Uusi laki kiva

kansanjako

Työtön ei voi kieltäytyä vastaanottamasta työtä, joka sijaitsee 80km kotoasi. Hmmm...pyörälläkö sitä pitää tuo matka taivaltaa, kun ei linjurit kulje, eikä ole omaa autoa?
Joo, vaikka ohjeistus onkin, että tapauskohtaisesti asiaa tarkastellaan kunkin työttömän kohdalla koskien, miten pääsen esim. Kajaanista Suomussalmelle töihin,niin karenssi tulee että paukkuu!
Sinulla on kuukausi aikaa miettiä, eli katumusvaihekko se oli tuolla tiedotteissa, että haet uutta työpaikkaa(ja saat sen!), kun et vastaanota tarjottua työtä 80km:n päästä ja tulee 90pvän karenssi, joka alkaa kuukauden päästä kieltäytymisestä!
Korkeastikoulutetut joutuvat vastaanottamaan työtä kun työtä, ei auta edes ammattitaito, eikä se, että olet vuosikausia opiskellut ammattiisi!
Mukava on tällainen hallitus! Muistakaa, ihan oikeasti ne ensi vaalit, kenelle äänenne annatte!

29

564

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyykytysjatkuuuusilla

      Samanlaista oli kohta 20v.sitte.No,karensseja tuli otettua. Eipä siinä muu auta. Koulutusta vastaavaa työtäkään ei tarjottu, aina vaan siivoushommia. Toimeentulotuki pieneni myös karenssin aikana. En oo katkera mutta kuitenkin. Hienoston Sukulaiset ja tuttavat Kaupungeissa ja kylissä kyllä sai sitä mitä halusi.. Yleensä makoilivat monta vuotta uuninpankolla hyvillä Kela:n päivärahoilla tietenkin. Siivous hommaa tyrkytettiin niille jotka meni rehellisesti siitä sanomaan ettei se ole unelmien ammatti ja että se on liian rankka ammatti.

    • jompesteri

      Pelkästään hyvä lakimuutos. Ei niitä korkeasti koulutettuja kukaan tule kotoa hakemaan töihin. Nyt jos ei vetelykset hankkiudu koulutustaan vastaaviin töihin niin menevät esim. siivoajiksi niin siinäpähän tulee vähän motivaatiota tehdä oikeasti töitä työnhaun eteen. Nykyihmisiltä puuttuu nöyryys. Heti koulun jälkeen pitäisi saada johtajatason hommia ja johtajan palkkoja. Se on sellainen tämä kultalusikka peräreiässä syntyneiden aikakausi, että ei osata muuta tehdä kuin valittaa.

    • Hahahahahhaaaa

      Hyvä lakimuutos että saapi teidät kusipäät jonnekkin töihin ettei tarvii valtion enää teitä elättää

    • Opastaja__
    • räkämmalmi

      Mut ainahan sitä voi saada potkutkin ja kaikkiin töihin ei kaikki yksinkertaisesti sovi.
      Ihan turhaan painikoitte, ei se mee silleen että sulle tuodaan lapio ja sanotaan että
      nyt alat markalla tosta kaivamaan. Tottakai ne kattoo vähän mitkä kellekin ois mahdollista, mut tällä sadaan ne vakivenkuöat ja lusmut hiukka puristuksiinm

    • tttyytyväin

      Kyllä tämä Suomen tukijärjestelmä on kaivannutkin muutosta. Tässä maassa on niin helppo vetelehtiä ku sitenkin pärjää. Vielä kun noille mamuille keksitään jotain...

    • OotteksteVitunIdioottei

      Ite tekisin voileivät ja kävelisin, ei mulla saatana varaa mihinkään linja-autoihin ole x)
      Ja kun jalat ovat rakoilla, kipin kapin sairaalaan ja saikkua!

    • Vasureilleko

      se ääni pitäs antaa? Li Andersson sosialisoi kaiken ja kaikilla on hetken hupaa, sen perästä työtä vai tekevillä ja muilla ei mitään. Li on ilmeisesti ajatellut tuon sinun tapauksesi silleen, että kutsuu muutaman mamun tekemään sinun työsi. Hän saa äänestäjiä ja sinä saat olla kotona.
      Kaikenmoisilla tuilla ja muilla vastikkeettomilla rahansiirroilla yhteiskunta on ajettu tilaan, missä töitä tekevien panoksesta kannettu verokertymä ei riitä takaamaan työtä vailla olevien elintason nousua.

    • HLPpi

      Saa noita muutaman sadan euron autoja ostettua kuka vain niin työn vastaan otto kauempaakin on ihan mahdollista.
      Jättää vaan alkoholin ja tupakan pois niin sääsyy rahaa.!!

      • mfkrl

        Niin ja maksaa vakuutukset, huollot/korjaukset ja ne "pienenevät" käyttömaksut....eikä vielä edes mennyt montaakaan tuhatta euroa.


      • olgoro

        Plus polttoaineet. Halpaa.


      • gfkl

        odotakaa kun tienkäyttö maksut pukkaa siihen päälle


    • lihavasika1

      mitä siitä jos vaikka ammatti hitsaaja joutuu vaikka leipää tekemään tekee muutamat taikinat päin persettä ni eipä kauan tarvii leipurina olla.

    • pummisossu

      Niihin auton vakuutuksiin, huoltoihin ja korjauksiin saa rahaa sieltä töistä. Silleen kato normaali ihmiset tekee koko ajan, että käyvät töissä ja sieltä saadulla rahalla elävät täällä. Joiltakin pummeilta näköjään puuttuu ymmärrys, miten tämä yhteiskunta toimii.

      • palkkakuneiainariitä

        Kato pummisossu kun asia on silleen, että on niin erilaista palkkausta saavia työläisiä ammateissaan.On osa-aikaisia, pienipalkkaisia(naisten ala),ja käteen saatu kk-ansio jos on 1400/kk, niin ei sillä tulolla pysty edes autoa ostamaan.
        Kaikki on kallista nykyään, pakollisten maksujen jälkeen jos käteen jäävä rahamäärä on 50e/kk, niin ei naurata.Sossupummi en ole,joten en mene sossuun anomaan rahaa(miksi menisinkään,koska ei sieltä Valkoihoinen,ikänsä Kajaanissa asuva ja töissä ikänsä oleva ihminen mitään saa).
        Vaikka olet kokopäivätöissä, niin se helevatan pieni palkka ei riitä tämän yhteiskunnan vaativiin maksuihin!
        Olen kunnollinen,vuokrani maksava, työssä käyvä, nuhteeton, tavallinen veronmaksaja.
        Joten, ne epäasialliset kommentit voi raharikkaat pitää omana tietonaan! Niitä ei kaipaa kukaan pienipalkkainen.


      • krkror

        Jos jää muutama kymppi tai satanen kuukaudessa käteen kaikkien peruskulujen kanssa niin kerrotko miten voi ylläpitää autoa?


    • ponupena

      kaveri on myynyt pontikkaa ja venäjän viinaa 20 vuotta ,nyt on oma osake ja hieno auto.

      • sähkösepetermostaat

        Asuuko se siinä prisman uudesa kerrostalosa kuhumosta tökäreillä ja tekee pimeetä rakennus hommaa ..


    • köyhätkäteenvettää

      kun alkaa lähemmäs 50 ikä kertyä ni jokainen oppii , ettei se enää hyödytä
      oikein nämä.. suojatyöpaikassa alta oven rivan virkailijat huutaa ja uhkailee, toisella puolella katsotaan kummastuneena penkkinsä kattoon korottaneen ilmassa heiluvia jalkoja.. itse istun matalalla tarkoitushakuisella penkilläni..

      täysin säälittävä häpeä tuo juttu ..

      parempi että jos joku noita hirviöitä haluaa tavata tai niiden "töitä" hakea, eli ryskähommia ilman palkkaa

      varataan se aika itse eikä suostuta huonoihin heidän aika ehdotuksiinsa

    • 1h20mintyömatka

      No vali vali..Suomussalmelle näytää pääsevän onnibussilla..ajoaika 1h 10 min..sama aika menee pääkaupunkiseudulla tääl tietty vuoroväli on tiheämpi, mutta matka-aika ei..lapamato siis luuraa...

      • Työmatkaan

        Joo,ainakin hiihtosesongin ajan pääsee bussilla, eri asia tosin, mihin aikaan bussi liikennöi. Tähän asti ei ole aamulla Ssalmelle päässyt vaan on pitänyt mennä edellisenä päivänä, jos on työpäivä siellä.

        On aivan eri asia esim. 80 km työmatka Etelä-Suomessa kuin täällä Kainuussa, sanoipa kuka mitä tahansa. Täällä ei liikennöi junat ja linja-autotkin harvakseltaan. Kaikilla ei ole ajokorttia, saati autoa eikä kaikissa perheissä ole kahta autoa.

        Ei ole kyse valituksesta vaan realismista.


    • Urkkist

      No itsellä riittää 1400e/kk palkkana nyt ja vero prosentti on 3% 18.000e saakka..
      Kyllä itse meinaan syksyllä taas ostaa auton ja jää siis säästöön ihan riittävästi.

      • pöljät

        No paremmaksi. Olen 67 vuotta ja eläke 1400€ Käyn kokopäiväisesti työssä ja saan työstä 2500€. Nämä ynnätynä 3900. Verot vähennettynä runsas kolme tonnia. Pöljä joka köyhyydessä elää. Tai eläkää, itse olette sen ansainneet.


      • tanelituunainen

        taidat olla vähän homo kun kehuskelet moni varmaan nauraa sinun suolarahoillesi kääkkä-


    • asentajaukeli

      Eläke 2200 käteen ikä 69 vuotta käyn töissä,palkka 2900 verot siitä pois justiinsa pärjään.

      • helepottaako

        Minäpä tein näin. Olen rakennusalalla, johtavassa asemassa täällä pääkaupunki seudulla. Täytin 60 ja päätin, että nyt on aika vähän hengähtää, ennen eläkettä (40 v työuraa takana). Sovittiin Firman kanssa, että otan yhden työmaan johdettavakseni vuodessa n.6- 8 kk:ta ja lopun ajan pidän vapaata..


    • KepuOnParas

      Nyt Bernerin Anne lupaa kustantaa työttömillekin uudet autot - kelpaa sitten posotella kauemmaksikin töihin - HYVÄ Berneri!
      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000005056537.html
      - Sadan miljoonan euron hankintatuki vähäpäästöisten autojen ostajille tänä vuonna lieventäisi autokaupan häiriöitä, kirjoittaa liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) blogissaan sunnuntaina.
      Se voisi Bernerin mukaan myös tukea niitä, jotka eivät muutoin olisi hankkimassa uutta autoa.

    • SoffaPottu62

      Minä pääsin kovapalkkaisesta duunista eläkkeelle jo kuusikymppisenä. Nykyään makoilen aamuteeveen ääressä likelle kymmentä. Sitten hieman kuntoilua ja lounas. Lounaan päälle pienet tirsat. Iltapäivällä voi vaikka ajella pilistä eli kiimaa hyvällä autolla. Ilta menee rattoisasti sohvalla tvn ääressä. Ja huomenna sama uudestaan...kyllä naurattaa.

    • Lotkottajattöihin

      Se on ihan hyvä vain että lotkottajat joutuu töihin. Tuolla on parkkipaikoilla ja ojissa paljon roskia, roskansiivoajia löytää asunnoista makaamasta. Lähtevät töihin kun laitetaan rahahanat kiinni.

      Tähän asti ollut liian helppoa jäädä kotiin makaamaan. Nyt se ei enää onnistu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6263
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4006
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2416
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1960
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1413
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      996
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      971
    Aihe