Mitä teette työttömänä?

1452

Kuinka te muut saatte ajan kulumaan kotona työttömänä?
Itse opiskelin uuden tutkinnon joka vei kaksi vuotta, olin sen jälkeen puoli vuotta kotona, liikuin paljon, kokkasin, liityin mukaan puoluetoimintaan jotta tapaisin ihmisiä ja homma kiinnosti. Sain sitten töitä reiluksi puoleksi vuodeksi ja nyt olen taas työttömänä.

Huomaan että olen vähän menettänyt jo toivoani työpaikan suhteen (51 v) ja ihmettelen mitä tekisin. Olen fyysisesti hyvässä kunnossa, mutta muutoin kokkaaminen ja liikunta eivät riitä elämän sisällöksi. Mitä ihmettä sitä tekisi? Mitä te teette työttömänä?

38

1923

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Surfin__Bird

      Kuntoilen ja nostan puntteja, videokuvaan ja teen youtube videoita, nikkaroin esineitä ja taidetta, opiskelen kieliä ja kehitän itseäni omatoimisesti. Tutkintoja en enää ehkä hanki lisää, kun jo on 4 tutkintoa olemassa ja hyvät todistukset niistä. Tutkinnoista työllistymiseni ei ole kiinni. Ikä ehkä se kivi kengässä. Plus 60v. Palkkatyötä ei ole ollut vuoteen, mutta jos löytyy niin olen kyllä lähes täydessä iskussa ja lentokunnossa.

      https://www.youtube.com/watch?v=9Gc4QTqslN4

    • TyöttömänäKöyhänä

      Elän tavallista elämää. Ei ongelmia.
      Tai on ongelmana rahapula. Rahat ei riitä menoihin.

      • AjassaEläen

        Samoin täällä, hyvää tavallista elämää elän.
        Kulutus on minimissä pakon vuoksi. Ainoa pula elämässä on tuo raha köyhyys. Siis kulutus ei onnistu. Halpaa Ruokaa kyllä juuri ja juuri saa. Moni kulutukseen perustuva harraste jää tekemättä.
        Ja esim. lomailu, en pääse kokoomus väen tavoin aurinkolomille huoraamaan, en naimaan lapsia thaimaahan, esim. Muukaan Rahalla huoraus ei onnistu.

        Huvina mm. seuraan markkinatalous agitaattoreiden kiihoituspuheita.
        Ja Haistatan pitkät harjoitetulle politiikalle. Jo kymmeniä vuosia suomea on itse alasajettu. Hallinto on osaamaton ja korruptoitunut.
        Nyt oma suomen kansakin halutaan muuttaa, kun jonkinlaista pakko monikulttuuri helvettiä yrititetään pakolla verovaroin rakentaa. Ja Omaa maata ja omaa kansaa vihataan, kyykytetään säälittä, - Miksi on näin ?


      • Näillä.mennään
        AjassaEläen kirjoitti:

        Samoin täällä, hyvää tavallista elämää elän.
        Kulutus on minimissä pakon vuoksi. Ainoa pula elämässä on tuo raha köyhyys. Siis kulutus ei onnistu. Halpaa Ruokaa kyllä juuri ja juuri saa. Moni kulutukseen perustuva harraste jää tekemättä.
        Ja esim. lomailu, en pääse kokoomus väen tavoin aurinkolomille huoraamaan, en naimaan lapsia thaimaahan, esim. Muukaan Rahalla huoraus ei onnistu.

        Huvina mm. seuraan markkinatalous agitaattoreiden kiihoituspuheita.
        Ja Haistatan pitkät harjoitetulle politiikalle. Jo kymmeniä vuosia suomea on itse alasajettu. Hallinto on osaamaton ja korruptoitunut.
        Nyt oma suomen kansakin halutaan muuttaa, kun jonkinlaista pakko monikulttuuri helvettiä yrititetään pakolla verovaroin rakentaa. Ja Omaa maata ja omaa kansaa vihataan, kyykytetään säälittä, - Miksi on näin ?

        Samoilla mennään. Töitä hain melko ahkerasti vielä viimevuoden loppuun (2,5 vuotta työttömyyttä/35 vuotta työelämää) mutta nyt olen jo luovuttanut kun ketään ei kiinnosta näin wanha vaikka on monelta alalta kokemusta ja olen alistunut köyhään loppuelämään. Alkuun oli kyllä yhtä helvettiä ja valvoin puoli vuotta ja meinasin pistää koko homman pakettiin. Suunnitelmat olivat loppusilausta vaille mutta ajattelin miten eukko pärjää sen jälkeen ja se on ainakin toistaiseksi jäänyt. Suunnittelin homman siten ettei hän jää ainakaan rahallisesti tyhjän päälle.
        Olen kuitenkin koko elämäni tehnyt töitä joten se häpeä työttömyydestä on pikku hiljaa lakannut painamasta mieltä. Kumma kyllä lohtua tuo ettei tätä pyttyä tarvitse kuitenkaan vuosikymmeniä kärsiä ja saattaahan joku tappava tauti vapauttaa tästä kurjuudesta :)

        Pienet säästöt on käytetty ja en ole kahteen vuoteen ostanut mitään "joutavaa"ja rahatilanne on ns. veitsenterällä ja laskut olen maksanut mukisematta ja luottotiedot VIELÄ kunnossa. Harrastelisin ja liikkuisin pitkin suomen luontoa jos olisi varaa mutta on tyytyminen näihin kotikontuihin kun autokin piti myydä. Olen myös alkanut ajattelemaan omilla aivoilla ja kyseenalaistamaan tätä nykyistä järjestelmää. Sanoisinko olen alkanut vihaamaan yleistä valtiovaltaa ja auktoriteetteja, puolueita, omanedun ahneita tavoittelijoita ja yksi paha piirre on ilmaantunut, rasismiin viittaavat ajatukset tuon valtavan maahantunkeutumisen myötä. Muuten hyväksyn ulkomaalaiset mutta se pitää olla työperäistä maahanmuuttoa ja todella hädässä olevat, ei sosiaalisurffailua. Välillä vituttaa enemmän mutta olen pitänyt korkin kiinni koska viinan juonti ei huvita. Vielä on varaa pariin olueen urheiluharrastuksen päälle mutta sekin "ilo"taitaa loppua kun rahat eivät riitä juuri mihinkään. Pyöräily kait pitää lopettaa kun ei ole varaa ostaa edes uusia renkaita mutta näillä mennään.

        Lenkkeilen paljon kun se ei maksa kuin kenkien kulumisen verran. Välillä ihmetyttää ajatusmaailman kääntymistä lähes ylösalaisin entisestä. Olen köyhistä olista ja vielä muutama vuosi sitten ajattelin etten ainakaan itse enää kärsi siitä ja elämä näytti valoisalta mutta kuinkas kävikään, siihen on näköjään paluu, eli ympyrä sulkeutuu kuin kohtalon oikusta ja ajattelen että se on kait sitten joku kohtalo. Olen lopettanut kaiken mm. erään järjestön jäsenyyden jossa oli mukavia kavereita ja autoimme mm. veteraaneja. En pidä enää yhteyttä juuri kehenkään ja olen alkanut nauttimaan yksinolosta ja vähän pakon takia kun kaikki vaatii rahaa. Välttelen entisiä työkavereita ja ei kait ketään tällainen luuseri edes kiinnosta ja sen huomannut että jutun aiheet pyörivät työelämässä, etelänmatkoissa, uusissa autoissa ym. kuluttamisessa joten aihepiirit ovat sellaisia johon en voi osallistua. Uimahallissa käynti loppui kun yksi entinen työtuttu joko tahallaan tai idioottimaisuuttaan melkein joka kerta isoon ääneen kyseli samat kysymykset ja mitä enempi oli porukkaa, no onko nyt työkkäri pakottanut kurssille tai vastaavaa. No niin lenkkikampeet päälle ja lenkille.


      • KöyhyydenMallia

        Työttömänä täälläkin, kun 57v ei enää kelpaa töihin.
        Jatkuva Rahan puute on ongelma, esim. ei ole varaa käydä baarissa, yms.
        Ei ole varaa mihinkään palveluihin. Pitää vetäytyä pois kulutuksesta.
        Siksi tämä kokoomus palveluyhteiskunta tuntuu suurelta vitsiltä !!!

        Odottelen mielenkiinnolla, milloin tämä yhteiskunta repeää, ja köyhät alkaa kapinoida, kuten tapahtui 1917-18...
        Näyttää siltä että kallis ylisuuri hallinto todella pelkää kapinaa , ja viekkaasti jakaa työttömät köyhät eri ryhmiin, paloittelee ja hajoittaa ongelmaa.
        Ja yrittää laittaa kansan ja köyhät vastakkain asetteluun keskenään, jotta kapina yhteisyyttä ei syntyisi.

        Rahaa tuntuu riittävän pakolais turismiin ja kotoutus turismiin loputtomasti.
        Turismi maksaa, joten suomalaisilta kerätä lisää veroja, tasa veroja lisää. Olisikin rehellistä kertoa mihin se raha menee.
        Esim. mp vero, vene vero, niiden oikea nimi on matu vero.

        Matu verot pitäisi siis kerätä matu vero nimellä, ja maksu olisi vapaaehtoinen !!


    • Olin itse äskettäin reilut puoli vuotta työttömänä, nyt taas työelämässä. Mutta ei aika pitkäksi käynyt. Kotitöissä saa menemään niin paljon aikaa kuin haluaa (esim. ikkunoiden pesu ja kaappien siivous jne.), lisäksi liikuin paljon ja luin kirjoja. Tulevaisuus tietysti ahdisti, mutta muuten kotona oleminen ei haitannut. Mutta ehkä minulla vähän eri tilanne, kun on vielä kotona asuvia lapsia. Ehkä voisit mennä esim. kieli- tai muulle kiinnostavalle kurssille?

      YouTubesta olen itsekin löytänyt kivoja ideoita käsitöihin ja jumppiin, esim. tämä oli tehokas: https://www.youtube.com/watch?v=1Pc-NizMgg8

      • Eihuoltahuomisesta

        Ei tosiaankaan ole tekemisen puutetta, sitä nyt kyllä keksii perheellinen ihminen vaikka ja mitä eikä kaikkea ehdi eikä jaksa eikä viitsi tehdä. Niinkuin "pajunenX" sanoit ainut on tuo pääkopan pitäminen kasassa silloin, kun "tulevaisuus alkaa ahdistamaan". Toisaalta ehkä jonkinmoinen asioiden suunnittelu tulevaisuutta ajatellen on järkevää, mutta kuka meistä voi tietää seuraavasta päivästä yhtään mitään, miten se tulee menemään eli sen suhteen sellainen hirveä stressaaminen on täysin turhaa. Niin kauan kuin on katto pään päällä, jotensakin terve ja ruokaa on jääkaapissa ja laskut tulee maksettua suht koht ajallaan ja edes yksi läheinen/ystävä on tukena ei kannata ottaa ylimääräisiä sydämen tykytyksiä mistään - tuossa litaniassa muuten onkin melkein kaikki tarpeellinen, mitä ihminen tarvitsee.


    • NäinKulutanAikaa

      Luen kirjoja ja harrastan liikuntaa. Olen alta nelikymppinen, työmies parhaassa iässä. Kädentaitoja löytyy, fyysistä kuntoa on ja kova motivaatio. Minulta kuitenkin puuttuu koulutus ja en siksi pääse mihinkään töihin. Pitkä yrittäjyys ja aiemmat epämääräiset työnantajat ovat pitäneet huolen siitä, että koulutuksen lisäksi puuttuu dokumentoitu työhistoria. Nykyään ei ole tilaisuutta näyttää osaamistaan työssä, vaan se pitää näyttää ennen työtä. Tämä on minun tragediani. Ehkä kouluttaudun amispoikien kanssa uudelleen, aloitan siitä, missä olin 20 vuotta sitten.

      Päivät ovat turhauttavia. Kun rakennat itsellesi ja korjaat itsellesi asioita, tiedät pystyväsi ihan mihin tahansa mihin maalaisjärjellä varustettu ihminen pystyy, mutta olet työmarkkinoiden silmissä epäilyttävä hyypiö, joka tuskin osaa mitään, ja jolle näytönpaikan antaminenkin olisi silkkaa ajanhaaskausta. Siksi kuuntelet kotona seinäkellon tikitystä ja liikenteen kohinaa.

      Olen tottunnut irrallisuuteen ja juurettomuuteen, riittämättömiin ja satunnaisiin pätkätöihin sekä epävarmuuteen niin tulevaisuuden kuin taloudenkin suhteen. Kaikki tämä pelotti aluksi, turruttivat sitten ja nyt ovat suljettu pois tietoisesta mielestä. Joutomiehen identiteetti ei tule kertarysäyksellä, vaan yhden haaveen kerrallaan pudotessa pois. Ensin tippui oma ala pois luvuista, sille tuli korkeakoulututkinnot yms pitkät tutkinnot, joihin en ole päässyt enkä pääse. Monet uransa minun kanssa saman aikaan aloittaneet yhtä kevyesti kouluttautuneet ehtivät ennen alan meritokratisoitumista hankkia paikkansa toimihenkilötasolla. Nämä tehtävät ovat nykyään valovuosien päässä, mutta mikä riemukkainta, edes haalariosastolle ei enää pääse töihin, puuttuu niin monenlaisia tutkintoja, jotka pitäisi kaikki tyynni maksaa itse.

      Voisin hankkia harrastuksia, kuten alkaa muovailemaan savesta jotain ukon päitä ja kippoja, mutta entä jos sitten työllistynkin jonkin odottamattoman tapahtuman seurauksena? Harrastus jää kesken, tai kenties harrastukselle omistautuminen eristää lisää työelämästä. Tuntuu parhaalle ratkaisulle vain olla.

      Luen uutisia työelämän kuolemaan johtaneista tapaturmista ja ilahdun niistä: Ainakin vältyin silpoutumiselta. Osani ei selvästi ole huonoin mahdollinen. Sitten tarvitse uutta ajateltavaa, koska usein epävarmuus hiipii mieleen, vaikka yritän työntää sitä pois. Nyt sitten perkele, on varmasti parempi olla silpoutumatta, ajattele jotain muuta, mitäs täällä sarjakuvissa on tänään.

      Lehden työpaikailmoituksia en lue edes ajanvietteeksi. Joskus vuosia sitten lehdissä ilmoiteltiin paljon työpaikkoja työmiehille, nykyään britannian kielellä jotain managereja. Piskuisella ilmoituksella etsitään itsenäisiä jälleenmmyjiä kosmetiikkatuotteille. En minä väheksy tällaista ilmoitusta: Ilmoittajalla ei näyttäisi olevan edes yritystä ja hän tarjoaa työpaikka silti. Ne joilla on yritys, eivät tarjoa työpaikkoja. Pelkästään kunnioitan, mutta ei minusta ole ihovoiteiden suoramyyjäksi. Olen, tai ainakin olin, enemmän tekijämiehiä.

      Luen myös paljon päivänpoliittisia uutisia. Minusta on hyvä, että koulutuksen määrärahoja leikataan. Jos meritokratiaa saadaan purettua, minulla on mahdollisuuksia työllistyä. Korkeakouluihin en pääse, työvoimapoliittiseen en pääse, korttikurssit pitäisi maksaa omista. Leikkaukset ovat vaan aivan liian pieniä, pitäisi ottaa kaikki kerralla pois.

      Jos ketjun aloittaja on seurannut tänne asti, hän on epäilemättä tekemisen puutteessa. Niin oli isänikin, ihan saman ikäisenä. Tuli näet lama ja hän sai potkut. Eläke alkoi, kun mies oli parhaassa työiässä, työhaluinen ja taitoinen, kaikkien arvostama tekijämies, mutta yhtä kaikki kouluttautumaton ja työmarkkinoiden ulkopuolella. Hän ei pystynyt osoittamaan työtaitojaan ennakoivasti tekemättä työtä. Olen samassa pisteessä toistakymmentä vuotta aiemmin. Isäni ei koskaan päässyt takaisin työelämään. Minulla on aikaa, mutta tahdonvoima heikkenee. Ketjun aloittajalla on jo kiire. Puoluetoiminta on hyvä, ihmisten näkeminen ja keskustelu on hyvä, mutta puoluetoiminnasta tulee äkkiä myös eläköitymispäätös, sillä se on mihinkään johtamatonta, hidasta ja abstraktia korviketekemistä. Puolue toimii hyvänä vertaistukiryhmänä, jossa monet samanmieliset näkevät kaiken pahan alun ja juuren ovan itsensä ulkopuolisessa viiteryhmässä, joka voi olla vaikka toinen puolue.

      En yleensä kuluta aikaani kirjoittamalla. Kaikki teksti katoaa, unohtuu, ja sen aiheuttamat mielenliikutukset ovat mitättömiä. Kirjoittaminen on täydellisen turhaa. Työpaikkahakemusten kirjoittaminenkin on turhaa, ellen aio korvata cv:tä runoudella. Täällä merkkimäärä oli lähes rajaton, kunnes se nyt tuli vastaan. Työpaikkahauissa asianlaita on toinen. Siinä vapaamuotoisen tekstin osuus on tekstiviestin mittainen. On selvää, ettei tuollaiseen lokeroon mahdu kuin jokin nasevasti kiteytetty aforismi.

    • Lottovoitonmetästäjä

      Aamusta iltaan luen työpaikkailmoituksia ja kirjoitan työhakemuksia. Muuhun ei oikein riitä aikaa. Välillä hakemukset tulee yöllä uniinkin kun oikein kovasti mietityttää olisiko jotain voinut kirjoittaa vielä paremmin. Olisi ehkä syytä mennä uudestaan hakemusten kirjoitus koulutukseen, josko te toimisto taas päästäisi minut.

      Näin päiväni ovat menneet jo 7 vuotta. Kerran pääsin jo melkein töihinkin, uskon että minua vielä onnistaa. Olenhan vasta 51v joten minulla vielä 14v aikaa saada työpaikka.

    • Päivänimurmelina80

      1. käyn aamulla koiran kanssa lenkillä,
      2. syön aamupalan,
      3. luen kirjaa,
      4. käyn koiran kanssa kaupassa ostamassa ruokaa
      5. teen ruokaa
      6. luen kirjaa/pelaan pelikonsolilla,
      7. juon kahvit,
      8. lukeminen tai pelikonsolilla pelaaminen jatkuu,
      9. Syön välipalaa
      10. Lähden koiran kaa lenkille,
      11. Kotona vähän pynnerruksii, vatsoi ja painojen nosteluu
      12. Katson netflix
      13. Syön iltapalan
      14. Lisää netflix
      15. Käytän koiran ulkona
      16. Pesen hampaat
      17. Luen kirjaa
      18. Nukahdan...
      .
      ... ja seuraavana päivänä herään klo 6-7 ja alkaa taas kaikki alusta kohdasta 1.

    • NäinKulutanAikaa

      Lisäksi kulutan aikaani tuijottamalla työpaikkailmoituksia. Vain tuijottamalla, niihin ei voi reagoida kuin epätoivoiselle alakulolla. Esim henkilöstövälitysmafia on myös uusi ilmiö. Ennen oli työpaikkoja, mutta miten on nyt asianlaita, sanotaan vaikkapa rakennusalalla: Ei yhtäkään rakentajan tai rakennuttajan työpaikkailmoitusta, vain henkilöstövälitysfirmat rakentavat.

      Henkilöstövälitysfirmat vaikuttavat olevan turha välistävetäjä, johon olisi tarpeen puuttua lain voimalla ja tyhjentää heidän toimistonsa poliisin ja tarvittaessa armeijan tukemalla operaatiolla yhden yön aikana.

      Työnantaja maksaa joka tunnista muutaman euron ylimääräistä. Jo pari päivää työskenneltyään mies olisi maksanut talon sisäisen rekrytoijan palkan ja vaivan pois. Työntekijä maksaa jokaisen tunnin mahdollisesta palkastaan henkilöstövälitysfirmalle. Kuka lopulta välittää ja ketä? Ei kukaan mitään, vaan työntekijän ja työnantajan välissä on loiseläjien kerrostuma, jonka läpi työläisen on vastentahtoisesti luovittava markkinoille, joka jakaa tekijöitä paikkoihinsa. Ikään kuin tekijöiden määrä jotenkin mystisesti lisääntyisi vain siksi, että välissä on tällainen yksityinen verottaja. No, onko siellä rekrytoinnin ammattilaisia, jotka löytävät oikeat tekijät oikeisiin paikkoihin? Ei ole. Siellä on velttokäsisiä helppoheikkejä pop-up-"toimistossaan", jotka eivät lainkaan tunne alaa, jolle he ovat rekrytoimassa. Koko työmarkkina on joutunut puhelinmyynnin uhriksi. Henkilöstyövälitysfirma on, mitä se ihan erityisesti ja oleellisesti luonteeltan on: puhelinmyyntiyritys. Se myy yrityksille palvelujaan puhelinmyyntinä kuin partateriä ja sukkia. Olen yllättynyt huomatessani, että kaikille tulee puhelinmyyntisukat jo postissa.

    • Vanha.rääveli

      Minä otin rennosti, matkustelin, tein omia rästihommia, nukuin pitkään, elpailin ja levähtelin. Harrastin asioita joista tykkään. Työpaikat tsekkasin kerran viikossa sunnuntaisin, jolla pyrin minimoimaan stressin. Minulla oli 20 työpaikan lista MOL'in paikat jotka tsekkasin. Joulukuun puolivälissä aktivoiduin, taiteilin CV:n uusiksi, hain useampaa työpaikkaa ja pääsin töihin 8,5 kk työttömyyden jälkeen. Vastavalmistuneen palkalla 22 vuoden kokemuksella. Kuitenkin osaamisiani ja koulutustani vastaavaan työhön. Asuinpaikkakunta vaihtuu työn myötä.

    • TavallinenTyötön

      Juon kaljaa ja syön makkaraa. Välillä käyn paskalla. Sellaista se on meidän kaikkien työttömien elämä.

      • SammaaElämää

        samoin on töissä käyvien elämä, töitä, palkkaa, makkaraa, kaljaa, lomaa, töitä, ja aina välillä paskalla,, jnee..


      • PyhäUloste

        samaa se on, on turha erotella töiden tai työttömyyden perusteella,,,, kun samaa syöntiä ja paskantamista on kaikilla se elämä !!!

        Jotkut erottautuu itse kyllä vääräuskoisista sillä, että pyyhkii perseen vain saastaisella vasemmalla kädellä ja silpoo raakasti lasten sukupuolielimet pyhiksi puhtaiksi,,,,, jne uskomuksia riittää...


    • Kituuttaja

      Nukun, syön, teen jauhelihakastiketta, katon tvtä, tiskaan, siivoan, käyn kaupas, lastenhoitoa, netis, juon kahvia, räpsin kuvia, puhun paskaa, piereskelen, kaivan nenää, turisen naapureiden kaa eli samaa ku ennenki paitti en käy töissä enää enkä tee mitään mis menöö rahhoo enkä aja enää autolla vaa kävelen enkä käy juur mishää ku ei o rahhoo enkä juo viunaa enkä tupruttele ku ei o rahhoo

      Mut kyl välil voipi päiväs olla hetki et tulee aika vähä pitkäks ja onkii mut minkäs teet kestettävä tämäki kidutus o.

    • EnMakaaSohvalla

      Aloitin työttömäksi jäädessäni salillakäynnin ensimmäistä kertaa elämässäni. Pitkäaikaistyöttömänä on ollut aikaa kehittyä ihan rapakunnosta suht hyvään kuntoon. Muuten haen palkkatöitä, bloggailen (en omasta elämästä), pelailen, plus päivittäiset askareet. Köyhyys ottaa välillä koville, ja jos vain makaisi sohvalla tekemättä mitään niin varmaan hajoaisi pää, mutta onneksi osaa touhuta muuta. Eniten kuitenkin on ottanut koville se asiointi sossu/TE-tahojen kanssa; heillä ei ole, tai ei haluta tarjota ollenkaan palkkatöitä, mutta kaiken muun perässä on kyllä koitettu juoksuttaa. Siis semmoisten toimenpiteiden, mitkä eivät ole, ja mistä ei ole suoraa porrasta palkkatöihin. Kuntouttavaan ja TYP:iin on koitettu laittaa useasti, ja aina lopulta todettu "ei monialaisen palvelun tarvetta". Sitten kun se on todettu, niin ollaan kuitenkin koitettu tyrkyttää muunlaista eri nimikkeellä olevaa palkatonta toimenpidettä (ei kuitenkaan mm. ammattitutkintoon johtavaa koulutusta, josta voisi oikeasti olla hyötyä, eikä myöskään palkkatukihommia).

      Kyllä se karenssin pelko ja kyykytys on työttömyydessä kaikkein vaikeinta, ja sen raskaudesta kertoo jo se, että vasta hyvänä kakkosena tulee köyhyys, vaikka rahat ei tahdo riittää kun tarkan markan ruokamenoihin ja kunnan salikorttiin. Mutta näillä mennään. Ei kannata vaan maata sohvalla, vaan kehittäkää itseänne jollain saralla, oli se sitten mikä hyvänsä! Se on ainoa tapa jolla hetkellisesti saa ajatukset irti jo seuraavasta TE-keskuksen haastattelusta tai muusta vastaavasta toiminnasta.

      • EnMakaaSohvalla

        "(ei kuitenkaan mm. ammattitutkintoon johtavaa koulutusta, josta voisi oikeasti olla hyötyä, eikä myöskään palkkatukihommia). "

        Kirjoittamani piti:
        (ei kuitenkaan mm. ammattitutkintoon johtavaa koulutusta, josta voisi oikeasti olla hyötyä, eikä myöskään OPPISOPIMUSkoulutusta)


    • sj123

      Jos on joutunut työttömäksi pitemmän tai lyhyemmän työuran jälkeen, niin silloin kannattaa käyttää tilaisuus hyväkseen ja päivittää osaamistaan kouluttautumisen kautta tai hankkia ihan uusi ammatti. Nykyään aikuisopiskelija voi opiskella omaehtoisena opiskelijana 2 vuotta johonkin tutkintoon työttömyyskorvauksella. Se riittää ammatillisen tutkinnon suorittamiseen. Suomessa on aikuiselle sopivia aikuisopistoja, niin etttei tarvitse mennä teinien kanssa samalle kurssille. Aikuisten opinnoissa yleensä otetaan huomioon aikaisempi osaaminen, joka on kertynyt työelämässä ja opinnoissa. Tämä voi lyhentää opintoja huomattavasti: http://www.fi/f/NJ0-N-OIM

      Tietysti on mahdollisuus aloittaa joku uusi harrastus ja kehittää muutenkin itseään. Työttömyys kannattaa käyttää hyväkseen tässä suhteessa.

      Väistämättä tulee se aika, että alkaa kaivata taas työelämää ja tietysti parempia tuloja. Jos on käyttänyt työttömyysaikansa uusien tietojen ja taitojen hankkimiseen, niin tietysti niitä haluaa lähteä soveltamaan. Ongelmana on, mistä uusi työ, varsinkin jos on jo ikää jo kertynyt? Vaihtoehtona loputtomien hakemusten lähettämiseen on esim. yrittäjyyskurssin käyminen (tämä yleensä on ehtona starttirahalle) ja ammatinharjoittajaksi tai pienyrittäjäksi ryhtyminen (tai isommaksikin jos haluaa).

      Vuoden 2017 alusta on tullut voimaan lakimuutos, joka mahdollistaa työttömyysturvan käyttämisen starttirahana ja sitä voidaan maksaa vuoden ajan. Tässä on mahdollisuus ammattimiehelle ja -naiselle turvallisesti kokeilla yrittäjyyttä, ilman liian suurta riskiä. Vuodessa jo ehtii nähdä, sopiiko sellainen työskentelytapa itselle: http://www.webtieto.com/p/yrityksen-perustaminen.html

      Tietoja ja tukea palkkatyötä hakeville: http://www.webtieto.com/p/tyopaikat.html

      Tietoa työmarkkinoista: http://www.webtieto.com/2017/01/tyomarkkina-info.html

      • Näillä.mennään

        Mitähän järkeä on vaikka 55 vuotiaan kouluttaa enää itseään. Tämä on TE- toimiston harhaista paskan jauhantaa. Kuvaan kuuluu että otetaan joku maksettu esimerkki, eli jollekin kohdehenkilölle järjestetään suojatyöpaikka jos suostuu mannekiiniksi. Totuus on että harva 50 saa enää töitä, on toki joitain todella harvoja onnenpotkuja ja näistä revitään otsikoita medioissa esimerkin muodossa. Tuo yrittäjyys on yksi mantra jota toitotetaan kuin jotakin jeesuksen uutta tulemista. Todellisuudessa suomessa yrittäminen on mahdotonta sääntöjen ja valtavien palkan sivukulujen takia. Monella seurauksena velat ja loppuelämän vielä kurjempi kohtalo.

        Ikärasismiin ei haluta puuttua pitkällä tikullakaan mutta onhan suomessa oikeisto ja EK vallassa. Myös ammattiliitot ovat hiiren hiljaa tästä todellisesta ongelmasta ja keskittyvät nuorempien värväämiseen, koska nuoret eivät halua rahoittaa puoluepolitiikkaa ja AY-pamppujen hyväpalkkaisia virkoja ja sen tähden liittojen jäsenkato on jyrkkää alamäkeä. Ikärasismi ja potkuaalto 50 ikäisiin on eläkekassojen ja vakuutusyhtiöiden yhteinen projekti jossa on valtiovalta mukana, sen takia tästä ei saa juurikaan puhua. Tämä ikäluokka on vielä sitä hyväpalkkaista ikäluokkaa joka pärjäsi palkkatuloilla ja tällä operaatiolla taataan että eläke karttuma sulaa kuin etelämanner jos sinne eläkkeelle asti henki pihisee ja monella ei pihise. Kuvaan kuuluu Te-toimistojen painostus ja terrori. Hyvä esimerkki on kuntouttava orjatyö ilman minkäänlaista palkkaa. Moni luovuttaa ja alistuu koska vaihtoehtoja ei juurikaan ole. Mutta pinnan alla muhii yllätys vaaleja ajatellen jos löytyy joku puolue joka alkaisi ajaa SUOMEN etua gobalistien ja rikollispankkien ahnetta ylivaltaa vastaan. Eurooppa on vielä kusessa ja vaarana on sisällissodan kaltainen tila ja silloin kenelläkään ei ole kivaa. Veikkaan että seuraavat vaalit pitkin Eurooppaa jossa valitaan päättäjiä, tuovat todella kovan pommin koska nykyiset päättäjät ovat pää perseessä ja puuhastelevat kun pitäisi todella tehdä jotain. Valtaan nousee todella ilkeitä voimia ja tästä on jo hyviä merkkejä ilmassa.


      • halpistyötön

        Olen uudestaan työtön koulutuksen jälkeen. Joku tyty soitteli työkkäristä. Tyrkytti jotain konsulttia piilotyöpaikkojen metsästykseen. Tosin tyyppi ei sitten hankkisi niitä paikkoja vaan itse pitäis hakeminen suorittaa. Kai sen tyypin kanssa keskusteltais, mihin kannattaa soitella, jos paikkaa etsii. En oikein usko sellaiseen.
        Konsultti on vaan keksinyt, miten kääntää itselleen rahoi työkkäristä.

        Toisaalta ne työkkärissä 10-30v papereita käännelleet eivät tiedä oikeasta, yksityisestä työelämästä yhtään mitään. V. 2019 he ovat heikoilla, jos maakuntatyökkäri ei heitä työllistä. Teki mieli sanoa jotain tähän liittyvää tytylle.. "Et sääkään ole yksityiseltä töitä löytänyt.."

        Jättäisivät rauhaan. Olen halpa työtön, saan pelkän työmarkkinatuen.


      • tulevaisuuden.tappaja
        halpistyötön kirjoitti:

        Olen uudestaan työtön koulutuksen jälkeen. Joku tyty soitteli työkkäristä. Tyrkytti jotain konsulttia piilotyöpaikkojen metsästykseen. Tosin tyyppi ei sitten hankkisi niitä paikkoja vaan itse pitäis hakeminen suorittaa. Kai sen tyypin kanssa keskusteltais, mihin kannattaa soitella, jos paikkaa etsii. En oikein usko sellaiseen.
        Konsultti on vaan keksinyt, miten kääntää itselleen rahoi työkkäristä.

        Toisaalta ne työkkärissä 10-30v papereita käännelleet eivät tiedä oikeasta, yksityisestä työelämästä yhtään mitään. V. 2019 he ovat heikoilla, jos maakuntatyökkäri ei heitä työllistä. Teki mieli sanoa jotain tähän liittyvää tytylle.. "Et sääkään ole yksityiseltä töitä löytänyt.."

        Jättäisivät rauhaan. Olen halpa työtön, saan pelkän työmarkkinatuen.

        Itse kävin pari samanalaista kurssi kun pakko oli. Oikein livenä opeteltiin yhden eukon kanssa kuinka haetaan työpaikkoja ja googlettamista,voi ristus. Toinen oli nettikurssi, piti katsoa videot läpi, no en katsonut, laitoin äänettömälle sen monotomisen molotuksen ja tsemappauksen ja avasin toisen selaimen ja kulutin aikaa sillä.Sain oikein diplomin kurssista ja siitä alkoi ihan kulli jöpöttää.


    • AiMitenVietänAikaani

      Jos aika käy pitkäks niin käyn kyselemässä kuka tarvitsee apua... sitten tulee auteltua ihmisiä... no saunaa ja ruokaa ja sen sellasta ja hyvää mieltä ja tulevaisuuskin tulee siinä juteltua, monilla on isot talot ja paljon puuhaa niissä joten auteltua tulee.

      Muuten tulee sitten luettua lakia, otettua selvää miten kiero hallitus on ja ne kiemurat, joten opiskelen tässä itselleni asianajohommaa, lisäks sitten siihen tietokone puuhat kun tulee kavereilla ongelmia niin meen jeesaan.

      Tähän vielä ulkoilen , että on pakko päästä välillä luontoon rauhoittumaan kun tulee paljon mietittävää ennalta päätettäviä ja suuntaa antavia juttuja niin ei ne siitä tule ratkaistua vaan asioita pittääpi sulatella että välttää nämä ansat ja kuopat joita yhteisö ja ihmiset toisilleen asettaa. Esim. Houkutellaan johonkin puolirikolliseen toimintaan, joka vaikuttaa hyvältä mutta yön nukuttua kun on taas viisaampi, pystyy sanomaan ei.

      Sellasta. Omien etujen ajaminen on varmaan se pääasia nr.1

    • Traveller2709

      Melkein saman ikäinen kuin sinä. Minä harrastelen omiani, tapailen ystäviä ja sukulaisia, vaeltelen, matkustelen, pidän blogia mielenvirkistykseksi...vuosi sitten otin koirankin jne jne. En edes töitä kaipaa kun puuhaa riittää niin, tehkööt nuoremmat työt!

    • teenvapaaehtoisesti

      Olen työtön, mutten toimeton. Teen vapaaehtoistyötä SPR:n kotimaan avun tehtävissä lääkinnässä ja vapepassa etsintä- , ja pelastustöissä. Lisäksi näen ystäviäni ja perhettäni, ulkoilen ja nautin hyvistä tv-sarjoista ja elokuvista.

    • Sossupummi-

      Itse pelaan pleikkaria, käyn salilla ja pelaan snookeria tietokoneella. Kotona välillä poljen kuntopyörääkin.

    • Lueskelen kirjoja, käyn kävelyillä, selaan nettiä. Ei ole aikomustakaan mennä töihin joten aikaa ei tuhlaannu sellaiseen toimintaan.

    • opetus_annettu

      En sanoisi, että työttömyys on ongelma: Se on yritykset, jotka ovat palkanneet narsisteja toimistoihinsa. Tästä aikanaan viisastuttuani jätin tutkinnon omaan arvoonsa enkä ole tehnyt enää töitä päivääkään. Valitettavasti en tätä tajunnut heti tehdä vaan yritin vielä kituutta työelämässä - jonka em. narsisti oli onnistunut pilaamaan lopullisesti. Mutta nyt siitä on aikaa jo vuosikymmen ja elämä alkanut hymyilemään taas. Töissä minua ei tämän takia kyllä enää tulla näkemään.. on se hinta narsistillakin oltava.. sellainen jonka jokainen työnantaja ymmärtää ja jättää palkkaamatta!

      • RasvaAuttaa

        Vaikutat itsekkäältä narsistilta.
        vetäse vagifemiä, niin jos alkasi luistaa ?


    • Etsijäx

      Tällaista:
      - Ulkoilen
      - Luen
      - Katson työpaikkailmoitukset
      - Teen hakemuksia
      - Käyn työhaastatteluissa
      - Viilaan CV:tä
      - Käyn joogassa ja venyttelytunneilla
      - Teen keikkatöitä eri tahoille
      - Opiskelen
      - Aina välillä käyn Tallinnassa päiväretkellä (en juo alkoholia)
      - Käyn kirjastossa
      - Käyn kahviloissa
      - Teen ruokaa itse
      - Kuuntelen motivoivia videoita
      - Kirjoitan päivän askareet ja tavoitteet ylös
      -Teen työnhakusuunnitelmaa
      - Soitan yrityksiin ja kysyn onko töitä

    • Olen ollut työttömänä kohta 2 vuotta. Aktiivisesti etsinyt uutta haastetta sekä sopivaa työtä. Ulkoilen paljon sekä käyn ulkoiluttamassa koiraa. Tapaan ystäviä ja sukulaisia. Surffailen myös aktiivisesti netissä. Olen niin kyllästynyt perinteisiin työpaikkailmoituksiin. Yks päivä törmäsin palveluun nimeltä www.evulate.fi. Palvelu vaikuttaisi olevan suhteellisen uusi. Siellä ihmiset ovat kirjoittaneet arvosteluita entisistä sekä nykyisistä työnantajista. Olen odottanutkin että Suomeen rantautuisi joku vastine Glassdoorille. Jos teistä joku on tyytymätön taikka tyytyväinen omaan työhön niin käykää ihmeessä kirjoittamassa sinne. Meidän on pakko saada muutos suomalaisiin työmarkkinoihin. Työnantajien on kuultava ja otettava meidät paremmin huomioon!

      • hitsaajaheikki

        Olen jäämässä eläkkeelle kesällä,ehtinyt olemaan monessa työpaikassa. On ollut hyviä,ja huonoja. Työelämä on kokenut suuria muutoksia tämän yli neljänkymmenen vuoden aikaan. Ennen pääsi helpommin heti koulusta töihin,toisin on nykyään nuorilla.
        Miksiköhän aina vaan syytetään työttömiä,etteivät mene vapaisiin työpaikkoihin,miksi ei kysytä, mikä niissä työpaikoissa on vikana.?
        Ennen oli ay-liikkeen vaikutus suurempi,kuin nykyään.
        Muistan nuorena,kun joissakin työpaikoissa, kun meni töihin,vanhemmilla työntekijöillä oli ensimmäisiä kysymyksiä.Oletko jo ammattiliitossa.


      • Ihvijv

        tyypillistä vasemmistolaisten touhua, multakin vielä 90-luvulla vakityöntekijä tuli heti kyselemään liittoon kuulumisesta, kunta-alan työpaikka, sitten piti jotain ihme "sirppi ja työmies" kuvaa sermissään kiinni. Hyi helkkari, mistä näitä punaniskoja sikiää?


    • Ihmisyys_katoamassa

      Suomen työelämä on nyt nähty kun olosuhteet niissä ovat menneet huonoiksi ja palkkaa ei haluta enää maksaa niin yhä suurempi osa ihmisistä jää piilotyöttömiksi ja sinnittelevät elämänsä ilman työelämää.

      Miksi pitäisi mennä huonoon työhön missä on riistetty olo ja samalla herrat nostavat omia liksojaan ja kehtaavat sanoa että pitää tehdä työtä jopa alle TES:n?

      Ne joilla menee parhaiten taloudellisesti ,haukkuvat muita laiskoiksi ja ahneiksi kun kehtaavat pyytää alan keskipalkkaa, on maailma mennyt sairaaksi 15 vuoden aikana.

      Rikkaat eivät elä tätä päivää...pää on noilla kusta täynnä.

      • Huomattu.myös

        Näinhän asia on. Työttömien mollaaminen on johdettua toimintaa johon useat ns.valtamediat ovat lähteneet ja jäljet johtavat todella korkealle. Tarkoituksena että mahdollismman moni työtön luovuttaa ja tappaaa itsensä tai jää piiloon. Myös TE-toimistoille on annettu ohjeet kiusata työttömiä ja järjestää mahdollisimman monelle karenssi. Täälläkin suoli-24 on maksettuja trolleja ainut tarkoitus mollata työttömiä. Myös iltapäivälehtien työtön "uutisjutuissa" on mahdollistettu tarkoituksella kommentointi ja heti trollit hyökkäävät eri niceillä. He ovat tosiasiassa muutamia työministeriön palkaamia täyspäiväisiä (ei täyspäisiä) kusipäitä. YLE.llä pyörii juttusarja kynsin hampain työelämässä roikkuvista eläkeläisistä jotka itsekkäästi vievät monelta nuoremmalta työpaikan. Yleensä ovat valtion tai kuntien virastoista, hyväpalkkaisista puoluekirjoilla hankituista työpaikoista. Vaikea arvata mikä taho on rahoittanut tuon sarjan. Mutta maailmassa kuohuu jo mukavasti.


    • pitää löytää jotain sopivaa virikkeellistä tekemistä kunkin omien halujen ja toiveiden mukaan. Toki rahatilanne sanelee yleensä rajoja sen suhteen. Mutta jos on vähänkin rahaa niin teatteri, elokuvissa käynti ym on mielenvirkeyden kannalta tärkeää. Ulkoilla voi aina ilmaiseksi.
      Itse käyn marjastamassa ja sienestämässä aina mahdollisuuksien mukaan ja myyn poimimani tuotteet eteenpäin. Ja toki käyn iäkästä äitiäni (85v)auttamassa kaikenlaisissa kotihommissa (asuu yksin ok-talossa maaseudulla), teen polttopuita, siivoan, käytän asioilla, hoidan pihatyöt ym ym. Tietenkään en siitä palkkaa ota enkä pyydä (saan vain ruuan), mutta onhan se jotain mielekästä puuhaa kotona olemiseen verrattuna. Lisäksi ystävien tapaaminen usein on tärkeää. Pää alkaa hajota jos yksin viettää pitkiä aikoja. Ennemmin tingin jostain muusta jotta saan vähän säästettyä ja pääsen ystävien kanssa vaikka Tallinnaan reissulle. Talvella tietysti hankalaa kun ei ole ulkohommia samalla tavalla tarjolla kuin kesäaikaan, mutta sitten käyn ulkoilemassa paljon.
      Jos pää alkaa hajota, kannattaa kysyä vaikka läheisestä vanhustenyksiköstä olisiko heillä esim tarjolla jotain vanhusten ulkoiluttamispuuhaa tms vapaaehtoispohjalta. Kyllä sekin kotona löhöilemisen voittaa.

    • Mies1987m

      Itsellkin aikaa runsaasti, kuntoilen ja pidän huolta itsestäni. Harrastan paljon seksiä, käyn itse tai mun luona käy naisia, joiden kanssa harrastan seksiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1605
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1439
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1348
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1334
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      37
      1275
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1218
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1082
    Aihe