Hyväksyykö Soini uuden tieveron

Onko_oikeudenmukaista

Täydellinen tuho seuraavissa vaaleissa jos Soini hyvöksyy Bernerin uuden tiemaksun.
"”Aikaan perustuva tienkäyttöoikeus”
Liikenne- ja viestintäministeriön selvitys esittää, että liikenneverkkoyhtiö myisi vuoden 2018 alusta lähtien kuluttajille aikaan perustuvaa tienkäyttöoikeutta.

Kiinteä maksu voisi tarkoittaa esimerkiksi viikko-, kuukausi- tai vuosimaksua. Esityksen mukaan vuosimaksu olisi toiminnan alkuvaiheessa keskimäärin 539 euroa. Maksu porrastettaisiin auton hiilidioksidipäästöjen perusteella."

http://www.iltasanomat.fi/autot/art-2000005050068.html

Irselläni on kaksi käytettyä autoa ja taatusti en 10 vuoteen pysty uutta vaihtamaan. Toinen on pakko vaihtaa vähän uudempaan.
Tulen siis saamaan noin 1500€ laskun/vuosi, jotta ne jotka pystyvät ostamaan 50-60000€ uuden auton, saavat yli 20000€ verohelpotuksen.
Kyllä Vennamo kääntyy haudassaan tämän jälkeen.

44

332

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sapeli1234

      Onko tässä mitään järkeä muuta kuin pistää yhtiö pystyyn ja siirtää se veroparatiisiin odottamaan ulkolaista ostajaa. tietysti osinkorosvoutta voisivat harrastaa odotellessa. Paljon parempi tapa olisi pistää kaikille ulkonaliikkumisvero joka kohdistuisi kaikkiin ihmisiin. Vaarana on, että verovaroin rakennettua tiestöä anneta ainakaan niiden oikeille maksajille. Kyseessä on sammon ryöstöön verrattava petturuus. Kepu on aina pettänyt ja persut oppivat siinä sivussa, mutta nyt ne aikovat vielä varastaakkin. Vai onko, jota toivon, sotehämäys, ettei toinen kupru ole liikaa etelän metiassa.

      • PersKeKoRules

        Bernerin tietasavero lopettaa köyhien ajot
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14683792/ari-jalonen-ajaa-bernerin-tieveroja-ja-myyntia#comment-88403432

        Laskelma: Ministeri Bernerin 539 euroa onkin 668 euroa – eikä sekään vielä riitä
        http://www.mtv.fi/lifestyle/autot/artikkeli/laskelma-ministeri-bernerin-539-euroa-onkin-668-euroa-eika-sekaan-viela-riita/6270236
        "– Mikäli LVM:n esityksen mukaan alettaisiin periä keskimäärin 539 euron suuruista maksua, tulee tähän päälle arvonlisävero. Arvonlisäverokannalla 24 % keskimääräinen maksu palveluoperaattorilta ostettaessa olisi 668 euroa. Tämän lisäksi käytettävissä olevan tiedon pohjalta maksuun lisätään palveluoperaattorin kate tienkäyttöoikeuden myynnistä, Autoliitto kirjoittaa".

        Ja tämä jo heti alussa, kuvitteleeko joku ettei tällaista veroautomaattia käytetä kansan kuppaamiseen yhä enemmän, kuten sakkomaksujen nostoa, jossa Sipilän PersKeKo-porvarihallitus on kunnostautunut.


      • pyyhkii_persuulla
        PersKeKoRules kirjoitti:

        Bernerin tietasavero lopettaa köyhien ajot
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14683792/ari-jalonen-ajaa-bernerin-tieveroja-ja-myyntia#comment-88403432

        Laskelma: Ministeri Bernerin 539 euroa onkin 668 euroa – eikä sekään vielä riitä
        http://www.mtv.fi/lifestyle/autot/artikkeli/laskelma-ministeri-bernerin-539-euroa-onkin-668-euroa-eika-sekaan-viela-riita/6270236
        "– Mikäli LVM:n esityksen mukaan alettaisiin periä keskimäärin 539 euron suuruista maksua, tulee tähän päälle arvonlisävero. Arvonlisäverokannalla 24 % keskimääräinen maksu palveluoperaattorilta ostettaessa olisi 668 euroa. Tämän lisäksi käytettävissä olevan tiedon pohjalta maksuun lisätään palveluoperaattorin kate tienkäyttöoikeuden myynnistä, Autoliitto kirjoittaa".

        Ja tämä jo heti alussa, kuvitteleeko joku ettei tällaista veroautomaattia käytetä kansan kuppaamiseen yhä enemmän, kuten sakkomaksujen nostoa, jossa Sipilän PersKeKo-porvarihallitus on kunnostautunut.

        Mallia Bernerille? Arvopaperi: Näin autoilulla rahastetaan
        http://www.talouselama.fi/uutiset/mallia-bernerille-arvopaperi-nain-autoilulla-rahastetaan-6616320
        Talouselämä 19.1. 1

        "Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin suunnitelma väyläyhtiön perustamisesta antaisi yksityisille toimijoille tilaisuuden rahastaa kansalaisten autoilulla, kertoo Arvopaperi. Toteutettavasta mallista riippuen kyseessä saattaisi olla hyvinkin rahakas liiketoiminta kuten esimerkiksi Italiassa.

        Italiassa liki 7 000 kilometrin tieverkostoa hallinnoi yksityisten yhtiöiden joukko. Suurin yhtiöistä on holdingyhtiö Atlantia, jonka omistukseen kuuluu Autostrade per l'Italian, joka omistaa 2 965 kilometriä tietä. Atlantian hallinnassa on myös maksullisia teitä Puolassa, Intiassa, Brasiliassa ja Chilessä, lisäksi se hallinnoi Rooman lentokenttiä.

        Atlantian talousluvut paljastavat tienpidon kannattavuuden. Vuonna 2015 holdingyhtiön 5,3 miljardin liikevaihdosta 3,8 miljardia tuli tietulleista. Yhtiön liikevoittomarginaali oli 41,7 prosenttia ja nettotulosmarginaali 16,1 prosenttia.

        Jo vuonna 1989 pörssiin listautuneen yhtiön liikevaihto on notkahtanut pörssihistoriansa saatossa vain yhden kerran. Mutta keskimäärin se on kasvattanut liikevaihtoaan 6,5 prosenttia vuodessa ja nettotulostaan 11 prosenttia vuodesssa.

        Atlantian osakekurssi on noussut listautumisen jälkeeen 3 686 prosenttia, ja osinkoa se on jakanut joka vuosi. Mikäli osingot luetaan mukaan, Atlantia on antanut sijoittajilleen 12 121 prosentin kokonaistuoton. Vuosituottona tämä on keskimäärin 19 prosenttia. Tuhannen euron sijoitus on siis kasvanut 122 210 euroksi, ja 8 200 euron alkusatsauksella sijoittajasta on sukeutunut jo miljonääri".

        --

        Nyt on kai selvää mistä Berner ja Sipilä sekä PersKeKo-porvarihallitus on tiemaksurahastusreseptinsä saaneet. Osakeomistuksia, vai oma "Suomen Altantia" perusteilla? Kalliiksi tulee tienkäyttö/autoilu tulevaisuudessa, jos keskokoomuksen EKokoomusmafian hyvävelirapparit pääsevät jakamaan Suomen tiestön joka on kansallisomaisuuttamme.


    • eikaitläpi

      Mikä kusetusyritys tulossa?

    • Palstapölhölle

      En tiedä mutta entinen liikenneministeri Merja Kyllönen on varmasti repäissyt pieruverkkarinsa kahtia,ja palstapölhö muistelee kuin kehuit kun saadaan autokanta uusiutumaan .

    • Merjaollilanpiikatyttö

      Ei saanut Merja tahtomaansa läpi nyt yritetään uudestaan toisaalta tämä esitys liikenkenne -viestintäministeri esitys johon otetaan kantaa myöhemmin oli mukavaa seurata kun tämä palstapölhö oli Isopersemerjan kannalla kaikissa esityksissä miten se takki nyt taasen noin kääntyy. Kaivetaan arkistoja sieltä ne takinkääntäjän kirjoitukset löytyvät.

      • Hulluaho

        Ja nyt sinä kannatat kun persut kannattavat. Niin se takki kääntyy...


      • Urea_iacta_est

        Paitsi että tapasi mukaan valehtelet. Kyllönen ei tehnyt asiasta minkäänlaista esitystä.


    • vittstsatstataa

      Soini on jo menettänyt aivan kaiken. Siitä ei ole ollut yhtään mihinkään. Bernerin persettä on kyllä nuollut ja vittuillut äänestäjilleen ja pannut heidät suurkonnien maksumiehiksi. Nyt Soinin peli on pelattu. Kosto on kova ja viha loppumaton.

    • jvbb

      Mutta kun ne mamut

    • Isopersemerja

      Kyllä tämä hallitus varmasti saa oikeudenmukaisen päätöksen asiasta maaseudun väkeä kepu ei hylkää esitykset ovat toista kuin tehdyt päätökset suomessa on euroropan vanhempia autokantoja mutta ei tätä kerralla uusita se on varmaa. Maaseudulla ajetaan kauppareissuja vanhoilla autoilla koska se on ainut keino syrjäseudulla liikkua että varmasti tämä huomioidaan ja Perussuomalaiset ovat olleet aina köyhän väestönosan puolella. Edellinen paskahallitus joka ei saanut mitään aikaan tämä halitus on tehnyt sen kolmessa kuukaudessa mitä meni aikaa edelliseltä koko valikausi.

    • Tähänkö_on_tultu

      Todella oikeudenmukainen esitys. Käytetyillä pakosta ajavat, pienituloiset haja-asutusalueilla asuvat joille auto on välttämätön, maksavat uusien ökyautojen 20000-50000€ autoveroalennuksen. Tavalliselle perheauton ostajalle tuo alennus olisi 3000-5000€ ja välirahat autoa vaihtavalle pysyisi ennallaan.
      Onko tosiaan oikein, että taas tehdään tällainen tulonsiirto pienituloisilta. Onko perussuomalaisten politiikka tosiaan tällaista?

    • Jytky_tulee_oletko_ready

      ON ON. Persupuolue tarjoaa parasta osaamistaan Suomelle. Soini, Niinistö, Lindström. Suomi kiittää, varsinkin se rikkain 10% Sipilän ja Bernerin päätöksestä ja joo-joo mies Soini hyväksyy kaiken. Myös tälläisen massiivisen tulonsiirron köyhiltä rikkaille.

      • klax

        Suomalaisten petturi trio, täysin munattomia nahjuksia, oksennus tulee mieleen.


    • Kovaa_kyytiä

      Soini laitettiin Davosiin talousforumiin, siellä hän on pois jaloista, kun Berner ja Sipilä puliveivaa taas rikkaille kymmenien tuhansien veroedut, jotka vanhilla käytetyillä ajavat maksavat.

    • Rukousaamiainen. Mitä tapahtui rukousaamiaisella? Haluan totuuden.

      Totta kai Soini hyväksyy Suomen tieverkon yhtiöittämisen ja sitä kautta yksityistämisen pääomapiireille. Soinin ja Persujen tehtävä on ollut imuroida tyytymättömyys Persu-nimiseen karsinaan, pääomapiireille vaarattomaan karsinaan.

      Mitä tapahtui rukousaamiaisella? Rukousaamiaisen jälkeenhän koko puolueen politiikka teki täyskäännöksen. Ensimmäinen näkyvä takinkääntö oli UKIP:in pettäminen ECR-loikalla ja takki on sen jälkeen kääntynyt kaikessa muussakin. Ainoa prioriteetti oli hallitukseen pääsy käytännössä ilman ehtoja.

      Mitä tapahtui rukousaamiaisella? Haluan totuuden. Rukousaamiainen.

    • Verhoton

      Emme hyväksy Berberin suunnitelmia, se on tullut esille monista tv-haastattelussa.
      Esim. Sampo sanoi, että kyseessä on vaan ehdotus.

    • 2-12

      Soini ei hyväksy esitystä tällaisenaan. Soini haluaa, että esitettyä polttoaineveron alennusta ei tehdä. Muuten hän hyväksyy Bernerin esityksen.

    • Nuhjunuhju

      Soini ja muut petossuomalaiset hyväksyy mitä käsketään hyväksyä, se on hallituksessa olon ehto tuollaisella mitään omaa omaavalla pikkupuolueella! Petossuomalaiset on niin täydellisessä talutusnuorassa kuin ikinä voi, siitä on kaikki petossuomalaisten takinkäännöt hyvä todiste,mitkään typerät persusutkaukset ei sitä tosiasiaa muuta miksikään miten pettivät kaikki äänestäjänsä!

    • Leka-Antti

      Persut komppaa Berneriä, että Soinin paikka ministeriaudin takapenkillä säilyy.

      Vähät siitä, että pienituloiset käytetyillä vähän ajavat kompensoivat varakkaiden ja rikkaiden uudet autot ja paljon ajamisen.

    • kirjaimellisesti-näin
    • pierutverolle

      Soinihan hyväksyy vaikka perseveron=pieruveron !!

    • Siittä_Vaan_Sano_Soini

      Persut taas tukevasti kahdella pallilla, ja Soini Timppa poissa ikävien asioiden keskeltä.

      Terho kertoo, ettei kelpaa, Niinistö kertoo, että tuumataan, Juvonen kertoo, että hieno juttu.

      Siittä voi jokainen valita itselleen mieluisan Perussuomalaisten mielipiteen.

      • Siittä_Vaan_Edelleen

        Jalonenhan se yksi näkymätön persu oli eikä Juvonen.
        Mistä näitä kaikkia hakkaraisia muistaa.


    • sapeli1234

      Kyllä se hyväksyy kunhan ensin saadaan jotain hyvää vanhoille kannattajille ja siinä avittaa oikeusministeri. Kuulin juuri, että yhtiö hyväksutään kunha bensaveron alennus poistetaan, öky autoilla ajavat maksavat täyden maksun huvistaan. Samalla muutetaan lakia, ettei yli 50 vuotiaita miehiä enää syytetä raiskauksista, vaan kyseessä on oikeastaan lievempi tapaus," yllätys yhdyntä". Sukupuolella ei niin väliä jos on Suomessa oleva vähemmistöuskonto tai lahko. Josta voidaan antaa rangaistuksena viiden kerran työvelvoite paikallisen marttakerhon kiertopalkintona, voittaja ratkaisee mitä hommia teettää. Kyllä se järjestyy

    • fxhd

      Autoverot ainakin poistuvat. Saadaan uusia vähäpäästöisempiä autoja.

    • soinikaljauskossa

      Nyt taistellaan Isä Timon ministerisalkun säilymisen puolesta. Sen rinnalla kaikki muu on toisarvoista.

    • uppoavalaiva

      Kuntavaalit liian lähellä joten ei hyväksy .

    • RaimoKontiokaataja

      Näin paljon turhaa melua täysin olemattomasta asiasta.
      A) mittään uutta tiemaksukäytäntöä tai autoverohelpotusta ei vielä ole pitkään aikaan tulossa. Mahdottomat esitykset useimmiten kaatuvat omaan mahdottomuutensa.

      B) Sonilla ei ole mitään sanotavaa tai päätösvaltaa koko asiassa. Jos Kepu ja Kokoomus sen puolta pitävät esitys ilmeisesti menisi läpi liikenneministeriössä missä asia joka tapuksessa päätetään

      Lopettakaa jo tämä iankaikkisen kyllästyttävä rupattelu asioista joihin ette voi vaikuttaa ja jota ette ylipäänsä ymärrä. Persuille ainoa asia mitä LUULEVAT ymmärtävänsä on maahanmuuttovihan lietsominen ja vbähemmistöjen haukkuminen.

      Kiitos Persut että tämän luitte. Ymmärsittekö sanoman ????

    • Kaikenkokenutjanähnyt

      Vennamo sentään oli älykäs mies Persuihin verrattuna jotka evät edes peruskoulun läpäisee vaan kun ikä tulee täyteen heidät heitetään koulusta pihalle rääkymään ja räyhäämään.

    • 2-3

      Berner on toiminut Sipilän ohjeistuksen mukaan. Soini on samaa mieltä aina kuin Sipilä, jotta ulkoministerin salkku ei vaarannu. Bernerin esitykseen tehdään joku mitätön muutos, jotta Soini pääse kehumaan persujen aikaansaamalla verohelpotuksella kaavailtuun suunnitelmaan. Persut siis tulevat kannattamaan asiaa.

    • röhröhröhWiiiik

      Ikävimmät päätökset tässäkin asiassa tehdään vasta kunnallisvaalien jälkeen. Ensin pitää jytkyttää (=kusettaa) huuhiloilta äänet.
      Kuten Timppa nauraakin: "Kyllä ne pöhköt meitä taas äänestävät, mihin muuallekaan he menisivät?"

    • Naurajasi

      Miksety poista toista autoa rekisteristä, vai kahdellako aoit ajella samaan aikaan?

    • armottomat-persut

      Kepu ja kokoomus vie köyhiltä tuhkatkin pesästä, mutta jättävät sentään arinan- -Persuretkut vievät senkin!!

    • eipähätää

      Mitä väliä Soinin kannalta enää, vaikka persut eivät saisi yhtään ääntä? Tavoite saavutettu, voi keskittyä luulemaan itseään maailmanmieheksi ja väistelemään puista putoavia oravia.

    • teirentukko

      Jos uskaltas nyt härskinä veikata, niin Hallitus on pihalla maaliskuuhun mennessä. Ihmiset on nyt kiukuspäissään alkaneet laskemaan mitä ne maksaa veroja ja mitä ne tienaa, mitä jää elämiseen jne....
      Tulee varmana jonkunlainen kansan protestilakko ja se alkaa maantieltä. Vetävät rahtarit rekoilla päätiet tukkoon, pääkaupunkiseutu menee jumiin enste...leviää koko maahan ja sitten se on hallitus out. Ja uudet vaalit. Kahtokaapa vaan.Ja homman häviää persut, kepu ja kokkarit....
      Esim. Pirkanmaalla on vitun kiukkusia kommentteja aamulehdessäkin ja tuossa tankatessa aamulla oli täällä hämeessäkin pakumiehet pirun pahalla päällä.Yksikin perkeleitä sadatteli kaverinsa kanssa siinä tankatessa.. Huono enne. Ei ole tällasta ennen näkyny. Rupiaa oleen immeisten mitta täys nyt sitten...

      • Iloinen_Veronmaksaja

        Mitähän tulee, jos demarit, kokoomus ja vihreät on seuraavassa hallituksessa?
        Kaikilla on käsi veronmaksajan taskussa.

        Nykyisellä mennään loppuun asti ja Soini pyörii siinnä mukana.


    • Pettynyt__

      Soini myy taas perseensä ihankuin taksiuudistuksenkin suhteen. Topakasti sanotaan ettei käy, ja kun muutamaa tyhjänpäiväistä kohtaa viilataan, persu pyllistää taas ottamaan butt-fuckia niin että raikaa.

    • persuttelija

      Tämähän on hallitusyhteistyötä. Ei siellä kukaan voi itse päättää, persujen pitää olla konsensuksessa mukana.
      Ja eikö se ole muka oikein että kenellä on varaa hankkia auto, on varaa maksaakin sen käytöstä. Ja saahan työmatkat verovähennyksiin!

      • Minulle_sopisi

        Eikö se ole myöskin oikein, että meillä joilla on vara hankkia uusi auto, niin maksamme siitä autoveron ja se menisi lyhentämättömänä tieverkon korjausvelkaan ilman mitään yhtiötä.


    • kansa.kauhuissaan

      Persujen vaalipetos on sanoinkuvaamaton.

    • miksei_näin

      Miksi ei yhtiöittämisen sijaan säädetä lakia, jonka mukaan autoilijoilta revityistä rahoista vuosittain 60% korvamerkitään tiestön parannukseen? Siitähän jäisi vielä muutama miljardi vuositasolla kehitysmaamuslimien aiheuttamiin kustannuksiin.

    • Valitulla_linjallaan

      Persut antavat 20-50000€ veroalennuksen ökyauton ostajille ja ottaa sitten rahat sen korvaamiseen vanhoilla autoillaan pitkää työmatkaa ajavilta duunareilta.

      • hiukoo_hieman

        Aivan. Julmin riistäjä on persut, koska sillä sillä ei oo varsinaisesti muuta taustaryhmää kuin soinisäätiö, jolle kähmiä. Ns. lupauksethan on jo kirjoitettu 'soinin enkelten suruvirret' saagaan, jota pääsiäisyönä veisataan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1382
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1265
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1170
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1052
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1006
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      993
    8. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      979
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      971
    Aihe