Yle: autovero kokonaan pois

asfdsda

"Ministeriö esittää tiemaksuja käyttöön, autovero kokonaan pois"
autovero kokonaan pois
autovero kokonaan pois
autovero kokonaan pois

Ja persut saivat yhden varman äänestäjän. En tarkoita itseäni vaan sitä toista.

http://www.iltalehti.fi/autot/201701180130323_au.shtml

Ja tällä samalla hetkellä autoliikkeet ilmoittavat jättilomautuksista.

47

603

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lahjaJälleenRikkaille

      Hienoa suurimmalle osaa perheitä joilla ei ole varaa ostaa uutta autoa ja joutuvat tulevaisuudessa maksamaan älyttömän korkeita pakollisia maksuja liikkumisestaan.
      Ei tuo ihan pienellä tule menemään läpi.

      • viimeinenniitti

        elämä vaikeutuu melkoisesti kun ei ole vara liikkua , kuollaan nälkään kun ei pysty liikkumaan teillä . ilmeisesti käynnissä ns. jalostus että huonoin osa loppuis rumentamasta näkymiä


      • satavuotissuomihistoriaa

        nyt verorahat menneet muualle kuin tien ylläpitoon niin mistä saadaan rahat jotka laitettu muualle esim. turvapaikkabisnekseen . tuleeko uusia veroja näihin , tietenkin tulee kuka luulee että pakkopalautus lennotkin täytyy maksaa . jos saastumista ajatellaan kaikki turha lentely pois . tuleeko nurmikkovero , maahanmuuttuvero , toimeentulovero jne. pois asumistuki joka sataa suoraan rikkaiden taskuun, sitä eivät poista kun koskisi niitä itseään.


      • gbbgbgbg

        Pakkohan käytettyjen autojen hintojen on myös pudota. Ei ne voi olla samoissa hinnoissa kuin uudet. . Ei niitä muuten kukaan osta.


    • taasnähty

      tällä maksulla saakin enemmän kerättyä rahaa kun joka vuosi nousee ja kaikki maksaa , ajo vanhalla tai uudella. rikkaiden asioita ajetaan

      • jfjfhjfhhjfdg

        Paikallistiekin jo hurjassa kunnossa kun rummut painuneet ja kallistuksia joka suuntaan kun kova rekkaliikenne.Tosin vuonna 2002 viimeksi laitetttiin oikein ruovi asfaltti josta pätkät jo kuoriutunut jäätymisestä kun vesi menee läpi.


      • nousuapukkaa

        jännä että laskujeni mukaan menoni kasvaisi ja ketuttaa että kolme vuotta sitten maksoin uudesta täydet verot. aluksi n. 539 kuukausi maksu , kalliimmaksi tulee ja mitä se on vuoden päästä n. 900 kuukaudessa ja joka vuosi nousee ja ajot loppuu siihen . vaikka vero poistuu ei kaikilla ole varaa ostaa uutta saatikka maksaa vanhalla ajoakaan , järki käteen täällä on paljon vaikeuksissa olevia joiden eläminen tehdään mahdottomaksi . soini en halua nähdä mesomassa että sain veron pois , totta kai rahat kerätään muualta ja uusia maksuja menetettylle veronkäytölle tulee , mihin ne verot on laitettu tarvii niitä jatkossakin


    • adsfdsa
    • MelkeinOstinUuden

      Siis käytännössä kaikille kilahtaa n.600 euron vuosikäyttömaksu,
      jota voidaan sitten pikkuhiljaa korottaa, voithan aina sitten ostaa halvemman "paketin" eli kuukauden tai viikon.(vrt. prepaid).
      Uudet autot "halpenevat", eli vero lähtee, mutta menee välikäsien taskuun, on nimittäin turha kuvitella, että tuo veronalennus tulee kuluttajille suoraan (vrt. kotitalousvähennys).
      Ainut mikä voi hiukan vaikuttaa on polttoaineiden veroalennus, mutta käytännössä sekin taitaa mennä jalostajien taskuihin (korotuspaineet iskee päälle yhtäkkiä...).
      Eli jälleen kerran autoilijoita kustaan silmään ja maksat autoilustasi aina vaan enemmän, ajat tai et.

      • elämähajosi

        maksat kuukausi maksun muttei ole rahaa bensaan , pysyy tiet hyvässä kunnossa ja bisnes tuottaa hyvät voitot sisäpiirille. automaattinen korotus joka vuosi ja maksat jos on varaa.


    • jsvklfdgvsukvnksj

      Kyllä on ihme maa. Taas rikkaita vain ajateltiin. Heille halvempi auto.
      Köyhät maksaa jotka ajaa vain vähän vanhalla autolla.
      Taidan jäädä työttömäksi.
      Ei tässä työnteossa ole mitään järkeä.

      • hyväberner

        Kyllä köyhäkin tässä säästää autoa hankkiessaan helposti jopa tuhansia. Esim 2000 luvun alkupuolen premiumeissa on helposti paritonnia vielä veroa kannettavana. Tosin sitten oikein oikeasti köyhiä tämä ei kosketa lainkaan koska heillähän ei olisi autoon muutenkaan varaa


      • eihyvääpäivääherätkää
        hyväberner kirjoitti:

        Kyllä köyhäkin tässä säästää autoa hankkiessaan helposti jopa tuhansia. Esim 2000 luvun alkupuolen premiumeissa on helposti paritonnia vielä veroa kannettavana. Tosin sitten oikein oikeasti köyhiä tämä ei kosketa lainkaan koska heillähän ei olisi autoon muutenkaan varaa

        säästö menee kuukausiamaksuihin , mistä luulet tulevan ylimääräistä auton ostoon vaikkakin vanhaan kun ei ole vara maksaa käyttömaksuja? rikkaat voivat ostella halvempia autoja ja ajella niillä , aina vedotaan ettei niitä ole niin paljon joten miten käy autokauppiaiden kun ei ole asiakkaita. toisilla on tosi tiukkaa mitä osa ei ymmärrä.


      • viimeisetsentittaskussa

        jos on niin tiukoille autoilu vedetty ettei pysty muutamaa satasta maksamaan, niin ihmettelen sitä suuresti, kuinkas jos vanhasta koslasta hajoaa jotain ja pitää osia ostaa - jääkö se sitten pihalle ruostumaan
        polttoainehan halpenisi kuitenkin


      • peräsmies----
        viimeisetsentittaskussa kirjoitti:

        jos on niin tiukoille autoilu vedetty ettei pysty muutamaa satasta maksamaan, niin ihmettelen sitä suuresti, kuinkas jos vanhasta koslasta hajoaa jotain ja pitää osia ostaa - jääkö se sitten pihalle ruostumaan
        polttoainehan halpenisi kuitenkin

        vähän ajavalle tämä uudistus olisi persiistä. Maksaa saman käyttömaksun kuin 200000km/v ajava.
        Jossain oli laskettu, että 17000km/vuosi ajava säästää 62€/v bensalaskussa tämän ansiosta.


      • Ei_se_siitä
        viimeisetsentittaskussa kirjoitti:

        jos on niin tiukoille autoilu vedetty ettei pysty muutamaa satasta maksamaan, niin ihmettelen sitä suuresti, kuinkas jos vanhasta koslasta hajoaa jotain ja pitää osia ostaa - jääkö se sitten pihalle ruostumaan
        polttoainehan halpenisi kuitenkin

        rahasta ole, ettei pystyisi. Sitä varten niitä parin sadan ritsoja on haalittu useita pihaan samanlaisia, että varaosia riittää vuosiksi eteenpäin. Jos ajaa 300€ autolla 5 vuotta kerrallaan ja noin 35 000km vuodessa, niin on autoilu tullut kohtuullisen edulliseksi. Nyt ehdotettu malli tuo valtavan lisämaksun tälläiselle autoilijalle.


    • hittomikämoka

      Olen todella pettynyt Berneriin.
      Kyllä köyhää rangaistaan.
      No sipilä ja berneri saa halvalla Ferrarit...........

    • pärkele

      Ja taas uusien autojen myynti pysähtyi vähintään pariksi kuukaudeksi.

      • odottelija----

        tai ainakin huomiseen asti


    • rsivostuttaapi

      Berneristä ei tule enään koskaan ministeriä.
      Niin surkee päätös köyhälle.
      Raivostuttaa.

      • ovelanainen

        ei sillä ole tarkoituskaan , sanoi olevansa vain tämän kauden kun saa asiat hoidettu mieleisekseen eli karkeasti ajaa omia etujaan ja näyttää onnistuvan sipilän kanssa todella vaivattomasti , omistaa kohta suomen ja tienaa sillä, ei tarvi välttämättä rättejä myyjä


    • Pappa_Tunturilla

      Mopolla pitää alkaa päivittäinen työmatka kulkemaan 50km suuntaansa, kesät talvet. Mopoon ei ole vielä ehdotettu kateusveroja tai käyttömaksuja.

      • Tiemaksu

      • maksaajokajaksaa

        odota vaan , jotakin keksivät ja askelmittaritkin on jo keksitty


    • automies600

      Taitaa tulla uusi Caruna, sähkönsiirtohintojen ei pitänyt nousta..mutta miten kävi. Jos nyt tieverkot yhtiöitetään käy samoin kuin Carunalla, että pääsee vapaasti hinnoittelemaan..sen sitten tiettää, että hinnat nousee ja nousee ja nousee.... TIE VERKOSTOA EI SAA YHTIÖITTÄÄ, siinä Hallitus tekee peruuttamattoman virheen! aivan kuin Carunan kohdalla. Kyllä Valtio voi tehdä tievero uudistuksia omissakin nimissä.. ei tarvi yhtiöittää.

    • ProPersu

      Tää on loistavaa. Gommunistit pohtii maksaako skodillakin käyttö vuodessa 256 vai 278 euroa samalla kun paremman Mercedeksen hinta putoaa 30000 euroa. Nautin tästä.

      • ladamies_

        Kyllä. Tuo summa vastaa vuosittaista auton huoltoon käytettävää rahasummaa. Sillä saaa purkin motonetin halvinta öljyä ja suodattimen.


      • Mbsss

        Erittäin hyvin sanottu :)


    • Ulkomaillekaikki

      Putin ostaa tieverkon ja rautatiet.
      Käyttömaksut tilitetään naapuriin. Suomen valtio katsoo että näinhän tässä valitettavasti kävi. Ulkomaalaisille ei käyttömaksuja. Vain ilmaiset tiet ja edulliset polttoaineet.

    • duunaritq

      Kiva kun ajattelette todella köyhiä. Ei kohta varaa pitää autoa ja käydä töissä.
      Miten teidän firmojen käy jos duunareilla tankki tyhjä.

    • Totuusonsee

      Niinkuin länsiauton toimari sanoi niin yli puolet autoista on ostettu lainarahalla. Yli 30 tonnin autoista varmaan 90%. Jne. Menetys kansalaisten varallisuudessa on useita miljardeja ja nämä ihmiset jäävät velkakoukkuun rahoitusyhtiölle. Tarkoittaa myös sitä että kun yli puolet autoista ostetaan lainarahalla niin tämä porukka ei pysty vaihtamaan autoa vuosikausiin ellei jotain onnenpotkua satu kohdalle.

      • muutenenymmärrä

        toinen autokauppias sanoi että verollinen ja veroton parin vuoden kuluttua kun myydään saavat saman hinnan eikä kumpikaan häviä eli veron pudotus ei näy hinnassa


    • Mercedes213

      No sellainen onnenpotkuhan on autoveron poisto. Väliraha seuraavassa vaihdossa pienenee.

    • Sisäpiiristä

      LVM (Liikenne ja Viestintäministeriö) EI PÄÄTÄ VEROISTA!
      Tuleva selvitys tulee kaatumaan, tulonsiirto valtiolta yksityisille tahoille lakiesityksenä ei mene läpi. Berner todennäköisimmin siirretään tai ymmärtää itse siirtyä "sivuun" tehtävistään. =AUTOVERO EI POISTU!

      1,6 miljardin "lypsävää lehmää" (autoverotus kokonaisuudessaan, myös auton hankintavero) ei ammuta, EIKÄ myöskään hyväksytä sen vaivihkaa siirtämistä yksityisiin käsiin.
      Siitähän tässä "BERNERIN-mallissa" olisi kokonaisuutena kyse; "lypsylehmä" pois valtion hallinnasta, suora tulonsiirto (jopa monopolisoitava asetelma!?) yksityisille tahoille. Ei tule oikeusvaltiossa läpi menemään, esitys ammutaan alas tässä vaiheessa eikä etene mihinkään päätöksiä tekevään pöytään =AUTOVERO EI POISTU!

      Kyllähän sitä suunnitella saa ja esityksiä esitellä, mutta Suomessa korkein päätösvalta lainsäädännössä on eduskunnalla. Ja verotusasioissa ei LVM:llä ole mitään sananvaltaa, sitä hallinnoi ja ohjaa VM (Valtionvarainministeriö), eduskunta viime kädessä tekee päätöksiä veroasioissakin. =AUTOVERO EI POISTU!

      Tulee vain hetkeksi saatananmoinen "myrsky vesilasiin" jonka rauhoittaa VM / valtionvarainministeri toteamalla:
      Bernerin-malli siirretty pois pöydältä ja näin ollen romukoppaan jonne se kuuluukin eikä esitys etene eduskuntaan. Sitä vastoin VM, hallitus ja eduskunta pohtii edelleen muita ratkaisuja kuten bensiiniveron korotukset, päästöihin perustuvan ajoneuvoveron korotukset ja edelleen sähkö- ja muiden vähäpäästöisten oston suosimiset mahdollisine verohelpotuksineen (Norjan-malli). Nykyistä jo toimivaa verokäytäntöä ja toimintamallia jatketaan entiseen tapaan, auton hankintaveroa jo suunnitellusti maltillisesti vuosittain laskien. =AUTOVERO EI POISTU!

      Esitys klo 10.30
      Lopetus ehkä jo huomenna, vesilasimyrskyn jälkeen.

      • Sisäpiiristä

        Tietolinkit:

        http://www.kauppalehti.fi/uutiset/sujuva-siirtymakausi-tarkea-autokaupalle-ja-kuluttajalle/QcNfWQCD

        "Syön hattuni, jos valtiovarainministeriö ei tätä esitystä vastusta.”
        Tero Kallio
        Autotuojat ry:n toimitusjohtaja.

        http://www.kauppalehti.fi/uutiset/vaylayhtio-ei-synny-sormia-napsauttaen/iLLER94P

        "Kyseessä on kuitenkin vasta selvitys, joka toimii pohjana jatkokeskusteluille. Hallitus päättää huhtikuun kehysriihessä siitä, edetäänkö hankkeessa jatkotoimiin vai ei. "

        "Valtion väyläyhtiötä on aikataulullisesti liki mahdotonta perustaa ensi vuoden alussa. Asiaan liittyy niin paljon verotukseen, omaisuusjärjestelyihin ja yksilönsuojaan liittyviä ratkaisemattomia yksityiskohtia, että hanketta on turha runnoa hätäisesti eteenpäin."

        "Asian valmistelusta on ollut ulkona myös valtiovarainministeriö (VM), vaikka liikenteeseen ja autoiluun liittyvät miljardien eurojen raha- ja verovirrat kuuluvat hyvin vahvasti VM:n tontille."

        =AUTOVERO EI POISTU!
        BERNERIN-malli POISTUU! (romukoppaan)


    • Leka-Antti

      Persut komppaa Berneriä, että Soinin paikka ministeriaudin takapenkillä säilyy.

      Vähät siitä, että pienituloiset käytetyillä vähän ajavat kompensoivat varakkaiden ja rikkaiden uudet autot ja paljon ajamisen.

      • Sisäpiiristä

        Saahan sitä kompata, lyödä tahtia tai vaikka valssata... totuus kuitenkin on:

        Suomessa korkein päätösvalta lainsäädännössä on eduskunnalla. Ja verotusasioissa ei LVM:llä ole mitään sananvaltaa, sitä hallinnoi ja ohjaa VM (Valtionvarainministeriö), eduskunta viime kädessä tekee päätöksiä veroasioissakin. =AUTOVERO EI POISTU!
        LVM (Liikenne ja Viestintäministeriö) EI PÄÄTÄ VEROISTA!
        Tuleva selvitys tulee kaatumaan, tulonsiirto valtiolta yksityisille tahoille lakiesityksenä ei mene läpi. =AUTOVERO EI POISTU!


    • 23423

      Tottakai köyhien ajot pitää lopettaa. Sitähän vihervassut on ajaneet kokoajan.
      Ykistyisauoilusta tehdään niin kallista että on siirryttävä julkisiin. Tämä on jatkuvasti ollut vihreiden ja SDP tavoite.

      Ihme on se että halliuspuolueiden sisältäkin on nyt ajettu samaa asiaa.

      Vihreät kuitenkin hykertelevät innosta kun saadaan Suomi stoppiin.

    • Dr.Salvation

      Mikä on köyhän määritelmä?

    • kylläjurppii

      Kyllä köyhää viedään.
      Jos ei rahat riitä vuokran jälkeen edes perusasioihin, niin millä pirulla maksaa tiemaksun.
      Taidan liittyä vastarintaliikeeseen ja jäädä työttömäksi.
      Saman rahan saa kun makaa kotona ja saa asumistukea.
      Työhön ajamisesta tehdään mahdotonta vanhalla autolla.
      Kiitos Berner.

      • Sisäpiiristä

      • Sisäpiirinsisältä

        Vaikka kuinka hoettaisiin parina päivänä, että autovero ei poistu, eikä sitä ("tällä hetkellä")valmistella, kansa ei usko. On avattu Pandoran lipas, jota ei saa enää kiinni. Mielikuvat ovat nyt niin tiukassa ja epävarmuus suurta. Päätöksiä autoveron poistosta tulee kahden, kolmen viikon kuluessa. Sitä ennen kansa ei palaa autokauppaan.


      • 19961

        Tämähän on monimutkainen poliittinen soppa.
        1. Berner haluaa autonkeksijän tilalle historiaan.
        2. kokoomukselle tämä olisi sopinut, mutta aivan pian tulevat kunnnallisvaalit ja takki piti kääntää. (Aivan samoin kuin valtiontalouden lisäleikkaukset, joita Orpo syksyllä esitteli, nyt kuulemma ei tarvetta? Kunnallisvaalitko tekivät tämän ihmeen?)
        3. Kepu taisi säikähtää kun maaseutuväki, joka ajaa vanhoilla autoilla pitkät matkat (pakosta) oisi joutunut myös kärsimään.
        4. Koko operaatio on tehty muka infran korjausvelan vuoksi, tietoisesti unohdetaan, että nykyinen käyttömaksu otettiin käyttöön juuri sitä tarkoitusta varten ja sen piti olla väliaikainen.
        5. Kukaan järkevä ei usko, että näillä esityksillä infra korjaantuisi, järjestelmään tulisi vain uusia rahastajia.
        6. Berner selittää, että kuluttaja voi vapaasti valita aika- tai kilometrijärjestelmän välillä. MTV3:n mukaan vanha suuripäästöinen ajaja maksaisi vuodessa aikaveloituksessa noin 3300 euroa ja seurantaveloituksessa reilun 1000 euroa. Eikö tämä ole käytännössä pakottamista seurantajärjestelmään?
        7. Koko yhtiöittäminen näyttääkin olevan alkua maantie- ja rautatieomistusten valmistelua myyntiin yksityisille sijoittajille.
        8. Herää jälleen kysymys: Onko Berner kokoomuksen myyrä kepun sisällä?


    • PÖNTTÖPÖRHÖ

      HYVÄ NYT ON JÄRKEE TURHA MAKSELLA NOITA KIVILINNOJA YMPÄRI SUOMEN,
      AUTO VEROT POIS KOKONAAN.

    • Mihin

      Nykyiset autoilijoita verottavat rahat katoavat? Jos verorahat menisivät teiden kunnostamiseen ja rakentamiseen,ne riittäisivät erittäin hyvin. Berneri haluaa suomalaisten maksavan uudestaan suomen tiestön ja siinä samassa yritysten leikkaavan kakusta kunnon viipaleen.

    • Pieneläkeläinen

      Kuinka joku 700€-1000€/kk saava salolla asuva pieneläkeläinen maksaa 600€/v väylämaksun että saa käydä kymmenien kilometrien päässä kirkolla 500€-1000€ autollaan???:(

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2201
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1948
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1908
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1700
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe