Eikö teillä ole omia teorioita?

MITATAALLATAPAHTU

Mistään koskien tähtitiedettä?

49

478

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Perusteoria

      Tähdet ovat reikiä taivaankannessa.

    • Jos näin on niin melkoisen kirkasta siellä jossain.

    • niipanii

      omia teorioitako...eihän nykypäivän ihmisillä oo omia ajatuksia tai mielipiteitä.kaikki siteeraa vaa muitten ajatuksia jotka on valtaosaväestössä hyväksytettyjä ja saa siitä vähän paremmuuden tunnetta ku oma itse luottamus on rikki.

    • vet12

      Näin usein on. Mutta luulisi että tähtieteestä aidosti kiinnostuneet olisivat mielikuvituksellisempia ja uusia ideoita täynnä. Aika tylsä palsta muuten jos ei mitään uutta synny.

      • niipaniii

        eihän me surkeet pienet yksilöt siihen voida vaikuttaa..tai sanotaa näin päin et mitä jos voitais..ois vastaus kaikkii kysymyksii ja ymmärrettäis kaikki.mitä sen jälkee?happy ever after...tietämättömyys on se ihmisen,sun ja mun elämän suola.


    • CFEDFEEBFVFDVGDVFD

      Sun saattaa olla, ei mun. Ei sun ole pakko olla tällä palstalla jos haluat olla tietämätönc

      • nippänii

        mikä musta tekee tietämättömän? miten tiedät et oon muka tiedoton?hehe.oon täällä palstalla,mut nähtävästi paremmista syistä kun sä.


    • kannataa-aikaistua

      Onhan täällä ollut paljonkin omia ajatuksia: Teoriaksi ne muuttuvat silloin jos niitä ei pystytä tieteellisesti kumoamaan.
      Eli kannattaa lukea keskustelut tarkemmin eikä höpöttää jonninjoutavia lättämaasata tai kananmunamaasta.

    • VFDVGRGVFRR

      No maapallo ei ole lättänä, mutta kananmunan muotoa lähellä on.

    • Kysyn_vain

      Kuinkahan monen palstan lukijan tietotaso on sellainen, että he voisivat todella esittää perusteltuja uusia näkemyksiä tähtitieteeseen? Tyhjänhöpöttäjiä täällä kyllä riittää.

      • Tietoa sentään löytyy kirjoista ja Internetistä. Mutta tarvittaisiin myös kehittyneitä havaintovälineitä. Jotkut tarvitsisivat kuumatkankin, jotta näkisivät omin silmin minkä muotoinen maapallo on, huomaisivat että säteily ei tapa heitä ja että kuussa pystyy muutenkin käymään.
        Eli ei meistä ole teorioiden laatijoiksi.


    • grgrgrrgrgrg

      Mikä helvetti täällä määrää mitään perusteluita. Ja tietotasolla ei ole mitään tekemistä teorioiden kanssa. On se vittu kummaa kun täällä on näitä vitun kysyn vain tyyppejä.

      Kirjojen ja tietojen etsiminen internetistä ei liity mitenkään viestin aiheeseen vaan päinvastoin.

      Jokainen voi täysin vapaasti laatia omia teorioita ja tuoda niitä tällekkin palstalle. Sitä ei mikään dissaaja, laki tmv estä.

      • Kyllähän ideoita saa useinkin, mutta kova todellisuus ruttaa useimmat pian. Kun on tai hankkii tietoja jo ideointivaiheessa, säästyy paljon turhaa työtä.
        Miksi ruveta esittelemään kelvottomia ideoita täällä? Usein vain joutuu haukutuksi sellaisen takia.


      • Kysyn_vain

        "Teoria", joka ei perustu mihinkään, on pelkkä tarina. Tarina voi tietenkin olla silti hupaisa ja jopa uskottava, mutta ei siitä ole kenellekään mitään hyötyä.

        Tietysti, jos haluaa opetella kirjoittamaan scifi-parodioita...


    • GGRRGRGRG

      Alkuräjähdys, koko universumin synty, tai onko se edes syntynt, koko olemassa olo, koko tähtitiede. Mitään ei ole aukottomasti todistettu miksikään joten sana on vapaa.

      • Kannattaako, kun ei itsekään pysty todistamaan mitään. Eihän sellaista kukaan ota tosissaan. Mutta jos esittelee teoriansa peräti Youtube-videolla, saa uskollisia opetuslapsia, jotka levittävät "tiedon" tällekin palstalle...


    • fADGDS

      Ei ole kyse siitä kannataako vaan tästä palstasta ja siitä että olisi kiva lukea niitä ja keskustella niistä. Ei ole kyse youtubesta. Pointti oli TÄMÄ PALSTA.

      • Miten voi tyhjästä keskustella? Se on vain näennäiskeskustelua. Tai sitten pitää yrittää ampua alas Youtube-harhoja.


    • Aiheita_riittää

      Miksei keskustella sitten Smurffimaasta tai Muumilaaksosta ja niiden suhteesta tähtitieteeseen?

    • GRGRGrrgr

      No sitten ei niiden kannata täällä olla keitä ei palsta kiinnosta. Youtube ei edelleenkään lioty aiheeseen. Vaikeaa on ymärtää,

      • Vai ei liity. Sehän on täällä tietojen ja luulojen (enimmäkseen) päälähde, kuten linkeistä on huomattu. Etkö ole pannut merkille?


    • Kalju_Pitkätukka

      Ei.

      Miksi ei?

      Koska tätitieteessä on jo kauan, kauan sitten ohitettu taso jolloin harrastelija saattoi
      tuoda teoriatasolla tieteeseen jotain uutta.

      Yleensä tällaisia "teorioita" esittää henkilö, joka ei tiedä tähtitieteestä mitään, korkeintaan peruskoulutason alkeet, jotka nekin on ymmärtänyt pääsääntöisesti väärin.

      Vastikään minulle vaahtosi "teoriaansa" galakseista henkilö, joka ei ymmärtänyt galaksin ja aurinkokunnan eroa.

      • Onhan se aina mahdollista, että joku verraten tietämätönkin pelkän päättelyn ja ajattelun avulla osuu oikeaan. Idean jatkomahdollisuudet on sitten eri asia.


      • KomppaanPitkätukkaa
        pähkäilijä kirjoitti:

        Onhan se aina mahdollista, että joku verraten tietämätönkin pelkän päättelyn ja ajattelun avulla osuu oikeaan. Idean jatkomahdollisuudet on sitten eri asia.

        Miten todennäköisenä pidät, että joku tietämätön onnistuu mullistavalla tavalla päätelmissään, jotka ovat olleet peruskauraa jokaiselle tähtitiedettä opiskelleelle, puhumattakaan alan tuhansista ammattitutkijoista? Ne "teoretisoinnit", joihin alaa opiskelematon kykenee, on teoretisoitu ja varmasti myös todennettu tuhansia kertoja aikaisemmin.


      • Ei_se_niin_helppoa_ole
        KomppaanPitkätukkaa kirjoitti:

        Miten todennäköisenä pidät, että joku tietämätön onnistuu mullistavalla tavalla päätelmissään, jotka ovat olleet peruskauraa jokaiselle tähtitiedettä opiskelleelle, puhumattakaan alan tuhansista ammattitutkijoista? Ne "teoretisoinnit", joihin alaa opiskelematon kykenee, on teoretisoitu ja varmasti myös todennettu tuhansia kertoja aikaisemmin.

        Kokemukseni on, että erittäin suppeallakin tieteenalalla neitseellisiä ajatuksia pääsee ajattelemaan hyvin harvoin, ehkä vain kerran pari elämässään, kaikki eivät edes silloin. Jos jokin ajatus tuntuu uudelta, niin lähes sataprosenttisen varmasti on vain tehnyt pohjaselvityksen huonosti.

        Yleensä voi onnitella itseään, jos on päässyt itsenäisesti ajatuksen uutuuden kannalta maailman kärkikymmenikköön.


      • KomppaanPitkätukkaa kirjoitti:

        Miten todennäköisenä pidät, että joku tietämätön onnistuu mullistavalla tavalla päätelmissään, jotka ovat olleet peruskauraa jokaiselle tähtitiedettä opiskelleelle, puhumattakaan alan tuhansista ammattitutkijoista? Ne "teoretisoinnit", joihin alaa opiskelematon kykenee, on teoretisoitu ja varmasti myös todennettu tuhansia kertoja aikaisemmin.

        Niinpä, jonkun tietyn ajattelijan kohdalle läpimurtoja tuskin osuu, mutta maailmassa on miljardeja ajattelijoita. Siinä joukossa syntyy ajan mittaan eri aloilta kaikenlaista, todennäköisyyslaskennan mukaan hyödyllistäkin. Mutta se tahtoo jäädä sinne, joskin monet hyödyntävät ideoitaan omassa elämässään ja ehkä koko toiminta-alueellaan.
        Ideointipotentiaalia on laajemmalla kuin osataan ajatella. Tämä johtuu juuri siitä, että ei-asiantuntijoiden saavutukset eivät saa kovin paljon julkisuutta. Patenttejakaan ei kaikenlaatuisita ideoista myönnetä, esimerkiksi maailmankaikkeuden rakenteen selvittämisestä...


      • airfoiljokaeikirj

        Kalju_pitkätukka oikeassa.Tähtitieteessä noin on käynyt, uudet pääteoriat on jo mennyttä kauraa, mutta pienempii yksityiskohtiin voi löytyä ideoita, esim neutronitähtien tai muiden ilmiöihin. mutta peruskoulupohjalta sekään ei onnistu.
        Jotakin sumu tai muuta käyttäytymista ja mallinusta voi analysoida uudelta pohjalta, mutta usein näemme datan vasta kun teoria on keksitty. Ei ole saittia "keksikääs selitys" :D
        Jokainen voi mielessään mallintaa pimeää ainetta ja gravitaatiota, nissä on vielä tyhjäkirja. tosin ammittilaisilla on hyvät raamit mitä se ei ole, meillä ei ole sitäkään tietoa olemassa

        Mitä tulee tänne palstalle uusien teorioiden esiin tuontiin. homma kaatuu yleensä huonoon esitutkintaan. Tuodaan teoria joka on ristiriidassa muualla todettuu kiistämättömään faktaan, sen Faktan kun läväyttää pöytään on teoria mennyt sen siliän tien. Jankata voi vastaan mutta ei se asiaa muuta.

        Saakeli viskasi pihalle sillä aikaa kun kirjoitin. eipä pitkkään pysy kirjautuneena :(


      • uidf

        "Koska tätitieteessä on jo kauan, kauan sitten ohitettu taso"

        Tasokasta tutkimusta tehdäänkin enemmän enää vain setätieteessä.


    • gr5tr45t4t4t4t4

      Ei ole pakkomosua oikeaan. ei ole osunut oikeaan kukaan. Siitä vaan teorioita peliin. Ihan omia, omista aivoista.

      • PopularisoinninHarhaa

        Miksi et heittele omista aivoistasi uusia matematiikan teoreemoja. Onnistumisen mahdollisuus on osapuilleen samaa luokkaa.


      • silmäkäteen

        Palstahan on täynnä omia teorioita. Palstanihilistien jutuissa ei olo mitään positiivista.
        Kuka tahansa voi keksiä teoria joka osoittautuu myöhemmin oikeaksi. Esim. mustista aukoista ei oikeasti kukaan tiedä mitään eikä pimeästä aineesta tai -energiasta. Niillä on kuitenkin todennäköisesti hyvin ratkaiseva merkitys. Ihan samanlaisia tyhjästä nykäistyjä teorioita muuten tulee näiltä fysiikan suurilta neroilta. Välillä ihan lapsellisia sepostuksia.


    • feefdefefefef

      Siihen on olemassa oma palsta. Onko vaikeuksia pysyä aiheessa?? Olen heittänyt tänne lukuisia teorioita. Mikä vitun onnistumisen mahdollisuus. Vittu kun täällä on tolloa porukkaa.

      • Vittu on kaunis kansankielinen sana, joka oikeassa käytössään tarkoittaa naisen suloisia sukupuolielimiä. Kirosanakäyttö on kokonaan hylättävä ja naisia syvästi loukkaava.

        Naiset ovat ihania! :)


    • NukkuEsko

      Esko, nyt päiväunille.

    • surullinen_teoreetikko

      On mutta pelkään että minut nauretaan suohon teorioineni :^(

    • Nymiaamo

      Anna palaa vaan. Mitä väliä jos joku nauraa kun anonyymina on.

      • Ikävä kyllä itselleen ei ole anonyymi. Teorian kalsea tai huvittunut vastaanotto saa epäilemään omaa älyään eli itsetunto kärsii. Varsinkin narsistiselle luonteelle se voi olla masentava paikka. Mutta jos on realistisesti tai psykoottisesti varma omasta suuruudestaan, vain ajattelee säälivästi noita toisia, jotka eivät ymmärrä mitään.


      • silmäkäteen
        pähkäilijä kirjoitti:

        Ikävä kyllä itselleen ei ole anonyymi. Teorian kalsea tai huvittunut vastaanotto saa epäilemään omaa älyään eli itsetunto kärsii. Varsinkin narsistiselle luonteelle se voi olla masentava paikka. Mutta jos on realistisesti tai psykoottisesti varma omasta suuruudestaan, vain ajattelee säälivästi noita toisia, jotka eivät ymmärrä mitään.

        Taidat tietää jotakin tuosta narsistisesta luonteesta?


      • ÅÅååååååh
        silmäkäteen kirjoitti:

        Taidat tietää jotakin tuosta narsistisesta luonteesta?

        Taidat tietää jotakin trollaamisesta?

        Omia tähtitieteeseen liittyviä tieteellisiä teorioita omaavilla harvemmin on aikaa käyttää näihin Suomi24:n "keskusteluihin" osallistumiseen.


    • ressu1

      minulla on lehmä lauma teoria..suurin osa lehmistä sanoo ammuu jos yksi sannoo ammuu...tarpeeksi monelle pellolla käydessä voi aina kuulla ammuu useamman suusta tästä voidaan päätellä että se mitä usemaamt sanoo on ammuu..eikä sillä nyt ole mitään järkevä merkitystä paitsi jos menee poliisi laitokselle ja kysyy voiko täällä ammua ...siellä vastataan ilman muuta...AMMM AMMM..terkkuja velli tätiltä ja jallu sillekkin

      • Totta_tosiaan_

        Laumassahan on aivan ilmeinen vertaisarvioitu konsensus ääntelystä. Niinpä ääntelytapa on mitä suurimmalla todennäköisyydellä aivan oikein.


    • M_in_a_box

      Se mitä aika-avaruuskoordinaatiston tyhjältä näyttävässä pisteessä xyzt oikeesti tapahtuu merkkaa tän mestan kohdalla todnäk kaikkein eniten. Ei siis kannata pelkästään tähtiin tuijotella.. se on vaan osa mysteeriä.

    • Piähalkee

      Tuli mieleen ? Koska kaikki alkoi alkupläjäyksestä, kaikki tähdet ym loittonevat toisistaa. Andromedan galaksi kuitenkin tulee meitä kohti, täytyy olla toinenkin pläjäys. Suomalainen sananlasku sanoo ? Ei kahta ilman kolmatta. Onko kolmas tulossa, menossa vai imeytynyt mustaan.

      • kjhkjhkjhkjhkjh

        Maailmankaikkeus laajenee vain siellä, missä gravitaatio ei dominoi. Andromedan lähestyminen johtuu reaalisesta liikkeestä avaruudessa suhteessa Linnunrataan. Galaksijoukot tai edes superjoukot eivät pääsääntöisesti laajene, vaan laajeneminen tapahtuu niiden välisessä "tyhjässä" avaruudessa.


    • tääon.munteoria

      "..Eikö teillä ole omia teorioita?.."

      On !!! Mun mielestä aurinkokuntamme syntyi alkuräjähdyksessä, jossa kaikki planeetat syntyi yhdestä kappaleesta. Kuumin kappale, eli aurinko jäi keskelle, ja muut planetat loittonivat siitä, ja ovat ns. "sammuneita tähtiä."
      Maapallokin oli alkuaikana kuuma sula rautapallo, joka alkoi vähitellen jäähtyä, ja pintakerros kovettui mannerlaataksi. Ilmakehä syntyi, kun sula rauta höyrystyi ilmaan.

      Tämä teoria on siis hieman eri kuin mitä nykyinen tiede kertoo, jonka mukaan maapallo olisi syntynyt avaruuden "ylijäämämateriaalista".

      • jhgjhgjhgjhg

        Kyseessä ei todellakaan ole teoria, vaan sepitelmä mitä oikeastaan mikään tosiasia ei tue. Teorialla tarkoitetaan tieteessä aivan jotain muuta kuin hassua arvailua siitä, miten asiat voisivat olla.

        Tällä palstalla tuskin kirjoittaa yhtään henkilöä, jolla olisi kompetenssia omien tieteellisetn teorioitten muotoilemiseen tähtitieteen alalta. Satuilut ovat eri asia.


      • tääon.munteoria
        jhgjhgjhgjhg kirjoitti:

        Kyseessä ei todellakaan ole teoria, vaan sepitelmä mitä oikeastaan mikään tosiasia ei tue. Teorialla tarkoitetaan tieteessä aivan jotain muuta kuin hassua arvailua siitä, miten asiat voisivat olla.

        Tällä palstalla tuskin kirjoittaa yhtään henkilöä, jolla olisi kompetenssia omien tieteellisetn teorioitten muotoilemiseen tähtitieteen alalta. Satuilut ovat eri asia.

        Teorialla tarkoitetaan yleisestä ajattelutavasta poikkeavaa ajattelua jostain toisesta teoriasta.
        Ei tätä nykyistäkään maailman syntyteoriaa kukaan ole voinut täysin todistaa.
        Emmehän ole päässeet poraamallla tutkimaan edes maan ydintä, joten kaikki mitä maapallon sisällä on yli 12,5 km:in syvyydessä,, on täysi mysteeri.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Kuolan_supersyvä_porausreikä


      • LÅLjaLÅL
        tääon.munteoria kirjoitti:

        Teorialla tarkoitetaan yleisestä ajattelutavasta poikkeavaa ajattelua jostain toisesta teoriasta.
        Ei tätä nykyistäkään maailman syntyteoriaa kukaan ole voinut täysin todistaa.
        Emmehän ole päässeet poraamallla tutkimaan edes maan ydintä, joten kaikki mitä maapallon sisällä on yli 12,5 km:in syvyydessä,, on täysi mysteeri.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Kuolan_supersyvä_porausreikä

        No ei tarkoiteta.


      • tääon.munteoria
        LÅLjaLÅL kirjoitti:

        No ei tarkoiteta.

        Teoria on eri asia kuin tieteellinen teoria. Pelkkä teoria ei vaadi tieteellistä koetta tai näyttöä . Kuka tahansa voi esittää teorian jostain asiasta.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Teoria


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      15
      1148
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1089
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      2
      1086
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1068
    6. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1065
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1064
    8. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1062
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1057
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      0
      1055
    Aihe