Sensijaan Staalinin määräyksestä ja Nikita Rutsohvin toteuttama Ukrainan pakkokollektivisointi, ja nykyaikaistaminen aiheutti "vain" 3-miljjoonan ihmisen nälkäkuoleman.

      Johtunekko tuo Stalinin haukkuminen siitä, että vanhat kommunisti konkarit halusivat panna sosialismin epäonnistumisen johtuvaksi henkilöstä, eikä aatteesta???

    • 6434654

      KauppaSuomi-lehden kirjoituksen perusteella Juha Kärkkäinen ei ole vieläkään ymmärtänyt yhtikäs mitään. Kehuu natsijärjestöä, väittää että saamaansa tuomioon johtaneissa Magneettimedian kirjoituksissa ei olisi ollut kumottuja asiavirheitä (luulee siis yhä esimerkiksi "Siionin viisaitten pöytäkirjoja" aidoiksi), esittää että natsijärjestö ei ole kiihottanut kansanryhmää vastaan sillä perusteella että sitä ei ole vielä sellaisesta oikeudessa tuomittu ja on muka totuudenpuhujien asialla.

      Kuluttaja- ja tavarantoimitusboikoteille on selvä tarve.

    • järkikehiin

      Jos kuiteski lukisit vähä tarkemmin : ei sanaakan kiihottumisesta tms. Natseja viimeksi olen tavannut Korkeajännitys-lehdissä 70-luvulla. Helevata nuita viheriöita sun muita vajakkeja jotka änkeää tuolta hesari- seudulta tänne opettaan että miten täällä pitäis elää! Menkää töihin:kyllä yhen kerran työstä saatu hiki saattaa palauttaa aivotoiminnan siihen pisteeseen mitä se pitäis normaali ihmisellä olla!

      • 6434654

        Pohjoismainen vastarintaliike ja Pohjoinen perinne ovat natsijärjestöjä, joiden jäsenet ovat natseja. Onko tässä sinulle yhä jotain epäselvää?


    • haapavedeltätullaan

      Vihervassarien idioottimaisesta älinästä ja paikallisten joutilaiden kateudesta sisuuntuneena ajattelin tänä vuonna ostaa kaikki joululahjatkin Kärkkäiseltä.
      Kiitos yrittäjälle erinomaisesta tavaratalosta !

    • haapavellätullaan

      Tuleminen on helppoa siihen ei tarvita kuin oma käsi ja joku Seiskan tyttökuva.

    • hyvääjouluavaan

      tämä kaikki on hyvää mainosta kärkkäiselle,josta olemme kaikki kiitollisia,

      • jfgmvb

        Aiheuttiko aivoinfarkti tämän käsityskykysi puutteen vai olitko jo tyhmä entuudestaan?


      • IsoK.jyrää

        Kato kato, numeropelle on taas sekasikiö kirjainpelle. No ota sitä viinaa enempi, ettei suu kuivu!


    • UusiMahdolli

      Syyllisten etsiminen js listaaminen on aivan turhuuden turhuutta. Oikea tapa edetä on hyvin yksinkertainen: "Annetaan lähimmäisillemme anteeksi". Vanhojen virheiden vatvominen kuluttaa voimavarojamme. Mennyt on mennyttä, sitä ei enää ole.

      Katseen kääntäminen eteenpäin on kaikinpuolin järkevämpää, kuin vanhan jo menneen asian märehtiminen. Vertauskuvallisesti kysymys on huoneessamme tapahtuvasta "suursiivouksesta tuuletuksineen". Tämän jälkeen on kevyt mieli aloittaa uusipäivä.

      • henkilökunta.lasin.alle

        Kärkkäinen on yhä natsi. Joten se siitä. Kunnon ihmiset eivät osta Kärkkäiseltä.


      • siivetjakorkkari

        Pikkukakkosta näyttäs olevan vielä 5 min. jäljellä! Sää oot taasen nussinu papan Korkeajännityksen ja peiton alla taskulampun valossa löytäny siittä NATSEJA. Usko nyt. Ne on vain piirrettyjä mielikuvitus olentoja! Viimeksi aitoja nähty Suomessa 1945 ! Laskettelemassa vain kävivät Lapissa.


    • euroja

      loistava kirjoitus,uusi mahdollisuus,annetaan monelle muullekki ihmiselle,vanhasanonta,joka vanhoja muistelee,sitä tikulla silmään

      • LopultaTili

        Anteeksiantamisen lahja on ihana oikeus. Oletteko muuten tulleet ajatelleeksi sitä, että jos ihminen kokee vääryytä, niin sen ajankanssa voi unohtaa ja antaa anteeksi. Silloin se on pois mielestä ja voi keskittyä tähänpäivään ja tuleviin asioihin. Toisin sanoen mieli on kevyt.

        Sitten tuleekin se vaikein anteeksiannettava, elikkä tilanne, jossa olette itse tehneet syntiä / vääryyttä kanssaihmisille. Oma tekemä vääryys alkaa painamaan vuosia jopa vuosikymmeniä jälkeenpäin mieltä. Tuo syyllisyyden tunne vain voimistuu iän karttuessa.

        Esimerrkkejä on paljon. Alkaen Kainin teosta veljelleen Aabelille. Entäpä Nikitä Rutsov hähän toteutti Stalinin käskyläisenä omaa kansaansa kohdanneen maatalouden nykyaikaistamisen / pakkokollektivisoinnin. Ukrainalaisia kuoli 3 miljoonaa nälkään ja murhiin. Aikaansaatiin maailman vilja-aittaan nälänhätä. Vaikka tuo nerokas valtionpäämies oli juoppo, niin tehty vääryys painoi mieltä. Vanhoilla päivillään itki "minun käteni ovat yltäpäältä viattomien Ukrainalaisten talonpoikien veressä. Luojnsa kanssa hänkin tekee lopulta tilin, siinä ei muilla ole sananvaltaa.


      • näillä.mennään
        LopultaTili kirjoitti:

        Anteeksiantamisen lahja on ihana oikeus. Oletteko muuten tulleet ajatelleeksi sitä, että jos ihminen kokee vääryytä, niin sen ajankanssa voi unohtaa ja antaa anteeksi. Silloin se on pois mielestä ja voi keskittyä tähänpäivään ja tuleviin asioihin. Toisin sanoen mieli on kevyt.

        Sitten tuleekin se vaikein anteeksiannettava, elikkä tilanne, jossa olette itse tehneet syntiä / vääryyttä kanssaihmisille. Oma tekemä vääryys alkaa painamaan vuosia jopa vuosikymmeniä jälkeenpäin mieltä. Tuo syyllisyyden tunne vain voimistuu iän karttuessa.

        Esimerrkkejä on paljon. Alkaen Kainin teosta veljelleen Aabelille. Entäpä Nikitä Rutsov hähän toteutti Stalinin käskyläisenä omaa kansaansa kohdanneen maatalouden nykyaikaistamisen / pakkokollektivisoinnin. Ukrainalaisia kuoli 3 miljoonaa nälkään ja murhiin. Aikaansaatiin maailman vilja-aittaan nälänhätä. Vaikka tuo nerokas valtionpäämies oli juoppo, niin tehty vääryys painoi mieltä. Vanhoilla päivillään itki "minun käteni ovat yltäpäältä viattomien Ukrainalaisten talonpoikien veressä. Luojnsa kanssa hänkin tekee lopulta tilin, siinä ei muilla ole sananvaltaa.

        Miten voi antaa anteeksi, jos ihminen ei osoita katumusta vaan jatkaa natsina toimimista? Henkilökunnalle voi antaa anteeksi, jos eroavat töistä.


      • Ajankohtaisia

        "Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi". Siinä on hyvä ohje meille maanmatosille.
        Toinenkin raamatun kohta voisi sopia: "Vaikka sinun syntisi olisivat veriruskeat, niin ne muuttuvat lumivalkoisiksi".

        Jos joku luulee olevansa parempi kuin kanssaihmiset, niin vuorenvarma veikkaus on: Kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat senvuoksi kirkkautta vailla. Vain anteeksi saamalla ja anteeksi antamalla voimme saada armon. Nämä ovat ikivanhat totuudet, Tänäkin päivänä ajankohtaisia.


      • uskonto.on.huijausta
        Ajankohtaisia kirjoitti:

        "Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi". Siinä on hyvä ohje meille maanmatosille.
        Toinenkin raamatun kohta voisi sopia: "Vaikka sinun syntisi olisivat veriruskeat, niin ne muuttuvat lumivalkoisiksi".

        Jos joku luulee olevansa parempi kuin kanssaihmiset, niin vuorenvarma veikkaus on: Kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat senvuoksi kirkkautta vailla. Vain anteeksi saamalla ja anteeksi antamalla voimme saada armon. Nämä ovat ikivanhat totuudet, Tänäkin päivänä ajankohtaisia.

        Teidän uskovaisten jutut ovat naurettavia. Ei ole mitään taivasta tai helvettiä, joista jompaan kumpaan ihmisen kuolematon sielu joutuisi kuoleman jälkeen, kun ei ole olemassa mitään kuolematonta sieluakaan. Nuohan ovat sitä paitsi vain kristinuskon uskomuksia, muissa uskonnoissa on muunlaisia käsityksiä aivan yhtä olemattomin todistein. Kyllä Juha Kärkkäinenkin joutuu tekemisensä hyvittämään tai niiden seuraukset kärsimään ennen kuolemaansa.

        Iltalehti: Arvostettu fyysikko: elämä kuoleman jälkeen on mahdotonta
        http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201711092200522188_ul.shtml


    • tenathousuissa

      kukaistuu märän vaipanpäällä,äkkiä soita hoitajalle vaipanvaihtoon,ja sassiin,olrn negatiivisella päällä,

    • bgfdbgf

      Nyt on Juha nöyrtynyt pyytämään anteeksi Magneettimedian ja KauppaSuomen kirjoituksia. Ei kuitenkaan vieläkään myönnä niissä olleen virheitä, vaan edelleen väittää julkaisseensa totuuksia. Boikotointi siis jatkukoon.

    • tenaleidit

      kuka on ulostanut sinun vaippaasi,miksei kukaan vaihda kuivaa tena leiniä,onkovaippaslopussa,soita hoitajalle pääset kuiviin vaippoihin,ja loppuu valitus näet sitten jotain muutaki kuin märätvaippas dbgtbgf

    • tenaleidit

      nytkun kaikilla on kuivat vaipat,ja puurot syöty,kirjoitetaampa jokainen joulumielen mukaisesti positiivisesti,ne joilla ei ole vielä vaippoja vaihdettu,äläkirjoita mitään.kiitos

    • KärkkäisFani

      Kalevalla hätä fatserin suklaan menekistä nyt kun fatseri poikotoi Kärkkäistä. Helsingin sanomathan tämän paskan aloitti,eikohän panna koko helsinki poikottiin,tai no lähetään porukalla helsinkiin hoitaan terveyttä,ja jätetään henkilöpaperit kotiin,siellä se nyt on paperittomille ilimasta.

    • aikoihineletty

      onsiinä nyt tosiaan hesarille makia aihe,paperittomat saavat samat oikeudet kuin mejotka olemme ikämme maksaneet veroja suomeen,ei muutako matu hyökkäys helsinkiin

    • 357754

      Käräjäoikeus on tänään lakkauttanut Juhan "fiksujen kavereiden" järjestöt. Tämänhän pitäisi nyt tarkoittaa myös Magneettimedian loppua.

      • 678451

        357754 ei muuten kannattais kirjoittaa mitään jos ei ymmärrä lukemisiaan.Pyydä joltain apua kyllä varmaan joku voi sen sulle kertoa.


      • 357754
        678451 kirjoitti:

        357754 ei muuten kannattais kirjoittaa mitään jos ei ymmärrä lukemisiaan.Pyydä joltain apua kyllä varmaan joku voi sen sulle kertoa.

        Mitä olen muka ymmärtänyt väärin? Sinähän voisit sen kertoa.


    • SamatHarhat

      Velvollisuutemme on auttaa pakolaisia. Eihän se ole ihmispoloisten syytä, että heidän asuinalueellaan on valtaa pitämässä muslimi ja sosialismin harhainen seos. Parasta apua on tietenkin viedä tuonne kohteeseen suoraan oikeaa valistusta.

      Sodan loppupuolella autettiin paljon vainon kohteeksi joutuneita inkeriläisiä ja virolaisia pakenemaan ruotsiin. Sosialismin hara oli silloinkin vainoojana neukkulan muodossa.
      Oikeastaan onko mikään muuttunut? Nimet muuttuu, mutta asiat on samat.

      • 1275456

        Pakolaisia kylläkin, mutta ei maahantunkeutujia.(paperittomia)


      • EiEnääTarvetta

        Pakolaisen hätää ei tunne, jos ei koe sitä itse. Tietenkin toivon ettei sinulle poloiselle koidu koskaan tätä roolia. Herodeskin määräsi aikoinaan kaikki poikalapset surmattaviksi. Siihenkin löytyi lääke, pako Egyptiin niin kauaksi aikaa kuin tuo valtaapitävä oli määräävässä asemassa.

        Maailmanlaajuinen kalifaatti on näiden valtakuntien pakanajohtajilla, ainakin osalla päämääränä. Siihen on paras lääke viedä Kristiuskon sanoma näille harhoissa vaeltaville. Pakolaisaalto tyssää siihen. Eipä senjälkeen ole tarvetta lähteä turvasatamaa etsimään.


      • nvcvnv
        EiEnääTarvetta kirjoitti:

        Pakolaisen hätää ei tunne, jos ei koe sitä itse. Tietenkin toivon ettei sinulle poloiselle koidu koskaan tätä roolia. Herodeskin määräsi aikoinaan kaikki poikalapset surmattaviksi. Siihenkin löytyi lääke, pako Egyptiin niin kauaksi aikaa kuin tuo valtaapitävä oli määräävässä asemassa.

        Maailmanlaajuinen kalifaatti on näiden valtakuntien pakanajohtajilla, ainakin osalla päämääränä. Siihen on paras lääke viedä Kristiuskon sanoma näille harhoissa vaeltaville. Pakolaisaalto tyssää siihen. Eipä senjälkeen ole tarvetta lähteä turvasatamaa etsimään.

        "Herodeskin määräsi aikoinaan kaikki poikalapset surmattaviksi."

        Kyllä täytyy olla herkkäuskoinen hölmö uskoakseen moista potaskaa. Tuohan on täysin sepitetty juttu niin kuin monet muutkin Jeesus Nasaretilaisesta kirjoitetut tarinat. Kyse ei ole todellisesta tapahtumasta.


      • KäyttäkäämmeSitä

        Totuus on kuitenkin niin yksinkertainen, että ihmiskunta on vaeltanut vuosituhannesta toiseen ikäänkuin kivikaudessa "Suurkaanin" tai vastaavan ehdotonta valtaa pitävän johtajan komennossa. Kristin usko ja uskonpuhdistuksen jatkuva brosessi salli ihmiselle Jumalan luoman järjen vapaamman käytön.

        Kehityksen moottori lähti vasta siitä liikkeelle, ajatuksen vapaudesta. Järki on Jumalan lahja, käyttäkäämme sitä.


      • ajatuksen.vapaus
        KäyttäkäämmeSitä kirjoitti:

        Totuus on kuitenkin niin yksinkertainen, että ihmiskunta on vaeltanut vuosituhannesta toiseen ikäänkuin kivikaudessa "Suurkaanin" tai vastaavan ehdotonta valtaa pitävän johtajan komennossa. Kristin usko ja uskonpuhdistuksen jatkuva brosessi salli ihmiselle Jumalan luoman järjen vapaamman käytön.

        Kehityksen moottori lähti vasta siitä liikkeelle, ajatuksen vapaudesta. Järki on Jumalan lahja, käyttäkäämme sitä.

        "Monien historiaa pintapuolisesti tuntevien keskuudessa on yhä yleinen sellainen alkeellinen virhekäsitys, että reformaatio olisi tuonut uskonnon ja omantunnon vapauden."

        "Mikään ei ollut johtavien reformistien pohdinnoista kauempana kuin heidän omistaan poikkeavien uskonoppien sietäminen."

        "Luther vastusti melkoisesti omantunnon ja hartaudenharjoituksen vapautta, sillä nämä olivat ristiriidassa hänen raamatuntulkintansa kanssa. Hän saattoi moittia pakottamista ja tuomita kerettiläisten polttamisen kun hän pelkäsi että hän itse ja hänen joukkonsa voisivat joutua uhreiksi, vaan kun hän oli turvassa ja vallassa, hän vahvisti todellisen näkemyksensä että oli valtion velvollisuus määrätä oikea oppi ja hävittää kerettiläisyys, joka oli kauhistus."

        "Calvin kannatti kirkon hallitsemaa valtiota, valtiojärjestystä, jota kutsutaan yleisesti teokratiaksi ja hän perusti Geneveen teokratian. Siellä vapaus murskattiin täysin, väärät opit tukahdutettiin vankeudella, karkotuksilla ja kuolemalla."

        "Protestanttiset suunnat eivät edustaneet valistusta. Euroopan mantereella reformaatio oli yhtä vihamielinen valistusta kuin vapautta kohtaan. Tieteellä, jos se vaikutti olevan ristiriidassa Raamatun kanssa, oli yhtä vähän mahdollisuuksia Lutherin kuin paavin alaisuudessa. Raamattu, tulkitsivat sitä sitten protestantit tai Rooman kirkko, oli yhtä tappava noidille. Saksassa oppimisen kehitys kärsi pitkän takaiskun."

        http://www.gutenberg.org/files/10684/10684-h/10684-h.htm


    • mäntyä

      hohhoijaa liian pitkäteesi,ei jaksalukea

      • ajatuksen.vapaus

        Jaksoit kuitenkin julistaa tietämättömyyteesi johtavaa asennetta.


      • Kolmevuorokautta

        Lutterin uskonpuhdistuksessa erotettiin kirkko ja valtio toisistaan tavallaan kahdeksi kredimentiksi. Suomessa ymmärretäänettä nämä olisivat kokonaan toisistaan riippumattomia, mutta Lutherin mukaan niillä on yhteinen päämäärä, se on yhteinen hyvä. Se merkitsee, että kirkko voi ja sen kuutuu ottaa osaa yhteiskunnalliseen keskusteluunja ottaa kantaa. Mutta se ei voi käyttää maalliselle vallalle kuuluvia välineitä.

        Valtakunnat joissa ei ole Kristillistä pohjaa käyttäytyvät ilman omantunnontuskia. Ajatellaampa vaikkapa talvisotaa, Suomi oli tarkoitus katkaista Oulunkorkeudelta. Sotasaalis kuorma-auto oli lastattu kondomeilla. Oulun kaupungin valtaaminen oli tarkootus palkita puna-armeijan sotilaille siten, että vanhan pakanaisen käytännönmukaan kolme vuorokautta saisivat ryöstää ja raiskata kaupunkia.


    • beelaarus

      Sen aikaiset kontoomit oli valmistettu Belaruksen sisärenkaasta.

    • pumpelipum

      ensimmäiset kondomit oli valmistettu sian perä suolesta,varmaan arvannettikin kelle tarkoitetut

      • jhie

        Opettele perussuomalainen juntti kirjoittamaan, ennen kuin täällä kompuroit!


      • hehehehhehehhehe

        Oliko Halla-aholla peräpukamat?


    • Lyytimummo

      Nonnii. Meni kakaroilla tietysti jutut vesirajaan.
      Nukkumaan nyt ettei mummo suutu!

    • BysäntinTuho

      Kyllähän meidän on kiittäminenniin monessa asiassa Kristillistä arvopohjaamme. Historia on pullollaan kauhukertomuksia siitä, mitä seuraa jos pyrkimyksenämme ei ole oikeudenmukaisuus. Kommunismi on vain yksijuonne piiitkässä vääryyden loputtomassa jonossa.

      Bysantin tuhoutuminen Konstanttinopolin valtaukseen 29.5.1453 oli samanlainen seurauksiltaan kuin venäläisten suunnitelma Oulun valtauksen jälkeen päästää joukot kolmeksi vuorokaudeksi ryöstämään ja raiskaamaan.

      Niin muslimien vallattua konstanttinopoli Kristityiltä annettiin valtaajille myöskin lupa ryöstää ja alistaa ja raiskata kaupunkia. Kerrotaan muslimien saaneen unkarilaiselta asesuunnittelija Urbanilta tykin valmistamiseen apua. Valtaisa 8-metrin pituinen ja 75 sm. leveä tykinputki pystyi ampumaan yli 500 kg.n painoisia kuulia. Onko mikään muuttunut historiassa, meilläkin oli staalinin joosepilla auttajansa ja kätyrinsä.

      • iyolude

        ???


    • juueijutkuille
    • ToivoaOnVieläkin

      "Juueille" huomauttaisin, että pelastus on tarjolla kaikille osapuolille. Jumalan sanansaattajiksi on monestikin valikoitunut kaikkein kovimmat vihollise, ja Jumalankieltäjät. Kukaan meistä ei voi lyödä rintoihinsa ja sanoa: "En ole koskaan syntiä tehnyt ja erehtynyt".

      Asiaan on hyvin kansanomainen lääke: Viedään sanoma Kristuksesta ja pelastuksesta kaikille osapuolille. Niinkauan kun on elämää, niinkauan on toivoa.

      • KapuuParemmasta

        Ihmisille on Jumala asettanut jo syntymässä "oikeudenmukaisuuden kaipuun". Tämä kaipuu on suurin voima, joka antaa toivon siitä, että joskus vielä koittaa se päivä, jolloin Kristityt Juutalaiset kuin myöskin Muslimit voivat elää sovussa.

        Onhan historiassa ollut kauheuksia kautta aikain. Merkillistä kyllä, niin aikain kuluessa on järki saanut viimein voiton. Nythän näyttää siltä, että väkivallankierre on niin syvää, ettei sitä pysäytä mikään, vaan vääryys vain voimistuu. Historiasta löytyy kuitenkin suuri esimerkki myönteisestä vallankumoukseen verrattavasta brosessin liikkeele lähdöstä. "Uskonpuhdistus".


      • EntinenKiivasNyt

        Kritinusko antaa toivon kaikille ihmisille. Monikohan tietää, että myöskin juutalaiset ovat armon vapauteen lunastettuja? Siinä ei tarvita tekoja, vaan usko pelastaa. Muistakaamme ryöväri Krituksen vieressä ristinpuulla. Hänen uskonsa pelasti. Juutalaisia on siirtynyt runsaasti Kristityiksi. Pelastus on tarkoitettu kaikille kansoille.

        Muslimitkin ovat samaan pelastukseen osallisia. Monet ovatkin jo saaneet saman uskon osakseen, ja kutsun armon suuren herran palvelijoiksi. Luojamme tiet ovat tutkimattomat. Muistamme apostoli Paavalin. Entinen kiivas vastustaja onkin myöhemmin voimakkain puollustaja, marttyyri kuolemaan saakka.


      • Kansanviholliset

        Noista "marttyyrikuolemista" tuli mieleeni, että Kristinuskon alkuaikoina oli Rooman valtakunnassa raskaita vainon aikoja. Rooman tulipalo pantiin Kristittyjen syyksi. Siitä seurasi usein tuskallinen kuolema. Kristitty pantiin raajoistaan köysillä neljän hevosen vedettäväksi eri suuntiin. Henkilöitä joita ei suoraan syytetty Rooman palosta, niin heidät nimettiin "ihmiskunnan vihollisiksi", josta oli sitten tällainen ankara rangaistus.

        Kommunismin aikaan sosialismi helvetissä venäjällä tehtiin sama temppu siten, että ihminen pantiin jaloistaan ja hartioita kettingillä kiinni ja kaksi panssarivaunua veti erisuuntiin, toisinsanoen repimällä surmattiin. Revittäviä oli jonossa, jonon edetessä seuraava käsiteltävä tiesi mikä odotti, kun jonoa käsiteltiin henkilö henkilöltä ja oma vuoro lähestyi. Voiko enää kovempaa kohtelua olla?? Yhtymäkohtia Rooman vainoihin on sikälikin, että heitä nimitettiin "kansan vihollisiksi".


    • Lyytimummo

      Mitenkähän nämäkin liittyy Kärkkäiseen?

      • näin.arvelen

        Kun natsien rikokset ihmisyyttä vastaan tulevat puheenaiheeksi, osa kyseisen ideologian myötäiljöistä pyrkii vähättelemään holokaustia ja muita natsihallinnon aikaisia tapahtumia "niin mutta kommunistit" -tyyppisillä selostuksilla. Sitä laatua on ollut Magneettimediassakin holokaustin suoranaisen kiistämisen ohessa.

        Myös kristillinen uskonnollinen käsitys, että juutalaiset kääntyisivät pakon edessä kristinuskoon "lopun aikoina" on luonteeltaan antisemitistinen.


      • AamunArinko

        Arvelevalle nimimerkille: Kristillinen käsitys ei lähde pakon ajatuksesta. Sosialistisen työväenpuolueen pohjoiskorea on malliesimerkki vainoista ja pakottamisesta. Vuodesta 2002 alkaen tuo valtakunta on johtanut tilastoa suurimpana Kristtyjen vainoajana, toisena on afganistan. pelkkä epäilys kääntymisestä Kristityksi riittää Afganistanissa siihen, että suku tai viranomaiset voivat tappaa henkilön.

        Holokausti oli suuri rikos, joka liittyi siihen, että saksan sosialistinen työväenpuolue johtajineen vainosi Juutalaisia. Vainojen lopettaminen oli hyvä asia, eihän sitä kiistä kukaan järkevä ihminen. Merkille pantavaa on lisäksi se seikka, että erään natsipäällikön poikakin halusi tehdä jotain sovittaakseen isänsä vääryyksiä. Israelin osuustoiminta tilalla gipputsissa teki vapaaehtois työtä. Se työ oli eräänlaista sovitustyötä.

        Vain anteeksi antamalla ja anteeksi saamalla tehdään parempaa maailmaa. Mieli on silloin kevyt kuin sunnuntai aamun auringon nousu.


      • näin.arvelen

        "Kristillinen käsitys ei lähde pakon ajatuksesta."

        Kaikenlaista nykykristityt toki voivat yrittää väittää, mutta historia ei heidän näkemyksiään tue alkuunkaan. Kristinuskon historia on täynnä uskonnon pakottamista. Ei siitä lopulta niin kovin kauan ole kun Suomessakin oli vielä pakko kuulua kirkkoon ja pakko käydä jumalanpalveluksissa. Avioliittoon ei voinut mennä kuin kirkossa ja niin edelleen.


      • Pysähtyneisyys

        "Arvelevalle". Pakolla ei todellakaan saada mitään pysyvää hyvää aikaiseksi. Kaikkihan lähtee järjen vapaasta käytöstä, joka on Luojamme meille suonut. Pakko aiheuttaa vähintäänkin alitajuisen kapinamielen. Oletko nimimerkki tullut ajatelleeksi, miksi Staalinin Joosepin tytär muutti aikoinaan ameriikkaan vuonna 1967?

        Neuvostoliittoa kovalla kädellä johtanut tiktaattorikaan ei voinut kiertää sitä tosiasiaa, että Jumala on luonut jokaiselle luodulleen ajatuksen vapauden.
        Ihmiskunnan kannalta kenties tärkein kehityksen alullepanija oli sittenkin Lutterin Martti. Pyrkimys parempaa kohti onkin jatkuva brosessi. Erehtymiset kuuluvat jokapäiväiseen elämäämme.

        Anteeksi saaminen ja antaminen ikäänkuin vapauttaa meidät tekemistämme virheistä. Eihän siitä mitään kehitystä tule, jos pelkäämme virheiden tekoa kuin ruttoa. Venäjällä olikin sanonta:
        "Jos et tee mitään, et tee silloin virhettä". Toivottavasti ymmärsit , mikä aiheutti kommunismiin "pysätyneisyyden"??


      • VaurausJalalle

        Tuomion julistajat ovat yleensä tietämättään saman aatteen toistajia, kuin staalinin jooseppi ja hitlerin aatu. Asiat pitäisi nähdä positiivisesti. Joku filosofi onkin todennut: Menneisyyttä ei voi muuttaa ja tulevaisuutta ei tiedä. Se on talompoikais järjellä nasevasti sanottu. Pyrkimys on oltava koko aika "valoa kohti", siis oikeudenmukaisuutta kohti.

        Oletko muuten tullut ajatelleeksi sitä, että viimevuosisadan loppupuolen marksilais sodista turhaakin turhempi oli vietnamin sota. Suomessakin samoin kuin ruotsissa ratikaali nuoriso luuli olevansa hyvällä asialla puollustellessaan noita turhia murhia.

        Neuvostoliiton kaaduttua luhistui tuo vietgongin hirmuhallintokin. Vietnamin päälliköt pantiin kapitalismin oppiin, ja vaurastuminen saatiin jalalle. Nyt on vietnamin kansantuote 16-kertaa suurempi, kuin oli kommunistisen hirmuhallinnon aikana.


      • nhgfnhg
        VaurausJalalle kirjoitti:

        Tuomion julistajat ovat yleensä tietämättään saman aatteen toistajia, kuin staalinin jooseppi ja hitlerin aatu. Asiat pitäisi nähdä positiivisesti. Joku filosofi onkin todennut: Menneisyyttä ei voi muuttaa ja tulevaisuutta ei tiedä. Se on talompoikais järjellä nasevasti sanottu. Pyrkimys on oltava koko aika "valoa kohti", siis oikeudenmukaisuutta kohti.

        Oletko muuten tullut ajatelleeksi sitä, että viimevuosisadan loppupuolen marksilais sodista turhaakin turhempi oli vietnamin sota. Suomessakin samoin kuin ruotsissa ratikaali nuoriso luuli olevansa hyvällä asialla puollustellessaan noita turhia murhia.

        Neuvostoliiton kaaduttua luhistui tuo vietgongin hirmuhallintokin. Vietnamin päälliköt pantiin kapitalismin oppiin, ja vaurastuminen saatiin jalalle. Nyt on vietnamin kansantuote 16-kertaa suurempi, kuin oli kommunistisen hirmuhallinnon aikana.

        Sinun käsityksesi Vietnamin historiasta sisältää useita virheitä.

        Jos et ole jo katsonut tätä dokumenttisarjaa, niin nyt on hyvä aloittaa (kirjoitushetkellä kaksi ensimmäistä osaa on jo näkyvillä YLE Areenassa):
        https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/01/08/vietnamin-sodan-kokeneet-kertovat-kymmenosaisessa-dokumentissa

        "Ensimmäisessä osassa amerikkalainen tiedustelukonkari sanoo suoraan: viimeistään Dien Bien Phun taistelu ja ranskalaisten tappio Vietnamissa olisi pitänyt osata nähdä siirtomaavallan loppuna, mitä se oikeasti oli, ei vain kommunistien erävoittona kylmässä sodassa. Perspektiivin puute tuli amerikkalaisille kalliiksi."


      • Töällisteltäväksi

        On hyvä panna nuo tapahtumat oikeen ympäristöönsä. Aikoinaan Korean sodastakin esitettiin sellainen kanta, että on hyvä taistella toisella mantereella kommunismia vastaan, kuin omalla maalla.

        Vietnam oli eräänlainen jatke tuolle mielisairaalle kommunistien suorittamalle maailman valloitus sodalle. Neuvostoliiton perustuslaissa on vaatimus viedä maailman vallankumous eteenpäin., siis loppuun saakka.

        Kun Neukkula sitten romahti 1990 tienoilla, niin samalla loppui vietnamilaisten kärsimykset, ja päälliköt pantiin kapitalismin oppiin. Kyllähän tuo luku vaurauden määrä on nytt 16-kertainen puhuu omaa kieltään.
        Pohjois korean osalta on "näyteikkuna" edelleenkin valaistu, kaiken kansan töllisteltäväksi.


      • TurhatKärsimykset
        nhgfnhg kirjoitti:

        Sinun käsityksesi Vietnamin historiasta sisältää useita virheitä.

        Jos et ole jo katsonut tätä dokumenttisarjaa, niin nyt on hyvä aloittaa (kirjoitushetkellä kaksi ensimmäistä osaa on jo näkyvillä YLE Areenassa):
        https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/01/08/vietnamin-sodan-kokeneet-kertovat-kymmenosaisessa-dokumentissa

        "Ensimmäisessä osassa amerikkalainen tiedustelukonkari sanoo suoraan: viimeistään Dien Bien Phun taistelu ja ranskalaisten tappio Vietnamissa olisi pitänyt osata nähdä siirtomaavallan loppuna, mitä se oikeasti oli, ei vain kommunistien erävoittona kylmässä sodassa. Perspektiivin puute tuli amerikkalaisille kalliiksi."

        Vietnamin sodan vastustaminen oli aikoinaan muotia, siitä ajasta on kulunut nyt senverran vähän vuosia, että noille vastustaja "hörhöille" nauretaan. Tätä taustaa vasten onkin nähtävä tuo osatotuus. Meidän onkin nähtävä laajemmassa ympyrässä tuon ajan turhat kärsimykset.

        Kommunistinen Neuvostoliitto toteutti perustuslakiinsa kirjoitettua ohjelmaa: Maailman vallankumous.

        Olihan myöskin muitakin sotilaallisia uhkia noihin aikoihin "Kuuban saarto" Crutshof halusi viedä Amerikan portuaan atomipomminsa ja ohjuksensa. Kuuba saarrettiin, ja Venöjän kommunisteille ilmoitt silloinen presidentti John Fitsgeralt Kenedyi, että laiva joka uhkaa saartoa, niin se upotetaan. Eipä auttanut kommunistiketkujen, kuin poitaa atomipommi ohjuksensa maailman rauhaa uhkaamasta


    • KomiteaVaiko

      Ihmisoikeujärjestö Simon Weisentahal on pyytänyt meidän presidentiltämme virallista selvitystä SS-miestemme osuudesta juutalaisten murhiin Ugrainassa.
      Nyt herää kysymys, olisiko jo aika unohtaa nuo sota-ajan kauheudet? Saksanmaalla on yli 90-vuotias keskitysleirin kirjanpitäjä saanut 4-vuoden vankilatuomion. Pikkutyttönä leirillä ollut mummo kävi halaamassa tuota vankia. Sanoi sen olevan henkisesti vapauttava, kun voi tehdä tällälailla sovintoa painajaismaisen hisorian kanssa.

      Suomestakin luovutettiin muutamia kymmeniä m.m. Neuvostoliittoon heidä'n nimeämiään ihmisiä. Tämä oli tietenkin häpeätahra meidän hisoriassamme.
      Suurin vääryys oli meiltä luovuttaa 18 000 Inkeriläistä tuohon hirmuhallinnon valtakuntaan. Olisiko aika panna pystyyn totuuskomissio vaiko antaa historialle anteeksi ja unohtaa menneisyyden vääryydet?

      • VääryysHuutaa

        Suomalaisille oli kunnia asia tuoda esim. vainajat mahdollisuuksien mukaan kotikirkkojen multiin. Monellakaan valtiolla ei ollut tällaista tavoitetta. Niin sitten nämä luovutetut alueet. Isänmaamme otti vastaan ihmiset Venäjän ryöstämilta mailta. Sopdan jälkeen oli myöskin sellaista kantaa, ettei väestönsiirtoihin ruveta. Onneksi oikeudenmukaisuus voitti ylivoimaisesti ja asutuspolitiikkaamme ihmeteltiin maailmanlaajuisesti nimenomaan sen onnistumista.

        Nooh, sitten tulee se musta tahra: "Inkeriläiset". Tuo Inkerin kansa on saanut kärsiä meidän sukulaiskansoistamme eninten. Vironperän Jussi halusi auttaa omaa heimoaan, mutta Inkerin kansaan voimat ei sillä riittäneet. 18 000 syytöntä heimolaista palautettiin tuohon sosialismi helvettiin Neuvostoliittoon kidutettaviksi siperian reissulle. Monelle heikäläiselle se olikin sitten kuolemareissu. Vääryys huutaa taivaaseen asti.


    • EmmeVoiPaeta

      Sopu menneisyyden kanssa. Dokumentti elokuva: Voiko hirmutyöt saada anteeksi?
      Anteeksiantamaton kertoo Bosnian sodan aikaista hirmutekojen sovittamisesta. Esad Landzo ( 44 ) tuijottaa lapsuuden aikaista perhepotrettia. Pieni ilosilmäinen poika hymyilee kameralle vanhempiensa keskellä. Landzo tärväsi elämänsä- ja monen muun elämän kahden kuukauden aikana Bosnian sodassa vuonna 1992.
      Hänet värvättiin Celebicin vankilan vartijaksi. Leirin ihailtu päällikkö vakuutti musliminuorukaiselle, että kaikki on luvallista.

      Sai 15 vuoden vankeustuomion Haagin kansainvälisessä tuomioistuimessa. Kymmenistä sotarikollisista hän oli ainoa, joka katui tekojaan. Pahan taakka on sanoinkuvaamattoman suuri, nimen omaan tekijälleen itselleen. Vankeus ei poista tuota tuskaa. Aivan normaali nuori poika, jolta harkinta lähti käsistä. Meissä jokaisessa asuu pieni hitleri ja staalini. Kysymys kuuluukin voiko omaatuntoaan keventää pyytämällä kaltoikohtelemiltaan anteeksi? Vaikka me piehtaroimme valheessa kuinka paljon tahansa. Omaatontoamme emme pääse pakoon.

      • MinneMennä

        Väärintekijältä omantunnon tuskia ei todellakaan aika poista, vaan itse tekemämme vääryys hiertää vuosien mittaan enemmän kuin "kivi kengässä". Malliesimerkki on ugrainalaista syntyperää oleva nikita crutsof. Nykyaikaistaessaan synnyinmaansa maataloutta staalinin käskystä, jonka seurauksena oli 3-miljoonaa ihmistä kuoli nälkään ja kidutuksiin. Ihmislihaa syötiin ja niin edelleen.

        Omantunnon tuskat vuosikymmenten vieriessä polttivat mieltä enemmän ja enemmän. Vanhoilla päivillään rutsof itki: "Minun käteni ovat yltäpäältä viattomien ugrainalaisten talonpoikien veressä". Raamatussakin on sanonta: "Minne minä voisin mennä, minne paeta sinun kasvojesi edestä". Me teemme tilin jokainen erikseen Luojamme kanssa.


      • yut
        MinneMennä kirjoitti:

        Väärintekijältä omantunnon tuskia ei todellakaan aika poista, vaan itse tekemämme vääryys hiertää vuosien mittaan enemmän kuin "kivi kengässä". Malliesimerkki on ugrainalaista syntyperää oleva nikita crutsof. Nykyaikaistaessaan synnyinmaansa maataloutta staalinin käskystä, jonka seurauksena oli 3-miljoonaa ihmistä kuoli nälkään ja kidutuksiin. Ihmislihaa syötiin ja niin edelleen.

        Omantunnon tuskat vuosikymmenten vieriessä polttivat mieltä enemmän ja enemmän. Vanhoilla päivillään rutsof itki: "Minun käteni ovat yltäpäältä viattomien ugrainalaisten talonpoikien veressä". Raamatussakin on sanonta: "Minne minä voisin mennä, minne paeta sinun kasvojesi edestä". Me teemme tilin jokainen erikseen Luojamme kanssa.

        "crutsof", "rutsof", "ugraina", "staalin"

        Ajatuksenjuoksusi taso käy kyllä ilmi jo täydellisestä välinpitämättömyydestäsi nimien oikeinkirjoitukseen. Oikea kirjoitusasu suomen kielessä on Nikita Hruštšov. Jos teknisistä syistä jokin järjestelmä ei tue š-kirjainta, niin voi käyttää muotoa Hrushtshov.


    • Onnistuminen

      Pakolaiongelma on siinämäärin suuri, että sille pitää tehdä jotakin. Eihän ihmispoloiset voi elää perheineen maassaan, jos on kuolema edessä vaimoillekin ja lapsille. Koditon tarvitsee turvaa ja suojelusta. Tämän ymmärtää jokainen tervejärkinen, jonka omatunto eiole muuttunt täysin kylmäksi brobakannan harhauttamana.

      Minne sitten suuntaisimme avun? Vastaus on, apu on vietävä suoraan tuhoa aiheuttavaan juureen. Pääpesäkkeisiin. Muu on vain suosion kalastelua ja valetta.

      Miltei kaikissa afrikan maissa on vallalla baath sosialistinen puolue. Kalevi Sorsa sanoi 70-luvulla tuosta aatteesta, että se on Suomen sosialidemokraattien veljespuolue. Siis sosialismin ja muslimiopin paikallinen seos. Ehdotankin: Suuripalkkaiset sosialisti johtajat Suomesta oisi lähetettävä vapaaetoisiksi lähetys saarnaajiksi afrikkaan. Kääntämään muslimipakanat Kristinuskoon ja selostamaan heille, että sosialismi on tuhonoppi. Silloin vasta voisimme odottaa murhien loppumista. Nämä sosialistijohtajat tuntisivat sitten vanhoilla päivillään kiitollisuutta elämäntyönsä onnistumisesta.

      • OnhanVääryys

        Olen ihmetellyt samaa asiaa sosialismiopin tuho jatkuu ja jatkuu.... Pääperkele onkin kenties Karl Marksi. Hänen oppinsa johdosta vuosisadan hulluuden saldo oli noin 200-miljoonaa tapettua.

        Afrikassa tuho on nyt saavuttanut niin suuret mittasuhteet, että siellä eivät kaikki selviä hengissä. Onkin nähtävä selkeästi ja rehellisesti, että aate on tuhon aioheuttaja. Miltei kaikissa afrikan maassa on vallalla "Baathsosialismi". Tuo perkelpuolue on sosialidemokratian ja muslimiopin seos.

        Tuhon saldo kasvaa yhä:
        Afrtikasta on myyty noin 50-miljoonaa hehtaaria viljelysmaata. Ostajina ovat kansainväliset firmat, etupäässä kiinalaiset. Paikallinen väestö joka on elättänyt perheitään sukupolvesta toiseen tulla maaperällä, heille sanotaankin nyt painukaa matkoihinne, ette ole ikinä omistaneet maapohjaa. Sosialismissa maapohjan omistaa valtio, jolla on oikeus myydä omistuksiaan pois. Alkuperäisväestön siirtoa tehostetaan ruoskalla ja pyssyillä. ONHAN SE VÄÄRYYS.


      • uäwelli
        OnhanVääryys kirjoitti:

        Olen ihmetellyt samaa asiaa sosialismiopin tuho jatkuu ja jatkuu.... Pääperkele onkin kenties Karl Marksi. Hänen oppinsa johdosta vuosisadan hulluuden saldo oli noin 200-miljoonaa tapettua.

        Afrikassa tuho on nyt saavuttanut niin suuret mittasuhteet, että siellä eivät kaikki selviä hengissä. Onkin nähtävä selkeästi ja rehellisesti, että aate on tuhon aioheuttaja. Miltei kaikissa afrikan maassa on vallalla "Baathsosialismi". Tuo perkelpuolue on sosialidemokratian ja muslimiopin seos.

        Tuhon saldo kasvaa yhä:
        Afrtikasta on myyty noin 50-miljoonaa hehtaaria viljelysmaata. Ostajina ovat kansainväliset firmat, etupäässä kiinalaiset. Paikallinen väestö joka on elättänyt perheitään sukupolvesta toiseen tulla maaperällä, heille sanotaankin nyt painukaa matkoihinne, ette ole ikinä omistaneet maapohjaa. Sosialismissa maapohjan omistaa valtio, jolla on oikeus myydä omistuksiaan pois. Alkuperäisväestön siirtoa tehostetaan ruoskalla ja pyssyillä. ONHAN SE VÄÄRYYS.

        Nimim. "OnhanVääryys", onkohan sulla kaikki kunnossa? Mistä vedät näitä "teorioita"?
        Nyt kannattaa jo pitää taukoa ja tarkistaa, onko joku lääke jäänyt ottamatta.


      • AinaVallassa

        Mielisairaala hoito oli entisessä Neuvostoliitossa yleisesti käytetty konsti vaientaa vallan epäilijät. Eipä taidettu puhua lääkityksestä vaan annettiin suoraa toimintaa asioiden oikaisemiseksi.
        Eipä ole tavat kovinkaan paljon muuttuneet, kun Putikainen pääsi valtaan?? Entistä vaimoaan löi turpiin ja toimitti hänet mielisairaalaan. Sitten ei muuta, kuin uutta rouvaa areenalle, uusi onkin nuori ja edustava, olikohan se voimistelun kärkiosaajia?

        Historiasta löytyy runsain mitoin omasta viisaudestaan sataprosenttisesti vakuuttuneita. Uusin lienee Kiinan nykyinen johtaja? Kerrotaan hänen valmistelevan perustuslain muutosta sellaiseksi, että voi jatkaa vallan kahvassa vaikka lopun elämäänsä.


    • Lyytimummo

      Ja Kärkkäiseen nämä liittyvät...miten?

      • EriKanteilta

        Eihän kärkkäinen voi millään kantaa kaikkia maailman syntejä. Maailman synnit on jo sovitettu. Kristus on ne sovittanut ristin kuolemallaan. Me olemme osalliset tuosta sovituksesta. Maaiman tapahtumat ovat niin paljon monivivahteisia, että noobel kirjailijamme Frans Eemil Sillanpää totesikin osuvasti eräässä yhteydessä arvioidessaan ystävänsä käytöstä näillä sanoilla: "Elämän moninaisuudesta hän ei mitään ymmärtänyt".

        Kyllähän meidän pitää olla rehellisiä ja katsella maailman tilannetta avoimin silmin, ilman kiihkoa. Nimenomaan sosialismin hirmutyöt jatkuu..jatkuu..jatkuu.... Mistä lääke muslimimaista tapahtuvaan pakolaisongelmaan?? Sitä sietääkin pohtia eri kanteilta.


    • SiirtyivätVihreisiin

      Lienee asiallista palauttaa mieliin, miksi vihervassurien voima otti suomessa oikein laukka-askeleen eteenpäin vajaa kolmekymmentä vuotta sitten??

      Neuvostoliiton ollessa voimissaan, kaikki valheet olivat piilossa ja Suomessakin oltiin niin ikuisia ystäviä, niin ikuisia ystäviä. Oli virallista YYA-sopimus ajattelua / uskontoa. 90-luvun taitteessa Neuvostoliitto sitten luhistui. Kulissit kaatuivat ja valheet tulivat julkisiksi, mitään ei jäänyt enää turvaamaan kommunistien harhoja ihanne yhteiskunnasta.

      Siihen aikaan alkoi kuulumaan valtava kolina, rotat jättivät uppoavan laivan. Kommunistit siirtyivät vihreisiin.

      • OnkohanMuuta

        Vihervassureissa on näkyvissä kaikenlainen rappio. On alkoholin ja huumeiden hyväksyntää. Sukupuoli neutraalia ja lukumääräneutraalia avioliittoa. Mikähä siinä on, kun näyttää yhteiskunnan rappeutuminen suorastaan räjähtämällä lisääntyvän?

        Sukupuolineutraalista tuli mieleeni, kun seurasin vanhaa koiran horiskoa, joka yritti astua jauhesammutin pulloa, että onko kysymyksessä muuta kuin aivojen tylsistyminen?


    • KokonaanKaatui

      Historia toistaa itseään. Mitäpä muuta voisi ajatella nykyvenäjän ruhtinaasta Putikaisesta? Luulempa, että tuo johtaja on täysin vakuuttunut siitä, ettei kukaan voi korvata häntä ja hänen viisauttaan maan johdossa. Näinhän se oli Leeninin Ladimirilläkin ja Staalinin Joosepilla, kuten myöskin Breshnevillä. Elinikäinen pesti valtakunnan johtoon, kunhan on saanut vakautettua otteensa vallankahvasta.

      Putikainen hakee kansan suosiota, uhoamalla tehokkaammista ja vieläkin tehokkaammista tappokoneistaan. Vastustajat on nujerrettava konstilla millä hyvänsä, vaikkapa sitten myrkyttämällä.
      Meinasimpa unohtaa Napoleonin. Ranskan vallankumous kun ei tuonutkaan onnea ja vaurautta, niin vallankumouksen sankari hoksasi, että syy onkin ulkovalloissa. Eipä siinä sitten muuta kuin armeija liikkeelle valloittamaan Eurooppaa Afrikkaa ja Venäjänmaata.

      Järkiintyminen on kuitenkin tullut jossainvaiheessa tavallisen kansan pelastuksdeksi, niin Venäjälläkin. Muistamme Korpatsovin vaatimuksen avoimuudesta ja rehellisyydestä ja irrottautumista valheesta. Venajän kommunismihallintohan oli rakennettu valheen kivijalalle. Kun tuo kivijalka sitten romahti, niin siinä kaatuikin sitten koko Neuvostoliitto.

    • EiKunnioita

      Totta maar. Napoleonin aikaan keksittiin oikein tappokonekin sen nimi oli "GILJOTIINI" Nimensä sai keksijänsä mukaan. Yleiset mestajaiset olivatkin suosittua kansanhuvia. Jo aamuyöllä mummot varasivat torilta mestauslavan läheltä hyviä näköalapaikkoja. Mummot tulivatkin tuolien kanssa ja kutoivat odotellessaan sukkaa.

      Vallankumous syö lapsensa tiesi vanhakansa sanoa. Giljotiininkin keksijä surmattiin lopulta tuolla nerokkaalla koneella. Suurneukkulassakin Leeninin Ladimiri järjesti tovereilleen "pitkien puukkojen yön. Vallankumouksen suurneroihin kuuluva Trotskikin surmattiin meksikossa, jonne hän oli paennut noita vielä enemmän oikea oppisia tovereitaan. Herääkin kysymys: Onkohan nämä Englannin myrkkysurmat itseasiassa vanhaa jatkumoa? KGB:n pitkä käsi ei kunnioita valtakuntien rajoja.

    • TäydellinenVaihto

      Onhan vallanvaihto aina ollut uudelle johtajalle hyvin perusteltu ja harkitusti kansalle esitelty. Muistamme S. Niinistökin vaalien jälkeisessä puheessaan otti kantaa tuleviin haasteisiin. "Ilmastomuutoksen torjuminen". Tuolla lauseella hän ikäänkuin varmisti sen, että pahimman kilpailijansa kannattajatkin ovat nyt hänen huolempitonsa suojissa.

      Entäpä sitten U. Kekkonen, joka voitti täpärääkin täpärämmin vuoden 1956 resitentin vaalit?? Pahin kilpailija oli K. A. Fagerholm. Nooh. Ratkaisu oli sellainen, että Urkin poika Taneli Kekkonen otti vaimokseen Faagerholmin tyttären. Kysymys kuuluukin: "Voiko enää täydellisempää vallansdiirtoa olla olemassakaan??

      • NauruaJälkikäteen

        Tuosta Fagerholmista tuli mieleeni, eräs maalaisliiton järjestämä poliittinen puhetilaisuus sivukylän maamiesseuran talolla. Vierailevana puhujana oli Matti Kekkonen. Kun sitten tuli yleisölle kysymysten aika, niin kyläkunnan kovin kommunisti, oiken kansanedustaja ehdokas kysyi pitkässä puheenvuorossaan: Onko mahdollista laskea ruuan hintaa, kun se on pienituloiselle työläiselle liian kallista ostaa? Pitkän puheensa loppupuolella vielä tuli syyttäneeksi liian pieniä maataloustuottaja hintoja, kun viljelijä joutuu kituuttamaan pienillä tuloilla?

        Matti Kekkonen hoksasi ritiriidan kysymyksessä. Vatauksessaan sanoi: Jospa kysyjä täsmentäisi kysymystään. Ruoka on liian kallista ja ruoka on liian halpaa. Kumpaa kysyjä tarkoittaa??

        Kommunisti kysyjä hoksasi puhuneensa itsensä "pussiin". Ei täsmentänyt kysymystään vaan karjaisi kuuluvalla äänellä: "Appes on viinakaupan johtaja".
        Todellisuudessahan Matin kaksoisveljen Taneli Kekkosen appiukko K.A. Fagerholm oli viinakaupan pääjohtaja Olihan siitä tilaisuudesta kylällä paljon naurunaihetta jälkikäteen.


    • jarkke100

      lopettakaa jo tuo typerä jurnutus ja vaino,kärkkäinen on hyvä tyyppi,ja kauppansa ylivieskan veturi,itse ainakin toivon onnea ja menestystä.

      • bgfd

        Onko Juha sanoutunut irti antisemitismistä? Ei ole, vaan hän on yhä sitä mieltä, että Magneettimediassa ei muka olisi ollut mitään paikkaansa pitämättömiä väitteitä juutalaisista.


      • ItselleEnemmän

        Anteeksi antamisen ja anteeksi saamisen valtavan suuri voima ja helpotus on ihmiskunnan osa, jos asian oikein ymmärrämme?? Olihan Hitlerin Aaturukka ja Staalinin Jooseppi samoja sosialismin harhoissa vaeltavia sokaistuneita. Annetaan heidän jo maata tuomionsapäiväänsä odotellemassa.

        Näiden Marxilaisten jälkeen on tullut vielä muitakin rappion ilmentymiä. Näinhän se on ollut kautta tunnetun historian. Onkohan siinä perimmäisenä syynä se seikka, että jokainen ihminen kokee saaneensa järkeä enemmän kuin kanssaihmiset? Omasta mielestään järjen jaossa onkin tapahtunut virhe: Itselle onkin "lurahtanut" niin suuri annos järkeä ja viisautta, ettei siitä sitten ole muille yltynyt kuin rippeet.


    • eikaikkia

      Suomessa on mielipiteen vapaus: myös sinulla. Itse en henkilökohtaisesti tykkään pen sytkovitsista, on vähän leuhkan olonen ja kaikkititävä.

    • ilmastolähenee

      OLIPA PIHA TÄYNNÄ,ei tahtonut parkkipaikkaa löytää mutta hakemalla löytyi

    • SamatKonstit

      Antiikin Kreikan tarustossa on jo kuvailtu seikka joka on kenties koko sosialismin tuhovoiman moottori?? Odysseus matkatessaan laivallaan "Seireenien" luodon ohi selvisi tilanteesta seuraavanlaisella nerokkaalla konstilla.

      Muiden merimiesten korvat tukittiin. Odysseus itse köytettiin mastopuuhun kiinni, mutta korvia ei tukittu. Tällöin hän saattoi kuunnella noiden seireenien vastustamattoman kauniit laulut, mutta timenpiteisiin ei voinut ryhtyä. Tilannehan oli sellainen, että kauniiden laulujen kuulijat eivät voineet vastustaa kiusausta purjehtia tuolle luodolle. Astuttuaan maihin luodolle nuo kauniit neidot muuttuivatkin pedoiksi, jotka tappoivat ja repivät palasiksi hyväuskoiset höpläytetyt purjehtija vieraansa.

      Ammattiyhdistyksillä on sama vastustamattoman kaunis sanoma, kuin noilla tarujen seireeneillä.
      - Työaika on liian pitkä
      - Palkka on liian pieni.
      - Ruoka on pahan makuista. Jne. Jne...

      • nhgf

        Ennen ammattiyhdistysliikettä työaika oli 12 tuntia, työviikko oli kuusipäiväinen, irtisanomissuojaa ei ollut vaan elettiin täydellisessä epävarmuudessa päivä kerrallaan, palkkatasot olivat epäoikeudenmukaisia, työturvallisuudesta ei ollut tietoakaan, lapset olivat raskaassa fyysisessä työssä vailla koulutusmahdollisuuksia ja niin edelleen.


      • MitenKävikään

        Sitten tulikin sosialismin pelastava autuus. Varsinkin itäinen eurooppa antoi voimakkaan potkun asioiden korjaamiseksi.
        Hämmästys olikin suuri, parannusta luvattiin, mutta takapakkia mentiinkin. Olikohan kansaa "höbläytetty"? Vai mitenkä tässä näin kävikään?


      • Lyytimuori
        nhgf kirjoitti:

        Ennen ammattiyhdistysliikettä työaika oli 12 tuntia, työviikko oli kuusipäiväinen, irtisanomissuojaa ei ollut vaan elettiin täydellisessä epävarmuudessa päivä kerrallaan, palkkatasot olivat epäoikeudenmukaisia, työturvallisuudesta ei ollut tietoakaan, lapset olivat raskaassa fyysisessä työssä vailla koulutusmahdollisuuksia ja niin edelleen.

        Höpön höpön nhgf! Taas on väärää tietoa. 8 tuntinen työpäivä oli hyväksytty jo 1916-17.
        Lauantaisin tehtiin puolta päivää 60-70 luvun vaihteeseen.
        Ay liike oli kohtuullinen 70-luvulle asti. Sitten tuli ahneus ja nyt on pskat housussa.


      • nhgf
        Lyytimuori kirjoitti:

        Höpön höpön nhgf! Taas on väärää tietoa. 8 tuntinen työpäivä oli hyväksytty jo 1916-17.
        Lauantaisin tehtiin puolta päivää 60-70 luvun vaihteeseen.
        Ay liike oli kohtuullinen 70-luvulle asti. Sitten tuli ahneus ja nyt on pskat housussa.

        Nimimerkki MitenKävikään kirjoittaa jo Neuvostoliiton satelliittivaltioistakin, joten en minäkään rajoitu vain Suomen asioihin. Tosin Suomessa nuo edistysaskeleet ovat merkittäviltä osin olleet työväen järjestäytymisen ansiota.


      • SeurausOli

        "nhgf" nimimerkki on erehtynyt. Alakoulusta alkaen olisi pitänyt neuvoa ihmistaimille, että yrityksen tulee tuottaa voittoa. Tappiollinen yritys menee konkkaan ja tulee työttömiä. Suomen onni on, että meillä oli jo 1800 luvulla osuustoiminta hyvin vilkasta. SOK ja OTK muunmuassa kuin myöskin koneosuuskuntia ja teurastamoja. Hyvä näin kansa sai konkreettisen tuntuman yritystoimintaa.

        Sitten tultiinkin lähelle nykyaikaa. TV-ssä oli mainos, jossa Niilo Hämäläinen kopautti puheenjohtajan nuijalla sanoen: "tällä nuijan kopauksella tuli ammattiyhdistysliike SAK-mukaan editysmielisen osuuskaupåpa OTK:n hallintoon". Mainos toistettiin moneen monituiseen kertaa. Seurauksena olikin sitten konkurssi. Voi.Voi.


    • halpaa_on

      Huhuh, on ollut Kärkkäisen parkkipaikat todella täynnä, piti jättää auto Savontien varteen, kun ei paikkaa löytynyt. Kärkkäinen voisikin hieman laajentaa pysäköintialuettaan.

    • Lyytimuori

      Kyllä on kateita Kärkkäisen Jussilla!
      Ja juuri noiden taholta jotka eivät ole saaneet elämässään mitään muuta aikaiseksi kuin ison läjän paskaa!

      • joopajoo

        Todellisuudentajun rikkoutumisessa ei ole mitään kadehdittavaa.


      • asstoson

        Miksi pitäisi kadehtia semmoista, joka oikeasti on sairas!? Suurt asääliä tunnen, kun ihminen ei ymmärrä omaa tilaansa.

        Mistä tiedät meidän "muiden" aikaansaannoksista yhtään mitään?

        Olet varustettu kummallisella ymmärryksellä "Lyytimuori", kun luulet että kärkkäistä pitäisi kumarrella moisesta ideologiasta ja täysin sairaista mielipiteistään!!

        Miten siis voisi/pitäisi olla kateellinen tällaiselle sairaalle ihmiselle, hänessä ei ole yhtään mitään kadehdittavaa!


    • eitietoa

      vai kata kärkkäisen

    • OnaRehuPullan

      Jos olisi jo kansakoulussa kessottu, minen tulee toimeen, ilman voittoa tuotantoa tuotantoa. Maxsin tupria murjia turhia muhia, kaksisataa saatuhatta turhaa murhaa voi huvanen välttää. Kansataiskoulussa oli jo tipolassa, selostettu että kaikki se olisi huvaksuttu. Sanoin se on maataloudessa kuin kaikessa ytitustoiminnassa.
      Suomen sosialidenokraalli kirjoitti eneen ensimmaista maailnan sotaa, ennen ei suomesta nälkä lopu, ennen kuin viimeinen kuiskujilan haviaa suomen penlolta. Ukainasta tulee niin halvalla vilhaa, etta se kannataa ostaa sielta, mista se tulee ettei sita kannata viljetta kotimaassa.

      Noon sitten oli teinen maailmassota, ja venalla vallan vallankuos. ei nullut halmaa viljaa ulkomailta kotimainin tuotuna. Suomessa oli vankileirit, olisi tarvittu paljon ulkomasta omaa viljaa.,
      Turhaa kuolemia oli paljon. Nivalan tanaan Kuostti Kallio ja Mannerhein pusuijat etta, pitaa sotaa vankit kotimatkalle. Vain käyneet sotarikoksiin pitaa panna oikeuhen eteen.

    • KoyhyysAutuisi

      Miten se voi olla tosi, etta kaikki sosialisti hallinnon kautta tulleet valtakunnat ovat paattyneet ruuan suhteen katastkofiin. Etelä ameriikoissakin on venetsueela paattunut ruokagiisiin. Vakeä lähtee pois naapurimainin ruuan perässä kun perheen emännat eivat saa ruokaa laksilleen. Kuupassakin talojen ikkunalaudoilla ja kaupunkin katoilla viljellaan ruokaa. Kollektivisoitujen peltojen tuottoo on yhta nollan hanssa.

      Pohjoi morean tyovänpuluen valta on niin suurta siellakin sama kuin muissakin vasemmiston maissa myös täällä ruoka loppuu. Sisallissovasta lahtien on tuo elämälle tärkeä loppuu aine, onkin kortiia. Oiskohan hähän yhteinen nimittäjä: Viljelijä joka tekee omaa tytään tekee sitä kelloon tuijottamatta. Huulekin etta vasemmistossa aina vain lyhyemmpi ja lyhyemmäksi työaika lopettaa lopulta työnteon ja ja köyhyyn astuu sisaan. Jos suomessa ei olisi yrittäjiä niin koyhyys astuisi sisään oli sitten maanviljelijat tai myytkin yrittajat.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5650
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3587
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1710
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1702
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      92
      1166
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1119
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      72
      839
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      828
    Aihe