Mika Yrjölän oppi tiivistettynä -kysy, jos et usko

SaaleminMyöhäissadeoppi

Mika Yrjölä ja Rommy ovat Elim Bible Instituten (Lima, NY) kasvatteja. Tämä Latter Rain -keskus on toiminut Myöhäissade-opin levittäjänä.

Latter Rainin pohjalta on syntynyt liikkeitä, kuten ”Kingdom Theology” tai ”Kingdom Now Theology” (”Valtakuntateologia”, ”Valtakunta nyt -teologia”). Kaikille näille liikkeille on yhteistä ennalleenasettamisen ajatus. Pohjana on käsitys, että kirkko ei ole ensimmäisen vuosisadan jälkeen toiminut niinkuin Jumala oli suunnitellut. Siksi kirkko täytyy ennalleenasettaa alkuperäiseen hallitsevaan asemaansa. Tähän kuuluu apostolien ja profeettojen virkojen, Daavidin ilmestysmajan (vertauskuva ylistyksestä) sekä voiman (ihmeiden ja merkkien) ennalleenasettaminen.

Latter Rainin piirissä korostetaan ns. viisinkertaista palvelutehtävää (”Fivefold ministry” Ef. 4:n luvun mukaan: apostolit, profeetat, opettajat, pastorit ja evankelistat). Näistä viroista juuri apostolien ja profeettojen virat ovat keskeisiä Kristuksen ruumiin yhdistämisessä ja saattamisessa täydelliseksi. Muita tärkeitä ennallistamisen kohteita ovat henkilökohtainen profetia, armolahjojen välittäminen kätten päällepanemisen kautta, demonien ulosajaminen, parantaminen ja Pyhällä Hengellä täyttyminen kätten päällepanemisen kautta sekä kirkon täydellinen yhteys. Kirkon jakautuminen eri kirkkokuntiin nähtiin ”Babylonian vankeutena”.
Niinpä suuri joukko Latter Rainin omaksuneita seurakuntia erosi kirkkokunnistaan ja muodosti itsenäisiä seurakuntia. Liikehdintä oli ensisijaisesti kristittyjen keskeistä, ei niinkään uusien ihmisten saavuttamista. Tässä on selkeä yhtymäkohta ”Toronton siunaukseen”, jonka myös korostettiin olevan kristittyjen ”uudistusliike”.

Jotkut kanadalaiset ja amerikkalaiset seurakunnat omaksuivat Latter Rain -opetuksen. Liike aiheutti pian ristiriitoja. Pohjois-Amerikan suurin valkoinen helluntaikirkko, Assemblies of God, tuomitsi tämän opetuksen harhaoppisena 1949. Tämän seurauksena Latter Rain hävisi lähes kokonaan virallisen helluntailiikkeen piiristä. Se jatkoi kuitenkin olemassaoloaan monissa itsenäisissä ja karismaattisissa seurakunnissa ja levisi myöskin eri puolille maailmaa.

Koska liikehdinnän opetuksia ja käytäntöä kritisoitiin niin voimakkaasti, seurakunnat ja liike eivät kutsuneet itseään enää nimellä ”Latter Rain”. Sama opetus kuitenkin levisi eri nimekkeiden alla. Monet Latter Rainin keskeiset hahmot vaikuttivat jälleen aktiivisesti 1960- ja 1970-lukujen karismaattisuudessa. Latter Rainin opetukset ja käytännöt ovatkin vaikuttaneet laajasti karismaattiseen liikkeeseen.

Manifest Sons of God -liikehdintä kehitti Latter Rainin ajatuksia edelleen. Liikehdinnän nimi tulee Room. 8:19 englanninkielisestä käännöksestä. Jakeessa sanotaan luomakunnan odottavan Jumalan lasten ilmestymistä: ”For the earnest expectation of the creature waiteth for the manifestation of the sons of God”.

Opin keskeinen ajatus on erittäin positiivinen näkemys lopun ajan tapahtumista ja uskovien, erityisesti tietyn eliittijoukon, superkristittyjen roolista lopun aikoina.
MSoG:n piirissä pilkataan ajatusta tempauksesta, jossa uskovat temmataan yläilmoihin Kristusta vastaan ahdistusten keskeltä. Sen mukaan uskovat ovat ”korporatiivinen Kristus”, he muodostavat Kristuksen yhdessä maan päällä. He voittavat maailman Jeesukselle ihmeitä tekevän voiman vaikuttaessa ja alistavat kaikki Jumalan viholliset valtansa alle. He jopa saavuttavat kuolemattomuuden. Randles kuvaa kriittisesti opin painopistettä: ”Olemme tyhmyyksissämme odottaneet Kristusta tulemaan ’meitä varten’, kun koko ajan Hän on halunnut ’tulla meidän sisällämme’”.

Suurin osa uskovista on opin mukaan liian lihallisia ottaakseen vastaan tällaisen näkemyksen. He saattavat kyllä pelastua, mutta avainasemassa Jumalan suunnitelmien toteutumisessa on kristittyjen eliittijoukko, joka on ”Latter Rainin tuottama maan satakertainen hedelmä”. Nämä kristityt alistavat saatanan jalkojensa alle ja ”voittavat takaisin Aadamin menettämän perinnön ja vielä paljon enemmänkin”. Esimerkiksi John Wimber on puhunut ”lopun ajan armeijasta”.
Tämä kristittyjen eliittijoukko kykenee alistamaan kuoleman, tekemään valtavia ihmeitä ja merkkejä, saattamaan seurakunnan täyteyteensä Kristuksessa ja alistamaan tämän maailman valtakunnat Kristukselle, koska se on ymmärtänyt olevansa ”korporatiivinen Kristus”, ”Kristus yhdessä” tai ”Kristuksen jatkuva inkarnaatio”.

Ajatus seurakunnasta Kristuksen ruumiina on raamatullinen. MSoG kehittää siitä kuitenkin oman valheversionsa, jolla ei ole mitään tekemistä raamatun kanssa. MSoG:n versio epäilemättä vetoaa ihmisen syntiseen lihaan korottamalla kristittyjen roolin lopun aikana. Kristus on vajavainen ilman seurakuntaruumistaan. Kristus tulee täydelliseksi lihassaan, inkarnaatiossaan, vasta kun tarpeeksi paljon (eliitti)uskovaisia tulee sisälle Jumalan valtakuntaan lopun aikana ja tekee ”syyssateessa” vuodatetun Hengen voimassa suurempia tekoja kuin Jeesus elämänsä aikana.

http://www.kristitynfoorumi.fi/torontoneksytys.pdf

117

3529

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pitkäänuskossa

      Olen kuunnellut Yrjölän saarnoja, niin ne ovat eläviä Jeesus-keskeisiä. Ei tuo oppi ainakaan saarnoissa näy, joten älä turhaan mustamaalaa Herran palvelijaa.

    • TorontoFIRE

      Mika ja Rommy Yrjölä tutustuivat 90-luvun alussa Elim Bible Instituten raamattukoulussa USA:ssa. Samassa koulussa opiskelee Hannah Yrjölä.

