Huoneiston lämpötila 17-18 astetta!

OnKestämistä

Onko muilla kerrostalo asuin huoneistot kylmiä talvella ?
Mistähän se johtuu, onko tietoo ?

19

388

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1_1_1

      Kannattaa tiivistää ikkunat ja ovet. Onko termostaatit säädetty, ilmattu,,,, Joskus auttaa seki että ottaa ns. kukkalaudan pois patterin päältä (jos termostaatti on sen alla ei ehkä toimi täysin,,,,)

    • omalämpö

      Meillä varaava takka ja ilmalämpöpumpun ansiosta aina sopivasti lämmintä. Asutteko vuokrakolhoosissa?

    • Lumimiespmk

      Jaa, että onko kylmä? Kerrostalossa asun ja 17-20 astetta asunnossa lämmintä ja paleltaa kokoajan. Pakko olla villasukat, pitkähihainen ja pitkä kalsarit sekä villahousut jalassa, että tarkenee. Ikkunoista vetää ja ulko-oven alta vetää, mutta ei se ole mikään yllätys näissä Hakan asunnoissa. Kesällä Hakan miehet kävi jopa vähentämässä eristeitä ikkunoista sillä perusteella kun on lemmikkejä asunnossa ja, että tuuletus toimii paremmin. Nyt sitten talvella palellaan ja patterit on täysillä eikä pahemmin lämmitä vaikka huoltomies kävi ne ilmaamassa ja muutenkin tarkistamassa. Joka aamu saa herätä umpijäässä ja pakko laittaa kaikki mahdolliset sähkölaitteetkin päälle mitkä vähän lämmittää ilmaa jotta kestää päivän. Samaa on kaverit ja sukulaisetkin valittaneet jotka asuvat vuokralla. Vasta kun yksi kaveri osti itselleen asunnon niin pääsi vihdoin asumaan lämpimästi.

    • Warmkeeper

      Moi
      Eipä ole kiva lukea noita juttuja. Vaatikaa ja vaatikaa. Kirjoittakaa isännöisijälle tai ja talon hallitukselle. Niiden on pakko reagoida kirjalliseen aineistoon. Siinä ei kannata haukkua räksyttää, vaan todeta tilanne asiallisesti. Ja on pyydettävä/vaadittava nopeita toimia asian korjaamiseksi. Ja voi pyytää kirjallisen vastauksen. Oma kirje on syytä päivätä ja allekirjoittaa ja merkitä myös nimen selvennys allekirjoituksen alle.

    • lumiukkot

      Kaikki yllä olevat neuvot on tehty jo kymmeniä vuosia sitten, ja huoltomiehiltä, isännöitsijältä, osakkeenomistajilta ym. aina samat "lätinät"
      joilla ei lämpötilan nousun kanssa ole mitään tekemistä. Tekosyitä vaan selittelevät.
      Taloyhtiössä asuu vain pari osakkeenomistajaa, ja loput ollaan kylmässä kärvistelijöitä vuokralaisia. Heillä kuulemma on ihan lämmintä ja eivät halua asiasta keskustella.

      • Warmkeeper

        Sitten on yksi konsti. Etsikää sopiva toinen kämppä ja lähtekää. Sitä sanotaan jaloilla äänestämiseksi. Sekin saattaa auttaa paikalle jääviä, huomaavat, että jotain tarvitsee tehdä.


      • Lumimiespmk
        Warmkeeper kirjoitti:

        Sitten on yksi konsti. Etsikää sopiva toinen kämppä ja lähtekää. Sitä sanotaan jaloilla äänestämiseksi. Sekin saattaa auttaa paikalle jääviä, huomaavat, että jotain tarvitsee tehdä.

        Ei se ihan noin yksinkertaista ole. Yksityisten asunnot on hintavia ja varsinkin lemmikinomistajilla on vaikeuksia saada asuntoa yksityisiltä, koska moni ei salli lemmikkejä. Pieksämäellä ei ole kunnollista kilpailua asunnoista vaan Haka pitää markkinoita hallussa, joten tekevät miten lystäävät. Isännöitsijälle on turha valittaa, koska ei suostu tekemään mitään asioiden eteen ja yrittää säästää kaikessa senkin uhalla, että myöhemmin maksetaan extraa sen takia. On tunnettu siitä, että haluaa säilyttää kaiken vanhalla mallilla ja sen takia ei ole edes Hakan nettisivuja uudistettu ja edelleen asuntohakemuksetkin pitää tehdä kirjallisesti kun jo muissa kaupungeissa ne voi lähettää sähköisesti liitteiden kera. Huoltomiehet eivät voi tehdä mitään vaan tottelevat määräyksiä. Minunkin kylpyhuone on rempattu jo kolmesti ja viimeksi kertoivat, että "sääntöihin" kuuluu se, että niin kauan pistetään väliaikainen paikka kunnes koko asunto remontoidaan eli silloin vasta korjaavat kunnolla. Tämä isännöitsijän säästövimma on nyt kostautunut siten, että monia Pieksämäen asuntoja remontoidaan kun niiden on aiemmin rauhassa annettu rapistua ja tästä seurasi vuokrankorotuksia materiaali ja kunnostuskuluihin vedoten. Hakan logiikka on siis kaikessa lyhykäisyydessään se, että säästetään kaikesta, annetaan asuntojen rapistua kunnes ne on lähes asumiskelvottomia, sitten aloitetaan kallis remontointi ja tämä maksetaan nostamalla vuokralaisten vuokraa.


      • riistoa

        Järjetöntä toimintaa, mutta aloittajan kommentti kylmästä vuokra-asunnosta, kuulemma 1-asteen lämpötilan lasku alentaa lämmityskustannuksia 5% ja niin edelleen. Ei ole vaikeaa tietää kenen rahapussia säästöt lihottaa.


      • kylmägeeli

        Pointti onkin se että jos osakkeenomistajilla asunnoissaan on lämmintä,
        (monilla heillä on lisälämmitin) niin sekin on heille edullisempaa, kuin että talon kaikkia asukkaita kohdeltaisiin tasapuolisesti sisälämpötilan osalta.

        Niissä kerrostaloissa joissa suurin osa asukkaista on osakkeenomistajia, niin jostain kumman syystä heillä on lämpöiset asunnot ilman lisälämmittimiä !?

        Haka kuuluu "osakkeenomistajiin"


    • No_jo_on_

      avutonta touhua vuokrakolhoosissa. Onko se nyt niin iso vaiva tiivistää ne ikkunat. Muutama metri tiivistenauhaa ja puoli tuntia töitä. Ei pitäisi olla vaikeaa kun tiivisteessä on liimakin jo valmiina. Kuten sanottu, tämä maa on jakaantunut rajusti kahtia. On voittajia ja on luusereita. Tavallinen ihminenkin on voittaja mutta luuseri pysyy luuserina, teki mitä hyvänsä tai, kuten tavallisesti, ei tee mitään. Ei osaa eikä ymmärrä tehdä parantaa omia olosuhteitaan mutta täällä osaa kyllä vinkua senkin edestä.

      • öoaäqzxq

        Kumpaanko sinä kuulut, jos kuulut voittajiin, niin ompa meillä muilla kusiset oltavat teidän kaltaisten seurassa.
        Sinun kaltaiset itsekehuiset kusipäät tuhoaa yhteiskuntaa.
        Luusereilta tulee ylläolevia No_jo_on_ kommentteja.


      • Kokemusta_teikäläisistä
        öoaäqzxq kirjoitti:

        Kumpaanko sinä kuulut, jos kuulut voittajiin, niin ompa meillä muilla kusiset oltavat teidän kaltaisten seurassa.
        Sinun kaltaiset itsekehuiset kusipäät tuhoaa yhteiskuntaa.
        Luusereilta tulee ylläolevia No_jo_on_ kommentteja.

        on syntynyt viimeisten 30 vuoden aikana tarpeeksi joten en varmasti ihan turhaan kertonut mielipidettäni. Enkä liene nykynormien mukaan luuserikaan vaan kuulun tämän maan rikkaimpaan 5 prosenttiin kun kaikki lasketaan mukaan. Vuokrattavia asuntoja on jäljellä vielä 6 kpl, onneksi ei missään kuolevassa kaupungissa. Noistakin on alettu hankkiutumaan pikkuhiljaa eroon juuri sinunkaltaistesi luuserien takia jotka eivät itse osaa edes ikkunoitaan tiivistää vaan sekin pitäisi jonkun muun tehdä. Tuollaisella sosialistiasenteella et tule koskaan nousemaan itse keräämästäsi paskasta. Jatka vaan vuokranmaksua ja vingu lisää. Paljon tuottavampi ja väöhemmän hermojen päälle käyvä sijoituskohde on ollut jo vuosien ajan pörssi. Ei häätöjä, ei käräjiä maksamattomien vuokrien takia vaan osingot napsahtavat tilille pitkin kevättä. Monimiljonäärin elämä on oikeastaan aika mukavaa vaikka tie ei ollut helppo.


    • omistusasuja

      Miten ihmeessä ei ole varaa ostaa oma asunto??? Voi siihen vastata,että ei ole syntynyt kultalusikka suussa. En minäkään syntynyt. Itse se vastuu kuitenkin otettava elämästään,vaikka ei tänne olisi halunnut syntyä. Lainoja voi rukata sopivalla kuukausierällä ja vuodessa 1-2 kuukautta jopa maksuvapaata. Näin sumplin itselle kaksion ja ihan tavallinen duuni ja palkka. Käyttäkää järkeä.

      • loppuelämäsi

        Mietipä sitä Suomalainen Pikku-Trumppi.


      • nuorijolppipmk

        No kun ei täältä töitä saa ja varaa ei ole muuttaa muualle. Mikä tahansa työ kelpaa niin en siltikään päässyt edes siivoojaksi Nevotexille ja sinne on ollut paikka auki viimevuoden marraskuusta asti muistaakseni. Siinähän tän paikkakunnan ongelma oikeastaan on, että jos et pääse eroon työmarkkinatuesta ja sossusta niin et pääse mitenkään eteenpäin. Eteenpäin pääsemiseen tarvitaan palkkatyö ja työpaikoista taistelee opiskelijat, vasta valmistuvat, työttömät iästä riippumatta ja osa eläkeläisistäkin jotka haluaa sivutuloja. Hommaa vaikeuttaa koulujen työharjoittelut, kesätyöläiset ja työkkärin kautta palkatut työharjoittelijat jotka tekee saman homman työmarkkinatuella minkä palkkatyöläinen. Jos et töitä saa jäät jumiin ja jos saat töitä niin kukaan hullu ei tänne jää potkuja odottamaan vaan tekee töitä, säästää ja muuttaa muualle parempien työapajien perässä.


    • TermostaatitMuseoon

      Miten se on niin vaikea ymmärtää, vuokralaiset tarvitsee sen kaikkein helpoimman ratkaisun eli lämpötilan noston, joka ei ole vaikea homma.
      Mikä siinä maksaa että se on niin vaikea toteuttaa??????????
      Vuokralaisen vuokraan kuuluu huoneiston lämpötila 21-22 astetta
      Vai vieläkö pitää vuokran päälle maksaa extraa että saa lain määräämän
      lämpötilan huoneistoon ??????
      Nykyään lämpötila säädellään ulkolämpötilan mukaan, joka on väärin,
      eli huoneiston termostaateilla ei olekaan mitään merkitystä, kun pattereista
      ei vaan tule tarpeeksi lämpöä.

    • lämmintäkaksiossa

      Meillä vuokrakämppä ja aina ollut tosi lämmin. Joskus joutuu tuulettaa pakkasellakin hetken,kun liian lämmintä on. Yleensä 23-24. Tiivisteet uusittu ja ikkunat.

      • Jokohan_tuo

        vinkuja nyt ymmärtäisi. Asunnon lämpöongelma ratkeaa tiivistämällä ikkunat ja mahdollisesti parvekkeen ovi. Tiivistenauha ei montaa euroa maksa eikä siinä kauaa nokka tuhise kun sisemmät lasit tiivistää. Aikaa olisi mennyt vähemmän kuin valittajan kirjoittamien viestien tekoon.


      • eeaaaaooee

        Kiitos vaan hyvästä neuvosta, en ole ikinä kuullutkaan tiivistämisestä.
        Kun patterit on haaleat niin auttaako se tiivistäminen, että patterit kuumuu tarpeeksi???


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6163
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3936
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2319
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1920
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1373
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1296
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1040
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      986
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      951
    Aihe