100 vuotias kerrostalo puretaan

ratikkaat

Asunto oy Otavallanhovi on hakenut purkulupaa Otavalankadun ja Tuomiokirkon kadun kulmasssa olevasta kivitalosta. Tai purkulupa on jo myönnetty kun on löytynyt homesieni kasvustoa. Tarkoitus että kasvatetaan rakennusoikeutta samalla. Eli nykyinen kolmikerroksinen kivitalo jossa on korkeat huoneet purettaisiin ja talo varmaan rakennettaisiin kuusikerroksiseksi. Moni varmaan tunnistaa tuon talon jo kuvauksesta , että talossa on muutamia liikehuoneistoja joihin laskeudutaan kadulta puoli kerrosta alaspäin .Niinhän Puu Amurikin aikoinaan purettiin kun luvattiin asukkaille uusi asunto sitten paikalle valmistuneesta kerrostalosta. Eli vaihto yksi yhteen ja ei mitään kuluja. Se että löytyy hometta ei kai ole mikään uutinen. Niinhän kaikki pientalot 60-80 luvulta on homeessa mm Valesokkelin takia eli alimmainen puurunko palkki on maan alla ja joka ikinen sillä tavalla rakennettu joudutaan niinkuin kengittämään teräsrungolla jossain vaiheessa. Ja mites kylpyhuoneet,lastulevy kaakelien alla. Niinhän Tammelassa oleva ainoa puutalokortteli yli 100 vuotias Annikin talo asetettiin aikoinaan käyttökieltoon tai asukkaat saivat sitten kuitenkin omalla vastuulla asua . Talohan sitten korjattiin tosi hienoon kuntoon muutama vuosi sitten ja on nyt mitä halutumpia. Tuo purkulupa on kyllä mitä hulluunpia uutisia jos vertaa vaikka Pyynikintorin vanhojen talojen asuntojen hintoja.
Tämänpäivän Tamperelaisesta voi lukea tuon purkujutun.

80

1178

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asdfghjkpoiu

      Jos homesieni on ottanut rakennuksesta vallan, niin sen korjaaminen on aika mahdotonta. Tai ainakin rutkasti kalliimpaa kuin uuden rakentaminen. Kuka maksaa viulut?

      • tekosyy_sieni

        Ei home kivessä elä eikä kiveä pitkin kiipeä. Tekosyy koko sieni, muut syyt siinä takana on. Grynderi saa väsätä 35 kerrosta ja rahaa tulee.


      • Kyllä.löytyy
        tekosyy_sieni kirjoitti:

        Ei home kivessä elä eikä kiveä pitkin kiipeä. Tekosyy koko sieni, muut syyt siinä takana on. Grynderi saa väsätä 35 kerrosta ja rahaa tulee.

        Homesientä löytyy kaikista vanhoista rakennuksista, kun hakemalla haetaan.


      • kokemusta_on
        tekosyy_sieni kirjoitti:

        Ei home kivessä elä eikä kiveä pitkin kiipeä. Tekosyy koko sieni, muut syyt siinä takana on. Grynderi saa väsätä 35 kerrosta ja rahaa tulee.

        Älä lässytä. Kyllä betoniseinässäkin home elää. Olet jo monta viestiä laittanut tähän ketjuun joissa yrität vääntää asiaa joksikin muuksi.


    • PaskaKrynderit

      Homesieni on hyvä syy panna rakennus maantasalle,eikä enään liitooravakaan estä esim ratikan rakentamista .Kaikki päätökset runnotaan ihmis hengistä ja vanhasta arkkitehtuurista välittämättä läpi,kunhan bisnekset vain joillain tahoilla ei pysähdy.

    • Toivottavasti ymmärtävät rakentaa tilalle yhtä hienoja ja ajattomia rakennuksia, kun muut ympärillä olevat. Tai sellainen monikerroksinen musta pökäle olisi upea.

