Loppu kiusaamiselle

ei.mitään.järkeä

Miksi kiusaamista on kestettävä kouluissa? Opettajat eivät tee/saa tehdä sille mitään. Jos kiusaamisesta soitettaisiin poliisi koululle edes jotta saataisiin kiusaajat pelkäämään. Ja koulukiusaaminenhan on rikos. Ei kiusaajien oikeudet voi olla isompi koulussa, samat Suomen lait siellä koulussakin on. Jos rikot pyörän, se ei ole kiusaamista vaan rikos. Kiusaajat saa tehdä mitä haluaa mutta kiusatut ja muut eivät voi tehdä mitään. Minne se järki on kadonnut vuosien varrella?

15

453

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koska maailmassa alunperin on edes ollut järkeä?

    • lazytownrule34

      Kiusaaminen kasvattaa luonnetta:)!

      • opksvvittu

        joko hyvään suuntaan tai huonoon?


    • isoisä5

      Koulukiusaamista, ja voisi oikeastaan puhua suoraan väkivallasta koulussa, ei näytä tulevat mitään parannusta. Tätä esiintyy aina vaan uudelleen ja uudelleen. Mun mielestä koulu on vastuussa siitä mitä siellä tehdään. Kuria ei ole olemassakaan. Mun mielestäni pahimmat kiusaajat pitäisi sulkea jonnekkin poikakotiin tai johonkin hoitolaitokseen. Yhdenkin idiootin poistaminen koulusta helpottaisi tilannetta tosi paljon. Opettajat ovat tänä päivänä ihan hukassa. Miesopettajia ei ole tarpeeksi. Taitaa vanha sanonta, "jos ei osaa mitään, niin voi ruveta opettamaan muita", pitää paikkansa. Vastuuopettajien painostaminen julkisella häpeällä tai uhkaamalla syytteen nostamiseen voisi olla hyvä vaikutus. Tällöin luulisi opettajien edes yrittämään jotain. Nyt on tilanne usein vaan se, että asioita hyssytellään ja tehdään mietintöjä ja mukamas viisaita suunnitelmia, ja samaan aikaan nämä idiootit riehuvat miten haluavat.

      • Asiallisestinyt

        Hei, minun mielipiteeni on se ettei väkivalta koulussa ja kiusaaminen ole yhtään sama asia. Henkinen kiusaaminenkin pitää laskea mukaan.


    • Syö pullia, se kasvattaa..!

    • Erittäin hyviä kysymyksiä. Älä mene kouluun, jos sinua kiusataan siellä, ei mitään järkeä. Koulu ei ole sinun eikä sinun elämäsi arvoinen laitos jos siellä saadaan kiusata viattomia. Jätä väliin! Tee vapautuvalla ajallasi jotain hauskempaa! mene seurakuntaan, siellä on usein kivoja nuoria ja nuorisotyöntekijöitä joista saat kavereita! Mene mukaan ja ala soittaa kitaraa ja hurmaa seurakuntasi tytöt! Tän on moni kundi jo tainnu tehäkki! :) Toki usko Jeesukseen myös, se on tärkein asia ja suurin apu!

    • Saatanan heikkoja paskoja olette jos ette kiusaamista kestä. Sehän kasvattaa vain luonnetta. Kyllä minuakin koulussa kiusattiin, mutten antanut vittuakaan, ei ole vaikeaa tappaa kiusaamisesta johtuvaa pahaa oloa.

      Perkele kun vituttaa tälläiset heikot valittajat.

    • frntKck

      järki ei ole kadonnut mihinkään. Ihmiset menevät helpointa tietä yleensä eivätkä opettajat/rehtori ole poikkeus lampaista. Laki ei suojele tarpeeksi kiusattua jos tekijöiden ikä on alle 15-v ja ja yli 15-v kohdallakin koulu(rehtori/opettajat) suosittelevat kaikkea sovittelua ja muuta mihin vanhemmat epätoivoisena uskovat.

      Suurin osa ihmistä ajattelee ihan järjellä mutta ei voi vaikuttaa asiaan, äänestäminen ei suomessa auta kuten esim Sveitsissä. Päälle toki nämä suoli24 päivystäjät vielä vastaamassa koska oma elämä täynnä liian vaikeita kysymyksiä(mutta tsemppiä silti).

      On vaikea saada laillisia perusteita siis poistaa oppilas pysyvästi koulusta mutta on hemmetin helppoa suostutella vanhempi siirtämään oma kiusattu lapsi "turvaan". Olisi helppoa sanoa omalla kohdalla että sitten opettajat ja oppilaat saisivat jännittää mutta mitä se auttaisi isommalla ja merkitsevällä mittakaavalla?! Pari isää olen nähnyt joiden lapsilla oli ongelmia ja mietin hiljaa mielessä että onneksi en ole opettaja ja varsinkaan se joka möläyttää että "ehkä lapselle olisi parempi..." Toki nämäkin opettajat haluavat lapselle hyvää mutta he ovat myös kasvatustieteellisen "teorian" omaavia ihmisiä vaikkakin ammattilaisia työssään. Ylipäätään opettajat ovat opetettu opettamaan ja haluavat sitä, eivät konflikteja....helpompi tie on helpompi tie. Lähipiirissä opettajia tuntevana en esim ikinä kuvittelisi heistä raintolan järkkäreiksi missään olosuhteissa. Ihmisen aivot ovat hassut ja harva meistä pystyy muuttamaan "tasoa". Ammattisotilaissa joskus tavannut sekä isoissa kv pomoissa.

      Mitä tarvitaan? Laki muutoksia heti työn alle. TÄNÄÄN henkilöitä kouluun joilla oikeus/kyky/asenne poistaa esim kiusaaja luokasta tai koulun alueelta. Opettajille lisää koulutusta(huonoin ja vähiten tulosta tuottava vaihtoehto).

    • Lukija123456
    • seiskaluokallesittenvaa

      Itse olen kiusattu. Henkinen fyysinen kiusaaminen. Kouluissa sanotaan vaan, kiusaajille ja kiusatuille, että mitä voisit tehdä toisin. Joku saatta "kokea" sen kiusaamiseksi. Ja jos en ilmesty kouluun niin sossupaskarumpa. Eli kidu ja kärsi tai kidu ja kärsi. En ole mennyt kouluun kohta kuukauteen, koska yksinkertaisesti en kestä kiusaamista, syrjintää, yksinäisyyttä ja kaikkea pahaa. Joudun vaihtamaan koulua tai jäädä kotikouluun.

      • Eufrastiina

        Kiusaajilla on jotain pahasti pielessä kotona. Köyhyys, rahanpuute, alkoholismi, vanhemmilla ei ole aikaa lapselle eikä taitoja kasvattaa lasta, vaikka rahaa tulisi ovista ja ikkunoista. Jokin mättää, kun pitää ruveta pätemään noin alhaisella tavalla. Kannattaisi selvittää mikä tämän nimenomaisen kiusaajan heikko kohta on ja iskeä siihen. Eiköhän suu mene tukkoon. Tai sitten tulee turpiin, mistä kiusaaja saa poliisin niskaansa. Rohkeutta!

        Yksikin kiusaaja, jonka muistan, oli niin pienestä mökistä että meidän saunakin on isompi. Toinen taas oli niin isosta talosta, että luuli olevansa maailman napa. Reppanoita kumpikin. Ja sitten on tietysti nämä äidin lellikit, jotka eivät voi koskaan tehdä mitään väärin. Ja aikuisena heistä tulee vaimonhakkaajia ja/tai muuten luonnevikaisia.

        Tytöt taas: liian aikainen seksielämä, alkoholi, huonommuuden tunne, huono koulumenestys. Nämä heiluttelevat koipiaan poikien pulpetin kannella kaksitoistavuotiaina ja vetävät pakkelia naamaan.

        Omia huomioita vuosien takaa.


    • Saman mieltä. Nyt joku puhuu vähän mutta asiaa.

    • JeesusFrendi

      "Jos maailma vihaa teitä, muistakaa, että ennen teitä se on vihannut minua." -Jeesus Kristus

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      2861
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2031
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2016
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1835
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe