"Yritysmäinen" kaupunginjohtaja - mikä se on?

Varsinainen-Keksintö

Työryhmä teki päätöksen: Lapualle esitetään "yritysmäistä" kaupunginjohtajaa

Päivitetty 16.01.2017 20:37

Lapuan kaupunginjohtajan valintaa valmisteleva työryhmä aikoo esittää kaupunginhallitukselle uutta kaupunginjohtajaa.

Ilkka antaa just ton verran tietoa.

20

671

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • YrittäjäopistoonIltakoul

      Siis konkurssin tehnyt on etusijalla.
      Vain hän tietää kaiken yrittämisestä.
      Vai oman kioskin pyörittäjä.

    • meilläonjo

      Meillä on jo koko maan kattava "yrittäjämäinen" hallitus, mikä pääosin tarkoittaa sitä, että palkat ja yritysverot alas, lomat lyhyiksi ja palkattomiksi ja sairaspoissaolot omaan laskuun.

    • pqwes

      Yrittäjät on perseestä.Työntekijä on se voimavara joka pyoriä pyörittää.

    • myösyrittäjä

      Lapuan monikymmenvuotista "yrittäjämäisyyttä" kuvaa erinomaisesti ränsistyvä ja autioituva keskusta. Sanoo Carita ja muut positivismiinsä hirttäytyneet mitä tahansa.

    • saatanantunari

      Kaupunkimme tarvitsee yhteisen johtajan. On ikävä kun nyt valintaryhmän puheenjohtaja julkista kriteerinä "yritysmäinen" johtaja. Siis "minun mies". Eikö todella osaa esiintyä tässäkään tilanteessa rintaansa röyhistelemättä. Lisäksi ilmaisu, kokoomus on takana, osoittaa sen, jäseenyyssopimus kassakaapissa. Nyt lähtökohdat meni heti pieleen.
      Vaihtakaas valintaryhmään puheenjohtaja ja alkakaa alusta, rakentaen, ei "ryssien". Hakekaa johtajaksi henkilöä joka osaa ihmisjohtamisen taidot ja kykenee luomaan me hengen.

      • Vaietyritysvetoostjohtoa

        Näinhän se taas vaikuttaa menevän, hyväveli järjestö asialla. Nyt orotan kuin kuuta nousevaa kuntavaaleja. Kaikki vaihtoon...on liiikas lapuall näitä stubeja, orpoja sekoomuslaisia kuin myös kepuleit........


    • Yrittäjämäinen

      Hyvä, jos valittu henkilö edes yrittää tehdä asioita eli on yrittäjämäinen. Johtaja saisi taidoillaan vahvistaa pikkuista elinkeinopuoltamme. Yrittäjä on oppinut elämään suu säkkiä myöden. oli miten oli, toivon silti Ahdista uuden johtajan. Hänkin ymmärtää yrittämisen päälle.

      • tulikoymmärretyksi

        Ei yrittäjyys ja yrittämisen ymmärtäminen ole "taikavoima". Johtaminen pohjautuu tahdosta kunnioittaa toisia ja luoda yhteinen halu hyvään. Sana yrittäjä alkaa jo oksettaa monia. Kaupunkimme elää meistä, meistä jokaisesta. Nyt tarvitaan vain se kokoava voima, yhteinen voima. Ei yhtään kusetusta enää!


      • väärilläraiteilla

        Yritysmäinen. Hyvä yritys niin. Kaikken tärkeintä on kunnanjohtajalle kax asiaa: 1. on suhteita maakuntaan ja muualle Suomeen(, mieluusti ulkomaillekin.) 2. tuntee kuntalain sekä muut lait paremmin kun omat taskunsa ja osaa soveltaa niitä toimessaan. eli tullaan siihen jotta juristin tai hallintohemmon taustalla vain voi tuossa kj- työssä pärjätä. Eikö elinkeinotoimen tehtävä ole tuoda sitä yritysmäisyyttä kuntaan? Vuolle vaihtoon ja porukkansa kanssa, vai mikä sen ukon nimi on joka tätä puolta virkamiehenä vetää, jos ei ole yrityspöhinää tarpeeksi.


    • tulkaanytjärkiinne

      Yli neljä vuotta on meillä ollut kaupunginjohtajakeitos, kokkina valtuustonpuheenjohtaja ja maustemestareina muu puheenjohtajisto. Nyt sama puheenjohtaja on nokkamiehenä esittämässä yrittäjähenkistä/tapaista johtajaa. Lapua ei ole yritys vaan perhekoon kaupunki. Toiminto on jakaantunut moneen toimialaan ja niillä on jokaisella pätevät ja tunnolliset johtajat. Nyt tarvitaan kokonaisuuden hallitsija, rakentaja. Lisäksi asennemuutos tehtäväjaossa, viranhaltijat tekevät valmistelut ja poliitikot päättvät. Eivät sotkeudu valmisteluun!
      Kaupungin sisältä ei löydy rakentajaa, he ovat jo osaltaan taitonsa näyttäneet ja näppinsä polttaneet, eivät saa luottamusta kentästä.
      Olipa johtaja mies tai nainen, yläpäällä tätä hommaa hoidetaan. Kyky ratkaisee!

    • kukajohtaa

      Oliko työryhmän perustelu : "yritysmäinen johtaja".
      Muistakaa, valtuuston puheenjohtajalla ei ole enempää valtaa kuin yksi ääni valtuustossa (ei muualla) ja sekin valtuuston päätöksellä "luottamusta vailla oleva".

    • Mikätarkoutus

      Miksi Ahti houkuteltiin ryvettymään.

      • hirvijokirules

        Tuskin tuota jäättenmäen annelin sukulaista paljon tarvi houkutella. Buah-hahhahhaaaaa.


    • huono.ennuste

      Kappea-alaiseksi ja tavallaan voimattomaksi on mennyt käsitys kaupungin johtamisesta silloin kun se käsitetään "yritysmäiseksi". Sitäpaitsi tuota yrittäjä-mantraa on Lapualla hoettu kyllästymiseen asti ilman mainittavampia tuloksia. Pelkäksi yritykseksi yrittämiset ovat jääneet.

    • nöyryyttäkovikset

      Lapuan Sanomissa oli ehkä kuukausi sitten kirjoitus johtamisesta. Oli joku johtajuudesta väitöskirjaa tekevä. Kirjoituksessa nostettiin hyvin esille johtajuuden ihmisuhdetaidot ja johtajan alttius huomioida väkensä. Jos oikein yhdistin nimen niin lienee Lapuan kaupungin palkkalistoilla. Ei ollut Ylitalo.

      • Työkaveri

        Juu...luin. On meidän päivähoidon pomo.


      • lämminhenkinen

        Hän toi päivähoitoon ryhdin, tasapuolisuuden ja johdonmukaisen asiakaspalvelun. Johtamistyylistä voi ottaa mallia! On poliittisesti vapaa ja ei kuvia kumartele.


    • sakiaa_sakkia_lapualla

      Yritysmäinen johtaja tarkoittaa sitä että omistaa sekoomuksen jäsenkirjan. Mutta luulen että se tärkein kriteeri on se että suostuu sätkynukeksi. Luuletteko oikeasti että Lapuan kaupungin johtajalla on mitään sana valtaa mihinkään asiaan jatkossa, jos ei ole samaa mieltä tiettyjen tahojen kanssa? Kun tätä hölmölandian touhua seuraa niin kaupungin asiosta päättää jatkossakin tämä piiri pieni jotka kaikki varmaan tietää. Kuntavaalit on tulossa ja pyydän että olkaa viisaita, älkääkä missään nimessä äänestökö näitä nykyisiä ketä siellä istuu, jos jotain muutosta nykyiseen menoon halutaan.

      • pö.pois

        Eihän tästä muuten selviä kuin äänestämällä muita kuin aina ennen. Tilanne paranis paljon, jos ainakin yksi tietty äänestettäisiin ulos sotkemasta asoita.


    • Hyväon

      Alahiiro omi paras noista hakijoista ja varmasti hyvä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      241
      3744
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2274
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2005
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe