Mikä on Raamattu ja mikä on sen merkitys?

yksi-kolmesta

Mikä on Raamattu ja mikä on sen merkitys?

Raamatun tausta ja synty

Raamattu ei ole Jumalan kirjoittama kirja. Jumala ei ole kirjoittanut omalla sormellaan Raamatun jokaista sanaa. Jumala ei ole ohjannut hengellään kirjoittajien kättä ja vaikuttanut jokaisen kirjaimen ja sanan syntyä. Jos joku sanoo päinvastaista, häpäisee hän sanoillaan meidän herramme Jeesuksen kristuksen nimeä ja hänen isäänsä, Jumalaa. Väite on niin selvästi virheellinen, että se saa maailman nauramaan meidän uskollemme.

Raamattu on ihmisten kirjoittama kirja. Se sisältää kymmeniä eri kirjoja noin 1500 vuoden ajalta Protestanttien Raamatussa on 66 kirjaa, jotka on kirjoitettu noin 1500 eKr.–95 jKr. – Jobin kirja ehkä muutama sata vuotta ennen toista Mooseksen kirjaa, joka on vanhin juutalaisten kirjoittama kirja (1400-luvulta eKr.). Raamatun muut kirjoittajat sekä kokoajat ovat juutalaisia eli Jaakobin jälkeläisiä, paitsi Job ja Luukas. Raamatun ovat kirjoittaneet kymmenet eri ihmiset omista lähtökohdistaan käsin. Se on koottu monista eri lähteistä ja kirjoitusten palasista.

Raamattu sisältää Jumalan puhetta profeetoille, historiallista kerrontaa, viisauskirjallisuutta, lauluja, uskomuksia ja ihmisten mielipiteitä. Jumala on puhunut muinoin profeettojen kautta ja erityisesti poikansa Jeesuksen kristuksen kautta. (Hebr 1:1; Apt 4:25; 1:2,16; Joh 14:9-11) Jumala puhui profeetoille ja pojalleen siten, että antoi ajatuksia heidän sydämelleen: se on pyhän hengen puhetta, jonka profeetat ja Jeesus sanoivat sitten ääneen kuulijoilleen. Jumala on puhunut myös enkeleidensä kautta, kun on lähettänyt heidät sanansaattajina kertomaan tahtonsa valituille ihmisille. (2Moos 3:1-15)

Jumalan puhetta ei ole tallennettu meille aina sanatarkasti. Se on kirjoitettu muistin varassa. Siitä syystä Jumalan sanat voivat poiketa hieman toisistaan eri kirjoituksissa Raamatun sisällä. Myöskään Jeesuksen sanoja ei ole kirjoitettu sanatarkasti vaan muistin varassa. Hänen sanansa poikkeavat sen vuoksi toisistaan eri evankeliumeissa ja ne on voitu sijoittaa eri tapahtuman yhteyteen.

Tärkeintä Raamatussa ei ole yksittäiset sanat ja sanamuodot vaan sanoma. Tätä eivät kovin monet nimeltään kristityt ole ymmärtäneet, koska heidät on aivopesty palvomaan Raamattua Jumalanaan, erehtymättömänä kirjoitusten kokoelmana, jonka kirjoittaja on Jumala eivätkä ihmiset.

14

147

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Silmäpari

      "Väite on niin selvästi virheellinen, että se saa maailman nauramaan meidän uskollemme."
      Eli Raamattu tulee määritellä maailman kriteerein?

      "Tärkeintä Raamatussa ei ole yksittäiset sanat ja sanamuodot vaan sanoma."
      Ja sinulla on hallussasi tuo sanoma niin täydellisenä ja puhtaana, että voit siitä käsin määritellä Raamatun?

      • mutta.näin

        Raamatussa on paljon vertauskuvia, kun ihminen tulee uskoon, hän alkaa ymmärtää niitä paremmin, ja tutkittavaa löytyy koko lopuuelämän ajaksi.


      • Jumalan-lahja-ihmisille-

        Raamattu on Jumalan ihmiselle antama, ihmisen käyttö ja huoltokirja, =elämänohjekirja.
        http://www.saarnatuoli.net/?page_id=35 Kuuntele tämä selkokielinen äänite, niin ymmärrärys raamattuun lisääntyy.

        Raamattu kertoo kuinka vaimo, se on Eeva suostui saa-ta-nan vieteltäväksi ja Eeva suostui antamaan viettelijälleen yhtyä hänen kanssaan ja sen jälkeen Eeva antoi myös miehelleen Aatamille. Mutta yhdynnän jälkeen he huomasivat olevansa alastomia ja menivät piiloon.
        Kuitenkin Jumala huusi missä olet Aatami ja Adam vastasi ettei voi tulla koska hän on alaston.
        Jumala kysyi kuka on sinulle sanoi, että olet alaston. Et kai vain ole sen puun hedelmää joka on keskellä paratiisia. lue itse koko kertomus 1:3 luku
        Ja kuten huomasit kun synnit oli tunnustettu Jumala itse teurasti syntiuhrin ja valmisti Aatamille ja Eevalle vaatteet ettei heidän häpeänsä näkyisi.

        Mutta nuo vaatteet eivät Jumalalle kelvanneet: Sen vuoksi Jumala lähetti rakkaan Poikansa Jeesuksen:
        Joh 3: "Ei kukaan ole noussut ylös taivaaseen, paitsi hän, joka taivaasta tuli alas, Ihmisen Poika, joka on taivaassa. Ja niinkuin Mooses ylensi käärmeen erämaassa, niin pitää Ihmisen Poika ylennettämän, että jokaisella, joka häneen uskoo, olisi iankaikkinen elämä.

        Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi. Joka uskoo häneen, sitä ei tuomita; mutta joka ei usko, se on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainokaisen Pojan nimeen.

        Mutta tämä on tuomio, että valkeus on tullut maailmaan, ja ihmiset rakastivat pimeyttä enemmän kuin valkeutta; sillä heidän tekonsa olivat pahat. Sillä jokainen, joka pahaa tekee, vihaa valkeutta eikä tule valkeuteen, ettei hänen tekojansa nuhdeltaisi.

        Mutta joka totuuden tekee, se tulee valkeuteen, että hänen tekonsa tulisivat julki, sillä ne ovat Jumalassa tehdyt."


    • yksi-kolmesta
      • ei.ole.ihminen

        Raamattu on lähtöisin Jumalalta, hänen tarkoittamiensa ihmisten kautta ja muisteloista ja kirjoittamana, jotka Hän asian tekemään valitksi, Jumala ei ole ihminen, vaan henki, niinkuin huomaatte jos te luette Raamattua oikeasti.


    • nää_on_näitä

      Voisitko ajatella että jokainen lukija antaa sille niin kuin kaikelle muullekin merkityksen.
      Ei siihen vaikuta raamatun synty vaan siihen vaikuttaa lukijan ajattelu.
      Itse asiassa ihmettelen mitä aloittaja tarkoittaa. Miksi ei voi sanoa suoraan että minä yksi-kolmesta ilmoitan mitä raamattu minulle nyt merkitsee.

      Minulle nää_on_näitä Raamattu merkitsee monenlaisia mielikuvia ja monet laajasti tunnetut elämänkatsomukset sisältävät samoja ajatuksia mitä Raamattu kertoo.
      Raamatun kirjoittaja, eikä sen synty pysty määräämään mitä itse kukin sen sisällöstä kokee ja ymmärtää. Miten tästä voi olla jotain epäselvää.

      ps. Raamattu kertoo että Jumala kielsi Aatamia syömästä omenaa, kuitenkin Aatami söi. En minä eikä aloittaja pysty kieltämään ketään kokemasta raamatun juttuja juuri niin kuin jokainen itse ne kokee. Sen sijaan kukaan ei pysty välttämään omaa päätöstään miten siihen kuten kaikkeen muuhunkin itse joutuu eli pääsee antamaan merkityksen

      • viisas.kirja

        Raamatussa on paljon vertauksia, jotka voi ymmärtää paremmin sitten kun haluaa lähteä seuraamaan Jeesusta, se totuuden henki josta siellä Raamatun sivuilla selkeästi kerrotaan, annetaan kertomaan ja selittämään uskovaisille, mitä monet vertauskuvat siellä tarkoittavat.


      • ja-on.linkki

        Raamatusta:

        Minulle, kaikista pyhistä halvimmalle, on annettu tämä armo: julistaa pakanoille evankeliumia Kristuksen tutkimattomasta rikkaudesta
        9. ja saattaa kaikille ilmeiseksi, mitä on sen salaisuuden taloudenhoito, joka ikuisista ajoista asti on ollut kätkettynä Jumalassa, kaiken Luojassa,
        10. että Jumalan moninainen viisaus seurakunnan kautta nyt tulisi taivaallisten hallitusten ja valtojen tietoon
        11. sen iankaikkisen aivoituksen mukaisesti, jonka hän oli säätänyt Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme,
        12. jossa meillä, uskon kautta häneen, on uskallus ja luottavainen pääsy Jumalan tykö.

        http://raamattu.fi/1933,38/Ef.3.html


      • linkissä.on.lisää
        ja-on.linkki kirjoitti:

        Raamatusta:

        Minulle, kaikista pyhistä halvimmalle, on annettu tämä armo: julistaa pakanoille evankeliumia Kristuksen tutkimattomasta rikkaudesta
        9. ja saattaa kaikille ilmeiseksi, mitä on sen salaisuuden taloudenhoito, joka ikuisista ajoista asti on ollut kätkettynä Jumalassa, kaiken Luojassa,
        10. että Jumalan moninainen viisaus seurakunnan kautta nyt tulisi taivaallisten hallitusten ja valtojen tietoon
        11. sen iankaikkisen aivoituksen mukaisesti, jonka hän oli säätänyt Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme,
        12. jossa meillä, uskon kautta häneen, on uskallus ja luottavainen pääsy Jumalan tykö.

        http://raamattu.fi/1933,38/Ef.3.html

        Olkaa siis Jumalan seuraajia, niinkuin rakkaat lapset,
        2. ja vaeltakaa rakkaudessa, niinkuin Kristuskin rakasti teitä ja antoi itsensä meidän edestämme lahjaksi ja uhriksi, Jumalalle "suloiseksi tuoksuksi".
        3. Mutta haureutta ja minkäänlaista saastaisuutta tai ahneutta älköön edes mainittako teidän keskuudessanne - niinkuin pyhien sopii -
        4. älköön myös rivoutta tai tyhmää lorua tai ilvehtimistä, jotka ovat sopimattomia, vaan paremmin kiitosta.
        5. Sillä sen te tiedätte ja tunnette, ettei yhdelläkään haureellisella eikä saastaisella eikä ahneella - sillä hän on epäjumalanpalvelija - ole perintöosaa Kristuksen ja Jumalan valtakunnassa.
        6. Älköön kukaan pettäkö teitä tyhjillä puheilla, sillä semmoisten tähden kohtaa Jumalan viha tottelemattomuuden lapsia;
        7. älkää siis olko niihin osallisia heidän kanssaan.
        8. Ennen te olitte pimeys, mutta nyt te olette valkeus Herrassa. Vaeltakaa valkeuden lapsina
        9. - sillä kaikkinainen hyvyys ja vanhurskaus ja totuus on valkeuden hedelmä -
        10. ja tutkikaa, mikä on otollista Herralle;
        11. älköönkä teillä olko mitään osallisuutta pimeyden hedelmättömiin tekoihin, vaan päinvastoin nuhdelkaakin niistä.
        12. Sillä häpeällistä on jo sanoakin, mitä he salassa tekevät;
        13. mutta tämä kaikki tulee ilmi, kun valkeus sen paljastaa, sillä kaikki, mikä tulee ilmi, on valkeutta.
        14. Sentähden sanotaan: "Heräjä sinä, joka nukut, ja nouse kuolleista, niin Kristus sinua valaisee!"
        15. Katsokaa siis tarkoin, kuinka vaellatte: ei niinkuin tyhmät, vaan niinkuin viisaat,
        16. ja ottakaa vaari oikeasta hetkestä, sillä aika on paha.

        http://raamattu.fi/1933,38/Ef.5.html


    • katso.linkistä

      Karta

      Tämä sana on varma, ja minä tahdon, että sinä näitä teroitat, niin että ne, jotka Jumalaan uskovat, ahkeroisivat hyvien tekojen harjoittamista. Nämä ovat hyviä ja hyödyllisiä ihmisille.
      9. Mutta vältä mielettömiä riitakysymyksiä ja sukuluetteloita ja kinastelua ja kiistoja laista, sillä ne ovat hyödyttömiä ja turhia.
      10. Harhaoppista ihmistä karta, varoitettuasi häntä kerran tai kahdesti,
      11. sillä sinä tiedät, että semmoinen ihminen on joutunut harhaan ja tekee syntiä, ja hän on itse itsensä tuominnut.

      http://raamattu.fi/1933,38/Tit.3.html

    • yksi-kolmesta

      Katolisten isien laatimieen uskontunnustuksiin ja opetuksiin perustuva nimeltään kristitty uskonto on kuin kultti. Sen jäsenet on aivopesty pitämään totena "järjestön" oppeja, vaikka ne ovat ihan järjettömiä ja sisäisesti ristiriitaisia. Oma ajattelu on kiellettyä. Sen sijaan tulee pitää sokeasti totena oppeja, joita kukaan ei ymmärrä.

      • Silmäpari

        Joten sinä päätit ottaa ohjat käsiisi ja määritellä Raamatun.
        Mistä muuten sait selville, että juuri minä - aivopesty, sokea ja omaan ajatteluun kykenemätön kultin orja - olisin täällä odottamassa, että panisit Raamattukysymykset kuntoon?


      • yksi-kolmesta
        Silmäpari kirjoitti:

        Joten sinä päätit ottaa ohjat käsiisi ja määritellä Raamatun.
        Mistä muuten sait selville, että juuri minä - aivopesty, sokea ja omaan ajatteluun kykenemätön kultin orja - olisin täällä odottamassa, että panisit Raamattukysymykset kuntoon?

        Et sinä tahdo löytää totuutta, koska et ole totuudesta etkä rakasta totuutta. Sinä elät valheen hengen vaikutuksen alaisena eikä totuus sinulle kelpaa. Rakastat katolisia taruja ja valheita ja ne tyydyttävät sinun sielusi janon ja henkesi kaipauksen.


    • snowcake

      Jumalan Sana, Jobin kirjassa on tyly mutta hyvä opetus. Ihminen ei mahda mitään Jumalalle, ei synnillä ei hurskaudella, Ihmislasta kaltaistasi koskee jumalattomuutesi. Toinen asia on, ettei ihmisten ainaista kädenvääntöä saada loppumaan, Jumalan silmissä kelpaava Job ,hänenkin ystävänsä syyttivät.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5035
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3307
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1442
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1285
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      249
      791
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe