Suuret ikäluokat elättää itsensä lastenlapsillaan

xxxx2017

Suuret ikäluokat aikoinaan nosteli osinkoja jokapaikasta , eivätkä korjanneet mitään, esim. kaupungin vesi-ja viemäriverkosto.
Nyt kun he ovat eläkkeellä, niin he eivät halua maksaa mistään palvelusta mitään, vaan kaikki työt teetetään vapaaehtoisilla (työttömillä) ilmaiseksi.

Heidän lapset ja lastenlapset ovat nyt maksajina, mutta eipä heilläkään ole mistä veroja maksaa, kun ovat työttömiä. Huh huh aika huonosti petasivat. Vähintä mitä suuretikäluokat voivat tehdä, on se että ostavat palveluja joita he tarvitsevat, jotta saadaan luotua uusia työpaikkoja ja sitä kautta verotuloja.

Nyt näitä vapaaehtoisia/ ilmaisia työpaikkoja on järjestämässä yli 70v. nokkelat eläkeläiset itse ja työttömät 40-60 vuotiaat innoissaan tekee ilmaiseksi töitä joista aikoinaan maksettiin palkaan kun tekijöinä olivat nykyiset eläkeläiset.

Ikävintä on se , että näille vapaaehtoisille ei kerry eläkettä ja on kokoajan huoli millä itsensä elättää.

9

106

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • massaköpö

      No niin saa..na, äänestäkää persuja ja kepua.
      6,7,80 luvulla työläinen äänesti vasemmistopuolueita, silloin työelämää kehitettiin pois orjaryöstä.
      Nyt kun persut on porvarien tukena hallituksessa, romutetaan työehtoja ja kaikenlainen puliveivaaminen on meneillään.
      Suuret ikäluokat taistelivat itselleen kohtuulliset asemat työelämässä, jos nykypolvi ei pysty samaan, niin syyttäköön itseään, eivät eläkeläiset pysty enää taistelemaan.

    • tosiaantaistelkaa

      Eikö se niin mennyt, että suuret ikäluokat rakensi Suomen, nyt kun on tehtävä korjauksia (viemäreita uusittava), se on nykypolven tehtävä, eikä ruikuttaa.

      • Eläkeläinen66

        Ei eläkeläisillä ole mitään erivapauksia. He maksavat verot niinkuin muutkin, ja en minä ainakaan ole nähnyt missään kaupassa tai palvelujen tarjoajalla mainosta, että eläkeläiset saisivat alennusta. Lisäksi he ovat sitä sukupolvea, että he ovat tottuneet kovaan työhön jo lapsena ja jatkuvaan ansiotyöhön 14 - 15 vuotiaana. Ja kyllä niitä nyt korjattavia ja uusittavia viemäreitä on sitten uusittava uudestaan kun nykynuoret ja keski-ikäiset ovat eläkkeellä. Viemärit uusitaan verovaroilla ja eläkeläiset maksavat myöskin veroja. Verotuksesta vielä, eläkkeen verotus on suurempi kuin työtuloverotus, koska työtulosta saa työtulovähennyksen joka on prosenttuaalisesti suurempi kuin eläketulovähennys. Verotuksesta vielä työttömät maksavat kaikkein suurimman osan verosta , koska työttömyyskorvauksesta ei tehdä minkäänlaista vähennystä verotuksessa.


    • 12-43

      Lapsenlapset kyttää, "kuin kettu jaaran kalkkuja", peronnön toivossa.

    • Järkiintynyt

      Jopas oli paksua ja yksisilmäistä tekstiä aloittajalta. Olen eläkkeellä ja KOKO ikäni työtä tehnyt, veroni maksanut.
      En ole onnekseni sairastellut enkä muitakaan yhteiskunnan avustuksia tarvinnut.

      Kyllähän totuus on, että me suuret ikäluokat olemme maksaneet tämän maan hyvinvoinnin, kasvattaneet isot liudat lapsia ja kouluttaneet heidät. Me olemme rakentaneet koko maan kattavan kouluverkoston, tiet, tehtaat, sairaalat, kaupungit, asunnot ym, ym ,ym. Tiet rapistuu, viemärit ja vesijohtoverkostot, kaapelit ja sähköverkostot vaatii korjaamista. Näin on ollut aina ja tulee olemaan. Ei sotien jälkeen ollut mitään ja nyt koko maa on rakennettu nykypolville melko valmiiksi. Koska me teimme niin paljon ja kaikki valmistui muutamassa vuosikymmenessä, korjaustarve on ilmiselvää!

      Me olemme kouluttaneet tähän maahan paljon veronmaksajia. Nyt nämä kaiken valmiina saaneet mollaavat ja syyllistävät eläkeläisiä. Joka sukupolvella on omat rasitteensa.

      Me eläkeläiset maksamme veroa ja korjaamme asuntojamme omin varoin. Kaupungeissa on paljon vanhoja kerrostaloja ja niissä asuvina me itse maksamme ne kattavat viemäri- vesijohto-, katto-, hissi-ja julkisivuremontit.
      Passaa niitä asunnonmyynnistä saatuja rahoja tuhlailla perillisten, kun meistä aika jättää. Totuus on sekin , että yhä useammalta tämän päivän eläkeläiseltä jää jälkipolville valmiiksi rakennetun maan lisäksi myös huomattavia rahallisia perintövarallisuuksia.

    • Lumenpukkaaja

      Pienellä palkalla minä nykyeläkeläinen kasvatin ja koulutin lapseni. Ostin asunnon ja kun sain sen maksettua ankaralla säästämisellä ja kovalla työllä, teetin kesämökin.
      Lapset saavat uudehkon hyväkuntoisen maksetun rantamökin perintönä ja asunnon varmaan myyvät. Jää siitä heille antaa lapsenlapsillekin,jotta voivat maksaa tuota alottajan marisemaa korjausvelkaa.

    • Persjalka

      Aloittaja kirjoitti ....nostelevat osinkoja ja eivätkä korjanneet mitään. Huh! Jopa on taas ajattelematta suollettu tekstiä. Ilman tämän päivän eläkeläisä sinulla ei edes olisi teitä, viemäreitä ja vesi- sekä sähköverkostoja. Ei voi muuta sanoa, kun eipä tosiaan järki paljon päätä pakota.

      Eivät halua maksaa palveluistaan mitään. Monestiko olet eläkeläisen laskuja maksanut?
      Kaupassa? Taksissa? Linja-autossa? Lääkärin tai hammaslääkärin vastaanotolla? Uimahallissa? Teatterissa? Monestiko tankkasit eläkeläisen auton?Veroja? Jne, jne

      Voi taivahan vallat, jos on umpitollo, ei sitä kannata tulla tänne näyttämään.

    • vete.raani

      "Ilmaisen työn tekoon" joutuu varmasti, jos ei äänestä oikein.
      Kokoomus oli sodanjälkeen oppositiossa 80 luville saakka. Sinä aikana suomalaisen työtätekevän väestön asema parani ratkaisevasti.
      Nyt on näkyvissä kehitysvaihe jolloin porvari, kepu, kokoomus ja niiden apupuolueet, persut, ruotsalaiset ja kristilliset, ovat valmiit nyysimään työläisen taas orjan asemaan. Ammattiyhdistysliikettä on soimattu jo vähän aikaa. Syytetty kohtuuttomista vaatimuksista.
      Kuitenkin Suomi on noussut suurimpaan kukoistukseen juuri ay-liikkeen voimakkaimman kauden aikana. Siis kohtuuttomia ei ole vaadittu, vaan rakennettu maata tehokkaasti.
      Tämän päivän työtätekevät teidän on kyettävä yhteistyöhön etujenne puolustamisessa, muuten Jaakko Tepon sanoin "perse ruohoa haukkaa".

    • Tasapuolinen-mies

      Olet osittain oikeassa. Kyllähän punamulta-yhteistyö piti Suomen tasa-arvoisena ja hyvänä paikkana asua aikoinaan.

      Moni järkevä ihminen on huomannut sen tosiasian, että aina kun Kokoomus on ollut päähallituspuolueena niin Suomea on kohdannut lama. Niin kävi nytkin Kataisen ja Stubbin koheltaessa aikansa. Holkerista tehtiin yhdessä välissä kansallissankaria mutta tosiasiassa hän oli yksi 90-luvun vaihteen laman arkkitehtejä.

      En allekirjoita ihan kaikkea hyvää liittojen ja vasemmistonkaan ansioksi. Sielläkin on tiettyjä jääriä jotka haluavat vaikeuttaa pienyrittäjien toimintaa päättömillä säädöksillään.

      Muistan aikoinaan kun urakoin erästä pientä rivitalotyömaata niin liiton mies kävi mittaamassa mittanauhan kanssa taukotilan WC:n neliöitä että ovatko ne riittävät. Työmiehet eivät koskaan valittaneet ja heille olisi sopinut käyttää hiukan pienempääkin WC:ta mutta niin vain liiton mies pää punaisena vaati heti korjaamaan asian. Todella ihmeissämme teimme käskyjen mukaan ja siinäkin hupeni muutama tunti turhaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      254
      2423
    2. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      72
      1824
    3. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      333
      1555
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      175
      1539
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1075
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      85
      968
    7. Oho! Niko Saarinen saa melko persoonattomaan kotiinsa luksus faceliftin - Katso ennen-jälkeen kuvat!

      Niko Saarinen ja aika näyttävä face lift! Palkitun radiojuontajan koti sai aivan uutta lämpöä ja hehkua tv-ohjelmassa.
      Suomalaiset julkkikset
      5
      805
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      177
      800
    9. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      215
      766
    10. Ettet vaan pety niin

      Varoitan etukäteen kaiken kokemamme jälkeen että en tule laittamaan viestiä enää (ensin) enkä lähestymään (ensin) enää.
      Ikävä
      50
      730
    Aihe