    • nssnnsndn

      Kaikkea vanhaa ei voi säästää. Talossa selkeästi laiminlyöty huolto ja korjaaminen ja lopputuloksena tämä. En tiedä onko talo yksityisten omistuksessa mutta melkoinen katastrofi käsillä jos kalliilla ostettu osake on todettu korjauskelvottomaksi ja purkuun menee koko talo.

      • EiRiitäSanatKertomaan

        Jos mä ostaisin kalliin osakkeen ja sitten käviskin noin, että talo menee purkuun, niin kyllä mua vituttais vähintään tuplaten sen, mitä liito-oravaa avohakkuualueella.


    • Vedätystä

      Jaa että homeitiöitä ei tosiaan, nyt mennään jo valehteluntielle. Kivitalo ja vielä parhaammasta päästä.

      • valitettavaa_mutta_totta

        " Näytteenottoasiakirja syyskuulta 2015 kertoo, että rakennuksessa oli käynnissä putkistosaneeraus, kun rakennuttaja joutui tilaamaan mikrobinäytteenoton useista asunnoista ja kellarin välipohjasta.

        Mikrobivauriokartoituksessa löytyi yhteensä 38 erilaista sienilajia. Kaikissa näytteissä todettiin korkeat mikrobipitoisuudet.

        Asiakirjan toimenpidesuosituksessa todetaan, että jotta rakennuksessa voisi yhä asua, pitäisi purkaa kaikki rakennuksen välipohjat ja yläpohjan rakenteet ja uusia ne. Jos uusiminen ei ole mahdollista, rakenteet tulisi puhdistaa mekaanisesti, asiakirjassa suositeltiin. Rakennuksessa olisi pitänyt tehdä tämän jälkeen myös perusteellinen ilmanpuhdistus."

        Näin kertoo Aamulehti. Ja kyllä, kyllä se kasvusto voi olla betonin pinnallakin, kunhan vain on riittävästi kosteutta.


    • ratikkaat

      Nyt on tullu verkkosivut sekä Aamulehdestä että Tamperelaisesta. Noin perusteellinen tukimus kun tehtäisiin jokaiseen taloon niin yli puolet saisi purkaa ja pientaloista lähes kaikki. Nykyaikaiset kosteuseristeet puuttuvat useista kylpyhuoneista. Tottakai puutuuvat . Hyväksyttävät kosteuseristeet on vuoden 1998 valmistuneissa taloissa. On lukemattomia kylpyhuoneita laatoittettu tuota vuotta ennen ja kukaan ei mitään vesieristeitä edes laittanut kivi ja elementtitaloissa välttämättä laittanut. Tehtiin paljon itsekin osaketaloihin.Asiakirjan toimenpidesuosituksessa todetaan, että jotta rakennuksessa voisi yhä asua, pitäisi purkaa kaikki rakennuksen välipohjat ja yläpohjan rakenteet ja uusia ne. Jos uusiminen ei ole mahdollista, rakenteet tulisi puhdistaa mekaanisesti, asiakirjassa suositeltiin. Rakennuksessa olisi pitäää tehdä tämän jälkeen myös perusteellinen ilmanpuhdistus. -70 luvun alussa tehdyissä kerrostalon kylpyhuoneissakin oli amme, mutta seinät oli vaan maalattu, kun halvalla tehtiin. Rakennuttajalla on toive nopeasta purkamis- ja rakentamisaikataulusta. Kyllä taas ajatellaan vaan rakennuttajan voittoja.Sokoksen vieressä oleva Osuuspankin talo piti purkaa -80 luvun alussa, mutta se sai valtavan vastustuksen ,Taisi olla peräti talon valtaus, joten se korjattiin.

    • lopenloppunut

      taloyhtiön hallitus pitäisi laittaa vastuuseen, koska ei ole huolehtinut kunnossapidosta ja tarkastuksista , kyllä niissä kokouksissa pitäisi muutakin tehdä kuin kahvia juoda ja miettiä minkä värinen pihakeinu otetaan tai
      otetaan kunnon isännöintitoimisto hoitamaan asiaa (mutta kun korjaulset maksaa yyh, yyh)

      • Mikropiyitjakumppanit

        Kuules tässä tapauksessa hallituksen väki on jo multana, silloin ei tiedetty vesieristyksistä eikä juuri niistä mikropeista. Niin kuin tässä yksi mainitsi ,niin näillä tuloksilla meillä ei olisi ainuttakaan asuttavaa asuntoa.


      • hallitus.on.home
        Mikropiyitjakumppanit kirjoitti:

        Kuules tässä tapauksessa hallituksen väki on jo multana, silloin ei tiedetty vesieristyksistä eikä juuri niistä mikropeista. Niin kuin tässä yksi mainitsi ,niin näillä tuloksilla meillä ei olisi ainuttakaan asuttavaa asuntoa.

        Kykäpä kosteusvauriot ovat syynä laimilyödyistä kunnostustoimenpiteistä. Taloa pitäisi huoltaa, mutta joka paikassa osakkeenomistajat pihtaavat korjauksia ja antavat korjausvelan kasvaa, kunnes talo kaatuu päälle.


      • karmeeläävä

        Asuin eräässä keskustan vanhassa kivitalossa, jossa myös taloyhtiö päästi omistamansa kämpät täysin rappiolle ja piti niitä alkuperäiskunnossa. Eli onko tämä yleinenkin tyyli Treella ettei osata huoltaa ja ollaan pihejä?

        Millaisia tyyppejä hallituksessa oikeen istuu?


    • juhlaliputus

      Ei voi olla totta. Suomen itsenäisyyden 100 v juhlavuosi. Tuollainen uniikki talo pitää pestä, puleerata ja juhlaliputtaa.

    • keskustaonslummi

      Miten voi olla mahdollista että taloyhtiö ja osakkaat eivät ole huomanneet mitään vuosien saatossa ja että nyt vasta tehty jokin kuntokartoitus? Yleensä arvotaloissa asuu semmoista porukkaa, jotka ovat ylpeitä talostaan ja tietoisia historiasta ja haluavat pitää kunnossa.

      Mutta ei, nyt vaan pitää saada rakentaa uutta tornitaloa ja pilata keskusta. Ei Treelle edes sovi mitkään tornit kun on niin pieni kylä, koomisen näköistä ja ahdsta jälkeät tulossa. Ja vanhanaikaista kuin suoraan jostain ysäriscifistä.

    • vittuuuxgh

      Kyllähän näitä selvityksiä voi tilata ja saada haluamansa tuloksen. Haisee juttu ja pahasti. RAKENNUSYHTIÖ HALUAA VAAN RAHASTAA JA TUHOTA KULTTUURIHISTORIALLISESTI ARVOKKAAN TALON! Seuraavaksi kauppahalli ja hotelli tammer.

    • hmmmmmv

      Asukkailla ei oireita. Joku tässä mättää!

    • juytujg

      Asuntorakentaminen on se muoto , joka tuo parhaimmat voitot sijoittajille. Mitään uusia tehtaita perustamalla Suomeen ei rikastu kuten ennenvanhaan. Kauppakeskuksiakin on jo liikaa , toimistojakin,ja verkkokauppa kasvaa.

      HS:n esimerkissä vajaat 200 000 euroa maksavan uuden yksiön hinnasta lähes 130 000 euroa on yhtiölainaa ja loput asunnon myyntihintaa. Vuokraa asunnosta tulee 700 euroa, ja sijoittajan kuukausittainen rahoitusvastike on 424 euroa sekä hoitovastike 128 euroa. Tällöin verottaja maksaisi asuntosijoituksen arvosta noin 40 000 euroa.
      Jos sijoittaja ostaa asunnon, jossa on paljon velkaa ja ryhtyy lyhentämään velkaa rahoitusvastikkeella, hän voi vähentää tämän vastikkeen verotettavasta tulostaan yhdessä hoitovastikkeen kanssa. Näin verot voivat pysyä matalina, vaikka vuokratuotto olisi korkea

    • etovaaaa

      Voiton maksimointia! Ihme jos tää puhallus menee läpi!

