EM arvokisaedustajat

emedustus

Valtter Virtanen lähti vapaaohjelmakilpailuun lyhytohjelman kuudennelta sijalta. Ohjelman alun neloistulppi jäi aavistuksen vajaaksi, ja myös vapaan jalan kosketus alastulossa verotti pisteitä. Lutzissa sattui harmillinen kaatuminen. Ritti ja tulppi onnistuivat odotetusti, ja Virtasen piruetit arvioitiin laadukkaiksi. Virtanen sai vapaaohjelmastaan pisteet 112,84. Kilpailun kokonaispisteet 177,98 riittivät kokonaiskilpailussa seitsemänteen sijaan.

- Suoritus oli ihan ok aikaiseen kellonaikaan nähden. Hyppyihin ei tullut helpotuksia, mutta lutzien virheet verottivat liikaa pisteitä. Tästä on ihan hyvä lähteä valmistautumaan EM-kisoihin, Virtanen kertasi kilpailun päätyttyä

Onko naisluistelijalla ja jäätanssijoilla oikea kellonaika.

26

1152

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • OIkeaaikainen

      Toivotaan, että kellonajat sopii EM-kisoissa kaikille. Olisihan se kauheaa joutua luistelemaan ihan väärään aikaan :D

    • Hyvillämielinyök

      Onhan se hienoa että kaikki toistavat samaa liiton uutisissa, lähtevät EM-kilpailuun hyvillä/luottavaisin mielin. Tämä on Lepistön aikanaan lanseeraama ilmaisu kun ei osannut oikein muuta sanoa.

    • voihanpieru

      Miksi lähetetään näitä edustajia kun tiedetään etukäteen ettei tule menestystä. Päättäjillä tulisi olla selkärankaa pidättää edustus jolla ei ole menestys mahdoliisuuksia. Oppimatkoja jolla puolustellaan voi tehdä vuodenaikana kosolti jos rahat riittää. Anteeksi unohdin jäätanssioiden loppauksen. Siitähän on kokemusta.
      Tietenkin on kysymys, mikä on menestys? Sata pistettä voittajasta hävinneenä niin hurrataanko silloin?

      • kahdenluistelijanäiti

        Kyllä, kyllä.

        Silti yksi asia joka täytyy muistaa, on pienten luistelukoululaisten määrien SÄILYTTÄMINEN, siis seurojen harrastajamäärien ei haluta tietenkään laskevan.

        Siitä syystä liitto hankkii hyvillä suhteillaan media-aikaa ja pyrkii pitämään lajin 'vanhana suomalaisena menestyslajina' - vaikka eroa maailman huipulle on syntynyt pisteissä huimasti .

        (Ammattilaisiahan Venäjä, USA, JAPANI, ja KIINA sekä KANADA ovat meikäläisiin valmennuskuvioihin verrattuna.)


    • Hhhiiiihhhhh

      Tylsät kisat kun ei ole viehättävää Lauraa siellä eikä edes selostamassa.
      Onneksi sentään toinen söpöliini tämä Evgenia Medvedijiva voitti taas.

    • aivanniin

      Mieluummin kuuntelen Uotilaa kuin Lepistöä. Lepistön takia joutuu etsimään ulkomaisen katselukanavan tai äänet pois kokonaan.
      Peltosen suoritus oli hyvä, sille hatunnosto. Nyt vain jenkkeihin laittamaan ne vaikeammat kolmoishypyt kuntoon niin hyvä tulee.
      Lindforsin pitäisi toipua kunnolla sairasteluista. Reseptiksi rauhoittuminen, kunnon tauko, fyysinen parantuminen ja psyyken tervehdyttäminen. Tyttö on kireä kuin viulun kieli, aivan hajoamispisteessä. Täysijärkisenä ja terveenä säilyminen on tärkeämpää kuin taitoluistelu.
      Virtaselta on tulossa omien sanojensa mukaan milloin kolmoisakseli ja milloin neloishyppy. Junioreiden ohjelmiin kuuluu 3A ja parikin 4-hyppyä, joten Virtasen ohjelmat ovat teknisesti kv-tasoon nähden helppoja vaikka sieltä joskus se kovasti puhuttu neloistulppi satunnaisesti tulisi. En nyt kovin hehkuttaisi kolmekymppisenä. Tietysti jos on kova tahto olla parrasvaloissa, niin kait se sitten on. Etenkin kun ei ole muita luistelijoita kotimaassa kisaamassa.

    • hjiuouik

      Eurosportilla on hyvä selostaja Mika Saarelainen .Saarelainen toimii kansainvälisenä taitoluistelutuomarina ja -ylituomarina lajeinaan yksin- ja pariluistelu, jäätanssi ja muodostelmaluistelu. Hän on myös Kansainvälisen luisteluliiton (ISU) kansainvälisten tuomareiden kouluttaja sekä vuodesta 2010 lähtien ISU:n muodostelmaluistelun teknisen komitean jäsen.

      Saarelainen on toiminut Suomen Taitoluisteluliiton hallituksen jäsenenä vuodesta 2002 ja varapuheenjohtajana vuodesta 2015.

    • kahdenluistelijanäiti

      Oli kiinnostava katsoa Suomen naisedustajia vapaaohjelmassa, varsinkin lyhytohjelman haastattelujen jälkeen. Tosiaan Peltonen on kohtalaisen rento esiintyjä, siltikin taisi itsekin yllättyä kun vappiksessa sai 3T 3T menemään niin sitten 'mieli päätti tehdä' helpotuksia loppuohjelmassa.

      Kauhea on kyllä katsoa toisen edustajamme tilannetta - valmentajakin vääntelehtii tuskissaan kun ei ole onnistunut työssään - vaihtaa varmaan kohta...

      Tuskissaan ei kannata jatkaa - niin kuin joku ketjussa sanoi ; hajoamispisteessä?

      • emkisat

        Ylen jutun mukaan Lindfors on kärsinyt "muun muassa sydänongelmista", joten epäonnistuminen ei ehkä ole välttämättä ainakaan pelkästään valmennuksesta kiinni. Sydänongelmat on laaja käsite, mutta kuulostaa tietysti ulkopuoliselle lähtökohtaisesti hirveän pahalta kilpaurheilla (ainakin jossain määrin) sairaana/toipilaana. Toivottavasti Lindfors saa asiansa kuntoon – terveys ennen kaikkea – ja pystyy palaamaan entistä vahvempana.

        Peltosen esitykset olivat upeita ja sijoitustakaan ei voi sanoa huonoksi kovatasoisessa kilpailussa. Toivottavasti hänen kehityskaarensa jatkuu edelleen ja me saadaan nauttia ensi kaudella vielä loistokkaammista ohjelmista. :)


      • oikaisu

        eihän sinne loppuohjelmaan mitään helpotuksia tullut. Toinen hyppy, kaksoislutz oli tarkoitus olla kolmoishyppy ja se helpottui, mutta jälkipuolella oleva flippi on Emmillä kakkonen kun ei tee kolmosta, kannattais tehdä 3 S kun sen kerta osaa.


      • kahdenluistelijanäiti

        Kyllä vielä väitän, että 3T 3T jälkeen tulleet hypyt oli Peltosen vappiksessa liian helpon näköisiä: kakkosia kolmoishyppyjen sijaan. Hänen pitää opiskella 3LZ ja 3F - ja myös yhdistelmiin - muuten yhteispisteissä ollaan se kuuluisa 30-40 jäljessä.

        Tämä ongelma oli sama jo Lepistön aikakaudella: 3T 3T, muttei Lz tai F, varsinkaan yhdistelmissä. Valmennusongelma?


      • RUSUStekniikkaa

        Peltonen on ollut nyt muutamalla valmentajalla Suomessa. Ei ole ihme, että tekniikan kanssa on haasteita koska nämä valmentajat opettavat tekniikkaa eri tavalla. Siksi hänen on nyt todella tärkeää mennä Arutunyianin luokse oppimaan 3Lz ja 3F oikein ja hyvällä tekniikalla.


      • emkisat

        Peltosen hypyt oli ehkä helppoja verrattuna huippuihin, mutta ne olivat varmasti sitä tasoa, mihin hän tällä hetkellä kykenee parhaimmillaan (tai lähes parhaimmillaan) ja siksi niihin ei mielestäni voi olla kovin pettynyt . Toivottavasti vielä oppisi vaikeimmat kolmoishypyt. Ainakin hän on kehittynyt hypyissä selkeästi viime kaudesta, joten miksi ei kehittyisi edelleen. :)


    • Hyppö

      Peltosella on se etu että on rahkeita käydä Jenkeissä valmennuksessa valmentajalla joka valmentaa maailman huippuja. Sanoikin että alkaa valmentautua siellä enemmän, ja muistaakseni juuri hänen suomalaisvalmentaja sanoi että muuten ei enää pärjää kun taso on niin kova.

    • mikäonmaksimi

      Mielestäni taitoluistelun arvostelujärjestelmä on tullut tiensä päähän.Vaikka parhaat ovat kuinka paljon parempia kuin huonommat ei heidän vapaaohjelman tulokset voi olla yksistään parempia kuin huonoimpien yhteensä. Takavuosien sanonta että voidaan tehdä uusia ennätyksiä ja siten verrata vanhoja tuorituksia. Luistelumaailma elää siinä vanhassa tarinassa keisarin vaatteista. Pakolliset kuviot takaisin. Nuoremmat eri edes tiedä niistä mitään mutta AnuLiisa kyllä pystyy kertomaan

    • pannaanparemmaksi

      Kilpailut järjestetään jotta tuomarit, ISU:n edustajat sekä järjestävän tahon edustajat saavat syödä, juoda sekä ....a. Kilpailijoista, mitä niistä?

    • Niinkuniinku33

      Viveca Lindfors kertoo ongelmistaan http://areena.yle.fi/1-3973985
      Tsemppiä kuntoutumiseen. Toivottavasti tämä tyttö joskus avautuisi henkisesti koska vaikuttaa todella ahdistuneelta. Tilanne on vaikea toki.
      (Ihan hyvä ulosanti tytöllä, mutta 700 kertaa sanan "niinku" toistaminen voisi jäädä.)

      • Kaudenhuipennuslähestyy

        Onko täällä tietoa mikä on Vivecan tilanne? MM-kisat jäävät välistä, koska sb on Emmillä, eikä Vivecalla ole enää tilaisuutta parantaa omaansa, vai onko? Tietääkö joku JMM-tilanteen? Lähteekö Emmi sinnekin vai lähteekö Viveca? Jos Emmi ei lähde eikä Viveca ole kunnossa, kuka sitten menee? Jenni Saarinen vai Joanna Kallela?


      • JMM-joukkue
        Kaudenhuipennuslähestyy kirjoitti:

        Onko täällä tietoa mikä on Vivecan tilanne? MM-kisat jäävät välistä, koska sb on Emmillä, eikä Vivecalla ole enää tilaisuutta parantaa omaansa, vai onko? Tietääkö joku JMM-tilanteen? Lähteekö Emmi sinnekin vai lähteekö Viveca? Jos Emmi ei lähde eikä Viveca ole kunnossa, kuka sitten menee? Jenni Saarinen vai Joanna Kallela?

        Näköjään JMM-joukkue on valittu:
        Juniorinaiset: Emmi, varalla (järjesteyksessä) Viveca, Joanna
        Juniorimiehet: Benjam Papp
        Jäätanssit: Monica ja Juho

        http://www.stll.fi/2017/02/22/junioreiden-mm-kisajoukkue-taipei-cityyn-15-19-3-2017-on-valittu/


    • Kummastelija55

      Taas sama virhe kuin viime vuonna. Sama tyttö sekä JMM että MM-kisaan jotka ovat parin viikon sisällä. Ja nyt vielä JMM Aasiassa. Miten ihmeessä näin voidaan toimia viime vuoden JMM-katastrofin jälkeen??

    • Huonoratkaisu

      Samaa mieltä. Kisat ovat yksinkertaisesti liian lähellä toisiaan. Emmin kannattaisi keskittyä kotikisoihin ja Vivecan itsensä parantamiseen. Itse olisin halunnut nähdä Jennin kisoissa.

    • Vieläontoivoa

      Viime vuonna JMM ehkä oli "katastrofi" mutta junnukisojen jälkeen oleva MM ei, ja silloinkin kisat oli eri mantereilla.

      Myönnettäköön että olisin itsekin halunnut nähdä Emmin mieluusti vain aikuisten MM-kisoissa ja jonkun muun, vaikka Jennin, JMM-kisoissa. (Tosin säästeliäästi kisanneelta Jenniltä taitaa puuttua pisterajat junnukisoista, vai mistähän johtuu ettei ole edes varalla?) Emmi on varmaan itse halunnut myös JMM-kisoihin, ja liitolla ei ole ollut kanttia kieltääkään osallistumasta. Toivottavasti urheilija tietää itse, mikä on parasta.

      • kahdenluistelijanäiti

        Kyllä urheilijan äiti tietää... mikä on parasta tytölle, jos on läheltä seurannut 15 v.
        Itkut ja innostuneet huudot - Emmillä on minun mielestä 'draivia' hymyä korviin asti - ja voimaa. Tuntuu, että on vähän 'perkeleellistä' uhoakin - voi tulla iskältä, who knows ?

        Go ahead, just do it; niin kuin Täti Tarasova sanoi Mao Asadalle aikoinaan.


      • Ahneellaon

        Valmentaja ei anna noita kisapaikkoja tähtiluistelijaltaan mihinkään jos ne on saavutettu. Luistelija tekee valmentajan suosituksen mukaan meni syteen tai saveen. Tätivalmentajat on kateellisia toisiaan kohtaan. Siksi pidetään kisapaikoista kiinni kynsin hampain ettei pudottaisi menestyksen valokiilasta kun siihen on päästy.


      • vainhelsinkiinkö

      • fiksujakinvalmentajiaon
        Ahneellaon kirjoitti:

        Valmentaja ei anna noita kisapaikkoja tähtiluistelijaltaan mihinkään jos ne on saavutettu. Luistelija tekee valmentajan suosituksen mukaan meni syteen tai saveen. Tätivalmentajat on kateellisia toisiaan kohtaan. Siksi pidetään kisapaikoista kiinni kynsin hampain ettei pudottaisi menestyksen valokiilasta kun siihen on päästy.

        Tässä varmasti Sirkka ollut juuri niin fiksu, että on kommentoinut, ettei järkeä lähteä JMM-kisoihin ja Helsingin MM-kisat nopeasti perään ja vielä aikaerot.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      17
      1465
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1202
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1092
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe