Pakolaiset ongelmana

Nyt on Irakin ministeri esittänyt pyynnön, ettei Suomeen paenneita irakilaisia palautettaisi Irakiin. Sinne on jo kuljetettu monta koneellista palautettavia.

Eli toisin sanoen, pakolainen on nyt torjuttu pakolainen missä tahansa maassa. Myös synnyinmaassaan.
Tänne ei oteta, vain 18 % irakilaista on saanut turvapaikan, loput palautetaan. Jokaisella lähteneellä on ollut syynsä, ja ilman muuta on selvää, että he pelkäävät aiheuttavansa perheilleen pahan tilanteen, jos palaavat. Ja omasta puolestaan pelkäävät henekensä edestä. Onko se ihmisen elämää?

Länkkäreissä aina esiintyi se pahislauma, jotka olivat lainsuojattomia, ja heitä ajettiin takaa ja tapettiin armotta.
Näin lienee Irakissakin monien kohdalla, Väärä uskonto - shiia tai sunni - ura armeijassa tai poliisissa; - tiedät, miten käy, jos palaat lähtöpaikkaasi. Väärä heimo, väärä joukko voittanut tällä alueella, omat klaanilaiset paenneet tai kuolleet.
Sinne me lähetämme heidät.
Oikeat ja aidot suomenmieliset isäänmaanystävät hyväksyvät.
Joskus ennenkin sanottiin: "noudatimme vain lakia". Niinkö sanovat maahanmuuttoviranomaisetkin tänään?

61

562

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • willhard

      Voisiko tuosta vastaanottamattomuudesta päätellä, että Irakin hallitus hallitusti, jopa strategisesti lähetti Suomeen niin paljon irakilaisia turvapaikanhakijoita?
      Juuri irakilaiset ovat eniten arvostelleet vastaanottajamaiden olosuhteit, ruokaa ja majoitusolosuhteita.
      Ei ole suinkaan harvinaista että seksuaariksiin syyllistyneistä on iso osa irakilaisia.

    • montako

      Makriinan logiikan mukaan kaikki onnenonkijat on otettava Suomeen elätiksi eikä lakia tarvitse noudattaa. Montako laittomasti maahan jäävää aiot itse majoittaa ?

    • Niin kova on pakolaisten kohtalo tällä hetkellä Kreikassakin, missä joutuvat paleleman poikkeuksellisen kylmässä. Kymminiä kuolee, kärsittyään aikansa ensin, ei kestä edes ajatella teltta majoituksia leireissä, äitien yritykset pitää edes pienimmät lapset lämpiminä.
      Pahinta on jos toivottomuus ja periksi antaminen valtaa nuo ihmisparat. Kauhealta tuntuu että ihmisistä tulee hylkyjä, joita sysitään vihamielisesti takaisin lähtökohtaan.

      Olispa nyt Assad vai mikä presidentin nimi onkaan, mies saamaan järjestystä ja ruokahuollon toimimaan. Sitten voisi jälleenrakennuskin vähitellen päästä alkuun, edes raivaus ja sortumajätteiden pois kuljetus.

    • Näin.ollen

      Jospa Irakin ja Syyrian tilanne tänävuonna selkiää sitämyöten pakolaistilanne kun isin menettää asemiaan näin tilanne alkaa näyttää.

    • järkikäteen

      Eihän siellä ole niitä vainoojiakaan elossa, tai ainakaan samoilla paikkakunnilla. Tekosyy monilla tuo sotiminen päästä ilmaiseen elätykseen Pohjoismaihin . Netissä kiersi tarinoita, joilla kannattaa huijata ja suurin osa onkin aiheettomiksi havaittu Suomen oikeusasteissa. Suomi kaikkein avokätisin ja sinisilmäisin, siksi kannatti tulla monen turvallisen maan läpi. Nyt on lähestytty muun Euroopan käytäntöä, mutta eipä vaan se kelpaa näköjään suvakeille. Suomalaistenko pitää olla noitten rikkaitten öljymaiden riitojen maksumiehenä ? Miksi ? Vaikka sinne rauha saataisiin, ei nämä lähde. Siksi ainut mahdollisuus ettei enää päästetä ketään. Yhden hakijan päivän elätyksellä Suomessa elättää siellä sata .
      Eikö jo hälytyskellot soineet, kun ensitökseen valittivat ruuasta ja alkoivat raiskailla ?

      • ihan.samaa.mieltä

        Olen perinpohjin suivaantunut irakilaisiin turvapaikkaturisteihin. Osa ylimielistä röyhkeää, rikoksiin taipuvaa ainesta.
        Suomea käytettiin härskisti hyväksi. Irakilaiset puhuvat keskenään suomalaisista EU:n naiiveimpina tolloina.


      • Rottien_ruokkijat

        tekevät väärin.


      • Näyt.tietävän
        ihan.samaa.mieltä kirjoitti:

        Olen perinpohjin suivaantunut irakilaisiin turvapaikkaturisteihin. Osa ylimielistä röyhkeää, rikoksiin taipuvaa ainesta.
        Suomea käytettiin härskisti hyväksi. Irakilaiset puhuvat keskenään suomalaisista EU:n naiiveimpina tolloina.

        Oletko irakilainen.


      • ihan.samaa.mieltä

        En ole irakilainen vaan köyhä ja velkainen eläkeläismies. Erikoisen vaikea minun oli ennestään sulattaa että suomeen rahdattiin suuri määrä Afrikan mustaa herrakansaa, somaleja. Olen supisuomalainen


      • He.ovat.täällä
        ihan.samaa.mieltä kirjoitti:

        En ole irakilainen vaan köyhä ja velkainen eläkeläismies. Erikoisen vaikea minun oli ennestään sulattaa että suomeen rahdattiin suuri määrä Afrikan mustaa herrakansaa, somaleja. Olen supisuomalainen

        Nyt somalit on kotoutettu ja asettuneet asemaan, josta eivät enää pääse, työttömiksi ja vetelehtiviksi kuljeskelijoiksi, jotka eivät puhu hyvää suomea, vaikka ovat täällä syntyneitä. Harvassa työpaikassa näkee somalitaustaisia työntekijöitä, sen sijaan esim. vietnamilaiset ja thaimaalaiset ovat työllistyneet ja perustaneet yrityksiä, jotka menestyvät. Somalit ovat Afrikassakin huonossa huudossa, missään ei heitä pidetä työmyyrinä ja edistyksellisinä.
        Mutta näistä ei enää puhuta, heihin on totuttu, nyt on lähi-idästä tulleiden vuoro.
        Lähi-idän ihmiset ovat kauppiaita ja yrittäjiä. He työllistyvät kun saavat siihen mahdollisuuden.
        Heitä pelätään nyt.


      • niin.turhaa

        Älä yleistä====== he.ovat.täällä


        Olen tavannut somaliasta tulleita työllistettyjä ammatinharjoittajia Suomessa. Minulla on tapana nimittäin keskusteltaessa kysyä mistä maasta ovat tulleet.

        Se siitä rasistisesta yleistämisestä!


      • He.ovat.täällä
        niin.turhaa kirjoitti:

        Älä yleistä====== he.ovat.täällä


        Olen tavannut somaliasta tulleita työllistettyjä ammatinharjoittajia Suomessa. Minulla on tapana nimittäin keskusteltaessa kysyä mistä maasta ovat tulleet.

        Se siitä rasistisesta yleistämisestä!

        Kiitos!
        Eli ei ole syytä yleistää mistään maasta tulleita. Siihen juuri tähtäsin.


      • He.ovat.täällä

        Ehkäpä Irak tosiaan on heille turvallisempi paikka kuin Suomi. Viime yönä kävi joku ampumassa vastaanottokeskuksen ovea. Olisiko ollut suomalainen? Ei varmaankaan, ajoi mustalla autolla ja poistui nopeasti. Varmasti oli isisläinen terroristi.


      • Olette telkkarissa nähneet syyrialaisia raunioita venäläisten pommitusten jäljiltä. Luuletteko heidän avustavan jälleenrakentamista, utopistinen harhakuva.


    • Arvasin, että kiivastutte.
      Ette vain huomanneet, mitä tarkoitan. On olemassa ihmisiä, joita ei huolita mihinkään. En puhu roistoista, enkä terroristeista, vaan ihmisistä, joille ei todellakaan ole elämisen oikeutta missään.
      En vaadi, että irakilaiset säilötään Suomeen. Emmehän mekään heitä halua, minkä tekin tuossa minulle selvin sanoin kerrotte. Karkotukset perustuvat tutkimuksiin, sopimuksiin ja lakiin. Heidät palautetaan vasten omaa tahtoaan kotimaahansa, jonne he eivät ole tervetulleita.
      Päivi Nerg ja kumpp. ovat käyneet Irakissa neuvottelemassa asiasta. Soisi todellakin, että asiat siellä selkiytyisivät niin, että kansalaiset haluaisivat kotiin takaisin. Nyt se tuntuu mahdottomalta, seinä on vastassa hallitusta myöden.

    • kotiinsavaan

      Vai pitää oikein kysellä näitten turvapaikkaturistien halua palata kotiinsa. Seinä ei ole vastassa, jos suostuvat yhteistyöhön ja palaavat vapaaehtoisesti, muistavat ensin henkilöllisyytensä. Matkat maksetaan ja rahaakin vielä saa. Irak kiristää tällä etuja ja rahaa itselleen, kun ei ota kansalaisiaan. Se jos mikä on vastoin kansainvälistä oikeutta ja humanitaarisuutta ! Kumma kun pääsivät ilman papereita Suomeen muttei muka omaan maahansa !!! On niitä sinne pakkopalautettukin , kyllä sekin onnistuu jos todella halutaan . Miten siellä voi asua näitten nuorten terveitten miesten perheet ja turistinakin siellä käyvät kuten Somaliassa jos siellä kaikkialla on muka niin vaarallista. Siellähän on Isis jo melkein kaikkialta karkotettu ja tapettu.? Köyhää ja työttömyyttä siellä voi olla, mutta se ei ole syy turvapaikan saamiseen. Ei sotakaan ole syy turvapaikan saamiseen, pitää olla näyttö henkilökohtaisesta vainosta. Eipä nuo ole sovussa täälläkään, vokeissa tapellaan verissäpäin, ogelmat seuraa perässä ja saastuttaa koko Euroopan. Unkarilaiset ovat jämäköitä, eivät ota näitä levottomuuspesäkkeitä. Sen takia nämä hävittivät papereitaan, että olisi mahdoton saada matkustusasiakirjat. Suurin osa tarinoista keksittyjä, sinne vaan omaa maata puolustamaan ja rakentamaan !
      Olisi suonut Suomen nuorille miehille , ettei olisi tarvinnut sotia monta vuotta, menettää henkensä tai loukaantua rintamalla.

      • Omatkin.vainoavat

        Lue uutiset. Irakissa on ministeri toivonut, että pakkosiirrot lopetettaisiin. Eivät halua näitä paenneita takaisin.
        Nyt heitä jo omatkin pelkäävät.

        Suomi noudattaa omia päätöksiään ja palauttaa kotiin suurimman osan irakilaisista. Vain parikymmentä prosenttia saa jäädä. Ovatkohan he perheitä, lapsia ja alaikäisiä, en tiedä.

        Irakilaiset tuskin käyvät lomillaan Somaliassa. Onko Isis siellä edes toiminut? Siellähän on omat terroristijärjestönsä.

        Unkari toimii vastoin EU:n päätöksiä, vaikka on jäsen. Onko mielestäsi hyväksyttyä olla jäsenenä ja ottaa sen edut ja kieltäytyä sitten noudattamasta joitakin ikäviä päätöksiä. Joko tahi. EU:sta pääsee poiskin.

        Suomen nuoret taistelivat yli 70 v sitten, annettaisiinko heille jo rauha?


    • Vai.kuinka

      Hyvihän tuo pakolaissuma on saadaan purettua kun hallitsematonta maahanmuuttoa ei juuri enään esiinny, kiintiöpakolaiset on sitten erijuttu.

      • Armoa-vihdoinkin

        Suomi ei ole koskaan pitänyt siirtomaita, alistanut , riistänyt kehittymättömämpiä valtioita, vaan suomalaiset ovat itse olleet alusmaana melkein tuhat vuotta, lähes koko viime vuosituhannen ajan.

        Meillä on paljon ahdistuneita ihmisiä.

        Älkää olko kohtuuttomia, antakaa armoa.


      • lain.uusia.sovelluksia

        Miten saavat elantonsa sadat pakit saaneet turvapaikanhakijat. Keskitalvella ei kukaan pärjää ilman lämmitettävää asumusta.
        Kirkot ovat avanneet ovensa mm. pakkasjakson aikana. Heidät on myös otettava asiakkaiksi Suomen terveyskeskuksissa lain mukaan.


      • Älä.masennu
        Armoa-vihdoinkin kirjoitti:

        Suomi ei ole koskaan pitänyt siirtomaita, alistanut , riistänyt kehittymättömämpiä valtioita, vaan suomalaiset ovat itse olleet alusmaana melkein tuhat vuotta, lähes koko viime vuosituhannen ajan.

        Meillä on paljon ahdistuneita ihmisiä.

        Älkää olko kohtuuttomia, antakaa armoa.

        Lappi ja ahvenanmaa ovat meidän siirtomaita.


      • Totuus-edellisestä-LUE

        Päinvastoin Ahvenanmaa tulee kalliiksi suomalaisille, ne ei maksa veroja eivätkä mene armeijaankaan.

        Lappalaiset olivat porojensa perässä menneet Lappiin jäkälän siirryttyä Lappiin ilmastonmuutoksen myötä jo ennen suomalaisten rauhaisaa siirtymistä Suomenniemelle.


      • Totuus-edellisestä-LUE kirjoitti:

        Päinvastoin Ahvenanmaa tulee kalliiksi suomalaisille, ne ei maksa veroja eivätkä mene armeijaankaan.

        Lappalaiset olivat porojensa perässä menneet Lappiin jäkälän siirryttyä Lappiin ilmastonmuutoksen myötä jo ennen suomalaisten rauhaisaa siirtymistä Suomenniemelle.

        Hep heps!
        Väärää tietoa levitätä nyt Ahvenanmaasta! Siellä maksetaan

        Valtionveroa

        Kirkolliveroa

        Sairausmaksut peritään samoin kuin muualla Suomessa.


      • Ettäsilleen
        Totuus-edellisestä-LUE kirjoitti:

        Päinvastoin Ahvenanmaa tulee kalliiksi suomalaisille, ne ei maksa veroja eivätkä mene armeijaankaan.

        Lappalaiset olivat porojensa perässä menneet Lappiin jäkälän siirryttyä Lappiin ilmastonmuutoksen myötä jo ennen suomalaisten rauhaisaa siirtymistä Suomenniemelle.

        Varsinainen poronhoito alkoi suomessa vasta n. 500 vuotta sitten, saamelaiset tulivat tällle niemimaalle ensin ja suomalaiset 2000-3000 vuotta sitten ja työnsivät tieltään lappalaiset.


      • Varmaa.on.ainakin

        Suomalaiset siirtyivät Suomenniemelle jo yli 10 000 vuotta sitten.


      • näin.on.kirjoitettu
        Varmaa.on.ainakin kirjoitti:

        Suomalaiset siirtyivät Suomenniemelle jo yli 10 000 vuotta sitten.

        Jääkauden jälkeen Suomenalueelle vaelsi erilaisista kansoista muodostuneita ihmisiä. Geenipohjaisesti aika kirjavaa joukkoa.


      • Varmaa.on.ainakin kirjoitti:

        Suomalaiset siirtyivät Suomenniemelle jo yli 10 000 vuotta sitten.

        Suomenniemi oli aikamoinen saaristo 10 000 v. sitten. Kuten koko muukin pohjola.
        Jääkausi painoi maat ja mannut syvälle, ja sieltä ne kohoavat yhä. Aikoinaan lomamatkalla Norjan tuntureilla löysimme entistä merenpohjaa, jossa pyöreät kivet yhä ovat aaltomaisesti sijoittuneet. Paikka oli merkitty luonnonsuojelunähtävyydeksi.
        Pohjanlahden rannoilla maa kohoaa yhä, niin että ihmisiän aikanakin voidaan seuraukset nähdä ja huomata, että meri on paennut kauemmaksi.

        Katsopas joka päivä esitettävää Suomivideota klo 18.3 -19.00. Yhtenä päivänä nähtiin mm. Raasepori. Kaukana linna sisämaassa, vaikka se on rakennettu aikanaan meren rantaan.
        Mutta onhan täällä tietysti voinut kulkea erilaisia heimoja metsästämässä ja kalastamassa ja ehkä vakituisestikin asumassa. Dna-tutkimuksetkin osoittavat, että osa tulijoista on tullut idästä, osa lännestä,

        Sisukkaimmat tänne ovat jääneet.


      • ei-geenejä-jääkauden-aja

        Geenejä ei ole pystytty tutkimaan, mutta kaivauksista löydetyistä työkaluista päätellen suomalaisia.


      • ei-geenejä-jääkauden-aja kirjoitti:

        Geenejä ei ole pystytty tutkimaan, mutta kaivauksista löydetyistä työkaluista päätellen suomalaisia.

        Suomalaisia geenejä?


    • Eivät-tulessaan-kysel-

      leet, josko sais tulla. He vain tulivat.

      Vai pitää NYT oikein kysellä näitten turvapaikkaturistien halua palata kotiinsa.
      Seinä ei ole vastassa, jos suostuvat yhteistyöhön ja palaavat vapaaehtoisesti, muistavat ensin henkilöllisyytensä. Matkat maksetaan ja rahaakin vielä saa. Irak kiristää tällä etuja ja rahaa itselleen, kun ei ota kansalaisiaan. Se jos mikä on vastoin kansainvälistä oikeutta ja humanitaarisuutta ! Kumma kun pääsivät ilman papereita Suomeen muttei muka omaan maahansa !!! On niitä sinne pakkopalautettukin , kyllä sekin onnistuu jos todella halutaan . Miten siellä voi asua näitten nuorten terveitten miesten perheet ja turistinakin siellä käyvät kuten Somaliassa jos siellä kaikkialla on muka niin vaarallista. Siellähän on Isis jo melkein kaikkialta karkotettu ja tapettu.? Köyhää ja työttömyyttä siellä voi olla, mutta se ei ole syy turvapaikan saamiseen. Ei sotakaan ole syy turvapaikan saamiseen, pitää olla näyttö henkilökohtaisesta vainosta. Eipä nuo ole sovussa täälläkään, vokeissa tapellaan verissäpäin, ogelmat seuraa perässä ja saastuttaa koko Euroopan. Unkarilaiset ovat jämäköitä, eivät ota näitä levottomuuspesäkkeitä. Sen takia nämä hävittivät papereitaan, että olisi mahdoton saada matkustusasiakirjat. Suurin osa tarinoista keksittyjä, sinne vaan omaa maata puolustamaan ja rakentamaan !
      Olisi suonut Suomen nuorille miehille , ettei olisi tarvinnut sotia monta vuotta, menettää henkensä tai loukaantua rintamalla.

      • Näin.se.menee

        Lähi-itä alkaa rauhoittua pikkuhiljaa, afrikasta tullee tulemaan meren yli eu-alueelle se on suurempi uhka.


      • Vai-rauhoittuuko

        Lähi-Idässä on tapettu ja kidutettu ihmsiä aina, sota ei ikinä tähän mennessä ole loppunut.


      • Haukuttu.Katuva

        Niin että nämä irakilaiset ovat sellaiseen tottuneet. Ihan turhaan pakenivat.
        Sitähän tässä ajetaan takaa.
        Diktaattoreita on siellä aina ollut, emme vain ole länsimaissa viitsineet katsoa tarkemmin. Ihailimme Iranin keisaria ja Farahia jokaisessa naistenlehdessä vuosien ajan. Vieläkään ei uskota niitä asioita, joita silloisessa Persiassa tapahtui.
        Saddam Hussein, Muammar Gaddaf, Egyptin valtiaat, Turkki... Mitäpä ne meille kuuluivat.
        Nyt sinne on porhallettu, Amerikka etunenässä, ja meille tulvii pakolaisia. Levittelemme käsiämme: ei sieltä ennenkään karattu tuolla tavalla. Mikä niitä nyt vaivaa? Takaisin vaan.
        Ne ovat tottuneet kuolemaan nuorina ja väkivaltaisesti. Millaisia raukkoja ne nyt ovatkaan. Uskonto jyllää! Pääsevät marttyyreiksi.
        Ei meikäläisiltä mitään myötätuntoa odoteta. Jos, niin ollaan heti haukkumassa suvakiksi. Oitää hävetä ja katua.


      • Ei..ehkä..ihan

        ...HETI?


    • Nähty.onn

      Samat tapansa ne tuo tännekkin.

    • Ahvenanmaa.tulee

      Suomelle kalliiksi!

      Ahvenanmaalaiset eri asemassa – eivät maksa kiinteistö- tai Yle-veroa, julkinen liikennekin ilmaista!

      LEHTIKUVA
      Lea Mäkipää
      Politiikka
      Helmikuun 2016 reagoiduin



      Tulosta
      Perussuomalaisten kansaedustaja Lea Mäkipää on huolissaan Manner-Suomen ja Ahvenanmaan kansalaisten eriarvoisesta asemasta.

      – Manner-Suomen kansalaiset ovat selvästi eriarvoisessa asemassa Ahvenanmaalaisiin verrattuna. Väkilukuun suhteutettuna valtion menot ovat Ahvenanmaalla suurin piirtein kaksinkertaiset muun Suomen keskiarvoon verrattuna, Mäkipää huomauttaa.

      – Ahvenanmaalla ei kerätä kiinteistöveroa vakituisesta asunnosta eikä Yle-veroa, lisäksi julkinen liikenne on ilmainen. Manner-Suomessa lapsilisien leikkauksia kompensoitiin lapsivähennyksellä verotuksessa, ahvenanmaalaiset saavat lapsivähennyksen vaikka jo ennestään suurempia lapsilisiä ei leikattu.

      Muut säästävät, yksi pääse vähemmällä

      Manner-Suomen kansalaiset ovat ottaneet Mäkipäähän yhteyttä ja kummastelleet miten ihmiset voidaan asettaa näin eriarvoiseen asemaan, kun kuitenkin itsehallinnosta huolimatta Ahvenanmaa on suomalainen maakunta.

      – On ymmärrettävää, että mannersuomalaiset eivät hyväksy, että taloudellisesti huonona aikana palveluista säästetään ja yksi maakunta näyttää pääsevän vähemmällä.

      Verrokkiperheiden erotus 7 000 euroa vuodessa !!!

      Mäkipään vertailukohteissa viisilapsiset verrokkiperheet asuvat omakotitalossa, molemmat vanhemmat käyvät työssä ja molempien tulot yhteensä ovat n. 60 000 €. Savonlinnalaisperhe maksaa kunnallisveroa (22,5 %) 13 500 €, kiinteistöveroa 395 €, Yle-veroa 280 €, työmatkakustannuksia julkisella liikenteellä 880 €. Nämä pakolliset menot yhteensä 15 055 €. Savonlinnalaisperheen lapsilisät ovat 7 985,64 €.

      – Maarianhaminalaisperhe maksaa kunnallisveroa (17,75 %) 10 650 €, ei kiinteistöveroa, ei Yle-veroa eikä työmatkakustannuksia. Lapsilisät ovat 10 932 €. Näin ollen jää viimeksi mainitulle vuositasolla yli 7 000 euroa enemmän käteen, Mäkipää laskee.

      Verohyvitystä ja ylimääräisiä tukia Ahvenanmaalaisille
      ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

      Mäkipää on jättänyt kirjallisen kysymyksen Ahvenanmaalle suuntautuvien kohtuuttomien varainsiirtojen rajoittamisesta Manner-Suomen ja Ahvenanmaan kansalaisten yhdenvertaiseen asemaan saattamiseksi.
      .......................

      – Ahvenanmaan itsehallintolain mukaan valtio kantaa veroja ja muita maksuja Ahvenanmaalta samoin perustein kuin muualtakin maasta. Tasoituksena Ahvenanmaa kuitenkin saa vuosittain maakunnan omaan käyttöön 0,45 % valtion tuloista. Tasoituksen lisäksi Ahvenanmaa saa verohyvitystä, jos maakunnan maksettavaksi määrättävät verot nousevat yli 0,5 prosenttia vastaavien verojen määrästä koko maassa, Mäkipää summaa.

      .........................

      – Ahvenanmaan maakunnalle voidaan itsehallintolain mukaan myöntää myös ylimääräistä määrärahaa ja erityistä avustusta. Lisäksi Manner-Suomi antaa useita vuosittaisia tukia Suomen valtiolta Ahvenanmaalle, esimerkkinä tuulivoimaloiden syöttötariffien kustannukset. Vuosittaisten tukiaisten lisäksi Ahvenanmaa nauttii laajaa alv-verovapautta, joka vähentää valtion tuloja ja tarkoittaa laajamittaista piilotettua yritystukea ahvenanmaalaisille yrityksille.


      ....................................................................................................................................

      • ahvenanmaalaiset

        eivät mene armeijaankaan!

        !!


      • Tällaista

        Ahvenanmaa tulee kalliiksi suomalaisille veronmaksajille!

        Ruotsinkielinen virka vaarassa!


        Konsultoivan virkamiehen virka koskien Ahneidenmaan asioita Oikeusministeriössä on vaarassa. Ahneidenmaan ministeri Anna-Maja Henriksson (RKP) pyytääkin senvuoksi 80.000 euroa säilyttääkseen sen.

        - Suomi ei voi velvollisuuksiensa mukaisesti Ahneidenmaata kohtaan ilman sitä virkaa, sanoo hän.

        http://www.alandstidningen.ax/article.con?id=28020&iPage=1

        - Kumpi on valtio ja kumpi on maakunta?


    • kyykyttäjät-vievät-rahat

      ""Laki nimen omaan oikeuttaa Ahvenanmaan saamaan kaiken viranomaistiedon ja käymään kaiken viranomaiskommunikaation ruotsiksi.

      Sama oikeushan on sitä paitsi jokaisella ruotsinkielisellä suomalaisella.""
      ___

      Tässä se luonnottomuus piileekin, että pieni vähemmistö voi kyykyttää enemmistöä mielensä mukaan. Tähän me haluammekin muutoksen ja se tulee nopeammin kuin osaamme aavistaakaan kaikesta pakkoruotsin aikaistamisesta huolimatta.

      Muualla kuin Suomessa ei vastaava onnistuisi alkuunkaan!

    • Heikki-Tala

      heikki_tala
      2.9.2011 23:31
      Rahavirtojen perusteet



      Ahvenanmaa saa tietyn osan valtion tuloista, muttei osallistu valtion menoihin. Tämä on johtanut siihen, että kun Suomi on maksanut EU:lle vuosittain 1995–2001 noin 5,0–6,5 miljardia markkaa, mutta on saanut sitten takaisin EU:lta miltei saman summan, niin Ahvenanmaa saa osuutensa takaisin tulleista varoista, jotka ovat valtion tuloa, vaikkei sen ole tarvinnut osallistua EU-jäsenmaksun maksamiseen. Ahvenanmaan saama kumulatiivinen hyöty on ollut 1995–2001 yhteensä 156 milj. mk. Summassa eivät ole mukana Ahvenanmaan maataloudelle maksetut tuet. EU:han palauttaa Suomen maksamia varoja lähinnä maataloustukena.

      Toinen tuloerä on ollut valtion yritysten osakemyynneistä saadut tulot. Niistä Ahvenanmaa on saanut vuosina 1994–2002 yhteensä 232 milj. mk. Kun valtio myi Soneran osakkeita, Ahvenanmaa sai siitä 0,45 %, mutta kun valtio sijoitti Soneraan yhtiön pelastamiseksi 3.000 milj. mk, Ahvenanmaan ei tarvinnut osallistua tähän. Ahvenanmaalaisilla ei siis ole sijoitusriskiä kuten mannermaan veronmaksajille, mutta kylläkin oikeus saada osuus, jos sijoitus onnistuu ja valtio myy osakkeitaan.

      Kolmas tulolähde liittyy Suomen siirtymiseen arvonlisäverojärjestelmään EU-jäsenyyden takia. Valtion saadessa arvonlisäverotuloja, Ahvenanmaa on saanut näistä osansa. Mutta valtion palauttaessa liikaa perittyjä alv-veroja, jotka ovat valtion menoja, niin Ahvenanmaa ei ole osallistunut palautuksiin. Hyöty Ahvenanmaalle oli 1994–2001 yhteensä 132 milj. mk. Järjestelmää on nyttemmin muutettu niin, ettei palautuksia ole vuodesta 2003 alkaen. Tätä tasoittaa erä, joka on maksettu Kansaneläkelaitokselle suoraan arvolisäveron tuotosta. Ahvenanmaan laskennallinen osuus olisi ollut tästä 92 milj. mk, joten arvolisäverohyöty Ahvenanmaalle supistuu 40 milj. mk:aan.

      Selvittämättömiä eriä

      Selvitettäessä Ahvenanmaan ja valtion välisiä tulonsiirtoja Ahvenanmaan edustajat olivat kärkkäitä huomauttamaan, että valtion tulot ovat vähentyneet sen takia, että valtion on siirtynyt nettobudjetointiin (lähinnä yliopistot) ja että joitakin valtion laitoksia (esim. autokatsastus ja valtion kiinteistöt) on yksityistetty. Jälkikäteen on mahdotonta sanoa, miten paljon budjettituloja valtiolta on jäänyt saamatta. Suomen valtion tulo- ja menotalouden uudistamisessa ollaankin Ahvenanmaan panttivankeja itsehallintolain rahoituspykälien takia. Valtion budjetin ulkopuolisista rahastoista ei ole sen sijaan ollut vaikutusta Ahvenanmaalle maksettaviin varainsiirtoihin.

      Ahvenanmaa ei osallistu korkeimpien valtio- ja oikeuselinten eikä puolustuslaitoksen menoihin, ei liioin ulkoasiainhallintoon ja sen suurimpaan menoerään, kehitysyhteistyöhön. Ahvenanmaalaiset saavat opiskella yliopistoissa osallistumatta niiden rahoitukseen.

      Raportista ilmenee, että Ahvenanmaa on ollut selkeästi nettosaaja, ja että valtion Ahvenanmaahan liittyvät menot ovat olleet 100–200 miljoonaa suuremmat kuin valtion Ahvenanmaalta saamat verotulot; ja maakunnassa on vain 26 000 asukasta.

      Pankkikriisin seuraamukset

      Ahvenanmaan Säästöpankki (Ålands Sparbank) liittyi aikanaan Suomen Säästöpankkiin, joka sittemmin romahti. Kun valtio käytti noin 30
      miljardia markkaa sen velkojen maksuun ja sen tallettajien, myös
      ahvenanmaalaisten, säästöjen turvaamiseen, ahvenanmaalaisten ei
      tarvinnut osallistua tämän summan keräämiseen. Ahvenanmaa sai
      noin 100-150 milj. mk:n piilotuen. Sen turvin on helppo ylpeillä, ettei
      pankkikriisi koskenut Ahvenanmaata. Tästä piilotuesta selvitys
      vaikenee.

      Yhteenveto

      Raportin suomenkielinen yhteenveto päättyy toteamukseen”tilanne on kestämätön pitkällä aikavälillä, koska muutoksiin sopeutumisen automatiikka tai osapuolten pakkoa sopeutua muutoksiin ei ole olemassa”. Tämä johtuu siitä, että Ahvenanmaan itsehallintolain muuttamiseen tarvitaan Suomen eduskunnan ja Ahvenanmaan maakuntapäivien suostumus. Ahvenanmaa ei tietenkään suostu sille epäedullisiin muutoksiin. Se suostuu vain sille edullisiin ja rahaa tahkoaviin muutoksiin, ja tähän sillä on edelleen hyvät mahdollisuudet. Mannermaan poliitikot eivät paneudu asioihin yhtä perusteellisesti
      Kommentoi

    • svensktaalandevegvai

      Älytöntä tuo kirjoitusten suora kopiointi metrikaupalla ilman lähdeluetteloa.
      Omin sanoin voisi samalla typistää sanottavansa.
      Asian ydinhän asianomaiselta on tuo tuttu ruotsalaisviha.

      • Suomalaisten-vihaaminen

        sinulla puristaa ulos päästäsi pahoja sanoja.

        Noissa edelläolevissa viesteissä on muiden kirjoittamia tosiasioita, faktoja, jotka löydät GOOGLEsta.


      • katsopeiliin

        Itselläsi on suomalaisviha ja pelko persiissä kun kansa alkaa olla tietoinen noista etuoikeuksista !


      • Edellinen..viesti..on

        tuolle "svensk....." ....(klo 15:43 kirjoitetulle)

        (jonka nikki on ihan väärin kirjoitettu)


    • Hihat.heilumaan

      Onko siis niin, että kun muualta muuttaneusta pakolaisista ei saada tuon isompaa kalabaliikkia aikaan, niin on vedettävä esiin Ahvenanmaa ja ruvettava vainoamaan ruotsinkielistä vähemmistöä. He ovat paikalla eivätkä pääse pakoon haukkuja ja vainoa. Mukava kohde, jota ei tarvitse pelätä kuten tulisieluisi arabeja!

      • Ai-sinä-keikautatkin

        tai YRITÄT keikauttaa asiat päinvastaisikseen?

        Kyllä on karmea viha suomenkielisiä suomalaisia kohtaan.

        Kun ruotsalaiset ovat sortaneet suomalaisia ensin lähes koko viime vuosituhannen ajan, ja tuo 5%:n jätös jatkaa täällä sortoaan edelleenkin, niin yrität nyt syytelläkin uhreja, eli suomalaisia.

        No eipä mitään uutta.


      • ihan.totta

        Ihan totta. Pakolaisongelma on pientä tuohon kusetukseen mitä ruotsinkieleiset ja varsinkin Ahvenanmaa harjoittaa suomalaisia kohtaan. Omat otsikot Ahvenanmaasta ja pakkoruotsista ! Mitä vainoa se on, kun kerrotaan joittenkin kohtuuttomista ETUoikeuksista ? Ei enää tepsi tuo kortti, ihmiset tietävät asioista ja ottavat yhä enemmän selvää.


      • Hihat heilumaan osoittaa järjen hyvää käyttöä!

        Trollit ne joka taholla kääntävät hyvän pahaksi ja pahan hyväksi. Se kun palvelee heidän kansaa hajoittavia tarkoituksiaan.


      • Niin.SITÄ.juuri

        rahan riistämisen lisäksi hurrit tekeveät,
        sen saman olen huomannut.


      • Hihat.heilumaan
        Ai-sinä-keikautatkin kirjoitti:

        tai YRITÄT keikauttaa asiat päinvastaisikseen?

        Kyllä on karmea viha suomenkielisiä suomalaisia kohtaan.

        Kun ruotsalaiset ovat sortaneet suomalaisia ensin lähes koko viime vuosituhannen ajan, ja tuo 5%:n jätös jatkaa täällä sortoaan edelleenkin, niin yrität nyt syytelläkin uhreja, eli suomalaisia.

        No eipä mitään uutta.

        Suomenkielisiä on siis 95 %, sillä pakolaisetkin opetetaan puhumaan suomea.
        Yksi 5% siis pystyvät riistämään muita ja ovat riistäneet vuosisatoja, ja riistetyt vain marisevat ja mankuvat. Antavat hajottaa kansaa tuosta vaan, työkseen.

        Sitäkö haluat sanoa?
        Sopivissa tilanteissa vedotaan suomalaisten sisukkuuteen ja sankaruuteen sodissa ja jälleenrakennuksessa, karjalaisten asuttamisessa ym. mutta kuitenkin tiedetään, että se 5% riistää ja sahaa silmään, hajottaa kansaa ja on sitä tehnyt vuosisatojen ajan. Pienet tosiaan pakolaisongelmamme kustannukset.
        M.O.T.


    • Verenimijä-hurrit-vievät

      rahaa Suomesta vieläkin.

      • Näin-tekivät

        Heitä jäi ppieni pirullinen joukko tänne
        istumaan meidän hartioillamme kun täit.

        Imemisoikeudet pitää poistaa.


    • SamaaSukupolvestaToiseen

      Meillä on tuttavapiirissä paljon Irakista tulleita.
      Kukaan ei ole normityössä. Enemmän ja vähemmän elättejä kaikki.
      Mitään pelkoa ei ole palata kun vierailevat entisessä kotikylässään usein.
      Tosin lentelevät lähivaltioihin joista jatkavat päämääräänsä.
      Takaisin Suomeen eivät lennä koskaan suoraan Irakista.
      Jokainen voi itse päätelä missä mennään.
      Osa sotkeutui aikanaan salakuljettamaan lisää sakkia väärillä papereilla Ruotsista.
      Suomalaiset ovat kuulemma täys idiootteja.

      • me.pässinpäät

        Eivät kaikki irakilaiset, mutta suurin osa heistä pitää suomalaisia juntti-idiootteina tosiaan kuten 21.1.2017 kirjoitat,
        Somalit jo aikaisemmin samoilla linjoilla. Osa heistä luku-ja kirjoitustaidottomia. Toki bisnes sujuu heiltä


      • Hallitus-Suomessa

        suvaitsee kaikkia muita, mutta ei Suomen kansaa.


      • Henkilölohtainen
        Hallitus-Suomessa kirjoitti:

        suvaitsee kaikkia muita, mutta ei Suomen kansaa.

        Keitä sinä suvaitset?


      • osahyvinvointia
        Hallitus-Suomessa kirjoitti:

        suvaitsee kaikkia muita, mutta ei Suomen kansaa.

        Ns. hyvinvointivaltiokäsite ei missään maalman maassa tarkoita että kaikilla kansalaisilla menisi hyvin, tai edes tyydyttävästi.
        Myös Sveitsissä ja Norjassa on ihmisryhmiä, joiden elämässä ei mene hyvin. Huumeiden käyttäjät tai pakolaiset kuuluvat tällaisiin ihmisiin.

        Kun suurimmalla osalla väestöstä on tyydyttävät elinolosuhteet, jotkin puhuvat hyvinvointiyhteiskunnasta tai kansankodista.


      • Kyllä-minustakin-

        - kyllä hallituksen olisi suomalaisten asiaa ensisijaisesti ajateltava.


    • Jos-ne

      sata tuhatta suomalaista nuorta miestä, jotka murhattiin 1939 - 45 "kun henki oli uhattuna kotimaassaan", olisivat sotaan menon sijasta jättäneet Suomen ja paenneet yht'äkkiä joukolla Somaliaan,
      niin olisiko heidät sijoitettu hotelliin ja annettu lisää rahaa käteen joka kuukausi? Ja jos heillä olisi ollut neljä-viisi perhettä, jokaisessa lapsia, olisiko valtio siellä maksanut erityisen paljon avustuksia jokaiselle perheelle, joita mies käy säännöllisesti katsomassa, ja uusia lapsia syntyy.
      Ne satatuhatta, useimmat heistä, Suomen nuorista miehistä, eivät ikinä saaneet lapsia, koska kuolivat niin nuorina.

      • veteraanin.pka

        Hiukan pienemmäksi Suomen-sotien uhriluku jäi.
        http://kronos.narc.fi/menehtyneet/

        Liikaa kuitenkin yhden diktaattorin tuumailuista, että otetaan naapurimaa haltuun. Sekä materiaali-että miesmenetykset olivat hirvittävät.


    • Suomi-kotimaa

      Kambodzan historiaa alettiin YLE-llä selvitellä,

      vaikka suomalaisilla on omastaankin tiedossa vain valtaajan kirjoittama

      omaa raakuuttaan ja riistoaan peittelevä ja vääristelevä versio.

      Kaakkois-Aasiassa Thaimaan ja Vietnamin välissä sijaitseva valtio

      ei kiinnosta niin paljoa kuin Suomi, kotimaa.

    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      93
      4377
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      44
      4315
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      4026
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2907
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2561
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      128
      2128
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2104
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      198
      2044
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1675
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1452
    Aihe