Lihansyönnin lopettaminen

Aloitteleva

Miten lihansyönnin lopettaminen on vaikuttanut terveyteenne? Hyödyt/haitat?

10

1446

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ex-lihansyöjä

      En huomannut mitään terveysvaikutuksia puoleen tai toiseen silloin kun lopetin lihan syömisen. Siitä on tosin jo yli 20 vuotta, mutta varmaan muistaisin jos jonkinlaisia vaikutuksia olisi ollut.

    • voimaanaudasta

      Mulla ruokavalio perustuu pitkälti trypofaaniin enkä ikinä jättäis naudanlihaa pois.

    • Zedä

      Ei mitenkään. Ei ole ollut ongelmia ennen eikä jälkeen. Oon kyllä alkanyt syödä tosi paljon monipuolisemmin erilaisia kasviksia mikä varmaan käytännössä on hyväksi :)

    • Ex-kasvissyöjä

      Lihan syönnin aloittaminenkaan ei ole vaikuttanut terveyteeni millään tapaa.

      Olin elämäni ensimmäiset 20 vuotta kasvissyöjä ja aloittelin pikkuhiljaa lihansyönnin parikymppisenä. Vieläkin ruokani on kasvisvoittoista, mutta olen huomannut parhaaksi tavaksi saada proteiinia terveellisessä muodossa syömällä sopivasti lihaa, kalaa, kananmunia yms.

      Tärkeämpänä kuin kasvis/sekäsyömistä pidän sitä, että syö mahdollisimman puhdasta, prosessoimatonta ruokaa. Itse valmistan ruokani hyvistä raaka-aineista alusta asti itse. Se on paras tapa välttyä kemikaaleilta ja lisäaineilta.

      • naatitaankesästä

        No juuri näin - omakin ruokavalio on lähinnä kasvispohjainen, mutta syön silti myös eläinkunnan tuotteita ajoittain ja oloni on mitä mainioin.

        Tärkeintä on unohtaa niin prosessoidut kasvikset kuin lihat hyllyyn ja valmistaa ruokansa ihan itse mahdollisimman tuoreista raaka-aineista ja toki suosia kotimaista tottakai vaikka ei aina saisikaan kaikkea niin fyffet jäävät himaan jollei sitten jyväjemmari kuskaa niitä ulos Thaimaan-lomillaan.

        No mutta - tärkeintä on tehdä ruokansa itse hyvistä raaka-aineista ja nauttia niin ruoan tekemisestä kuin vielä tärkeämpää on nauttia sen syömisestä.

        Nyt on ehkä viimeinkin kesä ja omat viljelykset alkavat pikkuhiljaa tuottaa satoa eli omia yrttejä ja ensimmäisiä retiisejä saa vihdoin ruokapöytään - vähän myöhemmin muutakin.


    • poutapilvi9

      Kun olin 4 viikkoa ollut vegaani, multa hävisivät lihaskrampit, sammas, painajaisunet, pahanhajuinen hengitys jonka takia minua kiusattiin jo ala-asteella. Myös ihoni parani. Tympeä maku suusta hävisi ja kielen päällä ollut valkea peite, eli sammas lähti, joka ei hammasharjoilla lähtenyt.

      • Ex-kasvissyöjä

        Olisiko mahdollista että lihaskrampit, sammas, painajaisunet, pahanhajuinen hengitys ja huono iho johtuivatkin jostain muusta kuin lihansyönnistä? Ehkä ruokavaliosi oli vain perusteellisesti pielessä eli söit pitkälle prosessoituja, teollisia elintarvikkeita?

        Ikinä en ole itse moisista vaivoista koskaan kärsinyt, kun syön puhdasta, prosessoimatonta ravintoa, joka sisältää kohtuudella eläinkunnan tuotteita.


      • Jeppusi

        Itse koetin parhaani mukaan korvata lihaa karkeilla ja sokereilla, paino nousi ja hampaisiin alkoi tulla reikiä. Aina vahva tukkani alkoi harventua ja olo oli jatkuvasti sokeripöhöinen, iho samentui. Lisäksi minua alkoi kalvaa se miten vähän tiedän kaupasta ostamieni kasvisten alkuperästä ja niitä kasvattaneiden työläisten oloista, kasvimyrkyistä ym. Siirryin takaisin ostamaan lihaa tutulta metsästäjältä, sekä ekologisuuden että terveyden takia


    • HamppuKasvis

      Joo, ihan posetiivisesti. Kun lopeti lihan syönnin, lopetin samalla työnteon. Mitä sitä työtä tehdä kun kasvisruoka pitää terveenä. Rahaa saa kääntämällä mummojen käsilaukkuja. Kannabis onkin oiva tapa korostaa kasvissyöntiä. Mulla palaa dulla kokoajan. Kiitos siitä kasvis ruokavalion.

    • vexex

      Ei mitään vaikutuksia.
      Kananmunista saa kaiken tarvittavan.
      Vegaaniutta kokeilin vähän aikaa mutta olo oli koko 6kk ihan paska ja vetämätön. Pahimmillaan töiden jälkeen suoraan nukkumaan, heräilin syömään sitä "ihanaa" vegaaniruokaa jonka piti olla ravitsevaa koska ruokavalioni oli ammattilaisen suunnittelema. Sitten ruokailun jälkeen taas nukkumaan ja taas syömään ja nukkumaan. Nukuin siihen saakka kunnes piti taas herätä töihin.

      Palasin takaisin kananmuniin ja olo on loistava. Haistatin pitkät vitut tälle "ammattilaiselle" ja sen jälkeen olen ollut vihattu vegaanipiireissä. Olen heidän mukaansa murhaaja ja natsi. Onneksi ei haittaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1625
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1265
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      91
      1170
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1096
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1092
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1039
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      980
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      877
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      761
    Aihe