      Syksyllä 2002 Yrjölät suuntasivat Torontoon.

      "Haluan olla valamassa seurakuntaan uskoa, rohkeutta ja eteenpäin menemistä. Haluan olla välittämässä uutta toivoa siitä, että me emme ainoastaan selviä, vaan tulemme voittamaan taistelun."
      http://2.bp.blogspot.com/-_5SVwmSesiU/ToPrY82f44I/AAAAAAAACYg/kfsA8mSL1vQ/s1600/Recognition Rick Joyner.jpg
      http://4.bp.blogspot.com/-ubiHvwFDp_E/U3S1LUvxfTI/AAAAAAAAHLM/zt-M5Yxg1DY/s1600/RIck Joyner Knights of Malta.jpg
      "Jumala haluaa meidän menevän voitokkaina kohti hänen suunnitelmiaan niin yksilöinä, perheinä, kuin seurakuntanakin", Mika vakuuttaa.
      Gods Holy Mountain based in the Final Quest by Rick Joyner
      http://fatherslove.co.za/wp-content/uploads/2013/11/Gods-Holy-Mountain-based-in-the-Final-Quest-by-Rick-Joyner.jpg


      "Suomalaiset naiset ovat oikein suuren Isän halauksen tarpeessa. Heillä on valtava rakkauden nälkä. Uskon, että Jumala haluaisi olla sanomassa kaikille naisille, että te olette minun tyttäriäni ja prinsessoitani ja minä rakastan teitä. Minulla on jotain mahtavaa teille!" Rommy rohkaisee.
      Father's Heart International Ministry
      http://fatherslove.co.za/spiritual-warfare-training/
      http://fatherslove.co.za/wp-content/uploads/2016/08/The-Wealth-Transfer-Part-4-960x350.jpg
      http://fatherslove.co.za/wp-content/uploads/2013/11/Gods-Holy-Mountain-based-in-the-Final-Quest-by-Rick-Joyner.jpg

      • Harhaoppisia

        "UUTTA TOIVOA" ja "UUTTA ILMESTYSTÄ ISÄSTÄ PRINSESSOILLE"!

        Ristin kieltäjiä.


      • NewAgeTheAgeOfAquarius
        Harhaoppisia kirjoitti:

        "UUTTA TOIVOA" ja "UUTTA ILMESTYSTÄ ISÄSTÄ PRINSESSOILLE"!

        Ristin kieltäjiä.

        Uuden ajan (New Age) oppi isästä ilman poikaa:
        "Uskon, että Jumala haluaisi olla sanomassa kaikille naisille, että te olette minun tyttäriäni ja prinsessoitani ja minä rakastan teitä. Minulla on jotain mahtavaa teille!"

        Tämä on tyypillistä New Agea eli Vesimiehen ajan (The Age of Aquarius) opetusta, joka kumpuaa pimeyden lähteestä. Rommy Yrjölän ajatukset kumpuavat saman uuden jumalallisen voiman (energiaeksytys) lähteestä kuin Alice Baileylla.
        New Agessa Vesimiehen ajan on määrä olla Ykseyden aikaa, kristus-tietoisuuden aikaa. Helluntailaiset luulevat, etteivät muut kuin uskovaiset käytä Jeesus-nimeä ja tämän takia he eksyvät niin helposti.
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Alice_Bailey


      • Ollajumalanlapsi
        Harhaoppisia kirjoitti:

        "UUTTA TOIVOA" ja "UUTTA ILMESTYSTÄ ISÄSTÄ PRINSESSOILLE"!

        Ristin kieltäjiä.

        Eivät ole ristinkieltäjiä. Tottakai risti kuuluu todellisen kristityn elämään. Se on uskon pohja. Mutta totta on sekin, että kristitty on Jumalan lapsi. Hän on Isä ja uskovat Hänen tyttäriään ja poikiaan, Hänen lapsiaan. Usein tämä puoli on unohdettu.


      • synti-ampuaohi-mennäyli
        Ollajumalanlapsi kirjoitti:

        Eivät ole ristinkieltäjiä. Tottakai risti kuuluu todellisen kristityn elämään. Se on uskon pohja. Mutta totta on sekin, että kristitty on Jumalan lapsi. Hän on Isä ja uskovat Hänen tyttäriään ja poikiaan, Hänen lapsiaan. Usein tämä puoli on unohdettu.

        Kukaan ei voi kutsua itseään lapseksi ilman Jeesusta. Uusapostolisilla on se ongelma, että he kääntävät itse selkänsä pelastukselle menemällä ohi sen mitä on kirjoitettu.
        1. Joh. 5:12


    • ftqiuto

      no niin helpottiko, lopeta jo

    • hakaniemenjuopot
      • torontolaisuutta

        Miksi pitäisi juopua? Mika Yrjölän saarna ei anna vastausta.


      • LueRaamattua
        torontolaisuutta kirjoitti:

        Miksi pitäisi juopua? Mika Yrjölän saarna ei anna vastausta.

        Raamatussa ei puhuta juovuttavasta hengestä, vaan raittiista terveen harkinnan hengestä. Mikalla on toinen henki ja toiset termit.
        Lue itse 2.Tim.1:7.


    • varokaaTulisielukoulua

      Mika Yrjölä torontolaisen tulisielukonferenssin mainostaja.
      http://www.uskotv.fi/ohjelmat/tulisielu-osa-4/

      Tulisielukoulu- torontolaishenkinen, varokaa!
      NytTarkkoina
      24.6.2016 14:02
      Tulisielu-opetuslapseuskoulu on jatkumoa torontolaishenkiselle Tulisielukonferenssille, jossa oli äärikarismaattisia torontolaishenkisiä opettajia.
      Tulisielukonferenssin opettajalistalta löytyivät mm Cathy ja Gordon Harris! Keitä he ovat: CATCH THE FIRE Raamattukoulun JOHTAJAT!
      http://catchthefire.com/media/profiles/gordon-cathy-harris

      Catch the Fire on kansainvälinen liittouma kirkkoja ja koulutusta ym, joka on saanut alkunsa Toronton herätyksestä ja ihailee sitä ja jatkaa sen linjoilla edistäen torontolaisuutta koko maailmassa.
      http://catchthefire.com/about

      Tulisielukonferenssissa opettajina oli muitakin kyseenalaisia henkilöitä kuten mm Mika "Herzogin maahantuoja" Jantunen ja Patric Tiainen.
      Tulisielu-konseptiin on nyt lisätty myös Tulisielu-opetuslapseuskoulu, jonka johtohahmona on torontolaisuutta ihannoiva Vapaakirkon uusi pastori Henna Saarinen. Hän on itsekin opiskellut Torontossa mainitussa torontolaisuutta edistävässä koulutuksessa jo aikoinaan ja on sittemmin pitkään rakentanut yhteyksiä sieltä torontolaisuuden päälinnakkeesta tänne Suomeen.

