Saas nähdä!

Psykoterapeutitar

Ensiviikolla alkaa laihdutus! Dieettiä pitää noudattaa tarkasti ja "syödä" saa vain "laihdutuspussikeittoja". Nyt olen yrittänyt syödä ohjeen mukaan raejuustoa ja tonnikalaa. Ihan oikeasti; yrjö meinaa tulla. Motivaatio täysin hukassa ja miten syön särkylääkkeet olkapään nivelsiteiden repeämän takia. Sopivatko yhteen huippuniukan "aterioinnin" kanssa?

Kyllä sitä ihminen kaikkeen uteliaisuuttaan suostuu! Minkä onnen se "laihuus" takaa? Taitaa vaan rypyt tulla paremmin esiin, kuten muillakin vanhempana laihduttaneilla. Pitäis ostaa vaaka ja verenpainemittari. Ohjeissa lukee! Että elämä kääntyy kokonaan omaan napaan tuijotteluksi.

163

1635

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tsemppiä_sulle

      Aivan kamalaa :/ Joudutko oikeasti tekemään itse jotain terveytesi eteen. Kyllä nykyajan lääkärit ovat säälimättömiä hirviöitä.

    • Onnea matkaan!

      "Pussikeitot", "dieetti" ja "motivaation puute" tosin kuulostavat minun korvaani huolestuttavalta, mutta toivottavasti olen väärässä.

      Oletko aiemmin yrittänyt laihduttaa?
      Mikä on muuttunut, miksi nyt onnistuisit?
      En yritä lannistaa, mutta tuo kannattaa miettiä valmiiksi eikä vasta sitten kun homma alkaa tökkiä.

      • Psykoterapeutitar

        Aikoinaan toisen synnytyksen jälkeen alle kolmekymppisenä laihdutin n. parikymmentä kiloa. Muuta en ole laihduttanut. En lannistu, kun ei se laihuus onnea takaa, tai muutakaan "terveempää" elämää. Muutenkin olen elänyt jo ihan tarpeeksi!


    • Minkä firman tuotteita aiot mainostaa/haukkua?

      H.

      • Psykoterapeutitar

        Stockan varmaan😊👍🏻 Kun ei minusta taida olla noin tiukkaan kuuriin!


    • nakit-ja-muusi

      Itse vedin läpi 10 viikon pussikeittokuurin. Vihanneksia vain sai syödä lisäksi, ei edes hedelmiä koska niissä on liikaa kaloreita. Ne keitot on mauttomia joten aloin kaipaamaan kaikenlaisia mausteita.

      Sen verran fuskasin syntmäpäivän kunniaksi että tein ruisvoileivän johon päälle savukalaa. Olipa tajunnan räjäyttävä makuelämys niiden litkujen jälkeen!

      Kyllähän se paino putosi reilusti, mutta sittenhän se taistelu vasta alkaa kun pitää ne ruokatottumukset muuttaa pysyvästi.

    • Joskus kannattaa heittäytyä mukaan ilman että sen kummemmin ajattelee asiaa. Tekee vaan. Ottaa hetken kerrallaan ja pysyy suunnitelmassa.

      Sulla on motivaatio hukassa. Lupaan sulle, että jokainen 5 kiloa kun saat pois, tulee aina vaan parempi fiilis! Jaksat paremmin, olo kevenee niin että sen huomaat, ja mietit mikset ole tehnyt sitä aikaisemmin.

      Neste-dieetit ovat rankkoja, mutta on niissä monta hyvää puoltakin. Ajatukset ruuan ympäri joutuu raiteiltaan, rutiinit sen laittamisessakin ovat niin yksinkertaiset - ei tarvi ajatella ruokaa. Mielihyvää pitää vaan etsiä jostain muualta, joten tee se. Kaiva esille joku harrastus mihin voit palata aina kun mieli on apea. Ettei se mitä et saa syödä, olisi koko ajan mielessä :)

      Vatsalaukku pienenee tehokkaasti, sen jälkeen tuskin enää mene isoja annoksia. Paino tippuu kait yleensä hyvin, mikä motivoi jatkamaan. Ja se fiilis kun olet jotain tehnyt, mikä on tuntunut melkein mahdottomalta! Se on voittamaton. Pönkittää egoa :)

      Lisäksi, niin kuin nakit-ja-muusi kirjoitti, tuon dieetin jälkeen ihan tavallinen ruoka maistuu taivaalliselle. Ruoka ei lopu maailmasta vaikka et just nyt saa syödä sitä. Sä samalla vaihdat makuelämykset voi-kerma-sokeri perusmakuihin, alkaa nauttimaan tavallisista perusruuista. Siellä niiden makuelämykset odottaa sua litkukuurin jälkeen, ikään kuin palkintona.

      Tsemppiä rutkasti! Sä pystyt siihen!

      • ravitsemusterapeutti

        Tuollaiset pikadieetit laittavat aineenvaihdunnan sekaisin ja ovat vaarallisia elimistölle.


      • Psykoterapeutitar

        Vahvasti olin sitä mieltä, että pystyn siihen, tosin edellisen ja ainoan laihdutuksen aikana, en tuntenut mitään riemua ainoastaan kärsimystä. Eikä mikään muuttunut sen kummemmaksi. Muutenkin, sen tekee, minkä jaksaa ja mitä ihmettä tässä nyt vielä pitää jaksaa? Enkä muutenkaan ole mikään "harrastusihminen"! Ihan tavallinen elämä nykyisin riittää.

        Liikenneonnettomuuden tapahtuessa ennen joulua, niin ajattelin, että onneksi dieetti alkaa rankkana vasta tammikuun lopussa, mutta ei niin nopeasti paranekkaan olkapään nivelsiderepeämä. Särkylääkkeitä täytyy syödä, että pärjää särkyjen kanssa jotenkin. Jumppa, jonka piti alkaa tammikuun alussa, vaihtui fyssarijumppaan käden takia.

        Miten sujuisi litku/särkylääkekompo? Lisättynä kivuliaisuus!


      • ravitsemusterapeutti kirjoitti:

        Tuollaiset pikadieetit laittavat aineenvaihdunnan sekaisin ja ovat vaarallisia elimistölle.

        Pieni kärsimys ihmisen elämässä ei haittaa, ei aina tarvi olla niin auvoista. Sitten taas arvostaa niitä hyviä tai ihan tasapaksujakin hetkiä enemmän! Tarkoitan nyt tätä dieetin epämukavuutta, en sun käsisärkyä. Niistä pillereistä kysyt tietenkin sairaalassa, sopiiko litkun kanssa.

        Sä ymmärsit harrastukset väärin, tai selitin huonosti. Mikä usein menee pieleen laihduttaessa, on että yleensä tavallaan hoidetaan vain oireet, eikä paranneta sitä itse oireiden aiheuttajaa. Poistetaan ylipaino, mutta ei ne syyt tai huonot tavat millä ylipaino on tullut. Joten joko dieetti jää kesken, tai sitten hoidetaan kuuri pois ja palataan vanhaan huonoon kaavaan.

        Esim., mulla on ollut päällänsä suklaa-addiktio. Ennen joulua aloitin sokerittoman elämän, ja jouluna vedin taas melkeinpä sitä "mun kamaa" kaksin käsin. Kesti hetki päästä taas raiteilleen. Aina kun himo iskee päivisin, keitän tilalle kuppi vihreetä teetä. Iltaisin kun soffailen ja kädet taas muistaa että tuossa se rasia oli ennen, otan kutimet käteen. Joudun keskittymään muuhun kivaan.

        Kukaan ei voi sanoa sulle mikä se sun vastike ruualle voisi olla. Jos sinä niin haluat, tajuat tämän pointin, sä keksit sen kyllä ihan ite. Jolloin litkukuuri on vähemmän pelkkää kärsimystä, enemmän uusi suunta sun elämässä.


    • flegmaatti

      Oletko suunnitellut jatkon?
      Miten varmistat, että päästyäsi tavoitteeseesi ettet hiljalleen palaa entiseen muotoosi?

      Aikanaan pudotin painoani täydellä atkinsilla 6:ssa viikossa 16kg. Opeteltuani uudelleen syömään, tuli painoa takaisin pari kiloa mutta jäi siihen.
      Nopeat hiilarit ja välipalat sekä se pahin, usein tapahtuva, pieni, melkein huomaamaton närkkiminen jäi pois.

      Lienee itsestään selvää, että painoaan tarkkaileva on selvillä suuhun tunkeviensa aineksien koostumuksesta ja toiminnasta elimistössä.

      Reippailla miinuskaloreilla eläminen syö lihasmassaa, jos sitä on.

    • Siilimuorikka3

      Totta tonikäsellä varsinkin on lääkärin tarkistus alla ja hyväksyntä moiseen elimistön rääkkiin?

    • suvenelli1

      Tsemppiä sulle! Olen telkkarista katsonut noita dieettiohjelmia ja ei helpolta näytä.
      Ollaan me ihmiset niin erilaisia. Itse olen aina ollut hoikanpuoleinen ja nyt ikääntyessä saan taistella noiden lihasten puolesta.

      • Siilimuorikka3

        Nopeasti laihdutetut kilot tulevat vielä nopeammin takaisin.
        En ukso noihin pussilaihdutusjuttuihin, ethän normaalistikaan syö niitä sitten loppuikäsi. Parhaiten tehoaisi jos muuttaisi nyt olevan ruokavalion terveellisemmäksi ja vähäenergisemmäksi ja lisäisi liikunnan määrää. Tuolloin paino ei laske niin nopeasti mutta keino on hellävaraisempi keholle ja mielellekkin.


    • Apetit pakaste-vihannekset ja kasvikset.
      300gr. ja 250gr. X 2.SF
      10-12 kpl. Broilerin paisti-leikkeitä 800gr.SF
      Vaihto-ehtona tar-tar leikattua laatu-naudan lihaa 2% 850gr.SF
      Leipinä Täysj. Ruis ja Vehnä 1 X 2vpl.SF
      Juustoportti Luomu-Kirnu-Voi.SF
      Juustoportti Luomu-viili 6kpl.SF
      Maito 3ltr. luomu rasvaton.SF
      Omenaa, Mandariinia tms.Osittain SF
      Viikon eväs.
      Maksaa mitä maksaa

      H.

    • M.M-

      Laihdutuskuurit ovat lihomisen syy.

      Vain uudenlainen ruokavalio lopullisesti auttaa ja antaa terveyttä.

      Älä syö sokeria, hampaasikin kiittävät ja kiiltävät! Etkä liho.

      • Lisäys-edelliseen

        Hedelmiä tottakai, mutta lisätty sokeri pois.


      • Lisäys-edelliseen kirjoitti:

        Hedelmiä tottakai, mutta lisätty sokeri pois.

        Omenaa, Mandariinia tms.Osittain SF

        H.


    • Ruippelino

      Minulla on ollut päin vastoin. Lääkärit läpi elämäni vihjailleet, että pitäisi alkaa laittaa murua rinnan alle.
      Vaan eihän minulla ole rintoja eikä parisuhteisiini kuuluneet naiset ole syttyneet ajatuksesta pullamuruista rintojensa alla.
      Toki nyt on ahavoitunutta testo-stereo runkoa sopivasti, en enää luuviulun varjokuva.

      • M.M-

        Sinulla hormoonit-ovat ilmeisesti pielessä, onko ruokavaliosi nuorena ollut huono?
        Sinun pitäisi olla terveellisellä ruokavaliolla,
        terveys antaa oikeanlaiset hormoonit ja rinnat, samoin luuston ja lihaksistonkin, sillä hormoonit ovat oikein silloin, jos ruokavalio on terve.


      • ent.siivoojaparka
        M.M- kirjoitti:

        Sinulla hormoonit-ovat ilmeisesti pielessä, onko ruokavaliosi nuorena ollut huono?
        Sinun pitäisi olla terveellisellä ruokavaliolla,
        terveys antaa oikeanlaiset hormoonit ja rinnat, samoin luuston ja lihaksistonkin, sillä hormoonit ovat oikein silloin, jos ruokavalio on terve.

        Hormoonit pielessä, jos miehellä ei ole tarpeeksi isot rinnat, minkä alle muruja laittaa?
        Kaikki kuultu ...


    • Psykoterapeutitar

      Saas nähdä! Vaikeeta! Säännöllinen, rutiinielämä? Olen enempi elämään heittäytyjä ja sattumien summa. Säännölliset pienet ateriat? Syön, jos syön milloin sattuu tai en syö. Lisää liikuntaa? Mitä, kun liikunta ei virkistä, vaan väsyttää.

      Laihtua pitää? Pysyy terveenä? Työkyvyttömyyseläkehakemukseen lekuri kirjoitti, että yleiskunto hyvä. Hyvä se on edelleenkin, lukuunottamatta erilaisia kupruja erilaisista tapaturmista.

      Ihmettelen!

      • suvenelli1

        Olisiko siitä apua, että raportoisit meille miten sulla menee. Mikä sujuu ja mikä tökkii. Kyllä me ohjeita osataan jakaa, vaikka se mikä sopii yhdelle ei sovikaan toiselle :)


      • Psykoterapeutitar
        suvenelli1 kirjoitti:

        Olisiko siitä apua, että raportoisit meille miten sulla menee. Mikä sujuu ja mikä tökkii. Kyllä me ohjeita osataan jakaa, vaikka se mikä sopii yhdelle ei sovikaan toiselle :)

        Sen takia tässä kirjoittelenkin, että tulee kritiikkiä, neuvoa ja ohjetta laidasta laitaan, että jotain tsemppiä saisin.


      • suvenelli1
        Psykoterapeutitar kirjoitti:

        Sen takia tässä kirjoittelenkin, että tulee kritiikkiä, neuvoa ja ohjetta laidasta laitaan, että jotain tsemppiä saisin.

        Toivotaan, että tulee kannustavaa eikä lyttäämistä.
        Käyn pari kertaa viikossa vesijuoksussa talvisaikaan hallilla. Joskus siellä joku ottaa esiin laihduttamisen ja liikunnan. Ehkäpä sen takia, kun siellä se "alaston totuus" paljastuu. Vesijuoksu ja vesijumppa on armeliasta liikuntaa nivelille.


      • Psykoterapeutitar kirjoitti:

        Sen takia tässä kirjoittelenkin, että tulee kritiikkiä, neuvoa ja ohjetta laidasta laitaan, että jotain tsemppiä saisin.

        Dieetti alkaa maanantaina ja paria päivää ennen h-hetkeä olet noin pihalla siitä miten kannattaa toimia. Unohda koko juttu ja palaa asiaan kun olet paremmin valmistautunut.

        Tämä oli ystävällinen neuvo, ei vittuilua.


      • Psykoterapeutitar
        expimot kirjoitti:

        Dieetti alkaa maanantaina ja paria päivää ennen h-hetkeä olet noin pihalla siitä miten kannattaa toimia. Unohda koko juttu ja palaa asiaan kun olet paremmin valmistautunut.

        Tämä oli ystävällinen neuvo, ei vittuilua.

        Dieetti alkaa sairaalan tiloissa torstaiaamuna punnituksella ja lekurin, hoitajattaren ja ryhmän tapaamisella!

        Ei kommenttien tarvitse pelkästään positiivista tsemppausta olla. Kaikenlainen keskustelu on mukavaa ja erilaiset mielipiteet ovat just keskustelun "suola".


      • Psykoterapeutitar kirjoitti:

        Dieetti alkaa sairaalan tiloissa torstaiaamuna punnituksella ja lekurin, hoitajattaren ja ryhmän tapaamisella!

        Ei kommenttien tarvitse pelkästään positiivista tsemppausta olla. Kaikenlainen keskustelu on mukavaa ja erilaiset mielipiteet ovat just keskustelun "suola".

        Jos sulla on tuollainen tukiryhmä, niin onnistumismahdollisuudet ovat toki paremmat kuin yksin yrittäjällä.


      • Psykoterapeutitar
        expimot kirjoitti:

        Jos sulla on tuollainen tukiryhmä, niin onnistumismahdollisuudet ovat toki paremmat kuin yksin yrittäjällä.

        Onko se sitten onnistumista, jos on laiha? Mitä elämässä tapahtuu laihana tai ainakin laihempana?


      • liika_on_aina_liikaa
        Psykoterapeutitar kirjoitti:

        Onko se sitten onnistumista, jos on laiha? Mitä elämässä tapahtuu laihana tai ainakin laihempana?

        Varmaankin jotain miksi sinuakin lääkärin toimesta laihdutetaan?


      • Psykoterapeutitar
        liika_on_aina_liikaa kirjoitti:

        Varmaankin jotain miksi sinuakin lääkärin toimesta laihdutetaan?

        Lähinnä kai siksi, kun se on muotia olla laiha tai siksi, kun halusin kokeilla jotain extremeä. Lekuri sen lähetteen kirjoittaa tyypin halun mukaan ja jos sanoo olevansa motivoitunut. Kyllä ne haastattelussa tenttas kykyä osallistua tapahtumaan ja sanoivat, että voi jättää diabeteslääkkeet ja nivelkivut helpottavat. Kumpaakaan ei tosin ole, paitsi nyt tapaturmasta johtuva kipu. Itselläni nyt vaan on motivaatio hukassa!


      • Psykoterapeutitar kirjoitti:

        Onko se sitten onnistumista, jos on laiha? Mitä elämässä tapahtuu laihana tai ainakin laihempana?

        Jotenkin tuntuu että sulla itsellä ei ole minkäänlaista motivaatiota ja että lääkäri on vain tuupannut sut johonkin laihdutusryhmään.


      • expimot kirjoitti:

        Jotenkin tuntuu että sulla itsellä ei ole minkäänlaista motivaatiota ja että lääkäri on vain tuupannut sut johonkin laihdutusryhmään.

        No siinähän sä sen kerroitkin samaan aikaa kun kirjoitin omaa epäilyäni.
        "Itselläni nyt vaan on motivaatio hukassa!"


      • mikä.on.tarkoitus
        Psykoterapeutitar kirjoitti:

        Onko se sitten onnistumista, jos on laiha? Mitä elämässä tapahtuu laihana tai ainakin laihempana?

        Onko tarkoitus sinusta sillä dieetillä saada laiha, normaalipainoinen tai vähän lievemmin ylipainoinen?


      • Psykoterapeutitar
        mikä.on.tarkoitus kirjoitti:

        Onko tarkoitus sinusta sillä dieetillä saada laiha, normaalipainoinen tai vähän lievemmin ylipainoinen?

        Ei hajuakaan, kun se lekuri jonka kanssa kaikkee puuhasteltiin on lähtenyt jonnekin muualle. Ettei nyt ole tsemppaavaa lekurisuhdetta. Se hoitohenkilöstö on tosi väritöntä ja kuikeloa mallia, millaiseksi en todellakaan halua.


      • kylmätotuus
        Psykoterapeutitar kirjoitti:

        Ei hajuakaan, kun se lekuri jonka kanssa kaikkee puuhasteltiin on lähtenyt jonnekin muualle. Ettei nyt ole tsemppaavaa lekurisuhdetta. Se hoitohenkilöstö on tosi väritöntä ja kuikeloa mallia, millaiseksi en todellakaan halua.

        Ihan mukavaa luettavaahan tuo tarinasi oli "Psykoterapeutitar".

        Toivottavasti lääkäri, jonka kanssa kaikkea puuhastelit, ei häipynyt lopullisesti tiehensä!


      • Siilimuorikka3
        Psykoterapeutitar kirjoitti:

        Lähinnä kai siksi, kun se on muotia olla laiha tai siksi, kun halusin kokeilla jotain extremeä. Lekuri sen lähetteen kirjoittaa tyypin halun mukaan ja jos sanoo olevansa motivoitunut. Kyllä ne haastattelussa tenttas kykyä osallistua tapahtumaan ja sanoivat, että voi jättää diabeteslääkkeet ja nivelkivut helpottavat. Kumpaakaan ei tosin ole, paitsi nyt tapaturmasta johtuva kipu. Itselläni nyt vaan on motivaatio hukassa!

        Nää motivaatiohukkaiset on iso kuluerä perusterveydenhuollolle. Hullaan heitettyjä resursseja "kurssitta" ja valvoa näitä.


      • Siilimuorikka3
        Siilimuorikka3 kirjoitti:

        Nää motivaatiohukkaiset on iso kuluerä perusterveydenhuollolle. Hullaan heitettyjä resursseja "kurssitta" ja valvoa näitä.

        Niijja syöhän nyt vielä paksusti että jaksat laihuttaa :DD.


      • suvenelli1

        Muistanks mä oikein, että nämä syömishäiriöyksiköt perustettiin aikoinaan anorektikoille ja bulimikoille. Nyttemmin sitten ovat syömisenhallintayksiköitä tms.

        Jotenkin minä en ole kiinnittänyt ihmisten painoon aiemmin huomiota, mutta nyt kun noita laihdutusohjelmia telkkarista tulee joka kanavalta ja uusintoina, niin kyllä vaan huomaan kanssakulkijoiden ylipainot :(

        Olikos täällä palstalla vai mediassa joskus puhetta, että saako lääkäri olla ylipainoinen? Onkos meissä palstalaisissa, jotka annamme ohjeita toisille ylipainoisia? Mutta sitähän ei näe, niin on uskottavampaa :)


    • Omavikasi

      Ilman liikuntaakin onnistuu laihduttaminen, se on laiskuutta ja valinnanvapautta.

      • Kannattaisi

        Vaikka onnistuisi niin on epätervettä olla liikkumatta. Et ole vissiin ikinä tutustunut sanaan TULES.


    • seontiina

      tää on mun lempi aihe ja tsemppaan sua täysillä
      joskus aikoinaan itse hain täältä kannustusta
      mutta sain pelkkää vittuilua joten ehkä en sit tän jälkeen ota kantaa
      mutta hengessä mukana.

    • Finelilinkki
      • "Finelilinkki"

        Hyvä paikka.
        Minä kerroin siitä tänne jo jokunen vuosi sitten.
        Olenpa käynyt kirjeen-vaihtoakin linkin tyttösten kanssa.
        Tiukasti vain hiven-aineista tietenkin.

        H.


    • Ei yli kuusikymppisen kannata laihduttaa rankasti.
      Muutenkin aloittaja on tuomittu epäonnistumaan.
      Tonnikala ja raejuusto menee vielä harvakseltaan jotenkin, mutta ei edes kerran viikossa.
      Nuo pussikeitot ovat kalliita ja ihan turhia. Voi itse tehdä maukkaamman vähäkalorisen keiton jos sellaista välttämättä haluaa syödä.

      • suvenelli1

        Mä en pysty enää tonnikalaa syömään. Tuli aikoinaan kiintiö täyteen, kun töissä rustasin tonnikalasalaattia melkein joka päivä. Sardiinit tomaattikastikkeessa menee. Odottelen särkisäilykkeitä. Särki-innovaatiostahan palkittiinkin joku, en muista nimeä.


      • seontiina

        pussikeitot on helppo tapa päästä vauhtiin
        ja niihin on lisätty kaikkia tarpeellisia vitamiineja ja hivenaineita
        ei ne itse tehdytkään halvaksi tule jos rupee miettiin
        että niistä saa kaiken tarpeellisen voidakseen hyvin pienellä ruokamäärällä.


      • Psykoterapeutitar

        Huh, niin minustakin tuntuu! Päivän tonnikala/raejuuston jälkeen tuli niin huono olo ja yöllä yrjösin. Ikinä en sitä sotkua enää suuhuni pistä! Pussikeitot ovat todellakin sikakalliita, kun kävin alennuskaupassa hintaa katsomassa. Makeat ovat halvempia, mutta niitä en syö.

        Pidän pehmeästä ruuantuoksusta, mikä nytkin uunista tulee, kun perunalihalaatikkoa teen (ilman lisättyä rasvaa). Miten sitten toimisin, kun lapsienlapset tulevat esim. yökylään ja jotain mummon tekemää pitää olla, mistä tykkäävät? Tekisin heille jotain pehmeää ja ihanaa ja itse yrittäisin pysyä pussilinjalla! Olisipa vaikeeta!

        Kylläpä on vaikeeta!


      • flegmaatti
        Psykoterapeutitar kirjoitti:

        Huh, niin minustakin tuntuu! Päivän tonnikala/raejuuston jälkeen tuli niin huono olo ja yöllä yrjösin. Ikinä en sitä sotkua enää suuhuni pistä! Pussikeitot ovat todellakin sikakalliita, kun kävin alennuskaupassa hintaa katsomassa. Makeat ovat halvempia, mutta niitä en syö.

        Pidän pehmeästä ruuantuoksusta, mikä nytkin uunista tulee, kun perunalihalaatikkoa teen (ilman lisättyä rasvaa). Miten sitten toimisin, kun lapsienlapset tulevat esim. yökylään ja jotain mummon tekemää pitää olla, mistä tykkäävät? Tekisin heille jotain pehmeää ja ihanaa ja itse yrittäisin pysyä pussilinjalla! Olisipa vaikeeta!

        Kylläpä on vaikeeta!

        Rasvaton raejuusto!
        Tavallisen, terveellisen ja monipuolisen kotisapuskan lisäksi varmistan proteiinin saantini mm. raejuustolla.
        400g rasvatonta ( 0,2% ) raetta johon tilsin kaksi keitettyä kananmunaa. Maustan 1 - 2:lla puristetulla valkosipulin kynnellä, ruokalusikallisella Dijonin hunajasinappia, ruokalusikallisella neitsyt oliiviöljyä ja tasapää ruokalusikallisella sinihomejuustoa.
        Proskua noin 70 - 80g. Kuormituksesta riippuen syön yhtenä tai kahtena päivänä riippuen muusta protskun saamisesta.
        Rasvaton painoni on noin 76kg joten lasken vuorokautiseksi protskutarpeekseni n.150g.

        Tähän mennessä raejuusto ei ole tympinyt minua. Mössytin aikaisemmin myös rasvatonta rahkaa mutta jatkuvassa käytössä siitä ei vatsani ilahtunt


      • seontiina

        siitä proteiinista puhutaan niin paljon
        mihin sitä tarvii ?
        ja minkä takia se on niin tarpeellista ?
        oon varmaan joskus kuullukkin mutta ei oo painunu mieleen
        joo voin googlettaa
        mutta kun täällä on tällainen keskustelu niin varmaan
        joku kertoo.


      • suvenelli1
        seontiina kirjoitti:

        siitä proteiinista puhutaan niin paljon
        mihin sitä tarvii ?
        ja minkä takia se on niin tarpeellista ?
        oon varmaan joskus kuullukkin mutta ei oo painunu mieleen
        joo voin googlettaa
        mutta kun täällä on tällainen keskustelu niin varmaan
        joku kertoo.

        Proteiinia tarvitaan lihasten kasvattamiseen. Mun tapauksessa lihasten ylläpitoon, että jalat kannattaisivat ja jaksaisi omat kauppakassit kantaa vielä pitkään.

        Mä olen nyt tehnyt rahkalettuja, joiden päälle laitan seoksen, jossa on muussattua avokadoa, keitettyä kananmunaa, oliiviöljyä, mustapippuria.


      • flegmaatti kirjoitti:

        Rasvaton raejuusto!
        Tavallisen, terveellisen ja monipuolisen kotisapuskan lisäksi varmistan proteiinin saantini mm. raejuustolla.
        400g rasvatonta ( 0,2% ) raetta johon tilsin kaksi keitettyä kananmunaa. Maustan 1 - 2:lla puristetulla valkosipulin kynnellä, ruokalusikallisella Dijonin hunajasinappia, ruokalusikallisella neitsyt oliiviöljyä ja tasapää ruokalusikallisella sinihomejuustoa.
        Proskua noin 70 - 80g. Kuormituksesta riippuen syön yhtenä tai kahtena päivänä riippuen muusta protskun saamisesta.
        Rasvaton painoni on noin 76kg joten lasken vuorokautiseksi protskutarpeekseni n.150g.

        Tähän mennessä raejuusto ei ole tympinyt minua. Mössytin aikaisemmin myös rasvatonta rahkaa mutta jatkuvassa käytössä siitä ei vatsani ilahtunt

        Apetit pakaste-vihannekset ja kasvikset.
        300gr. ja 250gr. X 2.SF
        10-12 kpl. Broilerin paisti-leikkeitä 800gr.SF
        Vaihto-ehtona tar-tar leikattua laatu-naudan lihaa 2% 850gr.SF
        Leipinä Täysj. Ruis ja Vehnä 1 X 2vpl.SF
        Juustoportti Luomu-Kirnu-Voi.SF
        Juustoportti Luomu-viili 6kpl.SF
        Maito 3ltr. luomu rasvaton.SF
        Omenaa, Mandariinia tms.Osittain SF
        Viikon eväs.
        Maksaa mitä maksaa

        H.


      • seontiina
        suvenelli1 kirjoitti:

        Proteiinia tarvitaan lihasten kasvattamiseen. Mun tapauksessa lihasten ylläpitoon, että jalat kannattaisivat ja jaksaisi omat kauppakassit kantaa vielä pitkään.

        Mä olen nyt tehnyt rahkalettuja, joiden päälle laitan seoksen, jossa on muussattua avokadoa, keitettyä kananmunaa, oliiviöljyä, mustapippuria.

        okei tällä hetkellä
        mää pidän lihaskuntoo yllä kahvakuulailemalla
        millon milläkin se aina vaihtelee

        monet kertoo syövänsä kananmunia
        ja niissä olis varmaan hyviä ravintoaineita
        mutta kun ei voi niitä syödä
        tai voi syödä jos käy sit aina sen päälle oksentamassa :)
        mää oon kyllä vähän kade niille jotka voi niitä syödä
        on ne niin hyvän makuisia.


      • mimmimum-..mi

        Ruuasta tuli mieleeni ....maksalaatikko täytti 60 vuotta.....8miljoonaa rasiaa uppoaa meihin vuosittain.....tiedän yhden ihmisen joka herkuttelee maksalaatikolla usein.....sanoi että pakko oli lähteä kauppaan vielä myöhään illalla kun teki mieli maksalaatikkoa....En ole katsonut sen kaloreita....


      • flegmaatti
        seontiina kirjoitti:

        siitä proteiinista puhutaan niin paljon
        mihin sitä tarvii ?
        ja minkä takia se on niin tarpeellista ?
        oon varmaan joskus kuullukkin mutta ei oo painunu mieleen
        joo voin googlettaa
        mutta kun täällä on tällainen keskustelu niin varmaan
        joku kertoo.

        Solujen uusiutumisen raaka-aine on proteiini. Ikääntyvien enegiatarve on vähäisempi kuin aktiivi-ikäisten ja siten suojaravinteiden ja myös proteiinin riittävän saannin varmistamiseksi ravinnon koostumus on aikaisempia vuosia tärkeämpää.

        Jos joku laskee protskutarvettaan niin vaakanäyttö voi johtaa harhaan. Ylenpalttiset laardikilot eivät ole tarvelaskennan peruste.
        Rasva%:n voi mitata yksinkertaisella pihtimenetelmällä joka asiantuntijan tekemänä antaa riittävän luotettavan tuloksen.
        Katutason luontaistuote- yms shoppien "seisoma-analysaattorit" voivat näyttää mitä tahansa.
        Itse luotan saman urheiluopiston InBody720: analyysiin.


      • tosiasiassa
        seontiina kirjoitti:

        okei tällä hetkellä
        mää pidän lihaskuntoo yllä kahvakuulailemalla
        millon milläkin se aina vaihtelee

        monet kertoo syövänsä kananmunia
        ja niissä olis varmaan hyviä ravintoaineita
        mutta kun ei voi niitä syödä
        tai voi syödä jos käy sit aina sen päälle oksentamassa :)
        mää oon kyllä vähän kade niille jotka voi niitä syödä
        on ne niin hyvän makuisia.

        Ei riitä pelkkä kuntoilu ellei saa tarpeeksi proteiineja.


      • Siilimuorikka3
        seontiina kirjoitti:

        siitä proteiinista puhutaan niin paljon
        mihin sitä tarvii ?
        ja minkä takia se on niin tarpeellista ?
        oon varmaan joskus kuullukkin mutta ei oo painunu mieleen
        joo voin googlettaa
        mutta kun täällä on tällainen keskustelu niin varmaan
        joku kertoo.

        Tavallinen tallaaja ei tarvitse mitän ylimääräisiä proteiinilisiä. Liika proteiininsaanti voi olla jopa myrkky munuaisille. Kehonrakentajat on erikseen. Jos syö normiruokaa, proteiinit saa siitä.


      • seontiina
        tosiasiassa kirjoitti:

        Ei riitä pelkkä kuntoilu ellei saa tarpeeksi proteiineja.

        mää en oo kyllä lähteny mukaan siihen proteiini hössötykseen
        mitenhän mulle käy
        onks mitään muuta hyvää proteiini lähdettä
        kun nää rahakat ja raejuustot
        joilla vähän jokainen pitää sitä proteeini tasapainoo yllä.


      • rasvat-on
        flegmaatti kirjoitti:

        Rasvaton raejuusto!
        Tavallisen, terveellisen ja monipuolisen kotisapuskan lisäksi varmistan proteiinin saantini mm. raejuustolla.
        400g rasvatonta ( 0,2% ) raetta johon tilsin kaksi keitettyä kananmunaa. Maustan 1 - 2:lla puristetulla valkosipulin kynnellä, ruokalusikallisella Dijonin hunajasinappia, ruokalusikallisella neitsyt oliiviöljyä ja tasapää ruokalusikallisella sinihomejuustoa.
        Proskua noin 70 - 80g. Kuormituksesta riippuen syön yhtenä tai kahtena päivänä riippuen muusta protskun saamisesta.
        Rasvaton painoni on noin 76kg joten lasken vuorokautiseksi protskutarpeekseni n.150g.

        Tähän mennessä raejuusto ei ole tympinyt minua. Mössytin aikaisemmin myös rasvatonta rahkaa mutta jatkuvassa käytössä siitä ei vatsani ilahtunt

        Höh. Miten tuo rasvaton paino lasketaan?
        Prosentteina kokonaispainosta?
        Ja mitä varten?


    • Siilimuorikka3

      Toiset kärsii nälkää ja eivät näe lääkäriä tai jos näkevät, niillä ei ole keinoja tai välinietä kauheasti millä auttaa. Toiset syövät liikaa, lihovat, tarvitsevat lääkäriä oppiakseen syömään vähemän. Tasan ei käy onnen lahjat.

      • Psykoterapeutitar

        Epävarmuus ja kauhuelämä aikoinaan teki syömisestä elämäntehtävän, kun ruokaa piti syödä silloin, kun sitä sai. Työelämä oli niin epäsäännölistä, ettei säännöllinen ruokailu onnistunut silloinkaan. Siitä se sitten lähti. Olen aina syönyt epäsäännöllisesti, enkä ole nykyisinkään säännöllistä ruokailurytmiä onnistunut jostainsyystä järjestämään. Kerran viikossa käyn kaupassa ja silloinkin on vaikeuksia päättää, että mitä söis, kun tuntuu, ettei mikään oikein maistu. Särkylääkkeet vieneet lopunkin ruokahalun ja tehneet vatsan kipeäksi.


      • Siilimuorikka3
        Psykoterapeutitar kirjoitti:

        Epävarmuus ja kauhuelämä aikoinaan teki syömisestä elämäntehtävän, kun ruokaa piti syödä silloin, kun sitä sai. Työelämä oli niin epäsäännölistä, ettei säännöllinen ruokailu onnistunut silloinkaan. Siitä se sitten lähti. Olen aina syönyt epäsäännöllisesti, enkä ole nykyisinkään säännöllistä ruokailurytmiä onnistunut jostainsyystä järjestämään. Kerran viikossa käyn kaupassa ja silloinkin on vaikeuksia päättää, että mitä söis, kun tuntuu, ettei mikään oikein maistu. Särkylääkkeet vieneet lopunkin ruokahalun ja tehneet vatsan kipeäksi.

        Seli seli selityksiä löytyy itse meillä kullakin :).
        Minäkin tiedän asiasta sen verran et kyse on tahdonlujuudesta ja oman syömisen hallinnasta.


      • flegmaatti
        Psykoterapeutitar kirjoitti:

        Epävarmuus ja kauhuelämä aikoinaan teki syömisestä elämäntehtävän, kun ruokaa piti syödä silloin, kun sitä sai. Työelämä oli niin epäsäännölistä, ettei säännöllinen ruokailu onnistunut silloinkaan. Siitä se sitten lähti. Olen aina syönyt epäsäännöllisesti, enkä ole nykyisinkään säännöllistä ruokailurytmiä onnistunut jostainsyystä järjestämään. Kerran viikossa käyn kaupassa ja silloinkin on vaikeuksia päättää, että mitä söis, kun tuntuu, ettei mikään oikein maistu. Särkylääkkeet vieneet lopunkin ruokahalun ja tehneet vatsan kipeäksi.

        Terveydelle tuohoisat vuodet. 45v > 57v väliset vuodet olivat terveydelleni tuhoisia.
        Puutteentorjuntani tapahtui pääosoitteeni ulkopuolisilla paikkakunnilla ja pääateriani oli kulloisenkin toimipaikan työpaikkaruokailu. Eineskeittiöistä toimitettuja, rasvaisia, suolaisia, mauttomia pöperöjä.
        Kevyt, terveellinen iltapala ei pystynyt kompensoimaan päivän tuhoa.
        Usean vuoden kestänyt epäsäännöllisyys täydensi tuhoa.
        Varsinaista työaikaa ei ollut joten elämä oli sen mukaista.

        Periaatteessa olisin voinut kuntoillakin mutta paikkakuntien ja työaikojen vaihtelut kehtuuttivat. Lyhyin toimeksianto 2pv 400km:n päässä. Pisin työpäiväni 23 tuntia. Koskaan, perjataipäiviä lukuun ottamatta, työpäivät evät jäänyt alle 10 - 12:a tunnin.

        Noina vuosina kehitin verenpaineen ja korkean kolestrolin joita pahensi putkivuosien rappioelämällä.


      • flegmaatti kirjoitti:

        Terveydelle tuohoisat vuodet. 45v > 57v väliset vuodet olivat terveydelleni tuhoisia.
        Puutteentorjuntani tapahtui pääosoitteeni ulkopuolisilla paikkakunnilla ja pääateriani oli kulloisenkin toimipaikan työpaikkaruokailu. Eineskeittiöistä toimitettuja, rasvaisia, suolaisia, mauttomia pöperöjä.
        Kevyt, terveellinen iltapala ei pystynyt kompensoimaan päivän tuhoa.
        Usean vuoden kestänyt epäsäännöllisyys täydensi tuhoa.
        Varsinaista työaikaa ei ollut joten elämä oli sen mukaista.

        Periaatteessa olisin voinut kuntoillakin mutta paikkakuntien ja työaikojen vaihtelut kehtuuttivat. Lyhyin toimeksianto 2pv 400km:n päässä. Pisin työpäiväni 23 tuntia. Koskaan, perjataipäiviä lukuun ottamatta, työpäivät evät jäänyt alle 10 - 12:a tunnin.

        Noina vuosina kehitin verenpaineen ja korkean kolestrolin joita pahensi putkivuosien rappioelämällä.

        "flegmaatti"

        Miksi ihmeessä nautit valittamisesta vanhanakin?

        H.


      • roskaSilmässäkö
        hunksz kirjoitti:

        "flegmaatti"

        Miksi ihmeessä nautit valittamisesta vanhanakin?

        H.

        Palstan kovin valittaja on... Ei sitä näy asianomainen itse huomaavan.


    • Apetit pakaste-vihannekset ja kasvikset.
      300gr. ja 250gr. X 2.SF
      10-12 kpl. Broilerin paisti-leikkeitä 800gr.SF
      Vaihto-ehtona tar-tar leikattua laatu-naudan lihaa 2% 850gr.SF
      Leipinä Täysj. Ruis ja Vehnä 1 X 2vpl.SF
      Juustoportti Luomu-Kirnu-Voi.SF
      Juustoportti Luomu-viili 6kpl.SF
      Maito 3ltr. luomu rasvaton.SF
      Omenaa, Mandariinia tms.Osittain SF
      Viikon eväs.
      Maksaa mitä maksaa

      H.

    • "Kerran viikossa käyn kaupassa ja silloinkin on vaikeuksia päättää, että mitä söis, kun tuntuu, ettei mikään oikein maistu."

      Eikö tuo tee diettaamisesta helpompaa?

      • Pulp-fictio

        Teepä kaupanlappu. Täällä on hyviä ohjeita muilta.
        Säännöllinen ruokailu päivittäin on tärkeää.
        Mielestäni ruuan ei tarvitse olla aina lämmintä.
        1. aamupala: kahvi leivät. 2. aamupala: kahvi banaani 3. aamupala
        Talkkuna, mutta voisi olla maustamatonta jogurttia johon jotain mauksi vaikka marjoja.
        Sitten puolentoista tunnin kävelylenkille.
        Yksi oma ohjeeni lounaaksi.
        Minusta tonnikalasalaatti on ihan hyvä, mutta sen pitää olla monipuolinen: kahta eri salaattia (jäävuori/pehtoori/lollo rosso jne.)
        tomaattia, kurkkua (kuorin refluksin takia), suolakurkkua, oliivia, viinirypäleitä tai omppua, avacadoa, raejuustoa tai vuohenjuustoa tai leipäjuustoa.
        Salaatinkastike: liraus oliiviöljyä, sitruunamehua ruiskaus, ripaus suolaa, ripaus sokeria.
        Myös porkkanaraastetta voi laittaa, salamia, kanamunaa (jos käy), herkkusieniä.
        Kiinankaalilla voi korvata salaatin. Tonnikalan voi korvata savulohella.
        Teen yleensä 2 päivän salaatin. Kastiketta ei saa tehdä liitaa, muuten rupeaa käymään.
        Jääkaapissa kannattaa suojata tiiviillä kelmulla tai kannella.
        Siis salaatista pitää tehdä monipuolinen.
        Perunoita syön todella harvoin.
        Leipänä rieska tai sydänkaura leipää.
        Ruisleipä on liian hapanta ja turvottaa.
        Toinen ohje:
        Broilerileikkeet voissa paistettuna, curryllä maustettuna. Sinappi, dijon esim. sopii mukaan. vain salaattia ja tomaattia.
        Illalla leivät tee tai kahvi.
        En syö leipää ollenkaan ruoan kanssa.
        Kolmas ohje:
        Ne lihaboltsivaihtoehdot täältä.
        Napostelut minimiin. Ei syömisiä seitsemän jälkeen.
        Ja niin, sitä meidän hanavettä.
        Ei mehuja, ei limppareita tms.
        Näin neuvoisin.
        Saa täydentää.
        Tuo puolentoista tunnin lenkki on pakollinen.


      • Kiinnostaakin
        Pulp-fictio kirjoitti:

        Teepä kaupanlappu. Täällä on hyviä ohjeita muilta.
        Säännöllinen ruokailu päivittäin on tärkeää.
        Mielestäni ruuan ei tarvitse olla aina lämmintä.
        1. aamupala: kahvi leivät. 2. aamupala: kahvi banaani 3. aamupala
        Talkkuna, mutta voisi olla maustamatonta jogurttia johon jotain mauksi vaikka marjoja.
        Sitten puolentoista tunnin kävelylenkille.
        Yksi oma ohjeeni lounaaksi.
        Minusta tonnikalasalaatti on ihan hyvä, mutta sen pitää olla monipuolinen: kahta eri salaattia (jäävuori/pehtoori/lollo rosso jne.)
        tomaattia, kurkkua (kuorin refluksin takia), suolakurkkua, oliivia, viinirypäleitä tai omppua, avacadoa, raejuustoa tai vuohenjuustoa tai leipäjuustoa.
        Salaatinkastike: liraus oliiviöljyä, sitruunamehua ruiskaus, ripaus suolaa, ripaus sokeria.
        Myös porkkanaraastetta voi laittaa, salamia, kanamunaa (jos käy), herkkusieniä.
        Kiinankaalilla voi korvata salaatin. Tonnikalan voi korvata savulohella.
        Teen yleensä 2 päivän salaatin. Kastiketta ei saa tehdä liitaa, muuten rupeaa käymään.
        Jääkaapissa kannattaa suojata tiiviillä kelmulla tai kannella.
        Siis salaatista pitää tehdä monipuolinen.
        Perunoita syön todella harvoin.
        Leipänä rieska tai sydänkaura leipää.
        Ruisleipä on liian hapanta ja turvottaa.
        Toinen ohje:
        Broilerileikkeet voissa paistettuna, curryllä maustettuna. Sinappi, dijon esim. sopii mukaan. vain salaattia ja tomaattia.
        Illalla leivät tee tai kahvi.
        En syö leipää ollenkaan ruoan kanssa.
        Kolmas ohje:
        Ne lihaboltsivaihtoehdot täältä.
        Napostelut minimiin. Ei syömisiä seitsemän jälkeen.
        Ja niin, sitä meidän hanavettä.
        Ei mehuja, ei limppareita tms.
        Näin neuvoisin.
        Saa täydentää.
        Tuo puolentoista tunnin lenkki on pakollinen.

        Paljonko tulee kilometrejä sinulla,kun olet 1.5 tunnin lenkillä?


      • flegmaatti
        Kiinnostaakin kirjoitti:

        Paljonko tulee kilometrejä sinulla,kun olet 1.5 tunnin lenkillä?

        Kunnon kohennusta ajatellen on tärkeämpää se mikä on syketaso tuon 1,5h:n aikana!


      • Pulp-fictio
        Kiinnostaakin kirjoitti:

        Paljonko tulee kilometrejä sinulla,kun olet 1.5 tunnin lenkillä?

        Viitisen kilometriä ja rapiat maastossa ja jäisellä kelillä ja ilman sauvoja, en ole road runner.


      • Pulp-fictio
        flegmaatti kirjoitti:

        Kunnon kohennusta ajatellen on tärkeämpää se mikä on syketaso tuon 1,5h:n aikana!

        Noo, jos sitten vielä tällaisen pistän, että jos ei ole liikkunut säännöllisesti, niin tärkeä on pysyä tiellä, polulla liikkeessä ja kun on kuntoa tullut, voi ajatella sykettä, jos haluaa.


    • Tuntuu kun ketjua lukee, että haluaisit mieluummin lukea syitä miksi et aloittaisi maanantaina. Ja tuntuu sulle löytyvän kannattajiakin sille ajatukselle.

      Laitanpa sulle netistä luetun jutun, tämä on mun vapaa käännökseni siitä:

      "Aloita nyt. Aloita siellä missä olet. Aloita pelolla. Aloita kivulla. Aloita epäilyksellä. Aloita kädet täristen. Aloita äläkä lopeta. Aloita siitä missä olet, sillä mikä sinulla on. Vain... aloita."

      Aina on epäilyjä, pelkoja, kipua ja väsymystä. Joskus on luovuttamista. Mutta sekin on just sitä - luovuttamista.

      • Psykoterapeutitar

        Kun ketjua lukee, niin tuntuu, että laihuus/lihavuus on yksi fanaattisen uskonnon muoto. Askeettinen kilvoittelu johtaa "paikkaan taivaassa", "ikuiseen onneen" ja, mikä tärkeintä muiden ihmisten hyväksyntään.

        Laiha on ahkera ja lihava on laiska. Laiha "jaksaa" ja lihava ei "jaksa". Laiha ei sairasta ja lihava sairastaa jatkuvasti jne..... loputtomasti.

        Kerran kyseisillä nesteillä osaksi laihduttaneena tiedän, miltä se tuntuu ja tiedän, miltä se tuntuu olla laiha ja tiedän, miten pitää toimia, ettei paino nouse. Mutta tiedän myös, ettei se onnea tuo, eikä hyvää oloakaan, eikä terveyttä.

        Ainoa on, että ihmiset sitten sanoisivat minun laihtuneen. Mutta mitä se sitten muuttaisi?

        Oikeassa olet, että olen täältä hakenut keskustelua aiheesta, kun minulle on tällainen tilaisuus tarjottu. Alkuun ajattelin pystyväni motivoitumaan oman navan tuijotteluun, mutta nyt tilanne näyttää, etten pystykään. En pysty sitoutumaan syömisen ajatteluun, en halua ostaa vaakaa tai verenpainemittaria. En tiedä, mitä ihmeen väliä sillä painolla on.

        Tämä keskustelu on vahvistanut tunnetta, että on liian monimutkaista.


      • ent.siivoojaparka
        Psykoterapeutitar kirjoitti:

        Kun ketjua lukee, niin tuntuu, että laihuus/lihavuus on yksi fanaattisen uskonnon muoto. Askeettinen kilvoittelu johtaa "paikkaan taivaassa", "ikuiseen onneen" ja, mikä tärkeintä muiden ihmisten hyväksyntään.

        Laiha on ahkera ja lihava on laiska. Laiha "jaksaa" ja lihava ei "jaksa". Laiha ei sairasta ja lihava sairastaa jatkuvasti jne..... loputtomasti.

        Kerran kyseisillä nesteillä osaksi laihduttaneena tiedän, miltä se tuntuu ja tiedän, miltä se tuntuu olla laiha ja tiedän, miten pitää toimia, ettei paino nouse. Mutta tiedän myös, ettei se onnea tuo, eikä hyvää oloakaan, eikä terveyttä.

        Ainoa on, että ihmiset sitten sanoisivat minun laihtuneen. Mutta mitä se sitten muuttaisi?

        Oikeassa olet, että olen täältä hakenut keskustelua aiheesta, kun minulle on tällainen tilaisuus tarjottu. Alkuun ajattelin pystyväni motivoitumaan oman navan tuijotteluun, mutta nyt tilanne näyttää, etten pystykään. En pysty sitoutumaan syömisen ajatteluun, en halua ostaa vaakaa tai verenpainemittaria. En tiedä, mitä ihmeen väliä sillä painolla on.

        Tämä keskustelu on vahvistanut tunnetta, että on liian monimutkaista.

        Ihan oikein.
        Miksi rääkätä itseään laihduttamisella, jos tuntee itse voivansa hyvin sellaisena kuin on. Kuka sen on missä määrännyt, että ihmisen painon pitää pysyä joissakin (kenen määräämissä) tietyissä rajoissa ollakseen ympäristön hyväksymä?

        Ole vain sellainen kuin olet ja anna luurankojen jatkaa omaa hassua tanssiaan ympärilläsi luullen olevansa jotain sinua parempaa, kun laskevat niitä kaloreitaan ja grammojaan, että heistä tykättäisiin enemmän.

        Tunnen lihavia ja terveitä ihmisiä ja tunnen myös laihoja ja sairaita ihmisiä. Ei se laihuus ole välttämättä mikään yleisavain terveyteen.


      • ent.siivoojaparka kirjoitti:

        Ihan oikein.
        Miksi rääkätä itseään laihduttamisella, jos tuntee itse voivansa hyvin sellaisena kuin on. Kuka sen on missä määrännyt, että ihmisen painon pitää pysyä joissakin (kenen määräämissä) tietyissä rajoissa ollakseen ympäristön hyväksymä?

        Ole vain sellainen kuin olet ja anna luurankojen jatkaa omaa hassua tanssiaan ympärilläsi luullen olevansa jotain sinua parempaa, kun laskevat niitä kaloreitaan ja grammojaan, että heistä tykättäisiin enemmän.

        Tunnen lihavia ja terveitä ihmisiä ja tunnen myös laihoja ja sairaita ihmisiä. Ei se laihuus ole välttämättä mikään yleisavain terveyteen.

        "ent.siivoojaparka"

        Ja minä-kun olen olettanut sinut hoikaksi :)

        H.


      • Pulp-fictio
        Psykoterapeutitar kirjoitti:

        Kun ketjua lukee, niin tuntuu, että laihuus/lihavuus on yksi fanaattisen uskonnon muoto. Askeettinen kilvoittelu johtaa "paikkaan taivaassa", "ikuiseen onneen" ja, mikä tärkeintä muiden ihmisten hyväksyntään.

        Laiha on ahkera ja lihava on laiska. Laiha "jaksaa" ja lihava ei "jaksa". Laiha ei sairasta ja lihava sairastaa jatkuvasti jne..... loputtomasti.

        Kerran kyseisillä nesteillä osaksi laihduttaneena tiedän, miltä se tuntuu ja tiedän, miltä se tuntuu olla laiha ja tiedän, miten pitää toimia, ettei paino nouse. Mutta tiedän myös, ettei se onnea tuo, eikä hyvää oloakaan, eikä terveyttä.

        Ainoa on, että ihmiset sitten sanoisivat minun laihtuneen. Mutta mitä se sitten muuttaisi?

        Oikeassa olet, että olen täältä hakenut keskustelua aiheesta, kun minulle on tällainen tilaisuus tarjottu. Alkuun ajattelin pystyväni motivoitumaan oman navan tuijotteluun, mutta nyt tilanne näyttää, etten pystykään. En pysty sitoutumaan syömisen ajatteluun, en halua ostaa vaakaa tai verenpainemittaria. En tiedä, mitä ihmeen väliä sillä painolla on.

        Tämä keskustelu on vahvistanut tunnetta, että on liian monimutkaista.

        No. Mun motivaatiooni vaikutti, kun satutin jalkani ja liikkuminen muuttui kivuliaaksi eteenpäinhivutteluksi ja tarvitsin tukia siis huonekaluja joihin tukeuduin.
        Ajattelin, että ei h:tti en tahdo vielä mitään rolaattoria, vaan on korjattava itseään jotenkin.
        Ensin vesiterapiajumppaa. Kävely rupesi luonnistamaan paremmin.
        Sitten pyöräilyä. Sitten sauvojen kanssa kävelyä.
        Ruokavaliota muunsin niin simppeliksi kuin ilkesin, mutta monipuolisuutta unohtamatta.
        Tiedän, että oliivit ja suolakurkut ovat suolaisia, mutta eihän koko purkkillista laiteta. Täytyy olla m a k u j a.
        Unohdin valmiit fetakastikkeet ne öljypohjaiset/joskus ja pähkinät, siis joitakin päivässä, kylläinen olo tulee muutamasta.
        Unohdin leikkeleet leivälle: ylikypsää keittokinkkua juustoa valmiita siivuja. Ei juustoa tarvitse höylätä koko Oltermannia kerralla, vaan mieluusti vähän ja jotain maistuvaista. Ja hedelmiä; klemmareita (c-vitskut unohdin) banaanin lisäksi.
        Luovuin puolessa vuodessa 9 kilosta. Ja kilot pysyneet loitolla. On ikäänkuin tasa-paino eli ei heilahtele hirveästi.
        Toki vieraille valmistan tukevampia herkkuja ja nautin silloin, mutta
        ei tule "rikollinen" olo.
        Liikkuminen on siis nykyisin normaalia. Tässä pointti.
        En tiedä kiinnostaako ketään. Mutta ehkä toivon, että jos pikkuisenkaan voi vaikuttaa omaan vointiin, kandee tehdä jotain.


      • suvenelli1
        Psykoterapeutitar kirjoitti:

        Kun ketjua lukee, niin tuntuu, että laihuus/lihavuus on yksi fanaattisen uskonnon muoto. Askeettinen kilvoittelu johtaa "paikkaan taivaassa", "ikuiseen onneen" ja, mikä tärkeintä muiden ihmisten hyväksyntään.

        Laiha on ahkera ja lihava on laiska. Laiha "jaksaa" ja lihava ei "jaksa". Laiha ei sairasta ja lihava sairastaa jatkuvasti jne..... loputtomasti.

        Kerran kyseisillä nesteillä osaksi laihduttaneena tiedän, miltä se tuntuu ja tiedän, miltä se tuntuu olla laiha ja tiedän, miten pitää toimia, ettei paino nouse. Mutta tiedän myös, ettei se onnea tuo, eikä hyvää oloakaan, eikä terveyttä.

        Ainoa on, että ihmiset sitten sanoisivat minun laihtuneen. Mutta mitä se sitten muuttaisi?

        Oikeassa olet, että olen täältä hakenut keskustelua aiheesta, kun minulle on tällainen tilaisuus tarjottu. Alkuun ajattelin pystyväni motivoitumaan oman navan tuijotteluun, mutta nyt tilanne näyttää, etten pystykään. En pysty sitoutumaan syömisen ajatteluun, en halua ostaa vaakaa tai verenpainemittaria. En tiedä, mitä ihmeen väliä sillä painolla on.

        Tämä keskustelu on vahvistanut tunnetta, että on liian monimutkaista.

        Mulle tuli vähän sellainen fiilis, että sun motivaatio on hukassa sen takia ettet ala dieetata itsesi takia. Kuten ent. siivoojaparka tuossa sanoi, että mitä välii (tai jotain sinnepäin). Todellakin, se, että itse sitä haluaa, eikä vain lääkärin joka poistui kuvioista takia.
        Tsemppiä!


      • ent.siivoojaparka
        hunksz kirjoitti:

        "ent.siivoojaparka"

        Ja minä-kun olen olettanut sinut hoikaksi :)

        H.

        Även de som betraktar sig själva som viktiga, måste erkänna att jag är överviktig.


      • ent.siivoojaparka kirjoitti:

        Även de som betraktar sig själva som viktiga, måste erkänna att jag är överviktig.

        "ent.siivoojaparka"

        "Såkallade viktiga är inte alltid skållade"

        Niin ne sanat leikkivät.
        Riimit eivät ole aina oikein-kirjoituksen ohjattavissa.

        H.


      • Pulp-fictio
        ent.siivoojaparka kirjoitti:

        Även de som betraktar sig själva som viktiga, måste erkänna att jag är överviktig.

        Tror du, att du är någon profet som Iso H. Låt det bara vara...Är du så förtjust av Trumpismen. Lek ny bara med trollen H.


      • Pulp-fictio kirjoitti:

        Tror du, att du är någon profet som Iso H. Låt det bara vara...Är du så förtjust av Trumpismen. Lek ny bara med trollen H.

        Jag heter expimot, jag kan inte spela piano.


      • Pulp-fictio
        expimot kirjoitti:

        Jag heter expimot, jag kan inte spela piano.

        Och jag kan bara indiendanssen inte ens fyr Elise (hihih)


        Ny->nu (det är den här pennan som gör vad som helst hihih)
        Fyr = f"/ur -> och inte fur
        Måste repetera - fyi fan - kommer inget ihåg


      • Pulp-fictio kirjoitti:

        Och jag kan bara indiendanssen inte ens fyr Elise (hihih)


        Ny->nu (det är den här pennan som gör vad som helst hihih)
        Fyr = f"/ur -> och inte fur
        Måste repetera - fyi fan - kommer inget ihåg

        Morsgrisar är vi allihopa du me och ja me...

        Vai ei oo pakkoruotsista hyötyä? En mäkään tässä juttelisi sujuvasti ulkomaaks ilman sitä.


      • Psykoterapeutitar kirjoitti:

        Kun ketjua lukee, niin tuntuu, että laihuus/lihavuus on yksi fanaattisen uskonnon muoto. Askeettinen kilvoittelu johtaa "paikkaan taivaassa", "ikuiseen onneen" ja, mikä tärkeintä muiden ihmisten hyväksyntään.

        Laiha on ahkera ja lihava on laiska. Laiha "jaksaa" ja lihava ei "jaksa". Laiha ei sairasta ja lihava sairastaa jatkuvasti jne..... loputtomasti.

        Kerran kyseisillä nesteillä osaksi laihduttaneena tiedän, miltä se tuntuu ja tiedän, miltä se tuntuu olla laiha ja tiedän, miten pitää toimia, ettei paino nouse. Mutta tiedän myös, ettei se onnea tuo, eikä hyvää oloakaan, eikä terveyttä.

        Ainoa on, että ihmiset sitten sanoisivat minun laihtuneen. Mutta mitä se sitten muuttaisi?

        Oikeassa olet, että olen täältä hakenut keskustelua aiheesta, kun minulle on tällainen tilaisuus tarjottu. Alkuun ajattelin pystyväni motivoitumaan oman navan tuijotteluun, mutta nyt tilanne näyttää, etten pystykään. En pysty sitoutumaan syömisen ajatteluun, en halua ostaa vaakaa tai verenpainemittaria. En tiedä, mitä ihmeen väliä sillä painolla on.

        Tämä keskustelu on vahvistanut tunnetta, että on liian monimutkaista.

        Että laihuutta ihannoidaan? Ei, Psykoterapeutitar, ei todellakaan ei!

        Haluatko "tavata" sukulaisiani? Tässä on mun vanhin isosiskoni, hän sairastui nuorena anoreksiaan, elinikäinen sairaus. Kun elämän hallinta luisuu häneltä, hän syö vain ja ainoastaan ituja. Suoran muovipussista lusikalla.

        Tässä mun toinen iso-siskoni. Hänelle tehtiin vatsalaukun ohitusleikkaus kun hän painoi 100 kiloa. Taisi olla sivuajatuksena Hällä, että pääsis samalla alkoholista eroon, ohitusleikkaus ja alkoholi kun ei sovi yhteen. Psknmarjat. Nyt hän on laiha alkoholisti.

        Äitiäni et kerennyt tavata, hän kuoli 75 vuotiaana. Hän painoi kuollessaan 130 kiloa. Kuolinsyy sydämen liikakasvu. Niin käy kun sydän joutuu liian kovalle koetukselle, liian pitkäksi aikaa. Voi sanoa että hän söi itseään hengiltä.

        Onnellinen on ihminen joka on vapaa rajoituksista. Joka pystyy päättämään mikä on hänelle hyväksi ja toimii sen mukaisesti.


      • hmp.f kirjoitti:

        Että laihuutta ihannoidaan? Ei, Psykoterapeutitar, ei todellakaan ei!

        Haluatko "tavata" sukulaisiani? Tässä on mun vanhin isosiskoni, hän sairastui nuorena anoreksiaan, elinikäinen sairaus. Kun elämän hallinta luisuu häneltä, hän syö vain ja ainoastaan ituja. Suoran muovipussista lusikalla.

        Tässä mun toinen iso-siskoni. Hänelle tehtiin vatsalaukun ohitusleikkaus kun hän painoi 100 kiloa. Taisi olla sivuajatuksena Hällä, että pääsis samalla alkoholista eroon, ohitusleikkaus ja alkoholi kun ei sovi yhteen. Psknmarjat. Nyt hän on laiha alkoholisti.

        Äitiäni et kerennyt tavata, hän kuoli 75 vuotiaana. Hän painoi kuollessaan 130 kiloa. Kuolinsyy sydämen liikakasvu. Niin käy kun sydän joutuu liian kovalle koetukselle, liian pitkäksi aikaa. Voi sanoa että hän söi itseään hengiltä.

        Onnellinen on ihminen joka on vapaa rajoituksista. Joka pystyy päättämään mikä on hänelle hyväksi ja toimii sen mukaisesti.

        Tuo oli varmasti vaan joku defenssi, koska ei täällä kukaan tosiaankaan laihuutta ole ylistänyt.


      • Pulp-fictio
        expimot kirjoitti:

        Morsgrisar är vi allihopa du me och ja me...

        Vai ei oo pakkoruotsista hyötyä? En mäkään tässä juttelisi sujuvasti ulkomaaks ilman sitä.

        Niinpäs. Mä en ole kielissä ollut hyvä, mutta se ei ole nitistänyt uusien opettelua.
        Ruotsin opettelu ei ole häirinnyt ja olenkin ihmetellyt tuota katkuista keskustelua. Seuraan usein efter-nio:a, mutta korva käy laiskaksi, kun on teksti valmiina.
        Ja samoin, jos ei käytä, sanasto painuu unholaan. Olisi oikeastaan kiva mennä johonkin keskusteluryhmään och prata flygande siis flytande.


      • expimot kirjoitti:

        Tuo oli varmasti vaan joku defenssi, koska ei täällä kukaan tosiaankaan laihuutta ole ylistänyt.

        Saattaa hyvin olla, joskus ihminen kuulee ja lukee mitä haluaa lukea.


      • suvenelli1
        hmp.f kirjoitti:

        Että laihuutta ihannoidaan? Ei, Psykoterapeutitar, ei todellakaan ei!

        Haluatko "tavata" sukulaisiani? Tässä on mun vanhin isosiskoni, hän sairastui nuorena anoreksiaan, elinikäinen sairaus. Kun elämän hallinta luisuu häneltä, hän syö vain ja ainoastaan ituja. Suoran muovipussista lusikalla.

        Tässä mun toinen iso-siskoni. Hänelle tehtiin vatsalaukun ohitusleikkaus kun hän painoi 100 kiloa. Taisi olla sivuajatuksena Hällä, että pääsis samalla alkoholista eroon, ohitusleikkaus ja alkoholi kun ei sovi yhteen. Psknmarjat. Nyt hän on laiha alkoholisti.

        Äitiäni et kerennyt tavata, hän kuoli 75 vuotiaana. Hän painoi kuollessaan 130 kiloa. Kuolinsyy sydämen liikakasvu. Niin käy kun sydän joutuu liian kovalle koetukselle, liian pitkäksi aikaa. Voi sanoa että hän söi itseään hengiltä.

        Onnellinen on ihminen joka on vapaa rajoituksista. Joka pystyy päättämään mikä on hänelle hyväksi ja toimii sen mukaisesti.

        Tuo taitaa olla aika yleistä tuo ruoalla hallitseminen. Nykyisin puhutaankin lohturuoasta.


      • suvenelli1 kirjoitti:

        Tuo taitaa olla aika yleistä tuo ruoalla hallitseminen. Nykyisin puhutaankin lohturuoasta.

        Kellä nyt mitä syitä lihota. Voihan olla myös että liikunta jää vähemmälle syystä tai toisesta. Niin kävi äidillä, ja niin myös mulle. Siitä alkaa nopeasti tekosyiden aika, kun pitää ottaa uusi suunta elämässä. Mä jouduin luopumaan juoksemisesta viitisen vuotta sitten kun selkä ei tykännyt, mutta sitten syyttelin vaikka mitä kun jotain muuta piti keksiä tilalle. Ei aikaa, ei rahaa, jne. Jos en nyt herätä itteäni, olen samalla tiellä kuin äitini.

        Toisella siskolla oli myös ihan toinen syy. Hän löysi miehen, ja kumpikin tykkäsi pitkän kaavan illallisista kotona.. Hyvää ruokaa, kynttilöitä, viiniä, jälkkäriä.. silmiin tuijottelua. Vaarallista puuhaa :)


      • suvenelli1
        hmp.f kirjoitti:

        Kellä nyt mitä syitä lihota. Voihan olla myös että liikunta jää vähemmälle syystä tai toisesta. Niin kävi äidillä, ja niin myös mulle. Siitä alkaa nopeasti tekosyiden aika, kun pitää ottaa uusi suunta elämässä. Mä jouduin luopumaan juoksemisesta viitisen vuotta sitten kun selkä ei tykännyt, mutta sitten syyttelin vaikka mitä kun jotain muuta piti keksiä tilalle. Ei aikaa, ei rahaa, jne. Jos en nyt herätä itteäni, olen samalla tiellä kuin äitini.

        Toisella siskolla oli myös ihan toinen syy. Hän löysi miehen, ja kumpikin tykkäsi pitkän kaavan illallisista kotona.. Hyvää ruokaa, kynttilöitä, viiniä, jälkkäriä.. silmiin tuijottelua. Vaarallista puuhaa :)

        Ihanan romanttiselta kuulostaa nuo illalliset :) Onpa niistä aikaa.

        Mutta tuo ruoalla hallitseminen, kuten anorektikon itukuurista kerroitkin. Kun ihmiselle jää ainoastaan syöminen mitä voi hallita. Anorektikko on kuin pystyyn kuivunut kelo (sori jos täällä on joku) eli siinä mielessä pikkuisen pulska on kyllä mielestäni terveemmän näköinen.
        Mutta liika on liikaa molempiin suuntiin.

        Överiksi on mennyt tavallaan tuo "terveellinen elämäkin". Treenataan monta kertaa viikossa ja punnitaan kaikki mitä syödään. Vouhotetaan superfoodien perässä, aina tulee uusia.


    • "Psykoterapeutitar"

      Yksin-kertaisesti sitten:

      Apetit pakaste-vihannekset ja kasvikset.
      300gr. ja 250gr. X 2.SF
      10-12 kpl. Broilerin paisti-leikkeitä 800gr.SF
      Vaihto-ehtona tar-tar leikattua laatu-naudan lihaa 2% 850gr.SF
      Leipinä Täysj. Ruis ja Vehnä 1 X 2vpl.SF
      Juustoportti Luomu-Kirnu-Voi.SF
      Juustoportti Luomu-viili 6kpl.SF
      Maito 3ltr. luomu rasvaton.SF
      Omenaa, Mandariinia tms.Osittain SF
      Viikon eväs.
      Maksaa mitä maksaa

      H.

    • Jep jep, pitäisiköhän minunkin edes yrittää..
      Pääsisin joskus alle satasen.

      • "Ancelina"

        Pah!

        Hyvä-eläkeläinen eläkeläinen.
        Profiili-kuviesi perusteella ei sinulla ole aihetta alkaa näytelläkään hoikkaa ja hentoa.
        Siroa ja simpsakkaa..
        Saati puolustella lihavuuttasi.
        Kun ei oo, nii ei oo.

        yst.

        H.


      • hunksz kirjoitti:

        "Ancelina"

        Pah!

        Hyvä-eläkeläinen eläkeläinen.
        Profiili-kuviesi perusteella ei sinulla ole aihetta alkaa näytelläkään hoikkaa ja hentoa.
        Siroa ja simpsakkaa..
        Saati puolustella lihavuuttasi.
        Kun ei oo, nii ei oo.

        yst.

        H.

        hunksz

        Enhän minä kiloja, vaan kauppalaskun suuruutta mietin.
        Kun tuota listaasi jälleen kerran luin.

        Yst.

        P.


      • Ancelina kirjoitti:

        hunksz

        Enhän minä kiloja, vaan kauppalaskun suuruutta mietin.
        Kun tuota listaasi jälleen kerran luin.

        Yst.

        P.

        "Ancelina"

        Nii...
        Ylpistyit kehuistani niin paljon että et huomannut mainintaani hyvästä eläkkeestä :)

        H.


      • hunksz kirjoitti:

        "Ancelina"

        Nii...
        Ylpistyit kehuistani niin paljon että et huomannut mainintaani hyvästä eläkkeestä :)

        H.

        hunksz

        En ollut huomaavinani, minä kun en kehuskele eläkkeeni määrällä.
        Toisin kuin joku toinen saattaisi tehdä.


      • hunksz kirjoitti:

        "Ancelina"

        Nii...
        Ylpistyit kehuistani niin paljon että et huomannut mainintaani hyvästä eläkkeestä :)

        H.

        "Profiili-kuviesi perusteella ei sinulla ole aihetta alkaa näytelläkään hoikkaa ja hentoa.
        Siroa ja simpsakkaa..
        Saati puolustella lihavuuttasi.
        Kun ei oo, nii ei oo."

        ...hommatkaa huone.


      • expimot kirjoitti:

        "Profiili-kuviesi perusteella ei sinulla ole aihetta alkaa näytelläkään hoikkaa ja hentoa.
        Siroa ja simpsakkaa..
        Saati puolustella lihavuuttasi.
        Kun ei oo, nii ei oo."

        ...hommatkaa huone.

        Expimot, antaa hunkszin höpöttää lämpimikseen, älä viitsi sotkea minua mukaan.


      • Ancelina kirjoitti:

        Expimot, antaa hunkszin höpöttää lämpimikseen, älä viitsi sotkea minua mukaan.

        No hommatkoon sitten itselleen sen huoneen.


    • Avaukseen

      Laihdutuskuurit ovat lihomisen syy.
      Vain uudenlainen ruokavalio lopullisesti auttaa ja antaa terveyttä.

      Älä syö sokeria, hampaasikin kiittävät ja kiiltävät! Etkä liho.
      Hedelmiä tottakai, mutta lisätty sokeri pois.

      Rasvaa elimistö tarvitsee. Ja aterian tai välipalan 3 tunnin välein, sekä vettä ja miksei kahviakin tai teetä. Viiniä voi ottaa aterialla 1 dl / päivä ... now and then.
      Ei joka päivä.

      Joku suositteli näitä:
      Juustoportti Luomu-Kirnu-Voi.SF
      Juustoportti Luomu-viili 6kpl.SF

      Nää ovat minunkin suosikkejani, laitapa keitetyn lämpimän kananmunan päälle pikkuisen Luomu-kirnuvoita, niin koet makuelämyksen.

      Rasva on hyvälaatuista ja ihmiselimistölle tarpeellista,
      toisin kuin tehdassokeri, joka kehomme ei tarvitse yhtään.
      ..........
      Sinulla "Ruipelo" hormoonit-ovat ilmeisesti pielessä, onko ruokavaliosi nuorena ollut huono?
      Söit ilmeisesti "karkkipäivänäsi" niin paljon karamelleja, että niiden halpa sokeri ja lisä -aine-yliannos pilasivat mahasi bakteerikannan, ja ruuansulatuksesi ja hormoonisi menivät aivan nollille.
      ..........

      Sinun pitäisi olla terveellisellä ruokavaliolla,
      terveys antaa oikeanlaiset hormoonit ja rinnat, samoin luuston ja lihaksistonkin, sillä hormoonit ovat oikein silloin, jos ruokavalio on terve.


      ..........

      • "Ja aterian tai välipalan 3 tunnin välein"

        Tohon mä en usko, paitsi jos se ruoka on jotain kevytroskaa ja heiniä.

        Ihmisen evoluution aikana on ollut mahdollista syödä 3 tunnin välein vain viimeiset hikiset 30-40 vuotta. Elimistömme toiminta on paljon vanhempaa perua.


      • Ei-se-olekaan

        mikään uskon asia,

        vaan elimistö joutuu hätätilaan ja alkaa säästöliekille,
        jos ateriain väli on liian suuri.

        Ateriat pitää olla pieniä, ja välipalat samoin, aamupalaksi riittää smoothie.


      • Ei-se-olekaan kirjoitti:

        mikään uskon asia,

        vaan elimistö joutuu hätätilaan ja alkaa säästöliekille,
        jos ateriain väli on liian suuri.

        Ateriat pitää olla pieniä, ja välipalat samoin, aamupalaksi riittää smoothie.

        Joo, just näin. Olen itekin kokeillut ja todennut hyväksi. Jos 3-4 tunnin jälkeen ei ole nälkä, edellinen ateria on ollut liian suuri.

        Kirjoitit että laihdutuskuureja ei tarvita. Siinä olen eri mieltä. Laihduttaa pitää, tavalla tai toisella, jos halutaan saada liikapaino pois. Laihdutustahan sekin on, että pienentää annoksensa.

        Voista ja alkoholista olen eri mieltä. Kumpaakin pitää käyttää niukkaasti, koska ovat ihan turhia kaloreita. Mutta siinä samassa oppii arvostamaan ihan uusia makuja. Miehille paleo-ruokavalio sopii hyvin, heillä on isommat lihakset jotka polttavat kalorit. Naisille harvemmin sopii. Varsinkaan jos ei harrasta lihasten kasvatusta samalla kun laihduttaa.


      • hmp.f kirjoitti:

        Joo, just näin. Olen itekin kokeillut ja todennut hyväksi. Jos 3-4 tunnin jälkeen ei ole nälkä, edellinen ateria on ollut liian suuri.

        Kirjoitit että laihdutuskuureja ei tarvita. Siinä olen eri mieltä. Laihduttaa pitää, tavalla tai toisella, jos halutaan saada liikapaino pois. Laihdutustahan sekin on, että pienentää annoksensa.

        Voista ja alkoholista olen eri mieltä. Kumpaakin pitää käyttää niukkaasti, koska ovat ihan turhia kaloreita. Mutta siinä samassa oppii arvostamaan ihan uusia makuja. Miehille paleo-ruokavalio sopii hyvin, heillä on isommat lihakset jotka polttavat kalorit. Naisille harvemmin sopii. Varsinkaan jos ei harrasta lihasten kasvatusta samalla kun laihduttaa.

        "Jos 3-4 tunnin jälkeen ei ole nälkä, edellinen ateria on ollut liian suuri."

        Heh, tai sitten olet syönyt ravitsevaa ruokaa eikä siksi tarvitse pupeltaa tämän tästä jotain.

        Nykyään fitnessgurut hokee tota "syö 2-3 tunnin välein, niin aineenvaihdunta pysyy käynnissä" ... ja jengi uskoo. Miten se pysyi käynnissä ennen vanhaan kun ei todellakaan syöty parin tunnin välein??


      • Ei-se-olekaan kirjoitti:

        mikään uskon asia,

        vaan elimistö joutuu hätätilaan ja alkaa säästöliekille,
        jos ateriain väli on liian suuri.

        Ateriat pitää olla pieniä, ja välipalat samoin, aamupalaksi riittää smoothie.

        "Ihmisen evoluution aikana on ollut mahdollista syödä 3 tunnin välein vain viimeiset hikiset 30-40 vuotta. Elimistömme toiminta on paljon vanhempaa perua."

        Hätätila ja säästöliekki jos ei koko ajan napostele jotain... heh heh.


      • näinmetehtiin
        expimot kirjoitti:

        "Jos 3-4 tunnin jälkeen ei ole nälkä, edellinen ateria on ollut liian suuri."

        Heh, tai sitten olet syönyt ravitsevaa ruokaa eikä siksi tarvitse pupeltaa tämän tästä jotain.

        Nykyään fitnessgurut hokee tota "syö 2-3 tunnin välein, niin aineenvaihdunta pysyy käynnissä" ... ja jengi uskoo. Miten se pysyi käynnissä ennen vanhaan kun ei todellakaan syöty parin tunnin välein??

        "Miten se pysyi käynnissä ennen vanhaan kun ei todellakaan syöty parin tunnin välein?? "
        Ennen vanhaan syötiin vähemmän ja liikuttiin paljon enemmän.


      • expimot kirjoitti:

        "Jos 3-4 tunnin jälkeen ei ole nälkä, edellinen ateria on ollut liian suuri."

        Heh, tai sitten olet syönyt ravitsevaa ruokaa eikä siksi tarvitse pupeltaa tämän tästä jotain.

        Nykyään fitnessgurut hokee tota "syö 2-3 tunnin välein, niin aineenvaihdunta pysyy käynnissä" ... ja jengi uskoo. Miten se pysyi käynnissä ennen vanhaan kun ei todellakaan syöty parin tunnin välein??

        Se varmaan riippuu ihmisestä ja tilanteesta. Kuvittele vaikka jojo-diettaajaa. Mikä on naisille tyypillistä, olet dieetillä, lopetat sen ja palaat vanhoihin tapoihin, lihot, dieetille, lihot jne... Keho oppii sen, että jos nyt paastotaan vähän aikaa, kunhan menen säästöliekille, niin palataan taas kohta padan äärelle, joten se pistää aineenvaihdunnan katkolle. Säännöllisellä syömisellä huijataan vähän kehoa, tai näytetään että kyllä sitä sapuskaa tulee koko ajan, ei kannata säästellä voimavaroja.

        Liikuntahan toimii myös, kun silloin kroppa ei voi säästellä. Mutta pääsääntö on, että kroppa haluaa pitää ihmistä tietyssä tasapainossa. Jos olet lihava, keho haluaa pitää sut siinä, jos olet laiha, sun on vaikeaa lihota. Sekin on jo todistettu, että lihava ihminen ei välttämättä koskaan voi syödä saman määrän ruokaa kuin ikänsä laihana ollut. Keho pyrkii korjaamaan tilannetta samanlaiseksi kuin se oli ennen. Tietty puhutaan myös aineenvaihdunnan erilaisuudesta eri ihmisillä, mutta muistaakseni viime syksynä tuli just tapetille tuo, että kun keho tottuu tiettyyn tilaan, se pyrkii samaan todella pitkän aikaa. Siksi painonpudotus pysyy nuorilla paremmin läpi elämän, kuin jos sen aloittaa vasta öhm kypsällä iällä.


      • expimot kirjoitti:

        "Ihmisen evoluution aikana on ollut mahdollista syödä 3 tunnin välein vain viimeiset hikiset 30-40 vuotta. Elimistömme toiminta on paljon vanhempaa perua."

        Hätätila ja säästöliekki jos ei koko ajan napostele jotain... heh heh.

        Niin, ja muuten... jos syö 3-4 tunnin välein, se tarkoittaa että 3-4 tuntiin EI syö mitään. Ei napostele siis.


    • Sulla on tänään H-hetki :) Mun mielestä sulla on ainutlaatuinen tilaisuus nyt kun on tukea ja kaikkea. Mutta sun kroppa, sun elämä.

      Ja kiitos sulle tästä ketjusta. Jos en sua pystynyt tsemppaamaan kohti oikeaa päätöstä (olla laihduttamatta on väärä :))), niin taisin vähän tsempata itteäni edes. Meikä on valmis taistelemaan pois ne mun kymmenen ylimääräistä. Tiedän että mulla on parempi olo niin. Eikun töihin, laiskojen päätösten aika on männyt jo! Taidan aloittaa detox-kuurilla, mutta perjantaina... ei tarvi tehdä toisille ruokaa, ja ite juoda litkuja.
      http://blogit.kauneusjaterveys.fi/rakkaudellakarita/kolmen-paivan-detox/

      • Psykoterapeutitar

        Kiitos keskustelusta! Käyn tänään särkylekurilla ja sitten soitan laihdutuslekurille ja ilmoitan, etten ole valmis moiseen elämään. Ei tarvitse perustella lähetteen kirjoittaneelle ja minua tukeneelle terveyskeskuslekurillekaan, kun vaihtoi työpaikkaa.

        Niin hienoa kun olisikin olla kiinnostunut erilaisten ruokapakkausten ravintoarvoluetteloista, niin en vaan edelleenkään ole, kun en pakkauksia oikeastaan osta, kun käytän tiskien irtotuotteita.

        Hitsi! Läski, mikä läski! Tiedän, että tarvitsen kituruokavalion, millä pysyn laihana ja miten motivoin itseni siihen. Tiukkaa teki viimeksikin, kun viisi vuotta "ihannepainossa" pysyin. Toiset pysyy laihempina vähemmällä, mutta toiset tarvitsee siihen todellista paneutumista.

        Jotenkin tuntuu vain niin hassulta koko ajatus! Kaikkinensa!


      • Psykoterapeutitar kirjoitti:

        Kiitos keskustelusta! Käyn tänään särkylekurilla ja sitten soitan laihdutuslekurille ja ilmoitan, etten ole valmis moiseen elämään. Ei tarvitse perustella lähetteen kirjoittaneelle ja minua tukeneelle terveyskeskuslekurillekaan, kun vaihtoi työpaikkaa.

        Niin hienoa kun olisikin olla kiinnostunut erilaisten ruokapakkausten ravintoarvoluetteloista, niin en vaan edelleenkään ole, kun en pakkauksia oikeastaan osta, kun käytän tiskien irtotuotteita.

        Hitsi! Läski, mikä läski! Tiedän, että tarvitsen kituruokavalion, millä pysyn laihana ja miten motivoin itseni siihen. Tiukkaa teki viimeksikin, kun viisi vuotta "ihannepainossa" pysyin. Toiset pysyy laihempina vähemmällä, mutta toiset tarvitsee siihen todellista paneutumista.

        Jotenkin tuntuu vain niin hassulta koko ajatus! Kaikkinensa!

        "Toiset pysyy laihempina vähemmällä, mutta toiset tarvitsee siihen todellista paneutumista."

        Toi on totta.
        Jos automaattinen syömisen säätely on tuhoutunut, joutuu menetetyn automatiikan korvaamaan perehtymisellä ja päättäväisyydellä. En tiedä voiko se automaatio koskaan enää palautua.


      • flegmaatti

        Lautaskoon vaihtaminen pienempään tapahtui luonnostaan.
        Kun viimeinenkin penskamme lähti omilleenniin vaihdoimme vaimoni kanssa "normaalikokoiset" ruokalautaset "voileipälautasiin" jonka kävin juuri mittaamassa.
        Sapuskasyvennyksen halkaisija on 16cm ja reunalevikkeineen kokonaishalkaisija on 20cm. Hyvin on riittänyt eikä ole tarvinnut santsata.

        Kun ruokavieraille katan normaalit lautaset ne tuntuvat suunnattomilta ja sellaiselle kippaamani sapuska vaikuttaa naurettavan pieneltä määrältä.

        Sapuskan huolellinen pureskelu ja turhan nesteen nauttiminen nopeuttavat kylläisyyden tunteen tuloa.

        Noutopöydässä haen kunkin safkatyypin erikseen. Paitsi välttääkseni makujen sotkemista, niin myöskin sen vuoksi, että mini annoksia hiljalleen pureksien ja koko touhuun aikaa käyttäen, kylläisyys tulee pienemmällä kokonaismäärällä kuin niillä jotka lastaavat suuren lautasen kukkuroilleen ja mättävät suuhunsa minkä jaksavat ja jättävät loput sotekttuna lautaselle. Siinähän sillit ja lihapullat seurustelevat keskenään.


    • läski.lätisee

      taitaa olla sama henkilö tuo hmp ja psykoterapeutti. Ennenki nähty näitä itsekseen keskustelijoita.

    • Kyllähän-niin-on

      Että kaikkein lihavimmat ihmiset ovat pitäneet eniten laihdutusKUUREJA, ja sen loputtua kaksinkeraistaneet entisetkin kilonsa.

      Säästöliekille tottunut ruuansulatus on silloin tosiasia.
      - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
      .
      .


      Ja tämä on yksi tosiasia, fakta, että elimistöllemme vieraita lisäaineita
      on karkeissa enemmän kuin missään muussa suuhun työnnettävässä.
      Halpaa sokeria sitten lisäksi niin paljon kuin vain.
      Pienessä lapsessa on vähän kiloja.
      Kun lapsi syö pussin karamelleja, hän ei ikinä enää ole entisensä.
      Suoliston floora, hyvä bakteerikanta, on tuhoutunut.
      .
      .
      Ylipainoisen vastakohta on normaalipainoinen ihminen.
      Ruipelo ja yöipainoinen ovat samaa ongelmaa, sen kärjistymiä.
      .
      .

      "Sinulla "Ruipelo" hormoonit-ovat ilmeisesti pielessä, onko ruokavaliosi nuorena ollut huono?
      Söit ilmeisesti "karkkipäivänäsi" niin paljon karamelleja, että niiden halpa sokeri ja lisä -aine-yliannos pilasivat mahasi bakteerikannan, ja ruuansulatuksesi ja hormoonisi menivät aivan nollille."


      ..........

      • Korjaan-painovirheeni-ed

        Ylipainoisen vastakohta on normaalipainoinen ihminen.
        Ruipelo ja ylipainoinen ovat samaa ongelmaa, sen kärjistymiä.
        .


      • Totta-jjoka-sana

        Siinä on Fazer ja Hartvall ja Strengbergin tupakkatehdas ynnä kaikki muut vastaavat netonneet rutosti rahaa,
        heillä Luxemburgin tilit ovat pitkät ja painavat, eikä verottaja voi niihin päästä käsiksi, kuten meidän palkka- ja eläke-euroihimme jokaikiseen.


    • Lähinnä vaan tuli mieleen se että entäs sitten kun kuuri on ohi?
      Koko ajatus on huono , koittaisit elämän tapa muutosta .
      Toi ihmisen taipumus ahmia yli mitan juantaa metsästys ja keräily kaudelta , silloin oli pakko hotkia mitä löysi ja ehti uhilta syömään.
      Sit ku jämährettiin auran varteen tapa säilyi , tosin alkuajan talonpojat tajusivat sään vaikutuksen ruuan määrään ja säästivät seuraavaan vuoteen eli hekin piti kuureja .
      Vanha keksintö toi laihiksella olo ja ei se vaan tunnu tepsivän . Ne geenit ne geenit.

      • Pulp-fictio

        Jep. Ja sitten tuli siisti sisätyö.....
        Onneksi on tullut säädettäviä sähköpöytiä.


    • flegmaatti

      Laihuuden tavoittelijoille! Käsisydämelle! Laihdutatteko oman terveytenne ja olotilanne vuoksi vai onko motiivinne se mitä kuvittelette kanssaihmisten ajattelevan teistä?

      • Pulp-fictio

        Vastaanpa päin: en tavoittele laihuutta vaan oman terveyden ja yleiskunnon parantamista ja ylläpitoa. Ystävien mielipiteet eivät paina, sillä olisivatko he ystäviäni, jos en kelpaisi sellaisena kuin olen.
        Nuo kilot karistettuani, kävely sujuu taas eikä polvi, mikä sai tällin rasitu ja reistaile.
        Kun huomaa jonkin tapaturman jälkeen liikkumisen vaikeutuvan,
        tajuaa kyllä, mitä on menettämässä. Jos antaa periksi, tilanne huononee. Ehkä pyörällä kaatuminen oli "hyvä herätys"?
        Hyvällä säällä ulkoillessa tulee myös hyvä mieli. Ja luonnon tarkastelusta nauttii.
        Influenssan kanssa painittua n. 3 viikkoa voimien palauttamisessa onkin työtä. Että hehheh.
        Vastakysymys:
        Miksi pidät tärkeänä sykkeen seuraamista näin meidän iässä?


      • Siilimuorikka3

        Minä en tavoittele laihuutta vaan hyvää oloa ja terveyttä.
        Kuitenkin, mitä ajattelet nähdessäsi todella lihavan ihmisen? Todi paljon ylipainoisesta ajatellaan että kaikkinensa elämänhallinta on hukassa.


      • flegmaatti
        Pulp-fictio kirjoitti:

        Vastaanpa päin: en tavoittele laihuutta vaan oman terveyden ja yleiskunnon parantamista ja ylläpitoa. Ystävien mielipiteet eivät paina, sillä olisivatko he ystäviäni, jos en kelpaisi sellaisena kuin olen.
        Nuo kilot karistettuani, kävely sujuu taas eikä polvi, mikä sai tällin rasitu ja reistaile.
        Kun huomaa jonkin tapaturman jälkeen liikkumisen vaikeutuvan,
        tajuaa kyllä, mitä on menettämässä. Jos antaa periksi, tilanne huononee. Ehkä pyörällä kaatuminen oli "hyvä herätys"?
        Hyvällä säällä ulkoillessa tulee myös hyvä mieli. Ja luonnon tarkastelusta nauttii.
        Influenssan kanssa painittua n. 3 viikkoa voimien palauttamisessa onkin työtä. Että hehheh.
        Vastakysymys:
        Miksi pidät tärkeänä sykkeen seuraamista näin meidän iässä?

        Sykkeen seuranta mitaten tai kokemusperäisesti tietäen.
        Sovellettuna omaan sykealueeseen minimi - maksimi liikuntasuorituksen aikainen syke kertoo ko. liikuntarupeaman tehon kuntoilumielessä.
        Iällä ei ole merkitystä. Tai oikeastaan on siten, että ikääntyneenä on tärkeämpää tietää sykerajansa jos TODELLA haluaa kohottaa kuntoaan.

        Joukko ihmisiä elää itsepetoksessa laskien ainoastaan kuntoilurupeamiaan tajuamatta niiden intensitettin merkitystä.

        Vielä työelämässä ollessani kävin viikoittain kolmesti lenkillä. Kerran työkaverini kysyivät miten paljon juoksin. Vastasin, että melkein maratonin verran. Heput epäilivät joten kerron selitykseksi hölkänneeni noin 2 tuntia joten sehän vastaa huippujuoksijoiden maratoonia.
        Syketaso ja kuormituksen kesto määräävät harjoituksen vaikutuksen.
        Intervallityyppinen lyhyet spurtit täysillä ja lyhyet palautukset ovat myös tehokkaita.

        73v ukkona rytmitän treenini sykkeen mukaan. Kun pulssi laskee alle 120:n niin uutta sarjaa putkeen.
        Maksimisykkeeni on 185 mutta aivan viimeisilleni en ole viitsinyt puristaa.
        Leposyke 1,5 - 2 tuntia aamukahvin jälkeen on -60. Tänä aamuna 57.

        Saattaa olla, että asenteeni kuntoiluun ml. lihasvoimaharkat, poikeaa keskivertosuhtautumisesta.


      • Mumm.M-

        Viimeiseen virkkeeseesi vastaan: todellakin!

        Yli 60-vuotiaiden maksimisyke tulisi pitää 120:ssä.

        Mutta olet kai itsesi tuohon kouluttanut nousujohteisesti, silloinhan se on ok.


      • mimmimum-..mi

        Muistan kerran kun olin ohjatussa liikunta harrastusviikolla....minulla on lääkityksenä beetasalpaaja...verenpainetautiin....eli syke ei nouse sellaisiin lukemiin...mikä normaalisti liikunnassa ..joten turha mittailla minun sykettä....


      • flegmaatti kirjoitti:

        Sykkeen seuranta mitaten tai kokemusperäisesti tietäen.
        Sovellettuna omaan sykealueeseen minimi - maksimi liikuntasuorituksen aikainen syke kertoo ko. liikuntarupeaman tehon kuntoilumielessä.
        Iällä ei ole merkitystä. Tai oikeastaan on siten, että ikääntyneenä on tärkeämpää tietää sykerajansa jos TODELLA haluaa kohottaa kuntoaan.

        Joukko ihmisiä elää itsepetoksessa laskien ainoastaan kuntoilurupeamiaan tajuamatta niiden intensitettin merkitystä.

        Vielä työelämässä ollessani kävin viikoittain kolmesti lenkillä. Kerran työkaverini kysyivät miten paljon juoksin. Vastasin, että melkein maratonin verran. Heput epäilivät joten kerron selitykseksi hölkänneeni noin 2 tuntia joten sehän vastaa huippujuoksijoiden maratoonia.
        Syketaso ja kuormituksen kesto määräävät harjoituksen vaikutuksen.
        Intervallityyppinen lyhyet spurtit täysillä ja lyhyet palautukset ovat myös tehokkaita.

        73v ukkona rytmitän treenini sykkeen mukaan. Kun pulssi laskee alle 120:n niin uutta sarjaa putkeen.
        Maksimisykkeeni on 185 mutta aivan viimeisilleni en ole viitsinyt puristaa.
        Leposyke 1,5 - 2 tuntia aamukahvin jälkeen on -60. Tänä aamuna 57.

        Saattaa olla, että asenteeni kuntoiluun ml. lihasvoimaharkat, poikeaa keskivertosuhtautumisesta.

        "Saattaa olla, että asenteeni kuntoiluun ml. lihasvoimaharkat, poikeaa keskivertosuhtautumisesta."

        Onhan se mahdollista.


      • flegmaatti
        Mumm.M- kirjoitti:

        Viimeiseen virkkeeseesi vastaan: todellakin!

        Yli 60-vuotiaiden maksimisyke tulisi pitää 120:ssä.

        Mutta olet kai itsesi tuohon kouluttanut nousujohteisesti, silloinhan se on ok.

        6-kymppisten maksimisyke 120?
        Yksinkertaisin laskentakaava 220 - ikävuodet. 220 - 60 = 160. Lienee hieman yläkantissaan?

        Olkoon henkilökohtainen maksimi mitä tahansa niin jos elomistöä ei kuormita niin eipä ole harjoitusvaikutustakaan.

        Tarkistan oman maksimini harvakseltaan. Krossarilla nostaen vastuta minuuteittain ja tenkojumpalla esimerkiksi 50kg yhtäjaksoisesti maasta rinnalle ylös alas ja uusiksi 10:n sarjoina, 30 - 45 sek palautuksin. Liike siis yhtäjaksoisena ilman välihuokailuja.
        4:n sarjan jälkeen alkaa pumppu hakkaamaan vaikka hapoilla en vielä olekaan.


      • Pulp-fictio
        flegmaatti kirjoitti:

        6-kymppisten maksimisyke 120?
        Yksinkertaisin laskentakaava 220 - ikävuodet. 220 - 60 = 160. Lienee hieman yläkantissaan?

        Olkoon henkilökohtainen maksimi mitä tahansa niin jos elomistöä ei kuormita niin eipä ole harjoitusvaikutustakaan.

        Tarkistan oman maksimini harvakseltaan. Krossarilla nostaen vastuta minuuteittain ja tenkojumpalla esimerkiksi 50kg yhtäjaksoisesti maasta rinnalle ylös alas ja uusiksi 10:n sarjoina, 30 - 45 sek palautuksin. Liike siis yhtäjaksoisena ilman välihuokailuja.
        4:n sarjan jälkeen alkaa pumppu hakkaamaan vaikka hapoilla en vielä olekaan.

        Mulla ei ole mitään sykemittaria koskaan, vain pari lahjaksi saatua askelmittaria ja nekin ovat tuolla vaatehuoneen alalaatikossa alimpina. Patteritkin ovat varmaan jo lakastuneet moneen kertaan.
        Mutta flegmaatti sanon sulle, että ihailen kuntoasi, mutten itse pysty tuohon. Sulle tuo on varmaan ihan "ruisleipää", totuttua, saavutettavissa olevaa. Hienoa. Ymmärrä, että yrität vähän potkia muita takapuoleen, että haloo eikä siinä mitään pahaa.
        Musta tuntuu, että siitä lenkkeilystä tulisi suoritusta ja suorituspaineita - eikä ois enää yhtään kivaa.
        Tänään tein vain kolmen kilsan lenkin pääosin maastossa, mutta jepulis, kun polun ydin oli yhtä jäätä ja ylämäkiosuus aika pliukas.
        Silti tämäkin vähä oli musta edes jotain. Katsos kun tässä pitää vielä tsempata itseään. Kehua en missään nimessä itseäni voi - kapsahdan katajaan.


      • seontiina
        flegmaatti kirjoitti:

        Sykkeen seuranta mitaten tai kokemusperäisesti tietäen.
        Sovellettuna omaan sykealueeseen minimi - maksimi liikuntasuorituksen aikainen syke kertoo ko. liikuntarupeaman tehon kuntoilumielessä.
        Iällä ei ole merkitystä. Tai oikeastaan on siten, että ikääntyneenä on tärkeämpää tietää sykerajansa jos TODELLA haluaa kohottaa kuntoaan.

        Joukko ihmisiä elää itsepetoksessa laskien ainoastaan kuntoilurupeamiaan tajuamatta niiden intensitettin merkitystä.

        Vielä työelämässä ollessani kävin viikoittain kolmesti lenkillä. Kerran työkaverini kysyivät miten paljon juoksin. Vastasin, että melkein maratonin verran. Heput epäilivät joten kerron selitykseksi hölkänneeni noin 2 tuntia joten sehän vastaa huippujuoksijoiden maratoonia.
        Syketaso ja kuormituksen kesto määräävät harjoituksen vaikutuksen.
        Intervallityyppinen lyhyet spurtit täysillä ja lyhyet palautukset ovat myös tehokkaita.

        73v ukkona rytmitän treenini sykkeen mukaan. Kun pulssi laskee alle 120:n niin uutta sarjaa putkeen.
        Maksimisykkeeni on 185 mutta aivan viimeisilleni en ole viitsinyt puristaa.
        Leposyke 1,5 - 2 tuntia aamukahvin jälkeen on -60. Tänä aamuna 57.

        Saattaa olla, että asenteeni kuntoiluun ml. lihasvoimaharkat, poikeaa keskivertosuhtautumisesta.

        joo mää tunnen muutaman urheilu hullun kanssa
        mun mielestä se ei oo enää mitään liikuntaa
        se on jo suorittamista että voi sit leuhkia kuinka paljon jaksaa
        no se on mun mielipide
        ja tohon sykkeeseen sanon sen
        mulla esimerkiks on toinen verenpainelääke sellainen
        joka laskee sykettä
        en oo koskaan sykemittarin kanssa menny eteenpäin veren maku suussa
        vaikka paljon oonkin rautaa vääntäny
        ja pitkiä matkoja kävelly ja pyöräilly
        mutta sitä omaa vauhtia
        oon sitä mieltä että hiljaakin hyvää tulee :)


      • flegmaatti
        Pulp-fictio kirjoitti:

        Mulla ei ole mitään sykemittaria koskaan, vain pari lahjaksi saatua askelmittaria ja nekin ovat tuolla vaatehuoneen alalaatikossa alimpina. Patteritkin ovat varmaan jo lakastuneet moneen kertaan.
        Mutta flegmaatti sanon sulle, että ihailen kuntoasi, mutten itse pysty tuohon. Sulle tuo on varmaan ihan "ruisleipää", totuttua, saavutettavissa olevaa. Hienoa. Ymmärrä, että yrität vähän potkia muita takapuoleen, että haloo eikä siinä mitään pahaa.
        Musta tuntuu, että siitä lenkkeilystä tulisi suoritusta ja suorituspaineita - eikä ois enää yhtään kivaa.
        Tänään tein vain kolmen kilsan lenkin pääosin maastossa, mutta jepulis, kun polun ydin oli yhtä jäätä ja ylämäkiosuus aika pliukas.
        Silti tämäkin vähä oli musta edes jotain. Katsos kun tässä pitää vielä tsempata itseään. Kehua en missään nimessä itseäni voi - kapsahdan katajaan.

        Lenkkeily oli yksitoikkoista. Vaihdoin kartan kanssa kallioisessa maastossa liikkumiseen motiivina mustikoiden, kanttarellien, rouskujen, puolukoiden yms. keräily.
        Minulla ei ole koskaan ollut sykemittaria. Halutessani seuraan pulssia kellosta. Ylätaajuuksilla se on epätarkkaa. Vemputtimien mittareissa on keskinäistä hajontaa.

        Todellakin, yritän vaatimattomalta osaltani havahduttaa "kuntoilijoita" omahyväisestä nirvanasta. Tehdessä luullaan jotain ja moni pettyy kun tulokset eivät tyydytä. Nuoret pyrkivät pikavoittoihin ja monet lopettavat lyhyeen.
        Jos jatkuvuudesta ei muuta hyötyä olisikaan niin jokainen kuntoiluun käytetty minuutti on jostakin turhemmasta pois eikä sen mielenterveydellistäkään vaikutusta voi vähätellä. Varsinkaan ryhmässä tapahtuvaa.

        Karmein esimerkki pakonomaiseta äheltämisestä on tuttavani joka kuoli juoksulenkille 40 vuotisena. Päivittäinen pakkoannos sulalla maalla oli 10km:n lenkki tavoiteaikaan. Jos aika ylittyi niin heppu rankaisi itseään panemalla sen välittömästi uusiksi.
        Ei tupakoinut, ei käyttänyt alkoholia ja oli todella hyväkuntoinen, kuollessaan.


      • Pulp-fictio
        flegmaatti kirjoitti:

        Lenkkeily oli yksitoikkoista. Vaihdoin kartan kanssa kallioisessa maastossa liikkumiseen motiivina mustikoiden, kanttarellien, rouskujen, puolukoiden yms. keräily.
        Minulla ei ole koskaan ollut sykemittaria. Halutessani seuraan pulssia kellosta. Ylätaajuuksilla se on epätarkkaa. Vemputtimien mittareissa on keskinäistä hajontaa.

        Todellakin, yritän vaatimattomalta osaltani havahduttaa "kuntoilijoita" omahyväisestä nirvanasta. Tehdessä luullaan jotain ja moni pettyy kun tulokset eivät tyydytä. Nuoret pyrkivät pikavoittoihin ja monet lopettavat lyhyeen.
        Jos jatkuvuudesta ei muuta hyötyä olisikaan niin jokainen kuntoiluun käytetty minuutti on jostakin turhemmasta pois eikä sen mielenterveydellistäkään vaikutusta voi vähätellä. Varsinkaan ryhmässä tapahtuvaa.

        Karmein esimerkki pakonomaiseta äheltämisestä on tuttavani joka kuoli juoksulenkille 40 vuotisena. Päivittäinen pakkoannos sulalla maalla oli 10km:n lenkki tavoiteaikaan. Jos aika ylittyi niin heppu rankaisi itseään panemalla sen välittömästi uusiksi.
        Ei tupakoinut, ei käyttänyt alkoholia ja oli todella hyväkuntoinen, kuollessaan.

        Niin en moittisi sinua urheiluhulluksi. Sanoisin motivoituneeksi liikkujaksi. Elikkäs olet harrastanut suunnistusta? Jännitätkö suunnistuskilpailuja tv:stä. Seuraan itse välillä. Kompassi ja kartta - ei onnistuisi. Koulussa urheilutunneilla opeteltiin kyllä.
        Pitäisi otta makuupussi, teltta, trangia ja eväitä. Ties mistä löytäisi itsensä. Toisaalta marjastajien ja sienestäjien jne. olisi hyvä osata vähän tuotakin taitoa.


      • flegmaatti
        Pulp-fictio kirjoitti:

        Niin en moittisi sinua urheiluhulluksi. Sanoisin motivoituneeksi liikkujaksi. Elikkäs olet harrastanut suunnistusta? Jännitätkö suunnistuskilpailuja tv:stä. Seuraan itse välillä. Kompassi ja kartta - ei onnistuisi. Koulussa urheilutunneilla opeteltiin kyllä.
        Pitäisi otta makuupussi, teltta, trangia ja eväitä. Ties mistä löytäisi itsensä. Toisaalta marjastajien ja sienestäjien jne. olisi hyvä osata vähän tuotakin taitoa.

        Suunnistus? Siviilissä en ole kilpaillut mutta RUK:ssa joukkueen kaksi parasta sai sundiksen joten poimin ne jokaisesta kisasta.
        RUK:n mestaruussuunnistuksissa oli 18:a. Rukkivuosi oli 1963. Kurssi 113.
        Lienen ilmavoimien luutnantti vanhemmasta päästä? Ei ole tullut lisää ruusukkeita.

        TV:ssa seuraan kaikki suunnistuskisat ja paikan päällä silloin kun ovat kohtuullisen lähellä.
        Jukolan kaltaiseen massatapahtumaan en ole mennyt paikan päälle.
        Yhdet kaupunkisuunnistuksen kisat olen katsonut paikalla ja myöhemmin samat tv:ssa.

        Motivaatio? Rappiovuosien seurausten säikyttämänä terveyden ja kaikkien elintoimintojen vaaliminen. Ensimmäinen puoli vuotta teki jo ihmeitä verenpaineelle, kolestrolille ja elinvoimalle.


      • Pulp-fictio
        flegmaatti kirjoitti:

        Suunnistus? Siviilissä en ole kilpaillut mutta RUK:ssa joukkueen kaksi parasta sai sundiksen joten poimin ne jokaisesta kisasta.
        RUK:n mestaruussuunnistuksissa oli 18:a. Rukkivuosi oli 1963. Kurssi 113.
        Lienen ilmavoimien luutnantti vanhemmasta päästä? Ei ole tullut lisää ruusukkeita.

        TV:ssa seuraan kaikki suunnistuskisat ja paikan päällä silloin kun ovat kohtuullisen lähellä.
        Jukolan kaltaiseen massatapahtumaan en ole mennyt paikan päälle.
        Yhdet kaupunkisuunnistuksen kisat olen katsonut paikalla ja myöhemmin samat tv:ssa.

        Motivaatio? Rappiovuosien seurausten säikyttämänä terveyden ja kaikkien elintoimintojen vaaliminen. Ensimmäinen puoli vuotta teki jo ihmeitä verenpaineelle, kolestrolille ja elinvoimalle.

        Päättelinkö väärin, kun viittasit karttaan?


    • Lipsuja

      Ylimääräisiä kiloja poistellessani olen itselläni huomannut ruokapäiväkirjan toimivan kaikkein parhaiten.
      Kummasti sitä pistelee ihan huomaamattaan poskeensa päivän mittaan yli oman energiatarpeen. Yllätys on aina yhtä suuri kun alan kirjaamaan ylös syömisiäni ja huomaan tarpeen ylittyvän reippaasti.
      Laskurista kun käy katsomassa perustarpeen ja sitten sopeuttaa syömisensä 500 kaloria alle perus tarpeen ja lisää jonkun pienen aktiviteetin niin aika vaivattomasti putoaa kilo/vko
      Ruuan määrää en vähennä, korvaan vaan korkeaenergisiä matalammilla ja terveellisimmillä vaihtoehdoilla, suosien enemmän kypsentämättömiä vihanneksia.

      Valitettavasti sitä tulee aina välillä eri elämäntilanteissa lipsuttua ja popsittua tarpeetonta, pyrin kyllä suht pian aina korjaamaan tilanteen ettei pääse syntymään vallan mahdotonta urakkaa.

      • Yksin-kertaisesti sitten:

        Apetit pakaste-vihannekset ja kasvikset.
        300gr. ja 250gr. X 2.SF
        10-12 kpl. Broilerin paisti-leikkeitä 800gr.SF
        Vaihto-ehtona tar-tar leikattua laatu-naudan lihaa 2% 850gr.SF
        Leipinä Täysj. Ruis ja Vehnä 1 X 2vpl.SF
        Juustoportti Luomu-Kirnu-Voi.SF
        Juustoportti Luomu-viili 6kpl.SF
        Maito 3ltr. luomu rasvaton.SF
        Omenaa, Mandariinia tms.Osittain SF
        Viikon eväs.
        Maksaa mitä maksaa

        H.


      • Siilimuorikka3

        Päiväkirjaa olen minäkin pitänyt yömisistäni ja se on tehokas keino, Aioa miinus vaan että siihen kyllästyy aika nopeasti. Mutta kurnpalautuksena hyvä juttu aina kun meinaa unohtua miten syödään ja inspis korjaukseen iskee :).


      • Lipsuja
        Siilimuorikka3 kirjoitti:

        Päiväkirjaa olen minäkin pitänyt yömisistäni ja se on tehokas keino, Aioa miinus vaan että siihen kyllästyy aika nopeasti. Mutta kurnpalautuksena hyvä juttu aina kun meinaa unohtua miten syödään ja inspis korjaukseen iskee :).

        Mulla inspis yleensä iskee kun pitää valita lähteäkkö kauppaan ostamaan uudet farkut jotka mahtuu päälle vai palauttaako itsensä siihen kokoon jotta kaapissa olevat ovat sopivia. Suurin syy tämänhetkiseen tilaan taitaa olla klementiinit, persimonit, viinirypäleet ja banaanit joita olen niiden halpuuden houkuttelemina välipaloina popsinut yli tarpeen. Nyt on tilalla jääkaapissa valmiiksi paloiteltuja porkkanoita, lanttuja ja kaalia.


      • Lipsuja
        hunksz kirjoitti:

        Yksin-kertaisesti sitten:

        Apetit pakaste-vihannekset ja kasvikset.
        300gr. ja 250gr. X 2.SF
        10-12 kpl. Broilerin paisti-leikkeitä 800gr.SF
        Vaihto-ehtona tar-tar leikattua laatu-naudan lihaa 2% 850gr.SF
        Leipinä Täysj. Ruis ja Vehnä 1 X 2vpl.SF
        Juustoportti Luomu-Kirnu-Voi.SF
        Juustoportti Luomu-viili 6kpl.SF
        Maito 3ltr. luomu rasvaton.SF
        Omenaa, Mandariinia tms.Osittain SF
        Viikon eväs.
        Maksaa mitä maksaa

        H.

        Korvista jo muutaman viikon jälkeen tulisivat nuo eväät, miten sinä olet pystynyt syömään samaa ja aina vaan samaa vuosi tolkulla? Elämässä tarvitsee olla vaihtelua, myös siinä mitä syö. Neljällä leipäviipaleella en viikkoa pärjäisi, kyllä joka aamiaisella pitää olla siivu ruisleipää ja kalaa syön vähintään 3 x viikossa, punaista lihaa en lainkaan.


      • Lipsuja kirjoitti:

        Korvista jo muutaman viikon jälkeen tulisivat nuo eväät, miten sinä olet pystynyt syömään samaa ja aina vaan samaa vuosi tolkulla? Elämässä tarvitsee olla vaihtelua, myös siinä mitä syö. Neljällä leipäviipaleella en viikkoa pärjäisi, kyllä joka aamiaisella pitää olla siivu ruisleipää ja kalaa syön vähintään 3 x viikossa, punaista lihaa en lainkaan.

        "Lipsuja"

        Mausteet rakkaani.
        Valituksesi osoittaa edelleen että syöt liikaa.
        Kun yksin-kertaistaa valionsa.
        Tulee muoto-valioksi.
        Ota syöminen työksi, joka on pakko tehdä.
        Älä yritäkään tehdä siitä minkään-laista nautintoa.

        H.


      • Lipsuja
        hunksz kirjoitti:

        "Lipsuja"

        Mausteet rakkaani.
        Valituksesi osoittaa edelleen että syöt liikaa.
        Kun yksin-kertaistaa valionsa.
        Tulee muoto-valioksi.
        Ota syöminen työksi, joka on pakko tehdä.
        Älä yritäkään tehdä siitä minkään-laista nautintoa.

        H.

        En ota neuvostasi vaarin, sillä elämä on paljon mukavampaa kulkea nauttien. Perusruokavalioni on toimiva, nautinnon lipsahduksia sattuu, mutta ne voi helposti korjata, muutaman kilon tilapäinen heittely normipainosta ei lienee vaarallista. Jotenkin koen sinun kirjoituksesi enemmän valittamisena kuin omani.


      • Lipsuja kirjoitti:

        En ota neuvostasi vaarin, sillä elämä on paljon mukavampaa kulkea nauttien. Perusruokavalioni on toimiva, nautinnon lipsahduksia sattuu, mutta ne voi helposti korjata, muutaman kilon tilapäinen heittely normipainosta ei lienee vaarallista. Jotenkin koen sinun kirjoituksesi enemmän valittamisena kuin omani.

        "Lipsuja "

        Hyvä on.
        Pyörien se pallokin mieluummin liikkuu.
        Ei sitten kilot, vaan sentit.
        -
        Totta.
        Valitukseni löytyy Presidentin(USA) puoliso-ketjusta.
        Siinä on siroutta.

        H.


    • seontiina

      mun mies ei urheile ollenkaan
      ei kävele ei juokse istuu vapaa ajat ja lukee
      mutta tossa syyskuussa kesän makkaroiden ja kaljojen jälkeen
      hyppäs puntariin niin apua puntari näytti ihan seitkytkolme kiloo
      heräsin todellisuuteen että jos en nyt rupee laittaan
      sille kermaa ruokiin niin kuihtuu pois koko mies
      suurella vaivalla oon nyt saanu sen painon nousemaan
      seittemäänkymmeneenkahdeksaan
      enää ei oo posket lontolla niin pahasti
      eikä housujen persuus löpsötä
      tasan ei käy aina onnen lahjat :)
      niin ja se syö aamupalan ja kolme lämmintä ruokaa päivässä
      teinköhän vähän liian terveellistä.

    • Pulp-fictio

      Heippa aloittajalle!
      Oletko ryhtynyt toteuttamaan suunnitelmaasi?

      • Psykoterapeutitar

        Heips!
        Kävin eilen särkylekurilla, joka sanoi heti, että huono homma tässä vaiheessa.
        Soitin tänään tapahtuman numeroon ja henkilö siellä oli samaa mieltä, että ei kannata.
        Mutta mutta, syksyllä alkaa uusi ryhmä ja hän laittoi minut siihen.
        Että edelleenkin; saas nähdä!


      • unohdakokojuttu
        Psykoterapeutitar kirjoitti:

        Heips!
        Kävin eilen särkylekurilla, joka sanoi heti, että huono homma tässä vaiheessa.
        Soitin tänään tapahtuman numeroon ja henkilö siellä oli samaa mieltä, että ei kannata.
        Mutta mutta, syksyllä alkaa uusi ryhmä ja hän laittoi minut siihen.
        Että edelleenkin; saas nähdä!

        hukka hommaa ellet itse ole motivoitunut ja halua muutosta, ei kannata tuhlata terveydenhoidon resursseja turhaan


      • ent.siivoojaparka
        Psykoterapeutitar kirjoitti:

        Heips!
        Kävin eilen särkylekurilla, joka sanoi heti, että huono homma tässä vaiheessa.
        Soitin tänään tapahtuman numeroon ja henkilö siellä oli samaa mieltä, että ei kannata.
        Mutta mutta, syksyllä alkaa uusi ryhmä ja hän laittoi minut siihen.
        Että edelleenkin; saas nähdä!

        Siihen mennessä ehdit laihtua jo ihan itsestään edes itsekään huomaamattasi.


      • Psykoterapeutitar
        unohdakokojuttu kirjoitti:

        hukka hommaa ellet itse ole motivoitunut ja halua muutosta, ei kannata tuhlata terveydenhoidon resursseja turhaan

        Suurimmaksi osaksi "terveydenhoidon" resursseja tuhlataan turhaan, että mitä väliä!


      • hohhoijakkaa
        Psykoterapeutitar kirjoitti:

        Suurimmaksi osaksi "terveydenhoidon" resursseja tuhlataan turhaan, että mitä väliä!

        "Hyvä" asenne, pidä toi.


    • Psykoterapeutitar

      Nyt alko "syyllisyys" painaa! Painon lisäksi!

      • pääsit.maaliin

        sitähän sä koko pitkän ketjun ajan hait ;)

        nyt voit sitten vuorostasi alkaa marttyyrin kyynelein itkemään kuinka kaikki on julmia lihaville


      • Pulp-fictio

        Eikös tuota särkylääkärin neuvoa pidä ensisijaisesti noudattaa ja jos hän epää menosi johonkin ryhmään.
        Toivottavasti sait itsellesi edes jotain myönteistä näistä jutuista


      • Psykoterapeutitar

        Noh, en nyt marttyyriksi ala ja toivon todellakin, että nyt kun olen saanut teiltä erilaista palautetta, niin pystyisin todellakin itse laihduttamaan, etten tarvitsi koko ryhmää.
        Kiitos keskustelusta kanssani! Olen siitä saanut jo virtaa aloittamiseen!


      • Psykoterapeutitar kirjoitti:

        Noh, en nyt marttyyriksi ala ja toivon todellakin, että nyt kun olen saanut teiltä erilaista palautetta, niin pystyisin todellakin itse laihduttamaan, etten tarvitsi koko ryhmää.
        Kiitos keskustelusta kanssani! Olen siitä saanut jo virtaa aloittamiseen!

        Hienoa! Loistavaa! Päätöksen teko on melkein puoleksi hoidettu dieetti :)


    • Lähes_5V

      Niin , painonpudotuksesta.

      Lähes viisi vuotta sitten pudotin 7½kk / 40kg painoa ;)
      Kerroin asiasta täällä palstallakin asiasta,
      silloin oli Karppaus muoti sana ?

      No en itsekkään vieläkään tiedä mitä hyötyä on laihuudesta.
      Painoa on tullut tuon jälkeen noin 10kg lisää mutta ei sen enempää.
      kun tein ruoka valio rempan.

      Olin silloin puskis 63 v mies, eli nyt pitää lisätä nuo lähes viisi vuotta lisää :)

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/10760770/karppiset-kertokaa-kuinka-syoda-pitaisi!#comment-56960653

    • Psykoterapeutitar

      Voi jestas sentään! Uusi ilmottauminen sairaalan laihdutussessioon tuli postista ja alkais elokuun lopussa, mutta nyt tiedän, asiaa funtsattuani, ettei minusta siihen ole. Ei riitä rahat, eikä motivaatio! Annan paikan suosiolla jollekin toiselle, jolla on enemmän rahaa ja motivaatiota. Olen niin pitkään ylipainoinen, kunnes todellinen motivaatio iskee!

      • Pikkuapulainen

        Herranen aika, luulin tätä heinäkuiseksi aloitukseksi, mutta ketju oli älyttömän pitkä. Ai, mitäkö varten yllensä siten luin? Pitää laihduttaa, on makkaraa siellä ja täällä vyötäisillä. Hyvä psykoterapeutitar, mulle tuli kamala nälkä kun luin ketjun laihdutusruokia ja kunnosapitomuonaa. Kokeile nyt edes jotakin ohjetta. Jopa Herra H:n viikon muonalista on aika hyvä sellainen. Mausteita saa ja pitää käyttää, eihän mikään ruoka maistu ilman maustamista miltään. Pidä yhtenä päivänä viikossa päivä, jolloin sytö, mitä tahdot, mutta vain yhtenä. Kun maha supistuu, sinne ei mahdo hirveästi tavaraa kerralla, se on totta.

        Miten niin rahat ei riitä sairaalan laihduttamiseen, peritäänkö muutakin maksua kuin se päivämaksu kolmekymmentäeruroa jotakin...? Asun talossa, jossa moni seniori liikkuu rollattorilla vaikka ei olisi tarvis, jos olisivat elintapoihinsa kiinnittäneet ajoissa huomiota. Rollaattorilla ei ole yhtään niin mukava liikkua kuin ilman sitä. Sen takia munkin pitää nyt laihduttaa, en tahdo rollaattoria vielä. On myöhäistä rypistää, kun...

        Mulla viimeksi ( ennen näitä makkaroita)motivaatiota tuli, kun olin lonkkaleikkausjonossa. Lekuri sanoi, että ei rupea leikkaamaan, jollen laihduta 20 kg. Koska aikaa oli vain puoli vuotta, tavoite oli liian tiukka. Siis mulle, ehkä joku sellaiseen pystyy. Laihduin yli 10 kg ja sanoin lääkärille, että mites nyt, kun ei 20 kiloa lähtenyt. Lekuri nauroi ja sanoi, että ei ollut ihan tosissaan, mutta halusi, että laihdun ja että otan asian tosissaan. Kun se tekolonkka ei kuulemma kestä, jos on liikaa ylipainoa. Niin, vaikeinta on pitää yllä laihempaa painoa,se on totta. Mutta on ihanaa liikkua omin jaloin! Sen tiedostavana pitää nuo makkarat laihduttaa pois. Ketjussa oli hyviä ohjeita, vaikka tämä vahingossa tavallaan tuli luettua. Tsemppiä sulle, aloita pienestä tavoitteesta, mutta aloita!


      • Psykoterapeutitar

        Sairaalaseurannassa, mutta kotona tapahtuva laihdutus ja tarvittavat pussieväät maksavat n. 300€/kk. Ei rahat riitä! En muutenkaan mitään herkkuja osta. Ihan tavallista perusruokaa.


      • Pikkuapulainen

        No onpas oikeasti hintavaa. Mutta etkö voisi itse alkaa keitellä soppia? Aloitin aikanaan sillä linjalla ja opin keittelemään todella maukkaita vähäkalorisia soppia. Nyt ovat vihannekset parhaimmillaan ja siten myös maut. Pussikeitot ovat tosiaan kamalia, yritin joskus niitä Nutrilettejä syödä, mutta makuahan niissä ei ole mitään. Kävelen myös paljon, siinä menee aika ja saa ulkoilmaa.

        Niin tai näin, mikäpä minä olen ketään neuvomaan, olet varmasti kokeilut yhtä jos toista. Älä kuitenkaan luovuta, yritä vielä. Jos saisit jonkun auttamaan viikkopunnituksessa eli että sulla olisi jonkinlainen kontrolli etkä pääse itseäsi pettämään, se voisi avittaa tilannetta. Kuten sanottu, olin sokerittomalla ruokavaliolla, keittelin soppia ja kävin terkkarissa ravintoasiantuntijan luonna viikoittain punnituttamasa itseni. Aina ei paino pudonnut, mutta ei sinne kehtaa mennä yrittämättä yhtään. Se ei maksanut yhtään mitään. Terkkarin ravintoasiantuntija teki myös ruokalistan tai suosituksen mm. aamiaisesta, iltapalasta jne.


    • Ilman ruokaa laihtuu 100% varma, vettä saa juoda.

      Näkyy vanhoissa kuvissa ex Balkan--- hyvin helppoa laihtua ja kuolla apinat!

      Moni kuntoila kuolee nuorena!!!!

    • Tarkistatapasi

      Laihuus sinänsä ei takaa onnea, mutta terveys takaa. Aloittaja lienee jo lopettanut dieettinsä ja saanut kilonsa takaisin korkojen keralla. Eikä vieläkään huomaa eikä ole koskaan kuullut että dieettejä parempi keino karistaa kiloja on elämäntapojen muuttaminen. Jos on lihava, tekee perusjuttuja väärin, muuta tapasi niin uudet tavat muuttavat sinut hoikemmaksi.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      19
      1661
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      29
      1319
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      64
      1224
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1132
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      28
      1066
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1045
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    9. Paske perse pillu

      Kulli seksi hiv
      Ikävä
      6
      1003
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    Aihe