      • Trfdsa

        Sehän menee että heilahtaa


    • haistaka

      Mahdollista vain Tampereella! Mikähän seuraava "home" talo?

      • jkählgkhljöl

        Olet jo ainakin kymmenen kirjoitusta laittanut, väittäen, että kysymyksessä on tekosyy ja grynderin vedätys. Voisit lopettaa jo. Oletko talon asukas ja nyt ottaa pattiin, kun korjauksia ei ole tehty ajoissa?


    • hmmmmm24

      Ehkäpä tietoa..

      • mnam-mnam-mnam

        tai luulotautia ja vainoharhaa.


    • rainer1956

      Nyt on pakko kysyä että kuka se teidän mielestänne on se joka ne rahat käärii sitten? Osakkeet on pitkälti yksitysomistuksessa kaiketi ja jollain voi olla vaikka lainaa jäljelläkin. Tontti on arvokas, mutta rakentaminen tekee yhtiölle niin isot menot että osakkeet on aika kalliita valmiista talosta. Ja jäähän jo tehty putkiremontin alkukin maksettavaksi

      • gryndauss

        No rakennusyhtiö tietty! Ja helevetin hyvät voitot tekeekin!!!


    • HomeloukutPurkuun

      Linjaautoasemakin on varmasti homeessa ja rautatieasema,heti purkuun ja tornihotellia tontille.

      • Ameriikanmalliin

        Ja kaikki ne talot, joita on läpi vuoden rakennettu, ja kaikki materiaalit olleet suojaamattomina joka säässä, ovat aivan taatusti homeessa. Purkuun vaan ja tornihotellia ja casinoita tilalle. Viereen sitten miljoonakämppiä.


    • tällätienataan

      Bisnesidea! Haistoin hometta tuomiokirkossa. Pitäiskö purkaa? Siihen tontille mahtuis sopivasti monta luxusasuntoa. Hei, kaverin firma vois tehdä homekartoituksen. Ja joku superhome vois löytyy, joka tappaa viikossa.

    • Kiinteistöguru

      Kun ei asuttuun taloon tuota. kaavotusbensaa oikein uskalla, niin kaavotushomehan se siellä tuoksahtaa.

    • Lahjomattomat

      Mitenkähän Lontoon ja Pariisin vanhojen talojen kävisi, jos sinne päästettäisi irti tamperelainen homeenetsintä (naisvetoinen?) tehoryhmä

      • homenenä

        olen miettinyt hollannissa ja tanskassa samaa asiaa. eihän nuo talot tietysti niin tiiviisti eristettyjä kun suomessa, mutta kun niitten kivijalka on usein ihan kiinni jossain vesikanavassa.

        täälä jos pihalla on vähän vettä, niin heti on kaikki alapohjat homeessa ja valesokkeli imeny kapillaarilla kaikki seinätkin homeesta pehmeiksi...


      • Venetsia_homeongelma
        homenenä kirjoitti:

        olen miettinyt hollannissa ja tanskassa samaa asiaa. eihän nuo talot tietysti niin tiiviisti eristettyjä kun suomessa, mutta kun niitten kivijalka on usein ihan kiinni jossain vesikanavassa.

        täälä jos pihalla on vähän vettä, niin heti on kaikki alapohjat homeessa ja valesokkeli imeny kapillaarilla kaikki seinätkin homeesta pehmeiksi...

        Tai Venetsia Italiassa. Rakennukset uivat vedessä. Varmaan talot enempi homeessa kuin Tampereella. Silti vanhat rakennukset ovat kruununjalokiviä joista pidetään kiinni kynsin hampain. Tiedä sitten onko Venetsiassa homeen aiheuttamia terveysongelmia ja missä määrin.


      • Oltava
        Venetsia_homeongelma kirjoitti:

        Tai Venetsia Italiassa. Rakennukset uivat vedessä. Varmaan talot enempi homeessa kuin Tampereella. Silti vanhat rakennukset ovat kruununjalokiviä joista pidetään kiinni kynsin hampain. Tiedä sitten onko Venetsiassa homeen aiheuttamia terveysongelmia ja missä määrin.

        Vanhojen ravintoloiden viinikellareissa pitää olla hometta


    • voikiesus

      On tää käsittämätöntä! Ei tälläistä muualla tehtäis. Suomi on junttien ja historiattomien maa. Ja AHNEIDEN!

      • Wedcxsw

        Pykälähullujen maa


    • reinkoat

      pikkuhomeet ei omassa talossa haittaa mutta, kun koulusta/päiväkodista joku keksii epäillä hometta, niin siitä vasta äläkkä nousee ja veronmaksajat maksaa luulosairaiden vaivat

      • pientä_rajaa

      • home_elää_kanavissa
        pientä_rajaa kirjoitti:

        Härnäystähän tuo edellinen oli, eikö niin? Ottaisit edes selvää asioista, ennen kuin tulet tänne räksyttämään muka luulosairaudesta. Totuus on, että kyllä hyvin monet ovat sairastuneet pahastikin oltuaan homesienen tai itiöiden vaikutuksen alaisena.
        http://www.hengitysliitto.fi/fi/hengityssairaudet/homeesta-ja-sisailmasta-sairastuneet/sisailmasairaudet/home-ja-kosteusvauriopotilaan-oireet

        Koneellinen ilmastointi levittää isolla syötöllä ilmastointiputkissa kasvavat homeitiöt sun muut hengitysilmaan, josta ne imaistaan keuhkoihin. Seinärakenteet voivat olla lähes ok, mutta se moska ilmastointikanavissa ihmiset sairastuttaa.


      • Hullujalöytyy

        Ota ensin selvää, kirjoittele sitten tietosi ei ole tältä planeetalta.


      • fjjj

      • Kjähhhöö.heh
        home_elää_kanavissa kirjoitti:

        Koneellinen ilmastointi levittää isolla syötöllä ilmastointiputkissa kasvavat homeitiöt sun muut hengitysilmaan, josta ne imaistaan keuhkoihin. Seinärakenteet voivat olla lähes ok, mutta se moska ilmastointikanavissa ihmiset sairastuttaa.

        Eläminen on vaarallista. Voi vaikka kuolla


    • karmeeläävä

      Kauppalehdessä luki, että talon asukkaita on kielletty kertomasta mitään medialle. Miksi ihmeessä?

      • Ei.merkitystä

        Kuka sellaisen kiellon pystyy antamaan? Sillä ei ole mitään merkitystä


      • Kiinteistöguru

        "talon asukkaita on kielletty kertomasta mitään medialle."
        Paikalta nähty poistuvan huppariin sonnustautunut Sippilän näköinen mies.
        : )


    • elämäonkallista

      Kirjoittelu on koko ajan kulkenut väärään suuntaan. Miksi ei keskustella siitä, kuinka taloyhtiö on päästetty noin huonoon kuntoon. Onko suurin osa osakkeenomistajista vuokraloordeja, jotka eivät itse asu talossa, eivätkä välitä vuokralaisten asuinolosuhteista? Luulisi silti kiinnostavan osakkeen arvon säilyminen, tässä tapauksessa arvon pilaantuminen. Myöhäistä rypistää kun on jo housuissa.

    • mielenkiintoistaon

      Vai kielletty puhumasta! Nyt taitaa tulla poliisiasia. Onko talo tahallaan jätetty huonoon kuntoon? Onko hometutkimus kunnollinen? Onko kaupungin virkamiehiä mukana kuviossa?

    • HyväTurkulaisetOikein
      • Juu. x,D))))))


    • ratikkaat
    • sellaistasr

      Rakennustarkastaja päätyä mikä puretaan.

    • fdddfdf

      Mites minä,asun 120v hirsitalossa,alkuperäiskunnossa.Viemäröity
      vesivessa,siihen se remontointi loppui.hieman eristeitä vintille.Mistä tietää,että talo on terve?No tietenkin sähkölaskusta.

    • Suunniteltujuttu

      Se tää talon asukas nuori nainen , joka lehdessä sanoi että asunnon ostos tuli heille kalliiksi. Taitaa olla kytköksiä tuleviin rakentajiin, oliskohan maksettu???

    • KypsytettyYli24kk

      Haetaan Turust se Aura-juusto tehdas tohon Otavalankadun taloon ja aletaan tahkoamaan suomalaista 100-vuotis juhlahomejuustoa. Jos niihin testituloksiin on yhtään luottamista, niin talo on ihan ykkösmesta.

    • etsiväxxx

      Kaupungin virkamiesten toiminta herättää kysymyksiä. Olisiko poliisitutkinnan paikka? Helsingissähän jäi koulutoimenjohtaja kiinni miljoonien petoksesta. Miksei rakennusliikkeiden Tampereellakin!

    • juytujg

      Kolmikerroksisesta arvorakennuksesta löytyi vuonna 2015 aloitetun putkiremontin yhteydessä 38 erilaista sienilajia---- Putkethan on noissa vanhoissa kivitaloissa seinien sisällä. Oliko ensimmäinen putkiremontti. Oliko putket vuotaneet seinien sisään. Voisiko ne eristeet seinien sisällä sitten vaihtaa vai tehtiinkö vaan se putkiremontti. Mitä jos nyt tehtäisiin huoneilmasta uusi mittaus. Eiköhän ne pöpöt pysy siellä seinien sisällä. Tietysti pitää tarkistaa ettei mitään aukkoja ole jalkalistan takana. kattolistaa ei varmaan kivitalossa olekkaan.
      Noissa asunnoissa on varmaan ollut amme jokaisessa kylpyhuoneessa. Yhteen aikaan oli villitys , amme pois ja suihku tilalle. Suihkuvedethän menee useimmiten suoraan lattialle ja se vaatii niistä vesieristeistä paljon. Suikualtaitakin on käytetty, mutta ei nekään ole tiiviisti seinää vastaan.On kyllä yhdessä verhojen kanssa parempi.-60 luvulla tuli nuo taipuisat muovimatot, korkkilattia päällysteiden tilalle . Niistähän tehtiin paljon lattiaa kylpyhuoneeseen ja seinille muovitapettia. Vanhemmiten nuo tietysti repeilee . Vaikka nykyisinkin laitetaan vesieristys laatojen ja mattojen alle, niin ei tuommoinen sivellettävä massa ikuinen ole . Varmaan on käyttöikä 25 vuotta ja sitten pitäisi taas repiä auki. Aikoinaan kun on ollut amme , niin varmaan on ollut seinässä kiinni , samoin kun päädyt ja jos vielä edessä on ollut verho , niin aika hyvä on ollut suojaus. Ei niissä -70 luvun elementti taloissakaan sen kummempi ollut. Kylpyhuoneen seinät maalatut oli monessa. Mutta se amme. Suihkukaappihan on varma suojaus rakenteille ja niitä omakotitaloissa suositaan. Suihkukaapissa kun on jokainen seinä kaappia ja hanatkin on kaapin sisällä. Rakennusmääräyksiä pitäisi kiristää, mutta mistäs sitten rakennuliikkeet saisivat korjaus töitä.

      • NäinOnNärhenMunat

        38 erilaista sienilajia! Se rakennushan pitää sitten suojella jo biodiversiteetin säilyttämiseksi...


      • lalaadf

        Kävin tänään Hervannassa kaveria katsomassa.kerrostalo,ajatte
        lin käydä parvekkeella.Oven aukaiseminen vaati käsivoimia ja kuu
        lui suhahdus,asunnossa hirveä alipaine.Ilmastointi imee,mutta ei
        saa mistään korvausilmaa.Sama ulko-oven kanssa.Talo kuin pullo
        mistä imetään ilmat ulos.???Kuka näitä paskataloja rakentaa,ko
        neellinen ilmastointi tuhoaa ja homehduttaa taloja,jossakinhan
        sen syyn täytyy olla,että Suomi on täynnä hometaloja.Paska mää
        räykset.


      • Ilmaa.saa.ulkoa
        lalaadf kirjoitti:

        Kävin tänään Hervannassa kaveria katsomassa.kerrostalo,ajatte
        lin käydä parvekkeella.Oven aukaiseminen vaati käsivoimia ja kuu
        lui suhahdus,asunnossa hirveä alipaine.Ilmastointi imee,mutta ei
        saa mistään korvausilmaa.Sama ulko-oven kanssa.Talo kuin pullo
        mistä imetään ilmat ulos.???Kuka näitä paskataloja rakentaa,ko
        neellinen ilmastointi tuhoaa ja homehduttaa taloja,jossakinhan
        sen syyn täytyy olla,että Suomi on täynnä hometaloja.Paska mää
        räykset.

        Onko tuloilmavanttiilit tukittu? Tai aivan lävitse saastassa? Avaa ne


      • Sieniäsielläjatäällä

        Mitä tulee rakenteisiin, jos tässä kyseisessä talossa on pukkiholvirakenteet niin kuin sen ajan rakentaminen suosi niitä, voi olla että ajan saatossa on päässyt kosteutta välipohjiin jotka pitävät sisällä puuta ja koksia sahanpuruja. Kun Klingendahlin kiinteistöjä saneerattiin 90 luvulla niin siellä on pukkiholvirakenteet jotka sai todella paljon vettä, suojaukset puuttuivat ja sadevedet valuivatrakenteisiin. Olin itse tuolloin töissä siellä Haka-Ahdin aikaan työntekijät kyllä mainitsivat näistä suojaus asioista, mutta sitä pidettiin liian kalliina näin kyseiset mestarit kommentoivat, siellä jos jossain on sitten näitä sieniviljelmiä.


      • Tositoimeen
        Sieniäsielläjatäällä kirjoitti:

        Mitä tulee rakenteisiin, jos tässä kyseisessä talossa on pukkiholvirakenteet niin kuin sen ajan rakentaminen suosi niitä, voi olla että ajan saatossa on päässyt kosteutta välipohjiin jotka pitävät sisällä puuta ja koksia sahanpuruja. Kun Klingendahlin kiinteistöjä saneerattiin 90 luvulla niin siellä on pukkiholvirakenteet jotka sai todella paljon vettä, suojaukset puuttuivat ja sadevedet valuivatrakenteisiin. Olin itse tuolloin töissä siellä Haka-Ahdin aikaan työntekijät kyllä mainitsivat näistä suojaus asioista, mutta sitä pidettiin liian kalliina näin kyseiset mestarit kommentoivat, siellä jos jossain on sitten näitä sieniviljelmiä.

        Viekääpäs sinne homeenetsintä kommandot.


      • ldsklskdlö
        Ilmaa.saa.ulkoa kirjoitti:

        Onko tuloilmavanttiilit tukittu? Tai aivan lävitse saastassa? Avaa ne

        Olin siellä vain kylässä kaverilla,en viitsi ruveta remontoimaan kaverin asuntoa,lisäyksenä vielä,sama juttu ulkoven kanssa,vaati käsivoimia aukaista,hirveä alipaine.


      • ggffgfgh
        Ilmaa.saa.ulkoa kirjoitti:

        Onko tuloilmavanttiilit tukittu? Tai aivan lävitse saastassa? Avaa ne

        Olin siellä kylässä,en remontoimassa.


    • korruptioakka

      Mutta oireet puuttuvat asukkailta. Miksi sitten puretaan? No RAHARAHARAHARAHARAHARAHA!

    • korkeus.ratkaisee

      Puretaan 100 vuotias siksi kun kaikki vanhemmat on jo purettu ja Kyttälään halutaan muutenkin 20 kerroksisia taloja.

    • niitäonkyllä

      Kyllä niitä vanhoja rytöjä jää tänne vielä ihan tarpeeksi puunhalaajille.

    • surullistaonnn

      Rakennustarkastajan nimi jää historian kirjoihin "naisena joka purki arvotalon". On varmaan ylpeä.. On tää järjetön keissi!

    • Historiaahävitetään

      Kyllä on rakennusyhtiöillä iso valta Tampereeĺla, ainoo missä voi näin järjettömästi toimia on Tampere näköjään.

    • hhhgx

      Surullinen olo tulee kun kävelee talon upean ohi. Kiitos kokoomus, grynderit ja hännystelijät. Ja kiitos munaton museovirasto ja poliitikot. Kiitos.

    • hjiuouik

      Yleensä kehutaan vanhojen talojen ennen toista maailmansotaa rakennettuja paksuja seiniä hyvästä ääneneristyksestä.

      • NäinOnNärhenMunat

        Nyt sitten tiedetään että ne paksut seinät pitävät hyvin sisällään kymmeniä eri sienilajeja! Ne pitää suojella jotta biodiversiteetti säilyy....


      • hjiuouik

    • homekämppä_haisee

      Siinä talossa on kämppä myynnissä, jokainen rahasta tällä palstalla vinkuva voi ihan omilla rahoillaan ostaa sen kämpän, asua siellä homeen seassa, ja pistää sitten rahoiksi.

    • ratikkaat

      Ylöjärveläisen rivitalon osakkaat päättivät purkaa talon, koska korjaaminen olisi ollut kannattamatonta. Talo myytiin tontin hinnalla. Yhdeksän osakkaan kesken jäi jaettavaksi noin 50 000 euroa.
      Ylöjärvellä on tällä viikolla alettu purkaa seitsemän asunnon rivitaloa. 1970-luvulla rakennetussa talossa on lukuisia ongelmia.Kaikki osakkaat olivat ostaneet asuntonsa kuuden viime vuoden aikana, ja jokaisella oli asuntolainaa.
      http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/oma-raha/art-2000005070073.html
      Eikös tuo talo ollut Ylöjärven Vuorentaustassa , voiko siihen paikalle rakentaa kymmenkerroksisen talon. Pääasia on kuitenkin että asukkaat saivat taloonsa uudet ikkunat ja ovet ja nauttivat niistä koko rahan edestä sen kaksi vuotta. Mikähän muuten tuossa on myyjän vastuu, kun kaikki olivat ostaneet asunnon kuuden vuoden sisällä. että oliko silloin jo tiedossa tuo korjauskelvoton sisäpiireissä.

    • Oikeita_vastauksia

      Tässä tapauksessa jäi minulle epäselväksi se että jos kerran sitä hometta oli niin paljon eikö sitä kukaan ollut sairastunut? Sekin jäi epäselväksi miksi yhtäkkiä hometutkimus aloitettiin?
      Sekin jäi epäselväksi miksi nyt ihmisiä muuttaa oireiden vuoksi pois kun tutkimus on jo tehty, ovatko he tyhmiä VAI luulosairaita?

      Viisas ihminen olisi muuttanut pois oireiden takia ENNEN tutkimuksia.

      Vastatkaa näihin kysymyksiin asap!

      • pässitnarussa

        Tää on sitä rakennusyhtiöiden ja kaupunginpäättäjien yhteistä hometta. tällä perusteella kaikki talot tampereella tulisi purkaa.


    • luulotautia

      Kuten ajattelinkin edes tähän asiaan ei kukaan tiedä vastausta, mutta ilmastonmuutos on ihmisen aiheuttamaa se vuorenvarmasti tiedetään heh -heh

    • cityconna

      Niin mut sit ku oikeesti oireisia esim työpaikalla, niin mitään ei löydy ikinä tutkimuksissa.

      Lattiasta "nousi avattaessa erittäin voimakas ammoniakin tuoksu", mutta näyte oli sattumalta puhdas. Ai niin, ammoniakki olikin jäänyt pois testistä.. Testikin oli otettu oletetun vaurioalueen ulkopuolelta. WTF? Kipsilevyt olivat mustassa homeessa, purettiin ilman alipaineistuksia. 85% sairastui. Itsensä terveeksi näistä laskeneet miehet puhalsivat peffiin lyhkästen naisten lukemia.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      241
      3744
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2274
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2005
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe