Voiko ostaa onan hevosen jos ei käy töissä?

Jokujokatietää

Itseäni mietityttää tämä asia paljon,monet sanovat että köyhä ei voisi ostaa omaa hevosta lapselleen tai itselleen.Se ei pidä paikkaansa.Ihan kuka tahansa voi ostaa hevosen vaikka ei kävisi töissä jne.Hevonen ei vie ihmisen rahoja vaikka niin kaikki väittävät.Jos hevonen tulee omaan pihaan,mummon tai vaarin luo yms olisi vaikka kuinka kaukana se paikka jos se on ilmainen se on hyvä.Hevonen tarvii vain ruokkia,ratsastaa kuukaudessa ei välttämättä edes säännöllisesti👍🏻

8

374

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kannattaja12

      👍🏻👍🏻👍🏻 Samaa mieltä

      • omakehuhaisee

        Vähänkö noloa "kannattaa" itseään. Vielä nolompaa on se, ettet itse tajua, miten läpinäkyvä yrityksesi oli.


    • miettikää

      Jospa jatkettaisiin juttua asiapohjalla? Yllättävän moni ihminen kuvittelee että hevosen pito kotitallissa on ilmaista. Ne joilla on/on ollut hevonen omassa tallissa, tietävät että asia ei todellakaan ole niin yksinkertainen, ja osa muistakin osaa päätellä sen järkeilyn perusteella.

      - Hevosia saa ilmaiseksikin joten siihen ei välttämättä tarvita rahaa ollenkaan, mutta hevosen kuljetus maksaa. Kuinka paljon, riippuu siitä kuka kuljettaa j akuinka kaukaa.
      - Jos talli tarvitsee remonttia ennen kuin hevosta voi sinne edes tuoda, mistä köyhä kiskaisee rahan sitä varten? Jos talli onkin kunnossa kun hevonen tulee, siihen saattaa myöhemmin tulla jotakin mikä vaatii korjaamista, ja se maksaa edellen. Mistä raha?
      - Ja sitten kun hevonen on tallissa, se täytyy ruokkia - talvellakin. Ruoka maksaa. Hevonen tarvitsee myös kuiviketta, ja sekin maksaa.
      - Jos talli on kaukana, tarvitaan auto jolla sinne pääsee. Esim. 30km matka kaatosateessa, kovassa pakkasessa tai kovassa tuulessa ja räntäsateessa on pitkä matka kulkea polkupyörällä, joten auto tarvitaan. Auto taas vaatii polttoainetta, eikä sitäkään saa ilmaiseksi.
      - Talliin on hyvä saada valaistus ja lämmitys, ja siihen tarvitaan sähköä. Sähkö maksaa, ja sen siirtohinnat nousevat kaiken aikaa. Tai jos tallissa ei ole sähköjä valmiina, tarvitaa sähkömies joka vetää sinne sähköt. Sähkömiehet eivät tee ilmista työtä ja vaativat mokomat maksun vielä johdoista ja lampuistakin mitä he paikoilleen asentavat.
      - Hevonen kuluttaa paljon vettä, ja se näkyy vesilaskussa verrattuna siihen paljonko vettä kuluu ilman hevosta. Toki jos veden saa omasta kaivosta, tilanne on toinen, mutta jos kaivo täytyy erikseen kaivauttaa ja pumppujärjestelmät hankkia ja asentaa, siihenkin saa varata melkoisen kasan rahaa.
      - Hevonen täytyy kengittää tai vähintäänkin vuolla säännöllisesti, ja ainakin meillä päin kengitys maksaa toista sataa per hepo. Jos hevosen kaviot kasvavat nopeasti, niitä täytyy vuolla ehkä kuukausittain. Vuodessa se tekee jo satoja euroja yhteensä.
      Hevonen tarvitsee laitumen. Jos mummilla ja vaarila onkin pelto minne hevosen saisi laitumelle, pellotkin vaativat kunnostusta ajoittain. Mistä köyhä ottaa rahan jolla joko palkkaa jonkun sen tekemään, tai vuokraa koneet tehdäkseen sen itse? Köyhällä ei ole varaa hankkia maatalouskoneita eikä köyhä pystyisi niitä ylläpitämään, joten muiden apuun olisi turvauduttava. Mistä raha sitä varten?
      - Tarhakin pitää järjestää jotta hevonen pääsisi ulos myös laidunkauden ulkopuolella. Jos aitaa pienen läntin pellolta, se ei paljon maksa, mutta kunnollisen tarhan perustamiseen voi mennä yllättävän paljon rahaa.
      - Sitten ovat tietysti kaikki vuotuiset raspaukset, rokotukset ja madotukset... Ne eivät paljon maksa, mutta entä jos hevonen sairastuu tai loukkaa itsensä pahasti? Mistä köyhä kiskaisee monta sataa tai pahimmassa tapauksessa monta tuhatta euroa lääkärinkuluja varten? Lähteekö hevonen teuraaksi? Mutta sekään ei onnistu ilman rahaa...

      Tässä ne mitä itselle tuli yhtäkkiä mieleen. Jatkakaa listaa kotitallin kuluista, minun on nyt lähdettävä töihin kun vielä on työpaikka missä käydä.

      • sairastuminen.kallista

        "Jospa jatkettaisiin juttua asiapohjalla? "

        Palstapoliisikos se siinä kuvitteli voivansa muille kertoa, miten suht epäasialliseen aloitukseen vastataan tarpeeksi asiallisesti?

        Aloittaja:

        Muista, että hevoset ovat laumaeläimiä, joten ei se riitä, että hankit sinne mummolan tontin perukoille vain yhden hevosen itsekseen pärjäilemään. Ja jos olet sitä mieltä, ettei hevosta tarvitse edes ratsastaa säännöllisesti, niin mikä ilo sitä hevosta olisi hankkia? Ettei vain olisi tulossa puhtaasti statussymboliksi? Jos liikunta ei ole säännöllistä, vaan hevosta ratsastetaan silloin kun sattuu huvittamaan, niin ei se ole hyvä hevosellekaan. Hevosen kunto saattaa olla heikko epäsäännöllisestä ja vähäisestä liikunnasta johtuen, jolloin ratsastus voi aiheuttaa hevoselle kipeitä lihasjumeja jne. Vähän sama kuin itse kävisit salilla vain kerran kuussa - siitä ei olisi mitään hyötyä ja saisit lihaksesi erittäin kipeiksi.

        Minä tiedän työttömän, jolla on oma hevonen omassa pihassa ja työttömän, joka käy ratsastustunneilla. Jälkimmäisellä menee pk-seudulla ihan hirveä siivu työttömyystuesta ratsastukseen ja lisäksi pitää maksaa kallis vuokra omasta luukusta ja tietysti muutkin menot. Mutta itsepä hän päättää, mihin haluaa rahansa käyttää, ja on sattumoisin päättänyt mieluummin ratsastaa kuin esim. humputella baareissa tai ostella itselleen vaatteita.

        Sen sijaan tämä työtön hevosenomistaja asuu maaseudulla, ja talo on maksettu aikoja sitten velattomaksi. Niinpä hänellä on hyvin vähäiset asumiskustannukset eikä hevosen perushoitokaan isoa siivua työttömyystukeen tee. Itse asiassaoman hevosen pito on taatusti hänelle huomattavasti halvempaa kuin pk-seudulla ratsastuskoulussa ratsastaminen. Rahan säästämisen lisäksi iso ero on kuitenkin siinä, että jos oma hevonen tarvitsee eläinlääkäriä, niin siitä on huolehdittava itse. Tässä monet astuvatkin kuoppaan, sillä minkä hyvänsä eläimen lääkärikulut ovat jäätävät, jos eläin sattuu sairastumaan. Kuten aloittajakin, niin myös muut näyttävät aina mietiskelevän vain sitä, miten hyvin NORMAALITILANTEESSA pärjäävät kyllä rahallisesti. Eläimen tarvitessa eläinlääkäriä ollaankin sitten sormi suussa ja kysellään keskustelupalstoilla, että mitenköhän minkäkin sairauden voisi hoitaa kotikonstein mahdollisimman halvalla, mieluiten ilmaiseksi.

        On itsekästä ajatella asia niin, että kyllähän minä pärjään, mutta entäpä hevonen? Miten kivaa on hevosella, jota käydään siellä mummolassa moikkaamassa ja ratsastamassa kun sattuu huvittamaan ja sitten hevosella vasta kivaa onkin kun sairaana ei saa sitä apua, mitä pitäisi saada.


    • miettikää

      En nyt tiedä mitä "suht epäasiallista" aloituksessa on, mutta eipä sillä niin ole väliäkään, menee vain topa sekaisin jos siitä aletaan keskustella. Joten omasta puolestani antaa olla. Enkä ole mikään palstapoliisi, kunhan ehdotin, että yritettäisiin pitää keskustelu ystävällisenä, niin luulisi olevan kaikilla mukavampi lukea. Ei siitä tarvitse heti hermostua jos asiasta mainitsee. Mutta enpä viitsi sotkea topaa enempää silläkään.

      Varsinaisessa asiassa sinulta kyllä tuli hyviä huomioita siitä että ihmiset eivät yleensä varaudu yllättäviin kuluihin tarpeeksi jos ollenkaan. Lääkärinlaskut voivat tosiaan olla monta tonnia eikä sellaista rahaa saa kasaan ihan tuosta vain. Saati sitten jos kyseessä on esim tapaturma/onnettomuus, on kyseenalaista maksaako vakuutus mitäkin ja kuinka suurelta osin. Siitä tulikin mieleeni ne vakuutukset. Nekin olisi hyvä pitää kunnossa ja voimassa, ja siihenkin menee jonkin verran rahaa.

      Kahta hevosta ei köyhänkään välttämättä tarvitse hankkia, voihan sinne talliin ottaa asumaan jonkun toisenkin omistaman hevosen. Rahaakaan ei kuluisi sen enempää, sillä oletuksella että toisen hevosen omistaja maksaisi omat kulunsa.

    • Surullinentyttööö

      Moi! Oon 12v tyttö. Oon aijatellu et haluisin ostaa mun lemppari hevosen mun tallilta mut ei oo rahaa. Laskin kyllä että siitä tulisi vuodessa 1100€ sisältää tallivuokran. Eli noin 1000€kuussa ja ei ihan aina ihan tonni. Onhan se aika paljon. Ostaisin sen ja tekiwin sen vuoksi ihan mitä vaan että saisin sen mutta minun isäni ei innostu ostamaan tätä hevosta,eikä oikein kukaan tykkää siitä. Onhan se kyllä aika paljon rahasta kiinni. Tekisin kyllä ihan mitä vain saadakseni sen koska minä rakastan sitä hevosta💗. Olen itkenyt monta päivää koska en varmaan saa sitä koska en itse voi kerätä sellaisia summia. Mutta jos haluaa hevosen/ponin niin kannattaa katsoa minkä lainen se on jos esim ei ole hyvä ratsastamaan niin etsii helpomaa ratsastettavaa. Ja muistakaa että jotkut voivat myös valehdella. Itse tämä hevosen jonka haluan on hyvä ratsastaa mutta ei aina ja hoitaessa sellainen että on aika hyvät sivupotkut.

    • HalleLujaaKiitää

      Riippuu varakkuudesta (säästöt, perintö, rahavoitto ja muu varallisuus).

      Ja kaiken edellisen lisäksi hevosen kuluihin lisäisin kunnolliset varusteet niin hevoselle kuin ratsastajallekkin.

    • älyävailallla

      Aloittaja aikoo viedä hevosensa mummolan pihalle ja käydä kerran kuussa sitä katsomassa. hevonen jäöisi siis MUMMOn hoidettavaksi. Jaksaako mummo, ja entäskun MUMMO sairastuu. kotiavustaja ei ainakaan heppaa hoitele. Niin että mitäs sillloin teet. ja mummoko ne hevosen ruuat eläkkeistään maksaa vai?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6283
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4016
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2436
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1960
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1423
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1006
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      981
    Aihe