Totuuksia Tehtaanniemestä

hyvänpuolesta

On penätty valheiden korjaamisia ja totuuden esittämistä Tehtanniemen asioihin. Tässä muutama totuus:

- AL ei tuo lisätuloja ellei Hangon kaupunki peri RR:ltä kehittämiskorvausta.
- RR on alunperin ehdottanut kaavan muuttamista asuntorakentamisen sallivaksi. Asian voi todeta kaavamuistutusyhteenvedosta.
- Tehtaanniemen kaavoitus on työn alla. Se ei ole valmis.
- Tehtaanniemen kaavan muuttamisesta ei ole sovittu etukäteen, lain mukaan niin ei saa tehdä. Jos on sovittu, sopimus ei voi olla sitova, koska on vastoin lakia.
- Asuinkerrostalo ei ole huoneistohotelli.
- Tehtaanniemelle rakennettuja asuntoja tuskin tullaan vuokraamaan, ei ainakaan siinä mittakaavassa kuin on annettu ymmärtää tahi hotellinomaisessa toiminnassa tehdään.

Jokaisen on kohdallaan mietittävä annetun informaation oikeellisuutta ja tehtävä omat johtopäätöksensä sen mukaan. Totuus voittaa.

49

685

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • FedUpHangossa

      Niin, ja se "Yhteistyösoimus". Entisen Kaupunginjohtajan, ja KH:n puheenjohtajan muk., sopimus ei ollut sitova - lähinnä "keskustelumuistio" ja "kuten erikseen sovitaan" .

      Yhtäkkiä, RR:n toimesta ja vaatimuksesta, tämä on "Sopimus" ja "sitova".

      Samalla tämä julistus teki koko kaavoitusprosessin laittomaksi. Laki ei salli, että kaavoitusprosessi sidotaan soipmuksella !!!!! Minusta tämä on se tyhmin veto mitä on tehty koko tässä sopassa. RR torpedoi omia visioitaan. Maksakoon omasta virheestä.

    • kylläihmetyttää

      Kaikki puhuvat salaisesta sopimuksesta ja yhteistyösopimuksesta. Mitä hiton papereita ne ovat? Onko kukaan koskaan nähnyt niitä? Ainakaan tässä keskustelupalstalla niitä ei ole nähty. Ihmetyttää siis mistä puhutaan.

    • TunteisiinTurhaaVedota

      Kaupunki tekee laittomuuksia. Olennaista on että niihin pitää reagoida oikeaan aikaan ja oikealla tavalla. Valittaminen ei yksin riitä, pitää myös osoittaa valitus oikeisiin lakeihin ja pykäliin, mitä vastaan on toimittu. Joskus on tehtävä tutkintapyyntöjä viranomaisille. Tehtaanniemen tapauksessa moni asia meni väärin jo alkuvaiheissa, monessa asiassa ollaan siis myöhässä.

    • lakiakunnioitettava

      On aivan käsittämätöntä kuunnella ja lukea juttuja tyyliin: "niin lain mukaan, mutta..." Miksi Hangossa pitää törmätä tallaisiin kannanottoihin? Eikö ole kaupunginjohtajan ja kaupunginhallituksen velvollisuus valvoa, että lakia ja asetuksia noudatetaan? Nyt ei selvästikään niin tehdä. Johtuuko siitä, että nämä instanssit ovat itse sotkeutuneet laittomuuksiin tai lainvastaisen toiminnan peittelyyn? Viranomaiset haloo! Milloin tutkintapyyntöjä tehdään ja kenen pitäisi tehdä, kun kaupunginhallitus ja kaupunginjohtaja ei niitä tee?

    • ElämmehänOikeusvaltiossa
    • Autollaajan

      Mitään laitonta ei ole tapahtunut. Sitten aikanaan kun tönöt valmiita rakennustarkastaja tarkistaa ja sitten taas aletaan kirjoittelemaan.

      Nyt väliaikaina voitaisiin puhua siitä vireillä olevasta rantakaavasta leijonapatsaalta helkamataloon. Minä en hyväksy merikadun enkä satamakadun sulkemista autoilta.

      • ojasenjanneko

        Hyvänen aika mitä soopaa. Juonittelijat joutuvat lopulta vastuuseen.


    • investigation

      R.N teki hallituksen puheenjohtajasta ja kaupunginjohtajasta tutkintapyynnön poliisille. Poliisi tutki ja epäselvyyksiä ei löytynyt. Sen sijaan nämä valitukset ovat tulleet kaupungille ja yrittäjälle kalliiksi. Kaikki tähän mennessä on todettu aiheettomiksi. Kuningatarvuorikin alkaisi olla valmis ilman aiheettomia valituksia. Salaisia sopimuksia ei ole olemassa paitsi joidenkin salaliittoteoreetikkojen päässä.

      • roosalen

        Ns. salainen sopimus on
        TOTEUTUSYHTEISTYÖSOPIMUS 20.12.2013.
        Sopimusta alettiin nimittää salaiseksi, koska sitä "pidettiin" piilossa, kaikilta muilta paitsi silloisen kaupunginhallituksen jäseniltä.
        Ja pykälä 4.4 Kaupungin sopimusvelvoitteet on se "hauskin" osa.

        Merikatu muutetaan korkealaatuiset katurakentet omaavaksi kävelykaduksi,

        Tämän kohdan takia kaupunginhallitus ohitti lautakunnan päätöksen ja päätti asian, koska asiasta oli jo sovittu


    • PuistovuoretMeniNyt

      No, eikä salaista ole puistovuoren kerrostalot, niitähän ei käsitelty casinon kaavassa...puhuttiin epäolennaisista halleista mutta kukaan ei huomannut mitä samalla päätettiin puistvuorelle. Sen takia Tapio joutui sen kauniin polun purkamaan.

    • EIVoiollaTottax

      Onko totta, Rolle förklara

    • oiskojoaika

      Ihan ensiksi, hattu nöyrästi päästä ja kumarrus. Sitkeä on perkeleen valittaja. kyllähän se koulii kun ammatikseen koittaa merestä leipänsä nostaa ja kalakannat vaan pienenee, sekä pukkaa paskaruohoa ja muutama flundra siellä paskan seassa. saa nyt ne jollain ilveellä siinä nysvättyä puhtaaksi. kyllä se miehen saa katkeraksi. ja janokin siinä alkaa varmasti tulla. viinajano. sitten rahamiehet tulee kaupunkiin ja kusettaa tontit! sitä alkaa lukea kalastajankokemuksella eläkeläisenä lakipykäliä ja sehän alkaa vaan janottamaan lisää. ymmärtäähän sen jokainen. ja siinähän sitä katkeroituu lisää ja lisää. tulee isompi jano ja sitten koko saatanan hölmöläisten kaupunki lähtee vaaliuurnille! Mitä helvettiä siitäkin mahtaa tulla! kaikki janoiset meidän janoisen sankarin puolesta. AAMEN.

    • entinenhankolainen

      Minä en ole hankolainen. Olen entinen sellainen. En ole juoppo eikä minusta sellaista koskaan tulekaan. Olen suhteellisen järkevä ja tällä hetkellä katson asioita ulkopuolelta. Ehkä kuitenkin minulle suodaan jonkinlainen mielipide tähän asiaan.

      Tehtaanniemi asia on mielestäni sössitty tosi pahasti. Kaupungin matkailun visionahan on ollut saada tilat isojen kokousten paikalle majoituksineen kaikkineen. Tehtaanniemen hanke ei edistä sitä visiota pätkääkään.

      Tehtaanniemelle olisi ollut suotavaa rakentaa maisemaan soveltuva kylpylähotelli. En voi ymmärtää sitä miksi niin ei ole tapahtunut. Monen monta kylpylähotellia on Suomeen rakennettu vuosien mittaan. Hanko vaan ei ole ollut vakavasti ottaen kuvioissa mukana. Sietää kysyä miksi? Onko ollut todellista yritystä ollenkaan?

      Nykyinen kuvio ihmetyttää. Luvattiin kylpylä ja huoneistohotelli. Siis asuntoja joihin matkailijoita voi majoittaa. Kuitenkin aivan ensimmäisestä myyntiesitteestä lähtien näkee, että tarkoitus on ollut tehdä luxusasuntoja. Kenelle? Matkailijoilleko? Kokousväelle? Ja nyt halutaan että kaavamerkintä muutettaisiin asuntoalueeksi. Ei siis enää liiketoiminnan alueeksi. Erillinen kylpylärakennus ei asiaa paranna yhtään, päinvastoin. Se vaikuttaa koko projektissa ikäänkuin sivuseikalta.
      Vieläkö kaupungista ihan tosissaan löytyy joku joka uskoo siihen, että asuntoihin voitaisiin majoittaa matkailijoita. Hölynpölyä.

      Olen kyllä tosi pahoillani kun totean että tämä projekti on mennyt täysin poskelleen. Kaupunkilaisia höynäytettiin aivan satasella. Siitä en suinkaan tuomitse liikemiestä joka haluaa mahdollisimman suuren voiton sijoituksistaan. Syytän ensisijaisesti kaupungin päättäviä virkamiehiä ja poliitikkoja. Niin lyhytnäköistä.

      Surkealta näyttää myös ulkopuolisen silmillä katsoen tuo Roxxin ajojahti.

      Kaupungin matkailua kohennetaan kyllä aivan muunlaisilla toimenpiteillä.

      Mitä te hankolaiset oikein haluatte?

      • hankolainen52v

        me haluttiin vaan pelkkä uimahalli....


      • asianytimessä

        entinenhankolainen on aivan oikeassa.


      • Checkplease
        hankolainen52v kirjoitti:

        me haluttiin vaan pelkkä uimahalli....

        Mikseivät hankolaiset rakentaneet itselleen uimahallia. Ei ollut rahaa. Piste.


      • viisastavaiei

        Rahaa on. Kysymys on, mihin sitä käytetään.


    • näinonnäppylät

      Entinen hankolainen on sama tyyppi joka jatkuvasti on täällä jauhanut tästä samasta asiasta. Asuu myös Hangossa.

    • Yhteistyötä

      Entisellä Hankolaisella on joku sidos Hankoon ja ehkäpä ollut/on myös Tehtaanniemen kylpyläprojektiin. Mitä siitä? Oikeassa hän kuitenkin on siinä, että sössitään ja kunnolla.
      Hyvään yhteishenkeen pitäisi näitä suuria hankkeita viedä alusta loppuun molemmin puolin. Nyt pitäisi kovasti neuvotella esim. Spahintojen subventoinnista Hankolaisille koululaisille, eläkeläisille ja tuleville vierasveneilijöille!
      Sijoittajilla on rahaa, heidän kuuluisi oma-aloitteisesti osallistua ainakin osittain esim. Tehtaanniemen tulevan infran rakentamiseen, tottakai! Kuten muualla tehdään isoissa matkailuhankkeissa! Mutta nyt vain riidellään! Hyvä sentään, että alueelle vihdoinkin rakennetaan.

    • oiskojoaika

      onhan näitä samoja yläotsikoita jo varmaan parikymmentä, hieman aina muunneltuna.

    • tepititi

      Joo, Hangossa on näämmä vain kaksi asiaa: Tehtaanniemi ja sitten nämä vaseliinihomot.

    • Tietolöytyynetis

      On meille tullut noita vieraspaikkakutalaisia määräilemään ja pilaamaan meidän elinympäristön. Nyt ne RR:n öykkärit yrittää tehdä lopun tästäkin, Suomi 24 keskusteluista. Fyi fan.

      • GoodbyeSuomi2

        Oikeat, fiksut ihmiset ovat jo aikoja sitten luokitellut näitä Suomi2 juttuja tiettyyn kastiin. Täällä saadaan olla viisaita ilman vastuuta!!! Ja esittää mitä tahansa, ilman vastuuta!!!


      • Hähtäh

        Mitä tarkoitit Tietolöytyynetis? RR yrittää tehdä lopun suomi24 keskustelusta? Miten?!!!???


    • Väärinmeni

      RN öykkärit sun piti kirjoittaa

    • hyvinmeneejoshyvinmenee

      Ympäristölautakunnan töppäilyjä ei saa alkaa peittelemään valtuuston myönteisellä päätöksellä. AL-prosessi sisältää kestämättömiä päätöksiä.

    • juristinosaamista

      Tuusannuuskaksi menee, jos AL hyväksytään.

      • EiVoiUskoaTätä

        Ei kovin kypsää kommentointia! Kenellä, keillä on syytä asettua näin hanakasti kehitystä vastaan? Missä on Hangon uimahalliyhdistyksen yms. tuki ja ilo nyt kun Spa vihdoin Hangossa???


      • enymmärräsinua

        ?????


    • Hankomiesyli40vuotta

      Niin, missä uimahalliyhdistys luuraa ! Vaikka kuinka heitetään kuraa Spa-projektin ja asuinkiinteistöjen päälle, niin tosiasia on se, että me saamme tänne Hankoon todellakin uima-altaan. Ihan aikuisten oikeesti, saamme sellaisen ilman, että siihen kunnan tarvitsee satsata kovinkaan paljon !
      Tehtaanniemi on tämän projektin myötä saanut arvoisensa kohtelun; asuuko siellä sitten " hesalaisia " , hankolaisia tai ketä tahansa, niin hieno kokonaisuus tulevillekin sukupolville on pedattu kylpylöineen !
      Kiitos teille, jotka mahdollistitte tämän !

    • eikunei

      Potuttaa, kun tämä on niin väärin!

    • turtapalli

      kunnallinen oikea uimahalli ja yksityinen voittoa toiminnallaan tavoitteleva spa eroaa kyllä toisistaan melkoisesti ei me mitään saatu me maksettiin tuon yksityisen bisneksen puitteet ja ne onnettomat jotka spa osakkeen lunastivat tulevat maksamaan hirveinä yhtiövastikkeina ökyjen polskimisen tulevaisuudessa,eikait kukaan luullut että se 500e yhtiövastiketta on ikuinen?? se on sisäänajohinta ja 1-2v päästä alkaa rahastus ja siitä ei eroon pääse kun myymällä osakkeen mutta mistä ostaja kun vastike huitelee 3-4000e vuodessa eli kyseessä on koko loppuelämän aikainen maksusitoomus.

      • tätäymmärrän

        turtapalli kirjoittaa asiaa.

        SPA:sata olisi hankolaisillekin hyötyä, kun "hangon ystävät" laittaisivat 20 miljoonan asuntokappavoitosta yhden miljoonan hankolaisten uimahallimaksuihin. Piikki auki aina miljoonaan euroon asti. Se olisi jotain.

        Yksityisuimalan markkinahinnoilla saavat osakkaat uida altaassa keskenänsä ja myös maksaa keskenänsä yhtiön vuotuiset kulut.


    • pömpelit

      Sus siunatkoon minkälaisia pömpeleitä Tehtaanniemelle. Pitkään aikaan käyny Hangossa ja olin lentää persauksilleni. Onko nuo betonipalikat jotaki hienostoasuntoja ja uimahalli. Siis nykyarkkitehtuuriako? Kattia kanssa. Onko kukaa hankolainen kattonu piirustuksia ennakkoon.

    • HangonMummo

      Olen iloinen Hangon kehityksestä ja siitä että tänne rakennetaan vihdoin se kaivattu Spa! Onnea Hanko uudelle kehitykselle! Olkaamme iloisia lapsiemme puolesta.

    • lubricateluppakorva

      eikö ne vaseliinitehdasta sinne rakenna!

    • juristiasia

      Jos valtuusto hyväksyy AL-merkinnän, niin se ei poista niitä mahdollisia rikoksia, joita on tehty. Rikoksentekohetken tilanne on merkitsevä.

      On esitetty, että kaavamuutoksesta on sovittu etukäteen, asuntoja on rakennettu kaavan vastaisesti liiketontille ja niiden rakentaminen ei vastaa annettua rakennuslupaa.

      Laki sanoo yksiselitteisesti, että kaavamuutoksista ei saa sopia etukäteen. Samoin kaavan tahi rakennusluvan vastaisesti ei saa rakentaa.

      Huonoa hallintoa. Milloin tilintarkastaja puuttuu asiaan?

      • Erastox

        Kun viittaat lakiin kerro jokin pykälä.
        Tähän mennessä kaikki laillista sanoon mun pykälät


    • hevikamaajoo

      SDP:n nuoriso-osasto levittää tahallaan vääristynyttä tietoa koskien ehdotettua kaavamuutos. SDP pelaa rr:n pussiin, kuten on pelanneet koko ajan kolme vuotta. Totuus on, että Hankolaisten etu ei ole hyväksyä AL-merkintää. Tiistaina klo 16.30 mielenosoitus kavamuutosta vastaan kaupungintalon edessä.

    • HyvänTähdenSentään

      Hankolaiset mielenosoittavat kaupungin yleistä kehitystä! Surkuhupaisaa on, että samaan aikaan Yle Vegan uutisissa kerrotaan mielenosoituksesta, valittajista ja seuraavassa uutisessa uutukaisen Kylpylän avaamisesta! Nyt Järki käteen Hankolaiset, tuo ei enää ole tervettä käytöstä!

    • Rollehoitoon

      Hangon vanhukset tarvitsee huolenpitoa ja lääkkeitä.

      • Anonyymi

        Kansan vaatima polku Tehtaanniemen ympäri äänestettiin teknisessä lautakunnassa nurin, mitä helv....iä?


    • Anonyymi

      Ei saatu uimahallia eikä hotellia. Eikö pääse edes kiertämään kolmipyörällä ja rollaattorilla Tehtaanniemeä? Mitä PERKELETTÄ TE POLIITIKOT OIKEIN PELLEILETTE?

      Kavanderin uimahalli Tehtaanniemellä on kuin demareitten vappusatanen: vappusatasesta tuli 20 euroa, joka poistaa köyhyyden!? Just!

      SPA ei ole uimahalli ollenkaan, johon 8400 hankolaista ja vapaa-ajanhankolaiset voisivat mennä. Joka sellaista väittää ei ymmärrä alkuunkaan näitä asioita. Hän on niitä vappusatasihmisiä. SPA ei ole uimahalli. Siellä ei voi pitää edes uimakouluja, koska allas on 140 cm syvä: lapsien jalat ylettää pohjaan, mutta pää ei ole pinnalla! Oikean uimahallin pääsymaksu on noin 5 euroa, siihen on perheillä ja eläkeläisilläkin varaa. Kallis SPA on demaritouhua. Puhetta riittää, mutta teot eivät ole kaksiset. Kenen asialla? Ei ainakaan vähöosaisten. PERKELE!

      Milloin Hanko saa uimahallin? Milloin Hanko saa oikean hotellin? Milloin Tehtaanniemen ympäri pääsee kulkemaan esteettömästi? Pitääkö odottaa viisi vuotta vai kauemmin?

      Vielä aloituspuheenvuorosta, jossa kirjoitettiin kehittämiskorvauksesta. Jos KL muutetaan AL:ksi, niin on selvä asia, että tällainen ARVONKOROTUS pitää laskuttaa maanomistajalta eli Regatta Resortsilta. Se on päivänselvä asia. Sopimus on koskenut KL-tonttia, ei AL-tonttia. AL-tontti olisi pitänyt kilpailuttaa. Sekin on selvä asia. Jos rr on omin lupineen rakentanut asuntoja, niin se ei ole hankolaisten vika eikä hankolaisten vastuulla. Kehittämiskorvauksella korvataan myös kilpailuttamisen puute. Sillä poliitikot voivat pestä kätensä. RR voi pestä kätensä, jos saa kaavaan AL. Muutos maksaa kehittämiskorvauksen verran.

      • Anonyymi

        Hangon meininkiin tulee muutos vasta sitten kun ihmiset ymmärtää olla äänestämättä tuota entistä työväenpuoluetta joka nykyisin on pikemminkin oman puolue eliitin etua ajava liitto ja ökyrikkaiden käsikassara niin asiat ei hangossa muutu.Kawa&nousu vallan huipulla hangossa 25vuotta velkaa 65miljoonaa ja kylä kun roomanrauniot ehkä kannattais seuraavaksi miettiä mitä siihen äänestyslappuun raapustaa kun kunnallisvaalit on edessä.
        T:Turtapalli


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hangon meininkiin tulee muutos vasta sitten kun ihmiset ymmärtää olla äänestämättä tuota entistä työväenpuoluetta joka nykyisin on pikemminkin oman puolue eliitin etua ajava liitto ja ökyrikkaiden käsikassara niin asiat ei hangossa muutu.Kawa&nousu vallan huipulla hangossa 25vuotta velkaa 65miljoonaa ja kylä kun roomanrauniot ehkä kannattais seuraavaksi miettiä mitä siihen äänestyslappuun raapustaa kun kunnallisvaalit on edessä.
        T:Turtapalli

        Oletko mukana politiikassa itse, Turtapalli?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko mukana politiikassa itse, Turtapalli?

        yrittänyt olla
        T:Turtapalli


    • Anonyymi

      Turtapalli niin oikeassa, niin oikeassa! Mutta Kava sai vain vähän ääniä, mutta änkesi kuitenkin kyynärpäätaktiikalla valtuuston puheenjohtajaksi, kun niin "porukalla päättivät". Huono porukka, kuten Turta totesi ja lisäksi demokratian ja äänestäjien halveeraamista.

      Jos nyt saatais kuitenkin se esteetön polku Tehtaanniemen ympäri!

      • Anonyymi

        Jos nyt saatais kuitenkin se esteetön polku Tehtaanniemen ympäri!....
        Miten? Teknisen lautakunnan jäsenet jäädyttivät suunnitelmat, näin sen tästä ymmärtäisi, vaikkei ymmärräkään miksi ,..kaava ei valmistu koskaan


        Asian käsittely
        Päätös Lisätiedot.
        ”Lautakunta keskusteli asiasta ja Monica Ferm, Lars Nybergin kannattamana ehdotti, että asia palautetaan ja odotetaan kaavan valmistumista.
        Asiasta äänestettiin ja esittelijän ehdotuksen puolesta äänestivät Jari Karvinen ja Raili Peni.
        Monica Fermin ehdotuksen puolesta äänestivät Monica Ferm, Lars Nyberg, Tuula Huldin, Dick Carstens, Jarkko Immonen ja Rolf Gammals.
        Tekninen lautakunta päätti palauttaa asian ja odottaa, että alueen kaava valmistuu.
        Maanrakennuspäällikkö Jukka Takala, 040 135 9280”


    • Anonyymi

      Voihan se olla, että kaavoitetaan padelikentät Tehtaanniemen niitylle. Sen jälkeen tietää, mistä pyörätie menee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1769
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1674
    3. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      64
      1513
    4. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      71
      1505
    5. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      104
      1485
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      57
      1392
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      16
      1371
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1202
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1140
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1124
    Aihe