Kuka maksaa remontin

ikkunaremontti

Olli Rehnin ja hänen vaimonsa tekemästä asuntokaupasta syntyi riita. Sitä ei saatu soviteltua, ja asunnon ostanut nainen vei asian oikeuteen. Kiistassa on kyse siitä, kumpi osapuoli maksaa noin 12 000 euron ikkunaremontin.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000005047353.html

24

319

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 434224

      Tässä se taas nähdään, että kaikki suulliset lupaukset kannattaa ottaa talteen.

    • välittäjänasia

      Laiha sopu olisi ollut parempi. Nyt tuskin häviäjä selviää 12 000 eurolla edes oikeudenkäyntikuluista.

      Huonosti hoidettu kauppa kaiken kaikkiaan. Välittäjän olisi pitänyt selvittää asia jo ennen kauppaa, kumpi maksaa.

    • koulutusta

      Selvä tapaus. Välittäjä on heikoilla tuossa jutussa ja vastaa mokastaan. Välittäjällä selonottovelvollisuus ja pitää kertoa ostajalle kaikki. Kokemusta itsellä 20 vuoden ajalta välittäjänä.

      • karu60

        Välittäjää ei ole haastanut kumpikaan osapuoli ja vaikka syyllinen olisin niin vastaa virheestään vain palkkionsa siuruisesti.


    • AIT.isännöitsijä

      Isännöitsijä on vastuussa asiasta koska isännöitsijäntodistuksessa ei ollut mitään tästä yhtiökokouksen päättämästä maksusta. Isännöitsijä huomasi virheensä kun sai kauppakirjan kopion ja yritti jälkikäteen korjata mokaansa. Vieläpä yritti väittää että ei voinut antaa tietoa ostajaehdokkaalle! Surkea yritys koska todistus annetaan välittäjälle joka tiedottaa asiasta eteenpäin. Myyjällä ei ole mitään tekemistä asian kanssa. Viralliset asiakirjat määrittelevät asian.

    • selvä.asia.jo.etukäteen

      Rehnin vastapuoli maksaa tottakai. Ei pitäisi lähteä ryttyilemään EU-herroille.

      • heikko.mielikuvitus

        Etkö Persu muuta keksi.


    • maksaa.silti

      Toivottavasti isännöitsijällä/toimistolla on vastuuvakuutus. Muuten tulee kallis moka.

    • entäpä.30.vuoden.jälkeen

      20 vuotta välittäjänä eikä vieläkään tiedä kenelle mikäkin homma kuuluu.

      • vitun_lkv-idiootit

        "Käräjäoikeudessa kävi kuitenkin ilmi, ettei myyntineuvottelija tiennyt remontin rahoituksesta. Hän käytti kaupan perusteena isännöitsijätodistusta, jossa oli vanhentunutta tietoa"

        Tuohan on jo peruste sille, että myyjä maksaa ikkunaremontin, jonka voi yrittää periä välittäjältä.


    • rhtrhrhtrhr

      Tuon artikkelin perusteella tuskin kukaan voi varmuudella tietää, mitä oikeudessa tullaan päättämään. Nimittäin tuossa tuskin on mukana läheskään kaikkea faktaa, koska artikkelit ovat lyhyitä koosteita. Riippuu täysin todisteista, kuka tämän joutuu maksamaan. Periaatteessa kuka tahansa, myös ostaja, voi joutua maksamaan ikkunaremontin, mutta tämä riippuu mitä papereissa lukee. Eikä artikkelissa lue mitään papereiden sisällöstä tai mitä sopimuksia ylipäätään on.

      • isännöitsijä.maksaa

        Täydellinen tietämättömyys asioista: "mitä sopimuksia ylipäänsä on". Myyjä on tehnyt sopimuksen välittäjän kanssa ja sen jälkeen on tehty kauppakirja. Kauppakirjassa pitää olla kaikki tiedot kaupan kohteesta. Isännöitsijä vastaa siitä että hänen antamansa tiedot ovat oikeita.


    • luetun.ymmärrystä.kiitos

      Artikkelissa on selvästi ilmoitettu että isännöitsijäntodistuksesta puuttui tieto remontin maksuvelvollisuudesta. Tosi erikoinen tulkinta on se, että myyjä maksaa. Isännöitsijä on antanut väärää tietoa ja vastaa siitä johtuvista kustannuksista. Hän oli huomannut mokansa kun sai kopion kauppakirjasta ja yritti vielä venkoilla asiassa.

    • näitäherroja

      Toisaalta, epäilemättä kuitenkin... Rehn on tiennyt, että ikkunaremontti on tehty eikä sitä ole maksettu eikä siitä ole tullut vielä mitään tietoa miten sen rahoitus menee mutta toki on tiennyt että maksettavaa tulee.

      Rehellinen myyjä olisi kertonut miten asia on. Tosi on, että hän ei tiennyt kustannuksia ehkä tarkalleen mutta tiesi, että se tulee maksettavaksi. Olisi ollut reilua, ei ehkä pakollista mutta reilua selvittää asia ostajan kanssa kumpi maksaa.

    • näitä.näkee

      Tosiasia on, että myyjä ja isännöitsijä ovat varmuudella olleet tietoisia tehdystä remontista, ja vellvollisuus saattaa se ostajan tietoon. Ja niistä löytyy remontin maksajakin-
      Olen kerran törmännyt myyntikohteeseen, jossa myyntiesitteessä oli talon remonttikuluja, ja jotka is.todistuksesta puuttuivat

      • se.maksaa.joka.mokaa

        Isännöitsijäntodistuksessa pitää olla kaikki kauppaan vaikuttavat tiedot. Tietojen oikeellisuudesta vastaa isännöitsijä. Kun yhtiökokous päättää remontista niin se päättää samalla sen rahoittamistavan. Jos peritään erillistä maksua niin se pitää näkyä isännöitsijäntodistuksessa. Kauppa tehdään virallisten tietojen perusteella eli is.todistuksen pohjalta.


      • huijaus.vaikeutuu

        Taas kerran: ostajan pitää saada ajan tasalla oleva isännöitsijäntodistus ennen kaupantekoa.


    • mie-mökiltä

      Jaa, onpas, noita 20-30 luvun hometaloja on stadin kantakaupunkikin pullollaan mutta ei niitä tutkita kalliiksi tulisi.
      Sympatiat Tamperelaisille asukkaille ja toivottaan että kohtuu ratkaisu saadaan.

    • Toinen.välittäjä

      Isännöitsijäntodistus voi olla max 3 kk voimassa. Sen saamisen ja kaupan välissä voi olla tullut muutoksia yhtiössä, jolloin välittäjän velvollisuus on varmistaa isännöitsijältä ennen kaupantekoa onko muutoksia tullut tuona aikana. Silloin olisi voinut paljastua tämä tuleva ikkunaremonttikustannus, ehkä.

    • NäinNäkisin

      Ostaja ei ole tehnyt kauppoja isännöitsijän vaan myyjän kanssa. Myyjä maksaa ja voi sitten karhuta kuluja isännöitsijältä.

    • onko.vaikeeta

      Isännöitsijä vastaa siitä että on antanut oikeat tiedot. Jos tiedot eivät ole oikeita niin väärien tietojen antaja vastaa seurauksista. Myyjä ei anna tietoja vaan taloyhtiö eli isännöitsijä.

    • OK-Kurko

      Tuollaista se on kommuuneissa, riidellään aina jostakin. Aina joku asia ärsyttää - naapurin pianonsoitto, postiluukusta tuleva oksennuksen haju, naapuriparvekkeelta tuprutteleva tupakansavu, mombasan jodlaaminen tahattomassa kanoonissa, virtsaaminen klo 22-7.

      Huhhuh, onneksi on oma kiinteistö.

      • perjantaipullo

        Pianonsoitot ja tupakanpoltot ei ihan kuulu otsikon aiheeseen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      362
      4359
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1819
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      65
      1560
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1546
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1380
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1341
    7. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      205
      1335
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      53
      1333
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1218
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1215
    Aihe