      Koulusta tietoa täältä:
      http://tulisielu.com

      Pelkästään tuon linkin mainoksen lukemalla Tulisielu-konseptin torontolaisuuskytkökset eivät paljastu. Toronton herätyksen ja torontolaisuuden ihailijat välttelevät asioista puhumista niitten oikeilla nimillä ja torontolaisuutta yritetään tuoda esiin aina uusissa paketeissa.
      Kannattaa olla tarkkana ja tutkia asioitten taustoja ennen kuin ryntää mihinkään!

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14347899/tulisielukoulu--torontolaishenkinen-varokaa!

      • pirullinenisänsydänoppi

        Rommy Yrjölän Isän Sydän -opetukset tulevat torontolaisuuden pohjalle perustetusta kultista. Nokia Mission kaatumisen myötä työttömäksi jäänyt pastori Juha Ranta-Ojala on esimerkki suomalaisesta Isän Sydän -apostolista.
        https://isinpoika.blogspot.com/
        Vaikka Juha Ranta-Ojala oli Nokia Mission ydintä ja mukana "virrassa", tämä "uusi ilmestys isästä" muutti jälleen kerran kaiken. Yhteistä uuskarismaattisille eksyttäjille on, että Raamattu ja Jeesus Kristus eivät riitä. Kun kuuntelette ketä tahansa näistä eksyttäjistä, huomaatte kuinka heidän puheessaan ilmestykset (revelation) ja uusi tieto (gnosis) ylittävät ja menevät ohi Sanan.

        "John Arnott calls this revival, the 'Father's Blessing'." - John Arnott kutsuu torontolaisuutta isän siunaukseksi.
        https://en.wikipedia.org/wiki/Toronto_Blessing

        "Arvostamme palvelemista pojan ja tyttären sydämellä, ei enää palvelijoina vaan palvellen Isää hänen poikinaan ja tyttärinään. Arvostamme rakkauden virran mukana kulkemista." -FatherHeart

        Hedelmistä puu tunnetaan ja kun piru paljastetaan, se alkaa puhua rakkaudesta.


      • Jeesusontie
        pirullinenisänsydänoppi kirjoitti:

        Rommy Yrjölän Isän Sydän -opetukset tulevat torontolaisuuden pohjalle perustetusta kultista. Nokia Mission kaatumisen myötä työttömäksi jäänyt pastori Juha Ranta-Ojala on esimerkki suomalaisesta Isän Sydän -apostolista.
        https://isinpoika.blogspot.com/
        Vaikka Juha Ranta-Ojala oli Nokia Mission ydintä ja mukana "virrassa", tämä "uusi ilmestys isästä" muutti jälleen kerran kaiken. Yhteistä uuskarismaattisille eksyttäjille on, että Raamattu ja Jeesus Kristus eivät riitä. Kun kuuntelette ketä tahansa näistä eksyttäjistä, huomaatte kuinka heidän puheessaan ilmestykset (revelation) ja uusi tieto (gnosis) ylittävät ja menevät ohi Sanan.

        "John Arnott calls this revival, the 'Father's Blessing'." - John Arnott kutsuu torontolaisuutta isän siunaukseksi.
        https://en.wikipedia.org/wiki/Toronto_Blessing

        "Arvostamme palvelemista pojan ja tyttären sydämellä, ei enää palvelijoina vaan palvellen Isää hänen poikinaan ja tyttärinään. Arvostamme rakkauden virran mukana kulkemista." -FatherHeart

        Hedelmistä puu tunnetaan ja kun piru paljastetaan, se alkaa puhua rakkaudesta.

        Ei se ilmestys mene ohi sanan vaan se syventää sanan. Jumalassa ja Hänen Sanassaan on niin paljon syvyyksiä, ettei paraskaan saarnamies koko elämänsä aikana niitä kaikkia
        Ammenna. Uskovainen, joka on rakastunut Jeesukseen haluaa oppia Jeesuksesta ja Jumalasta ainaenemmän.
        Ja Jeesus on tie Isän luon, sanoo Sana. Ja mitä sisältyykään Jumalan Isyyteen?


      • pirullinenisänsydänoppi
        Jeesusontie kirjoitti:

        Ei se ilmestys mene ohi sanan vaan se syventää sanan. Jumalassa ja Hänen Sanassaan on niin paljon syvyyksiä, ettei paraskaan saarnamies koko elämänsä aikana niitä kaikkia
        Ammenna. Uskovainen, joka on rakastunut Jeesukseen haluaa oppia Jeesuksesta ja Jumalasta ainaenemmän.
        Ja Jeesus on tie Isän luon, sanoo Sana. Ja mitä sisältyykään Jumalan Isyyteen?

        Isän Sydän -oppi ei ole Raamatusta, eikä se syvennä Sanaa, vaan menee ohi Sanan. Isän Sydän - kultin edustajat puhuvat "ammentamisesta", "syvyydestä", "virrasta" eli syvyyden virrasta ammentamisesta.
        Monella Isän Sydän -kultin jäsenellä on ollut ongelmallinen isäsuhde, jos isää on koskaan ollutkaan (läsnä). Siksi Isän Sydän -kultissa puhutaan "palvelemisesta feminiinisyydestä käsin" ja seurauksena Isän Sydän -kultissa Jumala muuttuu feminiiniseksi äiti-jumalaksi. Koska ilmestys muuttaa ymmärryksen Raamatusta, isästä tulee äiti.

        Tämä ilmestys korvaa Kristuksen:
        "Ilmestys...tuo rauhan ja turvallisuuden, jota mikään muu ei voi antaa."
        http://www.katukappeli.com/katukappsite/wp-content/uploads/2011/02/Isän-sydän-konferenssi2-1024x724.jpg

        Isän Sydän -opin levittäjät ovat uuskarismaatikkoja ja kannattavat torontolaisuuden nimellä kulkevaa eksytystä ja esimerkiksi Bill Johnsonin ja Bethelin vääristynyttä kristologiaa.
        Isän Sydän -oppi ei ole Jumalasta, vaan uusi ilmestystieto.


      • pirullinenisänsydänoppi
        Jeesusontie kirjoitti:

        Ei se ilmestys mene ohi sanan vaan se syventää sanan. Jumalassa ja Hänen Sanassaan on niin paljon syvyyksiä, ettei paraskaan saarnamies koko elämänsä aikana niitä kaikkia
        Ammenna. Uskovainen, joka on rakastunut Jeesukseen haluaa oppia Jeesuksesta ja Jumalasta ainaenemmän.
        Ja Jeesus on tie Isän luon, sanoo Sana. Ja mitä sisältyykään Jumalan Isyyteen?

        Isän Sydän -oppi liittyy läheisesti torontolaiseen Catch The Fire -raamattukouluun
        catchthefire.com/college/equipping-seminars/father-heart

        Sama lähde, sama syvyyden virta pimeydestä.


    • Voimallinensana

      Jumalan Sana ja Jumalan voima!
      Helluntalaisuuteen kuuluu Jumalan voima!
      Mika Yrjölä saarnaa Sanaa ja näyttää tuntevan ja tietävän myös Jumalan Voiman.
      Tällaisia saarnamiehiä ihmiset kaipaavat, jotka voivat välittää sekä Sanan että voiman. Uskonasioista tulee silloin eläviä!

      • YeshuaHaMashiach

        Kyllä, Mika Yrjölä tuntee voiman.

        Kyseessä on kuitenkin sama voima kuin seuraavissa tapauksissa.

        Fire from Heaven - The New Age of Holy Spirit
        http://store.summitlighthouse.org/content/images/thumbs/0000456_fire-from-heaven_345.jpeg
        http://store.summitlighthouse.org/content/images/thumbs/0001142_fire-from-heaven.jpeg

        tai
        http://gnosticeditions.com/images/large/the_mysteries_of_the_fire_LRG.jpg
        tai
        https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/81kBVVPpsKL.jpg

        Jos tuntisit New Agen käyttämää kieltä, huomaisit Yrjölöiden puhuvan toisesta jeesuksesta.
        Jos olisit Pyhällä Hengellä täytetty kristitty, ymmärtäisit tulitunnelien olevan pakanallisia.
        Eksyt, koska et tunne Kirjoituksia, etkä Jumalan Voimaa.


      • NewAgeForceAwakening

        "Voivat välittää...voiman."
        Juuri tämä ihmistä korostava opetus on tyypillistä Latter Rain -opetukselle. Kirjoituksesi on tyyppiesimerkki Myöhäissade-kirjallisuudesta.


    • NewAgeSaalemissa
      • NewAgeSaalemissa

        Taitaa jotakuta Hillsongin saatanallisuus ahdistaa.


      • NewAgeSaalemissa

      • NewAgeSaalemissa

      • NewAgeSaalemissa

    • Armoatarvitaan

      Mika Yrjölä pitää todella hyviä saarnoja.
      Hänellä on hyvä Raamatun tuntemus.
      Jos arvostelijoiden puheita tarkkaan tutkittaisiin, niin huomattaisiin, että hekin erehtyvät monessa kohtaa.
      Joka ei etehdy puheessa on täydellinen ja on vain yksi täydellinen.
      Jos harhaoppisia etsitään, niin niitä löytyy aivan toisaalta!
      Älkää eksykö harhaoppien etsimisessä!
      Rikka voi olla omassa silmässäsi, kun yrität osoittaa sitä toisesta!

      • harhaoppinenMikaYrjölä

        Selittäisitkö miksi Mika Yrjölä on hankkinut Saalemiin toinen toistaan julkeampia eksyttäjiä? T.D.Jakesin oppipoika Steven Furtick on esimerkki nuorille markkinoidusta Mika Yrjölän väärästä evankeliumista.
        https://mobile.twitter.com/SaalemHki/status/530747519094231041/photo/1

        Ei löydy ristiä, löytyy kyllä liukumäki.
        http://babylonbee.com/wp-content/uploads/2016/08/ele-696x371.png

        Tällaista jumalanpilkkaa Mika Yrjölä edustaa. Selitä itsellesi, jos pystyt.

        Mika Yrjölä on paatunut eksyttäjä, joka salassa edistää antikristuksen valtakuntaa.


      • PyhäKaste
        harhaoppinenMikaYrjölä kirjoitti:

        Selittäisitkö miksi Mika Yrjölä on hankkinut Saalemiin toinen toistaan julkeampia eksyttäjiä? T.D.Jakesin oppipoika Steven Furtick on esimerkki nuorille markkinoidusta Mika Yrjölän väärästä evankeliumista.
        https://mobile.twitter.com/SaalemHki/status/530747519094231041/photo/1

        Ei löydy ristiä, löytyy kyllä liukumäki.
        http://babylonbee.com/wp-content/uploads/2016/08/ele-696x371.png

        Tällaista jumalanpilkkaa Mika Yrjölä edustaa. Selitä itsellesi, jos pystyt.

        Mika Yrjölä on paatunut eksyttäjä, joka salassa edistää antikristuksen valtakuntaa.

        Hilluntailaiset häpäisevät kasteen sakramentaalisuuden! Hilluntailaisille kaste on vesipuistoleikki! Hävetkää ja kuunnelkaa rovasti Olavi Peltolaa!


      • NewAgeSaalemissa

      • NewAgeSaalemissa

        Justin Peters on viisas mies, hänellä olisi varmasti sanottavaa myös suomalaisille. Tällä videolla Justin Peters kertoo, millainen seurakuntakäsitys Steven Furtickilla on ja samalla hän tulee kertoneeksi millaista seurakuntaa Mika Yrjölä rakentaa.
        https://www.youtube.com/watch?v=hJt7hIyy2-w


      • NewAgeSaalemissa
        NewAgeSaalemissa kirjoitti:

        Justin Peters on viisas mies, hänellä olisi varmasti sanottavaa myös suomalaisille. Tällä videolla Justin Peters kertoo, millainen seurakuntakäsitys Steven Furtickilla on ja samalla hän tulee kertoneeksi millaista seurakuntaa Mika Yrjölä rakentaa.
        https://www.youtube.com/watch?v=hJt7hIyy2-w

        Miksi Saalemin nuorille opetetaan harhaa?
        Näin totutetaan nuoret asteittain Manifest Sons of God -ajatteluun.

        Tällä videolla Steven Furtick kertoo olevansa the Son of God.
        https://www.youtube.com/watch?v=6DvAHqKsY8M

        Steven Furtickin puheet ovat Word of Faithin little gods -oppia uudelleen muotoiltuna.
        https://www.youtube.com/watch?v=sPoQixUloZk

        Samaa opetusta on siis jo kuultu Helsingin Saalemissa Steven Furtickilta ja kuullaan yhä uudestaan niin Saalemin pastorien kuin ulkomailta tuotettujen eksyttäjien suusta. Vai luuleeko joku oikeasti näiden opetusten jäävän yksinomaan amerikkalaisten iloksi?


    • ffeeed

      Torontolaisuus menestysteologia ja new age ja monet muut eksytykset on suunnattu oikeita uskovaisia vastaan. Eivät ne vahingoita sellaisia, jotka jo ovat Saatanan orjia. Siksi kaikkien arvostelijoidenkin on oltava varuillaan. Niihin ei kannata uppoutua liian syvälle.

      Arvostelijat eivät mielestäni ymmärrä läheskään aina kuinka vahvojen voimien kanssa he ovat tekemisissä. Kysymys ei ole vain teoriasta tai opista vaan kysymys on henkivalloista.

      Jeesus on Herra!

      • JeesusKristusPelastaa

        Jumala on laittanut kivet huutamaan, jotta yksikään, joka uskoo Jeesukseen Kristukseen ei menisi mukaan energiaeksytykseen.


      • NewAgeSaalemissa

        Hillsong ja Bethel ovat saman hengen tuotosta, et voi erottaa niitä toisistaan ja varoittaa vain toisesta
        https://www.instagram.com/p/BLMdsMKF7BW/

        Vaikka eksyneet pastorit käyttäisivät New Age -termejä ja kieltä, kuten tässä tapauksessa, ei luopioiden kuollut omatunto herää
        https://www.youtube.com/watch?v=4e5oAexhQ4o

        Luopioiden omatunto on kuollut, mutta oma paisunut liha rakastaa harhaoppeja, kuten tässä
        https://www.youtube.com/watch?v=aEWEOsDzp0I
        Ja jälleen kerran Saalem on esimerkki samasta opetuksesta, kun Larry Stockstill toi tietoisuuteen Retriitti hengellisille johtajille -tapahtumassa (2.-3.8.2014) termin "stretch your faith".
        Kyseinen termi on lainattu täältä
        https://www.youtube.com/watch?v=8CazoFlb-nE
        Kristillistä joogaa?

        Mietitkö miksi ennen kavahdit itämaisten uskontojen harjoittamista, mutta et enää näe joogaa, New Age -oppeja tai muita ei-kristillisiä kundalini-ilmiöitä harhaoppeina?
        Mietitkö miksi et osaa enää erottaa mikä on vierasta tulta?
        Mietitkö miksi Pyhä Henki ei ole varoittanut sinua Saalemin opeista ja opettajista?

        Luopioiden omatunto on kuollut.


    • HerraEtsiiYhtä

      Kenaanan poikia Saalem on täynnä, mutta löytyykö edes yhtä Jimlan poikaa?

      • AikaJännä

      • kuuleekohouston
        AikaJännä kirjoitti:

        Onko Aller Media homofobinen?
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Homofobia
        Miksi homomyönteisistä kirkoista ei saa kertoa?

        Kun Hillsong New Yorkissa on avoimen LGBT-myönteinen, sitä ei saa sekulaarissa mediassa kertoa.
        Kun Päivi Räsänen sanoo jotakin, sekin halutaan sensuroida.
        Median pitäisi päättää onko se valemedia vai kertooko se totuuden esimerkiksi Hillsongista.


    • MiesMuurinaukkoon

      Ihmiset eivät ole kuulleet aitoa evankeliumia, siksi korvikkeita luullaan aidoksi.

    • tulitunnelitsaalemissa

      Kuinka Valtter Luoto selittää tulitunnelin -92 väännöksellään?

      • pakanallisia_tapoja

        Tulitunnelit ovat pakanallisia, uuspakanuus nostaa käärmeen päätään.


      • PyhääHenkeäÄläPilkkaa

        Pakanalliset riitit, pakanajumalan palvonta.
        Millä perusteella Saalemissa vaikuttava henki on Pyhä? Ei Saalem mitään tai ketään pyhitä, eikä hedelmässä näy Pyhyys.


      • NewAgeSaalemissa

        Valtter Luoto ja moni muu saalemilainen joutuu kerran selittämään, miksi vaikeni pahuuden edessä.


    • Näkylehti

      Joko Petri Mäkilä on kotiutunut Saalemiin? Oppi on ainakin sama kuin Mika Yrjölällä ja Rainer Mäkilällä (SYKR).

      • Uskontotieteengradu

        Historiikkiä on helppo kirjoittaa muutaman vuoden päästä, kun ottaa S24-keskustelut talteen. Helsingin Saalemin vanhimmat pääsevät parrasvaloihin...halusivat sitä tai eivät.


      • OnKotiutunut

        Jo on kotiutunut. Saarnankin on päässyt pitämään ainakin jumalanpalveluksessa ja Lataamossa.


      • KuollutOnSaalem
        OnKotiutunut kirjoitti:

        Jo on kotiutunut. Saarnankin on päässyt pitämään ainakin jumalanpalveluksessa ja Lataamossa.

        Joskus mietityttää miltä saalemilaisesta tuntuu, kun saalemilainen herää prinsessan unestaan ja tajuaa tulleensa vedätetyksi.

        Luulevatko saalemilaiset oikeasti, että Mika Yrjölän ja Petri Mäkilän kaltaiset henkilöt johtavat heitä oikeaan suuntaan?

        Kun Rainer Mäkilä 80-luvulla opetti SYKRissä, niin mikä oli hedelmä? Samoja oppeja toistellaan vuosikausia ja vuosikymmeniä, vaikka hedelmästä näemme, ettei kyseessä ole kristinusko.

        Jos profetia ei toteudu, kyseessä on valhehenki ja tällaisen profetian seuraajat ovat menneet harhaan. Toistuvat väärät profetiat Helsingin Saalemissa kertovat korutonta kieltä siitä todellisuudesta, missä Saalem on.

        Helsingin Saalemissa ei ole Pyhää Henkeä. Helsingin Saalemissa ei ole yhtäkään Opettajaa, koska vain ja ainoastaan Pyhä Henki kirkastaa Kristuksen, Jumalan Sanan.


      • PuhukaaTotuuttaAjoissa

        Tämä ollee järkyttävän totta (en tunne saalemilaisia, siksi ollee)! Jeesuksen tunnen...ja sen tiedän, että v92 väännös ja saalemin VLuoto on helluntaiuskoville suurimmassa edesvastuussa Sanan 'sotkemisesta' Elävän Jumalan (Raamatun Jeesuksen) edessä. Hänet otettiin 'käännöskomiteaan' -helluntaivahtina!


    • saatanasaalemissa

      Mauno Mattila on ymmärtänyt Mika Yrjölän seurakuntakaappausstrategian.

      Helsingin Saalemilla ei ole läpinäkyvyyttä, koska tarkoituksena on sumuttaa tavallisia seurakuntalaisia ja samalla ajaa uutta seurakuntakulttuuria ihmisten testamenttilahjoituksia väärinkäyttäen.

    • kuka_vielä_uskoo

      Mika Yrjölän näyt ja ilmestykset ovat toteutuneet samalla nollaprosenttitoteumalla kuin Patrick Tiaisella.

      • samalopputulos

        Sama henki.


    • HellsinginHellsong

      Tärkeä muistutus, kun Mika Yrjölä jatkaa viattomien lampaiden eksyttämistä nyt Hillsong-suden suuhun.

    • Hakunilankotikirkko

      Mark Foremanin käynnin jälkeen vain uuskarismaatikko väittää Mika Yrjölää helluntailaiseksi.

    • PäätösOnSinun

      Mika Yrjölä on lopulta tunnustautunut Latter Rainin kannattajaksi. Seurakuntalaiset saavat tehdä päätöksen mihin uskoa. Iäisyyskohtalosi ratkeaa tässä päätöksessä.

      • TarkentaisitkoVielä

        Voitko kertoa tarkemmin; missä, milloin ja millaisin sanakääntein?


    • Totinenvalkeusloistaa

      Seuraavaan Saalemin johtajuuskonferenssiin on pyydetty pääpuhujaksi David Wilkersonin poika Gary Wilkerson.
      Jos osaat englantia katso netiltä hänen puheitaan.
      Katsoin ja hän puhui suoraan minulle siitä, kuinka Jumalan läsnäolo on tärkein uskovalle ja seurakunnalle. Aivan totta!
      Jeesus on todellinen valkeus ja Hänen läsnäolonsa poistaa pimeyden.

      • MustaSaalem

        Niinpä. Saalemiin on hankittu pimeyttä sisustusta myöden. Sydämen pimeydestä kumpuavat pimeät seurakuntasalit.


      • Klubitunnelmaan
        MustaSaalem kirjoitti:

        Niinpä. Saalemiin on hankittu pimeyttä sisustusta myöden. Sydämen pimeydestä kumpuavat pimeät seurakuntasalit.

        Seinäjoellakin on hankittu lavan vaalean parketin päälle koko lavan peittävä musta matto. Klubitunnelmaan siirrytään kokoajan enemmän ja enemmän.


    • ennenkin

      Kristityn foorumi kuoleman kentät, pääkallot kiiltää mudan keskeltä ja murskatut sääriluut lihan riekaleineen sojottaa mudassa. Siellä uskonnolliset vaeltavat ja nauttivat Jeesuksen ja Pyhän Hengen pilkkaamisesta demonien kanssa.

      punakmeri.kuolema.kenttä

    • siinänytkiemurrellaan

      helluntai tuli oli ja meni!

    • HillsonginMainosmiehet

      Helluntaikirkon ja Saalemin ongelmat ovat yhteisiä. Epäonnistunut hallinto, jonka ainoana tarkoituksena on luoda kuvaa vaihtoehdottomuudesta nykyiselle jumalattomuudelle.

    • saalemissasatanisteja

      Saalemin vanhimmistoa on viety kuin pässiä narussa. Virhearvioinnit ovat seuranneet toinen toistaan. Helsingin Saalemin vanhimmisto on esimerkki jumalattomista miehistä, jotka eivät ole erottaneet oikeaa väärästä. Jumalattomat saavat tekojensa mukaisen palkan yhdessä muiden valkeaksi kalkittujen hautojen kanssa.

    • rr8i92wws4

      Aloittaja kiroitti:
      "Latter Rainin piirissä korostetaan ns. viisinkertaista palvelutehtävää (”Fivefold ministry” Ef. 4:n luvun mukaan: apostolit, profeetat, opettajat, pastorit ja evankelistat). Näistä viroista juuri apostolien ja profeettojen virat ovat keskeisiä Kristuksen ruumiin yhdistämisessä ja saattamisessa täydelliseksi."

      Ef 4.luku sanoo näin:
      Ef 4:10 Hän, joka on astunut alas, on se, joka myös astui ylös, kaikkia taivaita ylemmäksi, täyttääkseen kaikki.
      4:11 Ja hän antoi muutamat apostoleiksi, toiset profeetoiksi, toiset evankelistoiksi, toiset paimeniksi ja opettajiksi,
      4:12 tehdäkseen pyhät täysin valmiiksi palveluksen työhön, Kristuksen ruumiin rakentamiseen,

      "Pastori"-sanaa Efesolaiskirjeessä ei ole. Paimen tarkoittaa seurakunnan kaitsijaa elikkä vanhinta.

      Apt. 20:28 Ottakaa siis itsestänne vaari ja kaikesta laumasta, johon Pyhä Henki on teidät pannut kaitsijoiksi, paimentamaan Herran seurakuntaa, jonka hän omalla verellänsä on itselleen ansainnut

      Fil. 1:1 Paavali ja Timoteus, Kristuksen Jeesuksen palvelijat, kaikille pyhille Kristuksessa Jeesuksessa, jotka ovat Filippissä, sekä myös seurakunnan kaitsijoille ja seurakuntapalvelijoille.

      Näissä jakeissa kaitsija tarkoittaa vanhinta ja seurakuntapalvelija tarkoittaa diakonia. On tärkeää huomata, että kaitsijoista puhutaan monikossa. Yhdessä seurakunnassa oli monta kaitsijaa, siis vanhinta. Nykyaikana tuo asia on vääristynyt niin, että esim. luterilaisessa kirkossa yhdellä kaitsijalle, PIISPALLA, ON MONTA SEURAKUNTAA.

      Latter Rain piirissä on siis myös ymmärretty paimen-sana väärin. Jumala ei ole asettanut pastoreita seurakuntaan. Pappeja oli vain VT:ssä. Latter Rain piirissä myös on unohdettu vanhemmiston merkitys. Useinhan juuri vanhemmiston jäsenet olivat niitä profeettoja ja opettajia alkuseurakunnassa.

      • jh3333

        Ef. 4.luku korostaa oikeastaan Kristusta ja sitä, että hän on asettanut virkoja seurakuntaan. Latter Rain korostaa noita virkoja eikä Jeesusta.


      • bgnnnh

        Ei mikään ihme, että Saalemissakin on päästy eroon vanhemmistosta.


      • hamekangastapäälle
        bgnnnh kirjoitti:

        Ei mikään ihme, että Saalemissakin on päästy eroon vanhemmistosta.

        On Saalemissa "vanhimmat", mutta todellakin heittomerkeissä. Itsenäiseen ajatteluun näistä sankareista ei kykene yksikään.


    • g7j77u8

      Saatana on tehnyt tässä asiassa yhden hyvin ovelan tempun. "Paimen"-sana on tulkittu pastoriksi ja samalla oikeista paimenista eli vanhimmista on päästy eroon. Raamattu ei puhu pastoreista yhtään mitään. Pastoreista on tehty keulakuvia ja palvonnan kohteita, Jeesuksesta on päästy eroon, ja seurakunta on muuttunut perusluonteeltaan antikristilliseksi. Samantapainen prosessi on tapahtunut valtiokirkoissa aikaisemmin, sielläkin on virkoja alettu palvomaan Jumalan sijasta. Samasta hengestä on kysymys.

      • vbbb6t557u7

        Kummallista, että miljoonat kristityt ovat seuranneet tuollaista opetusta. Pitäisihän kaikkien tietää, että vanhimmat kuuluvat seurakuntaan, sellaiset vanhimmat, jotka Jumala on kouluttanut ja kutsunut siihen tehtävään.


    • honwsa

      Tyypillistä antikristillisille kirkoille on lisäksi se, että ne kokevat epämiellyttäväksi Jeesuksen Kristuksen nimen käyttämisen kasteen tai minkään muun asian yhteydessä. Tämä asia on ratkaistu käyttämällä "Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeä", joka puolestaan on pelkkä tyhjä hokema.

    • sbtf76

      Latter Rain toimii hyvin paljon samalla tavalla kuin valtiokirkkolaitokset. VT:sta on otettu yksi jae ja UT:sta yksi jae, molemmat on tulkittu väärin, ja niiden pohjalta on luotu ihmislihalle sopiva oppi. Jumalaa tuollainen kirkko ei tarvitse.

      Hyvin voimakkaasti tulee mieleen ajatus, että ihmiset, jotka ovat luoneet tuollaisen oppinsa, eivät voi olla uskossa ollenkaan.

    • hyyhyyhy

      Vertaillaanpa valtiokirkkolaitosten ja Latter Rainen oppeja ja taktiikkaa.

      Luterilainen kirkko on perustettu näiden kahden jakeen varaan.
      Psalmit:
      51:7 Katso, minä olen synnissä syntynyt, ja äitini on minut synnissä siittänyt.
      Joh:
      3:5 Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.

      Latter Rain on perustettu näiden kahden jakeen varaan:
      Jooel:
      2:23 Ja te, Siionin lapset, iloitkaa ja riemuitkaa Herrassa, teidän Jumalassanne, sillä hän antaa teille syyssateen, vanhurskauden mukaan, vuodattaa teille sateen, syyssateen ja kevätsateen, niinkuin entisaikaan.
      Ef:
      4:11 Ja hän antoi muutamat apostoleiksi, toiset profeetoiksi, toiset evankelistoiksi, toiset paimeniksi ja opettajiksi,

      Molemmat suunnat ovat tehneet väärät tulkinnat jakeistaan. He kuitenkin jatkuvasti toitottavat jakeitaan suurella äänellä ja väittävät löytäneensä suuren totuuden Raamatusta. Mitään muita raamatunjakeita ei oteta huomioon.

      Lopputulokset ovat hämmästyttävän samanlaisia. Kumpikin suuntaus on luonut antikristillisen "seurakunnan", joissa ihmisiä ei pelastu ei parannu eikä niissä julisteta Jumalan Sanaa. Molemmissa suunnissa tekijät ja päättäjät ovat ei-uskovaisia. Aidot uskovaiset, jotka ovat kokeneet Jumalan armon ja ovat oppineet tuntemaan Jeesuksen Herranaan ja taivaallisen Isän isänään, eivät voi mitenkään keksiä tuollaisia avuttomia tulkintoja.

    • httf

      Ok!

    • Pärl_Saukko

      Helsingin Saalem on ollut ihan ihmeellinen seurakunta sen jälkeen kun valtter luoto aloitti johtajana kehityssuunta on ollut huonompaan koko ajan. Nämä tässä ketjussa esiin tulleet asiat on kyllä tiedossa. Entäs takapenkin viaton viheltelijä Markku Vuorinen? Joka on sellainen joojoo mies ja on sillä tyylillä päässyt pitkälle helluntaiseurakunnan piirissä. Taitaa olla isonimi helluntaiseurakuntien ja vapaakirkon piirissä mutta muissa seurakunnissa taitaa olla kokolailla nevöhööd tyyppi. Hän kuitenkin hyödyntää asemaansa radiotoimittajana ja kutsuu ohjelmiin vieraiksi pääosin helluntaiseurakuntien sekä vapaaseurakuntien piiristä erilaisia toisinaan hyvin epämääräisiäkin tyyppejä.

      Tässä tekstissä ei haukuta ketään vaan todetaan vain havaitut asiat.

      • ghn

        Valtter Luoto on ollut pettymys monessakin suhteessa. Hän alkoi nuoleskelemaan luterilaisia harhaoppisia piispoja aikoinaan.


      • siiis

        Alkoiko hän ? Ihanko tosi ja on Helluntaijohtaja? Miten on mahdollista ???


      • uuuu8
        siiis kirjoitti:

        Alkoiko hän ? Ihanko tosi ja on Helluntaijohtaja? Miten on mahdollista ???

        Luterilaiset piispat puolestaan myönsivät Valtterille seurakuntaneuvoksen tittelin.


      • yhyhhgtf
        uuuu8 kirjoitti:

        Luterilaiset piispat puolestaan myönsivät Valtterille seurakuntaneuvoksen tittelin.

        Ok!


      • gjjh
        uuuu8 kirjoitti:

        Luterilaiset piispat puolestaan myönsivät Valtterille seurakuntaneuvoksen tittelin.

        Kumpi on korkeampi, seurakuntaneuvos vaiko superapostoli?


      • arvonimet
        uuuu8 kirjoitti:

        Luterilaiset piispat puolestaan myönsivät Valtterille seurakuntaneuvoksen tittelin.

        ​Arvonimi on kansalaiselle myönnetty julkisen arvonannon osoitus hänen yhteiskunnan hyväksi tekemästään työstä. Arvonimiä on käytössä noin sata. Arvonimet myöntää tasavallan presidentti.
        http://vnk.fi/ministerio/huomionosoitukset

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Suomessa_itsenäisyyden_aikana_myönnetyistä_arvonimistä

        Seurakuntaneuvoksen arvonimiä on myönnetty vuodesta 1963 alkaen. Arvo kuuluu alempiin kategorioihin ja hintakin on sen mukainen. Arvokkaimmat ovat valtioneuvos ja vuorineuvos.

        Tulkoon mainituksi, että kirkko myöntää vain rovastin arvonimen, joten luterilaiset eivät ole ehkä anoneetkaan Valter Luodolle seurakuntaneuvoksen arvonimeä. Joku muu pulju sen on anonut ja maksanut myös, luulisin.


    • zzzxxxxxxxx

      Ok!

    • myhgtg

      Harhaoppeihin liittyy aina mukaan henkivalta, siksi harhaopit leviävät, synti leviää ja tarttuu helposti. Tuollaisissa seurakunnissa, joissa helluntaikirkko on ottanut johtoaseman, Latter Rain opit ja niihin sitoutunut henkivalta leviää. Siksi on viisainta karttaa kokonaan tuollaisia paikkoja.

      Kun minä viimeksi kävin monta vuotta sitten helluntaikirkkojohtoisessa kokouksessa, siellä ei mainittu Jeesuksen nimeä ollenkaan. Toiset nimet olivat vallanneet sen kirkon. Kokousta johti silloinen helluntaikirkon johtaja. Se tuntui hyvin omituiselta kokoukselta enkä ole sen jälkeen siihen kirkkoon mennyt.

      • Varokaavaleapostolia

        Eikö kukaan ihmettele, kun Mika Yrjölän henki ei kirkasta Raamatun Jeesusta? Jo Paavali varoitti korinttilaisia vääristä superapostoleista, miksi saalemilaiset eivät tajua hillsongjeesuksen olevan huono kopio???


      • Totuuttasalatuimpaan

        Minä taas olen kuunnellut Mika Yrjölää viimeksi tänään ja hän oli puheessaan hyvin Jeesus keskeinen.


      • uusapostolinenseurakunta
        Totuuttasalatuimpaan kirjoitti:

        Minä taas olen kuunnellut Mika Yrjölää viimeksi tänään ja hän oli puheessaan hyvin Jeesus keskeinen.

        Ei oikein sovi kuvaan, jos tyyppi vetoaa seurakuntalaisiin Gal. 6:6, eikä edes opeta Sanaa. Saalem voisi lopettaa Mikan palkanmaksun ja jokainen seurakuntalainen maksaisi saarnan laadun perusteella. Ei kyllä tarvitse ennustaa, jos väittää, että Jumalan Sanasta ei puhuttaisi, vaan menestysteologiaa tulisi tuutin täydeltä.


    • r9k1

      Helluntailaiset luulevat, että he voivat leikkiä Saatanan kanssa mutta sitä peliä he eivät voi voittaa. Eräänä päivänä se kyllä heille selviää.

      • lmm89

        Siis helluntaikirkolliset luulevat.


      • luopiotsaarnatuolissa
        lmm89 kirjoitti:

        Siis helluntaikirkolliset luulevat.

        Helluntaikirkon henki on näyttänyt kaiken maailmallisen loiston, jota kohtaan pastorien himo on syttynyt (Matt. 4:9; 1.Tim. 6:9).


    • Turhatpuheetpois

      Täällä jauhetaan juttuja joitakin vastaan ja samalla tietysti oman kantansa puolesta rivien välistä ymmärrettynä. Raamatun mukaan kaikki tällainen on lihan tekoja. Jos on todella kristitty ja tällaiseen osallistuu, olisi aika kasvaa tällaisesta eroon ja nähdä todellinen vihollinen, jota vastaan jokaisella tosiuskovalla on taistelu.

      • h7k98ol111

        Saatana ja harhaopit ovat todellinen vihollinen. "Jokainen istutus, jota minun taivaallinen Isäni ei ole istuttanut, on revittävä juurinen pois." kuka sanoi tuolla tavalla?


      • saatana_Saalemissa

        Kun Valo paljastaa saatanan, niin se alkaa vaatimaan vaikenemista rakkauden varjolla.


    • nm88kjkl999

      Kun Saatan paljastetaan, se alkaa vaatimaan rakkautta osakseen.

      Suunnilleen näin sanoi Luther aikoinaan.

      • dannysilkinbetheloppeja

        Näin uusapostoliset seurakunnanjohtajat toimivat. Kuinka usein olettekaan kuulleet "kunnioituksen kulttuurista", joka tarkoittaa ettei johtajien väärinkäytöksistä saisi puhua.


      • Avartukaa

        Kunnioituksen kulttuuri on, että kunnioitat jokaista Jumalan luomaa ihmistä.
        Avartukaa nyt hyvät suomalaiset ja älkää olko niin yksioikoisia.
        Vaikuttaa siltä, että joidenkin päähän ei sovi kuin määrätynlainen tulkinta (usein jo etukäteen asennoituneena) hengellisistäkin asioista.


      • saalemnewageabethelistä
        Avartukaa kirjoitti:

        Kunnioituksen kulttuuri on, että kunnioitat jokaista Jumalan luomaa ihmistä.
        Avartukaa nyt hyvät suomalaiset ja älkää olko niin yksioikoisia.
        Vaikuttaa siltä, että joidenkin päähän ei sovi kuin määrätynlainen tulkinta (usein jo etukäteen asennoituneena) hengellisistäkin asioista.

        Kristinuskoon nyt sattuu kuulumaan Jeesus Kristus, vaikka se uusapostoliselle gnostikolle on mahdotonta hyväksyä.


      • vääräävoitelua
        Avartukaa kirjoitti:

        Kunnioituksen kulttuuri on, että kunnioitat jokaista Jumalan luomaa ihmistä.
        Avartukaa nyt hyvät suomalaiset ja älkää olko niin yksioikoisia.
        Vaikuttaa siltä, että joidenkin päähän ei sovi kuin määrätynlainen tulkinta (usein jo etukäteen asennoituneena) hengellisistäkin asioista.

        Tulisiko meidän avartua joogalle, newagelle, gnostilaisuudelle, maailmalle vai mitä tarkoitat?


    • parastaporiin

      Saalemin hedelmää iltapäivälehdissä

    • KuvitelmaakoVain

      Miten Mika Yrjölän lupaama herätys näkyy Hakaniemessä?

    • Taivaankotiin

      En tiedä miten Hakaniemessä, mutta Uskotv:ltä katsottuna Rommy Yrjölän saarna Kadonnutta etsimässä parhaita, mitä kymmenien vuosien aikana olen kuullut. Jeesus etsii tänäkin päivänä kadonneita tuhlaajalapsia uskovaisten elämän ja puheiden kautta. Jumala pysäytti tuon puheen kautta, olenko minä edesauttamassa, että eksynyt ihminen löytää kotiin, Jumalan yhteyteen? Vai mahdollisesti päinvastoin?

      • tämäköonjumalasi

    • MyöhäinenHappoSade

      Saapuuko sade Yrjölän mukana Seinäjoelle?

    • onkotietoa

      Ketjun aloittajan alkutekstistä on tämä kohta;

      "Mika Yrjölä ja Rommy ovat Elim Bible Instituten (Lima, NY) kasvatteja. Tämä Latter Rain -keskus on toiminut Myöhäissade-opin levittäjänä."

      Kysymys:

      Mikä tämä Elim Bible Institut on ? Opetetaanko siellä ,että Jeesus Kristus lihaantullut sovitti syntimme ristillä ja siinä kun Jeesus kuoli ristillä riippuessaan tapahtui sovitus ja Jeesus Kristus voitti saatanan Golgatan ristillä ja sai aikaan iankaikkisen sovituksen .

      • msognolr

        Ei opeteta.


      • onkotietoa
        msognolr kirjoitti:

        Ei opeteta.

        Mitä siellä Elim Bible Instituten (Lima, NY) tarkalleen opetetaan Jeesuksesta ?

        Kuka tämän koulun perustaja olikaan ja mikä taustaltaan?

        Jos ei opeteta siten mitä Raamattu kertoo Jeesuksesta, niin silloin opetetaan väärästä Jeesuksesta ja sehän tarkoittaa sitä,että kyseessä on harhaoppi ja antikristillistä oppia.

        Jeesus sanoo:

        Matteus 24

        3 Ja kun hän istui Öljymäellä, tulivat opetuslapset erikseen hänen tykönsä ja sanoivat: "Sano meille: milloin se tapahtuu, ja mikä on sinun tulemuksesi ja maailman lopun merkki?"
        4 Silloin Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Katsokaa, ettei kukaan teitä eksytä.
        5 Sillä monta tulee minun nimessäni sanoen: 'Minä olen Kristus', ja he eksyttävät monta.


    • herätkää

      Luin pitkät pätkät näitä selvityksiä. Yksi oli ylitse muiden. Vesiliukumäki. En viitsinyt avata linkkiä miten se toimii. Oletan kuitenkin, että siinä pannaan kastettava likumäkeen josta hän pulahtaa kasteen hautaan.

      Aika mahtava idea. Näin toimien uskoisin kastettavien määränkin. Lisääntyvän. Nykyäänkin vielä joissain hellsreurakunnissa veisataan iänikuista virttä, jooordanille nääähtiiin meeneeeevän, sitten pulahdus. Tähän vesiliukumäkeen voisi ajatella modernimpaa rumpujen pärinää, ja sitten kastettava lähtee liukuun. Veteen päästyään voimakkaita kilkatuksia ja kattiloiden pauketta.

    • Anonyymi

      Oli taas yksi todiste Latter Rain -harhasta tuo YLEllä esitetty nuorten tilaisuus.

      • Anonyymi

        Mikä siinä oli harhaa?


    • Anonyymi

      Onko Saalemissa tulitunneleita? En ole nähnyt..

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      56
      5431
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3487
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1612
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      198
      1544
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1033
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      799
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe