Kannattaako pieni lypsytila?

JokivarrenPlikka

Tätini on jättänyt minulle perinnöksi tilan, jossa 21 lypsylehmää, peltoalaa 32 hehtaaria. Nyt tilaa hoitaa vuokralainen, mutta ollaan vakaasti harkittu miehen kanssa tilan jatkamista.

Emme kumpikaan halua muuta kuin toimeentulon itsellemme. Jälkikasvua ei ole tulossa. Kannattaako tähän alkaa? Onko tilasta edes mahdollista saada brutto 3,6- 4 tonnin kuukausitulo?

62

1641

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyväbisines

      kokeile nii näät...yhteys proooooo-agriaaaaaaa ja ne kertoo

    • kannattaakannattaa

      Jopan parhaat aloitukset Vol, 43,5 %

      • Noo--

        Vaikea sanoa kun tällä alueella kaikki tuon kokoiset tilat ovat utareorjuudesta jo aikapäiviä sitten luopuneet.


    • LisäTilaa

      Kysy siltä vuokralaiselta, paljonko jää käteen. Ja paljonko maksaa vuokraa tilasta. Jos oikeasti perit tilan, mitä suuresti epäilen, joudut ainakin perintöveron silti maksamaan. Jos taas 'perimisellä' tarkoitat tilan ostamista, suhteuta vuokralaisen maksama vuokra mahdollisiin tuleviin lainakuluihin tilan ostosta. Ja muista, jos äkkinäisenä aloitatte tilan pidon, tuotto luultavammin putoaa kuin kasvaa aluksi. Me vuokrattiin tuon kokoinen tila ja ostettiin lehmät oman yli puolta suuremman tilan laajennukseksi, mutta siinä oli edellisen omistajan ikä ja heikkevä terveys aktiivitoiminnasta luopumisen syynä, mutta myydä ei vielä halunnut. Ehkä pari vuotta eläkkeellä muuttaa mielen.

    • maajussiksi

      Onko teillä ammattitaito tilan hoitamiseen? Se kannattaa hankkia aivan aluksi, mennä siis maatalouskouluun, siitä saa hyvän startin tilan pitäjäksi.
      ProAgrialta voisi saada näkökulmaa asiaan. Ei tuo loppupelissä ole niin pieni tilakaan, kyllä silläkin kaksi ihmistä toimeen tulee kun osaa tulla toimeen ja ainakin saa työpaikan "kotoa". Mitä käteen jää ei tietysti aina ole kehuttava, aluksi yleensä on hankalampaa mutta teillä on se etu että tila on ollut jatkuvasti toiminnassa.
      Eikää maataloustyö ole niin ruusuilla tanssimista joka päivä mutta asennekysymys loppupelissä. Onhan tämä työ hyvin sitovaa ja fyysisesti raskasta ja ehkä henkisestikin raskasta. Kannattaa harkita hyvin asioita mutta ei tuo teidän lähtökohta kovin huonolta minusta näytä :)

    • TaitaaKannattaa

      Kyllä tuon kokoisen tilan pitäisi jo kannattaa. Ei siitä suurta palkkaa saa, mutta toimeen kyllä tulee. Ennen laskettiin, että yhden lehmän voi yhden hehtaarin peltoalan tuotolla ruokkia. Teillähän voisi sen kaavan mukaan pitää 32 lehmää ja se on jo melko suuri määrä. Ja jos tämä rehumaissin kasvatus yleistyy Suomen oloihin paremmin sopivien lajikkeiden ja viljelymenetelmien kehittyessä, se tuottaa rehua kaksi kertaa nykyisiin rehukasveihin verraten; siis jos on maissin kasvulle soveltuvia kivennäispeltoja hallussa. Näinä aikoina on rehumaissia menestyksellä viljelty jo Ylä-Savon korkeudella saakka

      Ja ruokahaan tulee maatilalla ohessa, varsinkin jos kasvattaa perunoita omiksi tarpeiksi ja teurastaa jonkun vasikan välillä. Sikaakin voi halutessaan kesällä lihottaa.

      • todellaoutoa

        Kuka idiootti teurastaa 50kg lihaa pakkaseen??

        Täytyy olla makuaisti paskana, sitä ahavan makuista lihaa kiva popsia.


      • Ylä-Savosta

        Saattaahan se maissi kasvaa Ylä-Savon korkeudellakin, mutta ei sen rehuarvo ole vastaavassa suhteessa kaksinkertaiseen satoon. Näin on kokeilijat sanoneet. Eli ei tule tuplahyötyä tuplasadosta.


      • eräsneuvoja

        Tuota noin sanoisin ettei kannata lähteä mihinkään erikoiseen mukaan kun tilanpitoa aloittelee, aloittaa ihan perusperus toiminnalla ja harjoitella ja kuulostella rauhassa.
        Karjamäärä aloittajan tilalla on nyt jo ok. Lisääminen teettää investointitarvetta, navettaan kenties lisää paikkoja koneistusta tarvii lisätä (tosin fiksut päivitykset navettaan kuten pienkuormaaja ja lypsykiskot kannattaa tehdä, käytetyistä saa suht. edullisesti pieneenkin karjaan) eläinaines. Sekin on tärkeä lähtötieto mitä se karja siellä lypsää nyt ja kiireemmiten aloittaa jalostustoimintaa jos siltä näyttää, se kun on hidas prosessi. Eläinaines on tärkeä tekijä, siinä suosittelen jalostuskonsulentin apuun turvautumista hetimiten jos pitää aikoo.
        Kahdelle ihmiselle riittää tuossa työmaata ja toimeentulokin keskinkertaisesti. Ehkä jää mahdollisuus ja aika lisäansioonkin. Kohtuudessa kannattaa pysyä karjan kun muunkin kanssa, väsytätte muuten itsenne suotta heti alkuun.


    • antijopa

      Totta kai tuo kannattaa ottaa omaan käyttöön, vuokralaiselle kenkää ja pihalle ja äkkiä. Sopivan koulutuksen maatalousalalle hommaat jotta olet edes tukijussikelpoinen. Maidontuottajat sulla on sillä läävässä valmiina. Lehmiin opit nopeasti muutamassa vuodessa, Ammattitaitoa saat kun huomaat mm.siementämätön lehmä ei voi poikia eikä tuota maitoa joten pitää jostain saada se siementäjä silloin kun lehmä/hieho on sillee. Peltopuolella turhat maissihössötykset aluksi ainakin suosiolla pois nimittäin millä ruokit jos epäonnistut. Osto heinä on aika mukava läjä tuolle karjamäärälle mersun peräloosterissa kuljetettavissa. Joten sitä pelloilla samaa mitä vuokralainenkin on touhunnu. Laajennussuunnitelmia navettaa pihatoksi, metsää pelloksi, peltokauppoja ja robottilypsyä kannattaa tuumailla myös tosissaan, sulla kun ei jälkeläisiä ole vaivoina ei velatkaan jää niiden harteille, olet siitä onnellisessa asemassa.
      Niin meinas unohtua tuo konepuoli sinä ammattitaitoisena kaiken koneista tietävänä Jopana pärjäät kaikkien koneiden kanssa jos ne pärjää sinun kanssa. Lopuksi muistutan sinua huoletimaan itselles sitten se 9senttiä. Pärjäillään, palaillaan ja kysy rohkeasi lisää ammattiveljiltäsi me autetaan.

      • onneamatkaanvain

        Joo-o todellakin kannataa ottaa, hahhaaahhhhhaa. Duunarina, jos palkka on molemmilla 3500e/kk saavat puolet palkastaan tuolla tilalla, ja triplasti työtä, mutta valintahan on heidän.


      • Heheehhehe

        Rahaa ei kannata miettiä tuleeko vähän vai vielä vähemmän.


      • TaitaaKannattaa

        "Peltopuolella turhat maissihössötykset aluksi ainakin suosiolla ... "

        Joo, en minä sitä tarkoittanutkaan, että alkukahinassa pitäisi vielä ryhtyä uutuuskasveja kokeilemaan.

        Tarkoitin lähinnä sitä, että jos tuo maissin kasvatus yleistyy ja toimivaksi ratkaisuksi osoittautuu, siitä avautuu lähiaikoina ylimääräinen mahdollisuus kasvattaa maito- ja lihakarjatilojen kannattavuutta. Tämä biohajoavan muovin alle kylväminen kun on aivan viime vuosien uutuus saada maissin kasvu onnistumaan, ja sitä mahdollisuutta ei monen tilan kehittämisnäkymissä ole vielä edes otettu huomioon.


    • pärjättyon

      tuo on jo iso tila, pienepikin kannattaa, 8 lehmää kannu kone, peltoa 11 ha, kolome raktoria, ja oma puimuri.

      • nooor

        Ja varmahan o Sampohon uusihin KOMIA??


      • Ja---

        Vaimo on apteekkari :)


      • pikkutilallisetvielä

        Kuulinpa kerran kun vastaavan kokoisen tilan pitäjä (2hlö asuu) sanoi että kyllähän siinä on kun nuukasti elää ja jonosta hakee leivän... Ja pakko on tehdä kun muuhunkaan ei ole koulutusta ja sen ikästä ei muualle töihin huolita...


    • JokivarrenPlikka

      Niin, ei todellakaan etsitä molemmat mitään 3 tonnin tuloja!! Kyllä kai lapseton pariskunta elää ihan 2 tonnin tuloillakin leveästi. Ja mies on jo maaseutuopiston käynyt ja on nyt lomittajana. Itselläni viljelypuutarhurin tutkinto. Olen ollut monet kesät auttamassa tätini tilalla, ja toiminut viime vuosina myös lomittajan apuna. Lisäksi olen ollut vuoden harjoittelussa luomuviljely-tilalla.

      Täällä ei ilmeisestikään ole juuri mu uta halua kuin vi__uilla tai olla muuten ivallinen, sarkastinen. Herää epäilys, onko tilanpitäjissä monikaan terve ja kateellisissa oikeaa faktaa alalta.

      Mutta kiitos tästäkin. Antaahan tämä jotain mielikuvaa. Jos ei muusta, niin siitä miten paljon mielenterveyspotilaita mahtaa näillä sivustoilla liikkua.

      • Hurjiakurjija

        Luulis lomittaja puolison tietävän jotain lypsykarjatilallisen elämästä eikä sotkeentus enää vapaaehtoiseen vankilaan mallia 340töitä vapaalla korkeintaan 26vrk per vuosi.


      • Montajopaa

        Niin, jopasta on moneksi.....


      • onsetyyhmrähän

        Jopan hame hulmuarahan,,:)))))))


      • poikkeuspoikkeus

        Kiitos kysymästä, minua haukutaan täällä jopaksi vaikka olenkin ainoa ammattiviljelijä täällä.

        Jos kysytte suoraan näiltä 25 lehmän tilan kannattavuutta niin teitäkin siis haukutaan jopaksi-se on sellainen tapa, nämä peräkammarinpojat kun eivät erota käteistä rahaa tilillä olevasta.

        Maajussithan on vähän yksinkertaista porukkaa mutta senhän nyt ymmärtää kun pienenä ainoa huvi on ollut leikkiä paskaruumassa sontakasan kuningasta ja ainahan ne voittanut on kun kukapa täysjärkinen niiden kanssa sitä valliottamaankaan olisi mennyt.
        Sitten kun perintönä on tullutkin tila niin eivät nämä sontakoivet olekkaan päässeet voitolle tekemässään työssä ja kun heille valio niminen meijeri sitten on epätotuuksia syöttänyt niin uskoohan nää alastomankeisarinkin pukeutuneen....sen verrapöpejä ku ovat.

        Tuon kokoinen tila kannattaa kyllä jos velka on alhainen ja "järki" hommissa mukana.
        Koneitakun saa pikkurahalla nykyään kun toiset lopettaa.
        Hullua mutta totta sinisilmäisyys on eduksi, kun jaksaa uskoa parempaan se tuo etua.
        Lomittajan ammatti tuo silmää tehdä asiat oikein ja järkevästi.

        Noille 21 lehmälle kun laitat 6 konetta ni homma joutaa nopeesti ja kun huollat koneet ja pidät ilmastoinnin kunnossa niin eipä tartte hoitaa utaretulehduksia.
        Lypsät lehmät tyhjäks...ei hieromalla vaan toinen käsi tekee pientä puristus liikettä ylöspäin samalla kun toinen venyttää lypsintä alas niin tyhjenee kunnolla.
        eduksi on kun navetassa oot hiljaa ja iloinen ja pörrötät lehmiä ottasta ja korvista niin ne ei oo epäluulosia.
        Älä lyö lehmää se muistaa sen pitkään ja hajusta tuntee sut se on "nauta leppyyn" enää sen jälkeen. Siis yksi lyönti riittää se muistaa sut siitä ehkä vuosia.
        Nyrkkisääntö on jos soluttaa niin kuin kerroin tuolla tavalla lypsätyhjäks ja
        muista niin kauan kuin solujen muodostuminen on kestänyt niin kauan kestää niide pois meno.
        Pidä navetta kuivana on ravinteita 38 astetta lämmintä ja kosteutta niin bakteeri kasvaa 1/2 tunnin välein jakautuen, poista siis kosteus.
        Tee työt helpoksi tehdä ja ota tavoitteeksi viettää navetalla aikaa max 2 tuntia niin elämä hymyilee, eli jaa hommat selkeisiin ryhmiin ja mieti miten helpoiten teet sen homman.
        Lisää valaistus hyväksi se piristää ja antaa voimaa kun lisäksi ilmanlaatu on hyvä.
        Tee kaikkesi viihtyvyyden eteen ja näin homma pelittää.
        Jos käytät viljaa älä yli syötä,,,,,se on turhaa eikä lisää tuloja eli viljankanssa takkana.
        Rehunjako nopeasti pienkuormaimella tai varmolla jos ei onnistu niin remontoi paikat niin että onnistuu.


        JOO ME TAVALLISESTI VITTUILLAAN TÄÄLLÄ EIHÄN NÄITTEKANS MUUTAKAA VOI MUT....
        olkoo tää ny poikkeus.


      • Viljelijän_poika
        poikkeuspoikkeus kirjoitti:

        Kiitos kysymästä, minua haukutaan täällä jopaksi vaikka olenkin ainoa ammattiviljelijä täällä.

        Jos kysytte suoraan näiltä 25 lehmän tilan kannattavuutta niin teitäkin siis haukutaan jopaksi-se on sellainen tapa, nämä peräkammarinpojat kun eivät erota käteistä rahaa tilillä olevasta.

        Maajussithan on vähän yksinkertaista porukkaa mutta senhän nyt ymmärtää kun pienenä ainoa huvi on ollut leikkiä paskaruumassa sontakasan kuningasta ja ainahan ne voittanut on kun kukapa täysjärkinen niiden kanssa sitä valliottamaankaan olisi mennyt.
        Sitten kun perintönä on tullutkin tila niin eivät nämä sontakoivet olekkaan päässeet voitolle tekemässään työssä ja kun heille valio niminen meijeri sitten on epätotuuksia syöttänyt niin uskoohan nää alastomankeisarinkin pukeutuneen....sen verrapöpejä ku ovat.

        Tuon kokoinen tila kannattaa kyllä jos velka on alhainen ja "järki" hommissa mukana.
        Koneitakun saa pikkurahalla nykyään kun toiset lopettaa.
        Hullua mutta totta sinisilmäisyys on eduksi, kun jaksaa uskoa parempaan se tuo etua.
        Lomittajan ammatti tuo silmää tehdä asiat oikein ja järkevästi.

        Noille 21 lehmälle kun laitat 6 konetta ni homma joutaa nopeesti ja kun huollat koneet ja pidät ilmastoinnin kunnossa niin eipä tartte hoitaa utaretulehduksia.
        Lypsät lehmät tyhjäks...ei hieromalla vaan toinen käsi tekee pientä puristus liikettä ylöspäin samalla kun toinen venyttää lypsintä alas niin tyhjenee kunnolla.
        eduksi on kun navetassa oot hiljaa ja iloinen ja pörrötät lehmiä ottasta ja korvista niin ne ei oo epäluulosia.
        Älä lyö lehmää se muistaa sen pitkään ja hajusta tuntee sut se on "nauta leppyyn" enää sen jälkeen. Siis yksi lyönti riittää se muistaa sut siitä ehkä vuosia.
        Nyrkkisääntö on jos soluttaa niin kuin kerroin tuolla tavalla lypsätyhjäks ja
        muista niin kauan kuin solujen muodostuminen on kestänyt niin kauan kestää niide pois meno.
        Pidä navetta kuivana on ravinteita 38 astetta lämmintä ja kosteutta niin bakteeri kasvaa 1/2 tunnin välein jakautuen, poista siis kosteus.
        Tee työt helpoksi tehdä ja ota tavoitteeksi viettää navetalla aikaa max 2 tuntia niin elämä hymyilee, eli jaa hommat selkeisiin ryhmiin ja mieti miten helpoiten teet sen homman.
        Lisää valaistus hyväksi se piristää ja antaa voimaa kun lisäksi ilmanlaatu on hyvä.
        Tee kaikkesi viihtyvyyden eteen ja näin homma pelittää.
        Jos käytät viljaa älä yli syötä,,,,,se on turhaa eikä lisää tuloja eli viljankanssa takkana.
        Rehunjako nopeasti pienkuormaimella tai varmolla jos ei onnistu niin remontoi paikat niin että onnistuu.


        JOO ME TAVALLISESTI VITTUILLAAN TÄÄLLÄ EIHÄN NÄITTEKANS MUUTAKAA VOI MUT....
        olkoo tää ny poikkeus.

        Saatat olla viljelijä mutta karjatilasta et tunnu tietävän oikein mitään.
        Kirjoituksesi vilisi virheitä ja luuloja.
        Huvittava tuo ohje, "pidä navetta kuivana".
        Myös tuo ohje että max 2h töitä navetassa ja siihen pitäisi vilä helliä lehmiä.
        Jo pelkästään elukoiden ruokkiminen ja jonkinlainen siisteys vie yli ½ tuosta ajasta, lypsyä on tiukka viedä tunnissa läi kaikkineen jälkitöineen.

        Lomittajat kyllä selviävät jopa reilussa tunnissa mutta hirveä sotku niiden jäljiltä ja solut huipussa.

        Veljeni hoitaa nyt kotitilaa ja esim. hänen iltanavetta alkaa 16:30 ja päättyy 17:00 jos kaikki menee hyvin.
        Kesäaikana pahimmillaan päivä alkaa ennen 6 ja päättyy 23:00 tai vieläkin myöhemmin.
        Itse olen yrittäjänä rakennusalalla eikä käy kateeksi.


      • jopasäoot
        poikkeuspoikkeus kirjoitti:

        Kiitos kysymästä, minua haukutaan täällä jopaksi vaikka olenkin ainoa ammattiviljelijä täällä.

        Jos kysytte suoraan näiltä 25 lehmän tilan kannattavuutta niin teitäkin siis haukutaan jopaksi-se on sellainen tapa, nämä peräkammarinpojat kun eivät erota käteistä rahaa tilillä olevasta.

        Maajussithan on vähän yksinkertaista porukkaa mutta senhän nyt ymmärtää kun pienenä ainoa huvi on ollut leikkiä paskaruumassa sontakasan kuningasta ja ainahan ne voittanut on kun kukapa täysjärkinen niiden kanssa sitä valliottamaankaan olisi mennyt.
        Sitten kun perintönä on tullutkin tila niin eivät nämä sontakoivet olekkaan päässeet voitolle tekemässään työssä ja kun heille valio niminen meijeri sitten on epätotuuksia syöttänyt niin uskoohan nää alastomankeisarinkin pukeutuneen....sen verrapöpejä ku ovat.

        Tuon kokoinen tila kannattaa kyllä jos velka on alhainen ja "järki" hommissa mukana.
        Koneitakun saa pikkurahalla nykyään kun toiset lopettaa.
        Hullua mutta totta sinisilmäisyys on eduksi, kun jaksaa uskoa parempaan se tuo etua.
        Lomittajan ammatti tuo silmää tehdä asiat oikein ja järkevästi.

        Noille 21 lehmälle kun laitat 6 konetta ni homma joutaa nopeesti ja kun huollat koneet ja pidät ilmastoinnin kunnossa niin eipä tartte hoitaa utaretulehduksia.
        Lypsät lehmät tyhjäks...ei hieromalla vaan toinen käsi tekee pientä puristus liikettä ylöspäin samalla kun toinen venyttää lypsintä alas niin tyhjenee kunnolla.
        eduksi on kun navetassa oot hiljaa ja iloinen ja pörrötät lehmiä ottasta ja korvista niin ne ei oo epäluulosia.
        Älä lyö lehmää se muistaa sen pitkään ja hajusta tuntee sut se on "nauta leppyyn" enää sen jälkeen. Siis yksi lyönti riittää se muistaa sut siitä ehkä vuosia.
        Nyrkkisääntö on jos soluttaa niin kuin kerroin tuolla tavalla lypsätyhjäks ja
        muista niin kauan kuin solujen muodostuminen on kestänyt niin kauan kestää niide pois meno.
        Pidä navetta kuivana on ravinteita 38 astetta lämmintä ja kosteutta niin bakteeri kasvaa 1/2 tunnin välein jakautuen, poista siis kosteus.
        Tee työt helpoksi tehdä ja ota tavoitteeksi viettää navetalla aikaa max 2 tuntia niin elämä hymyilee, eli jaa hommat selkeisiin ryhmiin ja mieti miten helpoiten teet sen homman.
        Lisää valaistus hyväksi se piristää ja antaa voimaa kun lisäksi ilmanlaatu on hyvä.
        Tee kaikkesi viihtyvyyden eteen ja näin homma pelittää.
        Jos käytät viljaa älä yli syötä,,,,,se on turhaa eikä lisää tuloja eli viljankanssa takkana.
        Rehunjako nopeasti pienkuormaimella tai varmolla jos ei onnistu niin remontoi paikat niin että onnistuu.


        JOO ME TAVALLISESTI VITTUILLAAN TÄÄLLÄ EIHÄN NÄITTEKANS MUUTAKAA VOI MUT....
        olkoo tää ny poikkeus.

        Perseestä sun ohjees sä et tiedä juuri mitään miten lehmiä pitää hoitaa paitsi tuo on ainoa oikein että älä lyö lehmää...sä oot Jopa haluat tai et


      • niinonsamanlaisia
        Viljelijän_poika kirjoitti:

        Saatat olla viljelijä mutta karjatilasta et tunnu tietävän oikein mitään.
        Kirjoituksesi vilisi virheitä ja luuloja.
        Huvittava tuo ohje, "pidä navetta kuivana".
        Myös tuo ohje että max 2h töitä navetassa ja siihen pitäisi vilä helliä lehmiä.
        Jo pelkästään elukoiden ruokkiminen ja jonkinlainen siisteys vie yli ½ tuosta ajasta, lypsyä on tiukka viedä tunnissa läi kaikkineen jälkitöineen.

        Lomittajat kyllä selviävät jopa reilussa tunnissa mutta hirveä sotku niiden jäljiltä ja solut huipussa.

        Veljeni hoitaa nyt kotitilaa ja esim. hänen iltanavetta alkaa 16:30 ja päättyy 17:00 jos kaikki menee hyvin.
        Kesäaikana pahimmillaan päivä alkaa ennen 6 ja päättyy 23:00 tai vieläkin myöhemmin.
        Itse olen yrittäjänä rakennusalalla eikä käy kateeksi.

        "ITSE OLEN YRITTÄJÄNÄ RAKENNUSALALLA"
        "VELJELLÄNI MENEE ILTANAVETASSA 1/2 TUNTIA JOS HYVIN MENEE"
        "JO PELKÄSTÄÄN SIISTIMINEN JA RUOKKIMINEN VIE PUOLET TUOSTA AJASTA ( 1H )"

        Sinähä oikee ammattilainen näyt olevan, mutta nyt aloittaja näkee miksei täällä ikinä puhuta asiaa tai kysellä mitään.

        Tässä muute näitten isäntien emännän haku ohjelma-
        https://youtu.be/p5JlWDbdCQc


      • ompaveikeetä
        jopasäoot kirjoitti:

        Perseestä sun ohjees sä et tiedä juuri mitään miten lehmiä pitää hoitaa paitsi tuo on ainoa oikein että älä lyö lehmää...sä oot Jopa haluat tai et

        Vietät siis 21 lehmän kans aikaa navetassa 20 tuntia.
        Sun ammattitaitos johtuu varmaankin tästä https://youtu.be/M4RHjIsu13A


      • vittumitäurpoja
        jopasäoot kirjoitti:

        Perseestä sun ohjees sä et tiedä juuri mitään miten lehmiä pitää hoitaa paitsi tuo on ainoa oikein että älä lyö lehmää...sä oot Jopa haluat tai et

        Meppä hinkkaa niitä lampaitas ja keittelee kiljua https://youtu.be/5t3PGqWS3As


      • eiIhanNatsaa
        ompaveikeetä kirjoitti:

        Vietät siis 21 lehmän kans aikaa navetassa 20 tuntia.
        Sun ammattitaitos johtuu varmaankin tästä https://youtu.be/M4RHjIsu13A

        Säkö hoommaat kuusi (6 ) lypsy-yksikköä 21 lehmälle ja silti hieroskelet vanhanaikaisesti lehmänutareita. Karannu jostain Jopan komerosta oot?


      • hahahahahahahahah
        eiIhanNatsaa kirjoitti:

        Säkö hoommaat kuusi (6 ) lypsy-yksikköä 21 lehmälle ja silti hieroskelet vanhanaikaisesti lehmänutareita. Karannu jostain Jopan komerosta oot?

        Pettääkö kyky ymärtää luettua, missä kohtaa puhuttiin utareiden hieromisesta, eikö äitesi opettanut sinua lypsämään kun kakaralla oli kiire kiljupöntölle ????

        No sinähän et kykene lypsään 6 koneella....ei hätää voin neuvoa sua josset osaa

        6 yksiköllä lypsy vie vain hetken, ensin peset 12 lehmää jotka ovat vierekkäin-
        kun koneet on kiinni peset loput utareet.
        Vaihdat koneet toisiin 6 lehmään ja kun loppuu niin kiinnität sitämukaa toisiin lehmiin ja vaihto vielä kerran...näin lypsy menee jouheesti eikätarvi nussia lypsyn kans....jää sitä aikaa johonki muuhunki.
        ps. jos johonki tissii jäi maitoo niin lypsy edellä neuvomallani tavalla.

        kyllä muaki vituttas lypsää 2 yksiköllä 30 lehmää, niiko sinä teet.


      • JUNTIIIIIIT
        eiIhanNatsaa kirjoitti:

        Säkö hoommaat kuusi (6 ) lypsy-yksikköä 21 lehmälle ja silti hieroskelet vanhanaikaisesti lehmänutareita. Karannu jostain Jopan komerosta oot?

        Eihä tää peräkamari jätkä osaa etes lypsää, ku puhutaa jonkun tissin tyhjenemise varmistamiseta "kourimalla utaretta" ja venyttämällä lypsimellä nii tää peräkamarin juntti lukee ja ymmärtää että joka lehman tuissi hieroskellaa ja tihrutetaa tyhjäks.

        Tosi ammattilaine tajus heti että kyseessä on niistä tisseistä jotka ei tyhjentyny ittekseen esim. nänni kaksinkerroin.
        Sinä kun et tiedä lypsämisestä paskaaka nii luulit kyseessä olevan joku hinkkaus lypsy.
        Sehä täs miu rupeski huvittamaa ku kerrot kuinka itte lypsät HÄHÄHÄHÄHÄHÄHÄHÄHÄHÄÄÄ


      • eiIhanNatsaa
        hahahahahahahahah kirjoitti:

        Pettääkö kyky ymärtää luettua, missä kohtaa puhuttiin utareiden hieromisesta, eikö äitesi opettanut sinua lypsämään kun kakaralla oli kiire kiljupöntölle ????

        No sinähän et kykene lypsään 6 koneella....ei hätää voin neuvoa sua josset osaa

        6 yksiköllä lypsy vie vain hetken, ensin peset 12 lehmää jotka ovat vierekkäin-
        kun koneet on kiinni peset loput utareet.
        Vaihdat koneet toisiin 6 lehmään ja kun loppuu niin kiinnität sitämukaa toisiin lehmiin ja vaihto vielä kerran...näin lypsy menee jouheesti eikätarvi nussia lypsyn kans....jää sitä aikaa johonki muuhunki.
        ps. jos johonki tissii jäi maitoo niin lypsy edellä neuvomallani tavalla.

        kyllä muaki vituttas lypsää 2 yksiköllä 30 lehmää, niiko sinä teet.

        Eipä tässä tartte ihmetellä että sulla on ongelmia maidon laadun kanssa kun niihin kovasti paneuduit, toista se on meillä muilla jotka ei töissään juokse. Joutava kiire vie nimittäin enneaikaisesti ihmisen hautaan ja lehmän teuraaksi. Noilla sun lypsyohjeilla et mitenkään pysty pitämään lehmän esikäsittely aikaa lehmälle sopivana/oikeana, varsinkaan kun et tiedä edes mikä on irroittaja.
        Tämä sun tekstis tässä alla on joutavaa vanhanaikaista nysväämistä
        jota ei tehdä kuin sairaalle lehmälle tai jos halutaan lehmä sairaaksi eli maitokanavat venytettyä pihalle.
        "Lypsät lehmät tyhjäks...ei hieromalla vaan toinen käsi tekee pientä puristus liikettä ylöspäin samalla kun toinen venyttää lypsintä alas niin tyhjenee kunnolla."


      • OnhanNähty
        JUNTIIIIIIT kirjoitti:

        Eihä tää peräkamari jätkä osaa etes lypsää, ku puhutaa jonkun tissin tyhjenemise varmistamiseta "kourimalla utaretta" ja venyttämällä lypsimellä nii tää peräkamarin juntti lukee ja ymmärtää että joka lehman tuissi hieroskellaa ja tihrutetaa tyhjäks.

        Tosi ammattilaine tajus heti että kyseessä on niistä tisseistä jotka ei tyhjentyny ittekseen esim. nänni kaksinkerroin.
        Sinä kun et tiedä lypsämisestä paskaaka nii luulit kyseessä olevan joku hinkkaus lypsy.
        Sehä täs miu rupeski huvittamaa ku kerrot kuinka itte lypsät HÄHÄHÄHÄHÄHÄHÄHÄHÄHÄÄÄ

        Jopa sekos taas


      • eikävarmaakoskaahoideta
        eiIhanNatsaa kirjoitti:

        Eipä tässä tartte ihmetellä että sulla on ongelmia maidon laadun kanssa kun niihin kovasti paneuduit, toista se on meillä muilla jotka ei töissään juokse. Joutava kiire vie nimittäin enneaikaisesti ihmisen hautaan ja lehmän teuraaksi. Noilla sun lypsyohjeilla et mitenkään pysty pitämään lehmän esikäsittely aikaa lehmälle sopivana/oikeana, varsinkaan kun et tiedä edes mikä on irroittaja.
        Tämä sun tekstis tässä alla on joutavaa vanhanaikaista nysväämistä
        jota ei tehdä kuin sairaalle lehmälle tai jos halutaan lehmä sairaaksi eli maitokanavat venytettyä pihalle.
        "Lypsät lehmät tyhjäks...ei hieromalla vaan toinen käsi tekee pientä puristus liikettä ylöspäin samalla kun toinen venyttää lypsintä alas niin tyhjenee kunnolla."

        Sinä siis tulppaat, ja irroittajahan lypsää lehmän tyhjäksi,niinhän se oli tai oikeastaan sama jääkö tissiin 2 litraa maitoa vai ei...no sasin konehan ei maksa ku 2000e kipale kyllähä niitä nyt ainakin 7 ostaa ni jää varakonekkin sulle.
        Varmatoimine ku mikä ja" lasikuvusta " voit säätää paljonko maitoo jää ei teillä tarvi "pakkolypsää" sehä on selvä ja aina tyhjenee ku sun mieles.... sun ajatukses on iha sama senku asut navetalla ja haukut "muitte" systeemejä "nehä o jopia ei ne mitää tiä"
        Hyväku sinä tiät navettapillittäjä.

        "ei meillä o hoidettu lehmiä koskaa"


      • JopaOnYksi
        Montajopaa kirjoitti:

        Niin, jopasta on moneksi.....

        Näyttää olevan mut googlamalla ei Jopan työkokemus kasva


      • jopanäyträätieträ

        Jopa on suorastrahan tyhmeenryhyn täsäärähän ajs mis soon komiootra tääl kareehrinuuruhun,,:)))))

        Viina vier aivroohot, joteenrehen työtrömyhys ja asumis tulei leikrattavahan.


      • lypsyopettaja

        Lehmän utaria on parempi olla hieromatta, ne tulee sopivan tyhjäksi ilman hieromista, turha työvaihe jolloin lehmistä tulee yleensä hyvin tiukkalypsyisiä. Keskuskappaleesta painattamalla venytät vain vetimien kudosta mikä on todettu vahingoittavaksi jonka vuoksi mm. Lypsyohjesääntö kieltää kaikenlaisen painatuksen ja utarien hieronnan. Utareen hierojat lypsää utareen usein liian tyhjäksi=tyhjälypsy ja sekös on utareterveyden kannalta ongelma.
        Jos sinulla on 6 yksikköä tarvitset irrottajat, ilman irrottajia lypsetään vain 2-3 koneella jos haluaa välttää tyhjälypsyn. Vähemmillä lypsy-yksikkömäärillä ehtii tekemään paremmin esikäsittelyn ja valvomaan lypsyä=lypsyaika jopa lyhenee.
        Erittäin tärkeitä asioita enemmänkin on puhtaat väh.90 asteessa pestyt lypsyliinat ja lypsykoneen oikea tasaisena pysyvä alipaine (kone oltava oikein mitoitettu) ja toimivat nännikumit.


      • neuvosmaanviljelys
        lypsyopettaja kirjoitti:

        Lehmän utaria on parempi olla hieromatta, ne tulee sopivan tyhjäksi ilman hieromista, turha työvaihe jolloin lehmistä tulee yleensä hyvin tiukkalypsyisiä. Keskuskappaleesta painattamalla venytät vain vetimien kudosta mikä on todettu vahingoittavaksi jonka vuoksi mm. Lypsyohjesääntö kieltää kaikenlaisen painatuksen ja utarien hieronnan. Utareen hierojat lypsää utareen usein liian tyhjäksi=tyhjälypsy ja sekös on utareterveyden kannalta ongelma.
        Jos sinulla on 6 yksikköä tarvitset irrottajat, ilman irrottajia lypsetään vain 2-3 koneella jos haluaa välttää tyhjälypsyn. Vähemmillä lypsy-yksikkömäärillä ehtii tekemään paremmin esikäsittelyn ja valvomaan lypsyä=lypsyaika jopa lyhenee.
        Erittäin tärkeitä asioita enemmänkin on puhtaat väh.90 asteessa pestyt lypsyliinat ja lypsykoneen oikea tasaisena pysyvä alipaine (kone oltava oikein mitoitettu) ja toimivat nännikumit.

        lypsyrätit siis tulisi kerran viikkoon pesrtä 90 asteessa ja tyhjäksilypsy painattamalla koski niitä tissejä joihin joskus jää maitoa ja vain silloin kun niihin jää.
        Tyhjäksilypsy siis tehdään "kourimalla" ei hieromalla

        Tämä lieni selvää oikeille ammattilaisille niinkuin minä olen.

        Usein valitettavasti peräkamarin pojilla onkin se tyyli joka on tullut perintönä tutuksi ja näin ollen vaikeuksia mukautua nykymenoon.

        Lypsy-yksiköiden määrä onkin syytä rajata omiin taitojen mukaiseksi, toiset ei kykene lypsämään kuin 2 yksiköllä, niin tilan kuin lomitusväenkin keskuudessa.

        kysy rohkeasti niin minä neuvon.


      • lypsyopettaja

        Lypsyliinoille on yleisesti suositeltu kerran päivässä 90 asteen pesua, toisella kertaa voi pestä 60 asteessa mutta minä, kuten moni muukin viisas ammattitoverini, pesee aina 90 asteessa niin suuri riskitekijä on kankainen lypsyliina. Säästää saa, mutta lypsyliinojen pesulämpötilat on arveluttava säästökohde.
        Irrottajakoneita suositellaan käyttöön yksilökoneina 5-6 kpl/lypsäjä, tuplakoneina voi lypsää 3-4 parilla yksi lypsäjä tehokkaasti. Mutta ilman irrottajia lienee kaikille ammattilypsäjille selvää ettei yli 3 lypsimellä oikeasti huolellisesti työskennellen yksi lypsäjä ilman tyhjälypsyä pysty lypsämään.
        Voidaan epäillä että lypsyrutiineissa on vikaa, tai lypsykoneen toiminnassa, jos yksittäisiin neljänneksiin kovinkin usein maitoa jää. Näissä jättäjätapauksissa suosin kyllä itse mieluummin ääritapauksessa tulppausta kolmen tyhjentyneen kohdalla, on makuasia miten toimii. 0,5 litraa saa muuten terveen lehmän utareneljännekseen jäädä maitoa ilman että sillä on merkitystä utareterveyteen.

        Lypsytyö on maitotilan tärkeimpiä töitä, hyvä lypsäjä päivittää tietojansa ja oppiansa, myös osaa kyseenalaistaa oman työtapansa ja muuttaa niitä tarvittaessa. Hyvä yleisohje lypsyasioihin on muuten kilpalypsäjien Lypsyohjesääntö, suosittelen jokaiselle iltalukemiseksi, toinen hyvän lypsyn teos on Lypsyllä parressa ja pihatossa-kirjanen.


      • EiihanNatsaa
        lypsyopettaja kirjoitti:

        Lypsyliinoille on yleisesti suositeltu kerran päivässä 90 asteen pesua, toisella kertaa voi pestä 60 asteessa mutta minä, kuten moni muukin viisas ammattitoverini, pesee aina 90 asteessa niin suuri riskitekijä on kankainen lypsyliina. Säästää saa, mutta lypsyliinojen pesulämpötilat on arveluttava säästökohde.
        Irrottajakoneita suositellaan käyttöön yksilökoneina 5-6 kpl/lypsäjä, tuplakoneina voi lypsää 3-4 parilla yksi lypsäjä tehokkaasti. Mutta ilman irrottajia lienee kaikille ammattilypsäjille selvää ettei yli 3 lypsimellä oikeasti huolellisesti työskennellen yksi lypsäjä ilman tyhjälypsyä pysty lypsämään.
        Voidaan epäillä että lypsyrutiineissa on vikaa, tai lypsykoneen toiminnassa, jos yksittäisiin neljänneksiin kovinkin usein maitoa jää. Näissä jättäjätapauksissa suosin kyllä itse mieluummin ääritapauksessa tulppausta kolmen tyhjentyneen kohdalla, on makuasia miten toimii. 0,5 litraa saa muuten terveen lehmän utareneljännekseen jäädä maitoa ilman että sillä on merkitystä utareterveyteen.

        Lypsytyö on maitotilan tärkeimpiä töitä, hyvä lypsäjä päivittää tietojansa ja oppiansa, myös osaa kyseenalaistaa oman työtapansa ja muuttaa niitä tarvittaessa. Hyvä yleisohje lypsyasioihin on muuten kilpalypsäjien Lypsyohjesääntö, suosittelen jokaiselle iltalukemiseksi, toinen hyvän lypsyn teos on Lypsyllä parressa ja pihatossa-kirjanen.

        Juuri näin tapahtuu oikeaoppinen lypsy kuten lypsyopettaja neuvoo. Noilla neuvoilla pysyy lehmän ja isäntäväen terveys ja hermot kunnossa. Vanhajäärä hermo Jopa ei pysty vaihtamaan nysväys vedätyslypsy menetelmään laatutietoiseen lypsyyn


      • kiimakinsoluttaa
        lypsyopettaja kirjoitti:

        Lypsyliinoille on yleisesti suositeltu kerran päivässä 90 asteen pesua, toisella kertaa voi pestä 60 asteessa mutta minä, kuten moni muukin viisas ammattitoverini, pesee aina 90 asteessa niin suuri riskitekijä on kankainen lypsyliina. Säästää saa, mutta lypsyliinojen pesulämpötilat on arveluttava säästökohde.
        Irrottajakoneita suositellaan käyttöön yksilökoneina 5-6 kpl/lypsäjä, tuplakoneina voi lypsää 3-4 parilla yksi lypsäjä tehokkaasti. Mutta ilman irrottajia lienee kaikille ammattilypsäjille selvää ettei yli 3 lypsimellä oikeasti huolellisesti työskennellen yksi lypsäjä ilman tyhjälypsyä pysty lypsämään.
        Voidaan epäillä että lypsyrutiineissa on vikaa, tai lypsykoneen toiminnassa, jos yksittäisiin neljänneksiin kovinkin usein maitoa jää. Näissä jättäjätapauksissa suosin kyllä itse mieluummin ääritapauksessa tulppausta kolmen tyhjentyneen kohdalla, on makuasia miten toimii. 0,5 litraa saa muuten terveen lehmän utareneljännekseen jäädä maitoa ilman että sillä on merkitystä utareterveyteen.

        Lypsytyö on maitotilan tärkeimpiä töitä, hyvä lypsäjä päivittää tietojansa ja oppiansa, myös osaa kyseenalaistaa oman työtapansa ja muuttaa niitä tarvittaessa. Hyvä yleisohje lypsyasioihin on muuten kilpalypsäjien Lypsyohjesääntö, suosittelen jokaiselle iltalukemiseksi, toinen hyvän lypsyn teos on Lypsyllä parressa ja pihatossa-kirjanen.

        nII IIII jos tissiin jää maitoa 0,5 litraa ja litrakin joka kerta eli tissi tyhjenee muita hitaammin ja alusessa on taipumusta jäädä tai olla märkä niinkuin osassa navetoistakin on ja kuivituksena olki ei silputtu niin tuho on taattu.

        Itseasiassa lypsytyön suurimpia onnistumisia on kuiva parsi sekä ja tai sopiva kuivatus aineella joka kuivattaa parren.
        Lehmän tissi laajenee ja supistuu ja pystyy jopa imemään parressa olevan pienen lätäkön sisäänsä jonka vain tosi ammattilaiset ovat havainneet matkan varrella....amatööreillä ei ole tälläistä tietoa.
        Jos siis alunen on märkä vaikkakin ennen aamunavettaa on mahdollista tissin imeä sissäänsä epäpuhtauksia makuualustan pinnasta, näin voi käydä esim.jos lehmä tiputtaa maitoa alleen.
        Lypsyrättien pesu 60 on tosi yleistä ja suositus onkin että kerran viikossa pesu 90 asteessa, mutta ei rättien käsinpesukaan välttämättä aiheuta tulehdusta.

        navetassa ei myöskään saa olla liian "vetoisaa" ei lämmintä eikä etenkään kylmää vetoa joka aiheuttaa tissin herkistymisen ut:lle.

        Täällä joku luulee että jokaisen kohdalla tissiä ikään kuin vedätetään ja lypsetään venyttämällä kauan tyhjäksi....nämä ovatkin niitä tilallisia joissa lypsyn hoitaa heidän äitinsä ja he hoitavat vain palkintojen haun ja "neuvvojen jakamisen kuinka työ tehdään".
        Lypsynopettaja kerrohan kun minä en ole 5 vuoden aikana joutunut lääkittemään kuin 2-3 kertaa ut:n niin onko sinun lypsytyyllilläsi päästy ilman neljänneksen umpeuttamista 0 tulokseen.
        Vai onko niin että peräkamarin pojat ei hoida utaretulehduksia tai niitä vaan ei "tule"
        "valtioneuvostosta vaan käydään pokkaamassa palkintoja"

        Jätkä hoitaa tulehduksia ja jäkättää ku pitkä olki o hyvä kuivike kuha vaan pesee 10 vuottavanhat rätit 9 kympissä ni ei niitä vaihtaa kannata.
        2x4 kone on 8 yksikköä sillä ehtii lypsää muttei 6 koneella.

        aijaaaaaa

        lypsyyn vaikuttaa ennenkaikkea olosuhteet , eläinaines, lypsypaine, koneet, nännikumit, ruokinta, ilmanlaatu, veto, kuivitus ja rätit, mahdollinen vedinkasto sekä vedinkastoaine, tyhmille tiedoksi (jos olet käyttänyt et voi jättää käyttämättä) syy, vedinkasto aine tuhoo tissin päästä sekä ulkoa että sisältä myös hyvät bakteerit että valkosolut ja oikein myös sisältä koska ensimmäisen 40 sekunnin ajan vedintiehyn pää on auki jolloin suihku tulisi tehdä.
        Jos huudat tai olet lyönyyt lehmiä myös sinun olosi lehmän lähellä aiheuttaa lehmälle tressiä ja näin ollen altistaa utaretulehdukselle tai soluille.
        kysy rohkeasti jos on epäselvyyksiä.


      • utelia.saatu
        EiihanNatsaa kirjoitti:

        Juuri näin tapahtuu oikeaoppinen lypsy kuten lypsyopettaja neuvoo. Noilla neuvoilla pysyy lehmän ja isäntäväen terveys ja hermot kunnossa. Vanhajäärä hermo Jopa ei pysty vaihtamaan nysväys vedätyslypsy menetelmään laatutietoiseen lypsyyn

        Sinä et osaa lypsää et huoltaa traktorii et tekee verotusta et osaa tehä laskelmii alvit o päi helvettiä liikevaihtoo et tuloksesta edota



        niii kuuleha



        kerro mitä oikein osaat


      • EiihanNatsaa
        utelia.saatu kirjoitti:

        Sinä et osaa lypsää et huoltaa traktorii et tekee verotusta et osaa tehä laskelmii alvit o päi helvettiä liikevaihtoo et tuloksesta edota



        niii kuuleha



        kerro mitä oikein osaat

        "kerro mitä oikein osaat"
        Neuvoa sinua.


      • luuloeitiedonväärti
        EiihanNatsaa kirjoitti:

        "kerro mitä oikein osaat"
        Neuvoa sinua.

        Väärin sinä luulet osaavasi neuvoa muita !!!!!!


    • jdgfhfgf

      Mitä tarkoittaa maajussin tapauksessa "bruttotulo"? Tilan liikevaihtoa?

      21 lehmää x 8000 l/vuosi x 0,3 e/l = 50 400 e/vuosi = 4200 e/kk liikevaihto ilman tukirahoja. Tuet tietysti päälle, joten voi olla että saatte tavoittelemanne bruttotulon verran LIIKEVAIHTOA. Mutta kun ne tilanpitoon kuuluvat laskutkin pitää maksaa...

      no juu, trolliröllialoitushan tämä taas oli...

      • rollaarollaa

        Jopasta on moneksi!


      • Torppa6

        No huh. Minkälaiset kuvitelmat näillä sitten on normi-työntekijän tuloista. Itse teen muka esimiehen töitä varasto-alalla. Teen niska limassa käytännön työt ja ohjaan samassa urakassa muut. Päivän päätteeksi vielä suunnittelen seuraavan päivän työlistat. Normi työpäivä on aina 9-10 h. Syödä ehdin, mutta kahvitauoista en tiedä mitään. Ja kuussa käteen 1600-1800 eur. Koulutus: logistiikan inssi.

        Ja tässäkö on vastassa amis, joka sai tilansa isältään. Tekee suorittavaa työtä viikossa sen vaivaiset 45 h. Ja vetää liikevaihtona tuon verran? Joo, selvä kanta täältäkin.. tukiaiset pois ja rehti rinnastus muihin pienyrittäjiin!


      • Jopatäälläkin
        Torppa6 kirjoitti:

        No huh. Minkälaiset kuvitelmat näillä sitten on normi-työntekijän tuloista. Itse teen muka esimiehen töitä varasto-alalla. Teen niska limassa käytännön työt ja ohjaan samassa urakassa muut. Päivän päätteeksi vielä suunnittelen seuraavan päivän työlistat. Normi työpäivä on aina 9-10 h. Syödä ehdin, mutta kahvitauoista en tiedä mitään. Ja kuussa käteen 1600-1800 eur. Koulutus: logistiikan inssi.

        Ja tässäkö on vastassa amis, joka sai tilansa isältään. Tekee suorittavaa työtä viikossa sen vaivaiset 45 h. Ja vetää liikevaihtona tuon verran? Joo, selvä kanta täältäkin.. tukiaiset pois ja rehti rinnastus muihin pienyrittäjiin!

        Muillakaan pienyrittäjillä ei siis ole menoja


      • huopapössyt

        Tuloksesta puhutaan vasta kun liikevaihdosta on laskettu pois kulut. Ja kulujahan riittää....

        Ite vaikka olisin mielummin pienipalkkainen siivooja kuin pientilallinen Suomessa.


      • buahahahaaaa

        Mikä yrittäjä on esimies ???? Brutto 1600 -1800e / kk buahahahaaaa, mahtaa olla työnantajalla hauskaa noin dorka työmies.


      • öjlk
        Torppa6 kirjoitti:

        No huh. Minkälaiset kuvitelmat näillä sitten on normi-työntekijän tuloista. Itse teen muka esimiehen töitä varasto-alalla. Teen niska limassa käytännön työt ja ohjaan samassa urakassa muut. Päivän päätteeksi vielä suunnittelen seuraavan päivän työlistat. Normi työpäivä on aina 9-10 h. Syödä ehdin, mutta kahvitauoista en tiedä mitään. Ja kuussa käteen 1600-1800 eur. Koulutus: logistiikan inssi.

        Ja tässäkö on vastassa amis, joka sai tilansa isältään. Tekee suorittavaa työtä viikossa sen vaivaiset 45 h. Ja vetää liikevaihtona tuon verran? Joo, selvä kanta täältäkin.. tukiaiset pois ja rehti rinnastus muihin pienyrittäjiin!

        Maksaako varastoalan esimies omasta palkastaan varaston rakentamislainan lyhennykset ja korot, varaston sähkölaskun, vesilaskun, huoltomiesten kulut, alaisten palkat, sisääntulevan tavaran jne? Onko esimiehen palkka sidottu varastosta uloslähtevästä tavarasta saatavaan hintaan? Jos näin on, niin sitten voidaan ehkä verrata arvon esimiehen palkkaa yrittäjän liiketoiminnan liikevaihtoon.


      • jopaonpelle

        Vittu, jopa on sekaisin, edes aloittelevan varasto- työntekijän aloitus palkka ei putoa alle 1600e/kk.


    • tervjopa

      Miks tehrä eres duunii, kelan tuet asumis, työttömyys, harkinan varainen 2300e/kk

    • jännääärellä

      Ilimoottele Jokivarren Plikka mihin ratkasuu pääryttä ku se aika tuloo. Ihan mielenkiinnoost täs saa jännittää teiränki puolest

    • tiedänmistäpuhun

      sanoisin jotta kannattaa, jos ei ole liikaa velkaa. oikeastaan 20 lehmää antaa hyvän elannon velattomana joskin investointikyky on heikko, ellei sitten ole metsää tai jotain muuta likvidiä. kehittäminen voi olla hankalaa, ellei sitten lähistöllä maks 25 km säteellä ole reilusti edullista peltoa reservissä josta alkaa kerryttää tuloja.

      • laajennalaajenna

        Kerro miksi se vuokraisi paljon peltoa?? Sillähän tippuu eläintuet pois.

        Joten kierre on valmis


    • nowomannocry

      Hauska ketju..

      Yhteiskunnan tulonsiirroilla elävät viljelijät soittavat poskea toisilleen...

      "Maajussithan on vähän yksinkertaista porukkaa mutta senhän nyt ymmärtää kun pienenä ainoa huvi on ollut leikkiä paskaruumassa sontakasan kuningasta"

      • Heh_hen_heh

        Et kai vain järkyttynyt kun ketjussa puhuttiin työstä, tiedät kai mikä on työ?
        Työ on sitä mistä normaalit ihmiset saa toimeentulon, työtä on myös tuettu työ.

        Mutta eihän sitä ymmärrä henkilöt joille on aina maksettu kotia siitä hyvästä etteivät tule sotkemaan työpaikoille asioita.


      • simpleminds
        Heh_hen_heh kirjoitti:

        Et kai vain järkyttynyt kun ketjussa puhuttiin työstä, tiedät kai mikä on työ?
        Työ on sitä mistä normaalit ihmiset saa toimeentulon, työtä on myös tuettu työ.

        Mutta eihän sitä ymmärrä henkilöt joille on aina maksettu kotia siitä hyvästä etteivät tule sotkemaan työpaikoille asioita.

        "Maajussithan on vähän yksinkertaista porukka...


      • Akrikultur

        Näyttää siltä että sinä olet se toinen poskensoittaja


    • Heheehheheh

      Jopan trollaus iskee kuin miljoona volttia

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      239
      3706
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2264
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2005
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe