Narvi aito 24 vs parra 28

Mielipiteit

Tere

Onko kokemuksia oheisista kiukaista. horminliitäntä sopisi mainiosti molemmissa edelliseen reikään. Aidossa huomattavasti isompi kivimäärä jonka luulisi takaavan pehmeät löylyt, mutta piteneeköhän lämmitysaika kovin?



Sauna 18 m3
Laskennallinen 24m3 (ikkuna, lasiovi..)
Liitinreikä lattiasta alareunaan 58cm läpimitta 140mm


Ominaisuudet tärkeys järjestyksessä
1. Hormiliitännän sopivuus (ei tarvitse tehdä uutta reikää)
2. Pehmeät löylyt
3. Nopeus
4. Kestävyys

19

3839

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • noista2staaito

      Aika erikoiset vaatimukset kun pitäisi olla paljon kiviä mutta niiden pitäisi lämmetä nopeasti? Ei sellaista kiuasta ole muuta kuin yksi ja se on nimeltä mainitsematon "katiska" jonka nimeä en sano koska sydänistit hyppii heti seinille. Kivimäärän perusteella aito.

      • Mielipiteit

        Kiitos, nopeudesta voidaan tinkiä kunhan löyly olisi pehmeämpää.


    • Parrabbas

      Aito on nopea kuumentamaan mutta muuten yksi huonoimpia kiukaita. Hormilämmöt kovat siinä missä parralla yllättävän alhaiset mutta kivimäärät parrassa on aika onnettomat. Nimellistehotestissä hormiliitoksesta mitattuna hormilämmöt vain reilu 400c etkä sinä niin tyhmä ole että tuhkaluukku auki lämmittäisit hajoittaen siten itse aiheutetusti hormin sulattaen siinä sivussa kiukaan.

      Lämmitysajat eivät ole suoraan verrannollisia (tapauskohtaista) kivimääriin. Eräässä kiuastestissä jossa oli kiukaita suurilla kivimäärillä osa kiukaista lämmitti saunan nopeasti mutta eivät lämmittäneet kiviä tavoitearvoihin vaikka kuinka puuta polttivat..Noissa perinteisissäkin voi edelleen tapauskohtaisesti olla paljonkin kiviä todellisuuden ollessa se, että kiuastyyppi lämmittää kuten muutkin pääasiassa saunan ilmaa kivien lämpötilan jäädessä aika alhaiseksi. Yleistyksenä kuitenkin mitä enemmän kiviä sitä pehmeämmät löylyt. Teoriassa. Löylyjen pehmeys kun jää markkinamiesten puheiksi jos lämmität saunan jonnekkin sadan asteen hujakoille kiukaalla joka on perinteinen ns. kaminakiuas. Pehmeillä löylyillä kun tarkoitetaan kosteita löylyjä ja niitä ei saa kuumassa saunassa edes teoriassa koska saunan peruslämpötila määrittelee kuinka paljon ilma sitoo löylyistä kosteutta. Kosteuttakaan ei paljoa irti saa jos kiviä ei ole todella paljon edellyttäen että ne kivet ovat lisäksi kuumia. Sehän siinä onkin kun kipataan vain kiviä kiukaaseen ilman että kiuas kykenisi edes lisäysmääriä lämmittämään..Mitä kuumempi sauna sitä kuivemmat löylyt. Kun sinä sitten lasket lämpötilaa jonnekkin 70C asteeseen perinteisellä kiukaalla kivet jää kylmiksi. Voi kait sitä sitten kutsua pehmeiksi löylyiksi kun kiuas kusee alleen en tiedä?

      Molemmat käyttökokemuksitta varmaan nopeita erojen ollessa lähinnä löylyissä. Arvelen en tiedä että parra antaa kovat terävät ja kuivat löylyt siinä missä aito käsitykseni mukaan antaa miedot löylyt kivimäärien puolesta ja sen takia että se tuskin lämmittää kiviä hyvin? Mitä kestävyyteen tulee se on lähinnä sinusta itsestäsi kiinni kuinka kiuasta lämmität. Maalaisjärjellä kiukaan kuin kiukaan saa kestämään vuosia siinä missä kädetön saa saman kiukaan puhki vuodessa parissa.

      • SikaSäkissä

        Tuon IKI:n kommentin jätän omaan arvoonsa, mutta noissa kahdessa on yhteinen vika, eivät voi näyttää Testiraporttia.
        Mikäli TM:n testiin on luottamista, niin Harvian lisäksi Aito ja Narvi kiukaissa hormilämmöt ylitti T600 lämpöluokan, ovat siis paloturvallisuuden osalta laittomia.
        En luottaisi rautakauppan myjän lupauksiin, jos valmistaja ei ilmoita kirjallisesti (testiraportti) yhdyshormin maxm savukaasun lämpötilaa. Nykyinen CE -kilpi mahdolllistaa myös sellaisen kiukaan markkinoinnin, joka ei välttämättä täytä hormiin tulevan savukaasun maksimi lämpötilan osalta hormin (T600)
        T- lämpöluokkaa.


      • huokauss

        No niin. Eihän siihen niin kauaa mennyt kuin sydänsaaste ilmestyi tähänkin avaukseen. Odotetusti. Seuraavaksi vuorossa massapostaukset edellisen esimerkin mukaisesti sisällön ollessa se yksi ja sama tutuksi tullut.


      • KIUKAISTAKIUKAINAITOHELO
        SikaSäkissä kirjoitti:

        Tuon IKI:n kommentin jätän omaan arvoonsa, mutta noissa kahdessa on yhteinen vika, eivät voi näyttää Testiraporttia.
        Mikäli TM:n testiin on luottamista, niin Harvian lisäksi Aito ja Narvi kiukaissa hormilämmöt ylitti T600 lämpöluokan, ovat siis paloturvallisuuden osalta laittomia.
        En luottaisi rautakauppan myjän lupauksiin, jos valmistaja ei ilmoita kirjallisesti (testiraportti) yhdyshormin maxm savukaasun lämpötilaa. Nykyinen CE -kilpi mahdolllistaa myös sellaisen kiukaan markkinoinnin, joka ei välttämättä täytä hormiin tulevan savukaasun maksimi lämpötilan osalta hormin (T600)
        T- lämpöluokkaa.

        Mikäli TM:n testiin on luottamista, Kastorin hormilämmöt hiukan reilu 400C. Sama homma Parra-kiukaan kohdalla.

        Oletko pysynyt laskuissa mukana miten moneen avaukseen niiden aiheesta riippumatta olet jo massapostannut testiraportin sydänmainoksineen? Mitä vihjaan on se, että vaihda levyä kun tympäisee lukea samoja massapostauksia satoja kertoja.
        Aika tyypillinen pakko-oireista kärsivä. Montako kertaa peset kädet päivän aikana yms. kun pakkotoistot ovat noin pahaksi päässeet?


      • Etvoitapahuudessaminua
        huokauss kirjoitti:

        No niin. Eihän siihen niin kauaa mennyt kuin sydänsaaste ilmestyi tähänkin avaukseen. Odotetusti. Seuraavaksi vuorossa massapostaukset edellisen esimerkin mukaisesti sisällön ollessa se yksi ja sama tutuksi tullut.

        Oletko ajatellut että sydänkiuas on erittäin hyvä ja parempi kiuas joita puolustat periaatteesta? Mieti. Ei tarvitse olla epäkohtelias. Tuommoisen tekstin jälkeen sanomasi on tyhjää.


    • Mielipiteit

      IKI saunaan tulisi jos olisi rahaa. Nyt hakusessa 500-700€ arvoinen. Mites karhu 27 pk? Hormiliitos 4-5cm liian korkealla mutta se ehkä menee pienellä säädöllä...

      • Karhunkannalla

        Se on hiukan mysteeri kun tehot on hiukan heikot mutta HS aika hyvä mikä on ristiriidassa keskenään. Uudet kastorit karhu ja saga ovat parhaimmistoa nykyvalikoimissa. Kivimäärät minimissä mutta kuitenkin riittävästi ei liian vähän. Saga on sama kiuas paljon isommalla kivimäärällä. Ei kuumenna saunaa kuten sisarmalli mutta kiviä senkin edestä. Katiskakiukaat kuitenki eroaa aika paljon löylyominaisuuksiensa puolesta että kannattaisi käydä jossain testaamassa ja miel. lämmittämässä ettei lämmitysajat ole ihan hirveitä. Puolitoista tuntia on kivimäärät huomioiden ihan hyvä löylyt ovat sen arvoiset. Mutta jos olet tottunut kuumaan saunaan johon pääsee nopeasti karhu ei ole ollenkaan huono vaihtoehto. Mielipiteenä noista vaihtoehdoista karhu jos on liitettävissä hormiin helposti. Parrakin menisi mutta kivimäärät ovat mit äovat.


      • Minimi_

        50kg riittää joten kuten kun ei lämmitä saunaa ihan hirveästi. Jos tyytyy 70C asteeseen sauna kuumentamaan löylyt pehmenee kummasti vs. sadan asteen lämpöiseen saunaan. Monessa kiukaassa on ihan liikaa kiviä niiden lämmönsiirtokyky huomioiden. Onhan ne löylyt sitten pehmeät kun ei kivet kuumene. Katiskoissakin on sellaisia susia seassa että vaikka olisi asuntosaunassa missä on peruslämpö menee kaksi tuntia lämmittämiseen ja se on ihan liian paljon se.


      • Mielipiteit

        Kiitos hyvistä vastauksista! Okei eli Karhulle kehuja. Se kiinnostaa, hormiliitos on 7cm liian korkealla karhussa. Saakohan sen osumaan ilman uutta reikää?


      • eisaa

        ei saa piikkaus- ja paikkaushommiksi menee.


      • Mielipiteit

        Ok, no jos saa suht kunnon kiukaan vuosiksi kannattaa ehkä pieni piikkaus. Kiitos avusta, karhu lähtee matkaan siis...


      • Karhun.kaataja
        eisaa kirjoitti:

        ei saa piikkaus- ja paikkaushommiksi menee.

        Karhun paska on komia läjä.


    • saunomaan

      Miksi noista kumpaakaan? Kirjoitukseesi sopiva kiuas on olemassa . Sydänkiuas 10.

      Mikäli pitää pistävistä ruoskan sivallukselta tuntuvista löylyistä niin älä osta sydänkiuas 10 kiuasta.

      Yksinkertainen helppo kysymys ja vielä helpompi oikea vastaus .

      Iki kiuas ei ole niin hyvä mutta jos muotilehtien kuvat on tärkeitä ja saat mielihyvää että voit kertoa roskapönttä look kiukaan ikin olevan saunassa niin sitten se.

      • HAISEE

        kuva arinasta, kiukaasta tai jopa adressista suomalaisen saunan liputuspäivästä on valvojalle liikaa mutta sydän saaste, sitä ei pidättele mikään. Kokeilin (jälleen kerran) tekemällä ilmoistuksen ylläpidolle ja arvaatteko miten kävi? No yllättäen ei mitenkään sydän mainonta vain jatkuu. Terveisiä vain sheriffille lämpeääkö sydänsauna useinkin?


      • s24roskapöntät

        Eihän niitä akkain muotilehtejä lue muut kuin sinä, neitimies joka harrastaa näköjään sm:a kun ruoskat heiluu säännöllisin väliajoin?

        Kun nettitrollausta harrastaa, kirjaimellisesti harrastaa käy kuten sinun kohdalla jutut alkaa toistamaan itseään. Varsinkin sydänistien kohdalla ulosannin ollessa yhtä heikkoa kuin kamina jota kauppaavat. Korjaan pyrkivät kauppaamaan.


    • Konkkapulju

      Jos haluaa saunaansa 70-luvun itäsaksalaisen pesukoneen näköisen rävellyksen niin silloin on vain yksi merkki. Tehän tiedättekin...

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1585
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1147
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1066
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1027
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      582
      1015
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      920
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      912
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      774
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      700
    Aihe