Busteri vai Rönnqvist?

skeppare152

Kumpikohan olisi parempi ostos Rönnqvist 550/590 vai jokin aluvene esim. Buster X? Rönnqvistissä kiinnostaa eniten merikelpoisuus ja puoliliukuvan ominaisuus, että voi ajaa myös alhaisemmilla nopeuksilla esim. välillä 8-15 solmua sekä pienempi koneteho, toisaalta Rönnqvisti on turhan pelkistetty, vain yksi pulpetti eikä kuomua. Busterissa taasen plussana huolettomuus ja mahdollisuus hankkia ajokuomu eikä viima haittaa kun on tuulilasit ja ovi. Ajelen Helsingin lähistöllä merellä, yleensä vaimon kanssa kaksistaan joskus on kyydissä muutama ystävä jolloinka kuormaa n. 400 kg. Nykyinen veneemme on turhan pieni, Terhi 440.

17

1843

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TuomasAH

      Eipä tuohon ole yhtä oikeaa vastausta. Vaikkakin buster ei ole lähelläkään rönnqvist laatua. Vertaile mieluummin faster:n se on samassa sarjassa. Yhtä huolettomia ovat kuitenkin, kun puhutaan "kovaan" käyttöön tehdyistä veneistä. Itse valitsisin rönnqvist:n

    • makuasia1

      Minullakin edellinen vene oli Terhi 440. Se vaihdettiin Rönnqvist 16:seen ja tyytyväisiä ollaan oltu. Alumiiniveneistä, eikä isommista Rönnqvisteistäkään ole kokemusta. Lähinnä ajattelen sitä, että jos olet tottunut uppoumarunkoiseen Terhiin, niin puoliliukuvan ominaisuudet voivat olla lähempänä mieltymyksiäsi. Ainakin itse huomaan usein ajavani edelleen uppoumanopeutta, vaikka lujempaakin pääsisi.

      • skeppare152

        Kiitos vastauksesta! Rauhallista nopeutta itsekin mieluiten ajan, olisi kuitenkin hyvä, että tarvittaessa isommallakin 4:n aikuisen kuormalla voisi ajaa vaikka 15 solmun nopeudella. Onko kokemusta riittääkö 15 hv:n 4-tahti moottori? Ei ole tarkoitus veneillä kovilla tuulilla, mutta sää merellä muuttuu melko nopeasti, mitenkä R 16:sta pärjää aallokossa?


    • Äänirönkylle

      Miksi ihmeessä pitäisi olla alumiinivene tuollaiseen käyttöön?
      Kuomu rajaa toisalta Rönnqvistin pois. Asiallisella vaatetuksella voi osittain korvata kuomun puutetta ja onpa toisaalta vähemmän räplättävää veneeseen tullessa ja sieltä lähtiessä kun ei tarvitse askarrella kuomun kimpussa. Näkee paremmin ajaakkin kun ei ole kuomua.
      Itse arvostan Rönnqvistiä veneenä paljon enemmän kuin Busteria.

    • AlumiesBorgå

      Valinta riippuu siitä mihin venettä käyttää. Jos ajaa lyhyttä matkaa niin pieni pulpetti on kiva olla koska siinä on ratti kiinni. Jos ajaa yhtään pidempää matkaa niin on pakko olla suojassa tuplapulpettien takana ja välissä on vielä ovi tai edes pressu. Pelkkä tuuli on ikävä kun vähän pidempään ajaa. Äksässähän on tuulensuoja vakiona.

      Jos matkan voi jättää tekemättä satteessa niin sitten ei haittaa kuomun puute. Kuomulla ei tee mitään jos ei ole tuplapulpetteja ja ovia. Kova ovi on paljon mukavampi kuin rätti. Ainakin jos siitä joutuu liikkumaan. Mitä useammin liikkuu sitä enemmän arvostaa toimivaa ovea.

      En oikein ymmärrä mistä täällä palstalla esiintyvä Rönqvist-innostus johtuu. Ehkä liikkeellä on ammattimaisia Rönqvist-trolleja? Sehän on lasikuituversio perinteisestä avofiskarista. Hidas mutta aika epämukava. Käyttöä tuollaiselle on nykypäivänä vähän. Veneen pitää olla liukuva. Ei suomen oloihin kannata kuituvenettä hankkia jos on varaa ostaa alumiinia.

      • Perinteistä

        Mihin ihmeeseen perustuu väite Rönnqvistin samankaltaisuus perinteisen avofiskarin kanssa? Avofiskarissa on keskimoottori, suippoperä, nopeus jotain 6-7s. Ja se on puuta.
        Esim. Rönnqvist 550 pro menee jo 40hv perämoottorilla 25s. ja se on tasaperäinen lujitemuovivene.
        Ainoa joka siinä viittaa johonkin perinteiseen on limilautajäljitelmä rungossa. Kuulemma jäykentää sitä.
        Fiskareita on yhtälailla sileärunkoisia, varsinkin suomenlahdella. Länsirannikon fiskarit ovat useimmin limilaitaisia ja leveämpiä. Myös ylhäältä leveä ja korkea keula on perinteinen hyvän meriveneen ominaisuus. Se löytyy myös Rönkystä.
        Rönnqvist trolleja? Hehe! Ja varmaan vielä venäjältä?


      • ghbbbk

        Olen aina miettinyt, että miksi ihmeessä joku maksaa itsensä kipeäksi tasapohjaisesta alumiiniveneestä. Itsellä oli joskus pieni alumiinivene, enkä muista siinä olleeen mitään muuta hyvää kuin se, että se oli kevyt vetää kuivalle maalle.

        Kerran olisin halunnut hitsauttaa siihen yhden kahvan, mutta aluhitsari kieltäytyi hitsaamasta. Pelkäsi koteloissa olevaa uretaania.


      • Tää.on.niin.nähty

        Tää palstahan on tunnettu siitä, että venemessujen lähestyessä, alkaa ilmestyä valtavasti "keskustelua" rönnqvisteistä...


      • perinneveneilijä

        Ihmisiä alkaa varmaan kiinnostamaan veneily kevään lähestyessä. Merelle/isoille järville sopivia puoliliukuvia venemerkkejä ei taida olla kuin muutama, liukuvia taasen useita kymmeniä. Kaikki eivät halua ajaa 20-25 solmun nopeudella, monille riittää 5-15 solmua jolloinka pystyy paremmin nauttimaan maisemista...


      • kaksEriAsiaa

        Rönnqvistin lisäksi tarjolla on Paro.

        Molemmat ovat merikelpoisia veneitä, jotka kulkevat kohtuullisesti pienemmälläkin koneteholla.

        Nää on järki-ihmisen paatteja. Karuja työkaluja rannikolle. Kalastajat ja saarimökkeilijät näillä ajelee. Busterit taas sopivat sunnuntaicruisailuun vaimon tai tyttöystävän kanssa.


    • Simppu620

      440:selle Terhille hyvä jatkumo olisi myös Simppu. Molemmat uppiksia, mutta Simpussa riittää tilaa.

    • SvanneB3

      Rönnqvist on täällä Kemiönsaaressa ammattikalastajien suosima. Kuvaa jotakin sen käyttökelpoisuudesta. Olen matkannut 590lla 6 aikuista 10ms myrkässä. Kastuttiin mutta meno oli pehmeä.
      2017 mallista alkaen on pulpetti laminoitu turkkiin - ei pääse vettä välipohjaan mikä on hieno asia.

    • Yksi vaihtoehto aavistuksen Rönnqvist 590 suurempana olisi Kulkuri 21. Vakaa ja puoliliukuva suuri ja tukeva avovene, jonka saa perämoottorilla, akselivetoisena, perävetolaitteella tai jetillä. Koneen ja propulsion valinnalla veneestä saa vaihtoehdon lähes kaikkeen.

    • Fiskare123

      Kulkuri 21 on kyllä pulpettiveneiden pulpettivene. Ääni sille tai jos löytää jostain Finnarkk 490:sen.

    • Trim

      Ääni täältä Simpulle ilman trimmilevyä.

    • SvenneB

      Kulkuri21 on lättäpohjainen ja ei itsetyhjenevä. Rönnis on puuveneen kaltainen, orgaanisesti muotoiltu otus ja itsetyhjenevä. Perämoottorilla paatit ei keskenään verrattavissa, Kulkuri sisämoottorilla varmasti hyvä botski, muuten Rönnis vie kirkkaasti potin.

    • Kkkfffddd

      Itse ajattelin seuraavaksi hommata rönkön tai vastaavan, aiemmin oli isohko hytillinen vene. Asun aivan avomeren äärellä paikassa missä tuulee lähes aina, minusta tuntuu että puoliliukuvalla kyyti on mukavampaa kun on helpompi säädellä nopeutta aallokon mukaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2387
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1938
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1730
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1183
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe