Jääviydestä!

nypiisaa

Tiedoksi, että kyllä kaupungin työntekijöilläkin on perustuslain mukainen sananvapaus, äänioikeus ja oikeus asettua ehdolle kunnallisvaaleissa. Pikkuhiljaa alkaa riittää tuo vollotus työntekijäluottamushenkilöiden jääviydestä. Samalla tavalla tulisi olla huolissaan eräistä rakennusalan yrittäjinä toimivista luottamushenkilöistä ja heidän jääviydestään! Ruvetaanko oikein kunnolla tutkimaan, miten nämä asiat ovatkaan oikeasti menneet jääviyskysymyksissä?

19

390

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eetu610

      nypiisaa kirjoitit vähän mutta asiaa

    • Eihyvä

      On useinkin laillista, muttei tyylikästä, kun kaupungin oma väki istuu valtuustoissa ja muissa luottamustehtävässä.

    • Asiajäävi

      Ehkä turha pelko. Nykyajan ihmiset ovat sen verran jo asioista perillä, ettei kaupungin työntekijöitä pyydetä asettumaan ehdolle. Kaupungin työntekijätkään eivät niin sakeita ole, että asettusivat. Viimeinen niitti on äänestäjä, joka tekee valinnan. Siihen viimeistään stoppaa jäävien valinta.

    • viikonvarrelta

      Uusi kunnan hallintosääntö, velvoittaa TARKASTULAUTAKUNTAA selvittämään valituksitulleitten luottamushenkilöiden taustat. Eiköhän tämä selkeytä osaltaan jääviys näkökohtia. Siinä mitataan myös valituksitulleen oma oikeudentaju ja rehellisyys.

    • isokatras

      Mikä taho syöpi lapuan kertyneet tulot, jottei varoja jää muuhun.

      Kysyn vaan...

      • selkeytetävä-linjoja

        Kaikki mutkat tehhään sillä tyylillä jotta kyllä ylläpitosakkia pitää olla ja tietysti samalla hauskaakin, tehoista ja yksinkertaisesta selkeydestä piittäämatta.

        husaamallakos eteenpäin


    • tunnollinenselviää

      Kaupungin viranhaltijan tai työntekijän osallistuminen kaupungin kunnallispolitiikkaan on kansalaisoikeus ja sitä kautta myös vellvollisuus. Kuntalaki määrittelee sitten esteellisyyden. Kukaan ei saa olla jäsen lauta- tai johtokunnassa jonka alaisena itse työskentelee. Valtuustossa ja hallituksessa tulee jäävätä asioissa joissa on esteellinen.
      Ongelmallisinta, vaikka ei jääviä, on kaupungin viran- tai työntekijän osallistuminen kaupungihallituksen työskentelyyn. Se on toiminto jossa "pyörähtää" tahtomattaan oman toimialansa vaikuttajaksi/päättäjäksi.

    • Omassaasiassa

      Esimerkiksi opettaja ympäristölautakunnassa on ok. Teknisen lautakunnan jäseneksi sairaanhoitaja, opettaja, siis kaupuninlla töissäolevat saattavat ajaa investointiasioita omaa toi´mialaansa suosien. Lapualla tämä näkyy kaupungin´hallituksen jäsenien toiminnassa kouluasiossa tunteen ohittaessa järjen. Kene vastuulla on, ettei näitä jäävätty?

      • eimassatyhmyyttä

        Jospa se olikin tietämystä....näin oletan. Ei tunnetta eikä järjettömyyttä. Nyt on lapset koulussa homeen keskellä.


    • Kommunaali

      Onpa noita yrittäjiäkin kunnallispolitiikassa ja samalla liikesuhtessa kuntaan. Se se vasta vaarallista on.

    • Esteellisyyskunniaan

      Ongelmallisimpia ovat yrittäjät ja heidän sukulaisensa kunnallispolitiikassa, jotka eivät jäävää itseään. Nyt on nähty miten Suomi on pieni maa myös valtakunnan politiikan osalta. Lapua on pieni paikkakunta, jossa erityisesti rakannusalan yrittäjät ovat vetäneet perinteisesti omiensa suuntaan ilman, että esteellisyyttä olisi edes yritetty tutkia.

      • Hhggfft

        En koskaan tule äänestämään ko henkilöitä.Toivottavasti eivät muutkaan.


      • Voevoi

        Ongelmallisimpia ovat kunnan työtekijät, jotka eivät osaa jäävätä itseään oman hallintokuntansa asioissa. Virkamies on tietenkin oman hallintokuntansa asiantuntija, muttei missään tapauksessa sovi samanaikaisesti luottamusmiespäättäjäksi.


    • ehkä.kateellinen

      Ettet nyt olisi vaan kateellinen. Miksi joidenkin kuntalaisten ei saisi osallistua päätöksentekoon mutta tekniseen toimistoon palkattiin yrittäjä valvomaan omien ja muittenkin bisnestensä etua.

      • Eijärkeä

        Mitä järkeä tuossa?


    • OllanTasapäitä

      Lapuan kaupunginhallituksessa ja valtuustossa istuu liikaa kepulaisia opettajia ja se näkyy Lapuan päätöksenteossa ja lastemme sivistystasossa.
      Lapuan ongelmana on se, että on vain kaksi puoluetta; keskustapuolue ja maalaisliitto, -ja siinä järjestyksessä.
      Lapuan kaupunginhallituksen kepulaiset opettajat ovat itsensä esimiehiä kaupunginhallituksessa, koska kaupunginhallitus edustaa työnantajaa, Lapuan kaupunkia.
      Näin ei voi jatkua.

      • Nerotuimalatjaleipomot

        Joopajoo. Eiköhän ne ongelmatapaukset ole ilmenneet ihan muulla tavalla. Ovat itse omalla sanallaan oireilleet eri lehtien palstoilla, useaan otteeseen.

        Hyvin kuitenkin taas yritit vyöryttää syyt muiden niskoille. Näyttää olevan porukkasi ominaisuus sekä lehtien palstoilla, että netissä.


      • totuusontosi

        Opettajat ovat sivistyslautakunnan alaisia ja sivistysjohtajan johdettavana. Kaupunginhallituksessa eivät voi vaikuttaa omiin etuihinsa. Kovin on joku aivopesty kun tällaista väittää.


      • LueJohtosääntö
        totuusontosi kirjoitti:

        Opettajat ovat sivistyslautakunnan alaisia ja sivistysjohtajan johdettavana. Kaupunginhallituksessa eivät voi vaikuttaa omiin etuihinsa. Kovin on joku aivopesty kun tällaista väittää.

        Lapuan kaupunginhallitus edustaa työnantajaa Lapuan kaupunkia. Juridisesti kaupunginhallitus vastaa ja kantaa, ottaa ja erottaa viimekädessä otto-oikeudellaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      279
      3060
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      79
      1555
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1470
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      38
      1288
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1200
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1197
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1119
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1097
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1013
    Aihe