Mikä ihmeen vihapuhe

AlpoStasi

Poliisitoimi puhuu "vihapuheesta", mutta mikä ihmeen vihapuhe? Rikoslaissa eikä poliisilaissa ole edes käsitettä "vihapuhe", eikä sanaa mainita missään luvussa.
Viranomaistoiminta Suomessa perustuu vain lakiin. Poliisitoimi ei voi omin päin säätää Suomessa lakeja, vaan lainsäädäntävalta Suomessa kuuluu Suomen kansan valitsemalle eduskunnalle. Miksi poliisitoimi Suomessa luulee olevansa laki?

25

368

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • qwqwq

      Vihapuhe sanaa alkoivat käyttämään aikoinaan vihervassarit. Sen jälkeen YLE ja muu media, sekä myöhemmin Kolehmaisen poliisijohto.
      Vihapuhetta tai viharikosta ei Suomen laki tunne. Viha voi olla määrättyjen rikoslakirikosten motiivina, mutta ei erillisenä rikoksena.
      Jos joku vihapäissään tappaa, niin häntä ei tuomita vihasta, vaan taposta.

    • ujvju

      Kumma kun kansalle ei ole tehty selvät rajat että mitä saa sanoa ja mitä ei. Sitten tapahtuu oikeusmurhia. Onhan liikenteessäkin tarkat säännöt. On törkeää syyttää sellaisesta jota ihminen ei edes miellä rikokseksi. Nyt joku sanoo että kyllä ihminen tietää. Ei tasan ole selvinnyt tämä asia kansalle.

      • AlpoStasiKok

        Suomessa on ajauduttu sellaiseen sensuuri, että pelkkä mielipiteesi voi olla rikos. Jos sanot sen ääneen, voit saada syyteen.
        Elämme samoja aikoja kun 70-80 luvulla, Neuvostoliittoa ja kommunismia ei saanut arvostella julkisuudessa ja sana "ryssä" pyrittiin kriminalisoimaan Tarja Halosen ja Erkki Tuomiojan eduskunta-aloitteen pohjalta. Kokoomusnuoret keksivät uuden termin "neukku".
        Suomalainen sananvapaus on kirjattu perustuslakiin ja pysyy.


    • mitenmainevoi

      Tuntuu siltä että Kolehmainen yrittää puheillaan puhdistaa poliisin miekkaa joka on paksussa poliisin omassa paskassa.
      Siirtää sivuun ihmisten ajatuksista sen mädännäidyyden joka on edelleen vallalla heidän toimissaan.

      Tänä päivänä poliisilla on omat neuvonantajat miten ja milloin sanotaan mitenkin. Ulos tuloja mietitään tarkkaan. Kolehmaisen mediapäällikkö antoi tähän ulostuloon tarkat ohjeet.

      Tätä ulostuloa oli mietitty kauan. Ja nyt hyvä hetki kun jarska on saanut tuomion.

      Sepi halusi tuuletusta lehtiin. Tiedotusvälineisiin.

      Menikö se hyvin teidän mielestä?

      Parempaan ei vaan Suomen miekkamiesten päällikkö kykene.
      SE paska on liannu käet kyynärpäitä myöten.

      • Sökölandia

        Mihin tämä maa on menossa kun sananvapautta rajoitetaan?


      • 10-13

        Ruotsin suuntaan. Voidaan jo puhua Ruotsi-Suomesta. pian meitä aletaan lyödä kepillä, kuten Sharia-tuomioistuin suosittaa vääräuskoisia kohdeltavan. Ruotsissa luemma on jo alueita joissa maahanmuuttajataustaiset ovat omineet itsehallintoalueiksi ja joissa sovelletaan sharia-lakia.


    • 16tuhatta

      Poliisitoimen arvostelun kieltämisestä siinä on kysymys. Poliisiylijohtaja ei pidä suotavana että kansalaiset arvioivat poliisin onnistumista toimessaan. Vihapuhe on subjektiivinen asia. Vihapuhetta on kaikki se jonka kohde kokee vihapuheeksi. Viha sinällään ei ole rikos, mutta voi olla rangaistusta koventava tekijä, mikä muuten on ihan hullua. Jokainen tuntee vihaa jotakin kohtaan. Suomestoliitossa ei saa tuntea. Työleirien ja pidätys- ja kidutuskeskusten perustamiseen ei ole enää pitkä matka.

      • 20-15

        Juuri noin, mikä tahansa voidaan ´tulkita´ vihapuheeksi, kuten mielivaltaiset poliittiset tuomiot osoittavat.
        Villakoiran ydin vihapuheessa on siinä, että vain suomalaiset tuomitaan. Samanlaiset islamistien vihapuheet, jotka kohdistuvat suomalaisiin eivät kiinnosta viranomaisia.
        Samaan kategoriaan kuuluu myös rangaistuksen koventamisperusteet. Rangaistusta kovennetaan, jos rikoksen motiivina on esimerkiksi ihonväri tai rotu, mikäli tekijä on suomalainen, mutta ei silloin, jos rikos kohdistuu samalla perusteella suomalaiseen.
        Pidätys- ja kidutuskeskuksia tuskin on tulossa, mutta perustuslain takaamat sananvapaus ja yhdistymis- ja kokoontumisvapaus ovat kohta vain muistoja. Hallituksen kanssa eri linjoilla olevat joutuvat vapisemaan ja keskustelemaan keskenään politiikasta vain kuiskaamalla, kuten aikoinaan Neuvostoliitossa.


    • Poliisi.on.PASKA

      Poliisilla on viha-asenne kantasuomalaisia kohtaan. Saavat kiksejä, kun on ase vyöllä ja porukka takana. Todellisuudessa ovat pelkkiä paskahousuja ja yksin ollessaan nyyhkiviä vaippahousuja!

    • TerveestiIsänmaallinen

      Mielipiteeseen minulla on edelleen oikeus ja se on ehdottomasti se, että en hyväksy näitä Suomeen otettavia elintasopakolaisia enkä heidän hyysäämistään kantasuomalaisten etuja polkien. En tule mitenkään helpottamaan matujen kotoutumista ja tulen aina äänestämään henkilöitä, jotka tukevat mielipiteitäni. Nämä tulijat eivät edistä keskiluokkaisen suomalaisen veronmaksajan elämään, päinvastoin. Pieni eliitti hyötyy ja muut kärsivät.

      Jos tämä mielipide on vihapuhetta ja Suomen matuttaminen jatkuu, on tämä sellainen maa jossa minä perheineni en halua asua. Minun mottoni elämässä on ollut koti, uskonto ja isänmaa, enää ei vaan ole puoluetta joka tämän moton jakaisi. Kokoomus, kun on kääntänyt takkinsa nurinperin pahimman kerran.

      • Ruotsionromahtamassa

        Oikein. En hyväksy minäkään. Sotilasvalani tulkitsen rauenneeksi, maa ei ole enää sama jolle valani vannoin. Olin valmis puolustamaan Suomea suomalaisille. Suomi ei ole enää suomalaisten. Suomen verorahoista menee hukkaan vuosittain noin 2,5 mrd. Kehitysapu, mamutus, EU-maksut, Kreikka, lahjoitukset Venäjälle mm vedenpuhdistuslaitos. Julkiset palvelut kallistuvat vuosi vuodelta ja eivät toimi lainkaan. Työssäkäyvä ei voi päästä julkiseen terveydenhuoltoon.

        Olen pakosti joutunut seuraamaan erään alkuasukkaan kotoutumista Suomeen ja voin sanoa että ei siitä mitään tule. Ei ole edes muslimi. Useita vuosia on kulunut kotoutuminen junnaa paikallaan. Ei pääse kielikurssille, ei työharjoitteluun. Raha kuitenkin juoksee koko ajan. Paremmin pärjää Suomessa mitään tekemättä kuin kotomaassan ns hyvässä ammatissa.


      • kansa.nousee.vielä

        Sipilä koijareineen vastuuseen ja valtakunnan oikeuteen maanpetturuudesta!


    • Nainenhelsink

      Vihapuhe tarkoittaa yleensä totuutta. Olen pannut merkille kuinka totuuden kertominen pyritään eliminoimaan.

    • Ruotsi.romahti.jo

      Miksiköhän se poliisi puhuu lillukanvarsista? Emämöhläyksiä alkaa nousta esiin viikoittain. Hukuttajan tapaus uusimpana. Miten lienee vierkavastuu laita näissä hukuttajan tapauksissa. Onko kaikki vaan sillä kuitattu jos poliisi kertoo ettei löydy näyttöä rikoksesta?

      • Jussi..Pussi

        Kyllä rikoksia saa tutkia kuka tahansa, pakkokeinojen käyttö on vain poliisin oikeutena. Jos poliisi ei löydä johonkin rikokseen näyttöä, tai on sen möhlinyt, niin ryhdy hommiin.
        On Ulvilaa, Bodomia, jne. Molempia ovat sadat tutkineet, Bodomin murhat on jo parisensataa tunnustanutkin.


      • sattumia.satsumas

        Mieti, seitsemän hukkuu samalla mökillä samaan järveen. Poliisi tutkii, mutta ei löydä mitään epäilyttävää omaisten yhteydenotoista huolimatta. Koko kylä tietää ukon, mutta poliisi ei.


    • onkotäävihapuhe

      onko tosiaan niin että kesämökin pitää aina olla järven rannalla?
      onko rikos jos se onkin joen tai meren tai lammen rannalla?

    • Lampaita

      Poliisiksi , syyttäjiksi ja asianajajiksi hakeutuu psykopaatteja joilla kuitekin on samankaltaisuutensa ansiosta sympatiaa mm. sarja hukuttajaankin. heitä suojelee alamaisuutensa poliitikoihin jotka ovat niitä kaikein pahimpia kusipäitä ja kansan kusettajija ja nämä kunnia kansalaiset ottettiin avo sylin vastaan koska se luo lisää kansan eripuraa ja siten eripurasta kansaa on helpompi hallita ja säätää uusia lakeja. niin mää mää ja mää..

    • äitykkä

      Nyt ollaan niin globaaleja ettei rikoksen sattuessa saa manita kansallisuutta,se on rasismia.Kaikki menee rasismin piikkiin,jotta kansalaiset pysyvät hiljaa. Ei ole enää omia mielipiteitä Suomessa.

    • Oiskon

      Milloin poliisijohtaja puuttuu alaistensa tekemiin rikoksiin niin painavin sanoin ,että usko ja luottamus alkaa palaamaan poliisiin?

      Nyt ei riitä hyssyttely. Joka viikko tulee esiin poliisin tekemiä rötöksiä.
      Ja on perin outoa että että kenkää ei tule. Tuomioita tulee mutta virka ei lähde.

      Sepi Kolehmainen , onko tosiaan niin että hyssyttelet siellä tornissa?
      Selkärankaa sinulla ei ole tulla julkisuuteen miten mädistä poliiseista päästään eroon. Kerro se.

      • ropotti.ruttunen

        Entinen ylipamppu tyynnytteli poliisin sisäisiä kohuja 2008-2009 julkisesti. Kyse oli ylipampun mukana siitä että jotkut henkilöt eivät tule toimen toistensa kanssa poliisin sisällä. Tyynnyttely on joutunut outoon valoon kun whistle blowereiden väitteitä ei haluttu ryhtyä tutkimaan ja selvittelemään. Väitteet siitä että poliisi johtaa huumekauppaa ovat jo lähes 10 vuoden takaa.

        Johtajien ja tiedottajien tehtävä yrityksessä ja viranomaisissa on aina työntää paskaa takaisin hevoseen. Kiistää kaikki väärinkäytökset ja pyrkiä tyynnyttelemään kohut olemattomiin. Nykyään jopa peltipoliisit syyllistyvät perättömiin ilmiantoihin ja vääriin todistamisiin. Huomautusa alinopeudesta et cetera.


    • Totuus_poliisiylijohtaja

      Itse Poliisihallituksen ylin johtaja, poliisi-ylijohtaja Seppo Kolehmainen OLI virka-lomalla KOKO kyseisen viikon ajan, poliisituben julkistamistilaisuuden jälkeen, tammikuussa 2017, heti sen jälkeen, kun oli vihapuhunut itse tavallisia suomalaisia vastaan, ja antanut määräyksen, kyseisten videoiden julkaisemiseksi.

      Hän on uhriutuva, ilkeä henkilö, ja myös entinen oppikoulunsa aikainen KOULUKIUSAAJA.

      • mielipahana

        Ei yllätä kiusaaminen kouluaikoina. Olitko samassa koulussa ? Nurmes?
        Radiohaastattelun perusteella käy harvoin enää kotikylällään.


    • kansalainen_

      Kuinka moni mahtaa ymmärtää, mitä todellisuudessa on tapahtumassa?

      Miksi yhtäkkiä osa suomalaisista kääntyi omaa maataan ja kansaansa vastaan? Miksi alettiin ajamaan sellaisia asioita, joiden jo etukäteen tiedettiin haavoittavan meitä? Miksi sen kohtaama, ennalta tiedetty, kritiikki pyritään vaientamaan valheilla, liioittelemalla, teennäisyydellä, uhriutumisella, syyllistämällä...? Miksi poliitikot pettää lupauksensa? Miksi jatkuvasti leikataan? Miksi palveluita yksityistetään? Miksi työttömyys pahenee? Miksi köyhyysrajalla ja sen väärällä puolella on jatkuvasti enemmän kanslaisia? Miksi velkaantuminen, luottohäiriömerkinnät yms. lisääntyy? Keitä tämä yhteiskunnan repiminen palvelee?

      Tämä palvelee niitä, joilla on käsissään valta. Valtaapitävien ja kansan yhteinen taival on päättynyt, koska näin raha ja valta käyttäytyy. Se menee lopulta ihmisen edelle. Raha ja valta näyttää suunnan minne mennään, millä keinoilla ja millä vauhdilla. Sen edessä työllisyys, yrittäjyys, menestyminen ja hyvinvointi on asetettu uhrattavaksi. Puhumattakaan moraalista sekä demokratiasta. Mihin siis ollaan menossa tällä linjalla?

      Nyt tapahtuu! Kansaa ja maata käytännössä lavastetaan laskelmoidusti tilanteeseen, jota tullaan perustelemaan taas uusilla valheilla, kiertoilmauksilla ja poliittisella jargonilla. Ja sen vaatimia toimenpiteitä, jotka tulevat saamaan osakseen rajusti kritiikkiä ja huolta, jälleen kerran, perustellaan valheilla, kiertoilmauksilla ja poliittisella jargonilla. Ei tämä linja tule muuttumaan. Maamme ja hyvinvointimme uhrataan laillisesti rahan ja vallan alttarilla. Miten tämä on edes mahdollista? Koska Suomen kansa on heikko ja nöyrä ja uskoo olevansa vähempiarvoinen yhteiskunnallisessa hierarkiassa. Me yksinkertaisesti emme ymmärrä, emmekä uskalla asettua auktoriteetteja vastaan. Edes silloin, kun oma tulevaisuutemme on vaarassa. Valtataistelussa heikot sortuu, kuten tiedetään ja nyt meille on käymässä niin, koska me annamme sen tapahtua.

      On ihan selkeästi näkyvissä, miten liioittelu, teennäisyys, valehtelu, vihapuhehöpinät, rasismimädätys yms. näyttelee näkyvää osaa tässä farsissa, joka tulee luonnollisesti päätymään mielipiteen ilmaisun vapauden sekä kritiikin lailliseen rajoittamiseen. Tuskin täytyy sanoa, miten se tullaan perustelemaan :)

    • Otavamedia.murobbs

      Kantasuomalaiset ja kaikki muutkin kansallisuudet saavat esimerkiksi Otavamedian omistamalla murobbs sivustolla haukkua yksityisiä henkilöitä niin paljon kuin sielu sietää. Murobbs ei poista ketjuista niihin kuulumattomien nimiä. Tomi Metsäketohan juuri voitti casen, jossa häntä haukuttiin suljetussa facebookin ryhmässä. Tämän jo pitäisi viimeistään olla indikaatio ettei yksityisiä henkilöitä saa haukkua netissä perättömästi. Facebookissa se tehdään omalla nimellä, jos tehdään ja ryhmät ovat rajatulle porukalle.

      Otavamedian Murobbs tekee sen anonyymien nimimerkkien kautta ja kohdistaa haukut yksityistä ihmistä kohtaan. Koska tuo sivusto on avoin, näkyy perättömät kirjoittelut kaikille jotka Googlaavat tiedot. Murobbs ei ole vuosiin poistanut sivuiltaan loukkaavia tekstejä.

      Kuinkahan iso korvausvastuu heillä tulee olemaan, jos asianosainen hakee oikeutta lain kautta? Kyseinen ketju on jostakin yrityksestä ja tämä henkilö on vedetty mukaan haukkumaketjuun aiheettomasti.

      Jos kyseessä oli ulkomainen nimi, olisi nimi poistettu jo ketjusta, mutta koska ei ole, niin siellä se vaan on ja herättää epäluottamusta henkilöä kohtaan väärin perustein Muidenkin pitäisi olla vastaamassa sanoistaan siellä omana itsenään yksityisenä henkilönä, eikä huudella nimimerkin takaa perättömyyksiä.

      Toivottavasti alkaa Otavamedian murobbs palvelussa moderaattorien päitä tippua.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      684
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe